login |

2 Broke Girls: kezdett a 6. évad

2016. 10. 20. 18:15 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

A jó hír, és egyben a rossz hír az, hogy a 2 Broke Girl hozza a konstans színvonalat.

Ez valakinek azt jelenti, hogy sírva röhögős az elejétől a végéig, másnak pedig, hogy továbbra is nagyítóval kell keresni az elmés poénokat a sok tipikus, kiszámíthatóan kétértelmű és már fárasztóan nem PC dumák között. Egy valamit nem vagyok hajlandó elhinni: hogy nem ismétlik önmagukat az írók a poénokkal (az idézőjel opcionálisan alkalmazható). Márpedig tippre ez így van, mindig előállnak újabb és újabb, csípősnek és menőnek tűnő, mégis CBS-kompatibilis alázásokkal.

2-broke-girls-6x01-04

Mindegy. Miképp azt a finálés írásnál is jeleztem, a 6. évad nem csak same old, same old lesz, hiszen a fináléban megváltozott a status quo, így talán egy-két rész elejéig a karakterek közti dinamika is újszerű lesz. Persze a hangvétel és minden más maradt.

– Max, we’re gonna die here.
– Ugh, finally.

Arról nem is beszélve, hogy a továbbra is érthetetlen módon tapssal köszöntött Jennifer Coolidge is megszült, aminek épp itt volt az ideje. (Meg kéne már számolni, hogy a szitkomokban hány olyan szereplő van, akit üdvrivalgással köszöntött a közönség.)

2-broke-girls-6x01-01

Egyébként korábban ezt nem említettem, de most hatványozottan éreztem, hogy elég zavaró Kat Dennings vigyorgása. Azt mindig szeretem, ha egy többkamerás szitkomnál elröhögik magukat a színészek és a készítők bent hagyják ezeket a jeleneteket, de itt inkább arról van szó, hogy a karakter vigyorog, mintha valami vicceset mondott volna.

He disappeared faster than Adam Lambert.

(Nyilván azt mondott, mert nevet a közönség, de alapból ugye a karakterek nem poénokkal kommunikálnak egymással, és ez így még a maradék illúziót is elveszi, mert ugyebár ez, a közönség előtt felvett műfaj eleve természetellenes, ha a dialógokat nézzük, a sok mondat végére pakolt poénnal és a megszólalások közti pár másodperces szünetekkel, amikkel megvárják a nevetést.)

2-broke-girls-6x01-02

Persze nyilvánvalóan ezek sok komédiában megtalálhatóak, általában nem is veszi észre őket az ember. Ha mégis feltűnik valakinek, akkor az csakis azt jelenti, hogy maga a sorozat kevésbé köti le az embert. Ami már önmagában is egy kritika.

6 hozzászólás Ne habozz!

AJ - 2016. 10. 20. 19:29

Megvárom magyarul, ahogy a harmadik felével, és a teljes negyedik és ötödik évaddal is megtettem.

Az ötödik eleje kegyetlenül jó volt. Max (Kat Dennings) csinált egy olyan sorozatgyilkos-vigyorgós jelenetet, hogy szó szerint nem tudtam talpon maradni a nevetéstől. Az évad felétől viszont volt, hogy untam, és a menetrend szerint érkező részenkénti egy jó poén se volt meg, szóval értelek winnie, neked mi nem tetszhet, de ezt most éreztem először.

Ha nem is tudta ezt zsinórban, de volt közel négy évad “tökéletes” kikapcsolódásom, ami a mostani sziktomok körében nagyon ritka, általában egy-két évad után ráunok az országosokra. A kábeles más, nagyon más.

A Jennifer Coolidge-taps azóta kezdett el zavarni, hogy itt írtál róla a múltkor, addig nem is törődtem vele. :)

splash_92 - 2016. 10. 20. 20:22

Én eddig elviseltem a gagyi poénokat, valahogy még tetszettek is. Az 5. évadra azt is mondhatnám, hogy a jobbak közé tartozik, úgy keltem fel az évadzárótól, hogy jöhetne a 6. évad.

Erre megjön az új évadnyitó, és komolyan mondom, mindent utáltam benne. A huszadjára eljátszott “fú de béna munkásruhánk van” poéntól kezdve Han ugyanolyan rasszista cikizésén át Sophie karakterének nyűglődéséig mindent. A Jennifer Coolidge megjelenésekori tapsvihart egyszerűen fel nem tudom fogni, minek szól. Nem jó színésznő itt, irritáló karaktere van irritáló hanggal, maximum Stifler mamája miatt járhat neki a taps, köszi, pacsi, leülhetsz, ötös.

Nem hiszem el, hogy ezt maguk a színészek ne unnák már. Kat Dennings egy-két mosolya, amiről winni is írtál, már lehet inkább a nyűglődésnek szól. Vagyis ha én lennék a helyében, már rég falat kaparva, kínok között színészkedném el a copy-paste sémára felhúzott újabb “vadiúj bonyodalmakkal teli” évadokat.

Sajnálom, nekem 4.5 perc után lesújtott a kasza.
Azért Oleg meg Caroline hiányozni fognak, de nincs az az isten, hogy visszatérjek hozzá.

splash_92 - 2016. 10. 20. 20:25

az ott egy *winnie akart lenni, ezerbocsésegyanyamedve :)

dragon1986 - 2016. 10. 21. 08:45

Biztos mindenkinek pizzát hamburgert vagy egyéb kaját ígérnek ha tapsolnak JC biztosxegy díva és így tartják meg.

splash32 - 2016. 10. 21. 09:37

Én valahogy nagyon kedvelem ezt a sorozatot. Néha gagyi, erőltetett és mesterkélt, de néha meg úgy meglepnek egy-két szófordulattal és élcelődéssel, hogy valamiért mindig nézem a következő részt is. Ha valaki jól beszél angolul az azért előny, mert szerintem itt sok minden veszik el egy rossz fordítással.

goodjohnwin - 2016. 10. 21. 11:07

Nekem úgy tűnik, mindenki utálja a sorozatot, aki dolgozik rajta… és sokan, akik nézik is.
Persze mindenki marad ugyanott… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz