login |

Pilot: Insecure

2016. 10. 10. 20:30 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Annyira furcsa néha számomra, hogy az HBO és a komédiák kapcsolata néha mennyire félre tud menni. Mert oké, vannak még most is olyan húzásaik, mint a Vice Principals, de közben ilyen Insecure-kaliberű dolgok is kikerülnek tőlük.

insecure1

Mi a fő baj az Insecure-rel? Eszméletlenül középszerű. Konkrétan egy pillanatra sem komédia, hanem végig dráma, viszont annak meg gyenge. Ezt úgy is értem, hogy sokszor vannak olyan komédiák, amiknek nem jön be a humora, de azért látni mit szántak benne viccesnek (nem csak a csattanós poénokra gondolok), de itt semmi. Végig megy a lehúzás.

Egy fekete nőről és a barátnőjéről szól, akik 30-hoz közeledve próbálják rendbe tenni az életüket. Vagyis inkább élni, de mindketten egy sötét időszakban vannak. A főszereplő csaj egy borzasztó kapcsolatban fulladozik, a szakmailag sikeresebb barátnője pedig akármit csinál, nem tud férfit fogni.

Az Insecure nézése közben tényleg az ugrott be, hogy az HBO komédiában egyszerűen nem nagy név a szakmán belül odakinn, ha fel sem ajánlották nekik az Atlanta vagy a Master of None egyikét sem. Vagy lehet passzolták ezeket?

insecure2

Az sem biztos, hogy 40 perces drámává hizlalva ez jobb lenne. Vagy csak rossz hangulatban néztem, de nagyon vázlatosra volt mindenki megírva, leginkább csak helyzeteket mutatott be a pilot. Igazából sokkal többet nem tudnék írni róla, 5/10, de még a lehetőséget sem láttam benne valami jobbra.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 10. 10. 20:46

komolyan nem láttam ebben semmi extrát, már várom, hogy a kritikusok mikor húzzák le a “műfaj” egy képviselőjét:)

igazából csak értékelni nem tudtam az insecure-t (a 2. rész után sem), viszont nagyon érdekes olvasni azoknak a véleményét, akik szerint nagyon jó. de hiszem, hogy ez nem azon múlik, hogy valaki beletartozik a célcsoprtba, más meg nem, szóval nem tudom, hogy miért hagyott teljesen hidegen ez a karakter. sőt, még lisa joyce is csalódás volt, amit nem hittem volna.

human - 2016. 10. 10. 22:28

vicces volt h kb hasonlókat írtunk tök különböző sorozatokról (divorce). fura h pl. ez semmi kommentet nem kap, közben azért vannak páran akik odavannak a műfajért, mivel az atlanta és a master is egész jó kommenteket kapott.

FrankLuck - 2016. 10. 11. 07:16

No igen, kérdés, hogy mit veszünk itt műfajnak – az Atlantát be se próbáltam, mert 100% nem érdekel. Az Insecure-t spec igen, mert volt rá egy kis esély, hogy tetszeni fog… és komolyabban nem is tudom kritizálni, nekem az pl eszembe se jutott, hogy középszerű (pedig lehet, hogy az), szimplán annyival tettem le a fülest, hogy ezt nem nekem találták ki, de megértem, ha másnak bejön. Nem ótvar, nem is kiemelkedő (hmm, tehát középszerű??), a komoly hype-ot azért én sem értem (a Divorce-nál sem, bár ott legalább a második részt még biztosan megnézem).

kiete - 2016. 10. 11. 21:31

Nekem bejött, én is bizonytalan vagyok, de fehér férfi, én lennék a célcsoport?

Versus101 - 2016. 10. 12. 23:12

Én ezt bizony bekajáltam, tetszett. Jó dumák, semmi erőltetett, gyenge poén.Nagyon jó zenék a háttérben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz