login |

Survivor – 33×04: Move forward

2016. 10. 13. 20:01 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Miképp a szezon is, úgy ez a rész is inkább korrekt volt, de talán ez tetszett eddig a legjobban. Az viszont elég aggasztó, hogy egyelőre nem nagyon van emlékezetes játékos, akire építeni lehetne. Jó figurák akadnak, de nekik egyelőre nem nagyon kellett játszaniuk. Talán majd most?

survivor-33x04-0000

Hiszem, hogy sokkal jobban tetszett volna a rész, ha… Szóval akadt benne valami, ami a Survivor-re eddig nem annyira volt jellemző, de most azért kicsit elrontotta a szórakozásomat. Illetve nem, mert csak tudat alatt volna bennem jelen, de akkor is. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Lucy esett ki.

survivor-33x04-00000

És, hogy mi volt a gondom: több jel is túl egyértelműen arra utalt, hogy ő lesz a búcsúzó, ez pedig a készítők hibája. Ők ugyanis általában próbálják merge előtti részekben felépíteni a két törzset, hogy ne legyen kiszámítható, hogy melyik megy a rész végén tribal-re, és a kiesést is próbálják többesélyesség tenni, azonban ezúttal kudarcot vallottak. (Annyira persze nem zavart a dolog, mert nem agyalok nézés közben ilyesmin, de a jelenség érdekes.)

survivor-33x04-21

Egyrészt: Lucy, aki kábé egy szót sem szólt az első két részben, de a harmadikban sem volt kiemelt, most totál átvette a főszerepet a semmiből. Ez elég árulkodó volt, érezhető volt, hogy nem véletlen. De persze tényleg ő tűnt kiemelt figurának. (Korábban épp ezért felvezethették volna jobban – a vágás nagyon nem mindegy.)

A nagyobb gond az volt, hogy szinte biztosra lehetett venni, hogy Jessica nem fog kiesni. Mégpedig az évadnyitós kritikámban említettek miatt: egy szót sem ejtettek az advantage-ről, ami akkor kapott. Pedig a történetmesélés szintjén adja magát, hogy fel kell vezetni az “átadást”. Ergó, amikor említeni fogják, jó eséllyel kiesik. Vagy nem, mert azért okosan (vagy véletlenül) az előző részben is szóba került.

survivor-33x04-14

Mindegy, ettől még szép volt (hogy okos-e is, azt nem tudom), ahogy David kiejtette az elég WTF-módon viselkedő és túlságosan magabiztos Lucy-t (tényleg elég nagy fordulat volt, ahogy átment boss-ba) az idollal, pedig még Ken is úgy döntött, hogy Jessica-ra szavaz.

Arra a Jessica-ra, aki végre meglépte azt, amit sokszor hiányolni szoktam, miszerint egy random infót nem hitt el, hanem utánakérdezett. Kár, hogy pont akkor tette ezt, pont akkor kételkedett, amikor valóban meg akarták őt menteni. Szegény Ken, annyira őszinte és nem játékosalkat (de jó arc), még a tribal-ön sem tudta őt meggyőzni, hogy ki akarják ejteni.

survivor-33x04-12

Azért szerencsére már egyre több a játékos, aki szimpatikus nekem, akinek tudnék szurkolni, de még mindig azt érzem, hogy bárkit kiszavazhatnak a folytatásban, nem látom nagyon senkiben a zsenit, hogy nagyot játszva fordítson a kockán.

Máshol:

  • Michaela elég kemény volt a jutalomjátékon,
  • továbbra is szeretem az egymást tépős versenyeket.
  • a challenge-nél rosszul vágtak, vagy létezik, hogy 20 perc után az egyik csapat pár betűre volt a megoldástól, de onnan még 25 perc eltelt, míg rájöttek a betűk sorrendjére?
  • a jutalomjátékon vicces volt, ahogy Jeff elküldte a végén a játékosokat a kis szigetről

survivor-33x04-000

  • sosem értem, hogy miért döbbenet azok számára, akik nem ismerik a másik törzset, hogy X-et vagy Y-t kiszavazzák. Vagy érzik az erőviszonyokat? Tudják, hogy nem csak a fizikai jellemzők alapján döntenek.
  • le sem esett, hogy eddig szinte csak az ázsiai származású nőket szavaztak ki

survivor-33x04-00 survivor-33x04-01 survivor-33x04-02 survivor-33x04-03 survivor-33x04-04 survivor-33x04-05 survivor-33x04-06 survivor-33x04-07 survivor-33x04-08 survivor-33x04-09 survivor-33x04-10 survivor-33x04-11  survivor-33x04-13 survivor-33x04-161 survivor-33x04-15 survivor-33x04-16 survivor-33x04-17 survivor-33x04-18 survivor-33x04-19 survivor-33x04-20  survivor-33x04-22 survivor-33x04-23 survivor-33x04-24 survivor-33x04-25 survivor-33x04-26 survivor-33x04-27

5 hozzászólás Ne habozz!

Cardas - 2016. 10. 13. 20:42

azt én se értem miért lepődnek meg az ellenfél kiesésénél, mintha ismerték volna. én még a nevüket se jegyezném meg, nem hogy azt hallva leessen az állam.
a következő részben a millenials-ba nem tudom mennyi erő marad, mert már ebben a részben kezdtek éhesek lenni. elég gyorsan a “nincs kaja” problémába ütköznek úgy tűnik :D

Risi92 - 2016. 10. 13. 20:59

szerintem az rész borzasztóan volt szerkesztve, kb a fele csapat egyáltalán nem beszélt.. Lucy karaktere 3 epizódon át egyszer sem adott confessionalt, most hírtelen megjelent a semmiből csak hogy kiszavazzák. nem rossz az évad, de a tavalyiak jobbak / izgalmasabbak / élvezhetőbbek voltak így 4 rész után. na de hátha jövőhéten beindulnak a dolgok

Enzo - 2016. 10. 13. 21:03

33×04

GenX tribe:
Hú, micsoda kavarás volt itt. De már reggeltől, amikor Lucy így random beárulta Jessicát, mert hogy ő találta ki a Paulra szavazást. Jessicát csípem, meg nála van a Legacy Advantage, szóval nem örültem a hírnek, de szerencsére Lucy elcseszte magának a helyzetet a diktatórikus controlfreak-eskedésével. Jól megkavarták a tribal előtti részt, Jessicától számomra inkább csalódást keltő volt, hogy azonnal ment Lucyhoz visszamondani a dolgot…talán ezért szavazott rá Ken végül? (Fura volt, mert eredetileg ugye pont Ken volt a legjobban kikelve Lucy beszéde ellen, aztán meg csak David és Cece szavazott rá)

Davidtől ez az idol play meg, te jó ég, nem számítottam rá, hogy megteszi :O Elsőre hülyeségnek tűnt ellőni, de igazából jobban megnézve nagyon ügyes, tudjátok miért? Mert így megmutathatta Jessicának, hogy “nézd, öten rád szavaztak, tényleg nem kamu, amit Ken mondott”, azaz hogy nem bízhat a többiekben, és mindezt úgy tehette meg, hogy közben a nő benn is marad, ergó csalódik mindenkiben -> tehát szerzett egy szövetségest Ken (vagy Cece?) és maga mellé. Ha úgy vesszük, egész ügyes! Szerintetek?

Millennials tribe:
Lol, ezek meg elmennek öten(!) kecskére vadászni a hegyoldalba, mert úgy biztos nem feltűnőbbek, mintha 1 ember menne :D De legalább Adam elmehetett idolt keresni, hogy örült neki szegény :( :)
Hannah-t szerintem be kéne vonnia, ha már így rátalált, inkább minthogy amaz esetleg kibeszélje a háta mögött…mondjuk marha vicces volt: “How’s your idol search going?” :DDD tehülyete :D

Reward:
Na, szeretem az ilyen jó kis harcolós challenge-eket, főleg az utolsó pont volt fordulatos. Amúgy az összes férfi csatát a GenX nyerte (jó, Chris elég nagy overkill), a női csatákat meg a fiatalok. Michaela FTW! Kicsit s20 nyitórész utánérzés volt (ugye amikor Sandra letépte Sugar felsőjét)…poén hogy ma van a No Bra Day, Michaela ennek megfelelően viselkedett :D bár mintha magától vette volna le, amit nem teljesen értek, de…oké. (A műsor vágói ezt kapják borravalóként)
Jeffet meg majdnem elvitte a hullám, azon is jót röhögtem.

Immunity:
Hogy a GenX miért a legnehezebb emberüket, Christ húzta fel a magasba, azt nem teljesen értem, nem kellett különösebb erő a darabkák leszedéséhez…de végül nem ezen cseszték el, a Millennials látszólag már egész korán jó irányba indult el a puzzle-lel (tényleg furán volt vágva amúgy)…A 30 betűs puzzle egyébként marha nehéz, ennyiből rengeteg féle mondatot ki lehet rakni angolul. Persze ennyi szezon után csak tudják a csapatok, hogy valami Survivor-témájú mondat lesz, nem az, hogy “Lementem a boltba csirkefarhátért.” (ez akár egy jó csavarötlet későbbi évadokra)

Hm, tényleg kihullottak az ázsiaiak (Lucy, Mari, még Rachelben is volt valami beütés), érdekes, remélem azért nem lesz nagy “rasszista” visszhangja…
A vágás egy picit valóban “lelőtte” a végeredményt, ebben van igazság, bár próbálták megkavarni.
A fiatalok törzse meg szerintem azt várta, hogy az immunitys bénázás után Cece-t rakják ki, és nem a látszólag vezető Pault, azért voltak meglepődve.

TeddyK - 2016. 10. 16. 22:07

Elnézve a Gen-X törzset egyértelműen megfigyelhető, hogy ki az, aki a legjobban felvette a játék ritmusát.

Ez azért fontos, mert aki felvette azt, annak szintén egyértelműen nagyobb az esélye előbbre jutni a játékban, egy olyan játékban, ahol szerintem a Millenials törzsből jövők fognak a leginkább dominálni a következő részekben.

David felvette a ritmust megdolgozik a helyéért, idolt keres, s nem fél azt felhasználni, amikor arra legnagyobb szüksége van (hiszen, ha nem mentette volna meg Jessicat, poziciója törzösn belül végérvényesen megpecsételődik). A többiek, mint látható csak futnak utána, kapkodják a fejüket,le vannak késve néhány fázissal. Ez a tény, pedig rossz előjel számukra nézve, mivel itt van egy tribal switch, ahol, könyörtelenül levadásszák majd az ilyen játékosokat.

David szerintem a legalkalmasabb Ken mellett arra, hogy a Millenials törzs tagjainak a kegyei közé férkőzzön, ami hosszú távon sokat segíthet neki. Lesznek borítékolható szavazások, de azután beindul a gyár.

dragon1986 - 2016. 12. 09. 20:47

Enzo

“poén hogy ma van a No Bra Day, Michaela ennek megfelelően viselkedett :D bár mintha magától vette volna le, amit nem teljesen értek, de…oké.”

azért hogy ne legyen mibe belekapaszkodnia az ellenfélnek elég ha karjukat lábukat összekulcsolják, ruhát ne cibálják pluszba abból nehezebb megszökni

“A 30 betűs puzzle egyébként marha nehéz, ennyiből rengeteg féle mondatot ki lehet rakni angolul.”

Somebody loses their flame tonight

ki lehet sakkozni, ezt tették a fiatalok nem trial and error-t alkalmazták

Y nem nagyon lehet szó elején/közben ezekkel a magánhangzókkal ergó a végén lesz, magánhangzó előtte sem valószínű ezért mássalhangzót kell keresni és végig menni SY, MY, LY, HY, FY, TY, GY, HY … DY kell egy alany ezért szerintem somebody-ra könnyen rájöttek
player, survivor, stb semmi specifikus hanem egy általános megnevezés mint a VALAKI

utána kell egy IGE, E/3 miatt ES egyértelmű abból jön LOSES

TH egymás mellett elég gyakori következik a birtokos jelző
aztán már gyerekjáték :D

G H T ha egymásután sem lehet sok mindent TONIGHT

“remélem azért nem lesz nagy “rasszista” visszhangja”

ázsiaiként engem nem zavart, az sem ha három fehér akkor jönnének a feministák :D ebben az esetben sz@rok voltak megérdemelték pont

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz