login |

Supergirl: kezdett a 2. évad

2016. 10. 13. 14:50 - Írta: superpityu

174 hozzászólás | kategória: kritika,

Immáron a CW ad otthont a Supergirl folytatásának, ám minden előzetes feltételezés ellenére nem igazán érezni éles váltást vagy költségcsökkentést a sorozaton. Egyelőre. Igaz az egyik állandó díszlet átalakult, és egy-két helyen mintha a megszokottnál hangosabban szólt volna valami popzene, de nincs kevesebb röpködés, vagy rosszabb látványvilág.

bscap0328

Talán a visszatérő országos szériák közül a Supergirl kezdésére voltam a leginkább kíváncsi. Nemcsak a csatornaváltás miatt, hanem a Superman tényleges megjelenése is feltornázta a várakozási fokomat. A felfokozott elvárások miatt benne volt, hogy majd puffanok egy nagyot, erre nem. 

Persze nem volt tökéletes a kezdés, sőt azt sem mondanám, hogy mindenek előtt új nézőkre mentek volna rá. Persze, aki most akar próbát tenni vele, annak sem lesz érthetetlen a történet.

bscap0340

A Supergirl továbbra is megmaradt egy bájos és szerethető sorozatnak, amilyen az első szezonban volt. Sőt, azért a többi DC-sorozathoz képest itt van benne egy nagy adag feelgoodság is, ami még kedvesebbé teszi.

A történet rögtön a finálé zárása után vette fel a fonalat. Bár a cliffhanger feloldása elég béna volt, hiszen teljesen úgy tűnt akkor, mintha Kara ismerné az idegent, de végül más irányba indultak el vele. De ez annyira háttérbe szorult, hogy egyelőre csak úgy van.

bscap0326

Superman érkezése jól sült el. Tyler Hoechlin vette az akadályokat és sikerült egészen gyorsan kedvelhetővé tennie az Acélember karakterét. Nem is tudom, mikor volt valaki utoljára ennyire laza ebben a szerepben, tényleg átjárta valami coolság minden pillanatban. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Superman érkezésével pedig más, ismertebb figurák is megjelentek a színtéren. Bár Lex Luthor éppen börtönben ül, azért a testvére, Lena Luthor tiszteletét tette National City-ben. Kíváncsi vagyok, mihez kezdenek vele később, egyelőre nem sok vizet zavar a történet folyásában.

bscap0330

Hiába volt béna a heti gonosz a kezdésben, a végére csak sikerült bemutatni, hogy kivel is kell szembenéznie Supergirlnek. A Project Cadmus biztatónak tűnik, de remélem nem fognak minden héten valami random arcot Kara ellen küldeni, mert hosszútávon mégis unalmas lenne.

A CW-ra való költözés forgatási helyszín váltással is járt, ami nem minden közreműködőnek volt ínyére: Calista Flockhart nem is maradt állandó szereplő, viszont visszatérő státuszt kapott és rögtön a premierben elkezdték felvezetni a karakterének pihentetését. Cat Grant elég meghatározó pont Kara életében, így érdekes lesz látni, hogy milyen lesz a sorozat nélküle.

bscap0333

A romantikus szál kicsit unalmas ugyan, de még mindig nem túlzottan zavaró, kár, hogy Jimmy Olsen ettől még csapnivaló karakter. Cserébe a többiek viszont teljesen rendben voltak, igaz sok szerep nem jutott most senkinek Kara-n és Clark-on kívül.

A kezdés biztató volt, jól sikerült a váltás (nézettségileg is), ráadásul az új szereplőkkel sem lőttek mellé. Meglátjuk, hogy a folytatásra is sikerül-e valami hasonlóval előállniuk.

174 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2016. 10. 13. 15:10

Én is azt éreztem, hogy Tyler Hoechlin nagyon lazán vette a dolgot szerencsére, nem volt olyan karótnyelt Supermanként, Clarkként pedig főleg nem. Bíztató volt a kezdés, a csatornaváltást nem lehetett érezni. Nálam eddig is a kicsit 90-es évek beli bájával talált be a sorozat és ezt hozta most is.

DarkEagle - 2016. 10. 13. 15:16

“Nem is tudom, mikor volt valaki utoljára ennyire laza ebben a szerepben, tényleg átjárta valami coolság minden pillanatban.”

Reeve! Se előtte se utána nem volt még egy ilyen Superman. És egyértelműen őt akarták kicsit imitálni Tyler-el is szerintem, ráadásul kicsit hasonlítanak is.

Amúgy érdekes dolog: Pont, Reeve halálának 12. évfordulóján kezdett a Supergirl 2. évada és akkor láttunk életünkben először élőszereplős Superman-t képernyőn.Legalábbis Reeve óta. Bár ha jól rémlik a Reeve előtti Supi-k sem mentek tévében.

Egyébként az 1. rész nekem nagyon bejött. Én elég sok változást láttam. Maga a sorozat hangulata megmaradt, viszont sokkal lazább is lett, poénosabb és ahogy írtad FEELGOOD-abb, ha van ilyen szó egyáltalán. :D Sokan attól féltek, hogy elnyomja majd Karát Superman de nem, kicsit sem. Baromi jó Tyler és Melissa közt a kémia és viccesek együtt, a PELENKÁS beszólása Karának nagyon ütött. XD

Cat/Kara továbbra is zseniális és nagyon fogom sajnálni, hogy nem lesz minden részben. Inkább Olsen-t kéne lecserélni, pláne a felröppenő hírek után gondolom ezt. Winn és a többiek is hozták amit kell és szoktak. Az újak telitalálatok egytől egyig.

A CADMUS pedig nagyon sok potenciállal rendelkezik és tudni kell, hogy csak az évad feléig lesznek képben.

Végül pedig, azt is tudni érdemes azért, hogy ez csak a PART1 a 2 részes nyitányból. És, hogy Mon-El vagyis Chris Wood, a titokzatos idegen ugye a 3. részben lesz elindítva rendesen. Gondolom nem akarták túlnyomni az első két részt ha már itt van Superman mellette sok lett volna még Mon-El is. És ezzel teljesen egyet is értek. A lecke fel van adva a többieknek mert idén ebben van a legtöbb potenciál a CW-n.

energy - 2016. 10. 13. 15:22

Remélem James Guardian-os dolga megszabadít minket a románctól. Amúgy a sisakja egy wc-re emlékeztet engem.
http://supergirl.tv/images/guardian.jpg

Lena Luthor nem tetszik, ő Lex Luthor a Supergirlben! Csajos sorozatba csaj főgonosz?! Előbb-utóbb úgy is az lesz.

Ez a fickó nem az általam szeretett Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai-s Superman:(

Szaby59 - 2016. 10. 13. 15:39

Cat kevesebb szereplését nagyon sajnálom, az első évadban is a Cat/Kara jelenetek voltak a legjobbak és a mostani epizódban is volt pár jó hozzá kapcsolódó dolog…
Jamest bezzeg nem tudták kiírni, nem tudom annyira ellenszenves figura, hogy az fogalom.

Amúgy Lucyval mi van ? Jenna Dewan Tatum se vállalta a költözést ?

GodBadka - 2016. 10. 13. 15:50

DarkEagle – vagy félreértem vagy pedig butaság írtál. A Louis és Clark, meg a Smallville mi volt, ha nem élőszereplős Superman a TV-ben?

A rész, amúgy tipikusan Supergirlös volt szerintem. Nem igazán éreztem pozitív változást, pedig lehetne min javítani.
A rész amúgy zsúfolt volt, nem is kicsit. Szerencsére a Kara – James kapcsolatnak úgy néz ki vége.
A kapott Supermannel meg nem volt semmi nagyobb gond. Egy kicsit más, mint a többi, ami nem is baj. Majd meglátjuk hogyan formálódik. Gondolom párszor majd előkapják még a következő részen kívül is, ha már behozták a sorozatba.

winnie - 2016. 10. 13. 15:57

Szaby59: JDT nem volt állandó, nem?

UPDATE: ezt írtuk augusztusban hírben: “Egyelőre még nem tudni, hogy Jenna Dewan (Lucy) visszatér-e a Supergirl-be. Terv még nincs rá.”

Szaby59 - 2016. 10. 13. 16:12

Nem tudom, de igencsak úgy zárták az évadot mintha ő is komolyabb szerepet kapna a DEO-s dolgokban.

GodBadka - 2016. 10. 13. 17:04

Na jah, de az még CBS volt LA-ben és nem a CW Kanadában.

GodBadka - 2016. 10. 13. 17:10

Meg gondolom a történettel kapcsolatos tervek is változtak, hogy átkerült a CW-re. Most már közösen építik a világot a többi sorozattal, függetlenül attól, hogy a Supergirl egy másik Földön van.
Simán elképzelhető, hogy komolyabban megváltoztatták az eredeti elképzeléseket. És az is lehet, hogy eredetileg sem terveztek vele tovább. Ki tudja.

Wall-E - 2016. 10. 13. 17:42

Nekem nagyon tetszett, persze vannak hibái, de nem éreztem, hogy ez most annyira számít, nagyon jó a hangulata, élvezetes tényleg.

A James romantikus szálat úgy tűnik szépen le is zárták egy rész alatt, ez jó döntésnek tűnik és szerintem korrekt volt a megvalósítás is, Superman pedig teljesen jó lett, a két karakter is jól működik együtt.

DarkEagle - 2016. 10. 13. 18:39

@GodBadka: Jogos, nem is tudom, hogy felejthettem ki L&C-ot. :D Smallville nem Superman sorozat az ifjú Clark sorozat. Az, hogy betoltak egy szar CGI Supermant a végére számomra nem jelent semmit. Viszont a L&C az valóban léőszereplős Superman sorozat. A többi amit írtam ettől még áll és tényleg nem semmi és TUTI, hogy direkt Reeve halálának évfordulójára tervezték ezt vagy ha nem akkor nagyon kedves mázli.

Jenna egyébként vissza fog térni csak nem tudni mikor és hogyan. A készítők pont a minap nyilatkoztak, hogy szeretnék visszahozni de még ők se tudják, hogyan.

Egyébként Kara sem kerül egyelőre a Flarrow féle földre de lehetséges ez is ha hihetünk a készítőknek. Bár én jobb szeretném, ha elővennék a Föld1-es Karát mert tavaly mondták hogy van olyan is csak ott nem Kara Danvers és még nem Supergirl. Tippre Powergirl lenne jó megoldás. De meglátjuk. Már az is hatalmas előrelépés, hogy egy csatornánk vannak így bármikor lehet crossover. :D

winnie - 2016. 10. 13. 19:00

Na jah, de az még CBS volt LA-ben és nem a CW Kanadában.

nem hiszem, hogy ez zavart okozna, főleg, ha nem akarják állandósítani. legközelebb cw-sorozatban lesz látható, előtte meg két évig forgatott kanadában egy másik sorozatot. lehet, hogy kreatív okok miatt nem erőltetik egy ideig, másra koncentrálnak?

mSO - 2016. 10. 13. 20:16

Az előzetes alapján lesz is crossover, ráadásul a Legend of Tomorrow-val is…

majsz - 2016. 10. 13. 20:56

Jimmy rettentő rossz. Nem tudom, hogy lehetett az ügyetlen de szerethető fotóriporterből bitang “adonisz” szuperhirót csinálni.. ráadásul totál faarc. Pl a Smallvilleben Ashmore teljesen passzolt. Értemén hogy tolni kell a afro frontot de akkor is a bad cast az bad cast. Szerintem manapság már épp az a gáz, hogy feketéket beleerőltetnek ilyen szerepekbe.
Visszatérve a 2. évadhoz remélem a CW tud az egésznek valami stílust adni, mert eddig ez a lájtos kis family show volt, ideje lenne valami jelleget felvenni. Supermannek is elég lájt vezrióját kapjuk, annyira nem kötött le. Lehet csak a corossoverek miatt marad félszemmel nézős.

John Doe - 2016. 10. 13. 22:00

Nekem össszességében bejött a kezdés, meg voltam vele elégedve. Jobban nyitottak mint az előző évet zárták, habár ez annyira nem nagy bravúr, a gyenge évadzárónak köszönhetően. Tyler jól hozta Clark és Superman szerepét is. Ugyan az ellenség nem volt túl acélos, de felvezetésnek jó, a jövőheti részben még itt lesz Superman. Jó irány lehet ez, csak azt sajnálom hogy Cat nem marad állandóban.

A nézettségi számok is kellően megfelelőek voltak, szóval várom a folytatást.

DarkEagle - 2016. 10. 13. 23:26

Az ellenség még fel se tűnt igazán, a Part2-ben jön csak elő. :D

apost - 2016. 10. 13. 23:43

Nem ismerem a supergirl képregényt, de nekem szomorú hogy ellenségek tekintetében legtöbbször csak superman vagy azok női verziójára futja. Pl Lex Luthor huga…miért pont húga és miért kell egyáltalán luthor, még Lois Lane-nek is a húga jön át. Brainiek-nek is a női verziója jött elő. A másik meg hogy Marsi fejvadász, Metallo, meg még egy csomó dolog, mind tipikus superman képregény alakok. Értem hogy csajos sorozatot akarnak és e még tetszene is, csak végtelenül unalmas ez másolás. A sorozat hangulata egész eredeti, miért kell a szereplők kilétét ennyire erőltetetté tenni. Sokkal jobban működne számomra, ha a sok superman-es erőltetett utalgatás helyett noname alakok lennének a szereplők. Persze szerepelhet benne mondjuk Lex mikor épp supermannek kell segíteni legyőzni őt, de ne hozzák már be harmadunokatestvérének valami rokonát aki véletlenül épp szintén egy nő…
Egyébként ezektől eltekintve meglepően szórakoztató volt a rész, még ha superman nem is volt szimpi, a dinamika tényleg jó volt.

Mom - 2016. 10. 14. 09:07

Melissa Benoist lubickol a szerepben. Nem tudom, hogy a színésznő eleve ilyen típus és ez egy jutalomjáték neki, vagy ennyire jól eltalálta az arányokat, de nekem nagyon-nagyon tetszik amit csinál.

Ezzel valószínűleg kisebbségben leszek, de én bármilyen random, jellegtelen gonosztevő ellen elnézegetném hétről hétre, annyira jó kedvem lesz ahogy nézem. Többet mosolyogtam ezen az epizódon, mint jó pár sitcom epizódon, amit mostanában láttam.

Szerintem remek a kémiája Tyler Hoechlinnel, aki szintén egy ilyen könnyed karaktert formált meg, jóval kevésbé volt karót nyelt, mint sok más Spuerman, akiket láttam és ez nekem pozitív.

A mellékkarakterek, James Olsent leszámítva, vagy betaláltak nálam, vagy nincs gondom velük. Cat hiányozni fog, remélem azért gyakran beugrik majd és az új karakter ügyesen átveszi a “funkcióit”.

Persze teljesen megértem, hogy aki otthon van a képregényekben, vagy inkább a szuperhősködés miatt néz ilyen sorozatokat, az nem annyira elégedett, mint én és azt is elfgoadom, hogy valószínűleg ők a nézők többsége, akik többet várnak.

Én a magam részéről teljesen elégedett vagyok a kezdéssel, és drukkolok, hogy a könnyedsége megmaradjon.

DarkEagle - 2016. 10. 14. 12:27

@apost: Supergirl 1959 óta létezik a képregényekben és azóta folyamatosan Superman ellenségeinek JÓ NAGY részét meg is kapta. Csinálhatnák a 31. századba játszódó Supergirlt is aki inkább Powergirl de jóval több pénzbe kerülne. Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy megkapta Superman ellenségeinek java részét vagy azok női változatát. Ha valaki normálisan belegondol akkor láthatja, hogy ez a valóságban sincs máshogy. Super család legnagyobb ellensége mindig a Luthorok voltak. Márpedig nem csak egy Luthor létezik a képregényekben sem. Ahogy Brainiac-ből is van ezer féle és Indigo sem copy paste ő is létező karakter nyilván avatatlan szemnek csak annyi látszik hogy próbálják utánozni Supermant de erről szó sincs.

Egyébként ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ha egy pasi kapja meg a nő ellenségét, csak mert olyan is volt már a sok év alatt akkor miért nem szólal fel egy pasi sem hogy ezt azért nem kéne? Láthatóan CSAK A “FÉRFIAK” siránkoznak hogy a nők is egyenjogúak. Pedig már nem 100 évvel ezelőtt élünk mégis rinya van ha egy erős nőt látnak.

Végül 3. részben akadjatok majd ki vagy melyikben jön Linda Carter mint az Amerika Elnöke! :D

Röhejes egyébként mert a sorozatok és filmek 99,99%-ban FÉRFI a főszereplő mégse sír senki.

DarkEagle - 2016. 10. 14. 12:28

@Mom: Melissa pont ilyen amilyen Kara szóval nem véletlen választották. :D ha megnézel pár interjút látni fogod.

Mom - 2016. 10. 14. 12:38

@DarkEagle: Akkor mindenképpen megnézek párat :)

LBClairefield - 2016. 10. 14. 13:37

Eddig nem követtem túlzottan Supergirlt, promokat láttam, de annyira nem fogott meg, hogy a többi cw mellé még őt is betegyem.
Ellenben jött tavaly a crossover Flash-al és rajongóként látnom kellett. A rész akkor nem jött be, de a Supergirl-Flash páros kémiája nagyon tetszett, de nem kezdtem el a Supergirlt nézni.
De ahogy átkerült ez is a cw-re gondoltam legyen, bepróbálom és mondhatni elsőnézőként is érthető volt és beszipantott supergirl karaktere.
Supermannal itt is megvolt a kémia és örülök, hogy, egy boldogabb, viccesebb Clark/Supermant ismertünk meg.
Azt hiszem még maradni fogok ennél a sorozatnál.

apost - 2016. 10. 14. 16:48

@DarkEagle:
A képregényeket nem annyira ismerem, de az animációs sorozatokat és filmeket rendszerint követem, a régi Superman rajzfilm sorozat óta. Supergirl azonban csak ritkán szerepelt bennük így őt kevésbé ismerem. Arrow esetében nem zavar, hogy néha Batman ellenfeleket kap, mert Arrownak mások a képességei, így egy más jellegű harcot kapunk, de Supergirl ugyan azt tudja mint Superman és ha még az ellenfelei is ugyan azok vagy az eredetiekkel egyenértékű női verziók, akkor ez nem több mint egy superman remake nőkkel, miközben én valami újat vártam. Melissa meg még pár karakter mondjuk ad hozzá annyi plus-t, hogy érdemes nézni, de a történet részemről nagyon gyenge. Egyébként szerintem superman-t annyiszor láthattuk már küzdeni ezekkel az ellenfelekkel (én legalábbis mindenképpen), hogy ha most indulna egy Superman sorozat valószínűleg azt is unnám (Smallville-t is már untam), de szerintem pont ezért is indult Supergirl sorozat, mert nem akartak n+1-edik superman történetet.

Amúgy köszi a felirataidat! :)

“Egyébként ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ha egy pasi kapja meg a nő ellenségét, csak mert olyan is volt már a sok év alatt akkor miért nem szólal fel egy pasi sem hogy ezt azért nem kéne?”
Erre még annyit mondanék, hogy nem a női egyenjogúság szerintem a gond, hanem inkább, hogy a képregényekben rendszerint előbb voltak a férfi hősök és az ő utódjaik/másolataik lettek a női hősök. Pont ez is a bajom az egésszel. Engem első sorban a történet érdekel, így nem szeretem az ilyen “adjuk el ugyanazt a történetet más szereplőkkel” jellegű dolgokat.

DarkEagle - 2016. 10. 14. 19:25

Lényegében az egész képregény ipar erről szól már kb 20 éve. Ha nem több. Eleinte csak néha bedobtak egy reboot-ot most viszont konkrétan újraindítanak egy szériát, lásd New52 éra vagy most a legújabb REBIRTH univerzum aminek a címe magáért beszél. Egyébként az eddigi legjobb reboot. Ezek általában azzal a közmondással kerülnek nyomtatásba, hogy új fanokat is akarnak ami szép és jó de nem mindig sül el úgy ahogy kéne hiszen ott vannak a megkövült fanok is akik szeretnének némi újat is. :D

És ezt nem csak a DC hanem a Marvel is csinálja. Hogy ez rossz vagy sem azt meg döntse el mindenki maga.

Amúgy ha valamiben nagyon jó a Supergirl akkor az a példakép mutatás a kislányoknak, hiszen a kislányok nem fognak a büdös életbe felnézni Superman-re elvégre férfi. A supergirl pedig az első reklámok óta kedvence a kislányoknak és családjaiknak is rengeteg olyan kommentet olvastam képekkel vagy akár videókkal tűzdelve ahogy egy család együtt nézi a Supergirlt a kisgyerekekkel.

Szerintem ez nagyon jó mert ha kapásból kéne mondanom olyan sorozatot amit az ember nézhet nyugodtan a családjával korosztálytól függetlenül akkor eléggé meg lennék szorítva. Szóval egyéni nézőként megértem ha valakinek túl fellengzős, unalmas vagy esetleg nyálasnak hat a Supergirl de nyíltan arra is építenek hogy ne csak Kara a szereplő hanem Melissa is közkedvelt és példakép legyen. hogy ez jó vagy nem azt megint döntse el mindenki maga. Szerintem jó hogy vannak olyan sorozatok is amik nem akarnak nagyot alkotni és a család is leülhet elé és tanít valamit a gyereknek.

apost - 2016. 10. 14. 23:14

@DarkEagle:
Hát a képregényekről tényleg nem sokat tudok, de az eddig elkészült dc sorozatok és filmek már annyira kiaknázták volna a képregényeket, hogy már ők sem tudnak újat mutatni? Egyébként részemről jöhetne egy földönkívüli hadsereg vagy akár Joker is :) Annyi megkötéssel, hogy a földönkívüli sereg ne kriponiakból álljon mert már azt is láttuk ezerszer :)

Ez a példakép dolog érdekesen hangzik, bár kicsit meglepő is. Eredetileg különálló univerzum volt, így még lehetett alapja, de most hogy hivatalosan is az Arrowerzum része, így meglepő egy gyerekbarátnak szánt társsorozat a másik 2-3 vérengző mellett :)
Mondjuk amég a Flash-ben nem tolták túl a drámát ott is vicces volt, ahogy a flashben felbukkanó komor Arrow karakterek hirtelen mosolyalbummá váltak :) Ugyanígy Flash önmagához képest is túl vidámnak hatott a Supergirlben :)

Amúgy attól szerintem, hogy ha nem a superman univerzumot majmolnák a supergirlben még nem alkotnának nagyot, csak olyanok számára is élvezhetőbbek lennének a részek, akik követték az elmúlt superman sorozatokat, miközben még mindig maradhatna gyerek és családbarát. Ezerszer szívesebben néznék meg mondjuk meg Supergirl vs Captain Cold csatát mint egy vs Metallo-t vagy vs bármelyik Luthor vagy vs bármelyik kriptoni. De amúgy jó eséllyel a Cadmus szállal elégedett leszek, ez a Gurdian plakát is egészen tetszetős volt és őt pl még sosem láttam sehol sem rajzfilmben sem.

korum - 2016. 10. 14. 23:24

A gyerekbarát és a véres egy univerzumban azért volt már, pl. a The Sarah Jane Adventures és a Torchwood… de ott is figyeltek, hogy a gyerekek ne nagyon jussanak el a Torchwoodig – ha jól tudom ezért is minimalizálták benne a Doki jelenlétét, hogy miatta se nézzenek bele.

hokuszpk - 2016. 10. 18. 09:24

ez a kopasz faszi jo lesz. vegre egy igazi fog*ci a sorozatban.
hasonlit ram :)

DarkEagle - 2016. 10. 18. 14:24

Na ez a 2. rész ütött egy jó nagyot. Azt hiszem leszögezhetjük, hogy már nem gyerek mese a Supergirl. Legalábbis ez a rész nem volt az.

Először kiemelném Cat és Kara búcsúját. Nagyon fog hiányozni és nagyon megható jelenet lett és egyáltalán nem lett túltolva. Remélem Snapper Carr-al jó lesz a dinamika mert Catk/Kara dinamikát nehéz lesz felülmúlni bár nem is várom el hisz azt úgysem fogják tudni pótolni de hál’ Isten még látjuk Cat-et. Cat-Supergirl búcsú is jó volt, szokásos laza beszélgetés mintha két cimbora beszélgetne. :D Bár a végére azért vártam egy mondatot Cat-től az ütött volna, mikor Kara nem mondja el az igazi nevét és miután lelép Cat odaszúrja hogy “Viszlát, Kara!” De sajnos csak nem akarják ezt ellőni a készítők.

Kara-Alex kapcsolati szál is totál érthető volt de hál’ Isten megint csak nem nyúzták szét ahogy a tavalyi évadban sem, igaz itt most nem is volt olyan komoly a szitu.

Kara és Clark meg továbbra is zseniálisak együtt, akárki akármit is mond, Tyler srác tökéletes választás volt. Laza, vicces, “jó az illata” :D és jó Superman is, nem egy begyepesedett komoly arc hanem néha azért poénos is. Kara mellette tényleg szó szerint megújult, kivirágzott. Nem gondoltam hogy Melissa tud ennél is aranyosabb lenni de mellette tudott. :D

Ahogy sejthető volt Clark és J’onn is gyorsan rövidre zárták a vitát és Clark megkapta a kryptonit pakkot. Azért az ilyen húzások miatt nagy pacsi a készítőknek mert tényleg nem csinálnak fölösleges drámát olyanokból amikből nem kéne. Úgy hogy reménykedem a James-es szál sem lesz agyon bonyolítva. Ha már James, azt hittem meg se jelenik a részben de mikor csomaggal láttam azt hittem lelép de nem, ú lett az új főnök. Nem túl meglepő de mindenképp érdekes lesz látni hogy áll helyt húsként meg főnökként. :D

És akkor a végére CADMUS vs Super család/Alex, J’onn és Winn. Előre leszögezem, nem gondoltam volna, hogy Metallo ennyire jó lesz. Tényleg kiborgot csináltak belőle, leolvad a bőre, alatta fémváz meg minden plusz kryptonit sugár is volt. Alex továbbra is BADASS nagy betűkkel, ja és nagyon jó volt látni J’onn és Superman team up-ot. JL feeling adta rendesen. A továbbfejlesztett Magányerődje is baromi szép lett. Winn pedig, rá nincsenek szavak, annyi élettel tölti meg a DEO-t hogy tényleg hihetetlen. Ja és persze megint tolt egy Star Wars utalást. :D

Rengeteg dolgot tudnék még írni a részről mert annyi minden történt, köztük ugye az is hogy felébredt a hétalvó Mon-El és be is mutatkozott Karának. :D

Ja és ha lenne itt az oldalon “NAP KÉPE” rovat most rögtön mehetne ki a főoldalra ahogy Clark tartja a kezében Karát. Crisis on Infinite Earths képregény borító ugye!

Nagyon szeretem a sorozatot az 1. rész óta de még sosem adtam 10/10-et egy részre sem. MOST VISZONT ADOK!

Egyébként az előzetes alapján a jövőheti rész sem lesz semmi. Nyilván hiszen most Superman helyett kapunk Mon-El-t és más egyebet, plusz jön Linda Carter is.

DarkEagle - 2016. 10. 18. 14:26

Ja Snapper Carr-t kihagytam róla azért emlékezzünk meg mert nagyon jó jelenetei voltak Karával főleg az utolsó. Azt már tudjuk hogy Kara képes kiállni magáért ha nagyon kell de ahogy próbálta inzultálni Carr-t azon sírva röhögtem és akkor ha szabad küldeném is a hét idézete rovatba:

“Jerk guy” by Kara xD

heidfeld - 2016. 10. 23. 08:23

Szerintem javult a színvonal, az igazi változások csak most jönnek. Optimista alkat vagyok, remélem nem kell csalódnom!

bobi64 - 2016. 10. 23. 08:48

Gyermeteg, nézhetetlen, unalmas. Melissa viszont überfrankó aranyos…

Tyberius06 - 2016. 10. 26. 01:24

Hm… éppen kaszálni készültem az utolsó DC szuperhősös sorozatot is (a Gothamnek van esélye a visszatérésre miután tavaly abbahagytam vhol Pingvin lelövésénél – évad eleje/közepe), de ez a 3-dik rész tolt rajta valamennyit.
Épül itt a mitológia ezerrel. Daxan, utolsó marsi lány, leszbi nyomozónő (izzik ott vmi a levegőben Alex körül), alien elnök, idegen detektáló by Luthors…
Azért akadtak necces részek. Az mondjuk jó volt, ahogy James a végén fordított egy picit, okés kellett meg erőltetett volt, de nem volt vérgáz. Ellenben Kara improja a detektálóval… Baromi felelőtlen húzás volt, azt mondjuk nem értem, hogy mit sütött meg rajta hogy működött de mégsem. Azt ott elbaszták az írók…
A heti gonosz is elég jelentéktelen lett, nem is volt sok szerepe, csak valahogy be kellett hozni az új karaktereket… És igazából emiatt maradok. Kiváncsi vagyok mit kezdenek a nyomozónővel. Kara és Mon-El románcára nem leszek kiváncsi, azokat a részeket majd skippelem. Az elnök/alien szerintem kapcsolatban lesz a Cadmussal, ami most nincs meg, hogy mi lett az első évados másik bagázzsal (Maxwell Lord), akik a DEO mellett szórakoztak idegen technológiával. Az a vonal totál nincs meg, nyilván a csatornaváltás áldozatai lettek, mint Cat, és őket helyettesíti a Luthor Corp mint passzív-agresszív háttérben manipuláló szervezet, de azt valahogy nagyon némán vágták rövidre…

DarkEagle - 2016. 10. 26. 13:56

Miért b@szták volna el az írok azt a részt mikor Kara kisütötte a kütyüt?

1. Ez egy fikció, bármi realitást keresni hülyeség. :D
2. Kara egy 200x fejlettebb világból való így nyilván nem agyilag zokni ha technikáról van szó, legalábbis én ezt is el tudom képzelni, hogy tudta mit hol süssön meg. A nagy fordulat igazából csak az lenne ha Lena sejtené a dolgot és rejtett kamerával felvette volna, de ezt már eljátszották anno Lorddal. :D De nem lepne meg hiszen Luthor de ahogy elnézem ő lesz az új “Cat”.
Egyébként nem lesz semmiféle románc Kara meg Mon-El közt, szimpla barátok lesznek, sőt Kara lesz a mentora nyilvánvaló okok miatt.

Egyébként Mon-El-t is jól eltalálták, nem is vártam kevesebbet, ő volt kb a TVD-ben is az egyetlen értelmes gonosz, leszámítva az Eredetieket.

Maggie szintén telitalálat és szerintem is lesz valami ott Alex-szel. :D Lena továbbra is nagyon jó, de alapból is bírom a színésznőt.

James most kifejezetten jó volt önmagához képest és fura mód az irodában Kara lett Cat, most ő tanítja James-szet. :D A végén azért örültem hogy végre mutatott valamit Jimmy-boy is Snapper köpni nyelni nem tudott. :D

És hát itt van nekünk Wonder Woman elnök asszony is aki idegen, egyelőre nincs tippem, hogy mi féle és kinek az oldalán áll de tippre nem a jókkal van. SŐT az se lepne meg ha köze lenne a crossoveres lényekhez.

Egyébként ki vette észre a WW-s utalást, mármint azon felül hogy ő volt WW. :D Karának mondja, hogy “Még nem láttam a másik repülőjét, ami WW repülőjére utalás ugye. Ezért pacsi a készítőknek!

És végül, az “Idegen kocsma” és persze VÉGRE megérkezett Miss Martian is avagy M’gann. Baromi jó lett a külseje de nem is vártam mást. J’onn feje minden pénzt megér. :D

Tartalmas évadnak nézünk elébe az tuti.

Egy dolog zavart csak hogy ez a tüzes csaj túl gyenge ráadásul a CGI tűz is elég gyatra volt mintha nem is lett volna tűz az odáig oké hogy Karát nem égette meg a többieket se? Bár lehet hogy az őrei is idegenek. Elvégre szimplán csak kifeküdtek tőle de nem láttuk őket pl égni. Oké tudom ez nem horror sorozat de azért na. Egyébként jó rész volt nagyon.

DarkEagle - 2016. 10. 26. 13:56

Megint benn maradt a komment. PLS!

GodBadka - 2016. 10. 26. 16:57

A tüzes effektek eddig mindig bénák voltak a Supergirlben. Az 1×16-ban, amikor felgyújtotta a ruháit, majd miután Alex eloltotta, semmi változás nem volt rajtuk, 1×18-ban, amikor kigyulladt a pulcsija. Ezek, amik hirtelen eszembe jutottak és nagyon szemet szúrtak, de volt több is.

Egyszer talán beletanulnak :)

DarkEagle - 2016. 10. 26. 17:29

Az 1. évadban ha jól rémlik aki megégett az egyedül Supergirl volt. VISZONT azért azt illik tudni hogy a kryptoniak nem égnek meg és az sem ami rajtuk van. Pont ezért tűnik ilyen gagyinak amúgy. Régen ez nem így volt de a sorozatok az új vonalat követik. Mondjuk ez mentesíti őket a csúnya CGI-tól. Mondjuk ez csak a tűzre igaz a többivel nincs gondom.

DarkEagle - 2016. 10. 26. 17:30

*nem mentesíti lemaradt. :D

Tyberius06 - 2016. 10. 26. 21:39

Kara és a technika gondolattal nem értek egyet. Ha annyira vágná ezeket, semmi szüksèg nem lenne Winnre. Értem én hogy ez fikció nem is szoktak zavarni, de ez ugyan más szinten de legalább akkora baromság volt mint ahogy Oliver az Arrowban túlélte azt hogy keresztül szúrták, majd lehajították egy szikláról. Igazából baromi lusta megoldás. És jah Lordnál eljátszották a rejtett kamerát, de szerintem Luthornál ugyanúgy eljátszhatják.
Ha csak Kara lézerszemébe nincs egy mini programozó beépítve akkor a kisütéssel ki is nyírta a cuccot nem csak “elterelte”.

DarkEagle - 2016. 10. 26. 21:49

Na ácsi, ez a lézerrel elrontunk valamit nem most lett kitalálva a képregényes dolgokban. Szóval ezt nem a készítők találták ki. :D Egyébként ennek is vannak fokozatai tehát nem feltétlen csak acélt megolvasztó szintet tudja használni, itt lehet hogy forrasztott egyet és pont sikerült “megjavítani”. Nem akarok nagyon belemagyarázni mert úgyis mindegy, nem hinném hogy ennek lenne bármi következménye.

Oliveres dologhoz meg végképp nem hasonlítanám. Teljesen más szituáció a kettő, ez itt egy gyors megoldás az meg konkrét baki volt. :D

Amúgy nyilván nem olyan okos mint Winn pl de azért technikai dolgokban ő se hülye. Az alapokat tuti hogy tudja elvégre a bolygóján olyan dolgokat használt napi szinten ami itt a Földön olyan mintha a NASA csinálta volna legalább. De még annak a közelében sincs. Kár ilyeneken agyalni mert elrontja az élményt. :D

Smallville-ben vagy Lois és Clark-ban RENGETEG ilyet láttunk anno. :D

arcfej - 2016. 10. 27. 05:00

2×5:
na, ebben a részben én már azt éreztem, hogy erőltetetten túlsúlyban vannak a nők. Egyszerűen nem éreztem természetesnek, pedig biztos meg lehetne úgy is csinálni. Olsen főnöknek meg borzalmas! Én sose engedelmeskednék neki!

arcfej - 2016. 10. 27. 05:08

Lehet, ez a túlsúly igazából abból adódik, hogy nincs erős férfi karakter :) Nagy hiba! Még John’z a legerősebb talán, de ő inkább csak főnök és vezető szerepben van, semmi nemiséget nem hangsúlyoztak eddig. Na ez most változni fog! Mon-el még új, kibonthatják. Férfi gonosz nincs is egyáltalán! Winn rendben van, de nem karizmatikus karakter, jelenleg a vicces fiú szerep jut neki, Olsen meg egy nyálgép. Egyszerűen nem tudom máshogy jellemezni :D Az újságíró főnök meg lepukkant. Nincs is több férfi szereplő!

DarkEagle - 2016. 10. 28. 01:47

Nem az a gond hogy kevés a férfi szereplő és azok is háttérbe szorulnak. J’onn-t kivéve. Winn meg ugye csak Winn neki ennél többet nem is kell mutatnia. A gondom nekem is néha az pl a mostani részben is túl van tolva a feminizmus. Választások miatt ráadásul meg is lépték hogy nő az amerikai elnök. Ami nem lenne baj ha nem erről szólna a sajtó már hónapok óta és mi lesz ha Clinton megnyeri a választásokat. Már pedig tuti hogy megfogja és amcsik megkapják az első néger elnök után az első női elnöküket is. No de visszatérve a sorira, bármennyire is szeretem pl Linda Cartert kaphatott volna kevésbé fontos szerepet. Ráadásul így hogy ő is idegen félek hogy eljátsszák hogy ő is gonosz aztán mégsem, mint tavaly J’onn ugye. Őt is így mutatták be hogy elsétál és a szeme pirosan felvillan. Mondjuk Carter karaktere tuti hogy nem a Cadmus-szal van akkor eleve nem csinálna ilyen törvény izét de mindenképp érdekes ez a dolog és lehet hogy köze van a crossover szörnyeihez is épp a törvény segítené elő hogy belepjék a Földet. :D

Egyébként Mon-El-t ha nem szarják el akkor nagyon jó karakter lehet. Színész telitalálat azt már látni. J’onn meg most lesz csak igazán kibontva hogy megjelent M’gann is.

James-ről meg tudjuk hogy mi lesz de az már más kérdés hogy ez jó is lesz-e nekünk. :D Snapper Carr egyébként nem rossz csak nagyon tipikus. Én jobban örültem volna a képregényes Snapper-nek.

hokuszpk - 2016. 10. 28. 09:09

mint kiderult nem no az elnok, hanem nonek latszo valami.
idonkent az az erzesem van, az idegenek a kepregenzeken es a kepregenyekbol keszult a sorozatokon keresztul tesztelik felkeszultunk-e az erkezesukre.

Szula 25 - 2016. 10. 31. 07:36

Ezt a feminizmus dolgot tényleg kezdik túltolni már. Az szerintem senkit nem zavar hogy nő az elnök de most behoztak Alex mellé még egy badass csajt is. Az meg hogy netán össze is boronálják Alexal aki ugye eddig a férfiakhoz vonzódott pl. Maxvel Lord nekem már sok hiába szeretem a sorozatot. Ja és még a Cadmussnál ugye Brenda Srtong is a keményebb női vonalat képviseli. Csak nehogy ettől a túltolt feminista nézet miatt kezdjenek elpártolni a nézők.

Szula 25 - 2016. 10. 31. 07:45

Ja és Lena Luthor vagy a most jött marsbéli csajt még sem említettem.

heidfeld - 2016. 10. 31. 17:18

Lehet, hogy a feminizmus kicsit sok, de határozottan jók a változások. Maggie Sawyer karaktere remek, Floriana Lima Franklin és Bash óta nagy kedvencem. Talán Supergirl is kap egy pasit, nagy szüksége lenne rá..
Egy dolog viszont nagyon nem tetszett a 2×3-ban. Határozottal letették a voksot Hillary-mellett, pedig ő csak egy báb. Igaz, Donald sem jobb. Szerencsére nem kell szavaznom.

Silver-sama - 2016. 11. 01. 19:02

Engem már most teljesen megnyert Mon-El, és a kedvenc karakterem is lett :D. Nagyon remélem, hogy összejön Kara-val. Vitatkozna valaki ezzel?

Shed - 2016. 11. 01. 21:48

Silver-sama: Valójában kb. 70%-ban azért nézem a sorozatot, mert Supergirlt játszó szinésznő ennyire cuki, vicces, meg bájos. Férfiként nézve a sorozatot, nincs nagy szükségem az ő szerelmi vivódásaira. Ellenben a testvére és a zsaru csaj közötti forró levegő kapcsolatért kiált :)

Egyébként ezek a fehér marsiak gondolom sokkal erősebbek mint a zöld marsiak voltak. Bár az hogy kb 2,5 méter magassá változott, az is sokat elárul. Remélem mikor az utolsó marsi rájön, hogy csak ő az utolsó, akkor nem egy rész alatt rendezik le azt hogy azért mégis barátok maradnak. Gondolom a Megan csaj azért csak kinyirt néhány zöld marsit.

heidfeld - 2016. 11. 02. 20:11

Egyre jobban tetszik ez a Supergirl. Jó lesz Mon-El, és tuti találkozni fog bolygójáról valakivel.
Floriana Lima is remek választás volt. Franklin és Bash 1×9-ben amilyen mosolyt varázsolt a csók előtt…Hihetetlen!
Megelőlegeztem a bizalmat a Supergirl második évadjának. De jó leírni, hogy felülmúlták várakozásomat, és jó irányba indultak el.

hokuszpk - 2016. 11. 03. 09:51

ahogy az elozetest elnezem, Mon sem lesz olyan buvalbelelt figura, mint Kara.

DarkEagle - 2016. 11. 08. 17:27

Hát gyerekek ez a mai rész valami fergeteges volt. Komolyan mondom, amit elvárnék a Flashtől, tehát, hogy vicces legyen, ugyanakkor komoly is azt mind a Supergirl hozza idén. Mon-El – vagy mondjam úgy hogy Mike? :D – és Kara tökéletesek együtt és NAGYON remélem, hogy nem hozzák őket össze, mert ők inkább pajtik mint szeretők, bár Mon-El nyilván benne lenne egy kis hancúrba. :D Annyi jó egysorost kapott Mon-El, hogy be se férne a hét idézete rovatba. Alig várom, hogy végre felvegye a köpenyt. Chris Wood egyszerűen zseniális színész. Nem véletlen, hogy őt bírtam a legjobban a TVD-ben is.

Egyébként most már azt is tudjuk, hogy Kara NSYNC fangirl. XD

Alex és Maggie, anyám szerintem még soha nem shippeltem ennyire senkit mint őket és mindkét színésznő remek. Ez a része a fordulatoknak ami ugye kicsit sem volt meglepő de szerintem annál inkább várt. Nem volt túljátszva kicsit sem, sőt. És Maggie milyen elégedett volt, hogy Alex beismerte, hogy bejönnek neki a csajok is. Floriana Lima mimikái megérnek minden pénzt. XD

Kivételesen most James sem idegesített, kezdem elhinni, hogy jó lesz Guardienként. Bár a “Fekete övem van.” kijelentésén jót röhögtem. XD

Ja amúgy remélem hogy Lex Luthor asszisztense több szerepet kap majd. Ms. Teschmacher-re gondolok aki nem tudná, akivel Mon-El kamatyolt. :D Régi Superman filmre kikacsintás egyébként. Amiért nagy pacsi!

És akkor a nem várt fordulat. Az nagyon tetszik, hogy Lena tényleg nem tipikus Luthor lesz, legalábbis egyelőre úgy fest és inkább egy Cat Grant “helyettes”. Az viszont még engem is meglepett, hogy az anyja a CADMUS vezetője az meg pláne, hogy az anyja él mert ilyen nem igazán volt még egy Superman feldolgozásban sem.

Szóval ja eddigi legjobb rész szerintem. És szerintem már kijelenthetjük, hogy Supergirl megállja a helyét Superman nélkül is. Nem miatta lett jobb az évad.

Ja amúgy rajtam kívül kinek jönne be egy Lena/Winn páros? Milyen kis cukin röhögött rajtuk Kara meg Jimmy is. :D

Wall-E - 2016. 11. 08. 19:18

Tényleg nagyon jó rész volt a 2×05, minden tetszett benne gyakorlatilag. Egyértelműen jobb, mint tavaly.

Shed - 2016. 11. 08. 19:59

Kár is tagadni, a szuperhősös sorozatok közül most ez a legjobb. És valóban jó az egyensúly a vicc és a dráma között. Meg most tényleg tele van a Supergirl nagyon jó arcokkal. Lényegében Olson az egyetlen aki hiteltelen nekem, de így hogy nem erőltetik a kapcsolatot Karával, elmegy. A két kőkemény csajnak adok még 2 részt és összejönnek. Nem is baj, a rendőrcsaj mondjuk jobb színésznőnek tűnik mint Maggie. Lehetett volna ő a tesó.

Az egyetlen keserédes érzés bennem az egésszel kapcsolatban csak az, hogy a Flashben is ugyanekkora potenciál van, és mégsem tudják a szintet hozni. Pedig lehetne ugyanennyire jó.

Nero - 2016. 11. 08. 23:16

Nagyjából egyetértek a fentebb írtakkal, de ha megnézitek ennek a készítő brigádnak úgy tűnik ez a gyenge pontja, vagy pont h erőssége nem tudom, de mindegyik sorozatuk 1. vagy 2. évada volt a legjobb. Gondolok ezalatt az Arrowra, ami egyértelműen a 2. évadban volt a legjobb, a Flashnél az 1. volt a legjobb és a 2. kezdett nagyon erősen aztán picit gyengült (nekem mondjuk még mindig nagy kedvenc). Most meg a Legends of Tomorrown és a Supergirlön szórakozom a legjobban :D A második évadokban jók Berlantiék :D

Tyberius06 - 2016. 11. 10. 02:42

Az egész rész klappolt nekem, a legvégét kivéve. Ez a helló baromi hosszú hatásszünet… Mom! (okés nem pont így volt, de nagyon ki volt tartva az a szünet – mint az SW7-ben a lightsaber ;) :) ). Plusz nekem nem jött be ez a fordulat.

Egyébként az Alex-Maggie jelenetek jók voltak és kifejezetten tetszett, hogy nem szarták el valami hülyeséggel meg magyarázkodással Alex bizonytalan beismerését.

Eddig jobb mint az első szezon. A többit már kaszáltam a brancsból, szóval ez most stabilan maradt…

heidfeld - 2016. 11. 10. 20:04

Annyit tudok mondani, hogy nagyon jók a változások. Floriana Lima mimikája bámulatos, nagyon jó színésznő. Kara és Mon-el addig lesz jó, amíg össze nem jönnek. Maggie-Alex dolog pedig pont onnan lesz még érdekesebb, hogyan működhet közöttük a kapcsolat. Kara reakciójára nagyon kíváncsi leszek.

Silver-sama - 2016. 11. 11. 13:01

Nekem nagyon nem tetszett, amilyen irányba eltolták Mon-El-t. Most már nem menő, hanem egy gyökér. De remélem, ez csak egy kilengés, és betudható annak, hogy Kara próbálta ráerőltetni az akaratát.

Maggie megcsókolhatta volna már a csajt :S. Annyira vártam, mikor hajol közelebb, mikor teszi meg, csak mondogattam egyre hangosabban, hogy “Csókold meg. Csókold már meg! Csókold már meg, b*zdmeg!!” Erre végül otthagyta, én meg üvöltöttem a fenébe XD

Ahogy Eagle mondta, a Luthorok anyja él, és ilyen nem fordult elő még egy Superman feldolgozásban sem. Ezzel én pedig nem vagyok kibékülve. Már megint az, hogy “kell egy bizonyos karakter, ó de rakjuk már bele a női megfelelőjét, mert ez egy csajos sorozat” Jelen esetben az apja helyett az anyja szerepel. Kíváncsi vagyok, az apja él-e egyáltalán. De ez így nem jó. Az anya legyen csak halott. Bár Lex nem szerepel, de számára meghatározó volt az anyja elvesztése, jelen nem léte. Ezt ne döntsék már romba…

Connor MacLeod - 2016. 11. 11. 13:56

Ez a második évad sokkal jobb, viszont nem igen tartogat nekem újdonságokat, úgy,hogy a Young Justice-t is láttam, illetve az összes Superman sorozatot,(kivéve a George Reeves féle) Most szerencsére megvan az egyensúly a CatCo és a DEO között műsoridőben. A Smallville-ben sokkal eredetibbek voltak szerintem a történetek, és a karakterek eredetének kidolgozása. Betudom ezt a multiverzumnak, hogy itt máshogy van minden, pl. Lena Luthor… de az zavar, hogy úgy nem igazán érzek mélységet pár szereplőnél, illetve mintha kihagytam volna pár évadot. :D Itt jobban kezdik már az arányokat eltalálni mint az előző évadban. Ami érdekes, hogy kb az összes Superman ellenfél itt mutatkozik be először, akkor Superman kivel harcolt az elmúlt 10x évben? :)

DarkEagle - 2016. 11. 11. 15:11

Képregényekben is ugyan így megkapta Kara Superman ellenségeinek kb 80%-át. :D Főleg azért mert Supin akartak bosszút állni és azt hitték Kara gyengébb, pedig nagyon nem. XD

winnie - 2016. 11. 12. 07:01

“nem igen tartogat nekem újdonságokat, úgy,hogy a Young Justice-t is láttam”

ne hidd, hogy nem fognak újdonságokat szállítani. éppen az a céljuk, hogy mindenki számára érdekes legyen a sorozat.

Shed - 2016. 11. 15. 16:51

Néztem most a 7ik rész promóját. Abban a már nem annyira kedves zöld marsi emberünk üti Karát.A vérátömlesztés miatt gonoszságot is kapott, amit a vért adó csajszi valahogy legyűrt magában?

superpityu - 2016. 11. 15. 18:08

guardian nem, nagyon nem jön be. gondoltam, hogy talán most eljött az idő és tudnak majd mit kezdeni jimmyvel, erre ez. meh.

hokuszpk - 2016. 11. 15. 18:27

@shed: szerintem az a valodi Hank Henso lesz a Cadmus szineiben.

Silver-sama - 2016. 11. 15. 19:32

2×06
(Eagle, hallod, na most igazán komoly témákkal foglalkoztak! :D)

Guardian nekem sem jött be, de még így is Sokkal jobb Olsen :D
Nekem valahogy ez a rész üdítően hatot, bár mégis inkább csalódás a végére. Az eleje elment volna egy Fringe-kezdésnek, érdekes volt. De sajnos aztán jött a sablon, a monoton szerkezet..
Még azt megjegyzem, hogy Mon-El azzal az idegen csávóval kisebb wtf-nak hatott xd. Azt várja az ember, hogy Kara repül a 2.menetre a heti ellennel, erre jön az.. xd

DarkEagle - 2016. 11. 15. 21:46

@Silver: Igen, komoly témák voltak. :D

Hát ez a rész nem egy gyerekbarát rész volt. :D
Creepy faktor megvolt benne, durva maszkokat kapott J’onn meg Kara. :D

James apó elmegy kategória de egyáltalán nem látom értelmét az ő jelenlétének és a kövi rész előzeteséből csak még több gondot fog okozni.

Kara az elején ahogy lerészegedett az nagyon állat volt, Melissa cukisága végtelen úgy tűnik. XD

Mon-El mintha le lenne kicsit butítva talán csak azért hogy később jobban kijöjjön az ereje, legalábbis remélem.

Alex dráma nagyon jó volt, szokás szerint nem aprózták el de nem is játszották túl. Azért meg pláne pacsi hogy egyelőre nem jött össze Maggie-vel. Illetve fordítva. Alex megint kapott az élettől egy jó nagy pofont. Kicsit úgymond meg is utáltam Maggie-t mert végig kb erőltette hogy Alex higgye magáról hogy meleg ez sikerrel járt majd lekoptatta. :D Remélem ebből nem lesz már több dráma.

J’onn vérátömlesztése még érdekes dolgokat hozhat magával mert ez elég nagy ziccer lenne ha kihagynák. Nyilván lesz mellékhatása hiszen hiába Marsbéli mindkettő akkor sem egy faj.

Parazita nagyon tetszett, jó volt a CGI. Winn ahogy kiosztotta a majom pofát az is nagyon bejött. :D De még mindig hiányolom a színeket Guardian rucijáról. És persze meglépték amit vártam, ólomból van a ruha hogy Kara ne lásson át rajta. De nem kell azon átlátni hogy rájöjjön, bár mit várunk ugye mikor egy szemüveg elég álcának. :P

A vége pedig érdekes volt kíváncsi vagyok mit akarnak kezdeni Mon-El-el Cadmusban ha tippelnem kéne köze lesz Cyborg Supihoz még ha nem is Mon-El lesz az.

Összességében átlagos résznek mondanám pár jó momentummal de nem is csoda hiszen hamarosan jön a féltáv plusz 2 hét múlva a crossover.

heidfeld - 2016. 11. 16. 19:39

Hát, ez kemény dolog volt. Talán túlságosan is… Sokan kritizálták a sorozatot, hogy gyerekes, néha jogosan. Ezt a részt ajánlom figyelmükbe.
Nagyon felnőtt rész volt.Talán ez rá a legjobb jelző.
Egyébként sok minden történt, szépen építik a karaktereket.

arcfej - 2016. 11. 17. 01:55

Hát én kérem vissza azt a “gyerekességet”. Amiatt volt jó nézni!
@Nero: Írtad, hogy az Arrow 2. évad, meg a Flash 1. évad volt a legjobb. Hát én mindkettőt pont ott kaszáltam, és ez a mostani új CW-s Supergirl is közelít a kaszához nálam. Úgy látszik pont az tetszik neked, ami nekem nem.
Én féltem is, amikor a CW vette át a sorozatot, úgy látszik be is igazolódik. Nem tetszik már a hangulata!

Tyberius06 - 2016. 11. 17. 13:12

Komoly volt a téma Alex körül es vhol totál várható volt a végkifejlett. És igazából meg lehet érteni a nyomozót is, az érvelésével nem volt hiba, az mondjuk más kérdés, hogy ő korbácsolta fel Alex érzelmeit. Well, mondjuk innen egyszerűbb lenne nem tagadnia. Az írók megkímélhetnének minket ettől a szenvedéstől.

Marianna - 2016. 11. 20. 05:37

A rész kapcsán ugye nem csak én vettem észre a John Carpenter-féle Dologra meg az Alienre az utalásokat? :)

Amúgy nagyon jó kis rész volt. Valahogy a sorozatnak egyszerűen jót tett szerintem, hogy a CW átvette.

Ettől függetlenül James Olsent ne, Guardian hát ő kategória. Nagyon örülök, hogy szétszedték őket Kara-val nulla volt a kémia.

Alex előbújása meglepően jól kezelt dráma volt. Abszolút együtt tudtam érezni vele. Imádom, hogy Kara ott volt vele. Sajnáltam, hogy Maggie elhajtotta.

Nero - 2016. 11. 22. 02:51

arcfej: Hát igen, más az ízlésünk, de pont ez a lényeg :) Mondjuk a legtöbb junkienak pont azok az évadok tetszettek a legjobban ahogy olvastam a kommenteket. Az Arrow 4. évada nagyon gyenge volt, pedig én is nagyon védtem éveken át a sorozatot, de ez már az a szint volt, amiben én sem láttam a pozitív dolgokat sajnos. Flashel nekem nem volt különösebb bajom eddig sem, jelenleg is a kedvencem a LoT-al együtt, viszont most a Supergirl is nagyon sokat fejlődött szerintem jó irányba, sokkal jobb, mint tavaly, de persze megértem ha neked nem tetszik, hiszen vannak benne olyan dolgok, amik felett én is csak szemet hunyok :)

Mon-Elről én kezdettől fogva azt hittem, hogy Superboyt csinálnak belőle, lehet hogy a Cadmusban pont ez lesz a funkciója? (tudom, hogy más az eredettörténete) Vélemények?

DarkEagle - 2016. 11. 22. 16:25

Na hát a mai részre mindent lehet mondani csak azt nem, hogy unalmas volt. Konkrétan vagy 3 részre elég történ volt benne. :D Akkor szép sorban.

Alex-Maggie dolog úgy fest hamar rövidre zárult és csak pajtik lesznek, nem mondom, hogy örülök de legalább nem húzták a fölös drámát megint. Ezt a részt a Supergirl csinálja a legjobban, minden más CW sori annyira gagyin csinálja a drámázást hogy szó nincs rá.

James szál nem mondom hogy érdektelen de itt máris ellőtték a szokásos klisét és sajnos ez képregény hiba ugyanis már azokban sem szerettem, hogy feltűnik egy hős vagy ahogy ők nevezik igazságosztó és egyből jön valami random csóka aki gyilkol és egyből az új srác a gonosz gyilkos pedig bizonyíték az semmi nincs rá. De legalább gyorsan rövidre zárták ezt is. Ja és remélem nem húzzál sokáig a titkolózást mert nem tenne jót a sorinak.

Jut eszembe egy újabb nagyon durva easter egg, ami nem is az hiszen szó szerint igazolták, hogy Batman együtt dolgozik Supermannel. :D Igazság Liga vajon létezik már vagy csak kialakulóban van? Nyilván az utóbbi hiszen Flashről pl senki nem tudott tavaly mikor megjelent. Mondjuk azok után, hogy Maggie átruccant Gothamből nem csoda hogy ezt így bedobták. De jó is lenne ha komolyabban is kezdenének ezzel valamit.

J’onn szála is nagyon érdekes durva lesz ha tényleg átalakul Fehér Marsbélivá. Na az ő drámájukat nem húzták és ezt nagyon jól tették mert J’onn drámája már tavaly is szívbemarkoló volt.

Cadmus szál: Hát igen, hogy is mondjam. Visszatért az igazi Hank aki most már Cyborg Superman. Meg kell hagyni nem szarakodnak a készítők mert nem csak easter eggnek jött hanem komolyan részt vesz majd az elkövetkező részekben. Viszont remélem Kara vérét nem csak infó szerzésre akarják használni. És itt jön képbe @Nero által említett Superboy. Tudnék örülni, ha meglépnék ezt is mondjuk évad végére pl.

Jeremia él! Jó ezt eddig is tudtuk de most már azt is tudjuk, hogy Cadmusnak dolgozik nagy valószínűséggel. Oké ezt csak azt abból gondolom, hogy van ajtónyitó kártyája meg 15 éve ott van és nincs semmi baja így ránézésre de tuti, hogy zsarolják a családjával. Kíváncsi vagyok mit kezdenek vele.

Végül pedig Kara és Mon-El. annyira jók együtt, hogy tényleg már csak azt vártam mikor jön a szerelmi szál és TESSÉK, megérkezett és láthatóan Kara sem közömbös, persze James nagyon gyorsan felkapta a fejét. :D Remélem ha Kar összejön bárkivel is az Mon-El lesz mert rajta kívül egy Cat fiával volt jó. És hát ő ugye már nincs. A Daxami barátunkkal mert szó szerint izzik a levegő és baromi cukik együtt. :D

És ha már Mon-El. Lelakatolásuk alatt elhintette az első előzetest a jövőheti crossoverre. Nyilván ezt csak az tudja aki olvasta a képregényt de gondolom sejti hogy jönnek a Dominátorok ezért akart mesélni Karának csak aztán jött Jeremia. Jövőhéten gondolom ez is kiderül elvégre CROSSOVER HÉT! El sem hiszem!

Ez egy jó erős 8/10-es rész volt! Csak így tovább. Eddig messze ez a legjobb CW-s comic sori. Sőt szerintem a legjobb comic sori Lucifer után.

Silver-sama - 2016. 11. 22. 20:24

“Jut eszembe egy újabb nagyon durva easter egg, ami nem is az hiszen szó szerint igazolták, hogy Batman együtt dolgozik Supermannel.” Mi? Hol? Mikor?

Engem most felhúzott ez a rész -_-“. Kara simán végezhetett volna Lex anyjával meg az egész Cadmussal, de nem, csináljuk meg csak azt amit akarnak, mert megígértük… (De várjunk, már eleve a ketrecben is simán lelézerezhette volna mindenkinek az arcát…) Ez olyan, mint a Flashben volt Zoommal.
Öcsém, felveszi a sisakot és legyengíti magát, ahelyett, hogy azon nyomban kinyír mindenkit és Mon-El-lel elrepül XD
Aztán meg úgy izélt, hogy “Dehát azt ígérték, hogy elengedik Mon-Elt! Alkut kötöttünk!” XD Pofám leszakad…

Maggie meg csak engem idegesít azzal a mosolyával, miközben összetöri Alex szívét?

Az igazi Hank, amikor kimondta, hogy “Cyborg Superman”, kiröhögtem :DDDD. Ilyen “mi a… most hülyéskedsz? na húzzál el innen!”

Olsen sz*r. Az a rivális meg ki a fene? Honnan volt a ruhája? Miért most tűnt fel?

És már megint egy projektet indítanak. De miért??

Még tudnék 1-2 dolgot felsorolni, ami nem tetszett, de nem húzom fel magam jobban. Jut eszembe! Ami nagyon tetszett (és talán az egyetlen dolog, ami tetszett), hogy Hank kis híján megölte M’gan-t. Sajnos nem tette meg:(.

De tök király, hogy csak most először idegesít ennyire egy rész ebben az évadban.

DarkEagle - 2016. 11. 22. 21:15

Szerintem azért idegesített mert nem értetted amit láttál Silver. :D

Először is Kara nem ugrálhatott mert Mon-El bajban volt ráadásul Alex apja is náluk van, arról nem beszélve, hogy se ő se Superman nem öl mégis úgy írod mintha az Arrow-t néznéd aki nyugodt szívvel öl meg embereket. :D
Mondjuk furcsállom hogy ez nem jött hiszen köztudott hogy a Super család tagjai inkább megteszik amit kérnek mint hogy meghaljon bárki is. Ráadásul el is mondták hogy az a ketrec nem sima ketrec. Szóval hiába lövöldözte volna a lézereket is. Flashben történt dolgok teljesen mások ott az bullshit volt itt ez logikus mert Flashben visszakapták Wally-t és utána adta át az erejét. Itt viszont nem.

Maggie néha engem is idegesít és Alex jól beolvasott neki szóval annak örültem is nagyon.

Olsent kifejtettem. Tipikus esete az ilyen dolgoknak. Ezt minden új hőssel eljátszotta eddig minden képregény adaptáció készítő. És nem értem miért nem unják még. :D

A Medusa projekt nem olyan mint a Myriad volt tavaly ha az amire gondolok akkor durva dolgok várhatóak jövőhéten. M’gannal nem értem mi bajod egyébként ő teljesen jó karakter és az egyetlen J’onnal akik tényleges drámát szállítanak. Ráadásul ő nem gonosz miért kéne megölnie?

Szóval szerintem csak elragadtattad magad kicsit mert nem volt ebben ennyi probléma azért, ha nagyon kielemezném akkor sem.

Amúgy a Batman említés a kocsmai jelentben volt mikor Kara mondja a többieknek hogy nem érti hogy miért kell maszkot hordani, ő sem teszi, meg hogy Superman is összedolgozott egy maszkossal akinek sok ketyeréje van. :D

Tyberius06 - 2016. 11. 22. 21:51

Utálom, hogy beigazolódni látszik a gyanum :(

Kis múltidézés:

“Tyberius06 – 2016. 10. 26. 01:24
Kara és Mon-El románcára nem leszek kiváncsi, azokat a részeket majd skippelem.

DarkEagle – 2016. 10. 26. 13:56

Egyébként nem lesz semmiféle románc Kara meg Mon-El közt, szimpla barátok lesznek, sőt Kara lesz a mentora nyilvánvaló okok miatt.

DarkEagle – 2016. 11. 22. 16:25

Végül pedig Kara és Mon-El. annyira jók együtt, hogy tényleg már csak azt vártam mikor jön a szerelmi szál és TESSÉK, megérkezett és láthatóan Kara sem közömbös, persze James nagyon gyorsan felkapta a fejét. :D Remélem ha Kar összejön bárkivel is az Mon-El lesz mert rajta kívül egy Cat fiával volt jó. És hát ő ugye már nincs. A Daxami barátunkkal mert szó szerint izzik a levegő és baromi cukik együtt. :D”

Idézet vége!

Akkor most hogy is van ez??? :D :D :D :D

Noh, ha tényleg összejönnek, legalább a 42 percből 12 percet átpörgethetek, akkor már inkább Alex-Maggie szenvedés egy évadon át, a leszbi-szál izgalmasabb.

Egyébként csatlakozom Silver-sama elmélkedéséhez. Nevetséges volt a rész. Azt én se értettem Kara mit szerencsétlenkedett ott, mégiscsak emberfeletti képességei vannak és Cyborg barátunk ott se volt a jelenetben, hogy bevédje anyucit, szóval ha nem is öli meg, de egy maflástól megfeküdt volna a nőci, és láttuk tavaly, hogy majdnem olyan gyors tud lenni, mint Flash, szóval gyakorlatilag fel se fogták volna, mielőtt mindet a padlóra küldi, aztán szépen kinyitja a ketrecet. És ha ezután még jött is volna a kyborg barátunk, jah akkor azzal meg kellett volna esetleg küzdenie, feltéve ha egyáltalán a közelben volt. És igen. Pont az ilyen balfaszságok miatt kaszáltam a Flasht is.
A másik kedvencem. Ott egy mesterséges intelligencia által vezért security program, ami érzékeli az idegen életformát, de nem érzékeli, hogy a vér, amivel deaktíválni akarják az nem az eredeti tulajhoz tartozik. WTF???? Egy ilyen rendszer a vér ide vagy oda, de hogy a répába téveszt össze egy szőke muffot egy benga niggerrel?
Nekem még a két marsi harca se tetszett. Okés, értem én hogy az öreg pipa, de az a szál is olyan meh… Majd jön valami fenyegetés azt úgy is szükség lesz a csajra.
Nekem fura mód bejön ez a Guardian téma, de ebben a részben a random ellenfél túl random volt. Egy kb ugyanolyan kinézetű alak csinálja a feszkót egy képágyúval… Mondjuk az vicces volt, hogy a gépfegyver lövedékek lepattantak Guardian páncéljáról, de a szaros kis 9 mm lövéseitől hátrarepült vagy 80 métert…
Eléggé vérszegény rész volt ez…

Tyberius06 - 2016. 11. 22. 22:00

@Darkeagle: Nem kell megölnie, de majdnem olyan gyors mint Flash, láttuk tavaly a crossoverben, szóval simán elkaphatta volna a nőt is meg a másik faszit is még mielőtt a nő megsebesíti Mon-Elt. Azt mondja, hogy okés, aztán amikor kinyitják a ketrecet, egy ütés a nőnek, az megfekszik a másik csávót is egy kicsit megfújja az is megborul aztán mehetnek boldogan haza. Plusz az az érvelés, hogy nem ugrálhat mert náluk van az apja is sántít, mert folyton neki mennek a Cadmusnak és egyszer se vágott vissza a Cadmus Jeremiahval, illetve őket se érdekelte eddig, hogy ott van, plusz azt se tudhatta Kara, hogy J. ott van azon a bázison. És mivel láttuk, hogy a ketrecen kívül működik a képessége, hiszen lézerezett, minek engedte, hogy a fejére tegyék a sisakot. Lásd fentebbi sorok. Millió ideje és lehetősége lett volna ártalmatlanítani (nem megölni) mindkét a teremben levő embert.

Wall-E - 2016. 11. 22. 23:55

Ez egyértelmű, tökugyanaz volt, mint a Flash-ben, amikor odaadták Barry erejét Zoom-nak… miután kiengedték KaraT, két másodperc alatt le kellett volna csapnia őket és végeztünk. Nem szeretem, mikor így írnak, mert nincs rá semmi indok, akkor csinálják meg úgy, hogy Mon-elhez valami gép fegyvert szegez, vagy akármi, de ez így ügyetlen nagyon.

Wall-E - 2016. 11. 22. 23:57

Még egy dolog, a ketrec valamiféle törhetetlen anyagból volt, de egyéb tulajdonsága nem volt, tehát amíg benne voltak, nem tudott kijutni, próbált is Kara, de utána ott volt a világ összes ideje.

DarkEagle - 2016. 11. 23. 14:48

Oké kijutott és onnan hogyan tovább? Mon-El még mindig be volt zárva, és a sorozatokat ne nézőként nézzétek hanem mintha ti élnétek meg. Elvégre így írják őket. Kara annyit tudott hogy ha ugrál Mon-Elnek kampeca. Vagy ti megkockáztattátok volna hogy kiütitek Luthor mamit meg az őrséget aztán egyszer csak bumm? Elvégre ez a nő mindenre gondol szerintetek csak úgy kiengedné ha nem lenne tartalék terve? :D Ugyan már srácok, ez fényévekkel jobban össze volt rakva mint a Flash-es dolog. Mon-El nem sérthetetlen Kara fejében meg csak annyi volt hogy ha ugrál megölhetik totál ésszerűen cselekedett. Ti is ugyan ezt tettétek volna ez tuti és ne mondjátok hogy nem mert úgysem igaz. Nézőként könnyű bírálni a döntését de ha pl a ti barátotok lett volna bezárva nem hinném hogy akcióznátok elvégre a nő nem egyedül volt és hiába gyors tuti hogy kamerákkal figyelték és ha Kara megmozdul rázúdítanak egy adag kryptonitot pl. Néha nem ártana belegondolni a dolgokba és nem csak azt látni amit mutatnak mert úgy sosem fog értelmet nyerni amit látunk. :D

DarkEagle - 2016. 11. 23. 14:53

“Akkor most hogy is van ez??? :D”

Válaszoltam erre a kérdésre. És igen tévedtem mert nem számoltam az internet népével. :D Nyilván elfelejtettem hogy a nép akarata szent és jelenleg a neten csak azt látni hogy Kara és Mon-El milyen jók együtt ezért össze akarják őket hozni de hogy ebből lesz-e valami nem tudni. Egy biztos Karát jövőhéten felvilágosítja megint a mostoha mamija hogy szerelmesek belé. :D

És őszintén szólva akár összejönnek akár nem nekem mindegy de nagyon jó párt alkotnak és náluk is azt érzem mint anno Barry-nél is Caitlinnél hogy jobb páros mint azzal akivel kéne lennie csak itt ki is van mondva a dolog. James-en kívül bárkivel jobb lenne. :D Kár elpörgetni amúgy azokat a jeleneteket mert úgysem fogják elvenni a rész felét, ha esetleg össze is jönnek az elején kicsit sutáskodnak aztán szépen átmegy minden okéba. Úgysem az ő románcukra fogják kihegyezni a sorit eddig se csináltak ilyet.

DarkEagle - 2016. 11. 23. 14:57

Ja egyébként a kryptoni robi meg a gép azért ismerte fel Karának Hank-et mert ellopták a vérét. Ennyi a történet. Nem értem ezen miért akadtatok fenn. Oké kicsit fura hogy a robi nem látja hogy az nem Kara és elég neki a vére is hogy azt higgye Kara az és még a hangját se ismeri fel de erre tuti kitérnek majd remélem mert tény hogy érdekes és nem tudjuk hogy működnek ezek a robik. De nyilván a konzollal felülírta a robit is elvégre nem véletlen kellett a vér és nem véletlen hívják Cyborg Supermannek. Csak mondom. :P

Szaby59 - 2016. 11. 23. 17:47

Annyira amúgy tényleg nem volt rossz ez a Mon-El-el zsarolós dolog. Én mind a 4 sorozatot (Flash, Supergirl, Arrow, Legends) nézem, de az utóbbi időbe na Supergirl a legátgondoltabb :D

Szaby59 - 2016. 11. 23. 18:47

“hogy jönnek a Dominátorok ezért akart mesélni Karának csak aztán jött Jeremia. ”

Nem hiszem, elvileg a Flashék Földjére jönnek az alienek és Karat segíteni viszik majd át.
Szerintem Mon-El=Daxami herceg, ezt akarta elárulni amikor említette a herceget ez megmagyarázna pár dolgot a viselkedésével kapcsolatban.

Tyberius06 - 2016. 11. 23. 18:51

DarkEagle nem kell egyik balfaszságba se sokat belemagyarázni, egyszerűen lusták voltak az írók és egyszerűbbnek vélték ha hülyének nézik a nézőt. Újabb hülyeséget mondtál: amint Karát kiengedték az kiüti a nőt meg az őrt és a kulccsal amivel őt kieengedték kiengedi Mon-Elt. :D
És pont ez az, ha az írók el tudnák adni nekem a sztorit úgy hogy beleéljem magam, akkor nem akadnék fenn ezeken, de ehhez az kéne, hogy ilyen hülyeségekkel ne rombolják az élvezeti faktort.
A robot meg egyszerűen szar, de valószínűbb megint az írói lustaság.

DarkEagle - 2016. 11. 23. 22:24

@Tyberius06: Nem akarok személyeskedni de nem mindig az írók a lusták meg a hülyék csak azért mert nincs minden szájba rágva. :D Gondolj már bele ésszerűen hogy te ugráltál-e volna Kara helyében ha egy fontos személyt elzárnak. Oké leüti a nőt meg az őrt de szerinted nem volt egy LUTHOR-NAK tartalék terve ilyen esetre? Ugyan már. Oké az írók erre nem térnek ki de nem is kell kitérni mert rohadtul nyilvánvaló. :D

Egyébként hogy tudsz bármilyen sorozatot is élvezni hiszen ilyen apróságok amik szerinted rontják az élményt hemzsegnek szinte minden sorozatban. :D

@Szaby59: Hogy lenne már ő a herceg mikor a múltkori flasback-ben pont ő mondta a másik csávóra hogy herceg mikor az betessékelte a hajóba. :D

Egyébként de, a Dominátorokra gondolt mivel Daxamnak szoros kapcsolata van a képregényekben velük. Az, hogy a crossover a Föld1-en játszódik nem jelent semmit. Persze én sem állíthatom 100%-osan hogy rájuk célzott Mon-El de eléggé valószínű hogy nem azt akarta mondani hogy ő a herceg mikor ez köztudott hogy ő nem herceg. Egyébként Daxamon kb mindenki ilyen stílust képvisel pont ezért utálják őket a kryptoniak. De ezt is elmondta Kara. :D

Szaby59 - 2016. 11. 23. 22:45

Nem tudom nekem fura, hogy a herceg csak úgy átadná a helyét egy szolgának – főleg ha olyan arrogánsak voltak ahogy mondták. Még azt eltudom képzelni, hogy valójában ő vette el a podot a hercegtől.
Viselkedésre annyi, hogy ahhoz képest, hogy testőr volt, Kara simán elpüfölte többször is.

DarkEagle - 2016. 11. 24. 02:46

Kara jóval erősebb nála attól hogy neki is hasonló ereje van a földön mint a kryptoniaknak még nem lesz erősebb, bár a képregényben kb egy szinten vannak szóval kíváncsi vagyok hogy idővel ahogy megszokja az erejét erősebb lesz-e mert a képregényben repülni is tud itt meg ugye még nem.

Tyberius06 - 2016. 11. 24. 02:52

@DarkEagle: nos egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet. ÉN azt csináltam volna, amit leírtam, nem véletlen írom. Ha ott a lehetőség és megvan a hatalmam, akkor bepróbálom, márpedig Karának megvolt a lehetősége. Az meg, hogy volt e Luthornak tartalék terve vagy sem azért sem releváns és ezáltal nem is nyilvánvaló, mert
1. honnan kéne nekem, mint egyszeri nézőnek tudni, hogy ki a répa az a Luthor… Bedobták eddig Lex nevét párszor, hogy Superman nagy ellenfele és most rács mögött van, meg a tesót, aki másik utat választana az önmegvalósítás terén, meg most az idegengyűlölő anyucit, de az sehol nincs lefektetve, hogy hány tartalék terve kellene, hogy legyen. Az hogy Te olvastál millióegy képregényt a témában és azokban a Luthoroknak mindig volt tartalék tervük, egyrészt megintcsak rohadtul nem releváns, mert ez nem a képregény, csak az alapján készült, másrészt engem nem érdekel a képregény, egyet sem olvastam, szóval honnan kéne tudnom?
2. mert ahhoz, hogy ez beigazlódjon Karának úgy kellett volna cselekednie, hogy az a tartalék terv aktiválódjon.
Totál nem nyilvánvaló, mert a Luthorok nincsenek felépítve ebben az univerzumban, csak a neveket dobálták be eddig.

És igen, ebben igazad van, az ilyen “apróságok” (rossz szóválasztás, én inkább ordas nagy faszságnak hívnám) hemzsegnek a sorozatokban, ezért szokta nagyon kevés túlélni nálam már rögtön az elején azt a pár részt. Az nem apróság, amikor az írók írnak egy szituációt, amibe belekényszerítik a karaktereket és aztán amikor a feloldást kéne kitalálniuk, annyit írnak a scriptbe, hogy “csak mert”…

De én itt lezártnak tekintem ezt a nézetütközést… Van egy olyan érzésem, hogy még fokozni fogják az ehhez hasonló faszságokat a köv. részekben…

Izsák Krisztián - 2016. 11. 24. 12:33

A robot tévedésével kapcsolatban,az jutott eszembe,hogy a az igazság hajnala moziban is simán másnak azonosította Lexet a hajó mi-je miután átverte a Zodtól vett mintákkal…itt max annyi volt különbség, teste is volt a “számítógépnek” ;)

DarkEagle - 2016. 11. 24. 14:09

@Tyberius06: Egyébként nagyon is fel lettek építve elvégre már a tavalyi év is Cadmusról szólt félig meddig és a 2. évadban meg is láthattuk mire képes Luthor mama. Az hogy a karaktere nem lett felépítve tehát nem ismertük meg őt magát nem jelent semmit viszont a képességeit ismerjük mert eddig bárki fordult ellene zsákban végezte. Pl a múltheti részben volt asszem hogy egy kütyüvel simán megölte a 3 rablót akit felbérelt hogy lövöldözzenek Karára. Vagy hányan voltak. Ott is volt tartalék terve ahogy az első 2 részben is mikor elővette a Metallo duót. :D

Silver-sama - 2016. 11. 24. 17:58

Nem, egyáltalán nem volt Luthor mamának tartalék terve. Nem alkalmazta, nem mondta, nem utalt rá, egyszerűen nem volt. Nem létezik, hogy legyen. Nincs alapja. Ez csak ilyen utólagos belemagyarázás. Akármit is tett bármikor is, itt, abban a szituációban nem mérvadó. Azokat a dolgokat kell figyelembe venni, amik adottak voltak.
Kara többféleképpen is megtudta volna oldani a helyzetet.
A szemével még akár meg is védhette volna Mon-Elt attól a golyótól. A fegyvert tönkretehette volna.
Vagy kiengedteti magát, aztán kiüt mindenkit, kiengedi Mon-Elt, jön a rendőrség/DEO, lecsuknak mindenkit, és puff, vége a Cadmus-nak. Győzelem.
De hát ostoba liba volt :-/.

(EGyébként. Az jutott eszembe, amikor a részről írtam, akkor úgy fogalmaztam, hogy Kara “kinyírhatott volna mindenkit”. Erre te, (Eagle), azt reagáltad, hogy “se ő se Superman nem öl”, amiben elsőre azt mondanám, igazad van. De. Volt már rá példa, hogy Kara ölt, méghozzá idegent. Nem is kell messzire menni, azelőtti részben Parasite-ot ölte meg. És nem is érdekelte. Embereket nem ölünk, de az rendben van, ha idegeneket igen? Hogy van ez? A földönkívüli élet nem olyan értékes? Mégis hogy hirdetheti valaki azt, és állhat ki amellett, hogy az emberek és idegenek élhetnek egymással békében, ha nem tiszteli a nem-emberi életet?! Miben különbözik ő a Cadmus-tól?)

Tyberius06 - 2016. 11. 24. 20:39

@DarkEagle: Ahogy Silver-sama írta, semmi utalás nem volt arra, hogy van Luthor mamának tartalék terve, márpedig ezáltal nem is volt neki.
Kifejezetten nem szeretem, ha valami szájbarágós, szeretem ha van a sztoriban talány, de ez itt nem talány volt, hanem egy baromi nagy lyuk a sztori szövetében és ez készítői hiba és nemtörődömség. Mint a BvS-ben Bruce Wayne látomásai, amik a mozis verzióban érthetetlenek voltak, és csak a bővített verzióban kaptak értelmet. Egy hiba, nem apró, ellenben csalódást keltő. Abban egyet értünk, hogy ez klisé (is) volt, de a klisét is lehet jól használni, itt egyszerűen logikátlan volt.
Az a szar, hogy az ilyen hülyeségeket rendre előveszik pont ezek az alkotók: Oliver túléli, hogy keresztül szúrnak rajta egy kardot, majd lelökik egy szakadékba (igen, ott volt a tea, amivel meggyógyították, ami valszeg a Lazarus Pitből nyert elixír lehetett, de nem volt megmagyarázva. Bele magyarázhatjuk, hogy igen az az volt, de nem tettek rá utalás, csak hagyták a készítők lebegni egy “csak mert” kiséretében az egészet.
Barry és a speedforce elvesztés stb… vitathatatlan faszság…
Ez is kb olyasmi. De megsúgok valamit. Elég lett volna Hanksawt a kép hátterébe pakolni és akkor semmi gondom nem lenne a jelenettel, mert az esetben érhető, hogy Kara nem akart ugrálni, hiszen épp előtte rúgta szét a seggét a droid. DE NEM VOLT OTT.

winnie - 2016. 11. 24. 20:40

OFF, de tetszik az ökörségnek ez az evolúciója:)

1. a földön mindenki ismeri.
2. mindenki ismeri legalább 1 képregényes adaptációt látott.
3. Aki ismeri Supermant az tudja

ja, meg volt 5 éven felüli is. kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő szűkítés.

akkor a lényeg az, hogy aki látott már olyat, amiben szerepelnek a luthorok, azok jó eséllyel tudják, hogy kik a luthorotok. wow. ezzel nem lehet vitába szállni.

(tényleg nem kell messzire mennem, hogy tudjam, két 5 éven felüli gyerek a családban nem ismerné, a szüleimnek sem lenne fogalmuk róla, stb. bár a JSA meg a JLA is vicces volt, hiszen itthon még a miniszterelnök ismertsége sem 100%-os.)

DarkEagle - 2016. 11. 25. 02:08

Nézőként könnyű kritizálni az ilyen apró dolgokat de abba is gondoljatok bele hogy a készítőknek konkrétan 1-2 hetük van kb egy rész megírására leforgatására majd véglegesítésére CGI meg miegymás ugye. Persze nem védeni akarom őket de ha belegondoltok Flashben sem ugrálhatott Barry mert tudta hogy Zoom szemrebbenés nélkül öl és neki esélye nincs.

És igen ezerszer leírtam már hogy Kara csinálhatta volna azt amit ti írtok de semmi értelme nem lett volna. Csak még nagyobb galibát okozott volna. Ha minden ilyen konfliktust úgy oldanának meg a készítők ahogy ti írjátok minden sorozat 1 részes lenne. :D

Egyébként meg Luthor mama nagyon is előrelátó ha ez nem jött át nektek az nem az írók hibája mert ez a része NAGYON is szájba volt rágva és ehhez a Luthor nevet sem kell ismerni mert Kis Pista névvel is nyilvánvaló lenne hogy nem kispályás a nő.

Kara SOHA NEM ÖLT! Parazita nem idegen és még csak nem is ember, benne van a nevében hogy mi. Egyszerű parazita Kara azt csinálta amit egy átlag orvos tenne egy influenzás beteggel, előzte a bacikat. :D Ráadásul választása sem volt mert vagy hagyja tombolni a szörnyet vagy megöli. Emberré pedig már nem alakíthatta vissza.

heidfeld - 2016. 11. 25. 05:58

Mon-el családja, vagy a kijelölt párja elő fog kerülni, szinte 100%. Maggie – Alex vonalon meg bezavarhat egy harmadik, lehetőleg utóbbi részéről.
Floriana Lima mosolyával maximum annyi a bajom, hogy nem mellette, élőben élvezhetem hossz-hosszú órákig..
Ez az “Őrző”-dolog, meg annyira érdekel, mint kb. mennyibe kerül a hurka, amit nem is birok megenni.

Szula 25 - 2016. 11. 25. 10:53

Egyetértek Darkeaglevel túl bonyolítjátok a dolgokat most. Fegyvert fogtak Mon-Elra és Kara nem kockáztatta az életét és ezt Luthor anyu is tudta. Persze lehetett volna hogy mikor kilép a ketrecből lecsapja a Luthor anyut meg a többieket de mi van ha nem elég gyors és elsül egy fegyver Mon-Elra aki ugye be volt zárva a ketrecbe és mondjuk fejbe találja a golyó? Hiába gyors Kara de 3 vagy 4 embert lecsapni és még ha elsül a fegyver kinyitni a ketrecet és a golyó elé állni még Flashnek is necces lenne. Hiába gyors de Flash sokkal gyorsabb nála. Tényleg kár ezen vitatkoznotok. :)

DarkEagle - 2016. 11. 25. 15:08

Mon-El családjából nem hiszem hogy jön bárki is hisz ott is meghalt mindenki a bolygón.

winnie - 2016. 11. 25. 18:41

a szájbarágás és a “nem érted” dumákat szerintem hagyjuk, mert túl dzsókerek és csikicsukihoz vezetnek, ezt mindenre rá lehet sütni, ha valaki nem akar érvelni. viszont valamiben helyesbítek

“hogy a készítőknek konkrétan 1-2 hetük van kb egy rész megírására leforgatására majd véglegesítésére CGI meg miegymás ugye.”

általában 8 naposak a ciklusok (8 hétköznap), ennyi a forgatás, ennyi a rész megtervezése és ennyi a rész megírása is. az 3*8 nap. és utána jön a vágás, ami még 22-24 nap. a vágás közben párhuzamosan már mehet a cgi és a hangkeverés, tehát elég sok idő van, nemcsak 1-2 hét, sokáig lehet is változtatni, akár utószinkronnal is. a lényeg, hogy egyszerre 6-7 epizód van különféle elkészítési fázisban, és ezeket kell a showrunnernek egyszerre felügyelnie.

DarkEagle - 2016. 11. 25. 19:05

Igen de én főleg a felvételekre meg a szöveg megírására gondoltam és arra nincs 1 hónapjuk csak 8 max 10 napjuk ahogy te is írtad. És hatalmas változásokat akkor sem eszközölhetnek. Mondjuk ilyen utószinkron dolog még nem tűnt fel ahhoz alapból újra kéne forgatni a jelenetet is elvégre ha más szöveget mondanak fel egy kész jelenetnél az eléggé meglátszik. :D

Azt tudom hogy van hangalámondás hiszen tisztább hang érdekében stúdióban fel kell mondaniuk a szöveget de az meg megint más ugye.

A lényeg, hogy nem ugrálhatnak nagyon mert eléggé egyszerre készül minden és ezt nem egyszer pl Amell (Arrow) el is mondta pl Facebook live-oknál hogy mennyire rohanós az egész, hisz ahogy befejeznek egy részt már mennek is a következőre és van 1-2 nappal a forgatás előtt kapják meg a rész fogatókönyvét. Ami azért elég brutális. És így nézve nem csoda hogy ennyi hiba van a közszolgálati sorikban. Hiszen ezek a klisék meg apróbb hibák szinte mindegyikben benne vannak. És szerintem ez az oka hogy pl a kábeles sorozatok vagy a streamesek sokkal minőségibbek hiszen ott nincs ennyi megkötés, főleg streamnél mivel egyben jön minden rész.

bobi64 - 2016. 11. 25. 22:38

már nem gyermeteg, csak irtózatosan szar…

hokuszpk - 2016. 11. 29. 09:09

tipikus amerikai sorozat.
randira mindig pizzat visznek :)

Martialis - 2016. 11. 29. 09:24

Hát ez a crossover a Supergirl részéről nagy beetetés volt! :( Reméltem, hogy több köze lesz a másik három sorozathoz, de az, hogy csak a végén betoppant Barry és Cisco, illetve, hogy a rész közben próbálkoznak portált nyitni, alulmúlta a várakozásaimat. De úgy tűnik, hogy a Flashben lesz a fő cselekmény, szóval bizakodó vagyok a jövőre nézve. :)

GodBadka - 2016. 11. 29. 09:42

Igen. Aki csak a crossover miatt nézne Supergirlt, nyugodtan kihagyhatja. Ennél én is többre számítottam egy kicsivel ilyen téren.

jessm - 2016. 11. 29. 10:15

Én egyáltalán nem lepőtem meg ez egy tipikus crossover stratégia, főleg több sorozat crossoverezik, az első sorozatban csak elindítják egy telefonhívással vagy hogy másik sorozat szereplője segítséget kér.

winnie - 2016. 11. 29. 10:43

Martialis: “Hát ez a crossover a Supergirl részéről nagy beetetés volt! :(”

a mentségükre legyen mondva, hogy a készítők is elmondták, mi is megírtuk, hogy a supergirl nem lesz benne igazán, a sztori majd a flash-ben kezdődik el-

Martialis - 2016. 11. 29. 11:16

Igazatok van, én nem figyeltem igazán a promókra. :) Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a Flash itt veszi fel a fonalat, vagy megmutatják, hogy Barryék miért mentek át. Utóbbira tippelek.

energy - 2016. 11. 29. 12:53

Barry csak az epizód utolsó 2-3 percében jön át, szóval a crossover miatt senki ne nézze.

spike0007 - 2016. 11. 29. 13:16

Crossover csak most indul majd be a holnapi Flash-ben.
Gondolom a Legendákban ér véget!
Ettől függetlenül jó volt a Supergirl mai része!

Szaby59 - 2016. 11. 29. 13:47

41:05-kor nyílt ki a portál és 42:25-kor vége volt az epizódnak :D
Azért legalább az utolsó 3-4 percet rájuk szánhatták volna…

korum - 2016. 11. 29. 20:44

De már rész elején meg akart nyílni :)

Edrick - 2016. 11. 29. 20:52

Jól értettem egy készítői félmondatból, hogy kiderült, Karáék Földje az Earth-38?

DarkEagle - 2016. 11. 30. 01:35

Igen, Karáék földje a 38-as. :D Utánanéztem közben elég sok képregényes utalás van erre a földre de ezt most hagyjuk nem hinném hogy bármi megvalósul ezekből. :D

No de a rész:

NAGYON JÓ RÉSZ VOLT!

Az most nem érdekel, hogy mennyi köze votl a crossoverhez mert tudtuk hogy nem lesz köze kb semennyire. De önmagában is baromi erős rész volt. Szép sorban akkor.

Lassan hagyomány lesz hogy a Danvers vacsin Alex leissza magát. Remélem jövőre meg azt jelenti be hogy terhes, bár akkor meg nem igaz. Minden esetre vicces volt. XD Mon-El egyszerűen zseniális. Annyira nem tud még semmit a földi szokásokról hogy hihetetlen. Végül is hozott tölteléket, na. Szó nem érheti a ház elejét, hogy nem próbálkozott. XD Kara Mon-El kapcsolat elég szépen ki lett bontva a héten és jégre is tették. Fun volt ahogy játszottak a dutyi előtt és hogy Kara milyen rámenős lett te jó Isten. :D Régen évekig epekedett Jimmyke után Mon-El-től meg szimplán megkérdi hogy akar-e vele párosodni. Azt hittem hátasd dobok. :D Szegény milyen csalódott volt mikor Mon-El “kikosarazta”. De csak Melissa tudja ilyen cukin mondani azt is hogy “Akarsz velem párosodni?” :D
Aztán ugye a vírus dolog és a csók. Mikor először láttam, konkrétan felsikítottam mint egy fangirl pedig nem szoktam ilyet. Aki nem tudná képregényben is együtt voltak hébehóba ezért a sikítás, mert nem gondoltam hogy ilyen hamar meglépik. De szép jelenet volt egyébként. hát igen ebből is látszik kik valók Karához. Az viszont nem meglepő hogy másnap már eljátszotta Mon-El a tudatlant és most már egyre biztosabb hogy arra megy ki a játék hogy ő valójában a herceg és nem egy szimpla őr. Kíváncsi vagyok kik az idegenek akik érte jönnek és miért jönnek egyáltalán mert kicsit sem ismerősek de a hangjuk alapján csajok szóval lehet hogy csak féltékenyek. :D

Alex-Maggie dolgot végre rövidre zárték és Alex megkapta végre a megérdemelt boldogságot. Örülök nekik, jók együtt. Én is ilyen cuki pizzafutárt akarok mint Maggie. :D Az is tetszett hogy az anyjával milyen elbeszélgettek erről a dologról. Nagyon jól kezelik még mindig a kapcsolatokat.

És akkor a főszál. A vírus. Már hiányoltam hogy mikor derül ki, hogy a Zor-El ház koránt sem olyan aranyos és kedves mint a Jor-El-ék családja. És meg kell mondjam egy pillanatra Lena is átvert azt hittem tényleg átment gonoszba de aztán észbe kaptam és eszembe jutott hogy ez tuti hogy csel és hál’ Isten tényleg az volt. Mamit gyorsan hidegre is tették de Cyborg Supi úgyis átveszi majd a helyét. :D

Egyébként milyen poén hogy mindenki idegenezik közben meg ők maguk is látják hogy itt a vég de azért kamerázzák a feléjük közeledő veszélyt. Inkább emberek ők is mint idegenek. :D

J’onn vírusa is lerendezve elég gyorsan, erre mondjuk nem számítottam de legalább ezt is letudtuk akkor.

És hát említsük meg Barry-éket mert olyan sok percet kaptak. :D

Nálam a rész sima 9/10 volt. Nem is igazán tudom mi hiányzott belőle. Talán ha kevesebb szálat zártak volna jobb lett volna de végül is Cadmusnak még nincs vége és jön hamarosan az évad 2. főszála Mon-El-hez kapcsolódó dologgal.

És akkor most várunk JANUÁR 16-ig, ugyanis addig nem lesz rész! :/

DarkEagle - 2016. 11. 30. 01:36

“Remélem jövőre meg azt jelenti be hogy terhes, bár akkor meg nem igaz.”

Ez “Remélem jövőre meg azt jelenti be hogy terhes, bár akkor meg nem ihat.” akart lenni. :D

heidfeld - 2016. 11. 30. 14:07

Igazságtalan, hogy én nem kapok ilyen bájos pizzafutárt, néha még össze is keverik a rendelésünk..
Mondjuk nem tudom, Évi mit szólna hozzá, de Floriana Lima mosolya elég meggyőző lehet..
Ismét egy jó részt kaptunk, bár emelje fel a kezét, aki elhitte, hogy Lana azt csinálja, amit az anyja mond. Alex-Maggie dolgot sem lehetett volna tovább húzni, csak ha belép egy harmadik.
Múltkor is említettem, hogy a Daxamiak is érkezhetnek. Szinte biztos, hogy Mon-el kijelölt párja is a hajón van
Ez a Január 16 de messze van!

Silver-sama - 2016. 11. 30. 15:30

Én ezt a részt nem nézem meg, kaszálom a sorozatot. Aztán meglátom, fog-e hiányozni.

DarkEagle - 2016. 11. 30. 18:13

Ha kaszálod akkor nem hiszem, hogy fog. Tavaly még megértettem a kaszát idén viszont baromi jó a sori szerintem, minden elfogultság nélkül mondhatom hogy a nagy négyesből a legjobb, talán csak az Arrow szorongatja meg ami nagy szó.

LaCRossE - 2017. 01. 24. 13:47

2×09
Random gondolatok:
– Kiváló visszatérés volt szerintem ez az epizód, eléggé hiányzott a Supergirl
– Kara és Mon-El aranyosak együtt, sokkal inkább megvan a kémia köztük, mint Kara és James között.
– James, pfft. Még mindig nem hiszem el, hogy megtették őt szuperhősnek
– Talán Winn tetszett ebben az epizódban a legjobban. Totál beleillett a karakterébe, hogy a halálközeli élmény után félti a saját életét, ahogy az is, mennyire elszállt a csillagkapus kaland után.
– Örülök, hogy Maggie ilyen hamar rájött a dolgokra.
– Szinte biztos, hogy Mon-El a daxani herceg, erre mutat az, hogy fejet hajtott neki az idegen, hogy vadászik rá egy másik faj, illetve, amit mondott (“He’s not someone I admire” vagy valami ilyesmi, felirat nélkül néztem, így emlékezetből írom).

DarkEagle - 2017. 01. 24. 16:27

Hát igen, nem lehet mondani, hogy Kevin Smith béna rendező mert eléggé odatette magát. NAGYON JÓ rész volt. Volt itt minden, dráma, poénok, cukiság. Maggie és Alex nagyon cuki volt mikor szabira akartak menni és totál jól írják a kapcsolatukat is eddig, mert bár kicsit féltem a titkok miatt látszik, hogy Maggie Gothamből jött és nem hülye.

Kara és Mon-El továbbra is zseniálisak együtt. Nem mintha meglepetés lett volna de most már azért kijelenthetjük, hogy Mon-El a herceg. És végre beáll szuperhősnek is. Ideje volt.

Jamest most meg sem említem igazából, ő egy tipikus akcióhős pasi semmi több. Macsó.

Snapper most nagyon bejött, igaz magában de azért elismerte Karát. :D

Winn. Na hát ő szerintem a mai rész fénypontja. Kockából átment badassbe. És talán a legjobb beszólások is hozzá köthetőek.

Ja és említsük meg Jo-t vagy hogy is hívták azt a mókás idegent akit elhoztak a Földre. Rajta is szakadtam. :D

Kara és Mon-El végén meg hát na, ők a kedvenceim szóval ja.

És az idegen pajtik végre kiderítették hol van Mon-El, szóval várhatóan, szerintem legalábbis 2 rész múlva vagyis a szünet előtt le is támadják a Földet és minden kiderül Mon-Elről.

Nálam a rész simán 9/10. Szokás szerint James miatt nem tudok max pontot adni. XD És várom vissza Kevin papát a 17. részre mivel azt is ő rendezi majd.

Tyberius06 - 2017. 01. 25. 23:18

Nekem James-szel mint Guardian semmi bajom. Amíg nem Kara-val szarozik addig OK. Maggie-Alex kapcsolat bejövős, de Alex kiborulása nálam túl erőltetett volt. Ott fogtam a fejem, hogy azt minek.
Legjobb beszólás nálam Maggie-é a ‘szemüveg nem segít’-tel.

A rész jó volt leszámítva egy két kötelezően erőltetett drámázást amit finomabban is lehetne kezelni. Szóval 7/10.

heidfeld - 2017. 01. 26. 21:15

Úgy gondolom kellemes rész volt, de volt már jobb. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kik keresik ennyire Mon-El-t. Csak úgy lesz értelme, ha a daxami és Kara együtt lesz, és megérkezik Mon-El kijelölt párja.
Ez a Alex kiborulás tényleg erőltetett volt, viszont Maggie szemüveges beszólása nagyot ütött.

MP - 2017. 01. 31. 12:31

az megvan hogy a “marsi” nyelv egy nagyon elb*szott magyar? a mai részben tűnt fel, nem tudom a régebbiekben is így volt már.

úgy látszik a szíriuszi magyarok nem csak a földön szálltak le LOL

winnie - 2017. 01. 31. 14:18

ó, tudna valaki videót vágni?

DarkEagle - 2017. 01. 31. 15:42

A marsi nyelv sok nyelv keveréke igazából. Nem meglepő, hogy most bekerült a magyarból pár szó. Elvégre a képregényekben csak sima kitalált karakterekből állt animációsokban meg ha emlékeim nem csalnak nem is beszéltek marsiul. Így gondolom a készítők kitaláltak valami saját nyelvet. Amilyen kreatívak az amcsik fel sem tűnik nekik. :D

DarkEagle - 2017. 01. 31. 15:54

Egyébként a mai rész eléggé átlagos lett. Nyilván mert gyúrnak az utolsó két részre ami még a szünet előtt lesz.

Kara és Mon-El továbbra is jók együtt bár a rész végi jelenetük eléggé kínos volt. Ebből is látszik ha komolyan beszélgetnek még ha az érzelmeikről van szó akkor is jók együtt de ha erőlködnek, titkolóznak akkor nem jók együtt. :D Az edzés mondjuk poénos volt.

Jamest most nagyon megutáltam, akkora képmutató rohadék hogy nem igaz. Tipikus macsó majom. Szerinte bárki lehet hős de Mon-El nem. Röhej. Bár Kara is kicsit besokallt most nálam azzal, hogy ennyire egyedül akar intézni mindent és csak szuper erővel rendelkezők lehetnek hősök, ráadásul Mon-El-t is leoltotta pedig ha nem védi meg akkor lehet kiütik a leányzót. Bár érthető, én sem bíznék James ítélőképességében főleg azok után hogy elverette Winnt is és még csak megbánást sem tanúsított.

Livewire visszatért és kezdem én is azt hinni hogy ő lesz a Supergirl Snart-ja a Flashből. Avagy rossz vagyok de jó is. :D Ráadásul ő hozta a legjobb beszólásokat most is. Nagyon bejött ahogy leoltotta a két majom macsót.

És végül szép kis felvezetést kapott a következő rész ami a Marsiakról szól majd. Az ő történetük mindig nagyon durván betalál nálam. Spinoffnak is örülnék mert van ott mit feldolgozni.

Úgy hogy meg is van az évad legrosszabb része. Persze nem volt rosszabb mint 6/10 de innentől már talán csak feljebb mennek.

DarkEagle - 2017. 01. 31. 15:55

Benn maradt a másik kommentem!

DarkEagle - 2017. 01. 31. 19:21

Castingolták Teri Hatchert (Lois és Clark) Supergirlbe fő gonosznak az évad 2. felére több részre. Nálam ez az év híre! Remélem lesz közös jelenetük Dain Cainnel az lenne csak hab a tortán. :D

Tomi - 2017. 01. 31. 20:07
Mom - 2017. 01. 31. 21:35

Akkor én már nem vacakolok a kivágásával :)
Nem is gondoltam volna, hogya Marson magyarul beszéltek :P Ez mondjuk sokat elárul arról, hogy a szomszéd nyelvek miért nem hasonlítanak :D Mégsem az Uráltól indultunk, hanem egy másik bolygóról…

Tyberius06 - 2017. 01. 31. 22:36

Szerintem Jamesnek ezúttal baromira igaza volt. Nem volt képmutató, csak arra mutatott rá, hogy az okés hogy Mon-El tanul, de milyen áron? Nem azt mondta hogy Mon-El ne legyen szuperhős csak hogy nem megbizható. Kara meg háttal ül a mozinak. Batmannak nincs képessége, Arrow és csapata szintén zenész (oké másik univerzum), szóval azt kijelenteni hogy James nem lehet szuperhős kélességek nélkül… Fuck Off kategória.
Rész végi jelenet meg szar volt. Valóban gyengébb resz volt. Egyébként a durva hogy ebben a részben alig kaptunk Karát és Jamest (a karaktereket külön a normál életükben), picit túl voltak tolva a szuperhősök, illetve a marsi téma vittecel a többi időt.
Luthor familia is el van tűnve…

DarkEagle - 2017. 01. 31. 23:43

Azért Oliver más, ő már 10 éve tolja az ipart míg James egy nagy senki, csak van egy sima fekete öve karatéból. :D Értem én hogy valahol el kell kezdeni de ő nem azért akar hős lenni hogy másokon segítsen hanem mert élvezi a rivaldafényt. Ha nem így lenne akkor nem érdekelte volna az sem hogy mit gondolnak róla az emberek. Mon-El-re meg szimplán csak féltékeny. Persze igaza volt Mon-El még túl kezdő ráadásul szereti Karát így nem fontosak neki az emberek de ez így megint igazságtalan mert Karának volt több mint 10 éve hogy megszokja az embereket Mon-El meg csak pár hónapja van a Földön. Szóval akik szemkötőt vettek fel az Kara és James. Kara nyilván azért mert megszokta hogy egyedüli hős a városban, James meg ugye a fent említett okok miatt ilyen. Igazából ha Kara nem dobja akkor nem is akart volna Guardian lenni. :D

Egyébként pont ezért nem tetszett az ötlet hogy őt teszik meg Guardiannek mert a képregényben ő egy erős és magabiztos ember igazi hős vezető. És hát James minden csak nem ezek. Guardian alapból katona volt így megvolt mindene amivel el tudta kezdeni a dolgokat míg James csak kompenzálni akar. TIPIKUS PASI!

Szula 25 - 2017. 02. 01. 12:56

DarkEagle:
Szép és jó Teri Hatcher, viszont lehet csak én gondolom így de a sorozatban nálam kezd sok lenni. Az hogy minden szerep csak a nőkre van kihegyezve nálam kicsit sok már.

DarkEagle - 2017. 02. 01. 15:29

Miért, az Arrow-ban és a Flashben meg minden szerep a pasiknak jut, mégsem panaszkodik senki. :D Egyébként ez nem igaz, mert itt van nekünk egy remek James (XD) meg Mon-El azért hozza a kötelezőt. Plusz J’onn sem ártana ha több szerepet kapna. Na majd jövőhéten. De nyilván nők vannak előnyben elvégre mostanában nem rejtik véka alá a készítők hogy feministák és néha nekem is kezd amúgy ez sok lenni. Értem én hogy erősek a nők is de ezt nem kell szájbarágósan mutatni. Mondjuk egyelőre kevésbé irritáló mint a Flashben pl Iris nyűglődése szóval nem zavar. :D

DarkEagle - 2017. 02. 07. 15:39

Komolyan mondom most már nekem is kezd elegem lenni. Olyan jó rész lehetett volna erre MEGINT a hülye klisék meg a titkok. Nem hiszem el, hogy a sorozatok 90%-a erről szól. Miért nem lehet máshogy feszültséget teremteni, mert ugye ez lenne a céljuk. Egyik karakter hülyébb mint a másik. ÉS most hogy M’gann elment hát nem tudom mi lesz mert ők J’onnal legalább szállítottak némi értelmet a sorozatba kapcsolatok terén.

Mon-El és Kara szálat remélem lerendezik 2 részen belül mert nekem senki ne mondja, hogy a csávó nem csak féltékennyé akarja tenni Karát, szóval vagy hozzák őket össze aztán adjanak rá is egy hős ruhát aztán jöjjön az zúzás vagy akkor maradjanak haverok mert amíg ez a dráma megy köztük semmi jó nem történik. Pedig eleinte olyan jók voltak most meg mintha két mézes bödönből öntögetnéd egymásra a mézet. :D

Az meg egyenesen röhejes hogy Kara és Alex akiknek a kapcsolata eddig a legjobban volt felépítve hirtelen mert Alexnek nője lett romba akarták dönteni. Értem én hogy Alex boldog de miért ilyen hülyék a nők, hogy nem képesek elmondani amit gondolnak? Egyszerűen le lehetett volna zárni Kara szülinapját annyival hogy elviszik a koncertre őt is vagy simán összehívják a bandát a rész végén egy bulira. *sóhaj* XD

A rész fénypontja egyértelműen J’onn és M’gann no meg Winn volt. Winn hozta a poénokat a drámáz és a jó harcokat meg J’onnék. Ja és VÉGRE nem volt James fel se tűnt a hiánya. :D

Bár sajnos jövőhéten itt lesz és teszi megint a nagy hős agyát. Remélem jól elverik.

A legjobb az egészben hogy a Luthorok visszatérnek. Az előzetesben meg ott a zöld exo-suit is. Remélem kezdenek vele valamit. :D

DarkEagle - 2017. 02. 07. 15:40

JA és most már jó lenne tényleg ha abbahagynák ezt a nők mindenek felett dumát mert Kara konkrétan feminista reklám lett, a pólója konkrétan reklám tábla lett. Eddig semmi bajom nem volt ezzel de az hogy ennyire erőltetik az már engem is zavar.

John Doe - 2017. 02. 08. 00:39

Nekem bejött ez a rész, semmi bajom nem volt vele. Kimondottan tetszett, talán az évad három legjobbja között volt, nálam mindenképp.

A Kara Mon-El kapcsolat tényleg kezd picit idegesítő lenni, vagy hozzák össze őket, vagy legyenek szimpa barátok.

James meg… hát tényleg frankó hogy kimaradt, Winn viszont továbbra is nagyon rendben van.

hokuszpk - 2017. 02. 08. 02:28

ugylatom az erzelmi foosztaly visszaszerezte az iranyitast.
sebaj skacok az a jo hirem van, hogy ha igymarad, mar csak max. masfel evadig “kell” elviselni.

DarkEagle - 2017. 02. 08. 02:54

Miért is? :D

Shed - 2017. 02. 08. 07:42

Gondolom arra céloz, hogy minőségi lejtmenet lesz a drámatagozat megnyitása miatt és kaszát kap a nézettség csökkenés miatt.

Azért kíváncsi lennék, hogy egy alapvetően képregény alapú szuperhősös sorozatot hány férfi és hány nő néz.
Lehet hogy tévedek, de az alap rajongói tábor gondolom az pasi, vagy tizenéves fiú. Lehet hogy az ő táborukat kellene megcélozni, nem a csajokat.

winnie - 2017. 02. 08. 07:50

a 18-49 évesek között a női közönségarány 2%-os, a férfiaké 3% – ugyanúgy, mint az arrow és a legends of tomorrow esetében. egyedül a flash tér el 3%/5%-os aránnyal.

hokuszpk - 2017. 02. 08. 09:44

hát ja. szerintem vagyunk egy páran, akik nem így képzelték el Supergirlt.
De azok közúl már valószinűleg csak én nézem :)
Szerintem Melissa nem jó választás a szerepre, de ha túllépünk ezen, akkor se lehet ezt a sorozatot arra alapozni, hogy részenként 10x szomoruan néz.

shed - 2017. 02. 08. 10:41

Melissa szerintem jol játsza a sorozatban elképzelt supergirlt. igazábol minden jo ebben a sorozatban, kivéve a szerelmi életének a taglalása. nekem az is jo lett volna, ha a kapcsolata mon ellel olyan lett volna mint muldor és scully kapcsolata, vagy pl. a miért épp alaszka sorozatban a doki és pilotacsaj évödése. a girl power nekem is feltünt, föleg hogy semmi ellensuly nincs, pedig kellene.egy tökös, kicsit köcsög mellékhös kéne bele. mondjuk a föszerkesztö több szerepet kapna, és folyamatosan oltaná karát. vagy egy olyan mellék szuperhös, aki még épp nem gonosz, de erös akaratu és ütközne mindig supergirllel. de hát erre kwvés az esély.

DarkEagle - 2017. 02. 08. 15:44

Azt már most leszögezném, hogy a Supergirl még ott lesz a CW műsorán LEGALÁBB 3 évadig de ha tippelnem kéne akkor még vagy 5-6 évadon keresztül. :D Nem hinném, hogy mostanában lejtmenetben lennének a képregény sorozatok náluk. Ráadásul úgy meg főleg nem hogy a Supergirl a 2. legnézettebb a CW-n.

Persze nem azt mondom, hogy nem történhet meg de eléggé valószínűtlen mert már ez is kiépítette a saját kis közönségét 0.7-0.8-cas demónál nem hiszem hogy lejjebb fog menni mostanában. A CW-n az meg ugye a 2. helyre elég. Ez persze nem azt jelenti hogy a minősége is jó lesz csak azt mondom hogy pár évig még garantáltan a CW műsorkínálatában lesz. Elvégre ha a lejtmenet királya az Arrow 2 sz@r éved után kapott még egyet és ugye most a következőt is akkor nem tudom elképzelni hogy ez EGYETLEN női hős sorozatukat kaszálnák belátható időn belül. :D

Ami Melissa teljesítményét illeti kiváló és ez vitathatatlan! Nem ő a hibás hogy állandóan kemény csajnak akarják beállítani és hülye szavakat adnak a szájába, plusz gagyi szerelmi szálakat.

Röhej egyébként mert Mon-El-el nagyon jók voltak ADDIG amíg el nem kezdtek drámázni az érzéseiken. Tehát az elmúlt 2-3 részről beszélek. TIPIKUS CW egyébként. Minden egyes sorozatukban ez megy csak a képregényeseknél ez SOKKAL JOBBAN kijön mert nincs más ami hozná az átlag életet. Munkába szinte már nem is kapunk rálátást, idejét se tudom mikor láttuk pl Karát nyomozni egy cikk miatt. Néha csak bevillan az irodába elmondja Snappernek hogy ez a cikk és megy megoldja a heti ügyet és kész.

Ha több olyan jelenet lenne mint pl a Lois és Clark soriban volt ugye hogy elmennek közösen nyomozni az sokat dobna rajta.

Szóval ja remélem gyorsan letudják a szerelmi szálakat mert baromi jó sorozat lehetne ha nem erre koncentrálnának. És ezt bizonyítja az is hogy az idei évad baromi jó volt addig amíg nem jött ez az egész szerelmi nyűglődés Mon-El-el. CW-nek valahogy nagyon jól sikerül mindig kiűzni a “FUN”-t a sorozataiból. És ez sajnos A NÉZŐK HIBÁJA, ugyanis a fő közönségük másról se rinyál a neten csak hogy ki kivel jöjjön össze. És ez minden sorozatukra igaz. Ez egyébként az Alkonyat hibája mert azelőtt nem volt ennyire népszerű a “ki kivel jöjjön össze” dolog.

hokuszpk - 2017. 02. 08. 23:40

“Azt már most leszögezném, hogy a Supergirl még ott lesz a CW műsorán LEGALÁBB 3 évadig de ha tippelnem kéne akkor még vagy 5-6 évadon keresztül. :D”

vonjuk le a kovetkeztetest :

jovore a CW reszvenyesei kirugjak a vezetoseget, az uj sepru meg majd jol rendetrak.

István - 2017. 02. 09. 13:52

A nézettség részről részre csökken még most is, ha igy folytatja az évad végére becsúszik az Arrow mellé. Viszont kaszát biztos nem kap, mert a CW-re elég egy 1.7-2 milliós nézettség az életben maradáshoz, lásd Supernatural 7 éve húzza, és megint berendelték.

DarkEagle - 2017. 02. 09. 15:43

Ami azt illeti nem csökken, pont hogy beállt szintre. :D De ha nekem nem hiszel akkor nézd vissza a számokat.

spoilertv.com/2017/02/ratings-news-7th-february-2017.html

@hokuszpk: Mi fenének rúgnák ki? A részvényesek alapból nem rúghatnak ki senkit mivel nem ők a vezetőség. :D De még ha meg is tehetnék akkor is látnák hogy mik a legnézettebbek a tévén. :D

heidfeld - 2017. 02. 09. 19:00

@-hokuszpok: Én sem ilyennek képzeltem, de nézem még. Első évadhoz képest nagyon pozitív a fejlődés. Ezek a pitiáner drámázások nagyon nem hiányoznak, de csak a CW-n vagyunk:D
Melissa nagyon cuki, tényleg helyes , de nem mondanám rá, hogy dögös, Mondjuk nem egy Erin Richards, akivel egész éjjel szexeltek, de jó lenne vele lenni nappal is, és nem unatkoznál mellette egy percre sem.. Bocs, ezt nem tudtam érthetőbben leírni, de valahogy hiányzik Melissából valami plusz.. Nem hiszem, hogy ezt a karaktere miatt lenne, aki tényleg kb. 8-10 alkalommal néz szomorúan. Nagyon-nagyon kellene neki egy pasi. Én Mon-El-re szavazok. Majd jöhet utóbbi kijelölt párja, meg a herceg családja Lehet majd ezzel drámázni bőven. Némi értelme is lenne, drámát úgyis kéne néznem a CW-n..
Ez a girlpower jó volt a 90-es évek végen, tényleg túl van tolva. Ám ha ez van adjanak neki erős, női ellenfeleket, hagy gonoszkodjanak vele, majd jól felhúzzák, és lesz egy kis leszámolás, izgalom.

hokuszpk - 2017. 02. 09. 21:04

@Darkeagle: miert rugjak ki a vezetoseget ?
mert mondjuk eszukbe jut, hogy lehetne tobb is a profit :) // kapitalizmus vagy mi. //

tenyleg amugy nem ciki, hogy a foszereplonel jobb csajok is vannak a sorozatban ? ( Alex, Maggie ; de nalam meg Danvers anyuka is jatszik :D )

hokuszpk - 2017. 02. 09. 21:12

@Heidfeld: Melissanak egy jo wonderbra hianyzik, de az nagyon.
mondjuk most az elejen amikor beleszolt a marsiak vitajaba mar egesz ugy nezett ki, hogy valaki raszolt vegyen mar fel vegre egy normalis melltartot.

mar a szereplovalogatasnal mondtam, hogy a szeme se all jol. latszik is a csikon, amit a menekulo Winn utan bambulva okozott.

István - 2017. 02. 10. 13:41

Az az igazság hogy Benoist teljesen jó, erre a gagyiverziós Karára, ehhez több nagyon nem is kell.

Szula 25 - 2017. 02. 11. 12:16

Nem lehet hogy pont az miatt halogatják Mon-El és Kara össze hozatalát mert jönnek Mon-El-ért azok a nőcik? :) Majd akkor jöhet az én is szeretlek összeborulások köztük ha annak vége. :)

Ez a feminizmus dolog számomra kicsit vicces is mivel tolják itt hogy hogy milyen kemény nők meg minden de pl. arra nem képesek hogy elmondják mit is éreznek gondolnak egymásról. PL Alex és Kara szülinapi hülyeségeik vagy Kara Mon-El szál. :)

DarkEagle - 2017. 02. 14. 15:52

Elnézve a mai rész végét, én is arra tippelek, hogy addig nem akarják őket összehozni amíg meg nem jönnek a csajok az űrből VAGY ami rosszabb, összehozzák őket a kövi részben de a végén megjelennek az űrcsajok és Kara mérges lesz mert Mon-El nem mondta el ki is ő. Tipikus CW húzás lenne. :D Egyébként VÉGRE most hogy őszinték az érzéseikkel kapcsolatban megint jók együtt csak az említett dolgok megint elcseszhetnek mindent. No mindegy.

A rész amúgy baromi jó volt. Nagyon bejön ahogy ugrálnak az írók Lenával kapcsolatban, Az ember először azt hiszi csak mert Luthor akkor gonosz ő is, erre kiderül, hogy nem, aztán a rész végén az a “Haha, mindent előre elterveztem” fej hát végem volt. Pedig úgy örültem volna ha nem lesz belőle is gonosz de tuti, hogy az lesz elnézve a fejet amit vágott. Bár a nagy kérdés továbbra is fenn marad vele kapcsolatban. KINEK/KIKNEK is akar valójában ártani mert az is lehet hogy a Luthorokat akarja eltörölni és nem az idegeneket, mert ha velük lenne gondja akkor nyilván simán beállt volna az anyja mellé vagy csak szimplán úgy vélte a családja már épp eléggé sáros ezért jobb ha a háttérből irányít ha az anyja kikerül a képből. Meglátjuk de az ő karaktere talán a legjobb az egész sorozatban! Ja és megértem miért shippelik őket Karával mert tényleg jók együtt de ajánlom hogy ne legyen köztük is romantika mert akkor kasza! XD

James meglepő módon most nem volt olyan idegesítő de ennél többet ne is szerepeljen. :D

És a WAR SUIT! Atya ég, a geek énem kiégett teljesen és ha még fel is használták volna és nem csak oda biggyesztik akkor pláne. Kíváncsi vagyok mi az a doboz ami Lilian maminak annyira megtetszett. De azért durva hogy mindent megszereztek aminek eddig fontos szerepe volt. Black Mercy, A balta, war suit is van meg ki tudja mi van a dobozban is ugye. Ilyenkor elkezdek agyalni, mire is jó igazából a DEO? Nem említve a kryptonitot. :D

Aki még említést érdemelne az a kis Lena, nagyon aranyos kislányt választottak és már kis korában is sugárzott róla az ami a felnőtt énjéről a rész végén. :D A kis Lex viszont totál átlagos, ahogy az apja is totál random flótásnak tűnt.

Következő rész pedig zseniálisnak ígérkezik az előzetes alapján. Mr. Mxyzptlk-re választott színész talán mégis csak jó lesz ha egy mondat alatt kicsikart belőlem egy röhögést. Bár az tény hogy felháborító hogy megint direkt olyankor toppan be valaki mikor nem kellett volna. :D

DarkEagle - 2017. 02. 14. 15:54

Egyébként csak nekem tűnt úgy vagy tényleg tud méretet változtatni Mr. Mxyzptlk? Lehet hogy CGI-jal akarják összenyomni a méretét és végül is Kara miatt marad emberi formában? Hmm érdekes.

energy - 2017. 02. 14. 19:49

Nem nézem a sorozatot, de nagyon várom a jövőheti részt! Mr. Mxyzptlk:D Annyira jó lett az előzetes, jól áll neki a Superman ruha:D

hokuszpk - 2017. 02. 14. 21:40

a mai reszt meg nem lattam, de a jovoheti elozetes tenyleg jo lett, mxy amugyis nagy keverogep, ha Karanak eddig nem volt szerelmi elete, most majd lesz :D)

Marianna - 2017. 02. 15. 18:07

Jó kis rész volt.

Első körben nagyon kedvelem Lena karakterét. Tetszett, hogy a részben az ő családi helyzetéről végre több információt is megtudtunk. Azt is jónak találom, hogy nehéz nála eldönteni, hogy melyik oldalhoz is húz igazából. Egyszer rossznak, máskor jónak tűnik. A rész vége felé lévő jelenetben nem a pozitív oldalát hangsúlyozták ki. Gondolom azt is jelezték, hogy ő is még játékban van. Szóval egy abszolút jól összerakott szereplő.

Bírom a kapcsolatát is Karaval, hogy végül is ilyen legjobb barátnők. Aranyos volt Kara, ahogy végig hitt benne, bár nekem sántított a felvételes dolognak a leleplezése, de üsse kő, ennyit hajlandó vagyok elnézni. Szerintem ez a két dolog, ami igazán sokat adott a részhez.

Mon-El és Kara meg a végre. Talán annyira nem húzzák el már a dolgot, mert jók együtt.

A nevében csak mássalhangzókat használó csávó pedig jó lesz jövő hétre. Láttam az előzetest, és nagyon megvettek.

Shed - 2017. 02. 17. 13:30

Ha Lenára rászánnak még 2 évadot és úgy építik fel, hogy tényleg legjobb örökbarik lesznek Karával, majd lassan megtörik ez a kapcsolat és a végén még 1,5 évados örökellenségek lesznek, de úgy hogy mind a kettő hibás lesz benne és ezt a szereplők is tudják, akkor az nagyon bejövős lenne. Ott lenne igazi dráma, mikor mind a kettőnek igaza lenne és vitakoznának meg harcolnának, de úgy hogy mind a kettőnek fájna. Kicsit hosszú lett a mondat :P

A lényeg az, hogy kevés sorozatban van évadokon átívelő kapcsolatrendszer, ahol meg van alapozva a változás és még valahol meglepő is. Lénánál nekem az lenne a bejövős, ha tényleg alapból jólelkű lenne, de valami tervet szőne, hogy tisztára mossa a Luthor nevet valami jótettel. Ez balul sülne el és a végén lassan ellene fordulna mindenki.

heidfeld - 2017. 02. 18. 16:52

Ezt a Kara-Lena barátságot már láttam a Smallville elején… Mondjuk itt már remegett a léc, hogy nem csap át romantikába..
Kara-Mon-El dolgot már nincs hova húzni. Még jó, hogy időben lép színre ez a kavarógép, Jó rész lehet, de én már a daxamiakra lennék kíváncsi. Kryptoni-daxami ellentéteket csak fokozhatja majd a féltékenység. Amúgy nem vagyok a drámázás híve, de pár részben meg lehet nézni. Mondjuk nem árt, ha egy dögös daxami-csajt dobnak be.

energy - 2017. 02. 21. 10:05

Nekem csalódás volt.
Valentin nap előtt kellett volna leadni!
Az összes jó rész benne volt az előzetesbe:(

Shed - 2017. 02. 21. 12:36

Ja, az összes jó poén benne volt az előzetesben.

Kicsit túltolták ezt a Valentin napot, bár lehet USÁban valami hatalmas nagy dolog, nem tudom.

wondorog - 2017. 02. 21. 13:02

Sajnos én is többet vártam, az Alexes szál nagyon nem jött be, a Vynn-alien csaj viszont még érdekes lehet.

DarkEagle - 2017. 02. 21. 15:26

Igen, ahogy minden más ünnep, Amerikában a Valentin nap kb olyan mint a Karácsony. :D Egyébként az milyen üzenet már a nézők felé, főleg a kislányok felé, hogy ha egy kapcsolatban vagy akkor meg kell változnod? Nem elég, hogy feminista a sorozat idén nagyon de most már azt is beléjük sulykolják, hogy ha jó kapcsolatot akarsz akkor meg kell változz. Lásd Maggie. Utálja a Valentin napot, nyilvánvaló okok miatt erre csak mert a nője szereti ezért neki is szeretni kell. Egyébként teljesen igaza volt. A Valentin nap is csak a pénzről szól meg a csicsáról és ezt a rész nagyon jól átadta. Én mindig is azt mondtam, hogy azok a párok akik csak ilyenkor tudják kifejezni, mit érezne, halálra vannak ítélve. Mármint a kapcsolatuk, nem ők. :D Maggie és Alex baromi nyálasak már. Szerencsétlen Alex karakterét úgy elrontották ezzel a leszbikus szállal, hogy nem igaz. És nem magával a ténnyel van gondom, hanem azzal, hogy nem jön át, hogy ők tényleg szeretik egymást.

Ami Kara, Mon-El párost illeti a DEO-s jelenetük zseniális volt. szét röhögtem magam rajta. Ott vitázna, közben mindenki nézi őket. :D Viszont remélem nem fogják ezt itt is eljátszani minden részben ahogy a többi sorozatban, hogy most, hogy összejöttek, minden ellenségnél Mon-El elkezd sipákolni vagy akár Kara, hogy ne csinálja mert félti mert baromi idegesítő. Egyébként ezzel csak én vagyok így vagy, miért van ez benne minden olyan sorozatban ahol összejönnek a párok? Egytől egyig ugyan ez van mindben. Mikor még nincsenek együtt nem gáz ha belerohannak akár egy aknamezőbe de amint összejönnek elkezdenek sipákolni. :D

Ja és akkor a rész végi csók. El se hiszem, hogy megtörtént VÉGRE! De most leszögezem, ha minden csók előtt 2 oldalnyi szöveget kapnak akkor tuti elpörgetem mert az agyamra megy már ez a baromság. Miért nem lehetett az, hogy Mon-El bocsánatot kér mert farok volt, bár jogosan, Kara is bocsánatot kér, aztán csók. Ebben a részben amúgy is minden túl volt spilázva.

Talán csak Winn és Lyra randija nem. Na, ők aranyosak voltak. Azon, hogy elkezdtek egymásnak esni a kocsmában azon jót röhögtem, aztán a végén, hogy “csináljuk lassan”, erre irány a szobád. Tökéletes példa volt arra, hogy kell romantikázni. :D Aranyos a csaj szóval remélem látjuk még.

És akkor a végére Mr. Mxyzptlk! Meglepett de jó volt a srác, viszont kicsit csalódott vagyok, hogy még szó sem esett arról, hogy milyen is az igazi alakja. Bár kicsit viccesebb részre számítottam de sajnos a sok nyálas Valentin napi baromság elnyomta csórikámat. Viszont a Kara vs Jor-El ütős volt és ahogy Kara átverte Mxy-t az is poén volt bár ennyi elvárható tőle.

Összességében nem volt rossz rész csak túl sok volt benne az idegesítő momentum. az a baj, hogy sokkal többet vártam tőle. Viszont a következő rész már durvulni fog. :D

hokuszpk - 2017. 02. 21. 19:36

roviden osszefoglalom :
egyszer Valentin napra elment ennyi szerelmi kétszog, de a jovoben 1 is bocen sok, azt is csak tomoren kerem, ezek helyett koncentraljunk inkabb a vilag megmentesere.

Silver-sama - 2017. 02. 25. 20:46

Megnéztem a legutóbbi részt. Igazán tetszett, de csak a Mxy-vel kapcsolatos dolgok, minden más idegesítő volt. Amikor még néztem, úgy vártam, hogy Meggie és … akárhogy is hívják összejöjjenek, de most így, hogy együtt voltak, nagyon nem illettek össze. Ugyanez a helyzet Karáékkal kapcsolatban.
Sajnos nem győzött meg, hogy vissza kellene térnem :S

heidfeld - 2017. 02. 26. 13:50

Amikor Maggie még elhajtotta Alex-et, mondta is, hogy az élet más fázisában vannak. Hát, ez látható is, de ha nagyon akarják meg lehet oldani a dolgokat. Kara – Mon-El kapcsolat már sokkal nehezebb lesz, mert jobban különböznek, és lesznek külső problémák is. Talán tényleg jobban törődhetnének a világ megmentésével, de csak a CW-n vagyunk, meg olcsóbb is.. Mxy jó volt csak kevés, színész nagyon rendben volt. Egy dolog viszont nagyon bosszantott: Kara és Mon- El “hatalmas” vitája. Most vagy tényleg nagyon bírják egymást, vagy nagyon el akarták magukat nevetni, vagy vannak korlátok a színészi képességekben.
Számomra csalódás volt ez a rész. Nagyon jöhetnének már a Daxamiak!

nextday - 2017. 02. 26. 19:14

heidfeld:
Szerintem a vitájuk során direkt vették ennyire lazára a helyzetet, inkább akarták viccesre, mint drámaira. Én személy szerinte az egészet végig röhögtem.

DarkEagle - 2017. 02. 27. 16:17

JA a vita az egyértelműen ilyenre készült és pont ezért lett az egyik legjobb jelenet szerintem. :D Egyébként nem különböznek ők annyira. Kara se a tökély mintapéldája ahogy Mon-El se olyan beképzelt bunkó mint amilyennek leírták. Anno valamelyik részben Mon-El mondja is Karának, hogy ő se jobb mert Kara imádja, hogy őt imádják az emberek és ez nagyon igaz. Na nem mintha ez nem lenne igaz mindenkire csak ugye Kara néha elfelejti az ilyeneket kivéve mikor vörös kryptonit hatása alatt van mert ott tavaly ugye ki is hangsúlyozta hogy imádják az emberek. :D Ezzel azt akarom mondani hogy nagyon is hasonlítanak Mon-El-el csak a nagy különbség az hogy Mon-El ki is mondja amit gondol. Egyébként szerintem ők pont ezért ilyen jó páros mert előtte Kara nem volt ennyire nyílt mint most. Meddig sóvárgott pl Jimmyke után Mon-El-t meg konkrétan letámadta. :D

DarkEagle - 2017. 02. 28. 16:41

Na ez a 14. már fain rész volt! Bár azért néha így is téptem a pofámat. Nem hiszem el egyszerűen, hogy ennyire hülye emberek alkotják a DOE-t és sajnos ez a legtöbb sorira igaz nem csak a CW-s drámákra. Értem én, hogy Alex miért volt vakon elvégre 10+ év után visszakapta az apját de könyörgöm J’onn, Kara meg a többiek meg se nyikkantak. Mon-El volt az egyetlen épelméjű köztük ami azért vicces. Konkrétan azt hittem Alex nekiugrik. Elég hitelesre sikerült az a jelenet. :D Kara vs Alex is röhejes volt olyan tekintetben, hogy Alex mennyire elvakult. Maga a jelenet jó volt csak hát tényleg engem baromi irritál mikor egy okosnak beállított karakter ennyire sík hülye. Aztán amikor Winn talál valami nyomot hogy Jeremiás kutakodik egyszerűen mindenki elhiszi, hogy csak a lányai tevékenységét akarta végig nézni fájlokban. Mi van? Szóval ja Alex felülmúlta a leghülyébb ügynököket is. :D Ahogy J’onn is. Csak megjegyzem. Tudják, hogy mire képes a Cadmus, maga ahogy megtalálták az öreget visít konkrétan a cselről de J’onn meg se próbálja még titokban se letapogatni az agyát csak mikor lemegy a lifttel. Szóval ja ezen a téren elég nagy bullshit volt a rész.

Viszont ha ettől eltekintünk akkor baromi feszült és jó rész volt. Mert nyilván külső szemlélőként máshogy hatnak az ilyen dolgok. Érdekes egyébként Elizának egyből leesett a tantusz és nem akart rögtön odabújni apucihoz. Egyébként Alex hülyesége szerintem főleg abban rejlik hogy apuci kislánya és nagyon ráment arra hogy elfogadja hogy ő most gay lett és van egy nője ezért totál elvakult lett.

Kara, Mon-El dinamika visszaállt végre a jó helyre. Remélem még pár részig eltart mert amint lenyomták a Cadmust úgyis megjelennek a leányzók az űrből. :D Azon egyébként szakadtam, hogy Mon-El azonnal bejelentette hogy együtt vannak Karával. :D Én pont ezért bírom ezt a párost amúgy mert Karának egy ilyen hapi kellett aki kirángatja őt a komfortos kis életéből. :D Remélem lesznek részek ahogy kitárgyalják a kapcsolatukat a HR ügynöknél tuti jókat lehetne röhögni. XD Egyébként lassan ideje lenne Mon-El-nek adni egy rendes szuperhős ruhát nem? Vagy majd akkor ha lerendezték a Űrlányokat?

Mindenesetre a rész végi csavar nagyon érdekes. Egyelőre úgy tűnik hogy építettek egy bazi nagy hajót amivel mintha el akarnák szállítani az idegeneket másik bolygóra. Persze mivel láttam a kövi rész előzetesét nem hiszem, hogy ez így is lesz. Mármint Jeremiásnak ez a terve gondolom ezért ment bele a kettős ügynök szerepbe. De hát mégis csak egy Luthorral paktált le.

Plusz infó, hogy ez egy dupla rész volt és a jövőheti lesz a 2. rész. Igazából ami tetszett, hogy apuska agyát nem mosták át viszont tényleg kapott egy kis modernizálást. Kíváncsi vagyok mit kezdenek majd vele mert úgy tűnik 1-2 részen belül lerendezik a Cadmust.

Ja egyébként jó lenne már ha nem lenne kihangsúlyozva hogy Kara badass és nem kell megvédeni mert ezzel azt mondják a nézőknek hogy a pasik csak kutyulik a nők mellett akiket néha simizhetnek meg összefekhetnek velük, másra nem is kellünk. :D Főleg hogy közben látjuk hogy mennyire esendő Kara is. Ha Mon-El nincs Jeremiás minden gond nélkül megszerzi az infót.

DarkEagle - 2017. 02. 28. 16:43

Egyébként @Winnie ha erre jársz egy kérdés: Nem úgy volt, hogy szünetre mennek a CW sorik is? 1 hónapra vagy mennyire de még mindig nem mentek szünetre. :D Ill. Flash asszem volt 2 hetesen de ennyi? Mi változott mert én nem olvastam ilyet és eleinte úgy volt hogy pl Supi Januárban lead 3 részt aztán Március végéig semmi.

nextday - 2017. 02. 28. 17:01

DarkEagle:
Egyébként vicces, hogy mondod, hogy leállhatnának azzal, hogy ennyire badassnek állítsák be Karát tekintve, hogy az amerikai fanok egy része teljesen ki van akadva, hogy ebben az évadban mennyire nem önálló, és hogy Mon-El feljesen tönkre teszi.

DarkEagle - 2017. 02. 28. 18:12

Én igazából arra gondoltam, hogy állandóan nyomatják a rizsát hogy ő badass közben meg semmit se látunk tőle. :D Ez egyébként nem Mon-El hibája csak a sok agyhalott amcsi mást se lát a sorozatban csak shipper háborút. Mon-El nagyon jó karakter lehetne ha kapna pl szabad teret de egyelőre ahogy minden más pasi a sorozatban, csak a nők kutyuskáinak szerepét tölti be. És ez rohadtul idegesítő. Olvasok külföldi kommenteket, hogy ez már nem Supergirl mert nem Karáról szól a sorozat hanem csak drámázásról és ebben van is némi igazság csak hát ugye egy sorozat nem szólhat folyamatosan egy emberről. Viszont tényleg nem láttuk Karát pl dolgozni már nem is tudom hány rész óta. Bár a kövi rész előzetesében végre megint a nappali munkáját végzi. szóval van remény, hogy a 15. részben lesz az irodában kb 5 percig. :D

Amúgy ezek még nem is annyira zavarnának. Ami jobban zavar, hogy ha Lilian Luthor kiszabadította a kislányát a dutyiból miért nem tette meg ezt Lex-szel is pl? Meg ugye ez az állandósított, gonosz ellenség csak nő lehet és persze a hős is. Amióta Alexből meleget csináltak azóta a karaktere úgy süllyed mint a Titanic. :D Nem vagyok homofób de szerintem baromira nincs kémia Chyler meg Floriana közt. Erőltetett nagyon az egész.

Ezért is örülök hogy Mon-El egyelőre még nem lett kutyuska és tényleg azt csinálja amit akar de azért közben kedves marad Karával, elvégre nem semmi oltást kapott a családi vacsi közben és visszavághatott volna de csak szimplán lelépett, pedig nagyon nagy igazságot mondott. Neki hónapokig kellett güriznie hogy bekerüljön a DEO-ba Jeremiás meg rögtön visszaállhatott.

Amúgy most így eszembe jutott közben hogy a karját hogy az istenbe nem vették észre hogy robot kar? Oké emberi bőrszövet volt rajta na de kérem egy röntgennel se látszott rajta semmi? A sok fölös dráma helyett koncentrálhatnának inkább a fontosabb dolgokra.

DarkEagle - 2017. 02. 28. 18:13

Benn ragadt a kommentem! Egyébként most találtam infót és kiderült hogy a következő rész után 1 hét szünet és utána jön majd a Musical crossover majd. :D

hokuszpk - 2017. 02. 28. 19:30

ezt a ‘badass’ kifejezest sajnos a sport1en még nemhallottam, de ha a hazai megfelelője a “hülye picsa”, akkor nagyjából egyetértek.
asszem számomra ez volt az utolsó rész, mondjuk van egy hetem eldönteni, de jövőhéten van bajnokok ligája is, jelenpillanatban vonzóbb programnak tünik a szabadidő elherdálására.

Tyberius06 - 2017. 02. 28. 23:18

Ez a rész eléggé foss lett. DarkEagle rámutatott a faszságok tengerére. Egyébként rühellem az ilyen részeket, nem egy sorozat szállítja őket, de ez a rég elveszett valaki visszatér csodával határos módon, egy valaki gyanakszik, de azt bekussoltatják stb… WTF?????
A végén meg Apuci-Alex szembenállás, azt le kell lőnie ha be akarja vinni. Hurrá, mindkét térdbe kapott volna egy-egy golyót, azt meg van oldva, de nem el kellett engedni… Értem én, hogy képregény, de ez már az a szint, amire nem lehet ezt ráhúzni…
Egyébként Alexet néha olyan szarul írják, hogy az fáj. Ebben a részben az összes konflikt jelenete szar volt, erőltetett… Nem a színésznő hibája, de totál karakteridegen momentumokat kapott.

Ezt a Cadmus szálat elpakolhatnák már mert baromi irritáló és idegesítő.

shed - 2017. 03. 01. 17:10

igen, Alexet jol elcseszték pár rész alatt. régen szerettem a jeleneteit, mostanában meg nem. az apát is mikor az orvosok megvizsgálták, akkor nem vették észre hogy tele van kiberverrel?

Wall-E - 2017. 03. 01. 19:39

Azt is túl gyakran elfelejtik, hogy ugye Supergirlnek szupersebessége van, oké nem olyan gyors, mint Flash, de a sorozatban elhangzottak alapján azért közel van, de legalábbis szupersebessége van. Tehát nem világos, hogy mikor pl. jön szembe vele a három tag, a Cadmus főnökasszony, meg a két pasas, akkor miért nem lehet egy szupersebességrutinnal foglyul ejteni a Cadmus főnöknőt és akkor utána leállni a harcolni, vagy bármi ehhez hasonló. Tehát valahogy mintha sokszor nem lenne belekalkulálva, hogy ő ilyet is tud, kivéve pl. ha repül valahova, vagy ha az adott részből ezt akarják kihozni.

Az se világos, hogy ha egy egész repülőt felemel, meg felhőkarcolót megtart, akkor miért nem törnek molekulákra az ütéseitől ellenfelek, még ha ugye nekik is van úgymond erejük. Tehát pl. Jeremiah hogy tudott meglépni? Supergirl pikkpakk lerendezi a vonatdolgot, aztán utánuk repül szupersebességgel, felkapja apucit (hiába van neki feltuningolt keze), aztán mehetünk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz