login |

Easy: az 1. évad

2016. 10. 14. 22:03 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Úgy tűnik, hogy a Netflix az algoritmusaival felfegyverkezve megtalálja azokat a helyeket, ahova pont illő rétegsorozatot érdemes csinálni. Ott vannak a blockbusterjeik, mint a Stranger Things, vagy épp a Marvel-sorozatok, de közben meg az ilyen emberibb darabokra is bőven gyúrnak, hiszen itt a Love utódja.

easy-1

A téma a címmel ellentétben egyáltalán nem easy (könnyű), mivel teljesen őszintén a párkapcsolatok felé fordultak, és részenként egy-egy főbb problémát dolgoztak fel. Na jó, kivéve a 6. epizódban, de arról mindjárt külön is írok.

Bár elsőre antológiának tűnhetett a sorozat, de valójában egy nagy hálót mutat be úgy, hogy mindig más embert emel a főszerepbe. Leegyszerűsítve olyan, mintha mondjuk az első rész rólam szól, aminek a végén winnie meghív egy buliba, és ott bemutat valakinek. Na, arról a valakiről tudhatunk meg többet a második részben, néhol barátságok, néhol csak könnyedebb kapcsolatok útján. Szóval valamennyire összeillenek a részek.

easy-2

De igazából a kidolgozásban főleg érezni, hogy ez összefügg, mivel a témák és a rendezés egy szinten tartja a végeredményt. És minden átsző valami őszinteség. Nyilván kicsit ki vannak sarkítva a problémák, amik között az egészséges kommunikáció, az egyedüllét, a gyerekvállalás, a szexuális vonzalom 20 év házasság után, és hasonló dolgok kerülnek elő, de még nem megy át az erőlködve sokatmondás irányába.

easy-3

Amit mindenképp javasolni tudok, hogy érdemes rászánni egy délutánt és nagy filmként nézni. Úgy a “ki-hol volt” könnyebben megmarad, és egy nagyon erős hangulatbomba lesz.

Engem sajnos megakasztott az 1×06, amiben egy pár kezdett harmadikat keresni, mivel túl kínosan tették, de basszus, igazából biztos, nagyon nehéz lehet ilyesmi témákat is szóba hozni otthon, még akkor is ha esetleg mindketten nyitottak rá. Ez kis spoiler lesz, de szerencsére nem drámai lett a vége, hanem konkrétan ez lett a legkönnyedebb rész az évadban.

easy-4

Ami még a sorozat mellett szól, hogy eszméletlen a szereplőgárda. Mindenki baromi jó, nem csak az ismert nevek. Gondolom sokan pofán vernék Dave Francót, erre nagyjából ez volt a legjobb szerepe mostanában. De ott van még Orlando Bloom, Malin Akerman, Jake Johnson, Marc Maron, Hannibal Buress, Emily Ratajkowski, Michael Chernus, Kate Micucci, Gugu Mbatha-Raw, Aya Cash, Jane Adams, Elizabeth Reaser.

Kérdés annak aki látta: melyik lett a kedvenc részed? Nekem az ötös, a valamennyire beképzelt képregényrajzolóval. Egy kicsit kilógott a párkapcsolati témák közül, és a jelenlegi selfie-instagram-vine-snapchat világról (remek casting volt King Bach) fogalmazott meg pár érdekes gondolatot. Na, meg arról, hogy nem muszáj mindig vérkomolyan vennünk magunkat.

easy-5

Sima 8/10 volt az első szezon. Még valahogy lehetett volna jobb, de igazából örültem nagyon, hogy elkészült. Aki pedig ezt a hangulatot folytatná, annak javaslom a készítő, Joe Swanberg egyik előző filmjét, a Drinking Buddies-t.

7 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2016. 10. 14. 23:03

Nekem is az ötös epizód volt a kedvencem, meg is említettem a legjobb alakítás kérdésnél Marc Maron-t. Maga a sorozat is nagyon rendben van.

Tényleg sokféle embert és élethelyzetet vonultattak fel, külön dicséretet érdemel a csak spanyolul beszélő epizód is (bocsánat, elhangzik egy angol mondat az elején)

kiete - 2016. 10. 14. 23:06

Még hogy nem könnyű a téma, ja az utopia részben is huxly sziget című könyvével foglalkoztak részletesen, ja nem, mert az egész rész annyi volt, hogy egy pár felment tinderre édeshármasozni. Amúgy nem volt rossz, de nagyon kevésről szólt.

Scon - 2016. 10. 15. 00:45

A Love-ot nagyon bírtam,a Drinking Buddiest dettó, de ezzel valahogy megakadtam a harmadik résznél, mert nálam itt-ott átment erőltetettbe a dolog. De adok neki még egy esélyt, és végignézem, mivel nagyon hangulat sorozatnak tűnik, és lehet, hogy most jobban elkap. Egyelőre nálam ez 5,5/10, de majd ápdételem a dolgot. Ja, az eddigi három részből az első tetszett a legjobban, azt éreztem talán a legőszintébbnek.

Riggins - 2016. 10. 15. 21:41

nekem az 1-5-6 tetszett, de a többi egyáltalán nem. a műfaj sajátja, hogy 3 gyenge rész után is elindítottam a következőt, mert hátha

kolarov - 2016. 10. 17. 12:01

Nekem a 6. rész tetszett a legjobban, egyáltalán nem tűnt erőltetettnek vagy kínosnak. A második rész volt kicsit megakasztó, nem jött át a leszbikus szerelem téma.

A Love nem jött átt, azt abba is hagytam, az Easy nekem sokkal jobban tetszik.

FrankLuck - 2016. 10. 17. 21:39

Az első rész úgy-ahogy tetszett, a másodikat néztem éppen, amikor hirtelen rájöttem, hogy engem ez nem érdekel. Szóval rezzenéstelen arccal kinyomtam és töröltem az egészet. Ahogy látom, akár 1-2 jobb rész még jött volna, de engem a második résszel tényleg meg kell venni, egyre több a jó sorozat és egy nap még mindig csak 24 óra. Bántani igazán nem tudom, tényleg minőségi cucc.

Réka - 2016. 10. 24. 14:32

Nagyon bejött a sorozat, az egész évad is, én a harmadikért voltam mérges – egyszerűen ez a sörkészítős szál unalmas volt, a többiben több volt a kakaó, abban nem sok – hiába volt egy kis utózengéje a sztorijuknak a későbbiekben.

Igazából nehéz kedvencet választani, legjobban a babaprojektes – hazajönlátogatniarégihaver – rész ütött, ugye… nem hagyott itt semmit (?!).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz