login |

Code Black: kezdett a 2. évad

2016. 10. 11. 17:20 - Írta: Casey Novak

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Second year is different.

Elindult a Code Black második évadja, ami jelentős változásokat ígért, de hozni nem hozott sokat. Ez persze nem feltétlenül baj, én személy szerint meg is voltam ijedve, hogy elrontják azt is, ami működött.

Annyiban merültek ki a forradalmi húzások, hogy az eddig megszokott orvososdi játékidejét lecsökkentették, és a fennmaradó perceket a frissen behozott Rob Lowe magánszámával töltötték ki. Annak a fordulatnak meg kimondottan örültem, hogy az előző szezonban kikényszerített szerelmi szálat úgy, ahogy volt, szó nélkül kidobták szereplőstül, mindenestül. (Majd lesz másik…)

02

Ebben az évadkezdésben érezhetően az új nézők kezét akarták fogni a jelenetek többségével, és erre remek alkalmat nyújtott az újoncok bemutatása és körbevezetése az intézményen. Aki szeretne, innen simán be is kapcsolódhat, ha valamiért nincs kedve az első évadhoz, pedig király volt.

A három zöldfülű egyébként nem hoz különösebb frissességet a társaságba, az egyetlen különlegesség, hogy az egyik leányzó eddig színésznő volt, ezért persze senki nem veszi komolyan, a másik lány még semmit sem csinált, a srác meg picit el van veszve.

03

A tovább mögött folytatom már a második részt is érintve, minimális spoilerrel.

Újdonság továbbá, de majdnem el is felejtettem, annyira nem számít, hogy a sürgősségi vezetője Leanne helyett Will Akárkicsoda lett, így Daddy doktorkodhat kedvére, már nem kell az adminisztrációval szenvednie. Abszolút semmi értelme nincs amúgy a sürgősségi és a sebészet összevonásának, eddig is “felmehettünk az emeletre”, ha nagyon akarnak műtéteket  mutogatni, enélkül is megtehették volna.

01

Ha a nagy átalakítások közepette valamit elhagyhattak volna az eddigi részekből, akkor az a kilométerekkel előre látható sablonfordulatokkal való dobálózás lehetett volna, de sajnos ehhez ragaszkodnak. Lásd az újonc egy totál valószínűtlen diagnózist állít fel, amit mindenki kiröhög, de aztán persze neki lesz igaza és az utolsó pillanatban megmenti a beteget.  Juhé.

És a “véletlen” összefüggések is fáradtan hatnak, mert ugye ha valamelyik szereplőnek a testvérével van gond, akkor a betegek között tuti lesz egy problémás testvérpár, akinek életéből tanulva továbblendül főhősünk sorsa is.

Az új aduász, a Rob Lowe által alakított Ethan Willis ezredesnek mintha készült volna külön egy epizód, amit aztán  belefésültek a Code Black megszokott menetébe. Willis helikopterből ugrál ki, még sosem használt beavatkozásokat próbálgat, tinédzser drámákat old meg, miközben zseniális(nak hitt) egysorosokat szállít, és a Taft még mindig tart.

04

Hogy maradjak az orvosos kliséknél, olyan ez a karakter, mint egy átültetett szerv, amit a test ki akar lökni. Persze még elsülhet jól is, de nekem már Leanne és Jesse mellé nem hiányzott még egy erős karakter. Elég volt Angus testvére is kiskakasnak, de őt most elegánsan kómába ejtették, amíg megszokjuk az új  arcot.

Ha már Jesse, akkor hadd térjek rá arra,  amiért még mindig szeretem a sorozatot. Mama karakterének kérek spinoff-ot, köszönöm. Ahogy a már egyszer látottak zanzásított verziójaként végigvezette a kezdő éves dokikat a kórházon, az felidézte bennem az első rész utáni lelkesedésemet, és így már sokkal nehezebb volt haragudni az új kezdésre. Nem lehet nem rajongani ezért a karakterért, és a Code Black-élmény jelentős részéért ő felelős a tök jól elkapott drámai pillanatok és az egyedi sztorik mellett.

Nem lehet még átlátni az évad további irányát, hiszen nagyon sok mindent sűrítettek bele a 2×01-be az új karakterek miatt, de a második epizód már sokkal letisztultabb és élvezhetőbb volt, kimondottan hozta azt a fílinget, ami miatt a pilotba anno beleszerettem.

05

Pörgős, kellően különleges szituációkkal, és ahol kell, némi humorral. A csapat dinamikája egyébként működik, egyedül Lowe körül érzek fennakadásokat, de lehet, hogy csak azért, mert túl sok helyen láttam mostanában. Meg kell még szokni.

A jelenetek közötti mozgó csendéletként funkcionáló képeket továbbra is használják ragyogó időzítéssel, és még mindig imádom őket. Semmi extra, semmi forradalmi,  de annyira jó. Olyan művészi, na.

Szóval folyik tovább az élet az Angels-ben, pici vérfrissítés után. Az első résztől sem kellett volna annyira tartanom, nem vett 180 fokos fordulatot a sorozat, de a második végképp meggyőzött, hogy maradjak erre az évadra is.

Bónusz: indokolatlan cipő-ráközelítés montázs a 2×01-ből!

06

1 hozzászólás Ne habozz!

casi - 2016. 10. 11. 20:52

Rob Lowe is tipikusan az a pasi, akinek nagyon jól áll, hogy öregszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz