login |

Supergirl: kezdett a 2. évad

2016. 10. 13. 14:50 - Írta: superpityu

298 hozzászólás | kategória: kritika,

Immáron a CW ad otthont a Supergirl folytatásának, ám minden előzetes feltételezés ellenére nem igazán érezni éles váltást vagy költségcsökkentést a sorozaton. Egyelőre. Igaz az egyik állandó díszlet átalakult, és egy-két helyen mintha a megszokottnál hangosabban szólt volna valami popzene, de nincs kevesebb röpködés, vagy rosszabb látványvilág.

bscap0328

Talán a visszatérő országos szériák közül a Supergirl kezdésére voltam a leginkább kíváncsi. Nemcsak a csatornaváltás miatt, hanem a Superman tényleges megjelenése is feltornázta a várakozási fokomat. A felfokozott elvárások miatt benne volt, hogy majd puffanok egy nagyot, erre nem. 

Persze nem volt tökéletes a kezdés, sőt azt sem mondanám, hogy mindenek előtt új nézőkre mentek volna rá. Persze, aki most akar próbát tenni vele, annak sem lesz érthetetlen a történet.

bscap0340

A Supergirl továbbra is megmaradt egy bájos és szerethető sorozatnak, amilyen az első szezonban volt. Sőt, azért a többi DC-sorozathoz képest itt van benne egy nagy adag feelgoodság is, ami még kedvesebbé teszi.

A történet rögtön a finálé zárása után vette fel a fonalat. Bár a cliffhanger feloldása elég béna volt, hiszen teljesen úgy tűnt akkor, mintha Kara ismerné az idegent, de végül más irányba indultak el vele. De ez annyira háttérbe szorult, hogy egyelőre csak úgy van.

bscap0326

Superman érkezése jól sült el. Tyler Hoechlin vette az akadályokat és sikerült egészen gyorsan kedvelhetővé tennie az Acélember karakterét. Nem is tudom, mikor volt valaki utoljára ennyire laza ebben a szerepben, tényleg átjárta valami coolság minden pillanatban. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Superman érkezésével pedig más, ismertebb figurák is megjelentek a színtéren. Bár Lex Luthor éppen börtönben ül, azért a testvére, Lena Luthor tiszteletét tette National City-ben. Kíváncsi vagyok, mihez kezdenek vele később, egyelőre nem sok vizet zavar a történet folyásában.

bscap0330

Hiába volt béna a heti gonosz a kezdésben, a végére csak sikerült bemutatni, hogy kivel is kell szembenéznie Supergirlnek. A Project Cadmus biztatónak tűnik, de remélem nem fognak minden héten valami random arcot Kara ellen küldeni, mert hosszútávon mégis unalmas lenne.

A CW-ra való költözés forgatási helyszín váltással is járt, ami nem minden közreműködőnek volt ínyére: Calista Flockhart nem is maradt állandó szereplő, viszont visszatérő státuszt kapott és rögtön a premierben elkezdték felvezetni a karakterének pihentetését. Cat Grant elég meghatározó pont Kara életében, így érdekes lesz látni, hogy milyen lesz a sorozat nélküle.

bscap0333

A romantikus szál kicsit unalmas ugyan, de még mindig nem túlzottan zavaró, kár, hogy Jimmy Olsen ettől még csapnivaló karakter. Cserébe a többiek viszont teljesen rendben voltak, igaz sok szerep nem jutott most senkinek Kara-n és Clark-on kívül.

A kezdés biztató volt, jól sikerült a váltás (nézettségileg is), ráadásul az új szereplőkkel sem lőttek mellé. Meglátjuk, hogy a folytatásra is sikerül-e valami hasonlóval előállniuk.

298 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2016. 10. 13. 15:10

Én is azt éreztem, hogy Tyler Hoechlin nagyon lazán vette a dolgot szerencsére, nem volt olyan karótnyelt Supermanként, Clarkként pedig főleg nem. Bíztató volt a kezdés, a csatornaváltást nem lehetett érezni. Nálam eddig is a kicsit 90-es évek beli bájával talált be a sorozat és ezt hozta most is.

DarkEagle - 2016. 10. 13. 15:16

“Nem is tudom, mikor volt valaki utoljára ennyire laza ebben a szerepben, tényleg átjárta valami coolság minden pillanatban.”

Reeve! Se előtte se utána nem volt még egy ilyen Superman. És egyértelműen őt akarták kicsit imitálni Tyler-el is szerintem, ráadásul kicsit hasonlítanak is.

Amúgy érdekes dolog: Pont, Reeve halálának 12. évfordulóján kezdett a Supergirl 2. évada és akkor láttunk életünkben először élőszereplős Superman-t képernyőn.Legalábbis Reeve óta. Bár ha jól rémlik a Reeve előtti Supi-k sem mentek tévében.

Egyébként az 1. rész nekem nagyon bejött. Én elég sok változást láttam. Maga a sorozat hangulata megmaradt, viszont sokkal lazább is lett, poénosabb és ahogy írtad FEELGOOD-abb, ha van ilyen szó egyáltalán. :D Sokan attól féltek, hogy elnyomja majd Karát Superman de nem, kicsit sem. Baromi jó Tyler és Melissa közt a kémia és viccesek együtt, a PELENKÁS beszólása Karának nagyon ütött. XD

Cat/Kara továbbra is zseniális és nagyon fogom sajnálni, hogy nem lesz minden részben. Inkább Olsen-t kéne lecserélni, pláne a felröppenő hírek után gondolom ezt. Winn és a többiek is hozták amit kell és szoktak. Az újak telitalálatok egytől egyig.

A CADMUS pedig nagyon sok potenciállal rendelkezik és tudni kell, hogy csak az évad feléig lesznek képben.

Végül pedig, azt is tudni érdemes azért, hogy ez csak a PART1 a 2 részes nyitányból. És, hogy Mon-El vagyis Chris Wood, a titokzatos idegen ugye a 3. részben lesz elindítva rendesen. Gondolom nem akarták túlnyomni az első két részt ha már itt van Superman mellette sok lett volna még Mon-El is. És ezzel teljesen egyet is értek. A lecke fel van adva a többieknek mert idén ebben van a legtöbb potenciál a CW-n.

energy - 2016. 10. 13. 15:22

Remélem James Guardian-os dolga megszabadít minket a románctól. Amúgy a sisakja egy wc-re emlékeztet engem.
http://supergirl.tv/images/guardian.jpg

Lena Luthor nem tetszik, ő Lex Luthor a Supergirlben! Csajos sorozatba csaj főgonosz?! Előbb-utóbb úgy is az lesz.

Ez a fickó nem az általam szeretett Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai-s Superman:(

Szaby59 - 2016. 10. 13. 15:39

Cat kevesebb szereplését nagyon sajnálom, az első évadban is a Cat/Kara jelenetek voltak a legjobbak és a mostani epizódban is volt pár jó hozzá kapcsolódó dolog…
Jamest bezzeg nem tudták kiírni, nem tudom annyira ellenszenves figura, hogy az fogalom.

Amúgy Lucyval mi van ? Jenna Dewan Tatum se vállalta a költözést ?

GodBadka - 2016. 10. 13. 15:50

DarkEagle – vagy félreértem vagy pedig butaság írtál. A Louis és Clark, meg a Smallville mi volt, ha nem élőszereplős Superman a TV-ben?

A rész, amúgy tipikusan Supergirlös volt szerintem. Nem igazán éreztem pozitív változást, pedig lehetne min javítani.
A rész amúgy zsúfolt volt, nem is kicsit. Szerencsére a Kara – James kapcsolatnak úgy néz ki vége.
A kapott Supermannel meg nem volt semmi nagyobb gond. Egy kicsit más, mint a többi, ami nem is baj. Majd meglátjuk hogyan formálódik. Gondolom párszor majd előkapják még a következő részen kívül is, ha már behozták a sorozatba.

winnie - 2016. 10. 13. 15:57

Szaby59: JDT nem volt állandó, nem?

UPDATE: ezt írtuk augusztusban hírben: “Egyelőre még nem tudni, hogy Jenna Dewan (Lucy) visszatér-e a Supergirl-be. Terv még nincs rá.”

Szaby59 - 2016. 10. 13. 16:12

Nem tudom, de igencsak úgy zárták az évadot mintha ő is komolyabb szerepet kapna a DEO-s dolgokban.

GodBadka - 2016. 10. 13. 17:04

Na jah, de az még CBS volt LA-ben és nem a CW Kanadában.

GodBadka - 2016. 10. 13. 17:10

Meg gondolom a történettel kapcsolatos tervek is változtak, hogy átkerült a CW-re. Most már közösen építik a világot a többi sorozattal, függetlenül attól, hogy a Supergirl egy másik Földön van.
Simán elképzelhető, hogy komolyabban megváltoztatták az eredeti elképzeléseket. És az is lehet, hogy eredetileg sem terveztek vele tovább. Ki tudja.

Wall-E - 2016. 10. 13. 17:42

Nekem nagyon tetszett, persze vannak hibái, de nem éreztem, hogy ez most annyira számít, nagyon jó a hangulata, élvezetes tényleg.

A James romantikus szálat úgy tűnik szépen le is zárták egy rész alatt, ez jó döntésnek tűnik és szerintem korrekt volt a megvalósítás is, Superman pedig teljesen jó lett, a két karakter is jól működik együtt.

DarkEagle - 2016. 10. 13. 18:39

@GodBadka: Jogos, nem is tudom, hogy felejthettem ki L&C-ot. :D Smallville nem Superman sorozat az ifjú Clark sorozat. Az, hogy betoltak egy szar CGI Supermant a végére számomra nem jelent semmit. Viszont a L&C az valóban léőszereplős Superman sorozat. A többi amit írtam ettől még áll és tényleg nem semmi és TUTI, hogy direkt Reeve halálának évfordulójára tervezték ezt vagy ha nem akkor nagyon kedves mázli.

Jenna egyébként vissza fog térni csak nem tudni mikor és hogyan. A készítők pont a minap nyilatkoztak, hogy szeretnék visszahozni de még ők se tudják, hogyan.

Egyébként Kara sem kerül egyelőre a Flarrow féle földre de lehetséges ez is ha hihetünk a készítőknek. Bár én jobb szeretném, ha elővennék a Föld1-es Karát mert tavaly mondták hogy van olyan is csak ott nem Kara Danvers és még nem Supergirl. Tippre Powergirl lenne jó megoldás. De meglátjuk. Már az is hatalmas előrelépés, hogy egy csatornánk vannak így bármikor lehet crossover. :D

winnie - 2016. 10. 13. 19:00

Na jah, de az még CBS volt LA-ben és nem a CW Kanadában.

nem hiszem, hogy ez zavart okozna, főleg, ha nem akarják állandósítani. legközelebb cw-sorozatban lesz látható, előtte meg két évig forgatott kanadában egy másik sorozatot. lehet, hogy kreatív okok miatt nem erőltetik egy ideig, másra koncentrálnak?

mSO - 2016. 10. 13. 20:16

Az előzetes alapján lesz is crossover, ráadásul a Legend of Tomorrow-val is…

majsz - 2016. 10. 13. 20:56

Jimmy rettentő rossz. Nem tudom, hogy lehetett az ügyetlen de szerethető fotóriporterből bitang “adonisz” szuperhirót csinálni.. ráadásul totál faarc. Pl a Smallvilleben Ashmore teljesen passzolt. Értemén hogy tolni kell a afro frontot de akkor is a bad cast az bad cast. Szerintem manapság már épp az a gáz, hogy feketéket beleerőltetnek ilyen szerepekbe.
Visszatérve a 2. évadhoz remélem a CW tud az egésznek valami stílust adni, mert eddig ez a lájtos kis family show volt, ideje lenne valami jelleget felvenni. Supermannek is elég lájt vezrióját kapjuk, annyira nem kötött le. Lehet csak a corossoverek miatt marad félszemmel nézős.

John Doe - 2016. 10. 13. 22:00

Nekem össszességében bejött a kezdés, meg voltam vele elégedve. Jobban nyitottak mint az előző évet zárták, habár ez annyira nem nagy bravúr, a gyenge évadzárónak köszönhetően. Tyler jól hozta Clark és Superman szerepét is. Ugyan az ellenség nem volt túl acélos, de felvezetésnek jó, a jövőheti részben még itt lesz Superman. Jó irány lehet ez, csak azt sajnálom hogy Cat nem marad állandóban.

A nézettségi számok is kellően megfelelőek voltak, szóval várom a folytatást.

DarkEagle - 2016. 10. 13. 23:26

Az ellenség még fel se tűnt igazán, a Part2-ben jön csak elő. :D

apost - 2016. 10. 13. 23:43

Nem ismerem a supergirl képregényt, de nekem szomorú hogy ellenségek tekintetében legtöbbször csak superman vagy azok női verziójára futja. Pl Lex Luthor huga…miért pont húga és miért kell egyáltalán luthor, még Lois Lane-nek is a húga jön át. Brainiek-nek is a női verziója jött elő. A másik meg hogy Marsi fejvadász, Metallo, meg még egy csomó dolog, mind tipikus superman képregény alakok. Értem hogy csajos sorozatot akarnak és e még tetszene is, csak végtelenül unalmas ez másolás. A sorozat hangulata egész eredeti, miért kell a szereplők kilétét ennyire erőltetetté tenni. Sokkal jobban működne számomra, ha a sok superman-es erőltetett utalgatás helyett noname alakok lennének a szereplők. Persze szerepelhet benne mondjuk Lex mikor épp supermannek kell segíteni legyőzni őt, de ne hozzák már be harmadunokatestvérének valami rokonát aki véletlenül épp szintén egy nő…
Egyébként ezektől eltekintve meglepően szórakoztató volt a rész, még ha superman nem is volt szimpi, a dinamika tényleg jó volt.

Mom - 2016. 10. 14. 09:07

Melissa Benoist lubickol a szerepben. Nem tudom, hogy a színésznő eleve ilyen típus és ez egy jutalomjáték neki, vagy ennyire jól eltalálta az arányokat, de nekem nagyon-nagyon tetszik amit csinál.

Ezzel valószínűleg kisebbségben leszek, de én bármilyen random, jellegtelen gonosztevő ellen elnézegetném hétről hétre, annyira jó kedvem lesz ahogy nézem. Többet mosolyogtam ezen az epizódon, mint jó pár sitcom epizódon, amit mostanában láttam.

Szerintem remek a kémiája Tyler Hoechlinnel, aki szintén egy ilyen könnyed karaktert formált meg, jóval kevésbé volt karót nyelt, mint sok más Spuerman, akiket láttam és ez nekem pozitív.

A mellékkarakterek, James Olsent leszámítva, vagy betaláltak nálam, vagy nincs gondom velük. Cat hiányozni fog, remélem azért gyakran beugrik majd és az új karakter ügyesen átveszi a “funkcióit”.

Persze teljesen megértem, hogy aki otthon van a képregényekben, vagy inkább a szuperhősködés miatt néz ilyen sorozatokat, az nem annyira elégedett, mint én és azt is elfgoadom, hogy valószínűleg ők a nézők többsége, akik többet várnak.

Én a magam részéről teljesen elégedett vagyok a kezdéssel, és drukkolok, hogy a könnyedsége megmaradjon.

DarkEagle - 2016. 10. 14. 12:27

@apost: Supergirl 1959 óta létezik a képregényekben és azóta folyamatosan Superman ellenségeinek JÓ NAGY részét meg is kapta. Csinálhatnák a 31. századba játszódó Supergirlt is aki inkább Powergirl de jóval több pénzbe kerülne. Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy megkapta Superman ellenségeinek java részét vagy azok női változatát. Ha valaki normálisan belegondol akkor láthatja, hogy ez a valóságban sincs máshogy. Super család legnagyobb ellensége mindig a Luthorok voltak. Márpedig nem csak egy Luthor létezik a képregényekben sem. Ahogy Brainiac-ből is van ezer féle és Indigo sem copy paste ő is létező karakter nyilván avatatlan szemnek csak annyi látszik hogy próbálják utánozni Supermant de erről szó sincs.

Egyébként ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ha egy pasi kapja meg a nő ellenségét, csak mert olyan is volt már a sok év alatt akkor miért nem szólal fel egy pasi sem hogy ezt azért nem kéne? Láthatóan CSAK A “FÉRFIAK” siránkoznak hogy a nők is egyenjogúak. Pedig már nem 100 évvel ezelőtt élünk mégis rinya van ha egy erős nőt látnak.

Végül 3. részben akadjatok majd ki vagy melyikben jön Linda Carter mint az Amerika Elnöke! :D

Röhejes egyébként mert a sorozatok és filmek 99,99%-ban FÉRFI a főszereplő mégse sír senki.

DarkEagle - 2016. 10. 14. 12:28

@Mom: Melissa pont ilyen amilyen Kara szóval nem véletlen választották. :D ha megnézel pár interjút látni fogod.

Mom - 2016. 10. 14. 12:38

@DarkEagle: Akkor mindenképpen megnézek párat :)

LBClairefield - 2016. 10. 14. 13:37

Eddig nem követtem túlzottan Supergirlt, promokat láttam, de annyira nem fogott meg, hogy a többi cw mellé még őt is betegyem.
Ellenben jött tavaly a crossover Flash-al és rajongóként látnom kellett. A rész akkor nem jött be, de a Supergirl-Flash páros kémiája nagyon tetszett, de nem kezdtem el a Supergirlt nézni.
De ahogy átkerült ez is a cw-re gondoltam legyen, bepróbálom és mondhatni elsőnézőként is érthető volt és beszipantott supergirl karaktere.
Supermannal itt is megvolt a kémia és örülök, hogy, egy boldogabb, viccesebb Clark/Supermant ismertünk meg.
Azt hiszem még maradni fogok ennél a sorozatnál.

apost - 2016. 10. 14. 16:48

@DarkEagle:
A képregényeket nem annyira ismerem, de az animációs sorozatokat és filmeket rendszerint követem, a régi Superman rajzfilm sorozat óta. Supergirl azonban csak ritkán szerepelt bennük így őt kevésbé ismerem. Arrow esetében nem zavar, hogy néha Batman ellenfeleket kap, mert Arrownak mások a képességei, így egy más jellegű harcot kapunk, de Supergirl ugyan azt tudja mint Superman és ha még az ellenfelei is ugyan azok vagy az eredetiekkel egyenértékű női verziók, akkor ez nem több mint egy superman remake nőkkel, miközben én valami újat vártam. Melissa meg még pár karakter mondjuk ad hozzá annyi plus-t, hogy érdemes nézni, de a történet részemről nagyon gyenge. Egyébként szerintem superman-t annyiszor láthattuk már küzdeni ezekkel az ellenfelekkel (én legalábbis mindenképpen), hogy ha most indulna egy Superman sorozat valószínűleg azt is unnám (Smallville-t is már untam), de szerintem pont ezért is indult Supergirl sorozat, mert nem akartak n+1-edik superman történetet.

Amúgy köszi a felirataidat! :)

“Egyébként ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ha egy pasi kapja meg a nő ellenségét, csak mert olyan is volt már a sok év alatt akkor miért nem szólal fel egy pasi sem hogy ezt azért nem kéne?”
Erre még annyit mondanék, hogy nem a női egyenjogúság szerintem a gond, hanem inkább, hogy a képregényekben rendszerint előbb voltak a férfi hősök és az ő utódjaik/másolataik lettek a női hősök. Pont ez is a bajom az egésszel. Engem első sorban a történet érdekel, így nem szeretem az ilyen “adjuk el ugyanazt a történetet más szereplőkkel” jellegű dolgokat.

DarkEagle - 2016. 10. 14. 19:25

Lényegében az egész képregény ipar erről szól már kb 20 éve. Ha nem több. Eleinte csak néha bedobtak egy reboot-ot most viszont konkrétan újraindítanak egy szériát, lásd New52 éra vagy most a legújabb REBIRTH univerzum aminek a címe magáért beszél. Egyébként az eddigi legjobb reboot. Ezek általában azzal a közmondással kerülnek nyomtatásba, hogy új fanokat is akarnak ami szép és jó de nem mindig sül el úgy ahogy kéne hiszen ott vannak a megkövült fanok is akik szeretnének némi újat is. :D

És ezt nem csak a DC hanem a Marvel is csinálja. Hogy ez rossz vagy sem azt meg döntse el mindenki maga.

Amúgy ha valamiben nagyon jó a Supergirl akkor az a példakép mutatás a kislányoknak, hiszen a kislányok nem fognak a büdös életbe felnézni Superman-re elvégre férfi. A supergirl pedig az első reklámok óta kedvence a kislányoknak és családjaiknak is rengeteg olyan kommentet olvastam képekkel vagy akár videókkal tűzdelve ahogy egy család együtt nézi a Supergirlt a kisgyerekekkel.

Szerintem ez nagyon jó mert ha kapásból kéne mondanom olyan sorozatot amit az ember nézhet nyugodtan a családjával korosztálytól függetlenül akkor eléggé meg lennék szorítva. Szóval egyéni nézőként megértem ha valakinek túl fellengzős, unalmas vagy esetleg nyálasnak hat a Supergirl de nyíltan arra is építenek hogy ne csak Kara a szereplő hanem Melissa is közkedvelt és példakép legyen. hogy ez jó vagy nem azt megint döntse el mindenki maga. Szerintem jó hogy vannak olyan sorozatok is amik nem akarnak nagyot alkotni és a család is leülhet elé és tanít valamit a gyereknek.

apost - 2016. 10. 14. 23:14

@DarkEagle:
Hát a képregényekről tényleg nem sokat tudok, de az eddig elkészült dc sorozatok és filmek már annyira kiaknázták volna a képregényeket, hogy már ők sem tudnak újat mutatni? Egyébként részemről jöhetne egy földönkívüli hadsereg vagy akár Joker is :) Annyi megkötéssel, hogy a földönkívüli sereg ne kriponiakból álljon mert már azt is láttuk ezerszer :)

Ez a példakép dolog érdekesen hangzik, bár kicsit meglepő is. Eredetileg különálló univerzum volt, így még lehetett alapja, de most hogy hivatalosan is az Arrowerzum része, így meglepő egy gyerekbarátnak szánt társsorozat a másik 2-3 vérengző mellett :)
Mondjuk amég a Flash-ben nem tolták túl a drámát ott is vicces volt, ahogy a flashben felbukkanó komor Arrow karakterek hirtelen mosolyalbummá váltak :) Ugyanígy Flash önmagához képest is túl vidámnak hatott a Supergirlben :)

Amúgy attól szerintem, hogy ha nem a superman univerzumot majmolnák a supergirlben még nem alkotnának nagyot, csak olyanok számára is élvezhetőbbek lennének a részek, akik követték az elmúlt superman sorozatokat, miközben még mindig maradhatna gyerek és családbarát. Ezerszer szívesebben néznék meg mondjuk meg Supergirl vs Captain Cold csatát mint egy vs Metallo-t vagy vs bármelyik Luthor vagy vs bármelyik kriptoni. De amúgy jó eséllyel a Cadmus szállal elégedett leszek, ez a Gurdian plakát is egészen tetszetős volt és őt pl még sosem láttam sehol sem rajzfilmben sem.

korum - 2016. 10. 14. 23:24

A gyerekbarát és a véres egy univerzumban azért volt már, pl. a The Sarah Jane Adventures és a Torchwood… de ott is figyeltek, hogy a gyerekek ne nagyon jussanak el a Torchwoodig – ha jól tudom ezért is minimalizálták benne a Doki jelenlétét, hogy miatta se nézzenek bele.

hokuszpk - 2016. 10. 18. 09:24

ez a kopasz faszi jo lesz. vegre egy igazi fog*ci a sorozatban.
hasonlit ram :)

DarkEagle - 2016. 10. 18. 14:24

Na ez a 2. rész ütött egy jó nagyot. Azt hiszem leszögezhetjük, hogy már nem gyerek mese a Supergirl. Legalábbis ez a rész nem volt az.

Először kiemelném Cat és Kara búcsúját. Nagyon fog hiányozni és nagyon megható jelenet lett és egyáltalán nem lett túltolva. Remélem Snapper Carr-al jó lesz a dinamika mert Catk/Kara dinamikát nehéz lesz felülmúlni bár nem is várom el hisz azt úgysem fogják tudni pótolni de hál’ Isten még látjuk Cat-et. Cat-Supergirl búcsú is jó volt, szokásos laza beszélgetés mintha két cimbora beszélgetne. :D Bár a végére azért vártam egy mondatot Cat-től az ütött volna, mikor Kara nem mondja el az igazi nevét és miután lelép Cat odaszúrja hogy “Viszlát, Kara!” De sajnos csak nem akarják ezt ellőni a készítők.

Kara-Alex kapcsolati szál is totál érthető volt de hál’ Isten megint csak nem nyúzták szét ahogy a tavalyi évadban sem, igaz itt most nem is volt olyan komoly a szitu.

Kara és Clark meg továbbra is zseniálisak együtt, akárki akármit is mond, Tyler srác tökéletes választás volt. Laza, vicces, “jó az illata” :D és jó Superman is, nem egy begyepesedett komoly arc hanem néha azért poénos is. Kara mellette tényleg szó szerint megújult, kivirágzott. Nem gondoltam hogy Melissa tud ennél is aranyosabb lenni de mellette tudott. :D

Ahogy sejthető volt Clark és J’onn is gyorsan rövidre zárták a vitát és Clark megkapta a kryptonit pakkot. Azért az ilyen húzások miatt nagy pacsi a készítőknek mert tényleg nem csinálnak fölösleges drámát olyanokból amikből nem kéne. Úgy hogy reménykedem a James-es szál sem lesz agyon bonyolítva. Ha már James, azt hittem meg se jelenik a részben de mikor csomaggal láttam azt hittem lelép de nem, ú lett az új főnök. Nem túl meglepő de mindenképp érdekes lesz látni hogy áll helyt húsként meg főnökként. :D

És akkor a végére CADMUS vs Super család/Alex, J’onn és Winn. Előre leszögezem, nem gondoltam volna, hogy Metallo ennyire jó lesz. Tényleg kiborgot csináltak belőle, leolvad a bőre, alatta fémváz meg minden plusz kryptonit sugár is volt. Alex továbbra is BADASS nagy betűkkel, ja és nagyon jó volt látni J’onn és Superman team up-ot. JL feeling adta rendesen. A továbbfejlesztett Magányerődje is baromi szép lett. Winn pedig, rá nincsenek szavak, annyi élettel tölti meg a DEO-t hogy tényleg hihetetlen. Ja és persze megint tolt egy Star Wars utalást. :D

Rengeteg dolgot tudnék még írni a részről mert annyi minden történt, köztük ugye az is hogy felébredt a hétalvó Mon-El és be is mutatkozott Karának. :D

Ja és ha lenne itt az oldalon “NAP KÉPE” rovat most rögtön mehetne ki a főoldalra ahogy Clark tartja a kezében Karát. Crisis on Infinite Earths képregény borító ugye!

Nagyon szeretem a sorozatot az 1. rész óta de még sosem adtam 10/10-et egy részre sem. MOST VISZONT ADOK!

Egyébként az előzetes alapján a jövőheti rész sem lesz semmi. Nyilván hiszen most Superman helyett kapunk Mon-El-t és más egyebet, plusz jön Linda Carter is.

DarkEagle - 2016. 10. 18. 14:26

Ja Snapper Carr-t kihagytam róla azért emlékezzünk meg mert nagyon jó jelenetei voltak Karával főleg az utolsó. Azt már tudjuk hogy Kara képes kiállni magáért ha nagyon kell de ahogy próbálta inzultálni Carr-t azon sírva röhögtem és akkor ha szabad küldeném is a hét idézete rovatba:

“Jerk guy” by Kara xD

heidfeld - 2016. 10. 23. 08:23

Szerintem javult a színvonal, az igazi változások csak most jönnek. Optimista alkat vagyok, remélem nem kell csalódnom!

bobi64 - 2016. 10. 23. 08:48

Gyermeteg, nézhetetlen, unalmas. Melissa viszont überfrankó aranyos…

Tyberius06 - 2016. 10. 26. 01:24

Hm… éppen kaszálni készültem az utolsó DC szuperhősös sorozatot is (a Gothamnek van esélye a visszatérésre miután tavaly abbahagytam vhol Pingvin lelövésénél – évad eleje/közepe), de ez a 3-dik rész tolt rajta valamennyit.
Épül itt a mitológia ezerrel. Daxan, utolsó marsi lány, leszbi nyomozónő (izzik ott vmi a levegőben Alex körül), alien elnök, idegen detektáló by Luthors…
Azért akadtak necces részek. Az mondjuk jó volt, ahogy James a végén fordított egy picit, okés kellett meg erőltetett volt, de nem volt vérgáz. Ellenben Kara improja a detektálóval… Baromi felelőtlen húzás volt, azt mondjuk nem értem, hogy mit sütött meg rajta hogy működött de mégsem. Azt ott elbaszták az írók…
A heti gonosz is elég jelentéktelen lett, nem is volt sok szerepe, csak valahogy be kellett hozni az új karaktereket… És igazából emiatt maradok. Kiváncsi vagyok mit kezdenek a nyomozónővel. Kara és Mon-El románcára nem leszek kiváncsi, azokat a részeket majd skippelem. Az elnök/alien szerintem kapcsolatban lesz a Cadmussal, ami most nincs meg, hogy mi lett az első évados másik bagázzsal (Maxwell Lord), akik a DEO mellett szórakoztak idegen technológiával. Az a vonal totál nincs meg, nyilván a csatornaváltás áldozatai lettek, mint Cat, és őket helyettesíti a Luthor Corp mint passzív-agresszív háttérben manipuláló szervezet, de azt valahogy nagyon némán vágták rövidre…

DarkEagle - 2016. 10. 26. 13:56

Miért b@szták volna el az írok azt a részt mikor Kara kisütötte a kütyüt?

1. Ez egy fikció, bármi realitást keresni hülyeség. :D
2. Kara egy 200x fejlettebb világból való így nyilván nem agyilag zokni ha technikáról van szó, legalábbis én ezt is el tudom képzelni, hogy tudta mit hol süssön meg. A nagy fordulat igazából csak az lenne ha Lena sejtené a dolgot és rejtett kamerával felvette volna, de ezt már eljátszották anno Lorddal. :D De nem lepne meg hiszen Luthor de ahogy elnézem ő lesz az új “Cat”.
Egyébként nem lesz semmiféle románc Kara meg Mon-El közt, szimpla barátok lesznek, sőt Kara lesz a mentora nyilvánvaló okok miatt.

Egyébként Mon-El-t is jól eltalálták, nem is vártam kevesebbet, ő volt kb a TVD-ben is az egyetlen értelmes gonosz, leszámítva az Eredetieket.

Maggie szintén telitalálat és szerintem is lesz valami ott Alex-szel. :D Lena továbbra is nagyon jó, de alapból is bírom a színésznőt.

James most kifejezetten jó volt önmagához képest és fura mód az irodában Kara lett Cat, most ő tanítja James-szet. :D A végén azért örültem hogy végre mutatott valamit Jimmy-boy is Snapper köpni nyelni nem tudott. :D

És hát itt van nekünk Wonder Woman elnök asszony is aki idegen, egyelőre nincs tippem, hogy mi féle és kinek az oldalán áll de tippre nem a jókkal van. SŐT az se lepne meg ha köze lenne a crossoveres lényekhez.

Egyébként ki vette észre a WW-s utalást, mármint azon felül hogy ő volt WW. :D Karának mondja, hogy “Még nem láttam a másik repülőjét, ami WW repülőjére utalás ugye. Ezért pacsi a készítőknek!

És végül, az “Idegen kocsma” és persze VÉGRE megérkezett Miss Martian is avagy M’gann. Baromi jó lett a külseje de nem is vártam mást. J’onn feje minden pénzt megér. :D

Tartalmas évadnak nézünk elébe az tuti.

Egy dolog zavart csak hogy ez a tüzes csaj túl gyenge ráadásul a CGI tűz is elég gyatra volt mintha nem is lett volna tűz az odáig oké hogy Karát nem égette meg a többieket se? Bár lehet hogy az őrei is idegenek. Elvégre szimplán csak kifeküdtek tőle de nem láttuk őket pl égni. Oké tudom ez nem horror sorozat de azért na. Egyébként jó rész volt nagyon.

DarkEagle - 2016. 10. 26. 13:56

Megint benn maradt a komment. PLS!

GodBadka - 2016. 10. 26. 16:57

A tüzes effektek eddig mindig bénák voltak a Supergirlben. Az 1×16-ban, amikor felgyújtotta a ruháit, majd miután Alex eloltotta, semmi változás nem volt rajtuk, 1×18-ban, amikor kigyulladt a pulcsija. Ezek, amik hirtelen eszembe jutottak és nagyon szemet szúrtak, de volt több is.

Egyszer talán beletanulnak :)

DarkEagle - 2016. 10. 26. 17:29

Az 1. évadban ha jól rémlik aki megégett az egyedül Supergirl volt. VISZONT azért azt illik tudni hogy a kryptoniak nem égnek meg és az sem ami rajtuk van. Pont ezért tűnik ilyen gagyinak amúgy. Régen ez nem így volt de a sorozatok az új vonalat követik. Mondjuk ez mentesíti őket a csúnya CGI-tól. Mondjuk ez csak a tűzre igaz a többivel nincs gondom.

DarkEagle - 2016. 10. 26. 17:30

*nem mentesíti lemaradt. :D

Tyberius06 - 2016. 10. 26. 21:39

Kara és a technika gondolattal nem értek egyet. Ha annyira vágná ezeket, semmi szüksèg nem lenne Winnre. Értem én hogy ez fikció nem is szoktak zavarni, de ez ugyan más szinten de legalább akkora baromság volt mint ahogy Oliver az Arrowban túlélte azt hogy keresztül szúrták, majd lehajították egy szikláról. Igazából baromi lusta megoldás. És jah Lordnál eljátszották a rejtett kamerát, de szerintem Luthornál ugyanúgy eljátszhatják.
Ha csak Kara lézerszemébe nincs egy mini programozó beépítve akkor a kisütéssel ki is nyírta a cuccot nem csak “elterelte”.

DarkEagle - 2016. 10. 26. 21:49

Na ácsi, ez a lézerrel elrontunk valamit nem most lett kitalálva a képregényes dolgokban. Szóval ezt nem a készítők találták ki. :D Egyébként ennek is vannak fokozatai tehát nem feltétlen csak acélt megolvasztó szintet tudja használni, itt lehet hogy forrasztott egyet és pont sikerült “megjavítani”. Nem akarok nagyon belemagyarázni mert úgyis mindegy, nem hinném hogy ennek lenne bármi következménye.

Oliveres dologhoz meg végképp nem hasonlítanám. Teljesen más szituáció a kettő, ez itt egy gyors megoldás az meg konkrét baki volt. :D

Amúgy nyilván nem olyan okos mint Winn pl de azért technikai dolgokban ő se hülye. Az alapokat tuti hogy tudja elvégre a bolygóján olyan dolgokat használt napi szinten ami itt a Földön olyan mintha a NASA csinálta volna legalább. De még annak a közelében sincs. Kár ilyeneken agyalni mert elrontja az élményt. :D

Smallville-ben vagy Lois és Clark-ban RENGETEG ilyet láttunk anno. :D

arcfej - 2016. 10. 27. 05:00

2×5:
na, ebben a részben én már azt éreztem, hogy erőltetetten túlsúlyban vannak a nők. Egyszerűen nem éreztem természetesnek, pedig biztos meg lehetne úgy is csinálni. Olsen főnöknek meg borzalmas! Én sose engedelmeskednék neki!

arcfej - 2016. 10. 27. 05:08

Lehet, ez a túlsúly igazából abból adódik, hogy nincs erős férfi karakter :) Nagy hiba! Még John’z a legerősebb talán, de ő inkább csak főnök és vezető szerepben van, semmi nemiséget nem hangsúlyoztak eddig. Na ez most változni fog! Mon-el még új, kibonthatják. Férfi gonosz nincs is egyáltalán! Winn rendben van, de nem karizmatikus karakter, jelenleg a vicces fiú szerep jut neki, Olsen meg egy nyálgép. Egyszerűen nem tudom máshogy jellemezni :D Az újságíró főnök meg lepukkant. Nincs is több férfi szereplő!

DarkEagle - 2016. 10. 28. 01:47

Nem az a gond hogy kevés a férfi szereplő és azok is háttérbe szorulnak. J’onn-t kivéve. Winn meg ugye csak Winn neki ennél többet nem is kell mutatnia. A gondom nekem is néha az pl a mostani részben is túl van tolva a feminizmus. Választások miatt ráadásul meg is lépték hogy nő az amerikai elnök. Ami nem lenne baj ha nem erről szólna a sajtó már hónapok óta és mi lesz ha Clinton megnyeri a választásokat. Már pedig tuti hogy megfogja és amcsik megkapják az első néger elnök után az első női elnöküket is. No de visszatérve a sorira, bármennyire is szeretem pl Linda Cartert kaphatott volna kevésbé fontos szerepet. Ráadásul így hogy ő is idegen félek hogy eljátsszák hogy ő is gonosz aztán mégsem, mint tavaly J’onn ugye. Őt is így mutatták be hogy elsétál és a szeme pirosan felvillan. Mondjuk Carter karaktere tuti hogy nem a Cadmus-szal van akkor eleve nem csinálna ilyen törvény izét de mindenképp érdekes ez a dolog és lehet hogy köze van a crossover szörnyeihez is épp a törvény segítené elő hogy belepjék a Földet. :D

Egyébként Mon-El-t ha nem szarják el akkor nagyon jó karakter lehet. Színész telitalálat azt már látni. J’onn meg most lesz csak igazán kibontva hogy megjelent M’gann is.

James-ről meg tudjuk hogy mi lesz de az már más kérdés hogy ez jó is lesz-e nekünk. :D Snapper Carr egyébként nem rossz csak nagyon tipikus. Én jobban örültem volna a képregényes Snapper-nek.

hokuszpk - 2016. 10. 28. 09:09

mint kiderult nem no az elnok, hanem nonek latszo valami.
idonkent az az erzesem van, az idegenek a kepregenzeken es a kepregenyekbol keszult a sorozatokon keresztul tesztelik felkeszultunk-e az erkezesukre.

Szula 25 - 2016. 10. 31. 07:36

Ezt a feminizmus dolgot tényleg kezdik túltolni már. Az szerintem senkit nem zavar hogy nő az elnök de most behoztak Alex mellé még egy badass csajt is. Az meg hogy netán össze is boronálják Alexal aki ugye eddig a férfiakhoz vonzódott pl. Maxvel Lord nekem már sok hiába szeretem a sorozatot. Ja és még a Cadmussnál ugye Brenda Srtong is a keményebb női vonalat képviseli. Csak nehogy ettől a túltolt feminista nézet miatt kezdjenek elpártolni a nézők.

Szula 25 - 2016. 10. 31. 07:45

Ja és Lena Luthor vagy a most jött marsbéli csajt még sem említettem.

heidfeld - 2016. 10. 31. 17:18

Lehet, hogy a feminizmus kicsit sok, de határozottan jók a változások. Maggie Sawyer karaktere remek, Floriana Lima Franklin és Bash óta nagy kedvencem. Talán Supergirl is kap egy pasit, nagy szüksége lenne rá..
Egy dolog viszont nagyon nem tetszett a 2×3-ban. Határozottal letették a voksot Hillary-mellett, pedig ő csak egy báb. Igaz, Donald sem jobb. Szerencsére nem kell szavaznom.

Silver-sama - 2016. 11. 01. 19:02

Engem már most teljesen megnyert Mon-El, és a kedvenc karakterem is lett :D. Nagyon remélem, hogy összejön Kara-val. Vitatkozna valaki ezzel?

Shed - 2016. 11. 01. 21:48

Silver-sama: Valójában kb. 70%-ban azért nézem a sorozatot, mert Supergirlt játszó szinésznő ennyire cuki, vicces, meg bájos. Férfiként nézve a sorozatot, nincs nagy szükségem az ő szerelmi vivódásaira. Ellenben a testvére és a zsaru csaj közötti forró levegő kapcsolatért kiált :)

Egyébként ezek a fehér marsiak gondolom sokkal erősebbek mint a zöld marsiak voltak. Bár az hogy kb 2,5 méter magassá változott, az is sokat elárul. Remélem mikor az utolsó marsi rájön, hogy csak ő az utolsó, akkor nem egy rész alatt rendezik le azt hogy azért mégis barátok maradnak. Gondolom a Megan csaj azért csak kinyirt néhány zöld marsit.

heidfeld - 2016. 11. 02. 20:11

Egyre jobban tetszik ez a Supergirl. Jó lesz Mon-El, és tuti találkozni fog bolygójáról valakivel.
Floriana Lima is remek választás volt. Franklin és Bash 1×9-ben amilyen mosolyt varázsolt a csók előtt…Hihetetlen!
Megelőlegeztem a bizalmat a Supergirl második évadjának. De jó leírni, hogy felülmúlták várakozásomat, és jó irányba indultak el.

hokuszpk - 2016. 11. 03. 09:51

ahogy az elozetest elnezem, Mon sem lesz olyan buvalbelelt figura, mint Kara.

DarkEagle - 2016. 11. 08. 17:27

Hát gyerekek ez a mai rész valami fergeteges volt. Komolyan mondom, amit elvárnék a Flashtől, tehát, hogy vicces legyen, ugyanakkor komoly is azt mind a Supergirl hozza idén. Mon-El – vagy mondjam úgy hogy Mike? :D – és Kara tökéletesek együtt és NAGYON remélem, hogy nem hozzák őket össze, mert ők inkább pajtik mint szeretők, bár Mon-El nyilván benne lenne egy kis hancúrba. :D Annyi jó egysorost kapott Mon-El, hogy be se férne a hét idézete rovatba. Alig várom, hogy végre felvegye a köpenyt. Chris Wood egyszerűen zseniális színész. Nem véletlen, hogy őt bírtam a legjobban a TVD-ben is.

Egyébként most már azt is tudjuk, hogy Kara NSYNC fangirl. XD

Alex és Maggie, anyám szerintem még soha nem shippeltem ennyire senkit mint őket és mindkét színésznő remek. Ez a része a fordulatoknak ami ugye kicsit sem volt meglepő de szerintem annál inkább várt. Nem volt túljátszva kicsit sem, sőt. És Maggie milyen elégedett volt, hogy Alex beismerte, hogy bejönnek neki a csajok is. Floriana Lima mimikái megérnek minden pénzt. XD

Kivételesen most James sem idegesített, kezdem elhinni, hogy jó lesz Guardienként. Bár a “Fekete övem van.” kijelentésén jót röhögtem. XD

Ja amúgy remélem hogy Lex Luthor asszisztense több szerepet kap majd. Ms. Teschmacher-re gondolok aki nem tudná, akivel Mon-El kamatyolt. :D Régi Superman filmre kikacsintás egyébként. Amiért nagy pacsi!

És akkor a nem várt fordulat. Az nagyon tetszik, hogy Lena tényleg nem tipikus Luthor lesz, legalábbis egyelőre úgy fest és inkább egy Cat Grant “helyettes”. Az viszont még engem is meglepett, hogy az anyja a CADMUS vezetője az meg pláne, hogy az anyja él mert ilyen nem igazán volt még egy Superman feldolgozásban sem.

Szóval ja eddigi legjobb rész szerintem. És szerintem már kijelenthetjük, hogy Supergirl megállja a helyét Superman nélkül is. Nem miatta lett jobb az évad.

Ja amúgy rajtam kívül kinek jönne be egy Lena/Winn páros? Milyen kis cukin röhögött rajtuk Kara meg Jimmy is. :D

Wall-E - 2016. 11. 08. 19:18

Tényleg nagyon jó rész volt a 2×05, minden tetszett benne gyakorlatilag. Egyértelműen jobb, mint tavaly.

Shed - 2016. 11. 08. 19:59

Kár is tagadni, a szuperhősös sorozatok közül most ez a legjobb. És valóban jó az egyensúly a vicc és a dráma között. Meg most tényleg tele van a Supergirl nagyon jó arcokkal. Lényegében Olson az egyetlen aki hiteltelen nekem, de így hogy nem erőltetik a kapcsolatot Karával, elmegy. A két kőkemény csajnak adok még 2 részt és összejönnek. Nem is baj, a rendőrcsaj mondjuk jobb színésznőnek tűnik mint Maggie. Lehetett volna ő a tesó.

Az egyetlen keserédes érzés bennem az egésszel kapcsolatban csak az, hogy a Flashben is ugyanekkora potenciál van, és mégsem tudják a szintet hozni. Pedig lehetne ugyanennyire jó.

Nero - 2016. 11. 08. 23:16

Nagyjából egyetértek a fentebb írtakkal, de ha megnézitek ennek a készítő brigádnak úgy tűnik ez a gyenge pontja, vagy pont h erőssége nem tudom, de mindegyik sorozatuk 1. vagy 2. évada volt a legjobb. Gondolok ezalatt az Arrowra, ami egyértelműen a 2. évadban volt a legjobb, a Flashnél az 1. volt a legjobb és a 2. kezdett nagyon erősen aztán picit gyengült (nekem mondjuk még mindig nagy kedvenc). Most meg a Legends of Tomorrown és a Supergirlön szórakozom a legjobban :D A második évadokban jók Berlantiék :D

Tyberius06 - 2016. 11. 10. 02:42

Az egész rész klappolt nekem, a legvégét kivéve. Ez a helló baromi hosszú hatásszünet… Mom! (okés nem pont így volt, de nagyon ki volt tartva az a szünet – mint az SW7-ben a lightsaber ;) :) ). Plusz nekem nem jött be ez a fordulat.

Egyébként az Alex-Maggie jelenetek jók voltak és kifejezetten tetszett, hogy nem szarták el valami hülyeséggel meg magyarázkodással Alex bizonytalan beismerését.

Eddig jobb mint az első szezon. A többit már kaszáltam a brancsból, szóval ez most stabilan maradt…

heidfeld - 2016. 11. 10. 20:04

Annyit tudok mondani, hogy nagyon jók a változások. Floriana Lima mimikája bámulatos, nagyon jó színésznő. Kara és Mon-el addig lesz jó, amíg össze nem jönnek. Maggie-Alex dolog pedig pont onnan lesz még érdekesebb, hogyan működhet közöttük a kapcsolat. Kara reakciójára nagyon kíváncsi leszek.

Silver-sama - 2016. 11. 11. 13:01

Nekem nagyon nem tetszett, amilyen irányba eltolták Mon-El-t. Most már nem menő, hanem egy gyökér. De remélem, ez csak egy kilengés, és betudható annak, hogy Kara próbálta ráerőltetni az akaratát.

Maggie megcsókolhatta volna már a csajt :S. Annyira vártam, mikor hajol közelebb, mikor teszi meg, csak mondogattam egyre hangosabban, hogy “Csókold meg. Csókold már meg! Csókold már meg, b*zdmeg!!” Erre végül otthagyta, én meg üvöltöttem a fenébe XD

Ahogy Eagle mondta, a Luthorok anyja él, és ilyen nem fordult elő még egy Superman feldolgozásban sem. Ezzel én pedig nem vagyok kibékülve. Már megint az, hogy “kell egy bizonyos karakter, ó de rakjuk már bele a női megfelelőjét, mert ez egy csajos sorozat” Jelen esetben az apja helyett az anyja szerepel. Kíváncsi vagyok, az apja él-e egyáltalán. De ez így nem jó. Az anya legyen csak halott. Bár Lex nem szerepel, de számára meghatározó volt az anyja elvesztése, jelen nem léte. Ezt ne döntsék már romba…

Connor MacLeod - 2016. 11. 11. 13:56

Ez a második évad sokkal jobb, viszont nem igen tartogat nekem újdonságokat, úgy,hogy a Young Justice-t is láttam, illetve az összes Superman sorozatot,(kivéve a George Reeves féle) Most szerencsére megvan az egyensúly a CatCo és a DEO között műsoridőben. A Smallville-ben sokkal eredetibbek voltak szerintem a történetek, és a karakterek eredetének kidolgozása. Betudom ezt a multiverzumnak, hogy itt máshogy van minden, pl. Lena Luthor… de az zavar, hogy úgy nem igazán érzek mélységet pár szereplőnél, illetve mintha kihagytam volna pár évadot. :D Itt jobban kezdik már az arányokat eltalálni mint az előző évadban. Ami érdekes, hogy kb az összes Superman ellenfél itt mutatkozik be először, akkor Superman kivel harcolt az elmúlt 10x évben? :)

DarkEagle - 2016. 11. 11. 15:11

Képregényekben is ugyan így megkapta Kara Superman ellenségeinek kb 80%-át. :D Főleg azért mert Supin akartak bosszút állni és azt hitték Kara gyengébb, pedig nagyon nem. XD

winnie - 2016. 11. 12. 07:01

“nem igen tartogat nekem újdonságokat, úgy,hogy a Young Justice-t is láttam”

ne hidd, hogy nem fognak újdonságokat szállítani. éppen az a céljuk, hogy mindenki számára érdekes legyen a sorozat.

Shed - 2016. 11. 15. 16:51

Néztem most a 7ik rész promóját. Abban a már nem annyira kedves zöld marsi emberünk üti Karát.A vérátömlesztés miatt gonoszságot is kapott, amit a vért adó csajszi valahogy legyűrt magában?

superpityu - 2016. 11. 15. 18:08

guardian nem, nagyon nem jön be. gondoltam, hogy talán most eljött az idő és tudnak majd mit kezdeni jimmyvel, erre ez. meh.

hokuszpk - 2016. 11. 15. 18:27

@shed: szerintem az a valodi Hank Henso lesz a Cadmus szineiben.

Silver-sama - 2016. 11. 15. 19:32

2×06
(Eagle, hallod, na most igazán komoly témákkal foglalkoztak! :D)

Guardian nekem sem jött be, de még így is Sokkal jobb Olsen :D
Nekem valahogy ez a rész üdítően hatot, bár mégis inkább csalódás a végére. Az eleje elment volna egy Fringe-kezdésnek, érdekes volt. De sajnos aztán jött a sablon, a monoton szerkezet..
Még azt megjegyzem, hogy Mon-El azzal az idegen csávóval kisebb wtf-nak hatott xd. Azt várja az ember, hogy Kara repül a 2.menetre a heti ellennel, erre jön az.. xd

DarkEagle - 2016. 11. 15. 21:46

@Silver: Igen, komoly témák voltak. :D

Hát ez a rész nem egy gyerekbarát rész volt. :D
Creepy faktor megvolt benne, durva maszkokat kapott J’onn meg Kara. :D

James apó elmegy kategória de egyáltalán nem látom értelmét az ő jelenlétének és a kövi rész előzeteséből csak még több gondot fog okozni.

Kara az elején ahogy lerészegedett az nagyon állat volt, Melissa cukisága végtelen úgy tűnik. XD

Mon-El mintha le lenne kicsit butítva talán csak azért hogy később jobban kijöjjön az ereje, legalábbis remélem.

Alex dráma nagyon jó volt, szokás szerint nem aprózták el de nem is játszották túl. Azért meg pláne pacsi hogy egyelőre nem jött össze Maggie-vel. Illetve fordítva. Alex megint kapott az élettől egy jó nagy pofont. Kicsit úgymond meg is utáltam Maggie-t mert végig kb erőltette hogy Alex higgye magáról hogy meleg ez sikerrel járt majd lekoptatta. :D Remélem ebből nem lesz már több dráma.

J’onn vérátömlesztése még érdekes dolgokat hozhat magával mert ez elég nagy ziccer lenne ha kihagynák. Nyilván lesz mellékhatása hiszen hiába Marsbéli mindkettő akkor sem egy faj.

Parazita nagyon tetszett, jó volt a CGI. Winn ahogy kiosztotta a majom pofát az is nagyon bejött. :D De még mindig hiányolom a színeket Guardian rucijáról. És persze meglépték amit vártam, ólomból van a ruha hogy Kara ne lásson át rajta. De nem kell azon átlátni hogy rájöjjön, bár mit várunk ugye mikor egy szemüveg elég álcának. :P

A vége pedig érdekes volt kíváncsi vagyok mit akarnak kezdeni Mon-El-el Cadmusban ha tippelnem kéne köze lesz Cyborg Supihoz még ha nem is Mon-El lesz az.

Összességében átlagos résznek mondanám pár jó momentummal de nem is csoda hiszen hamarosan jön a féltáv plusz 2 hét múlva a crossover.

heidfeld - 2016. 11. 16. 19:39

Hát, ez kemény dolog volt. Talán túlságosan is… Sokan kritizálták a sorozatot, hogy gyerekes, néha jogosan. Ezt a részt ajánlom figyelmükbe.
Nagyon felnőtt rész volt.Talán ez rá a legjobb jelző.
Egyébként sok minden történt, szépen építik a karaktereket.

arcfej - 2016. 11. 17. 01:55

Hát én kérem vissza azt a “gyerekességet”. Amiatt volt jó nézni!
@Nero: Írtad, hogy az Arrow 2. évad, meg a Flash 1. évad volt a legjobb. Hát én mindkettőt pont ott kaszáltam, és ez a mostani új CW-s Supergirl is közelít a kaszához nálam. Úgy látszik pont az tetszik neked, ami nekem nem.
Én féltem is, amikor a CW vette át a sorozatot, úgy látszik be is igazolódik. Nem tetszik már a hangulata!

Tyberius06 - 2016. 11. 17. 13:12

Komoly volt a téma Alex körül es vhol totál várható volt a végkifejlett. És igazából meg lehet érteni a nyomozót is, az érvelésével nem volt hiba, az mondjuk más kérdés, hogy ő korbácsolta fel Alex érzelmeit. Well, mondjuk innen egyszerűbb lenne nem tagadnia. Az írók megkímélhetnének minket ettől a szenvedéstől.

Marianna - 2016. 11. 20. 05:37

A rész kapcsán ugye nem csak én vettem észre a John Carpenter-féle Dologra meg az Alienre az utalásokat? :)

Amúgy nagyon jó kis rész volt. Valahogy a sorozatnak egyszerűen jót tett szerintem, hogy a CW átvette.

Ettől függetlenül James Olsent ne, Guardian hát ő kategória. Nagyon örülök, hogy szétszedték őket Kara-val nulla volt a kémia.

Alex előbújása meglepően jól kezelt dráma volt. Abszolút együtt tudtam érezni vele. Imádom, hogy Kara ott volt vele. Sajnáltam, hogy Maggie elhajtotta.

Nero - 2016. 11. 22. 02:51

arcfej: Hát igen, más az ízlésünk, de pont ez a lényeg :) Mondjuk a legtöbb junkienak pont azok az évadok tetszettek a legjobban ahogy olvastam a kommenteket. Az Arrow 4. évada nagyon gyenge volt, pedig én is nagyon védtem éveken át a sorozatot, de ez már az a szint volt, amiben én sem láttam a pozitív dolgokat sajnos. Flashel nekem nem volt különösebb bajom eddig sem, jelenleg is a kedvencem a LoT-al együtt, viszont most a Supergirl is nagyon sokat fejlődött szerintem jó irányba, sokkal jobb, mint tavaly, de persze megértem ha neked nem tetszik, hiszen vannak benne olyan dolgok, amik felett én is csak szemet hunyok :)

Mon-Elről én kezdettől fogva azt hittem, hogy Superboyt csinálnak belőle, lehet hogy a Cadmusban pont ez lesz a funkciója? (tudom, hogy más az eredettörténete) Vélemények?

DarkEagle - 2016. 11. 22. 16:25

Na hát a mai részre mindent lehet mondani csak azt nem, hogy unalmas volt. Konkrétan vagy 3 részre elég történ volt benne. :D Akkor szép sorban.

Alex-Maggie dolog úgy fest hamar rövidre zárult és csak pajtik lesznek, nem mondom, hogy örülök de legalább nem húzták a fölös drámát megint. Ezt a részt a Supergirl csinálja a legjobban, minden más CW sori annyira gagyin csinálja a drámázást hogy szó nincs rá.

James szál nem mondom hogy érdektelen de itt máris ellőtték a szokásos klisét és sajnos ez képregény hiba ugyanis már azokban sem szerettem, hogy feltűnik egy hős vagy ahogy ők nevezik igazságosztó és egyből jön valami random csóka aki gyilkol és egyből az új srác a gonosz gyilkos pedig bizonyíték az semmi nincs rá. De legalább gyorsan rövidre zárták ezt is. Ja és remélem nem húzzál sokáig a titkolózást mert nem tenne jót a sorinak.

Jut eszembe egy újabb nagyon durva easter egg, ami nem is az hiszen szó szerint igazolták, hogy Batman együtt dolgozik Supermannel. :D Igazság Liga vajon létezik már vagy csak kialakulóban van? Nyilván az utóbbi hiszen Flashről pl senki nem tudott tavaly mikor megjelent. Mondjuk azok után, hogy Maggie átruccant Gothamből nem csoda hogy ezt így bedobták. De jó is lenne ha komolyabban is kezdenének ezzel valamit.

J’onn szála is nagyon érdekes durva lesz ha tényleg átalakul Fehér Marsbélivá. Na az ő drámájukat nem húzták és ezt nagyon jól tették mert J’onn drámája már tavaly is szívbemarkoló volt.

Cadmus szál: Hát igen, hogy is mondjam. Visszatért az igazi Hank aki most már Cyborg Superman. Meg kell hagyni nem szarakodnak a készítők mert nem csak easter eggnek jött hanem komolyan részt vesz majd az elkövetkező részekben. Viszont remélem Kara vérét nem csak infó szerzésre akarják használni. És itt jön képbe @Nero által említett Superboy. Tudnék örülni, ha meglépnék ezt is mondjuk évad végére pl.

Jeremia él! Jó ezt eddig is tudtuk de most már azt is tudjuk, hogy Cadmusnak dolgozik nagy valószínűséggel. Oké ezt csak azt abból gondolom, hogy van ajtónyitó kártyája meg 15 éve ott van és nincs semmi baja így ránézésre de tuti, hogy zsarolják a családjával. Kíváncsi vagyok mit kezdenek vele.

Végül pedig Kara és Mon-El. annyira jók együtt, hogy tényleg már csak azt vártam mikor jön a szerelmi szál és TESSÉK, megérkezett és láthatóan Kara sem közömbös, persze James nagyon gyorsan felkapta a fejét. :D Remélem ha Kar összejön bárkivel is az Mon-El lesz mert rajta kívül egy Cat fiával volt jó. És hát ő ugye már nincs. A Daxami barátunkkal mert szó szerint izzik a levegő és baromi cukik együtt. :D

És ha már Mon-El. Lelakatolásuk alatt elhintette az első előzetest a jövőheti crossoverre. Nyilván ezt csak az tudja aki olvasta a képregényt de gondolom sejti hogy jönnek a Dominátorok ezért akart mesélni Karának csak aztán jött Jeremia. Jövőhéten gondolom ez is kiderül elvégre CROSSOVER HÉT! El sem hiszem!

Ez egy jó erős 8/10-es rész volt! Csak így tovább. Eddig messze ez a legjobb CW-s comic sori. Sőt szerintem a legjobb comic sori Lucifer után.

Silver-sama - 2016. 11. 22. 20:24

“Jut eszembe egy újabb nagyon durva easter egg, ami nem is az hiszen szó szerint igazolták, hogy Batman együtt dolgozik Supermannel.” Mi? Hol? Mikor?

Engem most felhúzott ez a rész -_-“. Kara simán végezhetett volna Lex anyjával meg az egész Cadmussal, de nem, csináljuk meg csak azt amit akarnak, mert megígértük… (De várjunk, már eleve a ketrecben is simán lelézerezhette volna mindenkinek az arcát…) Ez olyan, mint a Flashben volt Zoommal.
Öcsém, felveszi a sisakot és legyengíti magát, ahelyett, hogy azon nyomban kinyír mindenkit és Mon-El-lel elrepül XD
Aztán meg úgy izélt, hogy “Dehát azt ígérték, hogy elengedik Mon-Elt! Alkut kötöttünk!” XD Pofám leszakad…

Maggie meg csak engem idegesít azzal a mosolyával, miközben összetöri Alex szívét?

Az igazi Hank, amikor kimondta, hogy “Cyborg Superman”, kiröhögtem :DDDD. Ilyen “mi a… most hülyéskedsz? na húzzál el innen!”

Olsen sz*r. Az a rivális meg ki a fene? Honnan volt a ruhája? Miért most tűnt fel?

És már megint egy projektet indítanak. De miért??

Még tudnék 1-2 dolgot felsorolni, ami nem tetszett, de nem húzom fel magam jobban. Jut eszembe! Ami nagyon tetszett (és talán az egyetlen dolog, ami tetszett), hogy Hank kis híján megölte M’gan-t. Sajnos nem tette meg:(.

De tök király, hogy csak most először idegesít ennyire egy rész ebben az évadban.

DarkEagle - 2016. 11. 22. 21:15

Szerintem azért idegesített mert nem értetted amit láttál Silver. :D

Először is Kara nem ugrálhatott mert Mon-El bajban volt ráadásul Alex apja is náluk van, arról nem beszélve, hogy se ő se Superman nem öl mégis úgy írod mintha az Arrow-t néznéd aki nyugodt szívvel öl meg embereket. :D
Mondjuk furcsállom hogy ez nem jött hiszen köztudott hogy a Super család tagjai inkább megteszik amit kérnek mint hogy meghaljon bárki is. Ráadásul el is mondták hogy az a ketrec nem sima ketrec. Szóval hiába lövöldözte volna a lézereket is. Flashben történt dolgok teljesen mások ott az bullshit volt itt ez logikus mert Flashben visszakapták Wally-t és utána adta át az erejét. Itt viszont nem.

Maggie néha engem is idegesít és Alex jól beolvasott neki szóval annak örültem is nagyon.

Olsent kifejtettem. Tipikus esete az ilyen dolgoknak. Ezt minden új hőssel eljátszotta eddig minden képregény adaptáció készítő. És nem értem miért nem unják még. :D

A Medusa projekt nem olyan mint a Myriad volt tavaly ha az amire gondolok akkor durva dolgok várhatóak jövőhéten. M’gannal nem értem mi bajod egyébként ő teljesen jó karakter és az egyetlen J’onnal akik tényleges drámát szállítanak. Ráadásul ő nem gonosz miért kéne megölnie?

Szóval szerintem csak elragadtattad magad kicsit mert nem volt ebben ennyi probléma azért, ha nagyon kielemezném akkor sem.

Amúgy a Batman említés a kocsmai jelentben volt mikor Kara mondja a többieknek hogy nem érti hogy miért kell maszkot hordani, ő sem teszi, meg hogy Superman is összedolgozott egy maszkossal akinek sok ketyeréje van. :D

Tyberius06 - 2016. 11. 22. 21:51

Utálom, hogy beigazolódni látszik a gyanum :(

Kis múltidézés:

“Tyberius06 – 2016. 10. 26. 01:24
Kara és Mon-El románcára nem leszek kiváncsi, azokat a részeket majd skippelem.

DarkEagle – 2016. 10. 26. 13:56

Egyébként nem lesz semmiféle románc Kara meg Mon-El közt, szimpla barátok lesznek, sőt Kara lesz a mentora nyilvánvaló okok miatt.

DarkEagle – 2016. 11. 22. 16:25

Végül pedig Kara és Mon-El. annyira jók együtt, hogy tényleg már csak azt vártam mikor jön a szerelmi szál és TESSÉK, megérkezett és láthatóan Kara sem közömbös, persze James nagyon gyorsan felkapta a fejét. :D Remélem ha Kar összejön bárkivel is az Mon-El lesz mert rajta kívül egy Cat fiával volt jó. És hát ő ugye már nincs. A Daxami barátunkkal mert szó szerint izzik a levegő és baromi cukik együtt. :D”

Idézet vége!

Akkor most hogy is van ez??? :D :D :D :D

Noh, ha tényleg összejönnek, legalább a 42 percből 12 percet átpörgethetek, akkor már inkább Alex-Maggie szenvedés egy évadon át, a leszbi-szál izgalmasabb.

Egyébként csatlakozom Silver-sama elmélkedéséhez. Nevetséges volt a rész. Azt én se értettem Kara mit szerencsétlenkedett ott, mégiscsak emberfeletti képességei vannak és Cyborg barátunk ott se volt a jelenetben, hogy bevédje anyucit, szóval ha nem is öli meg, de egy maflástól megfeküdt volna a nőci, és láttuk tavaly, hogy majdnem olyan gyors tud lenni, mint Flash, szóval gyakorlatilag fel se fogták volna, mielőtt mindet a padlóra küldi, aztán szépen kinyitja a ketrecet. És ha ezután még jött is volna a kyborg barátunk, jah akkor azzal meg kellett volna esetleg küzdenie, feltéve ha egyáltalán a közelben volt. És igen. Pont az ilyen balfaszságok miatt kaszáltam a Flasht is.
A másik kedvencem. Ott egy mesterséges intelligencia által vezért security program, ami érzékeli az idegen életformát, de nem érzékeli, hogy a vér, amivel deaktíválni akarják az nem az eredeti tulajhoz tartozik. WTF???? Egy ilyen rendszer a vér ide vagy oda, de hogy a répába téveszt össze egy szőke muffot egy benga niggerrel?
Nekem még a két marsi harca se tetszett. Okés, értem én hogy az öreg pipa, de az a szál is olyan meh… Majd jön valami fenyegetés azt úgy is szükség lesz a csajra.
Nekem fura mód bejön ez a Guardian téma, de ebben a részben a random ellenfél túl random volt. Egy kb ugyanolyan kinézetű alak csinálja a feszkót egy képágyúval… Mondjuk az vicces volt, hogy a gépfegyver lövedékek lepattantak Guardian páncéljáról, de a szaros kis 9 mm lövéseitől hátrarepült vagy 80 métert…
Eléggé vérszegény rész volt ez…

Tyberius06 - 2016. 11. 22. 22:00

@Darkeagle: Nem kell megölnie, de majdnem olyan gyors mint Flash, láttuk tavaly a crossoverben, szóval simán elkaphatta volna a nőt is meg a másik faszit is még mielőtt a nő megsebesíti Mon-Elt. Azt mondja, hogy okés, aztán amikor kinyitják a ketrecet, egy ütés a nőnek, az megfekszik a másik csávót is egy kicsit megfújja az is megborul aztán mehetnek boldogan haza. Plusz az az érvelés, hogy nem ugrálhat mert náluk van az apja is sántít, mert folyton neki mennek a Cadmusnak és egyszer se vágott vissza a Cadmus Jeremiahval, illetve őket se érdekelte eddig, hogy ott van, plusz azt se tudhatta Kara, hogy J. ott van azon a bázison. És mivel láttuk, hogy a ketrecen kívül működik a képessége, hiszen lézerezett, minek engedte, hogy a fejére tegyék a sisakot. Lásd fentebbi sorok. Millió ideje és lehetősége lett volna ártalmatlanítani (nem megölni) mindkét a teremben levő embert.

Wall-E - 2016. 11. 22. 23:55

Ez egyértelmű, tökugyanaz volt, mint a Flash-ben, amikor odaadták Barry erejét Zoom-nak… miután kiengedték KaraT, két másodperc alatt le kellett volna csapnia őket és végeztünk. Nem szeretem, mikor így írnak, mert nincs rá semmi indok, akkor csinálják meg úgy, hogy Mon-elhez valami gép fegyvert szegez, vagy akármi, de ez így ügyetlen nagyon.

Wall-E - 2016. 11. 22. 23:57

Még egy dolog, a ketrec valamiféle törhetetlen anyagból volt, de egyéb tulajdonsága nem volt, tehát amíg benne voltak, nem tudott kijutni, próbált is Kara, de utána ott volt a világ összes ideje.

DarkEagle - 2016. 11. 23. 14:48

Oké kijutott és onnan hogyan tovább? Mon-El még mindig be volt zárva, és a sorozatokat ne nézőként nézzétek hanem mintha ti élnétek meg. Elvégre így írják őket. Kara annyit tudott hogy ha ugrál Mon-Elnek kampeca. Vagy ti megkockáztattátok volna hogy kiütitek Luthor mamit meg az őrséget aztán egyszer csak bumm? Elvégre ez a nő mindenre gondol szerintetek csak úgy kiengedné ha nem lenne tartalék terve? :D Ugyan már srácok, ez fényévekkel jobban össze volt rakva mint a Flash-es dolog. Mon-El nem sérthetetlen Kara fejében meg csak annyi volt hogy ha ugrál megölhetik totál ésszerűen cselekedett. Ti is ugyan ezt tettétek volna ez tuti és ne mondjátok hogy nem mert úgysem igaz. Nézőként könnyű bírálni a döntését de ha pl a ti barátotok lett volna bezárva nem hinném hogy akcióznátok elvégre a nő nem egyedül volt és hiába gyors tuti hogy kamerákkal figyelték és ha Kara megmozdul rázúdítanak egy adag kryptonitot pl. Néha nem ártana belegondolni a dolgokba és nem csak azt látni amit mutatnak mert úgy sosem fog értelmet nyerni amit látunk. :D

DarkEagle - 2016. 11. 23. 14:53

“Akkor most hogy is van ez??? :D”

Válaszoltam erre a kérdésre. És igen tévedtem mert nem számoltam az internet népével. :D Nyilván elfelejtettem hogy a nép akarata szent és jelenleg a neten csak azt látni hogy Kara és Mon-El milyen jók együtt ezért össze akarják őket hozni de hogy ebből lesz-e valami nem tudni. Egy biztos Karát jövőhéten felvilágosítja megint a mostoha mamija hogy szerelmesek belé. :D

És őszintén szólva akár összejönnek akár nem nekem mindegy de nagyon jó párt alkotnak és náluk is azt érzem mint anno Barry-nél is Caitlinnél hogy jobb páros mint azzal akivel kéne lennie csak itt ki is van mondva a dolog. James-en kívül bárkivel jobb lenne. :D Kár elpörgetni amúgy azokat a jeleneteket mert úgysem fogják elvenni a rész felét, ha esetleg össze is jönnek az elején kicsit sutáskodnak aztán szépen átmegy minden okéba. Úgysem az ő románcukra fogják kihegyezni a sorit eddig se csináltak ilyet.

DarkEagle - 2016. 11. 23. 14:57

Ja egyébként a kryptoni robi meg a gép azért ismerte fel Karának Hank-et mert ellopták a vérét. Ennyi a történet. Nem értem ezen miért akadtatok fenn. Oké kicsit fura hogy a robi nem látja hogy az nem Kara és elég neki a vére is hogy azt higgye Kara az és még a hangját se ismeri fel de erre tuti kitérnek majd remélem mert tény hogy érdekes és nem tudjuk hogy működnek ezek a robik. De nyilván a konzollal felülírta a robit is elvégre nem véletlen kellett a vér és nem véletlen hívják Cyborg Supermannek. Csak mondom. :P

Szaby59 - 2016. 11. 23. 17:47

Annyira amúgy tényleg nem volt rossz ez a Mon-El-el zsarolós dolog. Én mind a 4 sorozatot (Flash, Supergirl, Arrow, Legends) nézem, de az utóbbi időbe na Supergirl a legátgondoltabb :D

Szaby59 - 2016. 11. 23. 18:47

“hogy jönnek a Dominátorok ezért akart mesélni Karának csak aztán jött Jeremia. ”

Nem hiszem, elvileg a Flashék Földjére jönnek az alienek és Karat segíteni viszik majd át.
Szerintem Mon-El=Daxami herceg, ezt akarta elárulni amikor említette a herceget ez megmagyarázna pár dolgot a viselkedésével kapcsolatban.

Tyberius06 - 2016. 11. 23. 18:51

DarkEagle nem kell egyik balfaszságba se sokat belemagyarázni, egyszerűen lusták voltak az írók és egyszerűbbnek vélték ha hülyének nézik a nézőt. Újabb hülyeséget mondtál: amint Karát kiengedték az kiüti a nőt meg az őrt és a kulccsal amivel őt kieengedték kiengedi Mon-Elt. :D
És pont ez az, ha az írók el tudnák adni nekem a sztorit úgy hogy beleéljem magam, akkor nem akadnék fenn ezeken, de ehhez az kéne, hogy ilyen hülyeségekkel ne rombolják az élvezeti faktort.
A robot meg egyszerűen szar, de valószínűbb megint az írói lustaság.

DarkEagle - 2016. 11. 23. 22:24

@Tyberius06: Nem akarok személyeskedni de nem mindig az írók a lusták meg a hülyék csak azért mert nincs minden szájba rágva. :D Gondolj már bele ésszerűen hogy te ugráltál-e volna Kara helyében ha egy fontos személyt elzárnak. Oké leüti a nőt meg az őrt de szerinted nem volt egy LUTHOR-NAK tartalék terve ilyen esetre? Ugyan már. Oké az írók erre nem térnek ki de nem is kell kitérni mert rohadtul nyilvánvaló. :D

Egyébként hogy tudsz bármilyen sorozatot is élvezni hiszen ilyen apróságok amik szerinted rontják az élményt hemzsegnek szinte minden sorozatban. :D

@Szaby59: Hogy lenne már ő a herceg mikor a múltkori flasback-ben pont ő mondta a másik csávóra hogy herceg mikor az betessékelte a hajóba. :D

Egyébként de, a Dominátorokra gondolt mivel Daxamnak szoros kapcsolata van a képregényekben velük. Az, hogy a crossover a Föld1-en játszódik nem jelent semmit. Persze én sem állíthatom 100%-osan hogy rájuk célzott Mon-El de eléggé valószínű hogy nem azt akarta mondani hogy ő a herceg mikor ez köztudott hogy ő nem herceg. Egyébként Daxamon kb mindenki ilyen stílust képvisel pont ezért utálják őket a kryptoniak. De ezt is elmondta Kara. :D

Szaby59 - 2016. 11. 23. 22:45

Nem tudom nekem fura, hogy a herceg csak úgy átadná a helyét egy szolgának – főleg ha olyan arrogánsak voltak ahogy mondták. Még azt eltudom képzelni, hogy valójában ő vette el a podot a hercegtől.
Viselkedésre annyi, hogy ahhoz képest, hogy testőr volt, Kara simán elpüfölte többször is.

DarkEagle - 2016. 11. 24. 02:46

Kara jóval erősebb nála attól hogy neki is hasonló ereje van a földön mint a kryptoniaknak még nem lesz erősebb, bár a képregényben kb egy szinten vannak szóval kíváncsi vagyok hogy idővel ahogy megszokja az erejét erősebb lesz-e mert a képregényben repülni is tud itt meg ugye még nem.

Tyberius06 - 2016. 11. 24. 02:52

@DarkEagle: nos egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet. ÉN azt csináltam volna, amit leírtam, nem véletlen írom. Ha ott a lehetőség és megvan a hatalmam, akkor bepróbálom, márpedig Karának megvolt a lehetősége. Az meg, hogy volt e Luthornak tartalék terve vagy sem azért sem releváns és ezáltal nem is nyilvánvaló, mert
1. honnan kéne nekem, mint egyszeri nézőnek tudni, hogy ki a répa az a Luthor… Bedobták eddig Lex nevét párszor, hogy Superman nagy ellenfele és most rács mögött van, meg a tesót, aki másik utat választana az önmegvalósítás terén, meg most az idegengyűlölő anyucit, de az sehol nincs lefektetve, hogy hány tartalék terve kellene, hogy legyen. Az hogy Te olvastál millióegy képregényt a témában és azokban a Luthoroknak mindig volt tartalék tervük, egyrészt megintcsak rohadtul nem releváns, mert ez nem a képregény, csak az alapján készült, másrészt engem nem érdekel a képregény, egyet sem olvastam, szóval honnan kéne tudnom?
2. mert ahhoz, hogy ez beigazlódjon Karának úgy kellett volna cselekednie, hogy az a tartalék terv aktiválódjon.
Totál nem nyilvánvaló, mert a Luthorok nincsenek felépítve ebben az univerzumban, csak a neveket dobálták be eddig.

És igen, ebben igazad van, az ilyen “apróságok” (rossz szóválasztás, én inkább ordas nagy faszságnak hívnám) hemzsegnek a sorozatokban, ezért szokta nagyon kevés túlélni nálam már rögtön az elején azt a pár részt. Az nem apróság, amikor az írók írnak egy szituációt, amibe belekényszerítik a karaktereket és aztán amikor a feloldást kéne kitalálniuk, annyit írnak a scriptbe, hogy “csak mert”…

De én itt lezártnak tekintem ezt a nézetütközést… Van egy olyan érzésem, hogy még fokozni fogják az ehhez hasonló faszságokat a köv. részekben…

Izsák Krisztián - 2016. 11. 24. 12:33

A robot tévedésével kapcsolatban,az jutott eszembe,hogy a az igazság hajnala moziban is simán másnak azonosította Lexet a hajó mi-je miután átverte a Zodtól vett mintákkal…itt max annyi volt különbség, teste is volt a “számítógépnek” ;)

DarkEagle - 2016. 11. 24. 14:09

@Tyberius06: Egyébként nagyon is fel lettek építve elvégre már a tavalyi év is Cadmusról szólt félig meddig és a 2. évadban meg is láthattuk mire képes Luthor mama. Az hogy a karaktere nem lett felépítve tehát nem ismertük meg őt magát nem jelent semmit viszont a képességeit ismerjük mert eddig bárki fordult ellene zsákban végezte. Pl a múltheti részben volt asszem hogy egy kütyüvel simán megölte a 3 rablót akit felbérelt hogy lövöldözzenek Karára. Vagy hányan voltak. Ott is volt tartalék terve ahogy az első 2 részben is mikor elővette a Metallo duót. :D

Silver-sama - 2016. 11. 24. 17:58

Nem, egyáltalán nem volt Luthor mamának tartalék terve. Nem alkalmazta, nem mondta, nem utalt rá, egyszerűen nem volt. Nem létezik, hogy legyen. Nincs alapja. Ez csak ilyen utólagos belemagyarázás. Akármit is tett bármikor is, itt, abban a szituációban nem mérvadó. Azokat a dolgokat kell figyelembe venni, amik adottak voltak.
Kara többféleképpen is megtudta volna oldani a helyzetet.
A szemével még akár meg is védhette volna Mon-Elt attól a golyótól. A fegyvert tönkretehette volna.
Vagy kiengedteti magát, aztán kiüt mindenkit, kiengedi Mon-Elt, jön a rendőrség/DEO, lecsuknak mindenkit, és puff, vége a Cadmus-nak. Győzelem.
De hát ostoba liba volt :-/.

(EGyébként. Az jutott eszembe, amikor a részről írtam, akkor úgy fogalmaztam, hogy Kara “kinyírhatott volna mindenkit”. Erre te, (Eagle), azt reagáltad, hogy “se ő se Superman nem öl”, amiben elsőre azt mondanám, igazad van. De. Volt már rá példa, hogy Kara ölt, méghozzá idegent. Nem is kell messzire menni, azelőtti részben Parasite-ot ölte meg. És nem is érdekelte. Embereket nem ölünk, de az rendben van, ha idegeneket igen? Hogy van ez? A földönkívüli élet nem olyan értékes? Mégis hogy hirdetheti valaki azt, és állhat ki amellett, hogy az emberek és idegenek élhetnek egymással békében, ha nem tiszteli a nem-emberi életet?! Miben különbözik ő a Cadmus-tól?)

Tyberius06 - 2016. 11. 24. 20:39

@DarkEagle: Ahogy Silver-sama írta, semmi utalás nem volt arra, hogy van Luthor mamának tartalék terve, márpedig ezáltal nem is volt neki.
Kifejezetten nem szeretem, ha valami szájbarágós, szeretem ha van a sztoriban talány, de ez itt nem talány volt, hanem egy baromi nagy lyuk a sztori szövetében és ez készítői hiba és nemtörődömség. Mint a BvS-ben Bruce Wayne látomásai, amik a mozis verzióban érthetetlenek voltak, és csak a bővített verzióban kaptak értelmet. Egy hiba, nem apró, ellenben csalódást keltő. Abban egyet értünk, hogy ez klisé (is) volt, de a klisét is lehet jól használni, itt egyszerűen logikátlan volt.
Az a szar, hogy az ilyen hülyeségeket rendre előveszik pont ezek az alkotók: Oliver túléli, hogy keresztül szúrnak rajta egy kardot, majd lelökik egy szakadékba (igen, ott volt a tea, amivel meggyógyították, ami valszeg a Lazarus Pitből nyert elixír lehetett, de nem volt megmagyarázva. Bele magyarázhatjuk, hogy igen az az volt, de nem tettek rá utalás, csak hagyták a készítők lebegni egy “csak mert” kiséretében az egészet.
Barry és a speedforce elvesztés stb… vitathatatlan faszság…
Ez is kb olyasmi. De megsúgok valamit. Elég lett volna Hanksawt a kép hátterébe pakolni és akkor semmi gondom nem lenne a jelenettel, mert az esetben érhető, hogy Kara nem akart ugrálni, hiszen épp előtte rúgta szét a seggét a droid. DE NEM VOLT OTT.

winnie - 2016. 11. 24. 20:40

OFF, de tetszik az ökörségnek ez az evolúciója:)

1. a földön mindenki ismeri.
2. mindenki ismeri legalább 1 képregényes adaptációt látott.
3. Aki ismeri Supermant az tudja

ja, meg volt 5 éven felüli is. kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő szűkítés.

akkor a lényeg az, hogy aki látott már olyat, amiben szerepelnek a luthorok, azok jó eséllyel tudják, hogy kik a luthorotok. wow. ezzel nem lehet vitába szállni.

(tényleg nem kell messzire mennem, hogy tudjam, két 5 éven felüli gyerek a családban nem ismerné, a szüleimnek sem lenne fogalmuk róla, stb. bár a JSA meg a JLA is vicces volt, hiszen itthon még a miniszterelnök ismertsége sem 100%-os.)

DarkEagle - 2016. 11. 25. 02:08

Nézőként könnyű kritizálni az ilyen apró dolgokat de abba is gondoljatok bele hogy a készítőknek konkrétan 1-2 hetük van kb egy rész megírására leforgatására majd véglegesítésére CGI meg miegymás ugye. Persze nem védeni akarom őket de ha belegondoltok Flashben sem ugrálhatott Barry mert tudta hogy Zoom szemrebbenés nélkül öl és neki esélye nincs.

És igen ezerszer leírtam már hogy Kara csinálhatta volna azt amit ti írtok de semmi értelme nem lett volna. Csak még nagyobb galibát okozott volna. Ha minden ilyen konfliktust úgy oldanának meg a készítők ahogy ti írjátok minden sorozat 1 részes lenne. :D

Egyébként meg Luthor mama nagyon is előrelátó ha ez nem jött át nektek az nem az írók hibája mert ez a része NAGYON is szájba volt rágva és ehhez a Luthor nevet sem kell ismerni mert Kis Pista névvel is nyilvánvaló lenne hogy nem kispályás a nő.

Kara SOHA NEM ÖLT! Parazita nem idegen és még csak nem is ember, benne van a nevében hogy mi. Egyszerű parazita Kara azt csinálta amit egy átlag orvos tenne egy influenzás beteggel, előzte a bacikat. :D Ráadásul választása sem volt mert vagy hagyja tombolni a szörnyet vagy megöli. Emberré pedig már nem alakíthatta vissza.

heidfeld - 2016. 11. 25. 05:58

Mon-el családja, vagy a kijelölt párja elő fog kerülni, szinte 100%. Maggie – Alex vonalon meg bezavarhat egy harmadik, lehetőleg utóbbi részéről.
Floriana Lima mosolyával maximum annyi a bajom, hogy nem mellette, élőben élvezhetem hossz-hosszú órákig..
Ez az “Őrző”-dolog, meg annyira érdekel, mint kb. mennyibe kerül a hurka, amit nem is birok megenni.

Szula 25 - 2016. 11. 25. 10:53

Egyetértek Darkeaglevel túl bonyolítjátok a dolgokat most. Fegyvert fogtak Mon-Elra és Kara nem kockáztatta az életét és ezt Luthor anyu is tudta. Persze lehetett volna hogy mikor kilép a ketrecből lecsapja a Luthor anyut meg a többieket de mi van ha nem elég gyors és elsül egy fegyver Mon-Elra aki ugye be volt zárva a ketrecbe és mondjuk fejbe találja a golyó? Hiába gyors Kara de 3 vagy 4 embert lecsapni és még ha elsül a fegyver kinyitni a ketrecet és a golyó elé állni még Flashnek is necces lenne. Hiába gyors de Flash sokkal gyorsabb nála. Tényleg kár ezen vitatkoznotok. :)

DarkEagle - 2016. 11. 25. 15:08

Mon-El családjából nem hiszem hogy jön bárki is hisz ott is meghalt mindenki a bolygón.

winnie - 2016. 11. 25. 18:41

a szájbarágás és a “nem érted” dumákat szerintem hagyjuk, mert túl dzsókerek és csikicsukihoz vezetnek, ezt mindenre rá lehet sütni, ha valaki nem akar érvelni. viszont valamiben helyesbítek

“hogy a készítőknek konkrétan 1-2 hetük van kb egy rész megírására leforgatására majd véglegesítésére CGI meg miegymás ugye.”

általában 8 naposak a ciklusok (8 hétköznap), ennyi a forgatás, ennyi a rész megtervezése és ennyi a rész megírása is. az 3*8 nap. és utána jön a vágás, ami még 22-24 nap. a vágás közben párhuzamosan már mehet a cgi és a hangkeverés, tehát elég sok idő van, nemcsak 1-2 hét, sokáig lehet is változtatni, akár utószinkronnal is. a lényeg, hogy egyszerre 6-7 epizód van különféle elkészítési fázisban, és ezeket kell a showrunnernek egyszerre felügyelnie.

DarkEagle - 2016. 11. 25. 19:05

Igen de én főleg a felvételekre meg a szöveg megírására gondoltam és arra nincs 1 hónapjuk csak 8 max 10 napjuk ahogy te is írtad. És hatalmas változásokat akkor sem eszközölhetnek. Mondjuk ilyen utószinkron dolog még nem tűnt fel ahhoz alapból újra kéne forgatni a jelenetet is elvégre ha más szöveget mondanak fel egy kész jelenetnél az eléggé meglátszik. :D

Azt tudom hogy van hangalámondás hiszen tisztább hang érdekében stúdióban fel kell mondaniuk a szöveget de az meg megint más ugye.

A lényeg, hogy nem ugrálhatnak nagyon mert eléggé egyszerre készül minden és ezt nem egyszer pl Amell (Arrow) el is mondta pl Facebook live-oknál hogy mennyire rohanós az egész, hisz ahogy befejeznek egy részt már mennek is a következőre és van 1-2 nappal a forgatás előtt kapják meg a rész fogatókönyvét. Ami azért elég brutális. És így nézve nem csoda hogy ennyi hiba van a közszolgálati sorikban. Hiszen ezek a klisék meg apróbb hibák szinte mindegyikben benne vannak. És szerintem ez az oka hogy pl a kábeles sorozatok vagy a streamesek sokkal minőségibbek hiszen ott nincs ennyi megkötés, főleg streamnél mivel egyben jön minden rész.

bobi64 - 2016. 11. 25. 22:38

már nem gyermeteg, csak irtózatosan szar…

hokuszpk - 2016. 11. 29. 09:09

tipikus amerikai sorozat.
randira mindig pizzat visznek :)

Martialis - 2016. 11. 29. 09:24

Hát ez a crossover a Supergirl részéről nagy beetetés volt! :( Reméltem, hogy több köze lesz a másik három sorozathoz, de az, hogy csak a végén betoppant Barry és Cisco, illetve, hogy a rész közben próbálkoznak portált nyitni, alulmúlta a várakozásaimat. De úgy tűnik, hogy a Flashben lesz a fő cselekmény, szóval bizakodó vagyok a jövőre nézve. :)

GodBadka - 2016. 11. 29. 09:42

Igen. Aki csak a crossover miatt nézne Supergirlt, nyugodtan kihagyhatja. Ennél én is többre számítottam egy kicsivel ilyen téren.

jessm - 2016. 11. 29. 10:15

Én egyáltalán nem lepőtem meg ez egy tipikus crossover stratégia, főleg több sorozat crossoverezik, az első sorozatban csak elindítják egy telefonhívással vagy hogy másik sorozat szereplője segítséget kér.

winnie - 2016. 11. 29. 10:43

Martialis: “Hát ez a crossover a Supergirl részéről nagy beetetés volt! :(”

a mentségükre legyen mondva, hogy a készítők is elmondták, mi is megírtuk, hogy a supergirl nem lesz benne igazán, a sztori majd a flash-ben kezdődik el-

Martialis - 2016. 11. 29. 11:16

Igazatok van, én nem figyeltem igazán a promókra. :) Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a Flash itt veszi fel a fonalat, vagy megmutatják, hogy Barryék miért mentek át. Utóbbira tippelek.

energy - 2016. 11. 29. 12:53

Barry csak az epizód utolsó 2-3 percében jön át, szóval a crossover miatt senki ne nézze.

spike0007 - 2016. 11. 29. 13:16

Crossover csak most indul majd be a holnapi Flash-ben.
Gondolom a Legendákban ér véget!
Ettől függetlenül jó volt a Supergirl mai része!

Szaby59 - 2016. 11. 29. 13:47

41:05-kor nyílt ki a portál és 42:25-kor vége volt az epizódnak :D
Azért legalább az utolsó 3-4 percet rájuk szánhatták volna…

korum - 2016. 11. 29. 20:44

De már rész elején meg akart nyílni :)

Edrick - 2016. 11. 29. 20:52

Jól értettem egy készítői félmondatból, hogy kiderült, Karáék Földje az Earth-38?

DarkEagle - 2016. 11. 30. 01:35

Igen, Karáék földje a 38-as. :D Utánanéztem közben elég sok képregényes utalás van erre a földre de ezt most hagyjuk nem hinném hogy bármi megvalósul ezekből. :D

No de a rész:

NAGYON JÓ RÉSZ VOLT!

Az most nem érdekel, hogy mennyi köze votl a crossoverhez mert tudtuk hogy nem lesz köze kb semennyire. De önmagában is baromi erős rész volt. Szép sorban akkor.

Lassan hagyomány lesz hogy a Danvers vacsin Alex leissza magát. Remélem jövőre meg azt jelenti be hogy terhes, bár akkor meg nem igaz. Minden esetre vicces volt. XD Mon-El egyszerűen zseniális. Annyira nem tud még semmit a földi szokásokról hogy hihetetlen. Végül is hozott tölteléket, na. Szó nem érheti a ház elejét, hogy nem próbálkozott. XD Kara Mon-El kapcsolat elég szépen ki lett bontva a héten és jégre is tették. Fun volt ahogy játszottak a dutyi előtt és hogy Kara milyen rámenős lett te jó Isten. :D Régen évekig epekedett Jimmyke után Mon-El-től meg szimplán megkérdi hogy akar-e vele párosodni. Azt hittem hátasd dobok. :D Szegény milyen csalódott volt mikor Mon-El “kikosarazta”. De csak Melissa tudja ilyen cukin mondani azt is hogy “Akarsz velem párosodni?” :D
Aztán ugye a vírus dolog és a csók. Mikor először láttam, konkrétan felsikítottam mint egy fangirl pedig nem szoktam ilyet. Aki nem tudná képregényben is együtt voltak hébehóba ezért a sikítás, mert nem gondoltam hogy ilyen hamar meglépik. De szép jelenet volt egyébként. hát igen ebből is látszik kik valók Karához. Az viszont nem meglepő hogy másnap már eljátszotta Mon-El a tudatlant és most már egyre biztosabb hogy arra megy ki a játék hogy ő valójában a herceg és nem egy szimpla őr. Kíváncsi vagyok kik az idegenek akik érte jönnek és miért jönnek egyáltalán mert kicsit sem ismerősek de a hangjuk alapján csajok szóval lehet hogy csak féltékenyek. :D

Alex-Maggie dolgot végre rövidre zárték és Alex megkapta végre a megérdemelt boldogságot. Örülök nekik, jók együtt. Én is ilyen cuki pizzafutárt akarok mint Maggie. :D Az is tetszett hogy az anyjával milyen elbeszélgettek erről a dologról. Nagyon jól kezelik még mindig a kapcsolatokat.

És akkor a főszál. A vírus. Már hiányoltam hogy mikor derül ki, hogy a Zor-El ház koránt sem olyan aranyos és kedves mint a Jor-El-ék családja. És meg kell mondjam egy pillanatra Lena is átvert azt hittem tényleg átment gonoszba de aztán észbe kaptam és eszembe jutott hogy ez tuti hogy csel és hál’ Isten tényleg az volt. Mamit gyorsan hidegre is tették de Cyborg Supi úgyis átveszi majd a helyét. :D

Egyébként milyen poén hogy mindenki idegenezik közben meg ők maguk is látják hogy itt a vég de azért kamerázzák a feléjük közeledő veszélyt. Inkább emberek ők is mint idegenek. :D

J’onn vírusa is lerendezve elég gyorsan, erre mondjuk nem számítottam de legalább ezt is letudtuk akkor.

És hát említsük meg Barry-éket mert olyan sok percet kaptak. :D

Nálam a rész sima 9/10 volt. Nem is igazán tudom mi hiányzott belőle. Talán ha kevesebb szálat zártak volna jobb lett volna de végül is Cadmusnak még nincs vége és jön hamarosan az évad 2. főszála Mon-El-hez kapcsolódó dologgal.

És akkor most várunk JANUÁR 16-ig, ugyanis addig nem lesz rész! :/

DarkEagle - 2016. 11. 30. 01:36

“Remélem jövőre meg azt jelenti be hogy terhes, bár akkor meg nem igaz.”

Ez “Remélem jövőre meg azt jelenti be hogy terhes, bár akkor meg nem ihat.” akart lenni. :D

heidfeld - 2016. 11. 30. 14:07

Igazságtalan, hogy én nem kapok ilyen bájos pizzafutárt, néha még össze is keverik a rendelésünk..
Mondjuk nem tudom, Évi mit szólna hozzá, de Floriana Lima mosolya elég meggyőző lehet..
Ismét egy jó részt kaptunk, bár emelje fel a kezét, aki elhitte, hogy Lana azt csinálja, amit az anyja mond. Alex-Maggie dolgot sem lehetett volna tovább húzni, csak ha belép egy harmadik.
Múltkor is említettem, hogy a Daxamiak is érkezhetnek. Szinte biztos, hogy Mon-el kijelölt párja is a hajón van
Ez a Január 16 de messze van!

Silver-sama - 2016. 11. 30. 15:30

Én ezt a részt nem nézem meg, kaszálom a sorozatot. Aztán meglátom, fog-e hiányozni.

DarkEagle - 2016. 11. 30. 18:13

Ha kaszálod akkor nem hiszem, hogy fog. Tavaly még megértettem a kaszát idén viszont baromi jó a sori szerintem, minden elfogultság nélkül mondhatom hogy a nagy négyesből a legjobb, talán csak az Arrow szorongatja meg ami nagy szó.

LaCRossE - 2017. 01. 24. 13:47

2×09
Random gondolatok:
– Kiváló visszatérés volt szerintem ez az epizód, eléggé hiányzott a Supergirl
– Kara és Mon-El aranyosak együtt, sokkal inkább megvan a kémia köztük, mint Kara és James között.
– James, pfft. Még mindig nem hiszem el, hogy megtették őt szuperhősnek
– Talán Winn tetszett ebben az epizódban a legjobban. Totál beleillett a karakterébe, hogy a halálközeli élmény után félti a saját életét, ahogy az is, mennyire elszállt a csillagkapus kaland után.
– Örülök, hogy Maggie ilyen hamar rájött a dolgokra.
– Szinte biztos, hogy Mon-El a daxani herceg, erre mutat az, hogy fejet hajtott neki az idegen, hogy vadászik rá egy másik faj, illetve, amit mondott (“He’s not someone I admire” vagy valami ilyesmi, felirat nélkül néztem, így emlékezetből írom).

DarkEagle - 2017. 01. 24. 16:27

Hát igen, nem lehet mondani, hogy Kevin Smith béna rendező mert eléggé odatette magát. NAGYON JÓ rész volt. Volt itt minden, dráma, poénok, cukiság. Maggie és Alex nagyon cuki volt mikor szabira akartak menni és totál jól írják a kapcsolatukat is eddig, mert bár kicsit féltem a titkok miatt látszik, hogy Maggie Gothamből jött és nem hülye.

Kara és Mon-El továbbra is zseniálisak együtt. Nem mintha meglepetés lett volna de most már azért kijelenthetjük, hogy Mon-El a herceg. És végre beáll szuperhősnek is. Ideje volt.

Jamest most meg sem említem igazából, ő egy tipikus akcióhős pasi semmi több. Macsó.

Snapper most nagyon bejött, igaz magában de azért elismerte Karát. :D

Winn. Na hát ő szerintem a mai rész fénypontja. Kockából átment badassbe. És talán a legjobb beszólások is hozzá köthetőek.

Ja és említsük meg Jo-t vagy hogy is hívták azt a mókás idegent akit elhoztak a Földre. Rajta is szakadtam. :D

Kara és Mon-El végén meg hát na, ők a kedvenceim szóval ja.

És az idegen pajtik végre kiderítették hol van Mon-El, szóval várhatóan, szerintem legalábbis 2 rész múlva vagyis a szünet előtt le is támadják a Földet és minden kiderül Mon-Elről.

Nálam a rész simán 9/10. Szokás szerint James miatt nem tudok max pontot adni. XD És várom vissza Kevin papát a 17. részre mivel azt is ő rendezi majd.

Tyberius06 - 2017. 01. 25. 23:18

Nekem James-szel mint Guardian semmi bajom. Amíg nem Kara-val szarozik addig OK. Maggie-Alex kapcsolat bejövős, de Alex kiborulása nálam túl erőltetett volt. Ott fogtam a fejem, hogy azt minek.
Legjobb beszólás nálam Maggie-é a ‘szemüveg nem segít’-tel.

A rész jó volt leszámítva egy két kötelezően erőltetett drámázást amit finomabban is lehetne kezelni. Szóval 7/10.

heidfeld - 2017. 01. 26. 21:15

Úgy gondolom kellemes rész volt, de volt már jobb. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kik keresik ennyire Mon-El-t. Csak úgy lesz értelme, ha a daxami és Kara együtt lesz, és megérkezik Mon-El kijelölt párja.
Ez a Alex kiborulás tényleg erőltetett volt, viszont Maggie szemüveges beszólása nagyot ütött.

MP - 2017. 01. 31. 12:31

az megvan hogy a “marsi” nyelv egy nagyon elb*szott magyar? a mai részben tűnt fel, nem tudom a régebbiekben is így volt már.

úgy látszik a szíriuszi magyarok nem csak a földön szálltak le LOL

winnie - 2017. 01. 31. 14:18

ó, tudna valaki videót vágni?

DarkEagle - 2017. 01. 31. 15:42

A marsi nyelv sok nyelv keveréke igazából. Nem meglepő, hogy most bekerült a magyarból pár szó. Elvégre a képregényekben csak sima kitalált karakterekből állt animációsokban meg ha emlékeim nem csalnak nem is beszéltek marsiul. Így gondolom a készítők kitaláltak valami saját nyelvet. Amilyen kreatívak az amcsik fel sem tűnik nekik. :D

DarkEagle - 2017. 01. 31. 15:54

Egyébként a mai rész eléggé átlagos lett. Nyilván mert gyúrnak az utolsó két részre ami még a szünet előtt lesz.

Kara és Mon-El továbbra is jók együtt bár a rész végi jelenetük eléggé kínos volt. Ebből is látszik ha komolyan beszélgetnek még ha az érzelmeikről van szó akkor is jók együtt de ha erőlködnek, titkolóznak akkor nem jók együtt. :D Az edzés mondjuk poénos volt.

Jamest most nagyon megutáltam, akkora képmutató rohadék hogy nem igaz. Tipikus macsó majom. Szerinte bárki lehet hős de Mon-El nem. Röhej. Bár Kara is kicsit besokallt most nálam azzal, hogy ennyire egyedül akar intézni mindent és csak szuper erővel rendelkezők lehetnek hősök, ráadásul Mon-El-t is leoltotta pedig ha nem védi meg akkor lehet kiütik a leányzót. Bár érthető, én sem bíznék James ítélőképességében főleg azok után hogy elverette Winnt is és még csak megbánást sem tanúsított.

Livewire visszatért és kezdem én is azt hinni hogy ő lesz a Supergirl Snart-ja a Flashből. Avagy rossz vagyok de jó is. :D Ráadásul ő hozta a legjobb beszólásokat most is. Nagyon bejött ahogy leoltotta a két majom macsót.

És végül szép kis felvezetést kapott a következő rész ami a Marsiakról szól majd. Az ő történetük mindig nagyon durván betalál nálam. Spinoffnak is örülnék mert van ott mit feldolgozni.

Úgy hogy meg is van az évad legrosszabb része. Persze nem volt rosszabb mint 6/10 de innentől már talán csak feljebb mennek.

DarkEagle - 2017. 01. 31. 15:55

Benn maradt a másik kommentem!

DarkEagle - 2017. 01. 31. 19:21

Castingolták Teri Hatchert (Lois és Clark) Supergirlbe fő gonosznak az évad 2. felére több részre. Nálam ez az év híre! Remélem lesz közös jelenetük Dain Cainnel az lenne csak hab a tortán. :D

Tomi - 2017. 01. 31. 20:07
Mom - 2017. 01. 31. 21:35

Akkor én már nem vacakolok a kivágásával :)
Nem is gondoltam volna, hogya Marson magyarul beszéltek :P Ez mondjuk sokat elárul arról, hogy a szomszéd nyelvek miért nem hasonlítanak :D Mégsem az Uráltól indultunk, hanem egy másik bolygóról…

Tyberius06 - 2017. 01. 31. 22:36

Szerintem Jamesnek ezúttal baromira igaza volt. Nem volt képmutató, csak arra mutatott rá, hogy az okés hogy Mon-El tanul, de milyen áron? Nem azt mondta hogy Mon-El ne legyen szuperhős csak hogy nem megbizható. Kara meg háttal ül a mozinak. Batmannak nincs képessége, Arrow és csapata szintén zenész (oké másik univerzum), szóval azt kijelenteni hogy James nem lehet szuperhős kélességek nélkül… Fuck Off kategória.
Rész végi jelenet meg szar volt. Valóban gyengébb resz volt. Egyébként a durva hogy ebben a részben alig kaptunk Karát és Jamest (a karaktereket külön a normál életükben), picit túl voltak tolva a szuperhősök, illetve a marsi téma vittecel a többi időt.
Luthor familia is el van tűnve…

DarkEagle - 2017. 01. 31. 23:43

Azért Oliver más, ő már 10 éve tolja az ipart míg James egy nagy senki, csak van egy sima fekete öve karatéból. :D Értem én hogy valahol el kell kezdeni de ő nem azért akar hős lenni hogy másokon segítsen hanem mert élvezi a rivaldafényt. Ha nem így lenne akkor nem érdekelte volna az sem hogy mit gondolnak róla az emberek. Mon-El-re meg szimplán csak féltékeny. Persze igaza volt Mon-El még túl kezdő ráadásul szereti Karát így nem fontosak neki az emberek de ez így megint igazságtalan mert Karának volt több mint 10 éve hogy megszokja az embereket Mon-El meg csak pár hónapja van a Földön. Szóval akik szemkötőt vettek fel az Kara és James. Kara nyilván azért mert megszokta hogy egyedüli hős a városban, James meg ugye a fent említett okok miatt ilyen. Igazából ha Kara nem dobja akkor nem is akart volna Guardian lenni. :D

Egyébként pont ezért nem tetszett az ötlet hogy őt teszik meg Guardiannek mert a képregényben ő egy erős és magabiztos ember igazi hős vezető. És hát James minden csak nem ezek. Guardian alapból katona volt így megvolt mindene amivel el tudta kezdeni a dolgokat míg James csak kompenzálni akar. TIPIKUS PASI!

Szula 25 - 2017. 02. 01. 12:56

DarkEagle:
Szép és jó Teri Hatcher, viszont lehet csak én gondolom így de a sorozatban nálam kezd sok lenni. Az hogy minden szerep csak a nőkre van kihegyezve nálam kicsit sok már.

DarkEagle - 2017. 02. 01. 15:29

Miért, az Arrow-ban és a Flashben meg minden szerep a pasiknak jut, mégsem panaszkodik senki. :D Egyébként ez nem igaz, mert itt van nekünk egy remek James (XD) meg Mon-El azért hozza a kötelezőt. Plusz J’onn sem ártana ha több szerepet kapna. Na majd jövőhéten. De nyilván nők vannak előnyben elvégre mostanában nem rejtik véka alá a készítők hogy feministák és néha nekem is kezd amúgy ez sok lenni. Értem én hogy erősek a nők is de ezt nem kell szájbarágósan mutatni. Mondjuk egyelőre kevésbé irritáló mint a Flashben pl Iris nyűglődése szóval nem zavar. :D

DarkEagle - 2017. 02. 07. 15:39

Komolyan mondom most már nekem is kezd elegem lenni. Olyan jó rész lehetett volna erre MEGINT a hülye klisék meg a titkok. Nem hiszem el, hogy a sorozatok 90%-a erről szól. Miért nem lehet máshogy feszültséget teremteni, mert ugye ez lenne a céljuk. Egyik karakter hülyébb mint a másik. ÉS most hogy M’gann elment hát nem tudom mi lesz mert ők J’onnal legalább szállítottak némi értelmet a sorozatba kapcsolatok terén.

Mon-El és Kara szálat remélem lerendezik 2 részen belül mert nekem senki ne mondja, hogy a csávó nem csak féltékennyé akarja tenni Karát, szóval vagy hozzák őket össze aztán adjanak rá is egy hős ruhát aztán jöjjön az zúzás vagy akkor maradjanak haverok mert amíg ez a dráma megy köztük semmi jó nem történik. Pedig eleinte olyan jók voltak most meg mintha két mézes bödönből öntögetnéd egymásra a mézet. :D

Az meg egyenesen röhejes hogy Kara és Alex akiknek a kapcsolata eddig a legjobban volt felépítve hirtelen mert Alexnek nője lett romba akarták dönteni. Értem én hogy Alex boldog de miért ilyen hülyék a nők, hogy nem képesek elmondani amit gondolnak? Egyszerűen le lehetett volna zárni Kara szülinapját annyival hogy elviszik a koncertre őt is vagy simán összehívják a bandát a rész végén egy bulira. *sóhaj* XD

A rész fénypontja egyértelműen J’onn és M’gann no meg Winn volt. Winn hozta a poénokat a drámáz és a jó harcokat meg J’onnék. Ja és VÉGRE nem volt James fel se tűnt a hiánya. :D

Bár sajnos jövőhéten itt lesz és teszi megint a nagy hős agyát. Remélem jól elverik.

A legjobb az egészben hogy a Luthorok visszatérnek. Az előzetesben meg ott a zöld exo-suit is. Remélem kezdenek vele valamit. :D

DarkEagle - 2017. 02. 07. 15:40

JA és most már jó lenne tényleg ha abbahagynák ezt a nők mindenek felett dumát mert Kara konkrétan feminista reklám lett, a pólója konkrétan reklám tábla lett. Eddig semmi bajom nem volt ezzel de az hogy ennyire erőltetik az már engem is zavar.

John Doe - 2017. 02. 08. 00:39

Nekem bejött ez a rész, semmi bajom nem volt vele. Kimondottan tetszett, talán az évad három legjobbja között volt, nálam mindenképp.

A Kara Mon-El kapcsolat tényleg kezd picit idegesítő lenni, vagy hozzák össze őket, vagy legyenek szimpa barátok.

James meg… hát tényleg frankó hogy kimaradt, Winn viszont továbbra is nagyon rendben van.

hokuszpk - 2017. 02. 08. 02:28

ugylatom az erzelmi foosztaly visszaszerezte az iranyitast.
sebaj skacok az a jo hirem van, hogy ha igymarad, mar csak max. masfel evadig “kell” elviselni.

DarkEagle - 2017. 02. 08. 02:54

Miért is? :D

Shed - 2017. 02. 08. 07:42

Gondolom arra céloz, hogy minőségi lejtmenet lesz a drámatagozat megnyitása miatt és kaszát kap a nézettség csökkenés miatt.

Azért kíváncsi lennék, hogy egy alapvetően képregény alapú szuperhősös sorozatot hány férfi és hány nő néz.
Lehet hogy tévedek, de az alap rajongói tábor gondolom az pasi, vagy tizenéves fiú. Lehet hogy az ő táborukat kellene megcélozni, nem a csajokat.

winnie - 2017. 02. 08. 07:50

a 18-49 évesek között a női közönségarány 2%-os, a férfiaké 3% – ugyanúgy, mint az arrow és a legends of tomorrow esetében. egyedül a flash tér el 3%/5%-os aránnyal.

hokuszpk - 2017. 02. 08. 09:44

hát ja. szerintem vagyunk egy páran, akik nem így képzelték el Supergirlt.
De azok közúl már valószinűleg csak én nézem :)
Szerintem Melissa nem jó választás a szerepre, de ha túllépünk ezen, akkor se lehet ezt a sorozatot arra alapozni, hogy részenként 10x szomoruan néz.

shed - 2017. 02. 08. 10:41

Melissa szerintem jol játsza a sorozatban elképzelt supergirlt. igazábol minden jo ebben a sorozatban, kivéve a szerelmi életének a taglalása. nekem az is jo lett volna, ha a kapcsolata mon ellel olyan lett volna mint muldor és scully kapcsolata, vagy pl. a miért épp alaszka sorozatban a doki és pilotacsaj évödése. a girl power nekem is feltünt, föleg hogy semmi ellensuly nincs, pedig kellene.egy tökös, kicsit köcsög mellékhös kéne bele. mondjuk a föszerkesztö több szerepet kapna, és folyamatosan oltaná karát. vagy egy olyan mellék szuperhös, aki még épp nem gonosz, de erös akaratu és ütközne mindig supergirllel. de hát erre kwvés az esély.

DarkEagle - 2017. 02. 08. 15:44

Azt már most leszögezném, hogy a Supergirl még ott lesz a CW műsorán LEGALÁBB 3 évadig de ha tippelnem kéne akkor még vagy 5-6 évadon keresztül. :D Nem hinném, hogy mostanában lejtmenetben lennének a képregény sorozatok náluk. Ráadásul úgy meg főleg nem hogy a Supergirl a 2. legnézettebb a CW-n.

Persze nem azt mondom, hogy nem történhet meg de eléggé valószínűtlen mert már ez is kiépítette a saját kis közönségét 0.7-0.8-cas demónál nem hiszem hogy lejjebb fog menni mostanában. A CW-n az meg ugye a 2. helyre elég. Ez persze nem azt jelenti hogy a minősége is jó lesz csak azt mondom hogy pár évig még garantáltan a CW műsorkínálatában lesz. Elvégre ha a lejtmenet királya az Arrow 2 sz@r éved után kapott még egyet és ugye most a következőt is akkor nem tudom elképzelni hogy ez EGYETLEN női hős sorozatukat kaszálnák belátható időn belül. :D

Ami Melissa teljesítményét illeti kiváló és ez vitathatatlan! Nem ő a hibás hogy állandóan kemény csajnak akarják beállítani és hülye szavakat adnak a szájába, plusz gagyi szerelmi szálakat.

Röhej egyébként mert Mon-El-el nagyon jók voltak ADDIG amíg el nem kezdtek drámázni az érzéseiken. Tehát az elmúlt 2-3 részről beszélek. TIPIKUS CW egyébként. Minden egyes sorozatukban ez megy csak a képregényeseknél ez SOKKAL JOBBAN kijön mert nincs más ami hozná az átlag életet. Munkába szinte már nem is kapunk rálátást, idejét se tudom mikor láttuk pl Karát nyomozni egy cikk miatt. Néha csak bevillan az irodába elmondja Snappernek hogy ez a cikk és megy megoldja a heti ügyet és kész.

Ha több olyan jelenet lenne mint pl a Lois és Clark soriban volt ugye hogy elmennek közösen nyomozni az sokat dobna rajta.

Szóval ja remélem gyorsan letudják a szerelmi szálakat mert baromi jó sorozat lehetne ha nem erre koncentrálnának. És ezt bizonyítja az is hogy az idei évad baromi jó volt addig amíg nem jött ez az egész szerelmi nyűglődés Mon-El-el. CW-nek valahogy nagyon jól sikerül mindig kiűzni a “FUN”-t a sorozataiból. És ez sajnos A NÉZŐK HIBÁJA, ugyanis a fő közönségük másról se rinyál a neten csak hogy ki kivel jöjjön össze. És ez minden sorozatukra igaz. Ez egyébként az Alkonyat hibája mert azelőtt nem volt ennyire népszerű a “ki kivel jöjjön össze” dolog.

hokuszpk - 2017. 02. 08. 23:40

“Azt már most leszögezném, hogy a Supergirl még ott lesz a CW műsorán LEGALÁBB 3 évadig de ha tippelnem kéne akkor még vagy 5-6 évadon keresztül. :D”

vonjuk le a kovetkeztetest :

jovore a CW reszvenyesei kirugjak a vezetoseget, az uj sepru meg majd jol rendetrak.

István - 2017. 02. 09. 13:52

A nézettség részről részre csökken még most is, ha igy folytatja az évad végére becsúszik az Arrow mellé. Viszont kaszát biztos nem kap, mert a CW-re elég egy 1.7-2 milliós nézettség az életben maradáshoz, lásd Supernatural 7 éve húzza, és megint berendelték.

DarkEagle - 2017. 02. 09. 15:43

Ami azt illeti nem csökken, pont hogy beállt szintre. :D De ha nekem nem hiszel akkor nézd vissza a számokat.

spoilertv.com/2017/02/ratings-news-7th-february-2017.html

@hokuszpk: Mi fenének rúgnák ki? A részvényesek alapból nem rúghatnak ki senkit mivel nem ők a vezetőség. :D De még ha meg is tehetnék akkor is látnák hogy mik a legnézettebbek a tévén. :D

heidfeld - 2017. 02. 09. 19:00

@-hokuszpok: Én sem ilyennek képzeltem, de nézem még. Első évadhoz képest nagyon pozitív a fejlődés. Ezek a pitiáner drámázások nagyon nem hiányoznak, de csak a CW-n vagyunk:D
Melissa nagyon cuki, tényleg helyes , de nem mondanám rá, hogy dögös, Mondjuk nem egy Erin Richards, akivel egész éjjel szexeltek, de jó lenne vele lenni nappal is, és nem unatkoznál mellette egy percre sem.. Bocs, ezt nem tudtam érthetőbben leírni, de valahogy hiányzik Melissából valami plusz.. Nem hiszem, hogy ezt a karaktere miatt lenne, aki tényleg kb. 8-10 alkalommal néz szomorúan. Nagyon-nagyon kellene neki egy pasi. Én Mon-El-re szavazok. Majd jöhet utóbbi kijelölt párja, meg a herceg családja Lehet majd ezzel drámázni bőven. Némi értelme is lenne, drámát úgyis kéne néznem a CW-n..
Ez a girlpower jó volt a 90-es évek végen, tényleg túl van tolva. Ám ha ez van adjanak neki erős, női ellenfeleket, hagy gonoszkodjanak vele, majd jól felhúzzák, és lesz egy kis leszámolás, izgalom.

hokuszpk - 2017. 02. 09. 21:04

@Darkeagle: miert rugjak ki a vezetoseget ?
mert mondjuk eszukbe jut, hogy lehetne tobb is a profit :) // kapitalizmus vagy mi. //

tenyleg amugy nem ciki, hogy a foszereplonel jobb csajok is vannak a sorozatban ? ( Alex, Maggie ; de nalam meg Danvers anyuka is jatszik :D )

hokuszpk - 2017. 02. 09. 21:12

@Heidfeld: Melissanak egy jo wonderbra hianyzik, de az nagyon.
mondjuk most az elejen amikor beleszolt a marsiak vitajaba mar egesz ugy nezett ki, hogy valaki raszolt vegyen mar fel vegre egy normalis melltartot.

mar a szereplovalogatasnal mondtam, hogy a szeme se all jol. latszik is a csikon, amit a menekulo Winn utan bambulva okozott.

István - 2017. 02. 10. 13:41

Az az igazság hogy Benoist teljesen jó, erre a gagyiverziós Karára, ehhez több nagyon nem is kell.

Szula 25 - 2017. 02. 11. 12:16

Nem lehet hogy pont az miatt halogatják Mon-El és Kara össze hozatalát mert jönnek Mon-El-ért azok a nőcik? :) Majd akkor jöhet az én is szeretlek összeborulások köztük ha annak vége. :)

Ez a feminizmus dolog számomra kicsit vicces is mivel tolják itt hogy hogy milyen kemény nők meg minden de pl. arra nem képesek hogy elmondják mit is éreznek gondolnak egymásról. PL Alex és Kara szülinapi hülyeségeik vagy Kara Mon-El szál. :)

DarkEagle - 2017. 02. 14. 15:52

Elnézve a mai rész végét, én is arra tippelek, hogy addig nem akarják őket összehozni amíg meg nem jönnek a csajok az űrből VAGY ami rosszabb, összehozzák őket a kövi részben de a végén megjelennek az űrcsajok és Kara mérges lesz mert Mon-El nem mondta el ki is ő. Tipikus CW húzás lenne. :D Egyébként VÉGRE most hogy őszinték az érzéseikkel kapcsolatban megint jók együtt csak az említett dolgok megint elcseszhetnek mindent. No mindegy.

A rész amúgy baromi jó volt. Nagyon bejön ahogy ugrálnak az írók Lenával kapcsolatban, Az ember először azt hiszi csak mert Luthor akkor gonosz ő is, erre kiderül, hogy nem, aztán a rész végén az a “Haha, mindent előre elterveztem” fej hát végem volt. Pedig úgy örültem volna ha nem lesz belőle is gonosz de tuti, hogy az lesz elnézve a fejet amit vágott. Bár a nagy kérdés továbbra is fenn marad vele kapcsolatban. KINEK/KIKNEK is akar valójában ártani mert az is lehet hogy a Luthorokat akarja eltörölni és nem az idegeneket, mert ha velük lenne gondja akkor nyilván simán beállt volna az anyja mellé vagy csak szimplán úgy vélte a családja már épp eléggé sáros ezért jobb ha a háttérből irányít ha az anyja kikerül a képből. Meglátjuk de az ő karaktere talán a legjobb az egész sorozatban! Ja és megértem miért shippelik őket Karával mert tényleg jók együtt de ajánlom hogy ne legyen köztük is romantika mert akkor kasza! XD

James meglepő módon most nem volt olyan idegesítő de ennél többet ne is szerepeljen. :D

És a WAR SUIT! Atya ég, a geek énem kiégett teljesen és ha még fel is használták volna és nem csak oda biggyesztik akkor pláne. Kíváncsi vagyok mi az a doboz ami Lilian maminak annyira megtetszett. De azért durva hogy mindent megszereztek aminek eddig fontos szerepe volt. Black Mercy, A balta, war suit is van meg ki tudja mi van a dobozban is ugye. Ilyenkor elkezdek agyalni, mire is jó igazából a DEO? Nem említve a kryptonitot. :D

Aki még említést érdemelne az a kis Lena, nagyon aranyos kislányt választottak és már kis korában is sugárzott róla az ami a felnőtt énjéről a rész végén. :D A kis Lex viszont totál átlagos, ahogy az apja is totál random flótásnak tűnt.

Következő rész pedig zseniálisnak ígérkezik az előzetes alapján. Mr. Mxyzptlk-re választott színész talán mégis csak jó lesz ha egy mondat alatt kicsikart belőlem egy röhögést. Bár az tény hogy felháborító hogy megint direkt olyankor toppan be valaki mikor nem kellett volna. :D

DarkEagle - 2017. 02. 14. 15:54

Egyébként csak nekem tűnt úgy vagy tényleg tud méretet változtatni Mr. Mxyzptlk? Lehet hogy CGI-jal akarják összenyomni a méretét és végül is Kara miatt marad emberi formában? Hmm érdekes.

energy - 2017. 02. 14. 19:49

Nem nézem a sorozatot, de nagyon várom a jövőheti részt! Mr. Mxyzptlk:D Annyira jó lett az előzetes, jól áll neki a Superman ruha:D

hokuszpk - 2017. 02. 14. 21:40

a mai reszt meg nem lattam, de a jovoheti elozetes tenyleg jo lett, mxy amugyis nagy keverogep, ha Karanak eddig nem volt szerelmi elete, most majd lesz :D)

Marianna - 2017. 02. 15. 18:07

Jó kis rész volt.

Első körben nagyon kedvelem Lena karakterét. Tetszett, hogy a részben az ő családi helyzetéről végre több információt is megtudtunk. Azt is jónak találom, hogy nehéz nála eldönteni, hogy melyik oldalhoz is húz igazából. Egyszer rossznak, máskor jónak tűnik. A rész vége felé lévő jelenetben nem a pozitív oldalát hangsúlyozták ki. Gondolom azt is jelezték, hogy ő is még játékban van. Szóval egy abszolút jól összerakott szereplő.

Bírom a kapcsolatát is Karaval, hogy végül is ilyen legjobb barátnők. Aranyos volt Kara, ahogy végig hitt benne, bár nekem sántított a felvételes dolognak a leleplezése, de üsse kő, ennyit hajlandó vagyok elnézni. Szerintem ez a két dolog, ami igazán sokat adott a részhez.

Mon-El és Kara meg a végre. Talán annyira nem húzzák el már a dolgot, mert jók együtt.

A nevében csak mássalhangzókat használó csávó pedig jó lesz jövő hétre. Láttam az előzetest, és nagyon megvettek.

Shed - 2017. 02. 17. 13:30

Ha Lenára rászánnak még 2 évadot és úgy építik fel, hogy tényleg legjobb örökbarik lesznek Karával, majd lassan megtörik ez a kapcsolat és a végén még 1,5 évados örökellenségek lesznek, de úgy hogy mind a kettő hibás lesz benne és ezt a szereplők is tudják, akkor az nagyon bejövős lenne. Ott lenne igazi dráma, mikor mind a kettőnek igaza lenne és vitakoznának meg harcolnának, de úgy hogy mind a kettőnek fájna. Kicsit hosszú lett a mondat :P

A lényeg az, hogy kevés sorozatban van évadokon átívelő kapcsolatrendszer, ahol meg van alapozva a változás és még valahol meglepő is. Lénánál nekem az lenne a bejövős, ha tényleg alapból jólelkű lenne, de valami tervet szőne, hogy tisztára mossa a Luthor nevet valami jótettel. Ez balul sülne el és a végén lassan ellene fordulna mindenki.

heidfeld - 2017. 02. 18. 16:52

Ezt a Kara-Lena barátságot már láttam a Smallville elején… Mondjuk itt már remegett a léc, hogy nem csap át romantikába..
Kara-Mon-El dolgot már nincs hova húzni. Még jó, hogy időben lép színre ez a kavarógép, Jó rész lehet, de én már a daxamiakra lennék kíváncsi. Kryptoni-daxami ellentéteket csak fokozhatja majd a féltékenység. Amúgy nem vagyok a drámázás híve, de pár részben meg lehet nézni. Mondjuk nem árt, ha egy dögös daxami-csajt dobnak be.

energy - 2017. 02. 21. 10:05

Nekem csalódás volt.
Valentin nap előtt kellett volna leadni!
Az összes jó rész benne volt az előzetesbe:(

Shed - 2017. 02. 21. 12:36

Ja, az összes jó poén benne volt az előzetesben.

Kicsit túltolták ezt a Valentin napot, bár lehet USÁban valami hatalmas nagy dolog, nem tudom.

wondorog - 2017. 02. 21. 13:02

Sajnos én is többet vártam, az Alexes szál nagyon nem jött be, a Vynn-alien csaj viszont még érdekes lehet.

DarkEagle - 2017. 02. 21. 15:26

Igen, ahogy minden más ünnep, Amerikában a Valentin nap kb olyan mint a Karácsony. :D Egyébként az milyen üzenet már a nézők felé, főleg a kislányok felé, hogy ha egy kapcsolatban vagy akkor meg kell változnod? Nem elég, hogy feminista a sorozat idén nagyon de most már azt is beléjük sulykolják, hogy ha jó kapcsolatot akarsz akkor meg kell változz. Lásd Maggie. Utálja a Valentin napot, nyilvánvaló okok miatt erre csak mert a nője szereti ezért neki is szeretni kell. Egyébként teljesen igaza volt. A Valentin nap is csak a pénzről szól meg a csicsáról és ezt a rész nagyon jól átadta. Én mindig is azt mondtam, hogy azok a párok akik csak ilyenkor tudják kifejezni, mit érezne, halálra vannak ítélve. Mármint a kapcsolatuk, nem ők. :D Maggie és Alex baromi nyálasak már. Szerencsétlen Alex karakterét úgy elrontották ezzel a leszbikus szállal, hogy nem igaz. És nem magával a ténnyel van gondom, hanem azzal, hogy nem jön át, hogy ők tényleg szeretik egymást.

Ami Kara, Mon-El párost illeti a DEO-s jelenetük zseniális volt. szét röhögtem magam rajta. Ott vitázna, közben mindenki nézi őket. :D Viszont remélem nem fogják ezt itt is eljátszani minden részben ahogy a többi sorozatban, hogy most, hogy összejöttek, minden ellenségnél Mon-El elkezd sipákolni vagy akár Kara, hogy ne csinálja mert félti mert baromi idegesítő. Egyébként ezzel csak én vagyok így vagy, miért van ez benne minden olyan sorozatban ahol összejönnek a párok? Egytől egyig ugyan ez van mindben. Mikor még nincsenek együtt nem gáz ha belerohannak akár egy aknamezőbe de amint összejönnek elkezdenek sipákolni. :D

Ja és akkor a rész végi csók. El se hiszem, hogy megtörtént VÉGRE! De most leszögezem, ha minden csók előtt 2 oldalnyi szöveget kapnak akkor tuti elpörgetem mert az agyamra megy már ez a baromság. Miért nem lehetett az, hogy Mon-El bocsánatot kér mert farok volt, bár jogosan, Kara is bocsánatot kér, aztán csók. Ebben a részben amúgy is minden túl volt spilázva.

Talán csak Winn és Lyra randija nem. Na, ők aranyosak voltak. Azon, hogy elkezdtek egymásnak esni a kocsmában azon jót röhögtem, aztán a végén, hogy “csináljuk lassan”, erre irány a szobád. Tökéletes példa volt arra, hogy kell romantikázni. :D Aranyos a csaj szóval remélem látjuk még.

És akkor a végére Mr. Mxyzptlk! Meglepett de jó volt a srác, viszont kicsit csalódott vagyok, hogy még szó sem esett arról, hogy milyen is az igazi alakja. Bár kicsit viccesebb részre számítottam de sajnos a sok nyálas Valentin napi baromság elnyomta csórikámat. Viszont a Kara vs Jor-El ütős volt és ahogy Kara átverte Mxy-t az is poén volt bár ennyi elvárható tőle.

Összességében nem volt rossz rész csak túl sok volt benne az idegesítő momentum. az a baj, hogy sokkal többet vártam tőle. Viszont a következő rész már durvulni fog. :D

hokuszpk - 2017. 02. 21. 19:36

roviden osszefoglalom :
egyszer Valentin napra elment ennyi szerelmi kétszog, de a jovoben 1 is bocen sok, azt is csak tomoren kerem, ezek helyett koncentraljunk inkabb a vilag megmentesere.

Silver-sama - 2017. 02. 25. 20:46

Megnéztem a legutóbbi részt. Igazán tetszett, de csak a Mxy-vel kapcsolatos dolgok, minden más idegesítő volt. Amikor még néztem, úgy vártam, hogy Meggie és … akárhogy is hívják összejöjjenek, de most így, hogy együtt voltak, nagyon nem illettek össze. Ugyanez a helyzet Karáékkal kapcsolatban.
Sajnos nem győzött meg, hogy vissza kellene térnem :S

heidfeld - 2017. 02. 26. 13:50

Amikor Maggie még elhajtotta Alex-et, mondta is, hogy az élet más fázisában vannak. Hát, ez látható is, de ha nagyon akarják meg lehet oldani a dolgokat. Kara – Mon-El kapcsolat már sokkal nehezebb lesz, mert jobban különböznek, és lesznek külső problémák is. Talán tényleg jobban törődhetnének a világ megmentésével, de csak a CW-n vagyunk, meg olcsóbb is.. Mxy jó volt csak kevés, színész nagyon rendben volt. Egy dolog viszont nagyon bosszantott: Kara és Mon- El “hatalmas” vitája. Most vagy tényleg nagyon bírják egymást, vagy nagyon el akarták magukat nevetni, vagy vannak korlátok a színészi képességekben.
Számomra csalódás volt ez a rész. Nagyon jöhetnének már a Daxamiak!

nextday - 2017. 02. 26. 19:14

heidfeld:
Szerintem a vitájuk során direkt vették ennyire lazára a helyzetet, inkább akarták viccesre, mint drámaira. Én személy szerinte az egészet végig röhögtem.

DarkEagle - 2017. 02. 27. 16:17

JA a vita az egyértelműen ilyenre készült és pont ezért lett az egyik legjobb jelenet szerintem. :D Egyébként nem különböznek ők annyira. Kara se a tökély mintapéldája ahogy Mon-El se olyan beképzelt bunkó mint amilyennek leírták. Anno valamelyik részben Mon-El mondja is Karának, hogy ő se jobb mert Kara imádja, hogy őt imádják az emberek és ez nagyon igaz. Na nem mintha ez nem lenne igaz mindenkire csak ugye Kara néha elfelejti az ilyeneket kivéve mikor vörös kryptonit hatása alatt van mert ott tavaly ugye ki is hangsúlyozta hogy imádják az emberek. :D Ezzel azt akarom mondani hogy nagyon is hasonlítanak Mon-El-el csak a nagy különbség az hogy Mon-El ki is mondja amit gondol. Egyébként szerintem ők pont ezért ilyen jó páros mert előtte Kara nem volt ennyire nyílt mint most. Meddig sóvárgott pl Jimmyke után Mon-El-t meg konkrétan letámadta. :D

DarkEagle - 2017. 02. 28. 16:41

Na ez a 14. már fain rész volt! Bár azért néha így is téptem a pofámat. Nem hiszem el egyszerűen, hogy ennyire hülye emberek alkotják a DOE-t és sajnos ez a legtöbb sorira igaz nem csak a CW-s drámákra. Értem én, hogy Alex miért volt vakon elvégre 10+ év után visszakapta az apját de könyörgöm J’onn, Kara meg a többiek meg se nyikkantak. Mon-El volt az egyetlen épelméjű köztük ami azért vicces. Konkrétan azt hittem Alex nekiugrik. Elég hitelesre sikerült az a jelenet. :D Kara vs Alex is röhejes volt olyan tekintetben, hogy Alex mennyire elvakult. Maga a jelenet jó volt csak hát tényleg engem baromi irritál mikor egy okosnak beállított karakter ennyire sík hülye. Aztán amikor Winn talál valami nyomot hogy Jeremiás kutakodik egyszerűen mindenki elhiszi, hogy csak a lányai tevékenységét akarta végig nézni fájlokban. Mi van? Szóval ja Alex felülmúlta a leghülyébb ügynököket is. :D Ahogy J’onn is. Csak megjegyzem. Tudják, hogy mire képes a Cadmus, maga ahogy megtalálták az öreget visít konkrétan a cselről de J’onn meg se próbálja még titokban se letapogatni az agyát csak mikor lemegy a lifttel. Szóval ja ezen a téren elég nagy bullshit volt a rész.

Viszont ha ettől eltekintünk akkor baromi feszült és jó rész volt. Mert nyilván külső szemlélőként máshogy hatnak az ilyen dolgok. Érdekes egyébként Elizának egyből leesett a tantusz és nem akart rögtön odabújni apucihoz. Egyébként Alex hülyesége szerintem főleg abban rejlik hogy apuci kislánya és nagyon ráment arra hogy elfogadja hogy ő most gay lett és van egy nője ezért totál elvakult lett.

Kara, Mon-El dinamika visszaállt végre a jó helyre. Remélem még pár részig eltart mert amint lenyomták a Cadmust úgyis megjelennek a leányzók az űrből. :D Azon egyébként szakadtam, hogy Mon-El azonnal bejelentette hogy együtt vannak Karával. :D Én pont ezért bírom ezt a párost amúgy mert Karának egy ilyen hapi kellett aki kirángatja őt a komfortos kis életéből. :D Remélem lesznek részek ahogy kitárgyalják a kapcsolatukat a HR ügynöknél tuti jókat lehetne röhögni. XD Egyébként lassan ideje lenne Mon-El-nek adni egy rendes szuperhős ruhát nem? Vagy majd akkor ha lerendezték a Űrlányokat?

Mindenesetre a rész végi csavar nagyon érdekes. Egyelőre úgy tűnik hogy építettek egy bazi nagy hajót amivel mintha el akarnák szállítani az idegeneket másik bolygóra. Persze mivel láttam a kövi rész előzetesét nem hiszem, hogy ez így is lesz. Mármint Jeremiásnak ez a terve gondolom ezért ment bele a kettős ügynök szerepbe. De hát mégis csak egy Luthorral paktált le.

Plusz infó, hogy ez egy dupla rész volt és a jövőheti lesz a 2. rész. Igazából ami tetszett, hogy apuska agyát nem mosták át viszont tényleg kapott egy kis modernizálást. Kíváncsi vagyok mit kezdenek majd vele mert úgy tűnik 1-2 részen belül lerendezik a Cadmust.

Ja egyébként jó lenne már ha nem lenne kihangsúlyozva hogy Kara badass és nem kell megvédeni mert ezzel azt mondják a nézőknek hogy a pasik csak kutyulik a nők mellett akiket néha simizhetnek meg összefekhetnek velük, másra nem is kellünk. :D Főleg hogy közben látjuk hogy mennyire esendő Kara is. Ha Mon-El nincs Jeremiás minden gond nélkül megszerzi az infót.

DarkEagle - 2017. 02. 28. 16:43

Egyébként @Winnie ha erre jársz egy kérdés: Nem úgy volt, hogy szünetre mennek a CW sorik is? 1 hónapra vagy mennyire de még mindig nem mentek szünetre. :D Ill. Flash asszem volt 2 hetesen de ennyi? Mi változott mert én nem olvastam ilyet és eleinte úgy volt hogy pl Supi Januárban lead 3 részt aztán Március végéig semmi.

nextday - 2017. 02. 28. 17:01

DarkEagle:
Egyébként vicces, hogy mondod, hogy leállhatnának azzal, hogy ennyire badassnek állítsák be Karát tekintve, hogy az amerikai fanok egy része teljesen ki van akadva, hogy ebben az évadban mennyire nem önálló, és hogy Mon-El feljesen tönkre teszi.

DarkEagle - 2017. 02. 28. 18:12

Én igazából arra gondoltam, hogy állandóan nyomatják a rizsát hogy ő badass közben meg semmit se látunk tőle. :D Ez egyébként nem Mon-El hibája csak a sok agyhalott amcsi mást se lát a sorozatban csak shipper háborút. Mon-El nagyon jó karakter lehetne ha kapna pl szabad teret de egyelőre ahogy minden más pasi a sorozatban, csak a nők kutyuskáinak szerepét tölti be. És ez rohadtul idegesítő. Olvasok külföldi kommenteket, hogy ez már nem Supergirl mert nem Karáról szól a sorozat hanem csak drámázásról és ebben van is némi igazság csak hát ugye egy sorozat nem szólhat folyamatosan egy emberről. Viszont tényleg nem láttuk Karát pl dolgozni már nem is tudom hány rész óta.

Amúgy ezek még nem is annyira zavarnának. Ami jobban zavar, hogy ha Lilian Luthor kiszabadította a kislányát a dutyiból miért nem tette meg ezt Lex-szel is pl? Meg ugye ez az állandósított, gonosz ellenség csak nő lehet és persze a hős is. Amióta Alexből meleget csináltak azóta a karaktere úgy süllyed mint a Titanic. :D Baromira nincs kémia Chyler meg Floriana közt. Erőltetett nagyon az egész.

Ezért is örülök hogy Mon-El egyelőre még nem lett kutyuska és tényleg azt csinálja amit akar de azért közben kedves marad Karával, elvégre nem semmi oltást kapott a családi vacsi közben és visszavághatott volna de csak szimplán lelépett, pedig nagyon nagy igazságot mondott. Neki hónapokig kellett güriznie hogy bekerüljön a DEO-ba Jeremiás meg rögtön visszaállhatott.

Amúgy most így eszembe jutott közben hogy a karját hogy az istenbe nem vették észre hogy robot kar? Oké emberi bőrszövet volt rajta na de kérem egy röntgennel se látszott rajta semmi? A sok fölös dráma helyett koncentrálhatnának inkább a fontosabb dolgokra.

DarkEagle - 2017. 02. 28. 18:13

Benn ragadt a kommentem! Egyébként most találtam infót és kiderült hogy a következő rész után 1 hét szünet és utána jön majd a Musical crossover majd. :D

hokuszpk - 2017. 02. 28. 19:30

ezt a ‘badass’ kifejezest sajnos a sport1en még nemhallottam, de ha a hazai megfelelője a “hülye picsa”, akkor nagyjából egyetértek.
asszem számomra ez volt az utolsó rész, mondjuk van egy hetem eldönteni, de jövőhéten van bajnokok ligája is, jelenpillanatban vonzóbb programnak tünik a szabadidő elherdálására.

Tyberius06 - 2017. 02. 28. 23:18

Ez a rész eléggé foss lett. DarkEagle rámutatott a faszságok tengerére. Egyébként rühellem az ilyen részeket, nem egy sorozat szállítja őket, de ez a rég elveszett valaki visszatér csodával határos módon, egy valaki gyanakszik, de azt bekussoltatják stb… WTF?????
A végén meg Apuci-Alex szembenállás, azt le kell lőnie ha be akarja vinni. Hurrá, mindkét térdbe kapott volna egy-egy golyót, azt meg van oldva, de nem el kellett engedni… Értem én, hogy képregény, de ez már az a szint, amire nem lehet ezt ráhúzni…
Egyébként Alexet néha olyan szarul írják, hogy az fáj. Ebben a részben az összes konflikt jelenete szar volt, erőltetett… Nem a színésznő hibája, de totál karakteridegen momentumokat kapott.

Ezt a Cadmus szálat elpakolhatnák már mert baromi irritáló és idegesítő.

shed - 2017. 03. 01. 17:10

igen, Alexet jol elcseszték pár rész alatt. régen szerettem a jeleneteit, mostanában meg nem. az apát is mikor az orvosok megvizsgálták, akkor nem vették észre hogy tele van kiberverrel?

Wall-E - 2017. 03. 01. 19:39

Azt is túl gyakran elfelejtik, hogy ugye Supergirlnek szupersebessége van, oké nem olyan gyors, mint Flash, de a sorozatban elhangzottak alapján azért közel van, de legalábbis szupersebessége van. Tehát nem világos, hogy mikor pl. jön szembe vele a három tag, a Cadmus főnökasszony, meg a két pasas, akkor miért nem lehet egy szupersebességrutinnal foglyul ejteni a Cadmus főnöknőt és akkor utána leállni a harcolni, vagy bármi ehhez hasonló. Tehát valahogy mintha sokszor nem lenne belekalkulálva, hogy ő ilyet is tud, kivéve pl. ha repül valahova, vagy ha az adott részből ezt akarják kihozni.

Az se világos, hogy ha egy egész repülőt felemel, meg felhőkarcolót megtart, akkor miért nem törnek molekulákra az ütéseitől ellenfelek, még ha ugye nekik is van úgymond erejük. Tehát pl. Jeremiah hogy tudott meglépni? Supergirl pikkpakk lerendezi a vonatdolgot, aztán utánuk repül szupersebességgel, felkapja apucit (hiába van neki feltuningolt keze), aztán mehetünk.

Chiplecsap - 2017. 03. 01. 20:57

ismét csak daráltam 2×04-2×13 ig a részeket, 2×14 várat még magára, lehet majd a jövőhetivel együtt nézem, Alex nagyon menő a pormoban.
ujfent itt is azt mondom mint a flash-nél, jo sorozat, jobban tetszik mint az első évad.

Alex cool. Kara-val több baj van idén mint Alex-el, ezl a mon-el, faszsággal, a csávo lassan mary sue lessz, álandoan mindenhol ott van mindenbe beleüti az orrát mindenhez véleménye van, szerintem nem is volt még rész amiben nem lett volna bent , ráadásul anyira kiszámithato hogy ő a herceg, és a szülei keresik, nah midnegy XD.
Nem utálo ma csávot csak tény és valo hogy sok, nagyon sok, őt rád eröltetik akár akarod akárnem, és spec Kara-nak pont tök felesleges a love story, föleg a hagyományos unalomig üzött oy girl love story, nem voltak elég tökösek, hogy Lena-val hozzák össze pedig az lett volna igazán pikáns

Chiplecsap - 2017. 03. 01. 22:29

“Amióta Alexből meleget csináltak azóta a karaktere úgy süllyed mint a Titanic. :D Baromira nincs kémia Chyler meg Floriana közt. Erőltetett nagyon az egész”

Több kémia van köztük mint kara és mr el. közt. miota kapcsoaltban van kicsit beszürkült, de minden karakter kicsit beszürkült köszönhetően mon-elnek. De nem, miota meleg azota, kisapám, Alex az első évadban is meleg volt, tudtommal, nem votl semiféle kapcsoaltban senkivel, még csak csávot sem smacizot, szal ahogy a történet lefestette ő mindig is Leszbikus volt csak nem tudta.

DarkEagle - 2017. 03. 02. 17:18

Miért lenne már minden Mon-El hibája? Egyetlen karakterrel nem lehet elrontani az összes többit. Ez baromság, ne is haragudj. Megértem ha neked nem jön be a csávó, eleinte amíg csak civakodtak Karával az poénos volt most meg amit ugye kérdezett Winntől is, hogy: “Akkor mire kellek én még Karának?” mindent elmond a kapcsolatukról meg úgy általában a sorozat felfogásáról, elvégre a sorozatban a férfi karakterek vagy kutyulik, akikhez néha jó odabújni, lásd a rész végi Kara-Mon-El jelenet vagy pedig sima támogatók akik elmondják mit csinálj aztán Kara megcsinálja, lásd J’onn. Túlságosan rákoncentrál a nőkre a sorozat, ami nem lenne gond ha közben a férfi szereplők nem szorulnának háttérbe. Konkrétan nem volt még férfi főgonoszunk. És nem, Non nem számít mert az egész terv mögött Astra állt. Most ugye a Cadmus feje anyuci, plusz úgy fest Lena is gonoszkodni fog majd, és ugye a Mon-Elt üldöző lények is csajok. :D Enyhén szólva most már durván szexista a sorozat és ezt nem is titkolja.

@Wall-E: Azért nem így írják az írók mert akkor minden ellenséget gyorsan lerendeznének. Elvégre ha belegondolsz Kara mindenkit lenyomhatna pillanatok alatt ha beveti a teljes erejét, kivéve ha az illető nem valami nagyon erős idegen. Ezért nem használják J’onnt sem egyébként. Erről a készítők nyilatkoztak is hogy ő túl erős ezért nem jó sokszor használni. :D Röhej tudom de hát mit lehet tenni. Alapból az egész felállás hogy Luthor mama úgy megy harcba Kara ellen hogy nincs nála egy deka kryptonit önmagában röhejes. Robotokat mint pl az igazi Hank fél pillanat alatt szarrá kéne zúznia csak ugye a story megkívánja hogy ne sikerüljön. Ez ellen nem lehet mit tenni. Ilyen minden sorozatban van ott is ahol nincs szuper képesség. Ezért van az hogy a nyomozók mindig a rész végén jönnek rá a dolgokra vagy kapcsolják ki a bombát az utolsó 3 másodpercben. :D

heidfeld - 2017. 03. 02. 20:30

Nincs erős férfi karakter a sorozatban, ez tény. Mon-El talán az lehetne, de az eddig megismert személyisége nem ezt mutatja. Ez a készítők nagy hibája, pár egyéb mellett…
Többek közt tényleg nem merték bevállalni ezt a Lena-Kara dolgot. Ennek “áldozata” lett Alex. Chyler és Floriana közti kémiánál láttam már pár gyengébbet is, és még a Cw-ről sem kell elkapcsolni. Alex-Maggie kapcsolatban előbb-utóbb lesz egy harmadik. Mondjuk lehetne Barbara Gotham-ből.. Persze hiú ábránd, de Floriana Lima és Erin Richards.. Áhhh. öreg vagyok már ilyen izgalmakhoz:D
Egyébként nagyon kíváncsi lennék a Daxami hétköznapokra. Mon-El történetei elég viccesek. Laza hely lehetett.
Tényleg jöhetnének már új ellenségek, mert kicsit kezdenek untatni a mostaniak. Kezd esni a színvonal, pedig pár hete még dicsértem a fejlődését. Remélem csak, hogy nem kiabáltam el!

DarkEagle - 2017. 03. 02. 21:25

Csak ezt ne! Csak semmi Kara-Lena szerelmi szál ha kérhetem. :D Miért kell mindenkit összehozni, az egész net erről szól és a többség ezért utálja amúgy Mon-Elt mert Kara vele van és nem Lenával mintha bármi utalás lett volna arra hogy ők együtt akarnának lenni. :D

Mon-El személyisége azért ennyire gázos szerintem mert egyrészt az írók nem tudják mit kezdjenek vele a sok nő mellett, másrészt mert nem is adja önmagát elvégre ő a herceg de erről senki se tud, talán csak Jeremiás apu. :D Ezzel az ökör személyiségével leplezi igazából hogy ő egy királyi sarj. Ezért leszek kíváncsi mennyiben fog megváltozni miután minden kiderül róla.

Szula 25 - 2017. 03. 03. 17:25

A rész elején a híradóban már feministának is nevezik Supergirlt. :D

Csilecsap:
Azt nem tudom én sem hogy neked Alex hol volt az első évadban melegnek beállítva mikor még célozni sem céloztak rá. A készítők is elmondták hogy erre az évadra találták ki neki ezt a szálat. Ugyebár még Maxvel Lorddal is úgy tünt hogy lehet köztük valami. Az meg hogy hogy Mon-El miatt butították le a többieket tényleg egy nagy hülyeség. Épp arról szól a sorozat főként ez az évad hogy a feminizmust tolják az arcunkba agyba főbe és lassan tényleg ott tartanak hogy a férfiak csak a gyerekek miatt kellenek mert máshoz sík hülyék.. Elég Winnt is megnézni ebben a részben a csajjal, tényleg olyan volt mint egy kutya aki a farkát csóválja a nő miatt. Egy erős férfi karakter nincs a sorozatban legyen az a jó vagy rossz oldalon. Nekem pont ez miatt is tetszett hogy Mon-El egy kicsit szembement mindenkivel még Karaval is és próbált ésszerű lenni nem beállt a sorba a többi szerencsétlen faszi mögé.

Egy biztos ha Karat össze hozzák Lenaval a sorozatban, bármennyire is szeretem a sorit tuti kaszálom. Az már a feminizmus legalja lenne ha ezt is az arcunkba tolnák.

winnie - 2017. 03. 03. 18:11

szula25: csak arra célzott, hogy nem hirtelen lett az, mindig is az volt – mint ahogy darkeagle is úgy értette, gondolom, hogy a sorozatban akkor kapta meg ezt a szálat. ha valaki meleg, nem kell beállítani annak. ha valaki nincs romantikus kapcsolatban, akkor ránézésre nem fogod megmondani, hogy melyik nemhez vonzódik:) és persze valaki lehet meleg úgy is, hogy vonzódik az ellenkező nemhez is. attól, hogy erre az évadra kapta meg a szálat, ez visszamenőleg is karakterizálja. ha kap egy rokont, akiről nem tudtunk, akkor az a rokon mindig is létezett, na.

“Egy biztos ha Karat össze hozzák Lenaval a sorozatban, bármennyire is szeretem a sorit tuti kaszálom. Az már a feminizmus legalja lenne ha ezt is az arcunkba tolnák.”

az feminizmus lenne? szerintem nem érdemes mindenre ezt a szót használni, mert nem lehet mindent lefedni vele.

Chiplecsap - 2017. 03. 03. 19:45

“Túlságosan rákoncentrál a nőkre a sorozat, ami nem lenne gond ha közben a férfi szereplők nem szorulnának háttérbe ” –

Ne haragudj, de jézusom ezt a képmutató, férfihiuság bizonyotalanságot. Erre tényleg nem tudok jobb kifejezés találni. A millio sorozatközül itt van Supergirl amiben a Nők végre elötrébe helyeződnek, és már is megy a riyna hogy jaj de a férfiak hátérbe vannak szoritva, micsoda bün ez jaj Feminizmus. A többi sorozatban miért nem zavar az hogy a nők mindig hátérbe vannak szorítva, sőt elöbb utob redukálodnak arra hogy csak az adot karakterek love intrestjei semmi többek, hogy férfiak tömkelegével van tele tömködve, az nem baj ,de a Supergirl tulzásba esik, mert a Cimszereplő révén első sorban a női karakterek vanank előtérben, nevetséges vagy neharagudj meg.

Szula 25 - 2017. 03. 04. 07:34

Winnie
Persze nem lehet mindent a feminizmusra fogni de akkor kérdem én a sorozat szempontjából az mi lenne már ha eddig Karanak köze nem volt a nőkhöz és még csak utalni sem utaltak rá mint Alexnak ebben az évadban, de mivel nem találnak neki egy normális faszit összehoznák egy erős női személyiséggel aki egy nagy vállalatot vezet? Félre ne értsetek nem vagyok a melegek ellen még Alex és Maggie sem zavar egyáltalán, és az sem zavar hogy erős női karakterek vannak a sorozatban. Számomra az idegesítő hogy részről részre bele tolják az arcunkba ezt a feminista nézetet miközben mindenki tudja hogy ilyen a sorozat. Túl hangoztatják már ezt a pl. Supergirlt feministának hívták a mostani részben vagy legutóbb Karán egy nőké az erő pulcsi volt. Azzal sincs baj hogy erős női karakterekkel van teli a sorozat és a férfiak a háttérbe szorulnak, az a zavaró kicsit hogy Maxvel Lord óta nincs egy erős férfi karakter sem még háttérbe szorítva sem. Winn, James, Mon-El inkább tünnek szerencsétlen flótásnak mint hogy erős férfi karakternek lehetne őket nevezni.

shed - 2017. 03. 04. 08:55

chiplecsap. te mobilrol irsz? Ne haragudj, de néha bogarászni kell hogy mit irsz. A supergirlben az a baj, hogy egy idö után bosszanto az mikor minden faszi inkompetens. A szuperhös sorozatnézök száma is véges, szerintem nézöket veszitenek ezzel a történet vezetéssel. És nem a férfiuralmat siratja ebben a sorozatban senki, hanem az egyensulyt.Alárendelik a jo alapokat, a történetet ennek az irányvonalnak, ami kár, mert az elsö évad pl. nagyon jo volt. De hát jártunk már igy más sprozattal is hogy elvitték egy számunkra nem tetszö irányba. Gondolom az iroknak nem a magyar ncore közösség a célpontja :)

heidfeld - 2017. 03. 04. 09:36

Az igazi probléma, hogy ez egy lebutított Supergirl. Igazán komoly ellenfele nem volt. Képességeit korlátozottan használta. És lement úgy egy évad, hogy komoly kapcsolat nem volt benne. Talán ezt direkt csinálják így a készítők, de fura kicsit.
Nem ilyen sorozatot képzeltem el, de a második évadban határozott fejlődés volt, az utóbbi pár részig. Kara-Lena kapcsolat már túlzás lett volna, de ha Alex-nek nem találták volna ki ezt a meleg vonalat, akkor simán be kellett volna vállalni. Na ezért mondtam tavaly is, hogy nincs igazán átgondolva a koncepció, határozott kapkodás volt, ami a minőség rovására ment. Ebben van haladás, de van még min agyalni. Mon-El fontos lehet a további irányban. Nagyon erősen imádkozok, hogy ne csesszék el a vele kapcsolatos dolgokat. Ne legyen igazam, de el fogják rontani, veszélybe sodorva Toshiba-eszközeim..

Chiplecsap - 2017. 03. 04. 18:31

shed
A DC sorozatok egyikében sincs egyensuly, csak a többségében fordítva van, és a nők vannak alá rendelve a férfiaknak, ha öszinte vagyok már a Supergirl-ben is több szálat kapnak lassan a faszik mint maga Supergirl akinek a fő szálja Mocsai-el lett idénre. Alex ugyan akpott egy kis magánéletet, de az a részenkinti 90 másodperc Alex és Maggie közt, a legkevésbé sem nevezhető eröltetetnek vagy tulzásnak .

Legends : 2 Nő karakter 6 férfira, ebből Amaya, már most love stroy szintre esett, egy évadot nem bírt ki hogy ne kapjon valameik csaj love story-t. és várjuk ki hogy mi lessz Sara-val msot hogy Rip visszatérőben van, még a végé na kapitányi rangja odavész XD. Bár ezt azért kétlem :)

Flash 6 férfi a 3 csajra, ebböl a 3 csaj szinte disznek van. Iiris West 3 éve, tulajdon képp semmi más mint Barry imádatának tágya egy trofe egy cél, egy tárgy amit a főhősnek meg kell szerezni vagy védeni, jelen esetben éppen az utóbbi.

Caitlin nagy Killer Frost története kimerül abban hogy ujjab pasit löktek az utjába, immáron a 3.-at.
és Jesse is inkább Wally barátnőjének a szerepében tündököl, most is azért tért vissza hogy az ő barátnjője legyen ezzel Wally-nek megteremtve a drámát, és nem fordítva.

Arrow-rol nem nyilatkozom, már nem nézem, de ha jol hallom Tea leléptet, és uj kanári van, megjegyzem amit Laurel-el müveltek az gyalázat volt.

és itt van Supergirl ahol 2 nő van 5-6 férfira szintén, még Kara főnőke is pasi, előtérbe helyezve a sexizmust, hogy menyivel jobban kel tepernie, most mert Nő és bizonyítania kell . Hozzá téve hogy csak akkor Riporterkedik amikor épp a történet megkivánja, az első évadban jobb balanszban volt a magán életének ezen része, ami idénre csak és kizárolag Mon-el-re redukálodott, aki rendre nem tiszteli Karra önnáloságát. Hozzá teszem, a mentor tanitvány vonal még okés volt az elején. De mivel Kara a cimszereplő mindig lessz fasz iaz életében.

heidfeld
Alex-nek már korábban tervezték ezt a szálat, ugy hogy ez éppenséggel nem valami kötelező, öhm “társadalmi reprezentácio ” . és ő nem lenne meleg, akkor meg kellene lépni a Kara-lena dolgot mert kötelező, ez nem igy müködik.

hokuszpk - 2017. 03. 04. 21:06

Heidfeldnel a pont, ez egy nagyon lebutitott, de legfokeppen legyengitett Supergirl, es amit meghagytak a kepessegeibol ( pl : 2.5 Match azaz kb. 800m/s szupersebesseg ) sem mindig jut eszebe hasznalni.

ja es ha egyszer odajutok, meg azt szeretnem megkerdezni a t. agytroszttol, hogy national cityben az idegeneken kivul el-e valodi erre a bolygora szuletett foldlako ?

Wall-E - 2017. 03. 05. 15:07

Chiplecsap egyéb gondolataira én nem reagálnék, de ez tényleg igaz, miért baj, hogy több a női karakter és előtérben vannak? A sorozatok többségében fordítva van, de oda nem nagyon jönnek a kommentek, hogy legyen jobban előtérben a nők. Örülni kellene inkább, hogy minél többféle karaktert, meg drámát láthatunk. Nem az számít, hogy kicsoda az adott karakter, hanem hogy érdekesn legyen megírva. Ezen túl kell lépni. Eleve Supergirl a főszereplő, aki egy nem evilági nagyhatalmú lény, és leányzó, tehát azért adja magát, az első évadban is nyilvánvaló, hogy ugye a két srác, akiknek tetszik, hozzá képest csak egyszerű halandók. Nincs a sorozatban semmi ilyen probléma, nagyszerű, hogy ennyi teret kapnak a női karakterek.

Alena - 2017. 03. 05. 15:31

Sziasztok! Kicsit off, de szerintetek feltűnhet Powergirl legalább egy epizód erejéig? Érdekes lenne látni egy másik Földről származó Kara Zor-Elt. Na és egy rövidhajú Melissát 😊

hokuszpk - 2017. 03. 05. 22:27

@Alena : Powergirl jo otlet, így, hogy van multiverzum, akár be is ugorhat, de ha csak látogatóba jön, az megint valami nagyívű újragondolás lesz, mert ha jólemléxem a képregényekben ő az egyik megsemmisült univerzum kevés túlélóinek egyike.

hokuszpk - 2017. 03. 05. 22:28

ui: és könyörögjünk az úrhoz, hogy ne Melissa játsza el Powergirl szerepét :)

DarkEagle - 2017. 03. 07. 16:01

@Csiplecsap: Nem vagyok hiú férfi, sőt az előző évadban is kapta a feministasága miatt a sorozat az oltást de akkor még védtem pedig ott sem volt több okom rá. Idén viszont nagyon durván átestek a ló túloldalára. Pont úgy ahogy a másik 3 sorozatban a férfiakkal. Ott van a LOT-ban Sara és Amaya és igazából egyik sem nyújt maradandót. Bár az a sorozat legalább szórakoztató a maga kis világával. Nem beszélve arról hogy a gonoszok, legalábbis idén komolyan vehetőek.

A Flashben konkrétan a casting 99%-a kuka. Az egyetlen értelmes női karakterük Caitlin akit úgy háttérbe szorítottak hogy arra nincs mentség. Izike mondjuk ki nyíltan sose volt jó. Jesse meg csak egy hülye tini. Szóval ja maradt Caitlin és ugye Danielle mami nagyon jól tudna alakítani ha kapna szerepet is ezt láttuk többek közt a Killer Frost részben is.

Az Arrow talán az egyetlen ami kezd velemit a nőkkel elvégre itt volt Sara még badass, majd a Kanári hölgyemények, Laurel és most Dinah, aztán Nissa és most Talia ja és persze Thea arról nem is beszélve hogy eleinte milyen jó volt Felicity. Bár most kezd megint életre kelni.

Szóval összességében pont a Flash és a Supi az aki szarul kezeli a karaktereit. LOT-ban és az Arrowban azért van egyensúly főleg az utóbbiban. De a Flash-Supergirlben semmi. Ráadásul a Supergirl idén nagyon durván átment politikába is ami nagyon nem jó. Alapból nem lenne gáz de minden politikai cucc benne a valóságra akar rámutatni ami azért nem jó mert egy sorozatnak saját mondanivalója kellene hogy legyen és nem a való világban történő shitekre kéne felhívnia a figyelmet állandóan.

DarkEagle - 2017. 03. 07. 16:03

Benn maradt a kommentem megint. :D

Egyébként ha egyszer behozzák Powergirlt és egyszer tuti hogy be fogják akkor eléggé valószínű hogy őt is Melissa fogja alakítani bár én is jobban örülnék másnak főleg mivel azt a dekoltázst ami neki van elég nehéz lesz vissza adni majd Melissával. :D Poén lenne pl ha Laura játszaná majd őt, ugye Smallville-es Supiergirl meg az itteni Indigo.

hokuszpk - 2017. 03. 07. 16:51

@DarkEgale : Lauranak orulnek, meg azt is elsuthetnek, hogy a Smallville univerzumbol atugrik, mittomen bedoglott a legiosgyuru. De ahhoz a dekoltazshoz o is keves :)

DarkEagle - 2017. 03. 07. 17:37

Oké, de kb dupla akkorák a méretei mint Melissáé. :D Plusz egy jó kis megoldással azért jó dekoltázsa van láttam pár képet amin direkt úgy van kiemelve és az szerintem egész jó lenne Powergirlnek. Egyébként én még Erica Durance-et is támogatnám poén lenne a legutóbbi Loist látni Supergirlként. Akarom mondani Powergirlként. Ő meg ugye mint tudjuk, badass és bőven rátesz mindkét másik nénire dekoltázsban. :D

DarkEagle - 2017. 03. 07. 21:20

No de a mai részről: Ez egy jó rész volt már, sokkal jobb mint a múltheti. Az ahogy J’onn úgymond leszerelte Alexet nagyon tetszett. Bár továbbra is zavar hogy a nagyon okosnak beállított emberek ennyire hülyék. Mármint Jeremiás hogy hiheti azt hogy Lilian majd nem árt senkinek és csak elküldi őket valami másik galaxisba? Ráadásul megint ez a hülye kifogás tőle hogy “A lányaim miatt tettem.” Elfelejti hogy az egyik egy idegen? Alexet még csak csak életben hagyják de Kara? Könyörgöm erről beszéltem, megint egy nőnek kell felhívni a figyelmét arra hogy van ám másik megoldás is. Ott voltál a DEO-nál minap elmondhattad volna a tervüket mi meg simán megállíthattuk volna őket. És ügy lezárva. De nem raboljunk el több ezer idegent is pateroljuk ki őket. Ez egyébként megint csak a mostanában történt bevándorlási ügyekre affektál ami baromira irritál már. Mi a francért kell belekeverni a politikát ide is? Értem én hogy a készítőknek meg van a véleményük sőt a színészeknek is de nem lehetne ezt elmondani a saját portáljaikon? Egyébként ha ezek a dolgok nem most történnének nem is lennének zavaróak csak ugye a csapból is ez folyik. Na mindegy.

Végre láttuk Karát dolgozni, bár sokra nem mentünk vele pláne hogy ki is tették a szűrét. Érthető okokból. Bár ez nekem nem világos, hogy elvileg Jimmyke a főnök mégis kirúghatja őt Snapper? Vagyis hát az ő részlegéről kiteheti de az egész cégtől nem rúghatja ki. Egyébként James baromira nem kellett volna a részbe. Azon kívül hogy vigyorgott Winnre meg a nőjére semmi szerepe nem volt. Egyébként ők cukik meg minden lassan úgy érzem ők is túl vannak tolva már. Akárcsak az Alex-Maggie páros akik konkrétan segghülyék. Maggie csak azért ért egyet Alex-szel mert a csaja. Kara és Mon-El meg ugye szintén cukik nagyon összeillenek mindketten idióták és beképzeltek de most ugye jön anyuci meg apuci aztán jöhet a dráma náluk is “Hazudtál, nem érdekelsz, szakítok!” :D A net már fel van háborodva hogy Mon papi miért hazudott Karának arról hogy ő valójában egy herceg. Mintha nem lenne nyilvánvaló az oka. Kara utálja a daxamiakat főleg a herceget és alapból elítélte Mon-Elt csak mert onnan származik szóval alig várom a magasröptű vitáikat majd. :D

Ja igen a hajó megállítása is eléggé érdekes volt. Egyrészt mert tudtommal Kara az űrben nem tud lélegezni mégis megállította a hajót. Na mindegy, lényeg hogy mindenkit megmentettek de aput meg a Luthor mamit már megint futni hagyták. Váó. hol volt a DEO egység nézték a csillagokat vagy mi? :D

Egyébként most nem azért de az idegen fajok kitelepítése nem elég indok behozni Supermant? Ezért nyivákolok hogy feminista a sorozat. Nem azért mert soviniszta lennék. Castingolják Supermant de csak dísznek. J’onn ott ül az irodában azt mondja nem ér oda időben. Hagyjuk már ember majdnem gyorsabban repül mint Superman, sőt. Amíg ők ott beszélgettek Kara megállította a gépet egyedül. Ha már Supermant nem tudják bevetni használhatnák J’onn-t néha legalább.

Egyébként a vicc az egészben hogy Mon-El itt van, köztudottan legalábbis a képregény olvasók számára, hogy ő fényévekkel gyorsabban tud repülni mint bármelyik kryptoni lény. Igen, a képregényben egy szempillantás alatt tud galaxisokra utazni. Itt meg konkrétan csak iszik meg üt. Ja meg magasat ugrik. :D Nagyon remélem hogy kezdenek a karakterével valamit mert az baromira nem elég hogy ő Kara kutyusa.

Most pedig 2 hét szünet aztán jön a musical crossover felvezetés plusz Hercules és Lois Lane is benéz hogy felborítsa a rendet az úgymond Karamel életében. :D

Tyberius06 - 2017. 03. 08. 03:58

Hm… kivételesen egyet tudok érteni szinte mindenben DarkEagle-lel. A rész nem volt rossz (az hogy a nők mennyire vannak előre tolva, mennyire feminista a sorozat stb… baromira nem zavar és nem is érdekel, still a hibák és a karakterek nem használása illetve nem megfelelő használása azért fájó), de a felsorolt faszságok fájóak. Nem vágom mi a francokat szenvednek az írók a Cadmus szálon. Kezdetektől nem tűnt erősnek (legalábbis nálam), de mostanra kifejezetten idegesítő. Tipikusan az az eset, amivel az Arrow meg a Flash is szenvedett 2-2 évadon keresztül. Kezdetben a főgeci visz mindent, majd a jók vinnének, de a főg… mindig megússza, majd az évad végén vmi banális leszámolással mindenki happy, akinek annak kell lennie.
Hercules-Luis párhuzam nekem is beugrott, jöhetne Xena is big sisternek :D :D :D
Egyébként megint a plothoz igazították Supergirl képességeit, ami konkrétan szar. Itt megállított egy baromi nagy és épp fénysebesség határ felé gyorsító űrhajót, máskor meg nem ér oda időben, vagy nem tud elkapni vmit stb…
Nekem továbbra sincs James-szel mint Guardiannal bajom, de a Jamest játszó színésszel már igen. Ami jobban zavar, hogy ebben a részben benne volt kb 2-3 percet, az előtte kettőben nem szerepelt, szóval semmi értelme igazából a szereplésének. Én írnék neki egy lezáró epizódot, azt kiszedném a sorozatból. Az ötlet nem rossz, hogy kell egy Guardian, aki a kisebb földibb ügyeket kezeli, de azt másképp kéne.
Alex-Maggie párosból, Maggie lekerülhetne a palettáról, mármint konkrétan semmi szerepe nincs, maradhatna Alex barátnője/csaja, whatever, de minden részbe beletuszkolni tök felesleges.
Szerintem az írók érezhették, hogy annyira elpakolták Karát Supergirl miatt, hogy a CatCo-s részeknek semmi funkciójuk és értelmük nem volt már, nem is nagyon voltak, szóval ezzel a megoldással kiírták a helyszínt, amit én sajnálom, nekem kezdett sok lenni Supergirl, és több Kara, mint újságíró sztorit néztem volna…
Kara-Mon El szakítós drámázásra nem leszek kiváncsi (így lesznek a 40 perces részekből 20 percesek).
Nekem az első évad jobban adta, minőségben picit feljebb volt, a történetek nem voltak erősebbek, de legalább a karaktereket jobban kezelték…

hokuszpk - 2017. 03. 08. 07:02

@DarkEagle: a dupla meret azert eros tulzas, mondjuk ha visszalapozunk az Indigo vs Supergirl epizodig, akkor ott lehet osszehasonlitast tenni.
no irtam egy egesz hosszu osszehasonlitast, de inkabb nagyon roviden osszefoglalom :
szerintem Laura jobban odafigyel magara, es ez optikailag nagyon pozitiv.

hokuszpk - 2017. 03. 08. 07:11

na ezt még megnezem. tenyleg utolerte es megallitotta az urhajot ?
valaki szoljon a keszitoknek, hogy a szokesi sebesseg valahol 11KM/s kornyeken van, ezt kell megugrani.
ha jolemlexem, amikor ML bombajaval szaguldott kifele a varosbol, akkor 2.5 Matchot mondtak be, ez kb. 800m/s ( 2.5x 330m/s ) mondhatni eros karakterfejlodes.
de az elozo resz elejen meg azzal is szenvedett, hogy a vontatorol levegye es lefekezze a potkocsit, valoszinuleg az joval kisebb, mint egy urhajo.
az urben valo lelegzest ha jolemlexem tavaly kitargyaltuk, akkor abban maradtunk, hogy ebben a verzioban nem lesznek urkalandok mert mar supieknal sem divat az urben eletbenmaradni.

valakit zavarnak a kovetkezetlensegek, valakit nem, en speciel az elso csoportba tartozom. oke mese, de akkoris.

hokuszpk - 2017. 03. 08. 07:15

Kevin Sorbo urhajon az inkabb Andromeda mint Herkules nem ?

Tyberius06 - 2017. 03. 08. 11:10

@hokuszpk: Hercules ikonikusabb, többen ismerhetik onnan mint az Andromedaból.
Nemtom mennyi a váltás a km/s és m/s között, de ha ezer akkor 300 m/s-et szedett össze pluszba Kara. Oké vmivel többet, de szegeny majdnem megizzadt ammyira erőlködött.
Igen, ettől még következetlen meg balfaszság a jelenet. Főleg mert ilyen szintű lassulásra sincs teljesen feltalálva az emberi szervezet. De nagyon szívbemarkoló jelenet volt az Alex meg Kara között. Kiváltott belőlem egy-két ásítást. Jobban tetszett volna ha végül nem tudja megállítani…

hokuszpk - 2017. 03. 08. 13:03

1000 a valtoszam.
11.2km/s = 11200m/s namost ha a 800m/s hez hozzaadom az altalad emlitett 300m/s -t = 1100m/s akkor meg mindig hianyzik egy nulla a vegerol.

hokuszpk - 2017. 03. 08. 13:11

pontositsuk szamitasainkat :)
aszondja a kugli a
“2.5 match in m/s” kifejezesre, hogy 857.5 m/s
a szokesi sebesseg az itten van :

https://hu.wikipedia.orghttps://hu.wikipedia.org/wiki/Kozmikus_sebess%C3%A9g#A_F.C3.B6ld.C3.B6n

ebbol nekunk nem a korpalyas kell, amit mar eleve 30x gyorsabbra ir az utasszallito gepeknel, es 7.8 km/s ( 7800m/s ) hanem a masodik kozmikus sebesseg, ami a bolygotol valo elszakadashoz szukseges. nos ez 11.9km/s = 11900m/s
tehat az elobb nagyjabol jol szamoltam, a +300m/s -el is — ahogy flipperes korokben mondjak — csak a tizes szorzobol jon ki.

hokuszpk - 2017. 03. 08. 13:12

na elbabralodott a link.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kozmikus_sebess%C3%A9g
remelem igy mar jo.

hokuszpk - 2017. 03. 08. 13:14

ah reggel van. nem 11.9, hanem 11.19km/s megiscsak jo volt a 11.2 -es kerekites.
* megkernek egy moderatort az utobbi hozzaszolasaimat vonja egybe valami ertelmes szerkesztett formaban :)

DarkEagle - 2017. 03. 08. 19:45

“Kevin Sorbo urhajon az inkabb Andromeda mint Herkules nem ?”

Jogos bár én azt a sorit sose szerettem ezért említettem inkább Herculest. :D

Amúgy pont az ilyen (a sorozat) logikai elveit félredobják csak hogy tudjanak valami politikai utalást tenni a mai világra. És ezért zavaró pl a feminizmus vagy a politika. Ugye J’onn tud lélegezni az űrben mégis Kara megy megállítani a repcsit. Ami nem lenne baj hisz múlt évben fináléban is feltolta a börtönt de akkor legalább elájult. Most viszont semmi nem volt. Még csak utalás se volt arra hogy hogyan bírta ki fenn. Ha J’onnt felhasználnának ilyen esetekben hogy ne állandóan csak Kara legyen a hős vagy ha végre megcsinálnák Mon-Elt a képregény szerint akkor nem kellene itt matekozni nekünk kommentekben mivel ő ugye comicban egy pillanat alatt tud univerzumokat utazni mivel annyira gyors. De nem, megint Alex és Kara hősködik és ha ez nem lenne elég Luthor mama megint elszökött de azt nem vágom, hogy Danvers papa miért ment megint velük meddig akarják még húzni ezt a “Téged védtelek ezért vagyok velük” baromságot, annyira elcsépelt hogy szinte minden 2. soriban vagy filmben benne van.

heidfeld - 2017. 03. 09. 15:25

Azon gondolkodtam az utóbbi időben, hogy nagyon nem tetszik Kara egyénisége. Ugye alapból benne van ez a kryptoni lenézése a többi fajnak. Hiába nevelkedett földi környezetben, ez nem sokat tompult. Néha párosul ez sértődöttséggel, és akkor is úgy lesz érzéssel.. Csóri Mon-El is vagy igazat ad neki, vagy megy a durci..
Szóval, ha ilyen barátnőm lenne kiugranék az ablakon, de megmentene:D. Eltenni láb alól nem tudom, mert viszonylag kevés kryptonit van környezetemben, így vagy nem értek vele egyet pár kérdésben, vagy csatlakozom a Cadmus-hoz…
Alex mellett azért is kell Maggie, mert előbbi nagyon kezd szétesni. Hát tényleg nem kímélik az írók karakterét, az biztos.
Ideje volt a daxamiak érkezésének. Nagyon kíváncsi leszek, hogy kit szánnak Mon-El feleségének. Kara reakciójára külön kíváncsi leszek.

hokuszpk - 2017. 03. 09. 21:29

@heidfeld : a francba. James meguszta :D)

DarkEagle - 2017. 03. 15. 17:31

Jimmyt úgyse írják ki mostanában bár meglepő hogy alig kap szerepet. Na nem mintha hiányozna. :D

DarkEagle - 2017. 03. 20. 23:43

Asszem most a net egy ideig el fog fáradni. Már most tele a net azzal hogy Melissa és Chris Wood együtt van a valóságban is csak mert pár képen együtt sétáltak és mert Melissa sétáltatta Chris kutyuliját. Hát mik vannak itt kérem. :D De még ha együtt is lennének, nagy ügy.

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-4330850/Supergirl-stars-Melissa-Benoist-Chris-Wood-new-couple.html

Ayrons - 2017. 03. 21. 07:40

Melissa Benoist (Kara Danvers/Supergirl) és Chris Wood (Mon-El) hivatalosan is egy párt alkot a sorozaton kívül is.
Hivatalos :D

hokuszpk - 2017. 03. 21. 07:57

mi ebben az ujdonsag ?
mar a valoperes hirnel itt: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/08/hirvasarnap-305/
megkommentaltam jol.

jessm - 2017. 03. 21. 09:29

hokuszpk : Azért csak jól tippeltél. Mert rendezőtől kezdve az utolsó statisztáig, bárki lehetett volna akivel együtt dolgozik jelenleg. Bár igaz, hogy ha már egyszer összejött sorozatbeli partnerével, akkor nagyobb valószínűseggel történik meg újra.

A rész elég jó volt. Legalábbis Winn sztorija .
Mon-el rész csalódás volt, kár volt Kevin Sorbot és Terri Hatchert erre ellőnni, szinte semmit nem láttunk belőlük ( vagy még fel fognak tűnni?). Meg lehetett volna jobban írni a konfliktust ,mint hogy hazudtam, mert csak.

Darren Criss pedig 30 másodpercben is zseniális volt. :))

LaCRossE - 2017. 03. 21. 10:27

Szerintem imádni fogom a holnapi The Flasht. A musicalek mindig is közel álltak a szívemhez.

Nem volt rossz rész, de remélem, még Mon-El szülei nem távoznak, elég csalódás lenne, ha ezzel letudnák a szálat az elég nagy felvezetés után.

Hah, Darren Crisst látni egész kellemes volt. Bár a Glee nem volt tökéletes, sok hibája volt, nagyon kedves volt a szívemnek a sorozat.

hokuszpk - 2017. 03. 21. 12:51

@jesson: mar akkor latszott a csajon, hogy olvasta a forgatokonyvet es melyen egyetert ezzel kifejlettel :)
megkockaztatom Mon-El szereplovalogatasaba is volt eros beleszolasi joga.

DarkEagle - 2017. 03. 21. 14:14

Komolyan mondom ha Winn nem lett volna most kukáznám a sorozatot. Kara a leghülyébb nő a világon. Kioktatja Mon-Elt hogy a kapcsolatok nehezek és vannak hullámvölgyek erre az elsőnél kidobja a csávót. Nem vágom hogy ő a nagy hős mit nem fog fel azon hogy azért nem mondta el neki hogy kicsoda mert tudta hogy reagálna. És hiába mondja hogy ebben nem lehetett biztos mikor elejétől fogva megbélyegezte még sima daxamiként is. Ha én lennék Mon-El ott hagynám a francba beülnék a kis repcsimbe aztán elhúznék a vérbe. Kezd elegem lenni a CW íróiból mert tavaly és idén kb amíg el nem kezdték felépíteni a kapcsolatukat imádtam Karát és Supergirlt is de most már csak egy kicseszett politikai bábú ami reflektál a valós politikára.

Az is mi volt mikor daxami anyu beszól hogy “Make Daxam great again!” Nem hiszem el hogy ezt az írók komolyan gondolják. És akkor ott volt Winn szála amiben a bevándorló csaj bűnét akarják magyarázni hogy oké hogy tolvaj de jó ok miatt lopott. Hagyjuk már basszus. Mon-Elt kvázi elássák mert nem mondta el hogy egy herceg volt anno, Winn csaját meg piedesztálra emelik kb mert egy bevándorló aki a tesóját akarta menteni holott ha szól Winnek sokkal előbb megcsinálhatták volna azt amit a rész végén. :D

Sose gondoltam hogy ennyire elegem lesz mostanában főleg ilyen hamar a sorozatból de ami sok az sok. Totálisan kiölték a feelgoodot a sorozatból most már minden csak a szerelmi drámáról szól meg a politikáról. Ennyi erővel nézhetném az RTL Klubot vagy a TV2-t is. :D

DarkEagle - 2017. 03. 21. 14:14

Egyébként remélem azért akarják őket szétszedni mert a valóságban most összejöttek így nem kéne erőltetni a képernyőn is őket mert akkor tökön szúrom magam. :D

hokuszpk - 2017. 03. 21. 18:23

en asszem mar csak arra ( vagy azokra ) a resz(ek)re leszek kivancsi, amikor Supergirl babát vár :D)

Tyberius06 - 2017. 03. 22. 01:50

Én eljutottam oda, hogy itten kuka szaga van a sorozatnak. Nem szenvedem végig az évadot. Elég a 24-gyel vesződni. Winn szála okés lett volna, de az hogy a barátnőjét úgy tudták csak tovább tolni, hogy bapakoltak neki egy ilyen foss háttérsztorit, csak hogy mozgatni tudják, hát ez eléggé WTF. Azt végre az íróknak eszébe jutott, hogy van egy Guardian is arrafelé… Egyébként baromi látványosan kiölték Kara magánéletét, de úgy mindenki magán/civil életét a sorozatból, fullba nyomják a kretént ezzel a sok ügynökséges egészrészre rányomunk egy 5 perces sztorinyi monster of the weeket, a maradék időben meg love/hate sztori. Az a gáz, hogy totál fosul van írva Kara karaktere. Még valamikor az évad elején kijelenti, hogy mind közül a herceg volt a legrosszabb, de alapon az összes dexani egy fasztalicska. Én se adtam volna meg az esélyt neki, hogy tudja az igazat rólam ha én vagyok a herceg. A kurva anyját (teremtője nyugosztolja), nem is ismeri, csak hallomásból azt von egy ítéletet róla, azt csodálkozik, hogy nem fedi fel magát… Gondolom az írók ilyenkor geci büszkék magukra, hogy mekkora drámát sikerült papírra vetniük… izé… nem…

winnie - 2017. 03. 22. 20:10

katie mcgrath állandó szereplővé lép elő a 3. évadban.

DarkEagle - 2017. 03. 22. 22:35

Végre egy jó hír!

heidfeld - 2017. 03. 24. 21:11

Katie Mcgrath és Floriana Lima több szerepet kaphatna. Mondjuk annyi lehetne a hátránya, hogy még jobban kijönne, tehetségesebb színésznők a többieknél…
Aktuális rész kicsit felhúzott. Azon már meg sem lepődtem, hogy Mon-El-ből lassan egy nyafogó meleget csinálnak, de laza karaktere teljesen elveszett. Az meg teljesen érthetetlen, ha szégyenli régi életét, változtatni akar most, hogy a népét új irányba vihetné, megy vissza csaposnak. Oké szerelmes, csinálunk baromságokat ilyenkor, de mégis…
Magam részéről az lesz egy nagy kérdés, hogy érkezik-e Mon-El kijelölt párja, vagy sem. Túl azon, hogy látnánk egy féltékeny Supergirl-t tesztelhetnénk, hogy a készítők kihagynak-e ilyen ziccereket? Ha igen, az nem túl biztató a jövőre nézve.

LaCRossE - 2017. 03. 28. 10:46

2×17
Úgy tűnik, a készítők elfelejtették, hogy már tudjuk, az elnöknő egy idegen. Mert a rész végi jelenetnek sok értelme nem volt így. Kizárt, hogy az elnököt gonosznak állítsák be, legalábbis a Supergirl ilyet tuti nem fog meglépni.

Mon-El szerintem egy kicsit javulhatott most a többiek szemében.

Alex és Maggie szála nem sok vizet zavart, meglettem volna nélküle is.

Lol, Lois Lane megölte Herculest! :D RIP Hercules! :D

Shed - 2017. 03. 28. 14:43

Elgondolkodtam azon, hogy elmehetnék forgatókönyv írónak. Sztem ilyen logikus cselekményszálakat én is össze tudnék hozni :D

Remélem jól sejtem, hogy azon a hajón, melynek ezidáig a közelébe sem tudtak menni, és ahova S. gond nélkül beteleportált, van egy csomó daxami, aki mind ugyanolyan szuperképességekkel rendelkeznek, mint Mon-El.

Valamint, ha jól értem, Daxam bolygó legalábbis tele van a Földön szuperképességű daxamival. Elég jól rövidre tudnám zárni a történetet. Átjön a sox daxami, és elfoglalják maguknak a Földet, az embereket meg rabszolgájukká teszik.

DarkEagle - 2017. 03. 28. 14:58

“Lol, Lois Lane megölte Herculest! :D RIP Hercules! :D”

Kiégtem mára is! :D

@Shed: Bocs de ez már megvolt az 1. évadban, nem emlékszel? Akkor kryptoni “barátaink” akarták maguknak a Földet. Szóval így nézve te sem lennél túl jó forgatókönyv író. :D Arról nem is beszélve, hogy így, hogy Rhea megölte apucit nem maradt senkije csak pár csatlós. Azok egyértelműen nem harcosok hanem elnyomott parasztok kb. Supergirl simán lebeszélné őket a harcról. Viszont a sorozat tényleg egyre jobban megerősíti bennem, hogy a férfi szereplők semmire nem jók. Szegény Hercules kiáll a fiáért erre anyu megöli. Ami meglepett, bár nem nagy cucc, hogy J’onnt küldték harca és nem Karát. El se hiszem. Idejét se tudom mikor harcolt utoljára.

Karamel (:D) szál okés jelenleg, mert aranyosak meg minden de ott is az van, mint az egész sorozatban, a nők uralkodnak mindenen és mindenkin. Nem az volt a gondom most is hogy Mon-El reggelit készít de konkrétan az, hogy Kara elment harcolni addig Mon-El meg mosogatott csak mert nem volt ott a fekete ruha amit a DEO-tól kapott? Na hagyjatok már lógva pls. Nem mehetett volna más ruhában? Úgysem ismeri senki. Ez megint olyan volt mint mikor először kufircoltak Karával és a csaj meg hozott neki egy csokor virágot. :D Maguk módján vicces jelenetek lennének csak így hogy ennyire elvannak nyomva a férfi karakterek inkább idegesítőek. Rhea körüli dolog is engem igazol mert ott is nem azt csinálták hogy na majd anyu lesz a kedves megértő hanem ott is megint egy nő a vaskezű uralkodó aki el nem tudja képzelni hogyan lehetne élni úgy ha nem királyságot irányít. A fia is csak azért kell hogy legyen egy király mert náluk nyilván egy nő nem uralkodhat. Egyébként tényleg olyan könnyen rövidre lehetne zárni ezt az egészet, már ha tényleg a fiúk kellett volna nekik. Leköltöztek volna szépen a Földre és akkor együtt maradhattak volna.

Attól félek, hogy eljutunk oda mikor Kara kénytelen lesz megölni anyut aztán ez majd szépen rányomja a bélyegét a kapcsolatukra.

Ettől eltekintve egész jó rész volt de szomorú hogy idén a Flashben és a Supiban is Kevin Smith kell hogy jó részt kapjunk.

Maggie Alex szálat inkább nem is említem. Csinálhattak volna belőle egy jó kis Batgirl easter egget ehelyett csak egy szimpla üresjárat volt.

Ja igen, tényleg nagyon jó lenne már ha Mon-El rendesen beállna hősnek ruhával meg minden mert oké hogy nagyon cukik Karával de baromi zavaró hogy háziállatként tevékenykedik egyelőre csak. Pedig vagy 10 résszel ezelőtt volt beígérve az a ruha Winntől. Mondjuk mit is vár az ember mikor alapból dupla olyan erősnek kéne lennie mint Kara (képregény szerint) itt meg konkrétan csak erőset üt meg nagyot ugrik. :D

DarkEagle - 2017. 03. 28. 14:59

De legalább most egy hónap szünet és a következő rész azért ígéretesnek tűnik az iZombies srác miatt, no meg lesz Lena végre megint.

Bár ott is irritál a SuperCorp-os leszbi shipperkedés.

Shed - 2017. 03. 28. 16:12

DarkEagle: És tényleg, benéztem, az már megvolt tavaly:)

Azért durva volt hogy megölte a férjét gondolkodás nélkül. Egyébként mennyire rájátszottak már, hogy mindenképp ki kelljen szabadítani MonElt. Saját akaratából ment fel a hajóra, ha nem rakják börtönbe és jön Kara, akkor mi lett volna?

Mondta volna Mon EL, hogy: “Ez van Kara, inkább a szülők mint hogy meghaljál, ég veled.”

Kíváncsi vagyok, hogy a vérdíjat visszarakja Karára vagy nem. Bár gondolom filmes logika szerint azt csak egyszer lehetett rárakni :D

DarkEagle - 2017. 03. 28. 20:54

Hát pedig én tudnék örülni a DC leghíresebb és legjobb fejvadászának. :D Lobonak ha esetleg valaki nem tudja kiről van szó.

Engem ami érdekel még egyébként hogy mit akarnak az elnöknővel mert ahogy fentebb írták ha gonosz lenne nem mutogatnák állandóan hogy idegen a nő. Valószínűnek tartom hogy fináléig nem is fogunk róla megtudni többet és csak a következő évadra jön majd elő.

LaCRossE - 2017. 03. 28. 21:07

“Engem ami érdekel még egyébként hogy mit akarnak az elnöknővel mert ahogy fentebb írták ha gonosz lenne nem mutogatnák állandóan hogy idegen a nő. ”

Nekem mások az indokaim: el tudsz képzelni egy titokban idegen nőt, aki az USA elnökeként pózol, közben pedig a Föld leigázását/elpusztulását vagy csak valami szimplán emberellenes tettet akar végrehajtani? :D

Bár engem annyira nem zavar a dolog, mint téged az, hogy ha egyet el lehet mondani a Supergirl sorozatról, akkor az az, hogy “overly PC”.

CactusBonus - 2017. 03. 29. 11:16

Én azt várom, hogy mikor jön el a jelenet, mikor Mon-El könnyek között, a padlón csúszvakér bocsánatot Karától, hogy férfinak merészel lenni és díszdobozban átnyújtja a frissen levágott golyóit :)

heidfeld - 2017. 03. 31. 14:56

“Szerencsére” van sok más bajom, hogy a Supergirl elképesztő hülyeségein legyek kiakadva, de nagyon szomorú, hogy várva-várt javulás meredek esésbe csapjon át.
Tegyük fel, hogy a mostani Évim találkozna a 10 évvel ezelőtti barátnőmmel/ szintén Évi:D/, majd mondanám neki, az hogy megbántott. Csak nem lenne olyan buta, hogy megkeresse, hogy volt ez, meg miért?! Ami volt elmúlt, két ember ügye. Más ne üsse bele az orrát, ha jót akar se! Ha engem megtalálna ilyen kérdésekkel egy volt csajom pasija, bizony a falon keresztül vágnám ki az első emeletről.
Már számomra is túladagolták a feminizmust. A melóban hagytam a ruhám, azért nem tudok menni embereket menteni, de kukta vagyok kötényben? Na meg a nyavalygás.
Azt is említsük meg, hogy Mon-El a szavát adta, hogy a szüleivel megy, erre jönnek érte, ő már pattan is… Elégedetlen a népe sorséval, lenne lehetősége változtatni, erre szalad egy olyan csaj után, akinek a személyisége enyhén szólva is érdekes, de ő a főnök, az biztos.
Még említhetném, hogy miért volt csak 4 testőr, vagy csak két bérgyilkos, de véges ugye a költségvetés.
Pozitívumként említhető, hogy a daxamiak jelmezei jók, “Lois Lane” fantasztikus, és Floriana Lima egy-két reakcióján is látni, hogy tehetséges színésznő.

DarkEagle - 2017. 04. 25. 18:36

Na, VÉGRE! Egy jó rész! Most kivételesen mindenki jó volt. Jimmy bandája is jó lehet még a végén Lyraval. Visz bele némi poén faktort talán. :D

És most már tényleg tudatosult bennem, Katie McGrathra hatalmas szükség van, hogy a sorozat levetkőzze a gyermetegségét. Amelyik részben ő benne volt eddig az mind szinte tökéletes volt. Az iZombie-s srác is fain, a segédje is baromi ismerős de nem tudom melyik sorozatból. :D

A nyomozó duó meglepően poénos volt, mármint Kara és Mon-El.

És Snapper is egyre kedvelhetőbb. Talán kinevel Karából egy igazi nőt és riportert. :D Remek kis rész volt, és az utolsó 4-ben már tuti nem szarakodnak látva a rész végi jelenetet. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Lena nem sokára megtudja hogy Kara, Supergirl. Bár nem lepne meg ha már tudná amúgy is. :D

hokuszpk - 2017. 04. 25. 22:05

mint láthatjuk Dark kollegának egy kis pixelháború elég, hogy minden szörnyűséget azonnal megbocsájtson.

Shed - 2017. 04. 26. 07:31

Azért billegtetik Kara és a Luthor lány között a leszbi vonalat rendesen :)

Szerintem nem tudja hogy Kara Supergirl. Gondolom majd lesz abból is egy drámázás, hogy “Becsaptál, végig nevettél rajtam, olyan vagy mint az unokatesód, és a bátyámnak igaza volt”
Remélem nem az jön ki ebből ,hogy Kara próbálja menteni a barátságot, de Luthor kisasszony kiköt a mostohája mellett és egy évadon keresztül megy a gonoszkodás egyik részről, másik részről meg a sóhajtozás hogy elvesztettem az öribarim.

Kara csajának az anyja tudja gondolom Supergirl civil személyazonosságát is. Látja hogy a fia egy szőke lánnyal él együtt, felteszem ő fogja az infót elköpni.

DarkEagle - 2017. 04. 26. 16:46

Egy szóval se mondtam, hogy egy jó rész mentesít több heti rosszat vagy átlagosat. De hónapok óta ez volt az első rész amit tényleg élveztem és még Jimmítől se másztam a falra. :D Baromira nem a harcok miatt lett nálam jobb ez a rész. A színészek tették jobbá. Gobndolok itt az említett iZombie-s csókára vagy épp Katie-re vagy nem utolsó sorban Teri mamira. ;)

Anni - 2017. 04. 29. 12:16

Az elmúlt 1 hónapban kezdtem el a sorozatot most értem be ahol jár :) Nagyon tetszik a sorozat nem tudom eldönteni ez a jobb vagy az első évad az biztos, hogy egészen más.

Na de a mostani részről: nagyon jó kis pörgős volt sokszor nevettem rajta :D Lena nagyon jó karakter bár valamiért tartok attól, hogy most Supergirl ellen fog menni..Lyra és Winn baromi viccesek :D Snapper is egyre szimpibb.
Alexet hiányoltam de látva a következő rész címét megbocsájtottam :D

DarkEagle a csaj segédet én a Timeless sorozatból ismerem ha esetleg ezzel segítettem :)

heidfeld - 2017. 04. 29. 17:02

Talán a sorozat leggyengébb része volt. Hiába tehetséges színész Claudia Doumit, Rahul Kohli, Katie McGrath, ha egy Észak koreai menekült írja a történetet.

DarkEagle - 2017. 04. 29. 22:57

És tényleg. Timeless miatt volt nekem is ilyen ismerős mert én is abban láttam legutóbb. :D

DarkEagle - 2017. 05. 03. 14:41

Na jó, most lett elegem. Szerintem az utolsó 3 részt ledarálom aztán csókolom. Nem hiszem el, hogy volt olyan élő ember a világon aki nézi a sorozatot és szerinte ez jó volt. Komolyan mondom, hogy a 2 éves unokaöcsém jobbat talál ki. Lényegében azért raboltatták el Alexet hogy a nője meg a húga haverkodhasson. Annyira rühellem az ilyen kamu baromságokat mikor az elején kioktat valakit, hogy mi a helyes stb, aztán a végén totál mást csinál majd akit kioktatott megtanulja a leckét és elkezdi győzködni az ellenséget. Naná hogy sikerül neki az utolsó pillanatban megmenteni Alexet hisz mikor máskor menteni meg?! Tele a hócipőm ezzel az évaddal, az egész annyira hatásvadász hogy az hihetetlen. Őszintén szólva nem volt SENKI a részben aki emelte volna a színvonalat. Még Lena és Rhea is totál bullshit volt. Meddig is tartott amíg Lena meggondolta magát a kapuval kapcsolatban, 2 óra? :D Azt mondja más mint a családja erre egy totál vadidegen idegennel lepacsizik és készít egy átjárót mert miért ne.

Arról nem beszélve, hogy mégis mi volt ez az egész plothole? J’onn nem tud olvasni egy átlagos ember agyában? Ne már emberek. Legalább magyarázták volna meg hogy miért nem. Lényegében már semmi haszna J’onnak mert csak a szomszéd boltos agyát tudja kiolvasni. Kara meg szenved mint a hülye ahelyett, hogy kihozná a börtönből azt a majmot de nem hiszen kell tanulság is az agyhalott nézőknek mert kb csak ők veszik be ezt a szitut, akik addig jutnak csak hogy KaraMel. Mon-El is kb olyan mint egy művirág. Ott van de hogy minek azt nem tudom mert néha van pár mondata de állandóan erőltetik ezt a viccesedést de baromira nem poénos. azt mondja, hős de konkrétan még talán csak 1 embert mentett meg. Az egyetlen hősies tette az lett volna hogy ott hagyja Karát de ugye azt se lépték meg.

Na mindegy nem is sorolom mert az a vicc, hogy az én rinyálásomat a részről tovább tartana leírni mint ameddig a rész forgatókönyvét írták.

DarkEagle - 2017. 05. 03. 14:43

Egyébként az mi már basszus, hogy a 15 éves osztálytársuk összerakta anno a képet de mindenki más Kara körül annyira sík hülye hogy nem esik le nekik a tantusz? Teljesen hülyére veszik a nézőket a készítők. Ha fel kéne mutatnom egy példát mikor azt mondom, hogy a készítők előhúztak a seggükből egy szar részt amivel húzhatják az időt akkor ez iskolapélda lenne.

Anni - 2017. 05. 03. 16:00

DarkEagle mindig jókat mosolygok a hozzászólásaidon :D

De egyébként teljesen igazad van, ez tipikus töltelék rész volt. Kara nagyon idegesített végig, Maggie szerintem még rendben is volt. Megint kijött, hogy Floriana mennyire jó színésznő. Az, hogy a csávó összerakta, hogy ő supergirl tényleg nagyon gagyi húzás volt. Lena meg ha már valaki 10 percig kedves vele az öribarija lesz..

A végén Alex és Maggie aranyosak voltak, sokkal inkább őket nézem mint Karát meg a papucs Mon-El-t. De összességében nekem Alex mentette meg a részt az akváriumos jelenetekkel, azok jók voltak.

hokuszpk - 2017. 05. 03. 17:40

hat amikor mar Teri mami se tud segiteni…
megint azon amultam, hogy Kara mennyire nem hasznalja a kepessegeit. persze minek is, akkor az egesz dramazasra semmi szukseg; b verzio, hogy ideje egy jo fulesz szakorvost meglatogatnia.

annyira nincs otletuk a keszitoknek mit kellene kezdeni ezzel a lannyal, hogy csak nezek; ha nem az otven fele ballagnek, rabeszelnek nehany ismeros fiatal holgyet, hogy vegyen fel egy ‘S’ jeles ruhat, es forgatnank ez ala a cimszo ala jobbat, porgosebbet :)

heidfeld - 2017. 05. 03. 20:11

Jobb volt ez, mint a múlt heti szörnyűség. Miért nem jöhetett rá egy földi halandó, hogy Karának milyen képességei vannak. főleg gyerekként? Egy év alatt sok mindent meg lehet szervezni. Ok, voltak érthetetlen dolgok, de csak a CW-n vagyunk.
Érdekes Hokuszpk felvetése is, hogy a drámázás olcsóbb az akcióknál. Kara alig használja a képességeit, nincs erős ellenfele, pedig bőven vannak a Földön idegenek. Itt nagy változás kell. De a Maggie-Alex vonalon is kell egy harmadik. Nagyon aranyosak, de évadokig ezt nem lehet vinni. Floriana igen jó színésznő, de csodákra ő sem képes.
Ha megépül a kapu, remélem sok daxami jön át rajta. Bár így is rengeteg hölgy van a sorozatban, egy nagyon kell, hogy érkezzen. Igen, Mon-El kijelölt felesége. Ő több szempontból is érdekes lenne. Ha ilyen ziccert kihagynak a készítők, sok jóra nem számíthatunk. Fájó szívvel kellene kaszálnom, legkésőbb a 3. évad végén. Minden hülyeséget még én sem nézhetek el, hiába vagyok elfogult a sorozattal.

Alexejevic - 2017. 05. 04. 11:06

Én már 2-3 éve mondom, hogy ennek az unverzumnak egyetlen egy nagy gyengesége van, amit sosem fog kinőni… Az, hogy a CW-n fut… Egyszerűen nem lehet komolyan venni az egészet. Pedig az alapanyag határtalan és adott. A szereplők szerintem jók. De azok a “történetek”, amiket előadnak…
Hozzám még mindig az Arrow áll a legközelebb. A Supergirl nálam minősíthetetlen, a Flash is nagyon átment gagyiba. Egyszerűen a készítők nem találják mit is kéne csinálniuk… Nagy nekik ez a feladat.

DarkEagle - 2017. 05. 04. 17:50

Nyilván nem a feladat nagy nekik, hanem az, hogy nem jó csatornán mennek ahogy te is írtad mert tuti hogy vannak megkötések, prioritások mint pl szerelmi sokszög, tini nyál, halom pucérkodás, szexiskedés, dráma ezerrel és még sorolhatnám. :D

hokuszpk - 2017. 05. 04. 18:39

esetleg ideje volna ujragondolni a korlatozasokat, mert a hajdani 12M nezonek lassan mar csak a tizede van.

DarkEagle - 2017. 05. 04. 23:27

Na azért azt tisztázzuk, hogy CBS nem akkora mint a CW bár ott is bukta a néző negyedét évad végére. De ha jól rémlik 5-6M körül jött ide át. És 3M körül nyitott. És hát ja mostanra látszik hová jutott. Szerintem ez egyértelműen betudható annak hogy nagyon durván túltolták a politikát, a bevándorlókat, a leszbi cuccot etc. Mert az évad első fele amíg nem derült ki hogy Alex meleg addig nagyon jól hozott, még a Flasht is megszorongatta. Onnantól viszont folyamatos lejtmenet. Arról nem beszélve hogy hatalmas érvágás volt hogy Calistát kivenni, még ha nem is ők akarták így. Ezért is leszek kíváncsi az utolsó két részre mert azokra tér vissza elvileg. Inkább maradt volna akkor a CBS-en és akkor Calista is maradhatott volna. Mert nagyon hiányzik a Karával való dinamikájuk.

DarkEagle - 2017. 05. 04. 23:28

Bár Lena némileg pótolja de még nem az igazi. Snapper meg aztán pláne még ha poénosak is együtt. :D

hokuszpk - 2017. 05. 05. 08:48

@heidfeld: szerintem azon a kapun a dominatoroknak kene atjonniuk. a crossover utan volt szo rola, hogy a Supergirlben is bentlesznek, voltak is, de egyreszt alig, masreszt meg iszonyuan tudta a dominatorficko, hogy Mon-Elre nemlovunk.
— vajon ok tudnak a multiverzum letezeserol ? —
lehetne jo nagy kaoszt csinalni veluk, aminek a vegen ez a vilag megsemmisul, Kara meg atmenekul az Arrow-Flash univerzumba, hogy megsurubben lehessen crossover.
aztan hogy ott Powergirl gunyaja lesz vagy sem, azt meg nem talaltam ki :)

LaCRossE - 2017. 05. 09. 11:12

Oké, ez a rész viszont nagyon odab.szott.

DarkEagle - 2017. 05. 09. 16:40

Egyet kell értenem és ami legjobban meglepett, hogy James végre jó volt. Sőt! Most viszont már tudatosult bennem a dolog. Nem a színész a szar, hanem az írók balfékek. Amint kapott egy normális szerepet, még ha baromira is klisés volt, lévén az egész sorozat az pláne így hogy még hatásvadász is, még így is átjött minden. Viszont azért durva, hogy a Marcust alakító Lonnie Chavis mennyire lejátszott kvázi mindenkit. mondjuk nem meglepő mert már a This is Us-ban is láttam, hogy jó színész a srác. Ami Jimmyt illeti remélem észbe kapnak a készítők mert ez a rész nagyon jól bemutatta, mennyire nem értenek a munkájukhoz.

A részben és igazából az évad második felében még mindig az zavar a leginkább, hogy Lenából sík hülyét csináltak. Miközben ilyen dolgokat épít tehát lényegében zseni, közben emberileg egy nagy nulla lett. Nem vágom miért kell beáldozni egy szereplőt aki amúgy zseniális minden tekintetben, hogy aztán ennyire lehúzzák a béka segge alá. Hogy lehet egy zseni egyszerre ennyire okos, és ennyire buta? Múltkor is írtam már, hogy kvázi 2 óra alatt meggondolta magát és összeállt Rheával építeni egy kaput amiről azt se tudta mi az. Ezek után amit várok tőle az hogy részeken keresztül sajnáltatja majd magát, hogy mit is tett.

Egyébként most kicsit több időt kapott David vagyis J’onn is és megint ugye kijött, hogy ő is mennyivel jobb színész a többieknél. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért padoztatnak ilyen tehetségeket csak hogy előhozakodhassanak a szerelmi nyáladzásokkal. Konkrétan egyetlen pillanatig se hiányzott pl Maggie és nem azért mert utálom hanem egyszerűen mert Alex-szel együtt túl nyálasak, mint két tini kb. Szappanoperákban kb ilyen nyálasak a szerelmesek. :D Mon-El meg egyszerűen nem bírja levetkőzni ezt a stílust amit képvisel és itt megint az írók a hibásak és maguknak köszönhetik hogy a nézők többsége megutálja a karaktert mert a Vámpír Naplókban is nagyon durván kijött mennyivel jobb színész volt a többieknél és itt tudott komolyat hozni még az évad elején és amikor kellett tényleg poénos volt de az amit most nyomatnak neki az már rohadtul erőltetett és fárasztó. Még mindig összekeveri a szavakat, mert “poén” etc, lehetne sorolni.

Szóval egyszerre örülök mert talán az utolsó 2 rész tuti, hogy epic lesz hiszen jön Superman, és személyes kedvencem Cat is visszatér. :D Bár az előzetesben már látszott mennyire ahogy CGI-ozták szegény arcát. Nem tudom mikor lett divat hogy a természetesség nem menő és nem szép de visszamennék abba a korba és pofán rúgnám aki ezt kitalálta.

DarkEagle - 2017. 05. 09. 16:41

Ja amúgy így közben eszembe jutott, hogy Winn csaja se volt, na pl ő se hiányzott pedig vele se volt bajom eddig, mondjuk fura hisz most mára Guradian csapatban van és mégse jött segíteni. Kara amúgy csak szerintem volt itt dísznek ebben a részben? :D Ezt az Nsync-es baromságot jó lenne ha elfelejtenék, felnőtt nők tini fiú bandáról beszélgetnek ebéd közben? Nincs jobb témájuk? Röhejes, na.

DarkEagle - 2017. 05. 09. 16:52

Bocs a tripla posztért de hát ha egyszer még mindig nem sikerült bevezetni a szerkesztés opciót. ^^’

Arra azért még reflektálnék, hogy kíváncsian várom mi lesz Lenával mert ugye most már tudja hogy Kara pasija idegen és fel is vitték őt is a hajóra tehát ha itt nem esik le neki hogy Kara ki is akkor nem tudom mikor fog és ha leesik neki és utána elkezdi utálni Karát hát eskü ott kaszálom a sorozatot, mert azok után, hogy így összeállt Rheával nem azt mutatja hogy zavarná a dolog de valahogy érzem előre hogy mennyi vitát fog még szülni ez a titok köztük.

LaCRossE - 2017. 05. 09. 18:58

Lena védelmében: Rhea azért nagyon jól rájátszott arra, hogy mennyire vágyik egy anyafigurára (és úgy amblokk valakire, akit a családjának nevezhet), és szerintem érthető, hogy így meg lett vezetve – az érzelmei kicsit elvakították, és ő csak azt látta, hogy itt van valaki, aki úgy kezeli, ahogy az anyjának kellett volna.

hokuszpk - 2017. 05. 10. 06:11

na a finalera csak lesz valami jo alapos kaosz.
multheten meg megeskudtem volna ra, — amilyen benan hagyjak ki a ziccereket a keszitok, — hogy “epp idoben megsemmisul az a kapu mielott atjonne rajta bar(m|k)i.
mondjuk tavaly nem lehetett ‘folytatjuk’ felirattal zarni az evadot, de most tudjuk, hogy a 3. evad berendelve, bizakodjunk. ( mint mar annyiszor. )

heidfeld - 2017. 05. 11. 14:37

Kicsit döcögősen indult a rész, de aztán nagyon felgyorsultak..Itt volt az ideje!
Töltök is egy lottót, mert megjött pár ezer olyan fajhoz tartozó, akit vártam. Mondjuk az űrben töltött idő nem tett jót a hajóiknak, elég gagyik lettek.
Lehet, Maggie nem hiányzott Dark kollégának, de a Mon-El-t játszó színész teljesítménye nem túl acélos. Mentségére szóljon, az írók semmilyenre írják a karakterét, esetleg papucsra, esetleg idiótára. Tényleg az írók egyik legnagyobb hibája..
Kifejezetten érdekes lesz a finálé. Ám ha a több ezer érkező között nem lesz ott az a egy nő, akit fél évad óta várok, vagy meg is ölik, akkor az egész készítő csapatot száműzni kell Atlantis-ra. Ugye azt senki nem találja egy ideje, de ők nagyon jó helyen lesznek, ha ilyen eszméletlen őrültséget forgatnának a fejükben.

DarkEagle - 2017. 05. 12. 19:28

Milyen nőt vársz te @heidfeld? :D

heidfeld - 2017. 05. 12. 20:11

@DarkEagle: Lehet Jennie Jasques, vagy Jessica Lowe:D:
Ugye szó volt a daxami szokásokról. Már születéskor kijelölik a párodat. Nos, ha ez a nő megjelenne, talán Mon-El karakterével is tudnának valamit kezdeni. CW-n meg amúgy is kell a drámázás, mert olcsóbb ,mint látványos, pörgős sorozatot készíteni.

DarkEagle - 2017. 05. 12. 20:35

Jesszus, csak ezt ne. Remélem csak ironizálsz hogy várod ezt a “fordulatot” mert baromira nincs rá szükség. Papucs Mon-Elt csináltak az amúgy Badassből nem hiányzik mellé a kirendelt feleség is. Alapból semmi értelme nem lenne hiszen ha az anyjáékkal nem ment el akkor miért menne el a kijelölt csajával? :D Nem lenne semmi súly az egésznek sőt, csak rontanának még jobban az amúgy is elrontott karakteren. Jennie mondjuk jöhet ő cuki de Jessica, na hát őt kösz nem, nem rusnya viszont annyira tipikus idegesítő szőke feje van hogy ihaj. Addig csapkodnám a légycsapóval még van benne levegő. Csak rágondolok hogy lógna Mon-Elen mint valami idióta plázapicsa már attól mérges leszek. Egyébként is van már egy ilyenünk CatCo irodában. :D

heidfeld - 2017. 05. 12. 22:49

Pont a vagányság, tökösség hiányzik Mon-El-ből, Dark.
Túl vannak tova a női karakterek tény, de egy ilyen ex Lois Lane, fiatalabb kivitelben sokat lendítene. Egyébként meg nem kéne elmennie. De tudod mit? Én már jobban kíváncsi lennék egy daxami sorozatra, mert a leírások alapján elég érdekes hely lehet.
Jennie Jasques, Jessica Lowe nem szereplőnek gondoltam ide, inkább hozzám::D Na jó, lehet Évi nem örülne nekik annyira, mint szerény személyem…
Ízlések és pofonok, de Jessica pár új fotója nagyon bejön.

Alexejevic - 2017. 05. 13. 13:21

Batman utalás megvolt?:)

DarkEagle - 2017. 05. 13. 16:42

Igen, én is ezt mondom, hogy a képregényes Mon-El minden jó tulajdonsága hiányzik a sorozatosból, pedig ez nem a színész hibája hiszen a TVD-t pl utáltam már akkor mikor ő volt a főellenség de ő volt az egyetlen akit bírtam abban az évadban. szóval ja. :D

Batman utalás meg volt igen de nem estem tőle hanyatt igazából. Értelme nem sok van ha közben nem kezdenek vele túl sok mindent. :D Arrowban is régen állandóan utalgattak pl Hal Jordanre. :D

Viszont szeretném egyszer megélni hogy legyen TV-ben is Igazság Liga és most, hogy a DC Streamingjén asszem jövőre kezdődik az élőszereplős Titans lehet, hogy esélyünk is lesz rá. Mert annak a sorozatnak se lesz sok értelme ha úgy alkotják meg a Teen Titans-t ha közben nem mutatják be a Ligát. :D

Alexejevic - 2017. 05. 15. 09:21

Hát.. Akkor szerintem nagyot fogunk koppanni:) Bár reménykedem, hogy a DC saját csatornája azért más stílust fog képviselni, mint a CW.

DarkEagle - 2017. 05. 15. 20:54

Hát én is remélem hiszen ott nem kell senkinek megfelelniük szerintem, csak maguknak és csinálhatnak amit akarnak kb. Akár össze is köthetik a filmes univerzummal pl. most hogy ez jó vagy sem döntse el mindenki maga. :D Úgyis kiderül az első Titans előzetesnél.

DarkEagle - 2017. 05. 16. 16:44

Ha már nem csak 1 rész lenne vissza az évadból most kaszálnám el a sorozatot. Nem elég hogy a CGI mocsok szar volt ebben a részben, konkrétan több zöldet láttam benne mint értelmes jelenetet, de most már hatalmas kivetítőn regélik a női nagyágyúk a Trump közmondást. “Make blablabla great again!” Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez senkit se zavar, Amerikában. Ez a sorozat Supergirlről kéne szóljon és nem Trumpra kéne affektáljon. Az is mi baromság már, megtudják, hogy az elnöknő idegen de nem szólnak titokban tartják hadd irányítsa az országot egy űrlény mert az úgy logikus meg PC ugye? :D Őszintén szólva az egyetlen értékelhető dolog a részben az Cat Grant volt végre felcsillant a remény, hogy visszatér az 1. évados feeling erre, kinek a szájába adják a Trump baromságokat, naná hogy az övébe. Nagyon remélem, hogy hamarosan lemondatják mert ha sokáig lesz még elnök akkor jó pár évig kell bámulni a sorozatban az ő hatását a világra. És ha ez nem lenne elég, akkor ott van a másik tényező a sorozat ellen, hogy a feelgood teljesen eltűnt, a férfi karakterek semmire se jók, J’onnt az egyetlen értékelhető férfit leamortizálták mint valami lejárt szoftvert, Mon-El szóra se érdemes. Kara azt mondja lépjen le majd ő ott marad anyucival trécselni amíg a nővére kilövi a hajót, persze a kutyuli azonnal lelép, már nem is nagyon ellenkezik. Cat meglátja Guardiant azonnal levágja hogy ő Jimmy de még mindig nem bírják az írók tudatosítani hogy tudja-e, hogy Kara supergirl mert nekem senki ne mondja már hogy mindenkiről azonnal levágja hogy ő egy hős, lásd Flash crossover tavaly, most meg Jimmyke de a Super-család megtéveszti. :D

Lena ugyan ez. Ott van Mon-El de rá se kérdez, hogy mi van Karával, erre megjelenik a hajón, bohóckodnak Mon-Elel de semmi reakció. Lena anyját meg inkább nem is említem. Alex meg a badassből átment totális idiótába. A szerelem megölt benne minden jót amit anno szerettem.

Ja és ha ez se lenen elég, Supermant megint ledegradálták agyhalottá. hát rohadt jó. Valaki mesélje már el nekem, hogy miért nem Supergirlt irányítja Rhea Superman helyett. Ja mert ő nő és a nőknek kell győzni a sorozatban. :D Röhej a köbön.

Konkrétan egy jó dolgot se tudok felhozni az évad második felére mentségül pedig nagyon szeretnék. Ha jövőre is ez lesz akkor instant kasza lesz nálam az tuti. Napokig írhatnám még a baromságokat de nem fárasztom magam vele.

Arra amúgy kíváncsi leszek, mi lesz Lena és Mon-El, most már LeMon gyerekével. Igen, a neten már így emlegetik őket. :D

hokuszpk - 2017. 05. 16. 18:20

nohat a vegen egy “eros” ferfi belepofazik a csajok vilaguralmi vitatkozasaba, mondhatni nahat.

boritekolom, hogy Kara kipofozza belole ezt a beleszolosdit az utolso reszben :)

hokuszpk - 2017. 05. 16. 18:20

@Dark: el ne kaszald, az egeszben az a legszorakoztatobb, amikor kiakadsz.

DarkEagle - 2017. 05. 16. 18:44

Magamat ismerve, főleg, hogy már 20 éve legalább a Super család a kedvencem, nem hiszem, hogy kaszálom. Az Arrow-nél is túléltem 2 fos évadot, szóval. :D

De nagyon remélem, hogy nem lesz tendencia minden CW képregény sorinál hogy az 1. évad jó a 2. első fele dettó aztán onnantól 1-2 évadon át mélypont majd megint jó. Az embernek kb kényszerzubbonyban kell néznie őket lassan, hogy ne vakarja le a saját bőrét a pofájáról. :D Ez tényleg “bűnös élvezet” ahogy mondani szoktuk ugye a sorozatokra, csak azok többsége valóban élvezetes. XD

hhhggj - 2017. 05. 16. 18:44

Ó, édes Istenem, miért kellett Cat Grant-et visszahozni?
Ne értsen félre senki, semmi bajom az erős női karakterekkel, de azt azért lehet mutatni a történettel, hogy a hölgyek is lehetnek “tökösek”.
Mert amit itt műveltek az hihetetlenül erőltetett volt.
Borzasztó kínos volt nézni, hogy Cat beflangál a jelenetbe, és elkezd megállás nélkül hadarni arról, hogy hármójuknak nincs f@rkuk, és ezért lényegében a probléma meg van oldva. Elmondatták vele ötféleképpen ugyanazt, ezzel aláásva amit eredetileg közölni akartak.

Arról nem is beszélve, hogy a szövege, a hanghordozása, és az arckifejezése is egyértelműen lekicsinylő volt. A legnagyobb baj ezzel pedig az, hogy ezt az egészet “feminizmus” címszó alatt akarják eladni, és már így is túl sokan hiszik azt, hogy a feministák egyszerű férfigyűlölők.

Attól meg végképp ki voltam akadva, hogy egyszerűen besétál az amerikai elnök irodájába, bármiféle köszönés, kopogás, vagy csak egyszerű illem nélkül, félbeszakít, és beleszövi magát az éppen zajló beszélgetésbe, és mindezt gondolom azért engedheti meg magának, mert ős is egy “csaj”.
Mert gondolom nőknek egymást közt nem kell megadni az alapvető tiszteletet.

DarkEagle - 2017. 05. 16. 18:46

Viccet félre téve látszik, hogy az íróknak semmi ötlete. Megint egy nő a főellenség, ráadásul kettő is volt, Supermant megint irányítja valaki mint tavaly a fináléban csak akkor messziről láttuk ugye. Ja és a vicc kedvéért Kara megint felakarja áldozni magát hogy az utolsó pillanatban valaki megmentse. Gondolom most nem Alex fog menni érte űrhajóval hanem Clarky boy. Bár jobban örülnék ha Mon-El aktivizálná magát mert lényegében semmi haszna a sorozatban, azon kívül, hogy ő nem égeti oda a sütit mint Kara. :D

DarkEagle - 2017. 05. 16. 18:50

@hhhggj: Teljes mértékben egyet értek veled. Annyit tennék hozzá, hogy Cat ha jól rémlik a sok sületlenség közben elmondta a kocsmában, hogy ők ketten régi ismerősök ezért flangálhatott csak úgy be. Az a baj, hogy hiába próbálták hasonlóan megírni Cat-et mint tavaly, idén ez nem működik mert itt csak egy random bedobott nyalóka a többi között. Az egyetlen értékelhető jelenete Karával volt a kocsma előtt a kukáknál. Ezért is mondtam, hogy az írók nem tudnak mit kezdeni magukkal ha nem Trumpot kell szapulni vagy nem a feminista hülyeséget kell lenyomni az emberek torkán. Tényleg úgy állítják ezt be mintha a férfiak nem lennének jók semmire és ez nem egyenlőség amiért a feministák harcolnak hanem ugyan olyan lekezelés ahogy te is írtad amit elég sok férfi csinál a nőkkel. Lényegében ugyan azt csinálják amiért Trumpot utálják. :D

winnie - 2017. 05. 16. 19:14

DarkEagle: hagyjuk inkább a politikát, meg az amerikai elnököt. ha bármi baja is van az embereknek vele, az zömében nem olyan témákkal, amik előfordulnak a sorozatban. ma a kinti politikai napirenden nem az america great again meg a nőkhöz való hozzáállás van. a kampánynak már vége. (vagyis nyilván már elkezdődött a következő, de ez mellékes.)

DarkEagle - 2017. 05. 17. 13:49

Ne nekem mondd, hogy hagyjam a politikát, hanem a sorozatnak. Ők dobálóznak piálós játék módjára a Trump monológokkal Winnie, nem én. :D Egyébként de, nagyon is az a baja az embereknek Trumppal ami a sorozatban is történik, bevándorlók, nők, meg a hülye beszólásai. Többek közt. Nézd a sorozatot aztán megérted mi a probléma.

heidfeld - 2017. 05. 18. 17:39

Hú, most hol is kezdjem??
Talán tényleg kevés ötletük van az íróknak, de a pénz biztos kevés, mert a CGI botrányos. Pedig többnyire ez jó volt – eddig.
Nagyon idióta dolog ennyi politikát betolni egy szórakoztató csatornába. Cat-ből csináltak egy fiatal, humorosabb Hillary-klónt.. Hiába volt pár jó beszólása, remek dinamikája Karával, felőlem ki is lőhetik egy jó távoli galaxisba, nem kérek belőle. Nyugodtan szállják meg az idegenek a Földet, mert a vázolt Világ szemét telepnek tűnik.
Vertem a fejem a falba az ellenállás központján is. Ez kinek a fejéből pattant ki? Egyik készítő hétéves gyerekétől?!??
Ugye a Daxamon születéskor kijelölik a párodat.Lehet azt hiszik, hogy Mon-El-é meghalt. Ez az egy jó ötlet volt, amit láthattunk. De nagyon bízok benne, hogy csak elő fog kerülni az eredeti is, de lehet, már azt már nem várom meg.
Pedig milyen szépen indult a második évad, de ez lett belőle. Ez a Mon-El akkora csalódás, hogy csak na. Nem tudom, hogy mi az írók terve vele, de ki kell találni vele valamit, mert csak élő díszlet.

Alexejevic - 2017. 05. 18. 21:09

Iszonyú gyenge…Minden szempontból.

hokuszpk - 2017. 05. 19. 20:14

játékfüggő vagyok.
ezért a jövő szezonra kitláltam egy játékot.
ami egy reality: túlélőverseny.
az nyer, aki e legkésőbb kaszálja el ezt a sorozatot.

spike0007 - 2017. 05. 24. 06:32

Az évadzáró szerintem nagyon jó lett Superman-estül mindenestül!
Tény hogy az utolsó 2 részben több minden történt mint az egész évadban, de jó volt ez az évad!!

Shed - 2017. 05. 24. 08:18

Jó volt az évadzáró?

Melyik része volt jó?

Az, mikor Kara leveri Clarkot és ő bevallja hogy hiába küzdött ellene teljes erővel, hiába akarta megölni, végül le lett gépelve elég könnyen? Meg hogy Kara a Föld új bajnoka?

Vagy hogy dacára annak, hogy a daxami királynő tele volt kriptonittal, őt is szétverte elég könnyen?

Vagy a lánykérés tetszett meg?

Vagy az hogy Clark kapott az ezüst kriptonitból, de Kara meg nem?

Tulajdonképp volt itt valami tét Karának? Lényegében ebben a részben úgy lett beállítva hogy bárkit, legyen az kriptoni vagy daxami gond nélkül, akár a kriptonit hatása alatt is lever.

Szerintem meg a lejtmenet legalja volt ez a rész. De itt már látszik ,hogy az első évaddal szemben ez már nem az én sorozatom lesz.

heidfeld - 2017. 05. 24. 09:34

Nekem már az nagy dolog volt, hogy nem kaptunk feminista beszédeket, politikai kiállást öt percenként.
Igen, nagyon le volt egyszerűsítve Karának a helyzet, kicsit mintha általános iskolások ellen kellett volna küzdenie. Nem bonyolították túl az írók, de sokkal többet nem is vártam tőlük. Maradjunk annyiban, hogy egy résznek elment, de évadzárónak gyenge volt, különösen az előző rész.
3. évad elején ott leszek, mert lehetne ez egy jó sorozat, és lehetne jó felé vinni, de ha nem tanulnak a hibákból, akkor még évad vége előtt a kaszálni kell.
Hiába a bizakodás, ha a készítők néha hideg vizet zúdítanak a nyakunkba.

István - 2017. 05. 24. 11:09

Év közben eldöntöttem hogy kaszálok a fináléval, és még a zárás sem tudott meggyőzni hogy ne, sőőt, inkább arról győzött meg hogy jól tettem.

mooo - 2017. 05. 24. 12:17

Iszonyat gagyi volt az egész, mehet a hét csalódása közé….

Shed - 2017. 05. 24. 14:59

heidfeld:

Jah, nem kaptunk feminista beszédeket, csak a nők levertek mindenkit :)

Kimaradt, hogy a marsi barátunkat is egy csaj mentette meg, a fehér marsi, aki a őőő többi fehér marsi barátját(öri bari barátnőjét? ) áthozta harcolni a daxamiak ellen, az őőő emberek érdekében :P

Nem tudom melyik volt kínosabb…továbbá a daxamiakra halálos az ólom. Ezt jó tudni, mert kicsit gyakoribb anyag a Földön, mint mondjuk a fehér és a zöld kriptonit :)

Alexejevic - 2017. 05. 24. 15:37

Marha gyenge volt. Nálam is megérett a kasza:)

DarkEagle - 2017. 05. 24. 19:42

Az hogy Supergirl erősebb mint Superman nem meglepő mivel ez mindig is így volt minden produktumban kb. Alapból idősebb és nem annyira emberi mint ő.

Ettől eltekintve a finálé egy raklap lótrutyi volt. Végül is az maradt ami az évad 2. felében. Az lehet hogy most nem szajkózták minden 2. mondatban a politika meg feminista dolgokat itt most csak szimplán mutogatták őket. Mondjuk a feminizmus annyira nem zavar soha főleg ha nem rágták szájba. Engem a sok baromság zavar mint pl hogy látják hogy Rhea bekamuzta hogy lelép ha Kara nyer erre a hülyelány elindítja az ólom izét. Nem lett volna célszerűbb ha elfogják Rheát, akkor az egész bandája megadta volna magát. De nem kellett a rész végi fölös dráma a Karamel fanoknak. RIP Karamel fangirlök, még most is hallom ahogy sírnak. :D Engem maga az a dolog nem zavar hogy látszólag kiírták Mon-Elt, az a zavaróbb része a dolognak hogy Kara megint egyedül maradt, mindenki happy mellette és ezzel megint azt erősítik hogy Karának nincs szüksége pasira.

Az tényleg mindennek a teteje volt, hogy M’gann megjelent pár Fehér Marsival J’onn meg összekapta magát a végére hogy pofozkodhasson pár noname senkivel. Ahelyett, hogy hasznosították volna a csapatot, hiszen kaptunk, Supergirlt, Supermant, J’onnt, M’gannt és Mon-Elt ehelyett megint mindent Kara intézett el. Röhej na.

Az egyébként érthető, hogy Kara lenyomta Rheát a kryptonit ellenére is hiszen az nem akkor dózis azért. Ahogy az is baromság amit fentebb írt @Shed az ólommal kapcsolatban mert az ólom nem úgy hat a daxamiakra mint a kryptonit a kryptoniakra. Tehát ha pl egy ólom ajtóval pofán vágják az egyiket nem fog belehalni viszont ha belélegzik vagy meglövik vele őket akkor halálos is lehet. Ez nem volt logikai bukta. Az viszont már igen, hogy egy DEO szintű helyen nincs egy olyan térség ahol nem kap az ólomból Mon-El. Elvégre ha Winn meg tavaly ugye Astra tudott kütyüt építeni a kryptonit ellen akkor az ólom ellen is lehetne valamit kitalálni. Pláne mivel itt most nem beléjük lőttek egy golyót hanem a levegőben terjesztették. Ergo egy idő után elmúlik a hatása. Szóval eléggé WTF.

Az egyetlen jó pillanat szokás szerint Kara és Cat párbeszéde volt és VÉGRE meglépték, amit eddig is sejtettünk hogy igen is tudja hogy Kara Supergirl. Így most már tuti hogy Clarkról is tudja. Tényleg Cat az egyetlen épelméjű karakter.

Maggie Alex bullshitre inkább nem mondok semmit.

A rész vége pedig érdekes. “Remélem” jön a női Doomsday. :D

hokuszpk - 2017. 05. 24. 21:34

na ne. hat ebben az univerzumban senkinek nincs egy Schmidt and Wesson stukkere ? de a sima hatlovetu Colt is megtette volna.

hokuszpk - 2017. 05. 24. 21:41

@Dark: tudtommal Superman a DC legerosebb hose, bar ebben nemvagyok biztos, volt mar olyan, hogy Wonder Woman bucira verte. De akarhogy osztjuk-szorozzuk kozottuk az elso ket helyet, Kara akkoris minimum dobogos kell legyen; viszont ha o a legjobbabb nekem az is oke; csak a ebben a sorozatban ehhez az eszmefuttatashoz kepest k*rvara gyenge.

DarkEagle - 2017. 05. 24. 21:54

Papíron nincs olyan, hogy ki a legerősebb hisz nincs olyan hős egyik cégnél se, legyen az Marvel, DC vagy más ahol ki van jelentve, hogy ki a legerősebb, pláne mostanában mikor ennyire keszekuszák az erőviszonyok. Viszont Supergirlt szinte mindenhol erősebbnek írták meg Supermannél. Most így hirtelen meg nem mondom mi az oka de nem csak annyi hogy idősebb nála és hogy nem annyira emberi. Ha minden DC hőst alapul veszünk akkor a TOP5-ben ott a Super család de egyik sincs az első 3 helyen szerintem. Igazából az se mindegy, hogy fizikai erő vagy mágikus erő vagy más egyéb, hiszen a kryptoniak ellen a mágia a leghatásosabb kb az az egy dolog amit nem tudnak kivédeni kb sehogy.

Részemről J’onn és Dr Fate ott vannak a 2-3. helyen. 4-5. Supergirl és Superman. Az 1. pedig egyértelműen Doctor Manhattan. De az ilyen erőviszonyokkal nem érdemes foglalkozni túlzottan hiszen az írók döntenek mindig, teljesen mindegy, hogy az egyikben pl Kara a másikban meg Clark az erősebb mert legközelebb megint más lesz a rangsor. Batman egyébként is felülmúlja a legtöbb hőst ha mindent számba veszünk. :D

Az itteni erőviszonyokat meg aztán pláne nem érdemes rangsorolni mert úgyis az épp aktuális politikai hovatartozás a döntő. XD

Shed - 2017. 05. 24. 21:55

Szerintem az az ólomfelhő, amit egy táskarádió méretű eszközzel el tudnak terjeszteni 10 másodperc alatt a Föld légkörében, az nem fog eltűnni. Más dolog, hogy gondolom akkor Mon El eddig is vigyázott magára és délután négykor a legnagyobb szmogban nem sétált a belvárosban :)

Bár kapott már golyót a combjába, akkor nem volt az ólom olyan nagyon gáz neki.

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ki az a csecsemő, akit a Földre küldtek 35 évvel ezelőtt és aki ezidáig csendben szivarozgatva nézte Superman legalább 10-15 éves ténykedését, Supergirl 2 éves ténykedését, valamint a tavalyi kriptoni, idén meg a daxami támadást.

Gondolom valami csaj lesz, kizárt hogy egy erős férfi ellenfelet beraknának.

DarkEagle - 2017. 05. 25. 00:12

Ezért mondtam Shed hogy a női Doomsday. :D

DarkEagle - 2017. 05. 25. 02:27

Közben olvasgattam és találtam egy teóriát ki lehet a gyerek a rész végén. Lehetséges, hogy Reign lesz az. Legalábbis az alapján tudunk, hogy honnan indul a kölyök nagyon erre utal.

http://dc.wikia.com/wiki/Reign_(Prime_Earth)

Alexejevic - 2017. 05. 25. 07:57

A külföldi oldalak 95 %-a biztosan megírja, hogy Reign lesz az:) Maga a karakter marha érdekes és marha erős, de nagyon félek, hogy átmennek vele is gagyiba.
Ideje lenne a CW-nel elgondolkozni azon, hogy végre egy Földre dobja a hőseit, és akár kevesebb epizódszámmal, nagyobb átfedésekkel csinálnának sorozatokat.

Silver-sama - 2017. 05. 25. 17:33

Megnéztem a finálét. Olyan durva, hogy semmiről sem maradtam le XD :’D. Mintha nem is haladt volna a sorozat mióta kiszálltam (7.rész). Egyedül a Daxam invázió volt “újdonság”, de az is abban az értelemben, hogy nem tudtam róla, nem mintha, nem lett volna kiszámítható.
De egész jó volt. Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a Flash és Arrow fináléjánál is jobb volt. Bár az, hogy Supergirl leverte Supermant… pfff :DD

hokuszpk - 2017. 05. 26. 06:18

no megneztem en is vegig. kedden delelott csak atporgettem hang nelkul, elsore még meg voltam gyozodve rola, hogy a kriptoni virust engedtek ki a dobozbol, – lehetett volna a kvazi tiszta lappal kezdeni a harmadik evadot…. merugye az kinyir nagyjabol minden idegent.
vegulis az nem zavar, hogy Kara megette reggelire Clarkot, – bar kisse zilaltnak tunt a bunyo vegen.
Rola szol a sorozat vagy mifene, hat intezkedjen.
Amikor csak segitseggel meg masodik menetben nyer, akkor ugyis azon megy a fanyalgas, hogy “hat ezt se tudta egyedul megoldani”.
de az megint nem fer a fejembe, hogy minek kell az ‘en a fold bajnoka kihivlak a hora’ drama, ha van ecceru megfejtes. Mon-Elt bezarni az elso cellajaba vagy par napra szamuzni az erodbe ( csak van ott valami levegoszuro berendezes… ) olvasgasson addig ; vagy eppen raadni egy oxigenmaszkot, aztan mehet az olom.
mondjuk valaki szoljon az iroknak, hogy az olom a foldiekre nezve is mergezo, lasd fentebb kollega hozzaszolasat a csucsforgalomrol.
es megint a kovetkezetlenseg; dontsuk mar el ( na mar megint egy kryptoni rokon; ertsd : “Már-El” :D) ), hogy az a zold ize teljesen legyengiti vagy valahol azert még marad boven power, csak nagyon faj.

Szula 25 - 2017. 05. 28. 08:08

Én is kis csalódottságot érzek az évad második felével kapcsolatban és a fináléval is. Remélem jövőre kicsit visszavesznek ebből a feminista dologból mert tényleg túlzásba estek idén. Viszont ezzel hogy Mon-Elt kvázi kitették a soriból és amit fentebb említenek a cliffel és Reignel kapcsolatban nagyon úgy tűnik még most hogy nem változtatnak a dolgokon. Megint egy erős női fő ellenség lehet a terítéken a kövi évadban.

lotta - 2017. 05. 29. 16:41

” Mon-Elt kvázi kitették a soriból”

Te tényleg elhiszed, hogy nem jön vissza? xD Én nem vagyok ennyire naiv. Az Arrowverzumos sorik sémáját elnézve szerintem csak a dráma miatt kellett ez a dolog, de majd a következő évadban fel is oldják pár részen belül, nehogy meglincseljék őket a Karamel fanok.

Attila - 2017. 07. 25. 21:16

Na Most akkor a 2 évadnak hány része is van ??
Mert a Viasat3 nem adják márt, csak a 12 részig és kész, de hol a többi ??
Én ezt nem értem, mert a 2 évadnak elvileg 16 része van.
ha valaki tud valamit jeleze elöre is köszönöm.
szép estét.

hokuszpk - 2017. 08. 17. 08:18

@Attila: légy erős, a második évadnak 22 része van.

winnie - 2017. 08. 17. 08:51

” Mert a Viasat3 nem adják márt, csak a 12 részig és kész, de hol a többi ??”

ki van emelve az oldalsávban a premiernaptárunk:

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/14/2017-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz