login |

Legends of Tomorrow: kezdett a 2. évad

2016. 10. 16. 15:50 - Írta: superpityu

207 hozzászólás | kategória: kritika,

Ezzel pedig tejessé vált a jelenleg 4 sorozatból álló Arrowverse idei neki lódulása – a többi évadpremierről a címkékre kattintva olvashattok, The Flash, Arrow és Supergirl.

Tavaly elég nagy hátránnyal indult a sorozat, hiszen egy főellenséget próbáltak elkapni 16 részen keresztül, így nem volt nagy meglepetés sosem, amikor a főhőseink sorra elbukták a küldetéseket. Arról nem is beszélve, hogy pár karakter sem igazán működött. Szerencsére idén egyelőre nincs főellenség, csak egy levedlett Arrow és egy The Flash rosszfiú bukkant fel, akiket megörökölt a LoT.

bscap0349

A premier rögtön az egyik új tag belépőjével indult, amire ugyan nem tudnám ráaggatni azt, hogy hatásos, de remekül belőtte, hogy mit értettek a készítők a könnyedebb hangvétel alatt. Mindenestre Nate Heywood remek, simán illeszkedik a többi szériából megismert nörd karakterek mellé. A Legends of Tomorrow nem kimagasló, viszont popcorn sorozat szintjén megállja a helyét. Ennek eleget téve pedig a premier kicsit több humoros pillanatot mutatott fel, mint tavaly.

Az előző évad végi cliffhangert furcsán oldották fel, hiszen Hourman meg sem jelent a premierben, de a mondandójának következményivel többet foglalkoztak. Fogalmazhatnék úgy is, hogy kicsit ugrottak az időben a finálé óta, de mivel időutazásos kalandról van szó, így ez nem túl nagy meglepetés.

bscap0350

Ami sokat menthetne a sorozaton az csapat dinamikája lenne, ez viszont még mindig nincs meg. Hiába szórták ki tavaly a gyengébb figurákat, sokszor hiányzik a kellő összhang. Bár Sara és Ray összepakolása nem volt rossz, de Jefferson és Stein annyira nem működnek, pedig utóbbi a The Flash gárdájával remek volt korábban. Rory kellemes meglepetés még mindig, ahogy Ripnek is jól áll, hogy nem személyesek a küldetéseik.

Egyelőre nem nagyon látni, hogy hova fog tartani a szezon és ez jó. Mindenesetre az utolsó percek, a két gonosz figura összefogása működött. Ezt pedig sikerült megfejelniük a Justice Society of America furcsa belépőjével.

bscap0356

Nem hiszem, hogy a Legends of Tomorrow ki tudna bújni a többi sorozat árnyékából, de valahol reménykedem, hogy idővel rám cáfolnak majd a készítők. Nem ez lenne az első képregénysorozat, amely bedurvul a 2. szezonjára, és talán kilép a középszerből. 

207 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2016. 10. 16. 16:07

Hát nálam ezzel a résszel kilépett a középszerből, de az a baj, hogy ez inkább leépülés volt. A JSA belépője béna volt, és úgy igazán a legendákat sem bírom, egyre inkább idegesítenek. Főleg Sara, akinek úgy látszik, már minden részben össze kell feküdnie legalább két nővel, igen, értjük a dolgot! Remélem, hogy a karaktere nem csak ennyiből fog állni, meg abból, hogy “megbosszulom a nőverem, muh”.

Kapkodós volt nagyon a rész, az első negyed órát nem is igazán értettem, hogy ez így minek (nagyon felesleges volt ez a “küldetés”).

Összességében borzalmas rész volt. Kár, hogy nem fogom ennek ellenére sem kaszálni, viszont nagyon nem akarom azt, hogy egész évben minden részt “fikáznom” kelljen. Olyan sok a lehetőség a sorozatban.

energy - 2016. 10. 16. 16:08

A francia résznél… Voltak a készítők már Franciaországban, láttak már képet róla?!
Captain Cold hiányzik, ahogy elnéztem az új ellenségek mind kiszuperált (más sorozatokban már legalább egyszer megölt) rosszfiúk:D
Sarah biszex, akkor miért mindig nőket szed fel?
Olyan gyorsan összeszedték őket, hogy az nagyon kiábrándító volt.
Reverse-Flash most mi a fenét csinál?! Még emlékszem, mikor Barrynek papolt, hogy mekkora felelőtlenség kavarni az idővel!
Justice Society of America belépője nekem tetszett.

superpityu - 2016. 10. 16. 17:02

“csak ennyiből fog állni, meg abból, hogy “megbosszulom a nőverem, muh”.”

óó azt nem is értettem, amikor a szájába adták, hogy nincsenek szabályok. erre az eszébe sem jutott, hogy odautazzanak az időben laurel halálához és megmentsék. értem miért nem lehet ezt, de akkor is fuck logic.

Pocok - 2016. 10. 16. 18:05

Én nagyon jól szórakoztam :D Annyi plothole meg logikátlanság volt, hogy hihetetlen :D

Ayrons - 2016. 10. 16. 18:44

Ez valami nagyon gyenge volt.
RF az mi hogy what ??? Valaki érti ,hogyan képes erre ??? Legjobb Rory és RIP. Dokiék semmilyenek , Sara és Palmer idegesítőek.
Könnyed hangulat jól áll a sorozatnak de ekkora katyvaszt mellé…
Mondjuk legalább a gonoszok jó félék Rf is jó meg Damien meg jön még melléjük COld. De hát ugye nem nehéz megugrani a léccet a tavalyi Hajléktalan után.

Justice Society of America belépője nekem tetszett.

Ambriel - 2016. 10. 16. 19:08

Jól szórakoztam az évadnyitón, és ennél többet nem is várok.

Az egyetlen problémám az, hogy nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy Patrick J. Adamset 6 év után nem Mike Rossként látom. :D Az se segít, hogy Neal McDonough is Suitsból ismerős. :D

Sara nagyon hülyén viselkedett, de remélem, hogy észhez fog térni. Az jó jelenet volt, ahogy Rayjel összekaptak.
Nálam egyébként már kiemelkedett a többi képregényes sorozat közül, mert Arrowt 1. évad után, Flasht 2 évad után, Supergirlet 1 rész után kaszáltam. Ennél még egyszer sem fordult meg a fejembe, hogy kaszálom.

emese - 2016. 10. 16. 19:10

Nekem nagyon kellemes csalódás volt, sokkal jobb évadnyitót produkált, mint mondjuk a Flash. És egyelőre sokkal humorosabb is.

Egyértelmű kedvenc Mick Rory, the brain of the mission! Az egysorosai haláliak.
Tetszettek az ilyen fricskák, Einstein-nel pl., de korabeli franciaországbeli kaland is a sok fodros bodros mű-D’Artagnan-kodással. Ez vicctörténelem, és pont ezt várom ettől a sorozattól.
Stein is jó önmagában, illetve Darvill Rip Hunterje egészen megkedvelhetővé vált a rész végére, amit tavaly egy évad alatt nem sikerült elérni. Erre paff…

Nyilván azért voltak negatívumok is:
Sara karaktere kissé visszafejlődött, ezért kár. Cold hiányzik, nem gondoltam, hogy enynire érezhető lesz a sok karakter között, hogy nincs ott. Jeff még mindig semmilyen, ahogyan Ray is. Itt jegyzem meg, hogy pedig bíztam a Mick Rory-Ray/haircut párosításban és annak dinamikájában, és hogy ez végre Ray karakteréhez is hozzáad majd valamit a tavalyiak alapján, de arról egyelőre elfeledkeztek a készítők.

Semleges: az újfiú nekem egyelőre semmi(duck!), a JSA első benyomása is a negatív nullához konvergál, a Legion of Doom-ból pedig RF-nek örültem, hátha itt is képes lesz feldobni a hangulatot. Viszont minthogy nem nézem az Arrow-t, nekem Edie Britt férje új volt, és … nehezen állom a színészt. Majd meglátjuk.

Összességében szerintem a ballaszt-karakterek kidobása jót tett a sorozatnak, és az is, hogy egyelőre nincsen egy nagy átívelő szál.

passauf - 2016. 10. 16. 19:10

Én a béna francia díszletet leszámítva nagyon élveztem. Szerintem fun volt.

‘I love roasting nazis.’ Ez hét idézete nálam. :D

emese - 2016. 10. 17. 00:08

“RF az mi hogy what” – mire gondolsz? Az a tippem, hogy
ad1) átrezgett a tengeralattjáró falán; vagy
ad2) Flashpointből ide ugrott az időben egyenesen, csak nem láttuk az átjárót.

monti - 2016. 10. 17. 06:25

bárcsak ne hordanának ilyen idétlen ruhákat….

wickee - 2016. 10. 17. 08:00

Könyörgöm mondja valaki, hogy nem most láttuk utoljára Ripet… Arthur Darvill volt az egyik fő ok, aki/ami miatt elkezdtem nézni, megőrülök, ha nem lesz többet. :D

majsz - 2016. 10. 17. 10:45

Akkor most a JSA állandó gárda lesz vagy spinoffra készülnek vagy mi? Így egy kicsit zsúfolt lenne a téma.
Rip állandó szereplő lesz az évadban?
Egyenlőre igen komótosan indult, vérfrissítés mindenképp jóljön nekik.

mse - 2016. 10. 17. 11:20

Nem tudom, nekem a csapatdinamika épp hogy most működött. Ha csak úgy nagyjából is, de tudják tartani ezt a menetet, akkor engem megvettek kilóra. Most hozta azt a sorozat talán először igazán, amit mindig is szerettem volna tőle kapni.

Silver-sama - 2016. 10. 17. 17:00

Remélem Rip-pet többé nem látjuk.De olyan szinten, hogy soha ne is hozzák fel, mintha nem is létezett volna. DW-ben klassz volt, ezért is vártam annyira a LoT-ot, de itt egyszerűen nem működött, nem volt jó a karakter. Azt az új kretént is zavarják el. Illetve a feka srác helyett hozzák be Robbie-t. Atom sem kell, idegesítő. Mick pedig Cold nélkül félember nekem. Vagy menjen el ő is, vagy hozzák vissza Kapit. Sara meg visszamehetne Arrow-ba, mint az igazi Black Canary. Hopp, már nincs is csapat. Tulajdonképpen nem is kell LoT XD.

DarkEagle - 2016. 10. 17. 17:10

Szerintem a vicc az hogy ez a kezdés is MESSZE jobb volt mint a Flash első 2 része együtt. Nagyon vicces látni hogy a Flasht idén mindegyik képregény cucc lealázta a CW-n. Legalábbis az én szememben. De ahogy látom mások is hasonlóan vélekednek. Nem csak itt máshol is.

Rip szerintem most lesz igazán jó hogy végre teret is kap és nem csak a családját akarja megmenteni, most végre kibontakozhat. Szerintem vissza fog ő térni ebben biztos vagyok.

A Legion of Doom nagyon jól jön most, azon meg nem értem miért lepődik mega többség hogy RF itt van. Ő is tud időben utazni. Az meg hogy lejutott a tengeralattjáróra még Barry-nek is semmiség lenne. :D

Amúgy halkan megsúgom hogy pont a Legion of Doom az idei ellenség plusz a 4 részes crossoverben feltűnő tagok.

A végére pedig megjöttek a JSA tagok is. Szerintem ők is jók lesznek, amit eddig láttunk abból kár ítélkezni mert beköszöntek azt jó napot. Majd a héten kiderül hogy mit is tudnak de azért ne felejtse el senki hogy ők nem a 21. században hősök szóval ne egy modern csapatot várjatok. A külsejük egyelőre képregény-hű és nekem ennyi elég is. Az erejük megvalósítására vagyok még kíváncsi.

lacus - 2016. 10. 17. 20:29

az első évad borzalma után ez egy egész jó rész volt, ha marad ez a könnyedség akkor nem panaszkodnék
Szerintem jobb kezdés volt mint a supergirl és a the flash együtt véve

lacus - 2016. 10. 17. 20:31

+1 rendkívül jó pont hogy már nincs itt a két madárember

VvD - 2016. 10. 18. 08:25

Érdekes a sok negatív vélemény. Én ezen a részen jobban szórakoztam, mint az utóbbi 3 évad Arrow-n és 1 évad Flash-n együttvéve. Rohadtul nem szabad komolyan venni, és akkor végig röhögi az ember :)

n5wrr7 - 2016. 10. 18. 14:21

A szereplők megnyirbálása nagyon kellett. A sólymok/sasok/tudjafranc dögunalmasak voltak. Rip szintén, bár tuti, h látjuk még.
Saraht már az Arrowban is rühelltem, amilyen flegmán áll a szája, szívem szerint szanaszét pofoznám, nyugodtan mehetne a levesbe ő is.
A JSA megjelenésével megint túl sokan lesznek. Ez az egyik fő próblémám, hogy nem érzem az egyensúlyt a sok szereplő között. Inkább csak párat kéne kiemelni, a többiek a kevesebb-néha-több elv alapján jobban működnének szerintem. Pl Stein és Jefferson között zéró kémia van. Ha a háttérben csipkelődnének csak, ez nem is lenne ennyire feltűnő.
Maga a cselekmény egyenetlen volt. Az első fele, Rory beszámolója kissé lassú volt, majdnem vontatott. A második felében meg csak kapkodtak, amilyen gyorsan összekapták a szereplőket, és még a JSA-t is behozták a képbe. Kijöhetett volna 2 rész is akár, Salemet és a dínókort is szívesen néztem volna tovább :D
Damien Darhk, ehh… Nekem nem működik. Nem annyira félelemetes, mint kellene, az Arrowban is untam. RF-t viszont szerettem, működhetnek még együtt.

Minden szájhúzás ellenére pozitív irányba billen a mérleg. Ha nem nézném a többi DC sorozatot, akkor biztos nem tartanék ki emellett sem, viszont komoly előrelépés nálam, hogy most nem babráltam rész közben egyszer sem a telefonommal. Az esélyt megkapja, és mivel az év legpozitívabb csalódása nálam az Arrow, nagyon bizakodom itt is!

Ambriel - 2016. 10. 18. 16:19

@wickee +1 :) Szerintem látni fogjuk még Ripet, különben ennyi erővel a Napban is végezhette volna az első évad végén.

Ayrons - 2016. 10. 18. 19:06

Crossoverben egy idegen faj lesz az ellenség nem a Doom.
Nekem a probléma abból állt ,hogy túl gyors volt az egész rész. És egyes karakterek még mindig nem találják a helyüket. De a pozitív változás érződik.

David R. Blake - 2016. 10. 18. 20:45

Mindenki úgy beszél most a JSA-ről, mintha állandó szereplők lennének, és ők is összeállnának a Legendákkal.
Holott Idővel majd tovább fog állni a csapat, és a JSA-tagok közül csak Vixen utazik majd velük tovább, ahogy korábban is be volt már ez harangozva.

Edrick - 2016. 10. 19. 15:39

Ayrons:

“Amúgy halkan megsúgom hogy pont a Legion of Doom az idei ellenség plusz a 4 részes crossoverben feltűnő tagok.”

“Crossoverben egy idegen faj lesz az ellenség nem a Doom.”

Nem azt mondta, hogy a Doom lesz a crossover ellensége, hanem hogy a crossoverben feltűnő (és ugye ott főellenségként tevékenykedő) idegen faj is hozzácsapódik ehhez az évadhoz a Doom mellé mint főellenség.

Ayrons - 2016. 10. 19. 15:47

Szerintem a Doom nem lesz az ellenségbe gonosz én úgy tudom elképzelni ,hogy ők is beszállnak az idegenek ellen.
De így tényleg félreértettem a mondandóját :) elnézést.

energy - 2016. 10. 21. 11:14

Ha kinyírják Mike-ot(Pontosabban, ha nem hozzák vissza!) én abbahagyom a sorozatot! Először Captain Cold, most meg 2! rész után Hourman!

emese - 2016. 10. 21. 13:10

Ebből az egész JSA-ből nekem Commander Steel volt a legszimpatikusabb fazon. Egész jó rész volt ismét, azonban sajnos nem vették a fáradtságot, hogy bemutassák a JSA tagokat egy kicsit. Nagyjából sejtjük, hogy mit tudnak, és imitt amott volt namedropping, de annak, aki nem bújja a képregényeket, ez elég kevés volt.
Ezt az is mutatja, hogy Hourman halála (?) nem hatott meg, mint hogy azt sem tudom, mi az ereje – majd ha érdekel, utánanézek, de egyelőre nem tették annyira érdekessé a karaktert, hogy érdekeljen.
Vixennél is kérdés számomra, hogy az állatszellemszerűségek megjelenésének mi a lényege, hiszen attól függetlenül csak boxolja az ellenséget. Vagy a látványtól kellene szívrohamot kapnia az ellenfélnek? Ezt talán leguglizom.

Viszont, végre jól írják Sara-t, és még Ray is fejlődött. Jax még mindig egy “fehér folt”.

Az átívelő történetszál a Legion of Doom-mal és RF-sel, lassan bontakozik ki, de ez nálam pozitív.

Szerintem a Flashpoint ide is ki fog hatni, és az a tippem, hogy úgy, hogy Cold soha nem volt a csapat tagja. Nem lehet véletlen, hogy amikor a meghalt csapattársakról van szó, soha nem merül fel a neve, még Sara-ban sem.

Összességében, tavaly óta rengeteget fejlődött a sorozat. Most nekem ez sokkal jobban muzsikál, mint a Flash. (Arrow-t továbbra sem nézek, így ahhoz nem tudom hasonlítani.)

DarkEagle - 2016. 10. 21. 14:27

@emese: JSA tagok még lesznek szóval kibonthatják őket. Hourman képessége benne van a nevében is. Irányítja az időt bizonyos határon belül. Tehát nem időutazó vagy ilyesmi. Lényegében annyi a képessége hogy 1 órán keresztül hatalmas ereje lesz, kb mint pl Superman-nek. :D

Vixen pedig ki lett bontva anno az Arrow-ban de ha azt nem láttad akkor elmondom hogy a medál amit annyira keresett abból jön az ereje, megidézi za állatok szellemét és azok erejét birtokolja. Ergo akár tud repülni is pl. Vagy akkora ereje lesz mint egy gorillának amit meg is idézett a mai részben. :D
Amúgy az Arrow idei évada számomra eddig a meglepetés mert nagyon jó. Flash nagyon alul van maradva.

Főleg ha ezt a részt nézem mert mind ahogy te is írtad ez egy igazi képregény ismerőnek egyszerűen zseniális és remek rész volt és nem kevés nosztalgia faktor is volt benne jó sok fanservice-szel. Egyébként nekem is Steel jött be legjobban viszont Vixen mama is jó. Egyébként ő az EREDETI Vixen, mármint az első. Aki az Arrow-ban volt az az unokája volt az itteninek. :D

Szóval ja jó lesz és tetszik hogy végre feltűnt nekik hogy Sara az igazi vezető de Rip szerintem úgyis visszatér. A jelenlegi csapatból meg tuti hogy már senkit nem fognak kiírni. Cold-nál mondjuk Flashpoint áll fenn és tényleg ezért nem emlékeznek rá hisz nem volt a csapat tagja. Szóval ezt eltaláltad.

Végszóként még annyit hogy a Doom nagyon jó ellenség lesz mert RF jó ellenség nagyon és a legjobb benne hogy nem csak ijesztget tényleg kinyírja szó nélkül akit akar. :D

Silver-sama - 2016. 10. 22. 11:12

Nekem Hourman volt a kedvencem, és kinyírták :'(.
Vixen számomra a legnagyobb pozitív csalódás, mivel nagyon féltem attól, hogy olyan lesz, mint a Sólyomnő, de szerencsére egyáltalán nem, sőt, szimpatikus is :D. Csak nehogy összehozzák Ray-jel!!!!
Viszont még mindig nem tudnám jónak mondani a LoT-ot, pedig a madarak és Rip nélkül sokat javult :S. Nem tudom, talán a helyszínek, ahová utaznak nem jönnek be.
Remélem amúgy még a crossover előtt elugranak Star City-be és láthatjuk Batma– *khm* Arrow-ot.

winnie - 2016. 10. 22. 15:17

“ekem Hourman volt a kedvencem, és kinyírták :'(.”

igazán lehettek volna kevésbé egyértelműek így a választással. mármint azzal, hogy nem egy másik sorozat állandó szereplőjét teszik meg hourmannek.

DarkEagle - 2016. 10. 22. 16:14

Nem hinném, hogy sokan néznék azt a sorozatot azok közül akik nézik a LOT-ot szóval ők nem biztos hogy meglepődtek meg egyébként sem értem mi köze ennek ahhoz a sorozathoz. A JSA tagok alapból nem állandó szereplőknek jöttek szóval teljesen mindegy mi lett volna velük így is úgyis mentek volna az útjukra. :D

A lényeg, hogy tuti, nem azért nyírták ki mert játszik a SUITS-ban is. Legalábbis szerintem. De mivel ő volt a csapat vezetője így nagyobb hatása lesz a halálának is.

superpityu - 2016. 10. 22. 16:32

darkeagle: azért sokat nyomhat, hogy ő állandó a suitsban. azok a színészek akik állandó szereplők valahol sokkal kevesebb idejük van mást forgatni. ez eddig is így volt.

DarkEagle - 2016. 10. 22. 19:01

Ezt értem is de itt egyértelmű volt hogy nem fog maradni hiszen a JSA nem állandó vendég az évadban. Csak 1-2 részre jöttek. Szóval nem volt muszáj megölniük.

Yamagato - 2016. 10. 23. 11:25

Wow, nem semmi két résszel nyitott az új évad! Csak maradjon ennyire pörgős a továbbiakban is. Mondjuk a II. vh időszaka egy kis náciveréssel mindig beszippant és ezt még megfejelték a JSA-val.Egy nagy adag humor, kissé gagyi de legalább sok akció, kevés drámázás, idén nagyon eltalálták az arányokat szerintem.
Nate is Vixen nem idegesítőek, mint a hawk házaspár volt, ez már biztató.
A csapatvezető keresés, a ki és mennyire alkalmas rá kérdéskör és a JSA precizitásával való összehasonlítás mind ötletesek voltak, releváns konfliktust adnak.

Iszonyatosan jó szórakozás az egész, alig várom a 3. részt!

RF tervére kíváncsi leszek, mondjuk a magyarázat valószínűleg egy katyvasz lesz, de ez legyen a legkevesebb.
Egy 13 részes évadban vajon mennyi ideig pihentetik Rip-et?

Claire8310 - 2016. 10. 23. 13:57

Nekem is nagyon bejött főleg a második rész, jó arcok vannak az JSA-ben.

Viszont sírva röhögtem a “bombázás” jeleneten, jéééézusom. Ha az ilyeneket is le tudná vetkőzni…
Mindenesetre szórakoztató nagyon most, nézős marad.

Edrick - 2016. 10. 23. 21:36

Hű, b*meg, ez kegyetlen jó volt. Iszonyatosan élveztem, RF jó lesz gonoszként, az igazi Eobardot meg amennyire nem szerettem tavaly, annyira tetszik most; egyre jobban belejön a karakterébe, ügyes.

Cold-ot illetően ott vannak a direkt utalások (az egyiknél talán már erőltetettnek is éreztem), aminél valahogy tényleg elég kicsi az esély, hogy csak a gyász miatt nem beszélnek róla, szóval itt szerintem is Flashpoint lesz.

Mást hirtelen nem is tudok mondani, még a hatása alatt vagyok, komolyan nem számítottam ilyen jó részre. Csak folytassák minimum így, és nem lesz gond

dragon1986 - 2016. 10. 25. 00:13

Mindig is utaltam azt a halat amikor az utolso szavaik felreerthetoek

Time travelers vagy azt hiszik hogy ok nyirtak ki vagy hogy ok tudnak segiteni

energy - 2016. 10. 25. 10:57

Egy JSA sorozat tök jó lenne!

ALDO - 2016. 10. 25. 19:48

Rip nagyon nem hiányzott az epizódból. Igazából fel sem tűnt, hogy nem is szerepelt, csak a végén. Reverse Flash eddig nem sokat szerepelt, gondolom majd később aktivizálódik. A JSA jó volt, néhányukkal lehetne kezdeni valamit később.
Maga az epizód kicsit mulatságos volt, ezzel a feltúrbózott CGI szupernácival. Mintha a Wolfeinsteinből szedték volna.

Lighter - 2016. 10. 26. 23:28

Hello!

Csak en nem ertettem, hogy menekult meg Mick es maradt egyben az idohajo?
A tengeralattjaro szettorpedozta. Rip mindenkit elszort az idoben, kiveve Mick-et?
1942-tol 2015-ig ott volt a tenger alatt?

2zok - 2016. 10. 27. 08:57

Mick megsérült és nem élte volna túl az időutazást.

Lighter - 2016. 10. 27. 20:19

De szetrobbant elvileg a hajojuk.

VvD - 2016. 10. 28. 10:47

Ez a mai rész annyira gagyi volt, hogy az már szórakoztató. Ez az egész sorozat egy paródiája önmagának, de jó, vicces értelemben.

Edrick - 2016. 10. 28. 13:26

A hajó nem robbant szét. A kérdés akkor az volt, hogy kibírja-e a torpedót. Rip nem volt ebben biztos, ezért még mindenkit gyorsan szétküldött a francba, Mick-et meg ugye nem, mert ő eleve sérült volt, őt csak berakta a sztázisizébe. Hogy magával Rippel mi lett, azt nem tudjuk, mert azt mondta, a kapitány nem hagyja el a hajóját, de holttest meg ugye nem volt, szóval ő jelenleg el van tűnve (70 év alatt bármi történhetett). Szóval a lényeg az, hogy a hajó kibírta a robbanást.

DarkEagle - 2016. 10. 28. 17:47

Lehet hogy a fanboy beszél belőlem, mivel imádom a Japán meg úgy általában az ázsiai kultúrát de ezt a részt nagyon eltalálták. Annyi egysoros mehetne a hét idézete rovatba hogy 1 hónapra is elég lenne vagy akár többre. :D

Steel, meglepően jó volt és a CGI se annyira gáz és örülök, hogy próbálták kicsit leutánozni a képregényt. És akkor még nem kapta meg a ruhát mellé. ;)

Sara badass volt akár egy ninja. XD Vixen továbbra is kedvenc. Ahogy Mick se tud rossz lenni.

Barry üzenete meg egyértelműen a crossover jövevényeiről szólhat. Szóval úgy 3-4 rész és kiderül minden. Nyilván nem RF-ről akarta tudatni Rip-et hiszen ő nem akkora fenyegetés. Ami engem jobban érdekelne hogy miért 40 évvel későbbi énje figyelmeztette Rip-et?! Mondjuk azt nem tudjuk melyik idősíkban jönnek az ellenségek szóval ja.

Ja és pacsi a készítőknek a Tatsu féle utalás miatt. Ilyenek miatt szeretem talán legjobban, hogy megismerjük a már ismert szereplők leszármazottjait. Tatsu Yamashiro ugye az Arrow-ból. Más néven, Katana.

Egyébként ennyit rég nevettem már sorozaton. Szóval eddig nagyon jó irányba mennek, jól áll a sorozatnak hogy nincsenek konkrét célok csak néha 1-2 küldetés.

Silver-sama - 2016. 10. 28. 18:15

Eagle leírt mindent, amit mondtam volna ._. (hogy lehet ez? XD)

Claire8310 - 2016. 10. 28. 21:28

Amilyen jó volt a második rész, annyira borzasztó ez a 3. Tényleg gagyi. Ennél generic-ebb sztori vonal kevesebb van a világegyetemben, mint amit a japán lánnyal lenyomtak… Érdekes ez a hullámzás, remélem a másik vonal lesz erősítve, továbbra is várom vissza Rip-et.

Edrick - 2016. 10. 28. 23:02

Hát ebben tényleg baromi sok idézet volt, tíz körül megálltam az irkálással, és azok háromnegyede is Micktől jött. Elemében van mostanában nagyon.
Amúgy kicsit filler-rész volt, de mérföldekkel jobban csinálta, mint az előző évadban egy hasonló időutazásos kitérést. Ott is voltak ilyenek, de annyira súlytalan meg semmilyen tudott lenni sokszor, itt meg kifejezetten tetszett. Jól eltalálták a japán kultúrát is.
Az egyetlen, amibe bele tudnék kötni, az az, hogy Nate miért nem vett be bogyót, és Ray meg miért igen? (Ne fogjuk már Nate nyelvtudására, majdnem 400 évvel ezelőtti japánokról beszélünk :D) Meg amúgy az előző részben nem vettek be mindketten? Vagy annak nem túl hosszú a hatása?
Meg volt még, hogy Vixen miért nem tudott kitörni a zárkájából nyakán a nyaklánccal, mondjuk gorillaként vagy valahogy? De ezek csak az én problémáim szerintem :D
Mert amúgy nem volt rossz rész. Az egy sorosoktól meg tényleg kész vagyok.

emese - 2016. 10. 29. 01:50

2X03: remek volt, nincsen alulírt karakter. Ray Palmernek is van egyénisége, ez hogy lehet?! :) Mondjuk hogy az ATOM suit nélkül mi lesz vele, az még kérdés nekem.

Sara remek kapitány, Mick-nek meg minden szava arany! Abszolút kedvenc! Ha az évad végén ki merik írni…!

Vixen rendben van. Most Jax-ék ültek a hátsó ülésre, de eddig jól egyensúlyoznak szerintem az arányokkal, mert máskor meg rájuk esik a fókusz. Jajj, nagyon kevés lesz ez a 13 rész, ha ez ennyire jó.

DarkEagle - 2016. 10. 29. 17:04

“Mondjuk hogy az ATOM suit nélkül mi lesz vele, az még kérdés nekem.”

Remélem megkapja végre az IGAZI ATOM suitot mert ez a mostani tényleg csak egy gyenge Vasember copy. :D

Tomi - 2016. 10. 31. 14:27

Azt sajnálom, hogy nem tudtuk meg Barry üzenetét a jövőből…

Yamagato - 2016. 10. 31. 15:02

Ismét egy minden másodpercében szórakoztató részt tett le az asztalra a sorozat. Sarah iszonyat badass volt, Mick ninjás szövegein jókat nevettem, Vixen pedig ha nem is szuper érdekes, de nem is irritáló, illik a csapatba. A szamurájok mindig hálás hátteret adnak (meg remek harcokat!), a bajba jutott lány klisé szerencsére elviselhetően rövid volt. Palmer mentor szerepben érdekes váltás volt, de működött. Az ATOM páncél elvesztése pedig izgalmas fordulatot hozott a sztorijába. Én azt hittem, hogy van neki több is, mint Vasembernek, csak mondjuk max el kell érte ugrani 2016-ba. A jövőheti zombikat már nagyon várom!

heidfeld - 2016. 10. 31. 21:12

Nagyon tetszett! Hatalmas beszólások voltak. Nagyon félek, hogy kevés lesz a 13 rész!

The Man Who Laughs - 2016. 11. 03. 14:48

Egyelőre jobb, mint az előző évad. Nagyon jól áll a sorozatnak, hogy epizodikusabb és nem az van, hogy minden részben megpróbálják legyőzni a fő gonoszt, és minden részben elbuknak. Így bár ez is egy filler rész volt, még sem érződött az az egy helyben toporgás, hogy hiába mennek neki 12-szer Vandal Savagenak (terv nélkül) úgy is tudjuk, hogy csak 13.-ára lehet legyőzni.

A karakterek is szórakoztatóak, az Atom elpusztulása érdekes helyzeteket teremthet.

Viszont csak engem idegesít, hogy az írók rendre nem képesek betartani a saját szabályaikat? Védjük az idővonalat, nem hagyjuk senkinek sem, hogy aberálja azt kivéve persze Barry Allen, mert ő a haverunk. Nem kellett volna a Legendáknak (csak szerintem kínos, hogy ha valaki így hivatkozik magára, legyen akármekkora hős is?) megállítani Barry-t mielőtt létrehozta volna a Flashpointot?

Meg ebben a részben is: itt egy történész, aki hirtelen a múltban találja magát, erre az első dolga az, hogy önkényesen megváltoztatná ahelyett, hogy kushadna, amíg meg nem találják. Ráadásul egy számára teljesen ismeretlen nő miatt, akivel értelemszerűen úgy sem lehet jövője, viszont amikor barátokat (Hourman, Laurel) kéne megmenteni akkor hirtelen nem szabad babrálni az idővel. Mert egy Shogun hatalmának megdöntése és egy acélember megjelenése a múltban az nem számít, ugye? (És persze az Atom ruhát el kellett volna venni, de Acél már akkor szívózott a helyiekkel, amikor még nem tudta, hogy elkapták Palmert)

Amúgy Acél menő, de szerintem történészként akkor is hasznos tagja lett volna a csapatnak, ha nem lesz ereje. (Ellenben mondjuk a flashel, ahol látványosan nem tudnak mit kezdeni az erő nélküli karakterekkel, úgy mint Wally, Joe, Iris.)

emese - 2016. 11. 04. 22:46

2X04: szerintem eddigi legjobb epizódját produkálta a sorozat. Egyszerre volt megható, szórakoztató, vicces, izgalmas. Nagyon jól elkapott karakterpillanatok és hangulatfestés, pl. amikor Stein a hajó sötét folyosóin sétálgat zombira vadászva.

Az elembertelenítéses háttértörténet (zombik egy olyan korban, amikor embereket megfosztottak ember mivoltuktól) is el volt találva rendesen. Ray-nek végre van egyénisége, pedig ha jól veszem le, ő az Arrow-ban sem volt egy sikerült karakter.

És ezek szerint surprise surprise (!) Cold történetét mégsem törölte ki Flashpoint. Ami jó, kár lett volna a figura jellemfejlődésének legjavát kiradírozni, mert Barry-nek anyuka-hiánya volt. És megvan a visszacsatolás a Haircut-Rory közötti múlt évad végi remek partnerséghez is.

“We were attacked by zombies.
And someone put sprouts on my sandwich.”

“-Professor, what’s going on? Was I just trying to kiss you?
-Uh, I could only hope, Mr. Rory.”

Edrick - 2016. 11. 04. 23:36

Egyetértek, zseniális rész volt. A korábbi részekben folyamatosan hozták be a humort, most meg a drámát is sikerült eltalálniuk mellé, megjegyezem elég jól. Ha így haladnak, nemcsak vicces, hanem darkosabb részeket is tudnak majd csinálni, amelyek – ez alapján legalábbis – nem állnának rosszul a sorozatnak. Pláne, ha jól csinálják. :)

Azért hülyeségek még mindig akadnak, de már nem olyan szintűek, mint anno, sőt mivel sokkal élvezetesebb részeket alkotnak, így nem is zavaróak annyira.
Sőt, ha leküzdik azt a folytonos dolgot, hogy most szabad-e beavatkozni, majd a kezdeti tagadás után nagy nehezen úgy döntenek, hogy igen (és vice-versa is van ilyen), akkor még egy fokkal jobb lehet a sorozat.

Most negatívumként csak Grey-t izé Steint tudnám felhozni, egy ponton túl szerintem már túljátszotta a félelmet. Jó, tudom, ő a zombiktól retteg, én meg a darazsaktól futok ki a világból, a félelmet nem lehet szinten negatívumként felhozni, de tartom magam ahhoz, hogy egy picit azért sok volt.

Cold-dal kapcsolatban viszont nem értek egyet. Vagyis hogy számomra még nem biztos. Rory csak odaadta a Cold gunt-t Raynek, de azt megkaphatta sokkal korábban is, ha Snart mondjuk meghalt még a sorozat és az ő indulásuk előtt. Még benne van, hogy nem a gyász miatt nem beszélnek róla, hanem mert tényleg nem is ismerték, és Rory is mondata is értelmezhető úgy, hogy Ray nem tudja, Rory kiről beszél. Szóval örülök, hogy előhozták Snartot, még ha csak ilyen röviden is, de én még nem vagyok biztos a vele kapcsolatos dologban.

A rész egy elég erős 8/10, ha így folytatják, még a végén feljebb is megy ez a pontszám.

emese - 2016. 11. 04. 23:45

@Edrick: lehet, hogy igazad lesz és korán örültem. Mindenesetre várom Captain Cold II.-t, meg gondolom, ebből lesz is valami, amikor visszatér az igazi. Egy kicsit pissed off lesz… és majd Rory-nak választania kell a két cimbi között… Na ez lenne az igazi bromance triangle!

Claire8310 - 2016. 11. 05. 00:30

Abszolút jóm rész volt, végre eltalált érzelmi töltettel is, nem csak üresen lebegett, mint eddig.

Yamagato - 2016. 11. 05. 15:46

Ezzel a résszel alaposan meglepett a sorozat, nem gondoltam volna, hogy ennyire a rabszolgatartásra lesz kihegyezve. De milyen jó, hogy csak annyi időt pazaroltunk a Nate-Sara szálra amennyit, maradt idő a többire! Jax eddig maximum semleges volt, most a sztoriján jól átjött a rabszolgaság érzése és a beavatkozni/nem beavatkozni dilemma. Kedvelhető karakter lett és egy ilyen sorozat keretei között abszolút remekül körüljárták a témát, bravó. Az elhagyatott, sötét hajón elszabadult zombie szál is remek atmoszférájú volt, megvolt a horror hangulat, a rendező jól elkapta a stílusjegyeket. Ray-ből is 3D-s karakter lett, a cold gun átadásán meglepődtem, érdekes őt Captain Cold-ként elképzelni. Mikor lesz így ebből új ATOM suit?

Capri - 2016. 11. 06. 17:37

Megfigyeltétek az epizód végén, mikor elrepül az űrhajó, ott látszik a Göncölszekér csillagképe? :)

A rabszolgák ugyanis arra a csillagképére utalva énekeltek.

Egyébként az utóbbi 2 rész tetszett. Yamashiro :)

DarkEagle - 2016. 11. 06. 18:23

Haha Vixen is megkapta az eredet story-ját. :D
Eddigi legjobb rész volt. Tényleg jól volt benne minden adagolva és nem volt túljátszva sem.

Amúgy kis SPOILER!

Cold vissza fog térni bár erről már olvashattatok a hírekben. Szóval ki lehet jelenteni hogy nem halott csak más történet szálat kapott.

Egyébként mintha összeállna a csapat, Rory és Ray, Sara és Nate, Jax és Vixen. Végül pedig az öreg gyertya tartónak. :D

DarkEagle - 2016. 11. 06. 18:28

Ja egyébként kiderült hogy mi az üzenete Barry-nek.
Ahogy sejtettem a közelgő háború ami ugye a crossover rész lesz.

Ayrons - 2016. 11. 10. 08:14

Berendelték még 4 részt így az éved 17 részes lesz.

Edrick - 2016. 11. 11. 22:17

És ismét egy erős rész, és bakker, mennyire élveztem. A Stein-részt egy kicsit kevésbé, de az is elment.

Coldnál most már tényleg biztos számomra is, hogy mi változott; gyakorlatilag semmi. Mondjuk nekem valami még mindig hiányzik, de lehet, hogy csak nagyon telhetetlen vagyok :D

Sara és Darhk kvázi leszámolása naggyon tetszett, láttam Damien szemében a félelmet, tökéletes jelenet volt.

Lance Henriksen mint öreg Obsidian szintén jó volt, és hát Ray és Rory összehangolódása is, Nathan meg olyan, mintha ő maga lenne minden néző és rajongó egyben, jól hozza a szerepét :) De ami végleg feltette a pontot az i-re, az Eobard és Damien szövetsége. Rohadtul kíváncsi vagyok rájuk, és hogyha még csatlakozik a másik kettő is hozzájuk, akkor kő kövön nem marad. Most már egy fokkal nyugodtabb vagyok azzal kapcsolatban, hogy a 17 részbe _talán_ beleférnek :D

Csak így tovább, és jóban leszünk :)

emese - 2016. 11. 12. 02:37

A múlt hetinél kissé gyengébb, de még mindig nagyon élvezetes rész volt.
Sara és Damian közös jelenete tényleg erős volt, és bár Matt Letscher a Flash-ben számomra soha nem volt meggyőző Eobard, itt jól működik.

Ray és Mick jelenetei igazi fénypontok, most a kedvencem az autós megfigyeléses párbeszéd volt, különösen amikor Mick beleordított Sara kérdésére a komm-ba, hogy “Not yet!”

Az öreg Obsidian is remek volt.
Mire gondolhattak a többiek? :D

Silver-sama - 2016. 11. 12. 19:41

Így 5 rész után nálam nem változott semmi. Valahogy nem tud kimászni a sorozat az “elmegy” kategóriából. Nem mondom, hogy teljesen rossz, de… nehéz behatárolni.
Leginkább csak azon az alapon nézem, mert ha a társait nézem, ezt ne hagyjam már ki, de kaszálnom kéne. Már akkor megfordult a fejemben, amikor az 1.részben meggyalázták Einsteint :(

DarkEagle - 2016. 11. 18. 16:51

Na újabb vadnyugatos rész. Jó kis feelgood rész volt megint rengeteg poénnal. :D Vixen és Mick jó páros lesz. Steel meg megkapta végre a ruháját és nem mellesleg tényleg elég badass volt mikor megállította a vonatot meg fogával megállította a golyót. :D

És a törpecsillag adagnak hála Ray is megkapja a ruháját és ezúttal lesz neki egy raklappal. Bár kicsit reménykedtem hogy j fajta ruhája lesz de crossover alapján ugyan olyan mint volt max fejleszt rajta kicsit.

Mondjuk Stein rész nem hiányzott ha megint eljátsszák hogy más nője van nem tudom mit csinálok velük. :D

Jövőhéten nincs rész ebből sem ahogy Arrow-ból sincs utána pedig jöhet a crossover. Hell Yeah!

Edrick - 2016. 11. 18. 20:30

Ez megint tetszett. Nagyon tetszik mostanában a sorozat összképe, valahogy sokkal élvezetesebb részeket, párbeszédeket, karaktervezetést meg történetet tudnak letenni, nagy pacsi a készítőknek. Pl. tavaly a szintén Jonah Hex-es rész nekem valahogy egy kihagyott ziccerként ugrik be, de most egészen jól sikerült.

Steinnal kapcsolatban csak annyit, hogy ez a más nője van dolog nekem sem tetszene, akkor már sokkal inkább adná magát, hogy Flashpoint legyen a dologban. Talán az lesz, én örülnék neki :)

Igazából csak Nathannel van bajom, mert néha idegesítő, máskor viszont nagyon jó. Lehet, hogy csak néha kicsit túltolja, pedig alapból nem rossz.

Remélem, jó lesz a crossover, de engem már az azutáni félévadzárás (mert gondolom, hogy az lesz az) érdekel roppantul, kíváncsi vagyok, mit alkotnak, hogy jön Cold meg Merlyn is. Mik lesznek még itt! Csak győzzük kivárni! :)

wondorog - 2016. 11. 20. 18:08

Szerintem a nő a lánya lesz Steinnek, az előző részben ugye beszélt vele, hogy jobban kellene foglalkoznia Clarissával, talán meg is tette, így belefért egy gyerek is az életébe.

heidfeld - 2016. 11. 21. 10:48

Nagy a lazaság a sorozatban. A beszólások lassan verik a Lucifert, amit el sem tudtam volna képzelni pár hete. Gurultam a nevetéstől.. Az viszont most feltűnő volt, hogy elég gagyin volt a látvány megoldva. Értem én, hogy véges a költségvetés, de erre is kellene figyelni.

emese - 2016. 11. 22. 01:28

Ez guilty pleasure de annak nagyon jó.
Egyelőre Stein emlékei hidegen hagynak.

Mick-et szerintem a Cold-dal való találkozásra készítik elő; hogy idegennek érzi magát a csapatban, így majd vágyik újra a “bűn útjára” lépni.

És soha nem gondoltam volna, hogy Ray-t kifejezetten meg fogom kedvelni, de mégis. Jól nyomja a jószívű bratyó szerepet. :)

Izsák Krisztián - 2016. 11. 24. 12:38

Stein elég idős ahhoz,hogy ez nő inkább a lányához álljon közelebb korban,vagyis szerintem a lánya és nem a másik feleségről van látomása.

spike0007 - 2016. 12. 02. 12:30

Szuper volt a crossover zárása!
Az a csata a végén apám!!! Jól sikerült mindhárom(4) rész!

energy - 2016. 12. 02. 13:09

Vissza a crossoverbe! Jó volt!
Felicity szerint Supergirl annyira hasonlít rá, mintha tükörbe nézne:) A volt Superman, mostani Atom, szerint Supergirl hasonlít az unokahúgára:D Kidőltem.

wondorog - 2016. 12. 02. 14:06

energy: az Atomoson én is, talán a sorozat eddigi (volt már egyáltalán?) legzseniálisabb 4. fal bontása.

Edrick - 2016. 12. 02. 14:31

Igen, az az utalás ütött rendesen, először nem is esett le, amíg nem néztek olyan furán :D De jó volt.

Gyerekek, ez egy rohadt jó zárás volt. Na, persze nem volt problémamentes, úgy értem, hogy voltak logikai buktatók, ezt a LoT hozta magával a crossoverre is :D

Például az oké, hogy Central City-ben a Domianator-ökre rárakják a kis kütyüket, aztán még végigszaladnak az országon, oké, még hihető, sőt igazából még elég logikus is. De a többi kontinens az smafu, ők le vannak sz*rva? :D Mármint azt értem, hogy nem kis dolog lett volna azokon is végigmenni, de rohadtul úgy tűnt, mintha azokat eleve kihagyták volna ebből a megoldásból.

Ettől eltekintve egész jó rész volt. Mick megint alkotott rendesen, az utalások baromi jók voltak, Kara oltása a végén zseniális volt, és úgy mindent egybevetve itt éreztem legkevésbé a crossover során, hogy epizodikus részről van szó, csak mentek, és lezárták. Pedig a rész elején Cisco ismételt drámája nem hiányzott, de bármennyire is klisés, hogy eljutottunk oda, hogy megbocsátott, azért örülök neki, legalább az is le lett zárva, és talán nem kell többet foglalkozni vele.

Egész jól összeszedett rész volt, és egy rohadt jó zárása egy egész pofás crossovernek. :)

LaCRossE - 2016. 12. 02. 15:09

“Mármint azt értem, hogy nem kis dolog lett volna azokon is végigmenni, de rohadtul úgy tűnt, mintha azokat eleve kihagyták volna ebből a megoldásból.”

Szerintem végigmentek mindenhol (kijelzőn lévő térkép alapján), csak gondolom költségcsökkentés és lustaság miatt nem mutatták.

A zárás volt talán a crossover legjobb része. A két Föld “összekötése” még jobban kipipálva, most már kétoldalú a dolog.

Kicsit bővebben később kommentálom még.

LaCRossE - 2016. 12. 02. 15:10

Ja, és a “Hey Skirt… call me.” egysoroson nagyon csúnyán és sokáig elröhögtem.

DarkEagle - 2016. 12. 02. 16:11

@LaCRossE: Mick for President! Én csak ennyit mondok. :D

“Felicity szerint Supergirl annyira hasonlít rá, mintha tükörbe nézne:) A volt Superman, mostani Atom, szerint Supergirl hasonlít az unokahúgára:D Kidőltem.”

Felicitynek sűrűbben kéne tükörbe néznie mert fényévekre van Kara szépségétől. Pláne a hasznosságától. :D

A Supermanes utalás Palmertől zseniális volt, szerintem jobban ujjongtam azon mint bármelyik másik jeleneten. :D

Részletesen majd később ha egyben megnéztem újra az egészet. :D

DarkEagle - 2016. 12. 02. 16:12

Szegény “Hét idézete” rovatot előre sajnálom mert el fog halálozni. :D

Silver-sama - 2016. 12. 02. 17:00

Azt a mindenit! :D B*szott röhögős volt a rész :D.
A végén az az Oliver-Barry-Kara ölelés.. ááá. Már csak egy Igazság Liga-utalás tudta volna jobban feldobni :D
Ötös!

jessm - 2016. 12. 02. 18:48

Én nagyon élveztem mindegyik részt, és méltó volt a befejezés.
Valóban az egész cross alatt eltalálták Mick beszólásait/ egy sorosait. Ami fura mert eddig annyira nem élveztem őket.

Hogy ne csak az egyértelmüeket soroljam:
“- What are we waitning for?
– Just Waiting for one of the weaker ones in the herd.”
” Ah, look. A straggler” Kész XD

Domintorokat ötletesen győzték le és Smith ügynök is megkapta magáét. Cisco drámá szerencsére lapoztunk.

Szépen megoldották a kölcsönös kapcsolatot későbbiekre KArával.

Kara-Oliver- Barry group hug aranyos volt. Mondjuk Sarat simán megölelte pofák vágássa nélkül ( tudom ő egy exe).

Oliver- Barry kapcsolat végig nagyon jó el volt találva , ezzel is hangsúlyozták , hogy ők voltak a csapat vezetői, a végén sörözés ó befejezés volt. A legtöbb kémia Barry és oliver kapcsolatban van , hozzák össze őket XD

Connor MacLeod - 2016. 12. 02. 20:20

Lehet az volt a baj, hogy nem egyben neztem meg, de túlegyszerűek voltak a dominator. Egy kerdes. Cisco nem most volt eloszor a Waverideren? Nem is vette eszre, hogy ez a Gideon u.az, aki a Eobard/Wellsnél is volt? Illetve, hogy nem volt rá utalás… Ez zavart nagyon. Illetve, hogy feleslegesen hozta át Karát Barry, alig volt kepernyon.

emese - 2016. 12. 02. 20:23

És igen, a crossover legjobb része!
Nyilván voltak problémák, az elején Cisco picsogott, de ezen túlteszem magam. A sztori cseppet bugyuta (a Dominátorok Barry-ért jöttek, ugyanmár, azért vannak más speedsterek is, plusz erősebb metahumánok), ez is igaz. De kb ennyi a negatívum.

Mick bakker Mick! Akarok egy Mick Rory-Kara Denver részt, akarom!!!
Kellően volt epic, vicces is, a szereplők jól működtek, nem volt túlzsúfolt, mindenkinek jutott teendő, a másik lelkizős szál Steinnel pedig nem volt idegesítő, szépen simult a többi problémához.

Hét idézete(i) – Mick és Nate:
“Celebrating July 4th early?
Ray made it for me.
You look like a star-spangled idiot.”

Kérdés: amikor Steel felöltözik, előkapja a szemhéjpúder-ecsetet is és leáll sminkelni? Mert ezt azért megnézném!

Vagy:

“Hey, Skirt…Call me.” by Mick (és ezt látni akarom!!! :D )

emese - 2016. 12. 02. 20:24

Elveszett a kommentem… :(

heidfeld - 2016. 12. 02. 20:52

Ház ez nagyon magasan verte a másik kettőt. A leggyengébb dominátor kinézése nem volt egyszerű, viszont kiestem a fotelból a röhögéstől.
Nagyon egyben volt a rész, tetszett.
Ha van tanulsága a crossovernek akkor talán az lehet, hogy kicsit több időt kellene közösen szerepelni, egy jól átgondolt történettel. Egy-egy rész kevés, talán kettő-kettő jobb lenne. És a Supergirl pár szereplője is dobna a dolgon.

emese - 2016. 12. 03. 01:03

+1: jövő héten Snart is back! Yessss!
Aztán téli szünet… :(

speedster - 2016. 12. 05. 12:31

Silver-sama: volt elég Justice Leauge utalás, eleve a Hall of Justice, akkor ahogy a legvégén ott álltak egymás mellett a beszéd közben az tök olyan volt, mint Justice Leauge War-ban http://images4.static-bluray.com/reviews/9475_5.jpg
de igen, utalásokból sose elég :D

VvD - 2016. 12. 09. 07:41

Ez a rész egyszerűen tiszta szórakozás volt :) Annyi blődség és poén volt benne, hogy még az egyértelmű értelmetlenségek sem zavartak. Mick még mindig kurva jó, főleg ezekkel a látomásokkal, Steel és Atom is egyre inkább összehangolkódnak és a többiek is valahogy szórakoztatóak. Az egy dolog, hogy egy speedster ellen kb semmi esélyük nem lenne, ha komolyan venné magát a sorozat és a Doom liga másik két tagjára is semmi szükség sincs, de egyszerűen vicces az egész sorozat és szórakoztató…

A vége meg elég wtf, valahogy kitörlődtek Captain Hunter emlékei? Errek kíváncsi vagyok, hogyan magyarázzák meg.

Durva ezt mondani, de a LoT egyre inkább a legjobb sorozattá növi ki magát az Arrow-Flash-LoT hármasból.

Tomi - 2016. 12. 09. 14:20

VvD szerintem igy probal jelezni a csapatnak, hogy leforgatja a mozifilmet sajat magarol.

Edrick - 2016. 12. 09. 15:23

Hát, ezt megint rohadtul élveztem :) A poénokat és az akciót jól hangolták össze, a Doom jó lesz, jó lesz, bár Merlyn nekem egy kicsit kilóg. Értem, hogy a személyisége gonosz, de Sarah elég szépen leverte, picit fura még nekem, hogy miért van ott. Bár több ellenféllel nyilván nehezebben bánnak el, de abban igaza volt Sarának, hogy ő kvázi csak egy kisinas. :)

Rory karaktere szépen fejlődik, a látomások is nagyon jók voltak, és az a cliff a végére elég érdekes lett, bár jobban örültem volna, ha nem film, hanem tényleg a valóság az, amit mutatnak, de ettől még rohadtul érdekel, hogy oldják ezt fel.

Simán jó félévad, szerintem már felülmúlta konkrétan az előző etapot, adok neki egy erős 8/10-et. Fejlődik; megérdemli :)

DarkEagle - 2016. 12. 09. 16:42

Nagyon jó rész volt és szerintem is Rip célja az hogy leforgatja a filmet a többiek pedig megtalálják majd. A nagy kérdés kik? Doom vagy a LOT csapat. :D

Mick és Vixen baromi jók együtt és egyelőre nem hiszem hogy összehoznák őket inkább ilyen morgó medve meg a kislánya effektust érzek de nagyon cukik együtt. :D

Végre letudtuk Stein dolgát is meglepően jól.

Kezd összerázódni a csapat ahogy írtátok.

Viszont kíváncsi vagyok hogy mennyi köze lesz Laurelhez a LOT-ban történtekhez mert mikor Marlyn magyarázott Sarának eléggé arra gondoltam hogy na emiatt tért vissza Laurel. De ez még meg is történhet akár. Elvégre Eobard pont egy mindenható “pálcikát” keres amivel átírhatja az időt.

Komolyan ezek a speedsterek mind ilyen Timefuckers-ek? :D

Ja és Snart visszahozása is bejött. Bár azt nem vágom mitől kezdett el hirtelen haluzni Mick. De nem is nagyon érdekel amíg ilyen jó a karakter. :D Sajnos Flash tényleg nagyon le van maradva a másik 3 sorozat mellett ami vicces abban a tekintetben hogy ő a “leggyorsabb ember” ugye. :D

Ayrons - 2016. 12. 10. 20:03

Szerintem az itt lévő RF a FP utáni RF nem pedig egy régebbi. Ezt azzal magyarázom ,hogy a múltbeli RF megszállottan Flasht akarta legyőzni nem pedig csapatot alkotni és átírni a múltat.

emese - 2016. 12. 10. 20:19

Hát ez jó volt, és érdekes!
Jól hozták vissza Snartot, féltem, hogy egy régebbi, kvázi gonosz verziót kapunk, felülírva egy évad jellemfejlődését, de nem, ez így elég frankó.
És Mick is jól működik Vixennel.

Stein problémáját szépen megoldották, sok nyálalás nélkül.

Sara jellemfejlődése szuper, a Steel-ATOM bromance is működik.

Nekem Rip Hunter úgy tűnik, mint a Doctor, amikor elfelejtette, hogy ki ő és az énje be volt zárva egy órába. Az álmait rajzolta egy füzetbe, ami a valós élete volt. Ez meg leforgatja? Vagy a Mester, az is hasonlóan viselkedett.
Mondjuk Rip marhára nem hiányzott, Darvill maradhatott volna a Broadchurch-ös szünetén végleg.

emese - 2016. 12. 10. 20:24

Még egy: Gideon hogy lehet ennyire bamba AI. Kinyitja a rakteret, nem tud és nem is próbál parancsot megtagadni? Látszik, hogy Barry programozta.

heidfeld - 2016. 12. 11. 14:41

Tényleg nagyon szórakoztató. Jók ezek a csapaton belüli beszólogatások. Mick egy állat.

Ayrons - 2016. 12. 12. 09:27

Kifog derülni ,hogy RF honnan is származik , mivel a professzort ismerte így nem lehet a múltbeli Eobard.

DarkEagle - 2016. 12. 12. 19:05

Hogy érted, hogy múltbéli? Olyan nincs is. Akit mi láttunk az is a jövőből jött. Elvégre 100 évvel később születik csak meg. :D

Ayrons - 2016. 12. 12. 21:24

Úgy értem az az RF aki múltba vándorolgat ,hogy rájöjjön ki FLash. Akit elfogtak a második évadban az egyetlen aki megúszta a kitörlődést. Elméletileg nem ő lesz itt. Ami felvet pár kérdést.

Edrick - 2016. 12. 12. 21:55

Valóban felvet, mivel hogy FP előtti Eobard [aki meg (majd) megpróbálta megölni Barry anyját, akit ugye elfogtak a második évadban] nem találkozott a professzorral, mivel Steinék akkor már Rippel utazgattak. Az FP utáni Eobard elszelelt, feltehetjük, hogy ő az, aki itt is van, és az egyetlen RF, aki találkozott Steinékkal, az meg az első évad végén meghalt. Tehát a kérdés: honnan ismeri Eobard Steinékat? :)

Ayrons - 2016. 12. 13. 08:01

Az FP utáni RF-nek nem előkellet volna segítenie a részecskegyorsító robbantását :D
Most az jutott eszembe ,hogy az FP miatt két RF maradt meg akit a második évadban láttunk és az FP utáni :D Vagy csinált magából egy klónt mint Zoom.

DarkEagle - 2016. 12. 15. 16:11

Baromira túl bonyolítjátok. RF ugyan az az RF aki volt az 1. évadban és aki a FP-nál is volt. 100 évvel későbbről jött persze hogy ismer mindenkit. Mi ezen a meglepő? Alapból ott a Flash múzeum a jövőben abban minden infó benne van. Ismeri Rip Huntert is szóval nyilván tudja kik vannak a csapatában is. Nem kell ezt ennyire túlgondolni, a készítők se teszik. :D

Edrick - 2016. 12. 16. 16:01

“RF ugyan az az RF aki volt az 1. évadban és aki a FP-nál is volt.”

A második fele igaz, de nem lehet rá azt mondani, hogy ő egy és ugyanaz az RF, akit az első évadban láttunk, mert az ugye ottragadt a múltban, azért hozta előrébb is Flash megszületését, hogy majd az ő gyorsaságával “segít” neki visszajutni a saját idejébe. De ez a flahpointos RF nem hozott előre semmit sem, mert neki megmaradt a gyorsasága, ő most szabadon utazgat, így vele nem történtek meg azok a dolgok, amik az első évados Eobarddal. Szóval RF nem pont ugyanaz az RF, mint aki volt az 1. évadban.

Ayrons - 2016. 12. 18. 19:20

Plusz aki megölte volna az anyucit eltűnt ahogy megjelent az FP-os RF :D Szóval wtf. De még hazavitte Barryt.

ALDO - 2016. 12. 20. 00:13

“Nekem Rip Hunter úgy tűnik, mint a Doctor, amikor elfelejtette, hogy ki ő és az énje be volt zárva egy órába. Az álmait rajzolta egy füzetbe, ami a valós élete volt. Ez meg leforgatja? Vagy a Mester, az is hasonlóan viselkedett.”

Szerintem valahogy a 60-as években ragadt és a filmek forgatásával akar üzenni a csapatnak, hogy találják meg. Mivel így beleavatkozik a történelembe, ezt elvileg a többieknek észlelniük kéne, mint időaberrációt, így meg tudnák találni.
Persze más kérdés, hogy eddig miért nem tűnt fel nekik.

“Mondjuk Rip marhára nem hiányzott, Darvill maradhatott volna a Broadchurch-ös szünetén végleg.”

Egyetértek.

Edrick - 2017. 01. 25. 17:31

Hát ez elég érdekesre sikerült. Voltak benne jobb pillanatok, de olyanok is, amelyektől a fejemet fogtam.

Először is a humorra építettek. Egy rakás egysoros ismét, plusz George Lucas egész jó lett, és minden utalás a filmjeire működött, de emiatt majdnem a rész 3/4-e szórakozással, és már-már banális pillanatokkal ment el. Jó, oké, a poénok terén idén különösen jó a sorozat, de valahogy egy kicsit fura volt. De lehet, hogy csak elszoktam a sorozattól a szünet alatt, pedig – és ezt szögezzük le – abszolút korrekt rész volt. Nem tökéletes közel sem, de az első évad szintjét azért messze nem érte el, úgyhogy továbbra sem aggódom :D

A Legion of Doom – egész jól és hirtelen rajtuk ragadt a név :D – működik, de az utolsó jeleneten kívül, meg talán még a végső összecsapáson kívül ők is inkább humorosabb szerepet kaptak. Jól áll nekik, szó se róla, de szokatlan volt, ilyen mennyiségben különösen. Az utolsó jelenet ellenben már sokkal jobb lett.

Rippel egyelőre nem tudok mit kezdeni, attól félek, hogy ha visszatér az eredeti formájába, akkor az nem biztos, hogy jót tenne. Én jelenleg annak örülnék, ha ezzel az elrablással megint kivonnák egy kicsit a forgalomból. Tudom, ez vélhetően nem marad így sokáig, mert nemsokára úgy is mennek, és megtalálják, de tartom magam ahhoz, amit mondtam.

Mick viszont a rész csúcspontja. Nála éreztem azt, hogy a szokásos humor is megvolt, és még kapott is valamit a karakter. Nagyon érdekel, hova fog kifutni az ő szála. Ja, és a dokival egész jó kémiája volt, úgyhogy mondom, nekem ők vitték a részt.

Összességében annyi, hogy nagyon spontán jöttek a dolgok néha, pl. Ripnél volt egy darabka bakker, ez nekem nagyon hirtelen jött, és nagyban a humorra építettek, ami jó volt, jó volt, csak közben nem éreztem, hogy bármi súlya lenne a dolgoknak Mick szálán kívül. Ja, és persze a logikai bukfencek is vissza-visszatértek (karöltve az olyan jelenetekkel, mint a “nézzünk filmet! ja de várj, most vesztettük el ripet. *szipp* – ez nálam eszméletlenül nem működött). De igazából ezek gyakorlatilag minden részben tiszteletüket teszik a sorozatban, mintha csak állandó szereplők lennének, szóval nem lepődtem meg rajta, hogy voltak, csak a szokásos. Meg lehet, hogy tényleg elszoktam a sorozattól, és azért is hatottak úgy, hogy úgy éreztem, muszáj megemlíteni.

Na, most már tényleg összességében korrekt folytatás volt, ha pontozni kellene akkor egy erős 6-7/10, de szerintem fog ez még feljebb is menni.

DarkEagle - 2017. 01. 25. 18:34

Hát én nagyon rég röhögtem ennyit LOT részen. Kicsit féltem Lucas miatt de telitalálat volt. :D

Mické a show ez nem vitás. Csak nála volt kb 5 egysoros ami mehetne a rovatba.

Rippel nem tudom mi lesz de tuti hogy visszatér a hajóra. De az se lenne rossz ha visszamenne a jövőbe és ráhagyná a többiekre a harcot és mondjuk átvenné az irányítást a jövőben a Time Mastereknél.

Egyébként ez a klisés hangulat nagyon illett a részhez. A kukás jelenetnél már fogtam a fejem de ettől még odaillet. :D LOT még mindig alázza a Flasht ami durva.

Wall-E - 2017. 01. 26. 13:49

Merlyn és a Wilhelm-scream is ott volt, nagyon mókás rész volt, de igazuk van, hány sorozatban lehet legalább félig organikusan megoldani egy ilyen történetszálat? Be kellett vállalniuk, ha már lehetett, a szórakoztatás-faktor eszméletlenül magas tud lenni ennél a sorozatnál, megfelelő felfogással nagy heti móka.

VvD - 2017. 01. 26. 14:36

Tökéletesen egyetértek az előttem szólókkal. Ez a sorozat kezdi a Flash 1. évadjának a szintjét hozni. Közel sem olyan komoly mint az, viszont a poénok és az egysorosak valami hihetetlenül megnövelik a szorakoztatás mértékét. A “szemétledobó”-n már szinte hangosan felröhögtem :)

Yamagato - 2017. 01. 28. 11:56

Zseniális volt ez a rész, nagyon meta! Amikor bedobták a George Lucas témát leestem a székről :) Azt sosem gondoltam volna, hogy a LoT-nak lesz egyszer egy olyan része, ahol Lucas filmes karrierjét kell megmentsék. De nagyon jól működött a rész, szórták a poénokat meg az utalásokat és volt önirónia rendesen. A két kedvencem amikor Rip megjegyzi, hogy a Spear of Destiny csak egy McGuffin, illetve amikor kiakad, hogy a filmjében Vandal Savage mennyire hiteltelen és komolyan vehetetlen főgonosz :)

ALDO - 2017. 01. 29. 10:22

Amikor a szemétprést próbálták kitámasztani, vártam, hogy George Lucas megszólal, hogy ez be lehetne tenni egy filmbe. :)
A műtétes jelenet is jó volt:
– Mit csinál?
– Agyműtétet végzek, miért minek látszik?
Erre szépen mennek tovább, mintha mi sem történt volna.
A Damien-Malcolm páros is jó volt együtt.

DarkEagle - 2017. 01. 29. 14:50

Az agyműtéten én sírva röhögtem. Arra nincsenek szavak mekkora király jelenet volt. XD

Tomi - 2017. 02. 01. 08:22

Black Flash!!!!

Tomi - 2017. 02. 01. 09:32

Nem hittem volna hogY Black Flashel előbb találkozunk LOT-ban mint a Flashben.

VvD - 2017. 02. 01. 15:31

Valaki megmagyarázná ezt a mondatot?
“This is not the first speedster we put in its place.” Remélem erre majd később visszatérnek, mert ez kb azt jelenti, hogy a Leage már találkozott gyorshajtóval a múltban és a helyére tette…

Amúgy a rész jó volt szokás szerint. Jótett neki nagyon, hogy a rosszfiúk is sokat szerepeltek, és a közöttük lévő “dinamikát” is mutatták.

Edrick - 2017. 02. 01. 16:03

A jó életbe, ez mi volt? :DD Eszméletlenre sikerült, és +1 a Doom dinamikára, tetszett, hogy nekik is össze kell szokniuk, meg hát Eobard szemében az a félelem Black Flash miatt, huh. Nagyon bejött az egész, na. :)

DarkEagle - 2017. 02. 01. 16:33

@VvD: Izé, Arrow-Flash crossoverben Malcolm/Savage vs Oliver/Barry. Lényegében akkor lenyomták Barryéket ha szigorúan vesszük. Oké Savage-ot megölték elporladt de Malcolm később feltámasztotta. :D

Egyébként ezt szerintem nem úgy kell értelmezni, hogy le is győzték. Pláne nem a Liga mert nekik egyszer volt közük Barryhez mikor a 2. évadban kiszabadította Oliveréket R’as al Ghul börtönéből. De akkor Malcolm már nem volt Liga tag, pláne nem vezető.

DarkEagle - 2017. 02. 01. 16:36

Egyébként elég csúnyán odaver a Flashnek mostanában a LOT. Baromi jó rész volt. Legendák alig szerepeltek és nem is mondhatnám hogy hiányoztak. Most tényleg minden a helyén volt.

Egy dolgot leszámítva. Black Flasht. Mi a francért kellett full CGI-jal megoldani? Nem lett volna muszáj visszahozni Teddy Sears-t (Zoom) simán átmaszkolhattak volna egy kaszkadőrt és akkor nem lett volna ilyen gagyi hatása.

Mondjuk ettől még jó volt hogy a csipet csapat berezelt főleg Eobard és végre a Legendáknak is leesett a tantusz. Elvégre Steinnak már rég le kellett volna esnie.

Ripre kíváncsi vagyok mi lesz vele most hogy átvariálták az emlékeit. Érdekes lesz a rossz oldalon látni. :D

VvD - 2017. 02. 02. 11:19

Eobard félelme nekem is nagyon átjött. Rohadt jó volt egy gonoszt így beszarva látni :)

Yamagato - 2017. 02. 03. 00:01

Nagyon jól jött a Legionnak egy ilyen rész, kicsit gyenge, klisés főellenségekből “szimpatikus” zsivány csapattá váltak és végre úgy érzem, egálba lehetnek a legendáinkkal, főleg gonosz Rip-el kiegészítve. A kis ijedt Eobard nagyon jó volt és az egész Black Flash sztorival zseniálisan megoldották hová tűnt a Flash s03e01 óta és mért nem vert le mindenkit már rég a speedster erejével. Az eheti Flash is egész fun volt, de a LoT ismét rátett egy lapáttal :)

ALDO - 2017. 02. 05. 00:22

Kellett egy ilyen rész is, hogy a rossz fiúk voltak előtérben. A széf feltörése néha már-már komikus volt és talán éppen ezért szórakoztató. Rip A jó a rossz és a csúf hasonlata is találó volt, főleg miután megkérdezték, hogy melyikünk melyik. A legendák kissé háttérbe szorultak, csak annyi szerepük volt, hogy agyaltak ki lehet a speedster. Kivéve a professzort, neki volt pár érzelmesebb jelenete a lányával. Legalább a fő motiváció is kezd tisztázódni. Eobard át akarja írni a valóságot, mert a paradoxon miatt elvileg nem lenne szabad léteznie. Ahhoz képest, hogy mennyire rettegett a Black Falshtől, Damienék elég lazák voltak. Ja csak egy speedster. Ne gond.
Volt egy időutazással kapcsolatos következetlenség is. Az első évadban, amikor 2147-be utaztak, a jövőben meg is említik, hogy a legendák eltűntek 2016-ban. Amikor a rész elején Eobard elviszi Damient a jövőbe, a TV-ben nézheti meg a saját megölését, pedig ha “kiszállt” az idővonalból, akkor elvileg nem is létezhetne a jövőben.

Edrick - 2017. 02. 05. 10:57

Az, hogy a Legendák eltűntek 2016-ban már rég lefutott ügy, nem? Mármint az első évadban is azért volt olyan 2046, amilyen, mert ők eltűntek 30 évvel korábban. De azért tűntek volna el, mert ugye a második évad elején elindulnak 2016-ból, majd a második világháború alatt mindenki meghal. Viszont ez nem történt meg, mert Rip megmentett mindenkit, így ez off, nem?

Az meg, hogy Darhk még mindig meghal 2016-ban csak az jelzi, hogy az idő nincs kőbe vésve; azaz bármi, amit eddig tettek, még nem írta át az idővonalat, így hiába “szállt ki” az időből nem is tudom, mikor, az még nem jelenti azt, hogy a halálát megváltoztatták vagy semmissé tették volna ott és akkor. Hogy a drága jó Flashből idézzek: “Az csak egy lehetséges jövő” ;) ((Tippre az lesz majd az évad vége, hogy sikerül a céljuk elérése, és akkor változnak meg a dolgok mindenhogyan.))

Marianna - 2017. 02. 06. 14:25

Kellemes kis rész volt. Tetszett, hogy a rosszfiúk szemszögéből játszódott a rész nagy része, főleg, hogy most lettek igazi Legion of Doom. Jó volt a Black Flash megjelenése is, hátborzongató ez a zombi megjelenése.

Szép volt a doki és a lányának a szála, éppen elég volt ennyi drámai szál.

Egyedül a gyorshajtó kilétének kiderítésének szála nem tetszett, mert bennem az volt, hogy felhívhatták volna a Star Labot, szűkítsék a kört.

DarkEagle - 2017. 02. 08. 16:39

Oké, bárki bármit is mond EZ volt a LEGJOBB RÉSZ eddig! :D Idejét se tudom mikor röhögtem ennyit és a drámai részek is ütöttek. SŐT még Amaya és Nate is jók együtt csak MEGINT ez a nem érzek semmi csak szex az egész dolog. Annyira rühellem az ilyet.

Először is: Mick nyitó monológja a legjobb amit eddig hallottam. Szakadtam rajta. :D Aztán szintén ő ugye Washingtonnal majd az hogy kapott egy szobrot azon lehidaltam. Zseniális volt. XD

Ray vs patkány hát nem tudom mit szívtak a készítők de ne álljanak le vele. És az hogy a patkányt megkapta Mick hát arra már nem maradt jelzőm. :D

Rip egész jó így gonoszan, jó lenne ha így is maradna de valahogy nem érzem hogy ez állandó maradna.

Jax és Sara nagyon jó páros. Minden közös jelenetük arany volt.

Erre a részre nem bánom elszórni a 10/10-et mert PONT ez a feelgood stuff hiányzik mind a 3 másik soriból mostanában! Tanulhatnának tőle a többiek.

VvD - 2017. 02. 08. 21:21

Teljesen egyetértek DarkEagle-lel. Ez a 10/10es rész volt. Ki gondolta volna, hogy a béna 1. évad után a 2. évad feltornássza magát az Arrow 2. évad szintjére?

Ja és Rory és a szobor mint hős. Ez hatalmas :DD Kár, hogy nem egy sört adtak a kezébe, az jobban illene hozzá.

tvolker4 - 2017. 02. 08. 21:26

“Seriously, you idiots haven’t figured this out by now?
It all started when we blew up the time pigs,the Time Masters,
now history’s all screwed up, and it’s up to us to unscrew it up.
But half the time, we screw things up even worse.
So don’t call us heroes, we’re something else.
We’re legends.
(Who writes this crap anyway?)”

Mr. Rory féle intro, egyszerűen zseniális :D

+ igaz kicsit hosszú, de mehetne akár a hét idézetének is :D

Egyébként tényleg a sorozat egyik legjobb epizódja volt szerintem is. A dráma nem volt túlzott szerencsére, a poénok meg ütősek voltak, mondjuk egyértelmű, hogy Mick hozza a legtöbb színt a sorozatba, és ezt a készítők is jól tudják. A szobor meg feltette az i-re a pontot :D

Azt azért kifogásolom, hogy Rip-et csakúgy hagyták elmenni a végén, a dárda darabjával. Simán elvehették volna tőle anélkül, hogy lelövik. (Ezért nem 10/10 nálam…)

tvolker4 - 2017. 02. 08. 21:30

Ja igen, el ne felejtsem a másik javaslatot a hét idézetének :)
“you, Mr. Rory, represent the best of what our new nation can be” – George Washington, LoT.

ALDO - 2017. 02. 11. 20:35

“Azt azért kifogásolom, hogy Rip-et csakúgy hagyták elmenni a végén, a dárda darabjával. Simán elvehették volna tőle anélkül, hogy lelövik.”

Megoldhatták volna, de lehet, hogy attól tartottak, hogy nem tudják hogyan kell visszaprogramozni az agyát és, hogy nem a teljes lándzsa van meg csak egy darab, ami nem jelent akkor veszélyt, mintha az egész meglenne.
Gondolom a gonosz Rippel hosszabb távra terveznek.

Titan - 2017. 02. 13. 10:09

Csak nekem volt megalapozatlan ez a Nate-Amaya dugás? Értem én h mindkettőnek hiánya volt már és hát összeálltak, mint 2 kicsi legó, de akkor is. Tuti összehozzák majd őket, Nate már most is többet szeretne a rész végéből kiindulva.

Tomi - 2017. 02. 15. 10:53

Minden részben azt várom hogy Snart csatlakozzon a Legion of Doomhoz, de úgy látszik ez a rész sose jön el, pedig úgy volt, hogy ő is tagja lesz.

Nero - 2017. 02. 16. 22:26

Már korábban megjegyeztem valahol, hogy Berlantiék a 2. évadokhoz értenek igazán :D Idén egyértelműen a legszórakoztatóbb a LoT a 3 közül.

VvD - 2017. 02. 23. 01:14

Ez a mai rész annyira gagyi volt, hogy az már jó :)

Komolyan, sztem vmi LSD parti keretein belül írhatták ezt a részt. Ennyire elborult részt nem láttam még sorozatban. De tetszett. Szórakoztató volt és ez a lényeg.

Edrick - 2017. 02. 23. 20:03

Nekem nincs szívem gagyinak hívni :D Vannak benne szerethető idióták, mint Ray, meg Mick, de alapvetően is tényleg annyira szórakoztató az egész, hogy arra szavak nincsenek. Ha még több komolyságot is raknak bele /mert azért láttuk már idén, hogy tudnak!/, akkor még jobb lehet. De így is simán jó :)

Edrick - 2017. 02. 23. 20:08

Ja, és a “Sarah Lance-a-lot”-ért akkor piros pont meg pacsi meg minden jár, mint a ház. :D

+ “Your make-believe kingdom is a real soap opera.” Ez is jó volt még :)

Wall-E - 2017. 02. 23. 20:38

Elképesztően nagy móka ez az egész évad, persze az kifogásolható, hogy egész évados ellenfél van, picit nehezen hihető, hogy ennyiszer összecsapnak, de soha senkivel nem történik semmi végleges ugye, lehet jobb lenne, ha folyton változnának az ellenfelek, vagy rövidebb etapokban jönnének. Ez gond amúgy több sorozatban is.

A másik dolog, nekem Rip egyszerűen sose tudott igazán érdekes lenni, valami félrement a karakterével, mert elméletben ütősnek kellett volna lennie, lehet szimplán a casting, egyszerűen lapos lett, nem tudta elérni két évad alatt, hogy érdekeljen, számomra simán a legérdektelenebb része az egész sorozatnak, bármi is volt épp vele.

Az összkép imádnivaló, a karakterek is, mindenki poén és érdekes tényleg, Rory-t külön kiemelném, Dominic Purcell még a Flash-es bemutatkozáskor amellett, hogy hozta azért a szintet, ennek a magasságnak még a közelében sem járt (persze nem is volt kidolgozott karaktere, meg tere), de ahogy bejáratták a karakterrel ezt az utat és ahogy eladja ezt a félig-meddig rajzfilmfigurás karaktert, az egyszerűen elképesztő, tényleg fantasztikusnak nevezném, amit csinál.

DarkEagle - 2017. 02. 24. 14:33

Őszintén szólva ha nem lett volna benne Mick akkor ez a rész ment is volna a süllyesztőbe. Nagyon gagyi volt tényleg ráadásul baromi klisé tényleg. Nem szoktam szónokolni az erős nők ellen de amikor túlzásokba esnek az már nekem is sok. Pl itt van Merlin esete. Ami még nem is lenne akkor gond de ez az állandó adok-kapok ami a részben folyt az első perctől kezdve attól már kapartam a bőrt az arcomról. Konkrét percenként váltogatták a véleményüket. Most akkor mentsük meg az embereket meg a társunkat de mégse. Tényleg olyan volt mintha lett volna egy alap írója a résznek de jött egy másik és átírta majd az alap író megint jött és átírta volna. Tényleg olyan mintha betéptek volna írás közben. :D

Bár meg kell hagyni a “fénykard”-tól megcsapott a nosztalgia. :D A harc jelenete is egész fain volt.
És igen a részt megint Mick és az egysorosok mentették meg. A “Sarah Lance-a-lot”-nál kiégtem. :D

Rip-re külön kíváncsi vagyok mit tervez mert le merném fogadni, hogy direkt fogadta el magát. Reméltem, hogy Star-girl csatlakozik a csapathoz mert nagyon cuki de sajnos maradt a bűzös korban. :D

Yamagato - 2017. 02. 26. 18:43

A múltkori után ismét zseniális részt hozott a LoT! Nagyon vártam a Flash Gorilla Citys részét, de az fele olyan szórakoztató sem volt mint a LoT, pedig az Artúr mondakör sose foglalkoztatott különösebben. Megint iszonyatosan pörgött a rész, nem volt 1 másodperc üresjárat sem, mégis rengeteg karakterpillanatot is bele tudtak sűríteni. A csata pedig kifejezetten pofásra sikerült, sose vártam ilyen jó középkori kaszabolást egy képregénysorozattól. A JSA sorsa meglepett, én arra tippeltem, hogy a fináléban a lipcsei akciót látjuk majd és ott a Legionnal szembeni harcban feláldozzák magukat. Evil Rip pedig iszonyat jó, meg kellene hagyni a sötét oldalon, ezerszer jobb nézni a rafinált szemétkedéseit mint a jellegtelen kapitánykodását. Simán kenterbe veri (az egyébként jól felépített) Legion of Doom tagokat is. A következő részben a legendáink ismét kapnak egy kiadós pofont Riptől….

Szula 25 - 2017. 02. 27. 10:14

Ez a rész számomra az évad leggyengébb része. Nem tudom miért de nekem Ray valahogy idén kilóg a csapatból. Rész közben azt gondoltam lehet jobb is lenne ha megszabadulnának tőle. Mick és a professzor közös jelenetei idén nagyon el vannak találva. :)
Sara monológja a részben hogy ők nem gyilkosok elég rosszul jött ki miután simán elmentek kaszabolni olyan embereket akik nem tehettek róla hogy irányítsák őket. :)

emese - 2017. 03. 03. 03:28

Rip, vagy inkább Darvill nagyon kevés ehhez a szerephez. Vezetőnek szürke volt, gonosznak mesterkélt, pedig úgy látom, az írók mindent megtettek, hogy újrahasznosítsák a karaktert most a rossz oldalon. Egyedül nyomi Phil-ként, hippi füves filmesként volt plauzabilis.
A színésznek mennek az ilyen középgyenge vicces-nyomi figurák, lásd még pap a Broadchurchben, Rory a Doctor Who-ban. Itt egy miscast.

Midnen egyéb viszont pehelykönnyű szórakozás volt, feledhető de remek. Mick meg elviszi a show-t! :)

LaCRossE - 2017. 03. 08. 18:31

Szóval… öhm… valaki akar beszélni arról a csókról? :D

Én inkább elfelejteném, annyira abszurd volt.

VvD - 2017. 03. 08. 18:48

Húú… Gideon rohadt jó csaj volt :)

Ayrons - 2017. 03. 08. 19:58

Inkább Saraval hozzák össze :D (Ripet)

spike0007 - 2017. 03. 09. 12:38

Szerintem az új rész az évad legjobb része volt!!!

Edrick - 2017. 03. 09. 22:42

Haháh :D ez ment rendesen. Pontosan ezért szeretem ezt az évadot: ez a heti 40 +/- pár perc kimondhatatlanul élvezetes. Gideon meg huh :) Na, még 3 rész, szerintem (és remélem) ezek után nem adják lejjebb :)

Capri - 2017. 03. 10. 21:40

Spike0007: így van. Epikus. Ahogy a végén bevonult a hídra Rip H. kapitány.

Gideon-ról se tudtam volna képzelni szebb és intelligensebb nőt. :)

A csók szerintem szép volt, mert hosszú éveken keresztül “társak”.

ALDO - 2017. 03. 10. 23:13

Kíváncsi leszek, hogy a légiónak vajon sikerül átírni a valóságot, mert ha igen, akkor nagyon fel lesz adva a lecke az egész univerzumnak.

heidfeld - 2017. 03. 11. 19:00

Nagyon rendben volt ez a rész. Különösen a szakítás elnapolása tetszett…Gideon-ról meg annyit, hogy Sara fogalmazta meg jól: Dögös! Meg kell oldani, hogy a csapat tagja legyen emberi formájában.

emese - 2017. 03. 12. 02:57

Ez a Gideonnak emberi formája van, nekem annyira a Doctor’s Wife-ot hozta, csak ugye Gaimann mégiscsak szebben írta meg a TARDIS-Doctor találkozót. Nade, lépjünk is!
A rész egyébként ahhoz képest, hogy költséghatékony volt, nagyon rendben volt. Az különösen találékony, hogy a gagyi Firestorm effectet el lehetet így adni, hogy ez csak a Rip elméjében zajlik. Ha már Rip elméje, szeretném ha a valóságban is lenne valami szuperereje. Meg ha ki tudná magát húzni, és nem ilyen görbén vonulna be a hídra epic zenére, mert ez így röhelyes volt kissé. Azért a többieknek köszönhetően csak emelkedett pillanat lett. Volt pár jó egysoros is, ismét!
Én nagyon szeretem ezt a sorit!

emese - 2017. 03. 12. 03:35

Jajj, egy valami azért hiányzik a 2. évadból: a barista viccek. :DDD

Wall-E - 2017. 03. 15. 21:56

Ray kifejezetten jó… sokadik olyan epizód, ahol totál átérezhető az őszinte, geekes lelkesedése, rajongása, átadja azt, ahogy beszélgetésekkor ilyen dolgokról tök jól elmókáznak az emberek, pont ezt a viselkedést adja vissza a tényleges szituéciókban, az a mosoly a Holdra lépve, szórakoztatás teteje, tegye fel a kezét, aki nem imádta. :)

VvD - 2017. 03. 15. 22:48

Ez a rész mekkora LOL volt már :) A jó értelemben. :)

emese - 2017. 03. 16. 01:54

Tyűha, ez a sorozat abszolút feel good lett, a hét legviccesebb 40 perce. taps az íróknak!
A mai részben meg legalább 3 dolog volt, amit nagyon jól kezeltek:

1. Eobard Thawne – visszahoztak valamit abból a fura gyűlöllöm/imádom feelingből, ami a Flash 1. évadjában körülvette. Remek volt!

2. Rip keresi a helyét a csapatban – nem csak eldöntötték, hogy na akkor Sara marad a kapitány, hanem ez issue volt. Mint ahogyan az elől a probléma elől sem tértek ki, hogy ez a csapat jobb lett, mióta Rip kiszállt, akkor mi lehet a szerepe most itt, újra. Ha nem is válaszolták meg egyelőre, de meg van nevezve a probléma, tetszett.

3. Amaya-Nathaniel – a múlt héten elkezdett “Amaya-nak meg van írva a sorsa” vonalat milyen jól játszották meg a Commander Steel storival összefüggésben! Taps.

Egy dolog: én Ripet bármikor becseréltem volna Commander Steel-re, úgy bíztam benne, hogy Rip kinyitja a rakteret – realizáva, hogy neki itt nincs helye – Steel meg marad a hajón.

“Haircut’s on the Moon!”

emese - 2017. 03. 16. 02:01

Plusz 1: követelem, hogy Mick ezután mindig öltönyben és geek szemüvegben feszítsen, Stein meg heti rendszerességgel adja elő a kis műsorát. :)))

Edrick - 2017. 03. 16. 21:16

@emese Plusz 1-jére +1 :D Ahogy Mick kinézett az tökéletes volt, Stein éneklése meg hét jelenete minimum :D (De azért a végén magamban még így is eldúdoltam a végefőcím zenéjét, annyira hozzászoktam már :))

És tényleg, király rész volt. Ez így volt tökéletes, ahogy van. I vote for best episode so far! :)

De a jövő héti rész nem jöhet elég hamar, már most tűkön ülök.

jesustomer - 2017. 03. 16. 22:12

Ez is remek rész volt, elkezdi kiváltani a Flash-t vagyis nekem már ez a feel good sorozat ahelyett. Hány részes ez az évad egyébként?

ALDO - 2017. 03. 17. 13:12

jesustomer:

17

Yamagato - 2017. 03. 17. 19:50

Remek rész volt ismét! Szuper ötlet volt a holdraszállást felidézni. Rory tényleg jól mutatott geek-ként, Ray azután, hogy lovag volt most a holdon szökellhetett, nagyon bejött neki az élet :) A Waverider-es manőverek pedig nagyon bejöttek, de lehet, hogy csak azért, mert ki vagyok éhezve az űrhajós sci-fire. Azt hittem, a Sara vs Rip ellentét keményebb lesz, nem lesz ilyen egyértelmű, hogy Rip már nem kapitány. Arra kíváncsi vagyok, hogyan illeszkedik be a csapatba.
Captain Steel meglepően szimpatikus és kidolgozott karakter, főleg a többi JSA taghoz képest (persze ebben szerepe van az unokájának is),még ha nyilvánvaló is volt, hogy neki nem lesz visszaút, én azért az utolsó pillanatig szorítottam hátha mégis túléli.
Két nagy plot hole azért volt: Thawne-nak miért nem volt ereje az űrben/holdon? Csak azért mert nincs/kisebb a gravitáció? De annak nem látom mi köze ahhoz, hogy speedster és pl.: átvibrálhatta volna a kezét Ray-en simán. És annyira azon voltak, hogy a történelem ne változzon, de az nem volt gond, hogy eggyel kevesebb űrhajós tért vissza a Földre? Azt hittem, pont az lesz, hogy Thawne-t vissza kel engedniük a kapszulába, hogy tovább játssza a szerepét és ezért nem zárhatják be.

tuning7 - 2017. 03. 18. 12:26

Szerintem RF-nek sikerül megmentenie magát és, mivel nincs gonosz célja, ezért segít neki majd Ray vagy a többiek is.

ALDO - 2017. 03. 18. 18:33

Yamagato:
Azért nem vibrálta át a kezét Rayen, mert mondta is, hogy két ember meló megcsinálni a kompot, így elvileg szüksége volt rá. Ha meg kinyírja, akkor sem tudott volna elmenekülni a csapat elől, mert a Waveriderhez csatlakozott a komp.
A kisebb gravitáció miatt meg gondolom nem tudott volna 100%-osan használni az erejét. A két űrhajós tér vissza tényleg érdekes volt, meg az is, hogy egy repülésirányító (Steel) szőrén szálán eltűnik és a kutyának nem tűnik fel.
A prof magánszáma meg simán hét jelenete volt.

Edrick - 2017. 03. 18. 19:06

tuning7: azért na. Azét még értem, hogy a többiek segítenének RF-nek, mert a jók mégis csak jók, de hogy RF-nek ne lenne gonosz célja az kicsit sántít nekem.
Szerintem a célja továbbra is az lesz, hogy Barry életét megkeserítse, csak ahhoz kvázi legitimálni kell a létezését. Azért kell most a lándzsa, hogy ne üldözze többé Black Flash, és ne találjon rá minden egyes pillanatban, ha használja az erejét, vagy ha túl sokáig marad egy helyen/időben. De ha ez sikerül neki (márpedig van annyira fontos meg állandó szereplő az Arrowverse-ben, hogy a Legionból szerintem neki sikerül is majd valahogy megoldania ezt a gondot, talán még el is árulja ezért a többieket, vagy valami), akkor megy Barry után, és BF már nem fogja őt korlátozni.

tuning7 - 2017. 03. 19. 12:34

Edrick
Simán megölhette volna a flash 3.évadának 1.részben, de nem tette.

heidfeld - 2017. 03. 19. 16:42

Nagyon szórakoztató a sorozat, még kicsit sem veszik magukat komolyan. Amit a központban műveltek az nagyon kemény volt.:D:D Viszont ott boldog-boldogtalan bóklászhatott. Hiányoltam is az orosz kémeket…

andus - 2017. 03. 20. 19:54

Yamagato:

A Thawne-os dologhoz. Azért sem használhatja az erejét, mert akkor rögtön elkezdni üldözni a Zombi Speedster. Ez volt a megoldás a bankos jelenetnél is.
Amikor kivibrálta magát az zárkából, akkor már az erejét használta, és jelezte is az órája, hogy ismét üldözni kezdi a zombi.
Legalábbis szerintem :)

Egyébként meg hihetetlenül szórakoztató és feel good a sorozat. Jelenleg az egyik kedvenc, a hiányosságok ellenére is.

wondorog - 2017. 03. 22. 10:35

Már amikor meghallottam pár hete a rész témáját, éreztem, hogy a SW-os után ez is zseniális, lesz de minden várakozásomat felülmúlták. Az egész rész párhuzama a Gyűrűk urával, az idézetek, meg az egész feeling, nálam ez egy 10/10, bár valószínűleg elfogultságból.

VvD - 2017. 03. 22. 14:37

Hihetetlen kreatív ez a sorozat. Komolyan, a mai téma egyszerűen zseniálisan volt felfestve. Tolkien és a “fellowship”. Nem semmi amit ez a sorozat művel hétről hétre.

Kíváncsi vagyok mi lesz most a folytatással. Perpill eléggé vesztésre állnak a legendák.

emese - 2017. 03. 22. 22:50

Tolkiennel, a fellowshippel, nagyon jól meg volt csinálva. Az Arrowerse legjobb sorozata, szerintem.
Jellybeans – szégyentelen Doctor Who kikacsintások, de még ez is jól áll nekik!
Egyedül az zavart, hogy Amaya-n és Stein-en rikított a smink, mármint, mit csinált a maszkmester…?
Ideje volt Snart-ot visszahozni, a végén meg azon röhögtem ahogy a Legion körbefogta a Spear-t, hogy ahogyan azt a csapatot elnéztem, akár sexy boyok gyülekezetének is hívhatnák őket. :DDD

emese - 2017. 03. 22. 23:09

+1 hét idézete nálam: “World War II was definitely a situation where the sequel was worse than the original.”

Edrick - 2017. 03. 22. 23:46

Ha idézet, akkor nekem a Backstreet Boys :D

De amúgy ez így mi volt? :D Mármint ott voltak a logikai bukfencek, amiket egy idő után már inkább nem számoltam, de a végére valahogy el is törpültek a többi dolog mellett. Mert egy ilyen részt összehozni, hát tőlem hatalmas pacsi megy a készítőknek. Mick tökéletes. Pont. Már amikor visszamentek a Vanishing Pointra, az az arc is ütött rendesen, a többi előtt meg végképp le a kalappal. Én nem tudok még mást mondani. Jövő heti jöhet!

wondorog - 2017. 03. 29. 13:32

Hihetetlen mennyire hibátlanul tudják ellensúlyozni a drámát a poénokkal, mintha egy teljesen új sorozatot néznék, mint tavaly, talán már a Flash 1. évadát is veri, de legalább egy szinten van nálam vele.
Rory egysorosai, Damien és Nate majdnem pacsija, és a végén a Waverider modell, zseniális ötletek egytől-egyig.

DarkEagle - 2017. 03. 29. 19:40

13. résztől egyben néztem meg a maiig és hát nem semmi élmény volt. Külön külön is zseniális részek de így egyben pláne. És az hogy megölték Amayát nyilván ideiglenes de mégis hatással volt rám ami azért nem semmi.

Nate és Darkh majdnem pacsiján sírva röhögtem. Amit viszont nem értek, hogy oké, Thawn gyors de könyörgöm Darkh meg mágiát használ, ha egy Oliver Queen legyőzött egy speedstert akkor nehogy már más ne tudjon. :D

Ezek után hogy mi lesz Mick sorsa arra nagyon kíváncsi vagyok mert most eléggé kiesett a kegyeletből bár tény hogy a társai nem igazán foglalkoztak vele. Sara is egy gyilkos volt mégis mindenki bízott benne, szóval eléggé igazságtalan a dolog így nem csoda hogy le is lépett.

Amúgy ma olvastam valami hírt hogy bővíteni akarják a csapatot. Nem tudom ennek örüljek-e vagy sem. De ha Gideon emberi formájával akarják akkor támogatom. Az a csók nem volt semmi Rippel. :D

DarkEagle - 2017. 03. 29. 19:44

Ja igen majdnem elfelejtettem. A rész legeslegjobb jelenete számomra egyértelműen Felicity megölése volt. :D Alapból mikor megláttam ah írt hogy hőst akarnak belőle csinálni felsírtam álmomból aztán láttam hogy valóság de hál’ Isten gyorsan eltették láb alól. Nagyon remélem hogy az Arrow stábja nem tervezi ezt csinálni vele mert akkor tökön szúrom magamat.

tvolker4 - 2017. 03. 29. 20:11

– You saved my life. Why?
– Because I’m an idiot.

A hét idézete számomra egyértelműen ez :D

Edrick - 2017. 03. 30. 01:09

Nope, köpni-nyelni nem tudok. Ez így volt jó, ahogy van. Magyarázatot adtak arra is, hogy a hősök miért nem lettek eltörölve, jó, nem feltétlenül annyira erős magyarázat, de legalább volt valami, és a végén Thawne felemelkedése (pláne azután, hogy kétszer leütötték..) telitalálat volt.
És nem tudok nem röhögni azon, hogy itt van biztonsági ellenőrzés, a rendes Star Labsben meg nincs :’D

Bár az egész helyzet megoldására nem lett volna jobb, ha kiengedik Black Flash-t? Mondjuk Merlynéknek nem lett volna annyira jó, hőseink meg nem tudták, hogy ott van bezárva, viszont Rory tudta, nem? Áh, mindegy is, mert ez nem változtat azon, hogy nekem Doomworld >> Flashpoint. : )

wondorog - 2017. 03. 30. 13:34

Edrick: én is erre gondoltam pont, hogy az lett volna a legegyszerűbb megoldás, ha ráengedik Darkh-ék BF-t Thawne-ra. Egyébként szerintem ez még megtörténhet, valamiért azt érzem nem véletlenül mutogatták.

LaCRossE - 2017. 03. 30. 19:47

Nekem is bejön az évad, de azért elszállva nem vagyok tőle sajnos. Viszont ami hatalmas pozitívum, hogy konstans a minősége, nem igazán megy le a pöcegödörbe minőségileg. Nagyon-nagyon erős közepes, ezt pedig a lehető legpozitívabban értem :)

A Doomworld nekem is jobban tetszik, mint a Flashpoint.

emese - 2017. 03. 31. 15:55

Ez valami hatalmas volt. Mióta téli szünetről visszakjött, ez a sorozat nem tud hibázni, abszolút 5 csilalgoss feelgood. És mivel ez a lényege, így a logikai buktatók nem zavarnak.

Tetszett, hogy nem happy end-del fordulunk rá az évadzáróra.

A legjobb pillanatok Nate és Darkh majdnem high five-ja és a Waverider modell. Hát nem cuki? :D

A. - 2017. 03. 31. 17:44

már a kaszát fontolgattam, erre az az epizód tetszett a legjobban a 2 évad alatt, óriási volt. még a végén újranézem:)
kár, hogy nem lehet új alternatívákat is bemutatni, még megnézném Sarát egy nem badass, hanem egy kis nyámnyila asszisztens/titkárnő szerepből magához térve:)

heidfeld - 2017. 04. 01. 09:17

Hát ez nagyon király volt! Nyilván lemaradtam pár poénról. Sara és Amaya bérgyilkos párosa nagyon jól működött. Gluténmentes kenyér, jegesmedvék megmentése, majdnem pacsi nagyon tetszett. Ha jól láttam a The Flash -ben folytatódik a rész, szerencsére! Ilyet még sokat néznénk!
Következő évadra Gideon-t emberi formában, Sara számára komoly barátnőt, és még több lazaságot várok. Felőlem már kezdődhetne is!

Szasza013 - 2017. 04. 02. 15:09

heidfeld: A The Flash-ben folytatódik? A gorillás részek után nekem már betelt a pohár, kaszáltam is, de ha most a LoT ott folytatódik, vagy köze van az évadzáró alakulásához, akkor ráveszem magam, hogy megnézzem.
Nagyon ott volt ez a rész. :D

heidfeld - 2017. 04. 02. 15:35

@Szasza 13: Ha jól láttam Star Labsban volt a kapitány hajója kicsinyítve. Konkrét infóm nincs, de el is felejtettem, hogy elvileg van még egy rész.

LaCRossE - 2017. 04. 02. 23:46

@heidfeld: de az a Doomworld-ös Star Labs, ami Eobard irányítása alatt volt.

Tomi - 2017. 04. 04. 13:57

Nem neztem Arrowt kb 3 eve, de Darkhnak miert nem volt semmi ereje az evad soran? Miert csak a mostani reszben volt?

Capri - 2017. 04. 04. 20:11

Tomi:

Csak abban az alternatív világban van mágikus ereje, mivel ez lehet a kérése, hogy a valóság átírása után az általuk elképzelt világban van ereje neki. Darhk ezt visszakapta.

Edrick - 2017. 04. 04. 21:26

Tomi: az évad során azért nem volt neki, mert őt kvázi csak kihúzta RF az idővonalból még a ’80-as/’90-es években valamikor – belebegtetve előtte 2016-os halálának mibenlétét, és hogy a segítségével elkerülheti azt – csak amikor kihúzta onnan, ott még nem volt meg az ereje; azt alapvetően utána kapta (volna) meg valamikor.

Tomi - 2017. 04. 05. 09:35

ez a vege el lett cseszve. Dinok Los Angelesben? Valami hatasosabb cliffhangert vartam, pl. uj ellenseg teaseleset. persze fogadok ennek se lesz hatasa a Flash/Arrowra mint ahogy Doomworldnek se volt.

tuning7 - 2017. 04. 05. 10:07

Mennyire felesleges volt ezért visszahozni Eobaradt, a legjobb flash gonoszt megint ki kellet nyiratni, tök értelmetlen volt a flash 3.évad 1.részében a vissza hozatala ezért! -_-

LaCRossE - 2017. 04. 05. 12:57

Én ezt a részt élveztem eddig a legjobban ebben az évben :D Közel sem volt tökéletes, a cliffhangerrel egyelőre nem tudok mit kezdeni. A sok Reverse Flash kurva nagy jelenet volt.

Én a végén reménykedtem, hogy a sok kavarás hatására valahogy National Cityben kötöttek ki. Valami surprise cameo-t emlegettek, milyen jó lett volna Supergirl a rész végén :)

(vagy akár párhuzamban az előző évados cliffhangerrel, most kiköthettek volna a Hall of Justice előtt, és a végén megjelenik Green Arrow, Flash, Supergirl – Superman -, Green Martian meg egyebek)

Silver-sama - 2017. 04. 05. 15:44

Egész végig csak azt vártam, ki lesz az a karakter, akit annyira emlegettek, de NEM VOLT SENKI -_-“. És úgy látszik, a csapat sem fog frissülni :S. Cliffhenger is sz*r volt, nem tudom jó szemmel értékelni ezt a finálét…

Silver-sama - 2017. 04. 05. 15:51

Milyen jó lett volna egyébként, ha a két Sara, amikor kettesben voltak kipróbálták volna egymást :D Mekkora elszalasztott lehetőség :S

LaCRossE - 2017. 04. 05. 16:30

Silver-sama: fog frissülni a csapat, de ahogy az első évad végén sem derült ki, hogy ki fog csatlakozni a 2. évadban, úgy most sem történt meg.

VvD - 2017. 04. 05. 16:47

Nem volt a legjobb rész a finálé, de azért élvezhető volt. Egyetlen nagyobb problémám van vele: MEGINT KIÍRTÁK REVERSE-FLASH-T? Remélem vhogy a Flash-ben visszahozzák, mert ott a legjobb gonosz volt eddig.

Na mind1, nekem tetszett ez az évad. Mick a legjobb :) Ez a dínós dolog amúgy nagyon furcsa, mert ennek azért kéne vmilyen hatással lennie az Arrow-ra vagy Flash-re.

jessm - 2017. 04. 05. 17:51

A surprise cameo nem Laurel és Felicity voltak ?

Elmet mint évadzáró. Kiváncsi vagyok ki fog távozni a a csapatból ezután.

LaCRossE - 2017. 04. 05. 17:51

“Ez a dínós dolog amúgy nagyon furcsa, mert ennek azért kéne vmilyen hatással lennie az Arrow-ra vagy Flash-re.”

“My name is Barry Allen, and I am the fastest dinosaur alive..”

LaCRossE - 2017. 04. 05. 17:52

“A surprise cameo nem Laurel és Felicity voltak ?”

Felicity az előző részben holt meg, Laurel jelenléte pedig aligha lehet meglepetés cameo, hiszen a készítők vagy hatszáz millió helyen lenyilatkozták, hogy Sara és Laurel kap egy pici búcsút ebben az epizódban.

energy - 2017. 04. 05. 19:08

Reméltem, hogy visszahozzál Captain Coldot:(

Silver-sama - 2017. 04. 05. 20:57

És azt mondták, hogy egy karakternek a Jövőbeli verzióját láthatjuk, aki csak itt jelenik meg.

Szerintem úgy fog kinézni a 3.évad, hogy most elcseszték a valóságot, és azon fognak ügyködni, hogy helyreállítsák. Mindeközben pedig az “eredeti” valóságban minden feltűnésmentesen zajlik tovább, hiszen annyi hatás gyakorlódott rá, hogy egyszer létezett, egyszer nem, “később” megint igen. Így a “benne lévők” számára semmi sem tűnik fel, amit a rajta kívüliek csináltak. Tippre ez a 8.részes crossover-ig lesz így, hogy a Legendák is részt tudjanak venni benne.

Vagy egyszerűen megmagyarázhatják úgy, hogy egy másik idővonalra/univerzumba/Földre kerültek.

LaCRossE - 2017. 04. 05. 21:29

Vagy a következő Arrow részben egy T-Rex Oliver fog szenvedni azon, hogy a picike kis kezeivel nem tudja rendesen tartani az íjat, hát még lőni vele.

C-DEF - 2017. 04. 05. 23:02

szerintem barry új főellensége mégis egy speedster lesz egy velociraptor akit véletlenül belőttek velocity 9-al

vagy oliver új főellensége lesz velocity egy felicityfejű raptor aki miatt újra lelkizhet hogy ez a gonosz is az ő kreálmánya

mindenesetre szerintem jó rész volt főleg reverse vitte a pálmát mint már oly sokszor na meg mick

Edrick - 2017. 04. 05. 23:05

Na, ez szerintem egészen jó lett. Mármint nem volt tökéletes, de a szememben a rossztól is elég messze van. Csak olyan dolgok zavartak a vége felé, mint például Eobardék miért nem támadták meg rögtön Sarát, amikor nála volt a lándzsa? Vagy egy ideig az sem tetszett, hogy tulajdonképpen miért kellett hirtelen megint előhúzni ezt az “a bennem lévő sötét dolgoktól nem használhatom a lándzsát”. Mármint magát ezt a dolgot értem, de ott helyben furán jött ki egy kicsit.

Eobard visszahozatalára kíváncsi leszek, nyilván nem marad örökké halott egy ilyen ellenfél. A cliff feloldására meg kíváncsi vagyok, érdekes helyzet, várom, mi lesz belőle.

@Silver-sama: “..az “eredeti” valóságban minden feltűnésmentesen zajlik tovább, hiszen annyi hatás gyakorlódott rá, hogy egyszer létezett, egyszer nem, “később” megint igen. Így a “benne lévők” számára semmi sem tűnik fel, amit a rajta kívüliek csináltak.”

Én ezt leegyszerűsíteném annyival, hogy hagyjuk azt, hogy a valóságban minden azért megy tovább, mert annyi hatás gyakorlódott rá, amennyi. Vegyük szimplán csak azt, hogy a valóságban minden szépen megy tovább, ez meg, ami itt történik, olyan, mintha egy mikroszkóp alatt néznénk, vagy hogy a “kinti” világnak (értsd: a többi sorozat) ez a változás kb csak egy pillanat, egy másodperc (vagy ahogy mindig mondják: egy még nem kőbe vésett esemény, amit simán vissza lehet fordítani). Egy olyan dolog, amit nekünk, nézőknek kvázi felnagyítanak, és rendesen kifejtik. Aztán amikor véget ér, ők visszatérnek a normál kerékvágásba, ahol ennek lehet valamilyen következménye a többi sorozatra nézve. De itt és most szerintem így tudják legkönnyebben megoldani, hogy az ilyen alternatív/elferdült valóságokban játszódó történésekbe ne kelljen ténylegesen belevonni a többi sorozatot is – kizökkentve azokat a saját történetükből – amelyeket mondjuk olyanok (is) néznek, akik meg ezt nem.

Rész: 8/10
Évad: Legyen egy erős 8/10, tőlem megérdemli. : )

PacoQueruak - 2017. 04. 05. 23:21

Tavaly nem hittem volna, hogy ezt írom, de jelenleg a Legends of Tomorow messze a legszórakoztatóbb a DC elég gyenge mozgóképes felhozatalából.

Az első évad legnagyobb hibája a koncepciójában rejlett: egy félig epizodikus sorozat lett volna, ahol minden rész egy új kaland, ám a főszál miatt ez nem működött. Hiszen szereplőinknek egyetlen célja volt (Savage megölése), és minden részben ezt akarták elérni, de nyilván ez sosem sikerült, ezért részen keresztül egyhelyben toporogtak.

Ám, a második évad már koncepciószinten is jó volt: egyfelől mert emlékezetesebb fő gonosz brigádot kapott (Eobard Thawne az egész DC sorozat univerzum legemlékezetesebb/szórakoztatóbb/okosabb antagonistája, de a Dhark-Merlin Comic Relief duó is remek volt) másfelől pedig sokkal okosabban adagolták a fősztori információit, illetve a hősöknek is folyamatosan változott a célja (kideríteni ki ölte meg a JSA tagokat, megtalálni Ripet, felkutatni a darabokat, visszaszerezni a lándzsát) így nem az volt a néző érzése, hogy a 13 rész alatt nem halad a cselekmény (a kevesebb epizód is jót tett neki), hiszen szinte minden rész végén változott a status quo. Mivel pedig a sorozatból szinte teljesen hiányzik az Arrowverse többi tagjára jellemző sehova sem tartó, közhelyes és önismétlő melodráma, így arra maradt idő, amiben jó a sorozat: szórakoztató szuperhősős ponyva, ami sokkal jobban kihasználta az időutazásban rejlő lehetőségeket, mint az előző évad. Nagyszerű cameok/utalások, változatos idősíkok.

Persze a sorozat hemzseg a butaságoktól, még a saját világán belül is. Miért is épp a legnagyobb csata közepében kellett keresni Jézus vérét? (Miért nem ragadták el Tolkient az iróasztala melől, majd elmennek vele szépen a Sommeshoz, még a háború előtt. Kissé erőltettet volt, ahogy Steel csak úgy a semmiből kitalálta, hogy baj van a világgal, ahogy az is, hogy Palmer az intuíciói alapján PONT egy emlékezet visszaállító cuccot csinált, szinte nulla forrásból. És az N+1 számú Thawne is simán megszerezhette volna a dárdát, mielőtt Sarah használja, miért nem az ö kiiktatásával kezdte?. Mick is kezdett lassan önmaga paródiájává válni)

Szóval a LoT továbbra sem egy írói mesterkurzus, de egy feelgood, itt-ott önironikus felhanggal, szerethető karakterekkel ellátott 100% ponyva sorozat, a ponyva jobb értelmében. (Csúnya szóval élve “guilty pleasure”)

A finálé pedig szerintem nem volt rosszabb, mint az eddigiek. Egyedül az ront rajta, hogy hiába kerülnek folyamatosan egyre nagyobb veszélybe hőseink tudjuk, hogy úgy sem veszítenek (ez nem az a műfaj) és néhol kissé fárasztóak az írók Deus Ex Machina jelegű megoldásai, a hősök megmentésére. De ez most nem volt vészes.

Aki pedig fennakad azon, hogy a Doomworld miért nincs hatással a többi sorozatra, az ne tegye. Ez most kivételesen nem logikátlan.

Hiszen valószinüleg mindennek a végén majd újra helyre áll a rend. A Doomworld már helyre állt, az évad záró kavarodás is helyre fog, ergo ezek az alternatív világok kvázi meg nem történté válnak és csak az időutazók emlékeznek majd rá.

Szóval még akkár 16 évadg kavarhatják az idősíkokat, ha utána mindent visszaraknak oda, ahol tönkre mentek a dolgok, akkor ebből a többi sorozat szereplői semmit sem érzékelnek majd. Különben elég hülyén venné magát, ha az alapján váltakozna a Flash és az Arrow világa, hogy épp mit basztak szét a Legendák. Folyamatosan rebootolni kéne a sorozatokat egy új világban.

Ja igen van egy dolog, ami viszont iszonytatóan idegesít: a Legenda megnevezés. Mégis ki hívja magát Legendának (főleg hogy elvileg az lenne a feladatuk, hogy az embereknek fel se tűnjön a közbelépésük). Iszonyatosan “cringeworthy” ahogy egymásra hivatkoznak ezzel a szóval.

emese - 2017. 04. 06. 01:02

Ez egészen remek volt. Bevallom, nekem a múlt heti jobban tetszett, de ez is rendben volt.
Sokmindent lehetne mondani, de most csak 2 lényeges dolgot emelnék ki:
1. remélem, Reverse-Flash-t nem most láttuk utoljára; 2. nagyon bátor ötlet volt Rip-től megszabadulni, de dícsérendő. Egyértelmű, hogy nélküle remekül ment a show, és mióta visszatért, nem nagyon volt tennivalója.
Viszont, a s1-es cliffhanger-ig még midnig nem értünk vissza, hiszen még mindig nem tudjuk, hogyan bukkant ott fel Hourman.
A teljes évadra megadok egy 8/10-et, a maga bohókás műfajában remek.
A s3 preview viszont annyira nem bejövős, ez az idő “összekeveredés” már a Doctor Who s6 fináléban sem tetszett…

Kitana - 2017. 04. 06. 22:48

Ez a sorozat volt számomra az év pozitív csalódása, sokkal jobb lett, mint amit az első évad alapján vártam. Hétről hétre a kedvenceim közé tartozott, a karakterek a pozitív és a negatív oldalon is remekül össze voltak rakva, a készítőknek pedig legtöbbször sikerült megtalálni az ideális egyensúlyt az akció, a humor és a dráma között – egyik se volt túltolva, mégis mind jelen volt, főleg a humor a rengeteg filmes utalással, Mick intro szövegével, Stein éneklésével, a majdnem pacsival és társaival. Én simán adok az egész évadra 9/10 pontot, mert bár messze nem hibátlan, könnyed szórakozásnak tökéletes.

ALDO - 2017. 04. 07. 08:43

“Viszont, a s1-es cliffhanger-ig még midnig nem értünk vissza, hiszen még mindig nem tudjuk, hogyan bukkant ott fel Hourman.”

Nem is fogunk. Szerintem az le lett tudva annyival, hogy egy alternatív valóságból/jövőből jött vissza, ami időközben megváltozott.

Alexejevic - 2017. 04. 07. 10:02

Korrekt évad volt. Az tetszik, hogy végre a sorozat nem akar több lenni annál, ami. Sok benne a poén, jók az egysorosok.
Egy dologtól félek a 3. évad kapcsán… Ugyanaz lesz a séma. Időutazás-> helyrerakni az idővonalat. Nekem ez kicsit unalmas.

heidfeld - 2017. 04. 07. 15:07

Alexejevic jól fogalmazta meg. Annyit tennék hozzá hogy kicsit komolyabb alapja lehetne a történetnek. Egy erős 7/10 az évad.

Thomas - 2017. 04. 08. 16:17

Annyira pozitívak a vélemények itt, hogy egy kicsit árnyalnom kell a képet. Mivel az őszi részek végre bekerültek nálam az “egész jó, nézhető” kategóriába, gondoltam nekiállok ledarálni a maradékot is, de tegnap nem nagyon tudtam ráhangolódni. Ma gondoltam adok neki még egy esélyt, de sajnos az Arrow és a Flash után ezért is eljött a kaszás (bár az Arrow-val még valamiért kínzom magam, de szigorúan csak utazás közben, tableten, arra tökéletes, amennyire ott tudok rá figyelni).

Rémületes, hogy mennyire fárasztott az egész. Van valami semmitmondó háttérsztori a 3 levitézlett gonoszról, akik valami lándzsa darabjait kergetik, de amúgy csak jönnek-mennek, jópofiznak (a “lökött ikrek”, Nate és Ray elviselhetetlenek együtt), történelmi személyiségekkel bratyiznak (hello, Timeless!), néha lövöldöznek egy kicsit a vattacukor fegyvereikkel. Ez egy külön misét megér, ha telibe találnak velük egy állandó szereplőt (még az űrhajó ágyúját is vattacukorral töltik), általában csak repül pár métert, aztán megy tovább, a statiszták azért lent szoktak maradni, de látható sérülés rajtuk sincs. A karakterek bénák, még Sara is az Arrow-beli karakterének a paródiája. Milyen célcsoportnak készül ez, 12 éveseknek? A 2×12 közben lőttem ki, amikor előkerült Arthur király is.

Persze ez az én bajom, hogy ennyire negatívan reagálok a történelmi személyiségekre és eseményekre, ez már a Timelessnél is előjött. De nincs mese, egyszerűen kiszerettem a képregény sorozatokból. Újra és újra oda lyukadok ki, hogy miért nem olvasok inkább ezek helyett képregényt, ami összehasonlíthatatlanul szórakoztatóbb, és már évek óta nem jut rá idő. A Supergirl még egyelőre marad, remélem, hogy abban nem fogok csalódni az évad végi dara során.

emese - 2017. 04. 09. 00:11

@Thomas: “Milyen célcsoportnak készül ez?”
Gondolom azoknak, akik itt pozitív kommenteket írtak… esetleg.
Mondjuk egyetértek, a Supergirl valóban komoly és érett mű. ;)

Thomas - 2017. 04. 10. 00:51

Félreértesz, nem minősíteni akartam azokat, akiknek tetszik, csak felhúzott egy kicsit a sorozat és kiszakadt belőlem a panaszáradat. Simán lehet egy 12 éveseknek készült sorozat is szórakoztató, ha nem nézi hülyének a nézőjét, de itt már idiotizmusnak olyan szintjére léptünk, ami engem irritált. Pedig nyilán szeretni akartam, nem azért álltam neki a darának, hogy kaszáljam, meg nem azért tartottam ki a szintén gyenge 1. évad során.
A Supergirl sem komoly és érett mű, de ősszel azon szórakoztam a legjobban a 4 közül. Nyilván szeretem ha van valami dráma, valami tét egy sorozatban, de én, aki még a Zs-horrorokon is simán el tud szórakoztatni, a minőséget sosem fogja számon kérni semmin:) A lényeg, hogy szórakoztat-e valami, vagy nem, ami nem, azt nyilván nincs értelme néznem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz