login |

Shameless: kezdett a 7. évad

2016. 10. 16. 19:45 - Írta: superpityu

47 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár még nemrég fejeződött be a 6. szezon, már idén ősszel újabb adagot kapunk a Gallagher család mindennapjaiból. Örülünk? Be kell valljam, hogy hiába hoz egy teljesen korrekt minőséget a sorozat, valahogy mégsem vártam ezúttal a szezonkezdést.

Tényleg adja magát a kérdés, hogy egy szubjektív 7/10 már nem elég a rajongáshoz? Vagy a Shameless tényleg egyre lejjebb kerül és nem sikerül visszakapaszkodnia a gyönyörű 4. évad után?

bscap0359

Hiába sugallhatja azt a bevezetés, hogy nem tetszett a premier, erről szó sincs. Tele volt tipikus Shameless-es pillanatokkal, még ha kevesebb szálon is, amit csak itt szoktam megkapni, egyszerűen csak pont akkora lett időzítve a kezdés, amikor berobbant egy csomó újdonság is (Westworld, Luke Cage, Atlanta, Better Things, One Mississippi, This is Us…). Tudom, a válasz a Peak TV.

bscap0364

Szóval egy hónapot ugrottunk az időben. Frank pedig ismét bizonyította, hogy nélküle talán jobb lehetne a sorozat. Pedig sokáig esküdni mertem volna rá, hogy pont Ő az a ragasztó, aki minden undorító tette ellenére összehozza a családot, erre most éppen úgy tűnik, hogy pont neki köszönhetően van minden darabokban.

Ha már különálló sztorik, akkor mindenképp kiemelendő, hogy sok évnyi felesleges szál után Kevin és V szála immár Svetlanával felturbózva iszonyat szórakoztató. Egyedül itt és Carl sztoriján volt meg a szokásos feelgood hangulat, az őrültségek, amelyek miatt szeretem a Shamelesst.

bscap0361

A többiek szálán viszont máris érezni a rengeteg lehetőséget a lehúzásra.

Fiona szingli és boldogtalan, hiába van munkahelyi körülményeket tekintve a legjobb helyzetben ideáig. Lip pengeélen táncol és igazából még szurkolni sem tudok neki, mert rossz látni, ahogy a vesztébe rohan. Debbie egyszerűen csak zavaróan buta és továbbra sem látni, hogy esetleg visszatérne az egykoron szerethető vidám kislány. Ian pedig egy szerelmi háromszöget kapott kezdésnek, amiből kétlem, hogy jól jönne ki.

bscap0365

Összességében továbbra is jó a Shameless, néhol teljesen elvetemült, de egyre kevésbé tudok hozzá ragaszkodni. Talán a folytatás visszahozza azt a pluszt, ami a 7×01-ből hiányzott.

47 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2016. 10. 16. 20:31

Nekem a 6.évad tetszett a legjobban. a 7. első két része kicsit csalódás volt, de még mindig szerethető, érdekes. Sajnos rengetegen élnek hasonló, vagy rosszabb körülmények között Amerikában…
A 6. évadban pár pillanatra még Fionát is megsajnáltam, de gyorsan el is vettetem a gondolatot. Mindent csak magának köszönhet.

csb - 2016. 10. 16. 20:42

Csatlakozom heidfeldhez, nekem is nagyon tetszett az előző évad, de most az eddigi két rész csalódás. Az új évadban még nem volt, amin nevettem, nem volt nagy dráma, eddig egyszerűen unalmas.

Wall-E - 2016. 10. 16. 22:08

A hatodik évad szálainak többsége kifejezetten rossz volt sajnos, érthetetlen döntések, Debbie terhessége, Frank a “farmon”, Lip hirtelen alkoholizmusa, túlzásba estek több szálon, hozzátéve, hogy volt pár nagyon vicces epizód.

Emiatt pozitívan éltem meg az első két részt az új évadból, az előzőhöz képest emelkedett a minőség.

De tényleg nincs meg az a varázsa, ami korábban megvolt.

Zsófi - 2016. 10. 16. 23:16

Nekem az egyik kedvenc sorozatom az eleje óta, de kicsit azt érzem már, hogy ‘jaj fejezzük már be’, és már azt is érzem.

Kár, hogy Fionának egyszerűen képtelenek megírni egy normális szálat, mindig van, ami bebalf*szkodik a képbe. A Sean-os szálon nagyon elszomorodtam, mert az teljesen jó lett volna mindennel együtt.

Lip ‘hirtelen’ alkoholizmusa azért hosszú évadok munkája, én vártam, hogy mikor robban, csak azt sajnálom, hogy ennyire nem tudnak ésszel kezdeni valamit a karakterrel, az MIT-s vonalat teljesen elcseszték (pedig abból még a tanárnős botrány ellenére is ki lehetett volna hozni valamit).

A minimaffiózó Carl legalább észhez tért, de Debbie szintén iszonyat, ez a kislány tök értelmes-okosnak indult, de ha így folytatja, egy kis kristály meth, és egy az egyben az amerikai trash vonal lesz.

Ian az egyetlen, aki valamit tud kezdeni magával, pedig neki is elég húzós volt a bipoláris szála.

Frank meg csak simán Frank, igazából akkora tirpák, hogy ott kb bármi belefér.

Komolyan a Kevin-V-Svetlana szál az egyetlen, amivel tök boldog vagyok, és nézegetném még, de sajnos egyre inkább alig várom, hogy vége legyen.

Abban bízom egyedül, hogy képesek lesznek igazán feelgood véget keríteni az egésznek, mert ez így most több, mint lesújtó.

Elar - 2016. 10. 17. 07:15

egyetértek az írással. Én vártam, de ez most egyelőre nem az igazi

gallaktiqs - 2016. 10. 17. 08:05

Most kezdődik a Shameless,
Mindjárt jön Frank apu már.
Ő sajnos egy alkoholista,
Ki mindig rosszban sántikál.

Árt ő az embertársainak,
Csak a saját hasznát lesi.
Azt akarja, hogy még több sört vedeljen,
A gyereknevelés nem nagyon fekszik neki.

Viszont Fiona szimpatikus,
Jó seggű csajszi ő.
Nem csoda, hogy szereti a Jimmy,
aki egy bűnöző.

Sok minden történik ott Chicagoban,
Ahol a Shameless játszódik.
A közönség most követheti nyomon a Gallagherek
és néhány ismerősük, például Kev kalandjait.

nedewya - 2016. 10. 17. 12:39

A hatodik évad szerintem pl messze a legjobb volt. A mostani egyenlőre nem annyira acélos, de még sok van hátra.

bëiz - 2016. 10. 17. 14:01

Nekem tetszett, szerintem ugyanolyan a színvonal évek óta. Az lehet a gond, hogy egyesek már “unják” ezt a egyenletes minőségű valamit. Ki kellene robbanni ebből a komfortzónából.

Sokan írják, hogy nem igaz, hogy ennek és ennek miért nem jön rendben az élete végre. Lipnek ott volt az egyetem, Fionának meg Sean… szerintem meg pont az ennek a sorozatnak (témának) a lényege: ők sosem jönnek ki a szarból. Általában maguknak keresik a bajt, ha meg már úgy tűnik, hogy minden össze jönne, akkor beköszön a balszerencse. Szerintem millióan élnek így, és ez sajnos nem vígjáték, mégha itt-ott röhögünk is az abszurd dolgokon.

Szerintem ez a sorozat addig tart, amíg benne tudják tartani a szereplőiket a bajban. Ha minden kivirágozna, az a sorozat halálát jelentené. Így jó ez ahogy van. Ha Shamelesst néz az ember, tudja, hogy mire vállalkozik, nagy csalódás nem érhet (a várakozást tekintve). Stabil hetesre lőném be bármelyik évad bármelyik részét.

mmalna - 2016. 10. 17. 17:34

@beiz:
Szerintem viszont éppen ettől lett abszolút kiszámítható az egész. Bármilyen szál indul el, nem izgulok értük, mert pontosan tudom, hogy úgyis minden összeomlik, nem sikerül, a rossz kimenetel felé megy a dolog. Hogy ettől lesz realista vagy sem, az örök vitatémának tűnik sorozatok terén, szerintem pl. realistább lenne, ha az alapvetően rossz helyzetükből és neveltetésükből kiindulva rengeteg problémájuk lenne, de időnként néhányból jól jönnének ki. Nekem nézőként ez már évadok óta egy összefüggő pity-party.

faecalmatter.s01e01 - 2016. 10. 17. 23:13

Fiona és Deb direkt idegesítő, a nettó játékidő java részét kitöltő jelenetei miatt én a 6. évaddal búcsút intettem ennek a sorinak.
Régen még emészthető volt szimplán Fiona szerencsétlenkedése de ez duplázva már sok volt 2 évadon át. Sajnálom mert Carl és Frank szálai voltak amik mindig tartottak + Kevin alkalmankénti zseniális jelenetei.

Gevin - 2016. 10. 19. 13:57

A harmadik resz mar hozta az igazi Shameless-hangulatot, es volt benne nehayn nagyon pazar pillanat.

A hatodik evad volt a leggyengebb mind kozul, es az uj evad elso ket reszeben szamomra hihetetlen tanacstalannak tuntek az irok. Semmifele irany nem volt benne. Szorakoztato meg mindig, de mar nem megy nekik a drama es a humor olyan szinten valo osszefesulese, mint a korabbi evadokban.

Kev meg mindig az egyik legnagyobb figura, de a ket csaj mellette total elerdektelenedett. Az o szaluk csak kb egy felesleges adalek, ami neha azert szorakoztat.

Svetlana karaktere egyaltalan nem jo annyira, hogy ilyen szinten eloterbe toljak. Meg kellett volna maradnia egymondatos beszologatonak a barban.

heidfeld - 2016. 10. 20. 21:38

Meg lehetett nézni ezt az aktuális részt, viszont most először nem éreztem erőt a sorozatban. Viszont tetszett, hogy Fiona megunta a többiek hülyeségeit.
Lehet, nekem nagyok az elvárásaim a remek 6. évad után.

vvvv18 - 2016. 10. 21. 20:11

Szerintem így kezdett a hetedik évad
A hatodik évados finálé után nem sok meglepetést tartogathat nekünk a hetedik évad gondoltam én . Egyetlen olyan szál volt ami ott motoszkált egész nyáron a fejemben az pedig nem más mint Frank-Sean-Fiona hármasa volt .Vjon mi lett Sean-nal? Hát az kiderült ,hogy semmi ez majd a későbbiekben fog csattani. A többi karakterszál nem volt számomra érdekes tavasszal. De talán majd most.
Akkor nézzük hogy vannak 2016 őszén a Gallaghereink?
Az évad Frankkel kezdődik ,aki miután rádöbben arra amit mi már az első évad tudunk az apuka nem családtag. A harc megkezdődött a família és Frank között ami azontúl hogy vicces mértéktelen gyűlölet és nemtörömdömség érződik egymás iránt.
A legidősebb fiú Lip, szabadul az elvonóról ahol a prof.várja és elkezdi élni normális mosogatós gyakornok életét.
Carl szerelme Dom iránt talán az egyik legerősebb pillanatnyilag sorozatban. Amit a fiú tesz a csajáért romantikus de egyben bizarr is ami tökéletesen tükrözi a 16 éves straight srácok mentalitását.
A Debby-s pillanatokon érződött, hogy mi tényleg belecsöppentünk a chicago-i gettó mindennapjaiba :a kiscsaj gátlások nélkül lop csal hazudik ezzel segítve kisbabáját. Az ilyen babakocsilopós húzások teszik Shamelesst olyan egyedivé ,furának tartjuk a helyzetet de mind azonusulni tudunk vele.
Kev V Svetlana hármasa dominál harmonikusan vicces jeleneteteket ad át nekünk amiből rájöhetünk hogy igen Amerika mérföldekkel ellőttünk jár a toleranciában . #aszomszédokcsakmodernek
Iant megcsalták. Igen tudjuk hogy Mickey visszajön és ez a páros már nem lett volna kompatibilis még egy évad erejéig. Ám Caleb megcsalta Iant a gimis barátnőjével. Mindkettőjük érvelésében találhatunk olyat ami elgondolkoztat. Az igaz ,hogy senki se 100% az ami (kivéve Iant) de ha Caleb nem százszázalékos gayboy akkor ha csajjal kefél az ugyanúgy megcsalás.
Amit még ki lehet emelni a sorozatból az Ian és Lip kapcsolata az elmúlt évadokban ez a testvéri kapcsolat a háttérbe szorult de most lesz belölük bőven.
Várom a folytatást. Ez nem egy kritika ez egy elemzéses véleménykifejtős valami.

danger - 2016. 10. 24. 17:10

Az uj resz abszolut hozza a 6. evad szintjet

Tony Montana - 2016. 10. 24. 20:45

A 4. Részt emmy rossum rendezte

rolandd - 2016. 10. 28. 20:06

3.resz,Miert kellet Ian-nal ezt csinalni…a fejemet fogtam:(

heidfeld - 2016. 10. 30. 19:51

A negyedik rész egészen tűrhető volt. Amikor Carl elment Dom apjával lőni, feküdtem a nevetéstől..

liz - 2016. 11. 04. 09:02

@rolandd: nagyon egyetértek! A legtöbb néző poénként fogta fel a “heteró” jelenetet, de én konkrétan rosszul voltam tőle.

Egyébként Ian kapcsán szinte meg lennék lepve, ha egy résznél tovább szingli maradna. Az írók már a kezdetek óta nem igazán tudnak vele mit kezdeni, ha nem a szexualitásáról (vagy a Mickey-vel való kapcsolatáról) volt szó, aztán behozták a bipoláris vonalat, de azt is szépen passzolták a 6. évadban (az egyik író azt mondta anno twitteren, hogy nagyon “Zzzzz” volt az a szál nekik, persze amikor azzal kell promotálni a sorozatot, hogy van egy mentális betegséggel küzdő karakterük, akkor nem tétováznak), néha egy-egy mondat erejéig köszön csak vissza. Most is Caleb után rögtön kapott egy új potenciális pasit. Aki legalább érdekesebb, mint Caleb volt (nem nehéz, rég láttam nála unalmasabb karaktert), de nekem akkor sem működik a dolog.

naughtyl - 2016. 11. 05. 17:11

annyira várom már, hogy lássuk, milyen formában hozzák vissza Mickeyt. naaaagyon hiányzik.

Nekem eddig tetszik az évad. Valahogy úgy vagyok a sorozattal, hogy már bármeddig elnézném az életük alakulását, annyira megszerettem, megszoktam a Gallagher családot. el sem tudnám képzelni, hogy nincs új Shameless évad.

Debbie kifejezetten vices, mióta megszült, olyan Frank stílusban.

Carl meg továbbra is aranybánya. minden jelenete.

jó, hogy megint ennyit vannak együtt. és kifejezetten örömteli, hogy Fiona végre valahára magára is gondol.

Lip esetében meg gondolom mindannyian visszaszámolunk, hogy mikor omlik össze.

Emmy Rossum meg továbbra is eszméletlen jó nő.

Gevin - 2016. 11. 07. 23:41

Na ez a 6-os eszméletlenül jó volt.

Hamisítatlan Shameless, bár real drámából már kevesebb jut, mint hülyeségből, de sebaj. Kev beszólásain fetrengtem. Hihetetlen, amit ott alkottak az írók meg a színész ebben a részben.

Carl pedig oltári továbbra is. Remélem nem fog kimaradni a sorozatból a military school miatt vagy ilyesmi.

Egyedül Lipnél érzem azt, hogy az írók nagyon visszafogják, mert sztem egy oltári nagy kiakadást terveznek az ő részéről.

Amikor Fiona beszólt neki, és kussba maradt, ott én nagyon vártam, hogy most elszakad valami az agyában és mocskosul elküldi a búsba.

De még nem.

Ian szála eddig totál érdektelen nekem ezzel a girlboyjal.

naughtyl - 2016. 11. 11. 14:24

7×06
jó kis rész volt.

Debbie kb. 4 évad óta nem viselkedett ennyire emberien. a jelenete nézése közben, nem az járt a fejemben, hogy jaj de pofán kéne vágni. Igazán felszabadító érzés volt így nézni egy Debbie jelenetet. Sőt, Fiona-val 2 jelenetben is teljesen normális volt. Nyilván megint ez az esküvő dolog, mint megoldás tipikus Shameless, de akkor is. Végre.

körülmetélt Carl, meg a katonai iskola. ezt tényleg nem lehet elrontani. az Ian-es beszélgetés a házról, nagyon aranyos volt.

Lip esetében pont ideje volt, hogy végre beszóljanak neki, hogy még vakok között sem ő a félszemű király.

Fiona légkondis szobájában az ágyon beszélgetés, közte meg Lip és Ian között, annyira klasszikus Shameless Feelgoodság volt. semmi extra, csak a tesók együtt.

Ian azért vicces volt na. és mennyire, de mennyire hiányzik az a Bottom. Nekem Ian így félember. mindig jó és szórakoztató meg szerethető karakter volt, de annnyira jók voltak együtt, hogy azt lehetetlen pótolni. szerintem.

Tudom jókor, de bennem most tudatosult, hogy ez a 7-ik szezon. a szerződések lejártak. a nézettséget nem figyeltem. sokan vannak a színészek. és nem tudom, hogy ilyen sorozat esetében is számít-e, az a 100 rész elérése dolog.

amúgy nem tudom miért jött ez az évad ilyen korán, de tényleg kellenek azok a hosszú hónapok, hogy az ember igazán kiéhezzen egy kis Shameless-re. ez most így kicsit tömény lett, de én még mindig tudom szeretni a sorozatot.

BotondB - 2016. 11. 11. 17:41

Múlt héten azt mondtam remélem lezárják hamarosan mert ez az évad már nem az igazi, ugyanazokat a köröket futják csak egyre kevésbé érdekesen. Erre jött ez a rész!
Nem azt mondom hogy most már ide még 5 évadot elvégre ez csak egy epizód volt de ha jól viszik tovább a szálakat akkor még visszatérhet akár a 4. vagy 5.szezon szintjére. Remélem így lesz.

Kukabúvár - 2016. 11. 16. 16:58

Nem tudok az egyes epizódokon csámcsogni. Az egyik legjobb sorozat. Evör.

naughtyl - 2016. 11. 16. 23:54

7×07

ezt az epizódot Frank és Kev mentette meg. Igen, Frank.

Liam BESZÉLT! több jelenetben is.

Frank önzetlenül segített az egyik gyerekén. Atyaég. Ahogy nézett, mikor Liam mondta, hogy szüksége van rá. Frank szerethető volt egy Egész részen keresztül. Tényleg! ki gondolta volna, hogy olyat hallunk, hogy Frank jó apa. nem, mintha az lenne, de akkor is. És a végén a csirke, igazi klasszikus Frank.

Lip is normális egy nővel, akit éppen kuffant. és megint micsoda lehetőséget kapott. amúgy ennek az új nőnek az exét játszó srác, Tom Hanks fia, Chet.

Debbie megint szörnyű volt. úristen. a fürdőkádas jelenet legalább aranyos volt.

Carl meg sehol. nemár.

Fiona rendesen belenyúlt a trutyiba. de remélem összejön neki. igazán megérdemelné.
Annyira szar, hogy nincsenek jóban Ví-vel, semmi közös beszélgetős jelenet és így Kev sem tud villogni. Pedig mindig szórakoztató, ha ők együtt vannak. és különben is összetartoznak, egy nagy őrült család.

Kev annyira kell ennek a sorozatnak, mint egy falat kenyér. nem tudom ez a Svetlana dolog nekem bűzlik. csak így kinyírta a férjét/apját és ennyi. fura. és akkor lehet, hogy a gyerek apja nem is Mickey. érdekes idők elé néz ez az édeshármas.

Ian meg Trevor egyenesen katasztrófa. az ég egy adta világon nem tudunk semmit Trevor-ról azon kívűl, hogy nemet váltott és mindenáron szilikon dildóval akarja Ian-t. de komolyan. értem, hogy fontos egy ilyen karakter, meg milyen gáz, hogy Ian csak simán meleg, haladjunk a korral, de ez így nagyon erőltetett.

egyébként meg GHOST COCK.

naughtyl - 2016. 11. 21. 17:07

7×08

megint egy jobb rész.

ebben az évadban éreztem a leginkább, hogy mindegyik gyerek tiszta Frank. ez az évad edig szinte lépésenkét mutatja be nekünk, meliyk gyerekben hol és milyen formában jön elő Frank.

Még egy rész, ahol Frank kifejezetten kedvelhető. oké tipikus Frank dolgokat csinál, de most legalább nem a saját gyerekeivel. és persze a meleg ház és ágy miatt, de akkor is segített egy kicsit. és végre levette a 3 rész óta vérfoltos pólóját.

Liam megint beszélt. senki nem fosta össze magát, hogy ilyen puccos suliba került be.

Lip nem gondolhatta komolyan, hogy mehet vissza suliba. hol élt eddig. én azért nagyobb kiborulásra számítottam. de remélem ez a csaj marad neki, mert jók együtt. nem mintha megérdemelné. az első alkalom, hogy valaki kimondja, Frank okos.

Ian ebben a részben mindenkinek segített. a Lip történet cuki volt. a végén jó volt látni, hogy Fiona is kapott segítséget. És végre volt Trevor jelenet, amiben nem a szexről volt szó. és egyetértek, nekem is hiányzik Carl.

Fiona meg a fizetésemelés óta, kb nem is volt a kávézóban. gondolom az 1800 dollár még hiányozni fog onnnan. azért az félelmetes, hogy egy Frank dícséret is jólesik.

nagyon kellett már ez a Kev meg Fiona jelenet. ennyire tisztán még soha nem látott Kev. és érdekes, hogy pont ő képviseli a józan észt a hármasukban. kész, hogy az Alibis arcok az elejétől ott ülnek. ugyanazok. ez mindig tetszett.

dinnyemano - 2016. 11. 21. 17:27

after 7×08

jaj, nem pörög ez a kibeszélő… nem nézitek?
én úgy szeretnék happy endet nekik…
de tényleg mindenki a shit storm fele tart???
Látszólag mindenki jól halad, de
majd összeomlik az egész?

Lip majd beverekszi magát a börtönbe?
Fiona eladósodik és elárverezik a házat?
Vagy engedi az írók, hogy sikerüljön nekik???

:(((

SPOILER

anyukaként totál kiakadtam
hogy nagyiék csak úgy simán ellopták Franniet.
a rohadékok.
persze amúgy a gyerek lehet jobban jár…

SPOilER VÉGE

Carl hiányzik,
iszonyat jó volt a jelenet a főiskolai első perceiről. :D

slushyberry - 2016. 11. 21. 22:27

@dinnyemano Nagyon remélem hogy sikerülni fog neki, szerintem most már megérdemelné.Legalább egy pozitív szál legyen.. Egyébként tényleg nagyon jó rész volt, de szerintem az egész évad elég erős.

Gevin - 2016. 11. 24. 13:35

De nezzuk! :) A hatodik evadnal mindenkepp jobb, de egyelore a Lip-szalnal erzek kihasznalatlan lehetosegeket.

A legutobbi 2 resz viszont izig-verig Shameless volt a legjobb fajtabol.

heidfeld - 2016. 11. 27. 14:06

6. rész eszméletlen jó volt. 7. nem igazán tetszett. 8. érdekes volt. Nekem a 6. évad határozottan jobban tetszett.
Carl hiánya egyre nagyobb. Fiona hülyeségei nagyon fárasztóak. Sokadjára ugrik bele felelőtlenül, kockázatos dolgokba. Értem én, hogy ki akar törni, saját sorsán javítani, de most a család biztonságát kockáztatta. Egyébként ott vágta el magát nálam, amikor a barátnőjének nem engedett pár napot náluk csövezni, pedig sokat tett értük…

naughtyl - 2016. 11. 28. 15:59

7×09

Monica működtt. de ő tipikusan az a karakter, akit csak pillanatokra lehet használni. belőle megárt a sok.
jó kis emlékeztető volt, hogy Liam nem emlékszik rá, Svetlana meg még nem találkozott vele.

Debbie a legrosszabb. én annyira nem sajnáltam a gyerek miatt sem. persze, örülök, hogy Frannie megint nála van, de az, ahogy megengedi magának, ahogy másokkal viselkedik, na az kurvára felháborító. Egyébként érdekes, hogy senki nem szólt még be neki, hogy Fiona pont erről beszélt, amikor az abortusz mellet voksolt. Nem értem a többiek miért engedik, hogy ilyen legyen. Azért randa milyen könnyedén túrta ki Sierrat.

Svetlana nem lehet, hogy valamilyen formában benne van ebben a Mickey dologban? mármint, hogy segít neki valahogy?
Érdekesen alakulnak a dolgok Kev és Vi körül is.

Frank megint tök jó volt. És basszus, sajnálom, emiatt a Monica dolog miatt.

Lip az első, aki elindult a lejtőn a szartenger felé.

Fiona dolgai egész jól mennek. szóval várom mikor borul az Etta bili.

Ian meg nyilván innentől lesz érdekes.

jön a lejtmenet mindenkinél.

yodleee - 2016. 11. 28. 17:20

Mickey-Ian találkozást már nagyon várom. A trailer alapján elég jó lesz a kövi rész.

Gevin - 2016. 12. 06. 11:51

Nem kellett sokaig varni ra, hogy a Gallagher-testverek mindent elbasszanak.

Mar csak Liamet kell kirugni a puccos sulibol, Carlt meg a hadseregbol, es kesz is van az evad vege :D

Egyebkent sztem az evadzaroban jon vissza Carl még nagyobb Badasskent, mint ahogy odament.

Iant vajon most kiirjak, hasonloan, mint Carlt?

mmalna - 2016. 12. 06. 17:48

Nem gondolnám, hogy Iant kiírják, sőt. Az a baljós érzésem, hogy Mickeyt csak azért hozták vissza, hogy kapjanak egy rendes lezárást, mert az előző botrány volt, a páros viszont nagyon népszerű. Szóval most demonstrálni kell, hogy ez mégse egy működő kapcsolat, kit érdekel, hogy írták őket korábban. Szóval tippre elmegy vele, aztán hatalmas káosz, menekülés, fegyverek, zsaruk, izé, és ebből perrrrsze hogy világos lesz, hogy túl destruktív Iannak ez a kapcsolat. Persze ne legyen igazam.

neun - 2016. 12. 12. 01:27

ennél a sorozatnál kifejezetten örülnék egy happyendnek. úgy néz ki, hogy nagyon nem akaródzik berendelni több évadot, de ez alatt a 7 év alatt annyira megszerettem a karaktereket, rendesen rosszul esik nézni azt a szopórollert, amire felszállt megint pl. Lip, de bizonyítja az is, hogy ennyi szar után egy-egy jelenet után együttérzőek tudunk lenni még Frankkel is, pedig ő aztán tényleg nem sok dologgal szolgált rá, egyszerűen annyira “megismertük”. klisés lenne, ha mindenki belefulladna a saját zuhatagába, hisz mindig ez volt a vége. kivételesen lehetne egy jó érzéssel eltöltő, boldog lezárás, “megérdemlik”.

sherlock20 - 2016. 12. 12. 12:30

7×11

Várható volt a végén az idilli éjszaka után hogy a rész végén még jönni fog 1-2 pofon… Jött is

Diapolo - 2016. 12. 12. 16:09

7×11
Hűha, ez ütött rendesen. Szerintem az évad legjobb része, ahogy Ian hátrahagyja Mickeyt, ahogy Lip kezd talpraállni, Fionának nemcsak pillanatnyi sikerélménye van, Frank meg… Imádom a sorozatot, de azt hiszem most kell lezárni. Olyan remek alap adott hozzá, hogy egy happyend legyen, hogy ezt ne szalasszák el. Hiányozni fog, de újranézem jó párszor, az biztos.

Gevin - 2016. 12. 13. 12:07

Jo ugyan ez a hetedik evad, de nekem vegig hianyzott valami, hogy igazan usson. Voltak remek epizodok, nagy pillanatok, es fetrengos poenok, de hogy ez legyen a vege?! Ne mar…

Visszahozzak Monicat, hogy kinyirjak, Mickeyt a bortonbol szinten egy bucsura, Carl sehol, Debbie egy csapasra kurva okos es talpraesett lett, Fiona es V nem beszeltek 8 reszen keresztul, de utana rajottek, hogy mekkora picsak voltak es mintha mi sem tortent volna kibekultek – ez utobbi meg amugy elfogadhato.

A masik ami jobban zavart ebben a 11. reszben, hogy annyi megalaztatas, nemtorodomseg, leszaras, lelepes, vagyis minden olyan dolog utan, amitol az ember rossz szulove valik, azt Frank es Monica megtette. Ez ugye mar nem ujdonsag. De, hogy pont Lip es Fiona maradjon szotlan veluk szemben, amikor bejelentik, hogy hatvanharmadszorra is osszehazodnak. Utana meg tancolnak veluk miutan szandekosan bedrogoztak oket a tudtuk nelkul. Oke, ertem en, hogy ez tipikus Shameless, de basszus, nekem ez tul hihetetlen.

Az utolso resztol en nagy katarzist varok, meg ugy igazabol az egesz evadtol azt vartam, de egyszeruen nem jon.

Mondjuk az tetszett, hogy vegul Frank igy bunhodik meg az egesz eleteert, hogy elveszti valoszinuleg az egyetlen embert, akit igazan szeretett eleteben sajat magan kivul.

naughtyl - 2016. 12. 13. 14:00

Nekem is hiányzik a nagy katarzis. amit mindig megkaptunk eddig.
összességében nem volt ez rossz évad, sőt szerintem sokkal jobb volt, mint az előző. De egyszerűen érzem, hogy túl hamar jött ez az évad. Nem lettem úgy igazán kiéhezve még egy újabb adag Shameless-re.

A készítők sem úgy tervezték, hogy ez lesz az utolsó évad. szóval szeritnem ez érződik is. egy évadot még simán elbírna ez a sorozat. van még mit mesélni, meg kit hova vinni.

Diapolo - 2016. 12. 15. 10:33

Azzal, hogy Emmy Rossum-mal sikerült megegyezni, szerintem borítékolva van a 8. évad.

naughtyl - 2016. 12. 15. 15:20

hát ő nem tudom ezt mennyire kell hivatalosan venni, de a tweet, amit írt, arról szólt, hogy májusban újra meló.

Amúgy iszonyatosan meglepő volt olvasni, nem csak itt, most kivételesen kicsit jobban belenéztem miket gondolnak a sorozatról az ottaniak is, és látni, hogy ennyien nem kedvelik Fiona karkaterét vagy annyira nem jelent semmit szerintük a sorozat világában, hogy simán mehet, na az azért durva volt. Én azon lepődtem meg, hogy van olyan, aki szerint bárki nélkül folytatódhatna. Mert sok olyan vélemény is volt, hogy akkor inkább Frank menjen. Atyaég. Az egész sorozat a családról szól.
Szóval én remélem akkor tényleg mindenki visszatér, mert egyszerűen Mindenki fontos és Mindenki kell.

Norbii - 2016. 12. 16. 18:14

Én is éreztem végig valami hiányt az évaddal kapcsolatban. Mégpedig azt hogy hiányoznak a melankolikus jelenetek. Ez a rész volt az amiért a shameless shameless.
Ez a nagy erőssége.
Boldoggá tesz a sorozat a fellgood jeleneteivel, majd egycsapásra átvált depresszívvé és a mosoly meggörbül az arcodon.

Boldogan mentem volna át a sorozat után barátnőmhöz..de most kedvtelen vagyok.

Nikolka - 2016. 12. 19. 16:33

7×11

Na ilyen egy igazi Shameless rész. Végre!
Debbie kezd újra önmaga lenni. Mert szerintem nem ahogy valaki írta hirtelen okos lett. Debbie okos kislány volt. Mostanában butították le. (Utálják sokan, de a leghihetőbb karakter lett Lip mellett ilyen családi háttér mellett.)
Amint előkerült az esküvő téma tudni lehetett, hogy akkor Monicanak ennyi. Régen nem szerettem, de ebben a pár részben működött a karaktere. Megsirattam.
Örülök, hogy Fiona nem bukott az üzleten. Megint egy önző liba volt. Kockáztatta a testvérei otthonát. :(
Mickey és Ian nagy kedvencem volt régen. De most örülök, hogy így alakult. Ian végre rendbe hozta az életét. Jó munka, pasi(bár nem szimpatikus ez a pasija sem,de erről a színész tehet), erre Mickey simán belerángatta volna a szökésbe és bankrablásba is..Igazából én azt várta, hogy ő lép le, Iant hátrahagyva, mivel szereti, és végre nem lesz önző.De hát Mickey az Mickey..
Kev hatalmas volt a bárban. Végre újra a régi önmaga volt!
Lipnek drukkolok!
Carl nagyon hiányzik :(

majomka - 2016. 12. 19. 23:20

No! No, that’s it! There is nothing else, alright! Come back next year! Jesus, NO! Go! Fuck off! :D

Gevin - 2016. 12. 20. 23:56

A Fiona-monológnak az a nyers, durva, de könyörtelenül igazságos emocionális intenzitása hiányzott végig az évadból.

Furcsa évadzáró volt, de örülök, hogy jövőre visszajönnek.

nzoli17 - 2016. 12. 21. 10:00

Az utolsó zenés montázs,ahogy minden családtag visszacsöppent a hétköznapi életébe, és ahogy látni lehetett révbe értek , eléggé sorozatzáró feelingje volt. Nem tudom a forgatások mikor fejeződtek be ,de ugye huzavona is volt a 8.évados berendeléssel és a stáblista utáni jelenet gondolom azért került be ilyen formába :d ( enyhe célzás volt ,hogy berendelték a kövi évadot)

Lurkó - 2016. 12. 26. 22:34

Ez maga a kőkemény élet. Zseniális sorozat. Iszonyatos pontossággal mutatja be ezen társadalmi réteg életét. Nincs túlzás, nincs pátosz, nincs mesés csoda. Csak maga a valóság.
Van aki nem hiszi, hgy ezek az emberek tényleg így élnek, van akik kikészül a tükörtől amit ez a sorozat ad az emberi lét egy szegmenséről és van akit lenyűgöz, hogy 7 évadon át ilyen színvonalat lehet tartani egy ennyire nehéz témában.
Ilyen és ehhez hasonló sorsú emberekkel dolgozom már évek óta. Tényleg ilyenek, ezért döbbenetsen jó a sorozat.
Nálam a legjobb sorozatok között van.
Sokan írják, hogy Debbie tengődik, hogy milyen furcsa a báros 3-as szerelmi szál, hogy Frank hol jó hol agyonütnéd stb.
Ilyen az élet, ez a valóság. Hol lendületet kapnak, hol elakadnak és hónapokig csak lézengenek, isznak, lopnak, drogoznak. Ez egy mocsár, amiből iszonyatosan nehéz kitörni. Ez nem egy hollywood-i mese, hanem a létezés egy formája.

Molnár Vivien - 2017. 01. 26. 17:50

Sziasztok! Valaki tudna egy linket rakni a 7. évadról? Sehol nem találom.
Köszi előre is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz