login |

Pilot: Frequency

2016. 10. 12. 22:15 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Míg a Timeless szerintem eléggé mellément az időutazásos sorozatok közül, legalábbis a pilot alapján, addig a Frenquency a filmes alapokra építve az egyik legjobb őszi kezdőrészt szállította.

frequency-1

A történet röviden annyi, hogy a főszereplő nyomozónő sok éve elvesztette az apját, akiről azt hiszi, hogy mocskos zsaru volt. Az egyik éjszaka a családi rádión jelet fog, ami képtelenségnek tűnik, de mintha a 20 évvel ezelőtti faterjától érkezne. Nem tudom, mennyire spoileres azt mondanom, hogy nyilván megváltozik az idővonal, a jelen is. Ami jó, hogy ennek ismeretében is remekelt a pilot.

Leginkább a hangulat fogott meg az egészben. Nemcsak a casting jó, de a földhözragadtabb történet, már az időn át üzengetést elfogadva, ismét működött. A film sosem volt olyan, hogy örökre emlegetném, de emlékszem, hogy szórakoztatott, és ide is pont ez illik. A kibontás tetszett, hogy nem túloztak el dolgokat, hogy nem csak magyarázás volt, hanem pár dolgot jelenetekkel mondtak el, szemben a szájbarágós újoncokkal.

frequency-2

Az egyetlen negatívum amit fel tudnék hozni, hogy semmi kirívó nem volt benne, olyan jelenet, vagy ötlet, ami később beugrana. Persze ez majd változhat, és nem annyira vett el az értékéből.

Nyilván a kezdés azért is lett jó, mert a már egyszer bevált receptből főzött, csak új szereplőkkel, szóval kíváncsi leszek mit sütnek ki a folytatásra, amikor már jobban kell saját főből dolgozniuk. Azért ha húzzák a sorozatgyilkosos történetet, akkor biztos változtatnak majd rajta.

frequency-3

A pontszám legyen mondjuk 8/10, de mondom, ez tényleg csak az első részre értendő. Az biztos, hogy jöhet a folytatás.

6 hozzászólás Ne habozz!

Alterego9 - 2016. 10. 12. 23:04

Ha pisztolyt szorítottak volna a fejemhez hogy tervezzek meg egy Frequency TV sorozatot, én is valami ilyesmit próbáltam volna összehozni.

A probléma az, hogy nem világos miért pont ezt kellett sorozatosítani. A film egy (egyébként nnagyon jó) magical realism sztori volt, ami csak azért állt össze, mert egy egyszeri csoda volt hogy meg tudták változtatni az idővonalat, pár estéjük volt információkat átadni, éppen csak eleget hogy megoldják a fő szálat és megmentsék magukat.

Ha ehelyett egy teljes évadon, (évadokon?) át van egy varázsrádiójuk, akkor

A) vagy rengeteg erőltetett akadályt kell az útjukba tenni hogy elnyújtsák a főszálat

B) vagy rettentő fantáziátlanra kell megírni őket hogy a filmes főszál kivégzése után csakis titokban procedurális ügyek megoldására használják azt, nem pedig mondjuk a köztes húsz évük teljes optimalizálására, vagy egyéb idővonal-buzerálásra.

C) vagy egy egészen más hangulatú sorozatot kapunk mint a film volt, amiben az apa mocskosul gazdag lesz a tőzsdén, amiből levadássza Bin Laden-t még 9/11 előtt, a saját jövőbeli énje által koordinálva, aki meg egy rohamosan egyre alternatívabb jövőben él. Vagy valami hasonló

winnie - 2016. 10. 13. 07:02

Alterego9: gondolom azért ezt sorozatosították, mert volt ötletük sorozatformátumra, és/vagy nagyon szerették az alapot. találgathatunk, hogy mi a céljuk, de lehet, hogy nem jutna eszünkbe.

winnie - 2016. 10. 13. 11:07

1×02: ajajj, nagyon nyögvenyelős volt az első fele, jó indulattal is csak 5,5/10-re tornázta fel a folytatás. lehet, hogy ez kellett, de ebben a részben kevésbé működtek nálam a dilemmák és az érzelmek, inkább csak a párhuzamos változások és anyu meggyőzése jött be.

Ripazha - 2016. 10. 20. 00:32

ömm viszont nekem annyira nem világos, hogy akkor hány rész is lesz belőle? Valószínűleg lemaradtam a dologról, csakhogy tudjak mire számítani… :)

winnie - 2016. 10. 20. 05:01

13 rész – ennyit rendelnek be minden újoncból. ha berendelik a plusz 9-et, akkor 22. aztán meg 2. évad, stb.

Ripazha - 2016. 10. 21. 01:13

ühhümmm… okké, így mostmár akkor helyére rakodtam… kösz

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz