login |

Pilot: Channel Zero

2016. 10. 18. 21:30 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Mi ez? A Syfy horrorantológiája (évadonként egy történet), ami hiába kisköltségvetésű, ez igazából nem látszik rajta. Nincsenek nagy trükkök, és szerencsére nem is csak ijesztgetésből áll.

creepypasta1

A sorozat alapja egy creepypasta, a Candle Cove. Gondolom, felmerül, hogy az mi a fene. Igazából egy netes creepy történet, amit tipikusan másolgatva terjesztenek az emberek. Egy fórumon született darabokban, de nyilván a sorozat formához összerántották a narratívát.

Az alapból két évadra berendelt Channel Zero-val a készítők célja azt volt, hogy olyasmi hatása legyen, mint amilyen rémálmokat átél az ember egy hajnali háromkor olvasott ijesztő történet után. Modern városi legendák ezek, mint régen a Supernatural-ben bedobott “mondd háromszor a tükörbe, hogy Bloody Mary!”.

creepypasta2

Az alapozás után a tényleges történet annyi, hogy egy író hazatér a szülővárosába, ahol anno elvesztette a testvérét, akivel furcsa gyermekkora volt közösen. A városban az egy sötét időszak volt, hiszen akkor elég sok gyerekkel történtek kemény dolgok. És ezt kezdték szépen, lassan kibontani.

Nyilván pár ijesztés is van a kezdésben, de sokkal inkább a kiderülő titkok, és a hangulat az, ami feldobja a pilotot. Direkt nem akarok lelőni belőle semmit, de hiába “nem minden az aminek látszik” felépítésű kisvárosos, valahogy mégis voltak benne olyasmik, amik felkavaróak lehetnek.

creepypasta3

Azt azért még hozzátenném figyelmeztetésnek, hogy elég lassú – tempóra a Witch-szerű filmeket követi, de persze az igazi horror sunyin oson be, nem pedig nagy hangeffektekkel ugorja át az alapozást. Reméljük, tudják hova tartanak vele, mivel az első évad ezt a történetet le fogja zárni, a folytatás már a The No-End House-t hozza el.

Nem vagyok az a nagy horrorrajongó, de (vagy esetleg éppen ezért?) kíváncsi lettem a folytatásra. A pilot olyan 7/10. Tényleg nem fogja ledobni a láncot, nem száll el az egész, és talán pont ettől lehet jó a végeredmény.

10 hozzászólás Ne habozz!

slushyberry - 2016. 10. 18. 22:28

Bevallom nem vártam sokat. /Azért na, mégis csak SyFy/ Bár az előzetesekből jónak tűnt a sorozat, de arra nem számitottam,hogy ennyire élvezni fogom. Egy kicsit talán zavart, hogy nem volt túl sok ijesztő jelenet, de teljesen megértem azokat akik beérték ennyivel. :D Bevezetőnek majdhogynem tökéletes.:)

Metallllll - 2016. 10. 19. 00:04

Félreértettem valamiért a korábbi híreket, én azt hittem, hogy heti antológiáról lesz itt szó. Na mindegy.
Amúgy nem bánnám, ha a sorozat megélne pár évadot, és minden évad creepy pastákat dolgozna fel. Néha több a kreativitás ezekben a kis sztorikban, mint Hollywood egész éves horror termésében.

Ripazha - 2016. 10. 19. 00:13

Ohh érdekesnek hangzik… hagyatkozzak rátok… jó legyen bevállalom… Igazságszerint azzal vettetek meg hogy lassú, kséz nekem elég volt annyi… :D

Rén - 2016. 10. 19. 03:15

Az eredeti Candle Cove csak úgy néz ki, mintha fórumposztokból álló beszélgetés lenne – a szerzője Kris Straub, a szöveg itt található meg eredetiben:
http://ichorfalls.chainsawsuit.com/

A szerző egyébként képregényrajzoló, érintőlegesen ugyanebben az univerzumban játszódik a jelenleg is futó webes képregénye, a Broodhollow, ami olyan, mintha Tintin találkozna H.P. Lovecraft horrorjával. A sorozatban ebből persze semmi nem fog megjelenni, a Broodhollow külön IP, amit nem vett meg Straubtól a csatorna.

clegane - 2016. 10. 19. 07:07

még nem néztem meg a pilotot, de az így a trailer alapján tetszik, hogy mintha ez is (mint a Stranger Things) direkt rájátszana a klasszikus Stephen King, IT-szerű hangulatra (kisváros, felnőttek átélik ismét azokat a furcsa dolgokat amiket gyerekként, stb).
ami lehet hogy olcsó utánzás, de nekem tetszik az ilyesmi, úgyhogy tőlem jöhet.

monti - 2016. 10. 19. 21:11

pilot kalapra megvett, a főszereplő is szimpatikus

k.dave - 2016. 10. 24. 15:39

Ennek kéne lennie az American Horror Storynak. Van egy közepes “Az” beütése.
Nekem nagyon bejön, erős atmoszférát épít, a legnagyobb probléma a klisés kifejlet lehet.

k.dave - 2016. 11. 03. 01:56

3 rész után is fúú. Esténként egyedül nézem és megborzongtat. Annyira jó, hogy híre hamva sincs jump scare-eknek,helyette lassan felépített jelenetekben kelt félelmet.

Herceg - 2016. 11. 05. 16:56

hmmm. nekem nagyon bejött a The VVitch, szóval be is próbálom. remélem ebben nem kell kicsavart nyakkal rákjárásban közlekedő lánykákra számítanom.

tatuko - 2016. 11. 06. 12:58

Tegnap kezdtem el és eddig nagyon tetszik! Az mondjuk biztos, hogy a TV-re egy darabig gyanakvóbban tekintek :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz