login |

The Walking Dead: kezdett a 7. évad

2016. 10. 24. 21:13 - Írta: winnie

351 hozzászólás | kategória: kritika,

Előrebocsátom: lehet, hogy sokan imádni fogják a 7. évados premiert – sőt, ezt tippelem, főleg a nagy rajongók között lehet magasan értékelt. (Oké, látom én is, hogy van egy elég nagy réteg, akiknél majd minden rész 10/10-es, a gyengék pedig 9/10-esek, de nem rájuk gondolok, hanem a komolyan vehető rétegre.)

Az ilyen részek korábban is népszerűek voltak. Amikor vérengzés és brutalitás van a The Walking Dead-ben, az általában magas tetszési indexet von maga után, sokan ezt szeretik benne. És olykor működik is, de belőlem ez a premier csak tompaságot csalt elő. Néztem, néztem a brutalitást, és ahelyett, hogy felkavart volna, inkább csak lezsibbasztott, tök értelmetlennek éreztem a kegyetlenkedéspornót.

the-walking-dead-7x01-01

Nem az a bajom, hogy nagyon sötét és kilátástalanságot sugárzó volt ez a premier, bőven nézek olyan sorozatokat, amiben hétről-hétre válogatott szörnyűségek vannak (pl. Law & Order: SVU). Egyszerűen csak nem érintett meg ez az egész előadás, amit láthattunk. Annak ellenére nem, hogy olyan karakterek voltak célkeresztben, akik pár kivétellel azért valamennyire érdekelnek, akikkel törődök, vagy legalábbis korábban törődtem.

Ilyenkor a hiba mindig lehet a nézőben is, de szerintem ezúttal a készítők a ludasak. Mindössze azt nem tudom, hogy az elmúlt évad(ok)ban történt leépülés az oka mindennek, vagy pedig a finálé, az elnyújtott cliffhanger, és az, hogy pontosan tudtuk, hogy mi fog történni (azt nem, hogy kivel), nagy meglepetést nem lehetett okozni, mindenre felkészültünk a hónapok alatt, így azt éreztem, hogy oké, essünk túl rajta, lapozzunk.

the-walking-dead-7x01-07

Többek között ezért is volt rossz a hatodik évados cliff. Egy dolog, hogy felvezettek valamit a szezonban és nem volt payoff (a marketinggel és a sugallással most nem foglalkozok, az más réteget képvisel, ami nem a készítők sara), másik, hogy így oda lett a meglepetés ereje azok számára, akik spoilereket vadásztak (nyilván nagyon hamar kiderült, hogy kinek lett más munkája és ki forgat még), bár az meg az ő bajuk. De így az egész 7×01 egy rovátkahúzássá silányult.

A készítők valamiért hajtogatják, hogy ebben a formában volt értelme az egésznek, hogy nem a fináléban történtek a szörnyűségek, hanem a premierben, amit így kábé annyival le lehet írni, hogy Negan kinyírta X-et. Történt valami más is? Ki fog másra emlékezni? Nem nagyon és senki, ezúttal 15 résznyi történetet kell írni a szezonba.

the-walking-dead-7x01-04

Tudom, hogy lehet érvelni azzal, hogy ismét megmutatták, hogy mennyire kilátástalan a világ, egy részben a végletekig kikarakterizálták Negan-t (tippre azért még lesznek “rétegei”, mert az írók az olyat szeretik), de, mint írtam, számomra az egész hatástalan volt. Ezt sokkal jobban is meg lehetett volna írni, vagy éppen olyan körülményeket teremteni, hogy a nézőt jobban érdekelje a többi történés.

Korábban a The Walking Dead a kevésbé felfújt húzásaival is tudott sokkolni, illetve képes volt hatni rám. Ez a kezdés csak rezignáltságot hozott. Ebben nyilván szerepe volt a külső körülmények mellett a túlburjánzott és abszolút öncélúnak ható erőszaknak is (mennyivel hatásosabb volt anno mondjuk az 5×01!) – majd kiderül, hogy ez hozza-e a nézőket, vagy inkább ellöki.

the-walking-dead-7x01-03

Persze, ha az erősen közepes és tompa összhatáson túllépek, akkor azt el kell ismernem, hogy mindenképp feszültre sikeredett az évadnyitó, bár Rick autókázását még nem tudtam hova tenni, nem tudom, hogy “szerettem-e”.

Az viszont, ami Carl-lal történt, bár hatásos volt és működött, ismét csak úgy csapódott le bennem, mint az a bizonyos 6. évados rész, amiben a készítők belebegtették, hogy lehetnének nagyon kemények, hogy aztán kiderüljön, hogy valójában nyulak. Mert hiába történt az, ami, ez megint csak arra jó, hogy hivatkozási alapot adjon nekik saját (vélt) merészségükre, amire mutogathatnak egész 7. évad során az esetleges kritikák hallatán.

the-walking-dead-7x01-06

Az epizód vége meg…? Biztos, hogy ez annyira kellett. Jobb lett az utolsó 2 perctől a rész? Néha annyira érződik, hogy a tapasztalatlan íróból lett a showrunner és maszkmesterből a házi rendező, hogy egyszerűen képtelenek okosan fogalmazni filmes nyelven, mindig szájbarágósra és túl egyértelműre sikerül, amikor a felszínesnél többek akarnak lenni – a “ha már leforgattuk, bevágjuk mindenki halálát snittek” végképp kisiskolások voltak.

Azt már csak zárójelben tenném hozzá, hogy a satnya premier ellenére arra például kíváncsi vagyok, hogy mi vár most Rick-ékre, hogy fogják érdekessé tenni az alattvalóságot és, hogy milyen világot ismer meg Carol és Morgan. A másik két szál, Negan foglya, illetve a maradék alexandria-i hiányzó nem tűnik izgalmasnak, de ilyenkor szokott általában fordulni a kocka.

FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok ide, azoknak a képregényes kibeszélőben a helye!

351 hozzászólás Ne habozz!

Robertos - 2016. 10. 24. 21:22

Noha én is úgy éreztem, hogy az erőszakot már kicsit túltolták, nálam mégis megtette a hatását kb végig éreztem a feszültséget a kivégzésnél pedig szinte nem is pislogtam csak lestem a monitorom. Én kiváncsi vagyok a folytatásra annak ellenére, hogy ebben a részben leszámitva azokat a bizonyos jeleneteket nem sok minden történt.

Hegedda - 2016. 10. 24. 21:22

Valahogy olyan fásult lett ez a rész, kötelező kegyetlenkedés orgiával.

Mondjuk Maggie mikor fogoly volt nem tűnt fel neki, hogy milyen szervezetnek, rádiózás közben csatornaváltás kódok stb…

Cathy07 - 2016. 10. 24. 21:23

Nekem is nagyon öncélúnak tűnt az erőszak, nagyon nem jött be emiatt ez a rész. Mert Negan jó, de egy részben elhúzva, hogy ő mennyire félelmetes, sok volt. Évadzárónak sokkal jobb lett volna ez a rész, bár ott is soknak tartottam volna az időhúzást. Bennem nem a feszültség nőtt, hanem az idegesség, hogy mindjárt beletekerek, pedig nem tekerek bele semmibe…

Carolra én is kíváncsi vagyok, ő a kedvencem :)

Ghost - 2016. 10. 24. 21:27

Sokat nem mondanék, mint ahogy egy korábbi hírnél írtam, én egy 1 darab epizódot nem láttam, de felültem a hype vonatra és már kiváncsi voltam mi körül forgott a sorozatjunkie világ. :D Nyilván engem különösebben nem hatott meg egyik jelenet sem, mert nem kötődök senkihez sem, de az epizódot látva (csak részleteket néztem meg) még azt is mondanám, hogy esetleg belekezdenék… ha nem hagynának hidegen a zombik és a túlélősdi téma, nem hallanék olyan rosszakat a sorozatról.
Mindegy, abszolút TWD-szűzként nem is folynék nagyon bele, csak az érdekelne, hogy tudja valaki a 38. percnél kezdődő zene micsoda? :) Rajta lehet a sorozat valamelyik ost-jén vagy ez új?
Negan karaktere tetszett, ha majd történik vele valami, visszatérek.

FirstT - 2016. 10. 24. 21:27

Szamomra inkabb sokkkolo volt ez az epizod. Es az nem feltetlenul elonyosebb, minthogy te az irtad hogy oncelu eroszakoskodas, es nem izgatott fel annyira. A szolga Ricknel nincs szomorubb latvany es innen azert igen nehez lesz izgalmas storyt epiteni. Nincs semmi erejuk rickeknek a fight backhez, ennyire a godor melyerol meg sosem kellett visszaepitkezniuk. A csicskakent valo eletmod meg nem epizodalapanyag. Tartok nagyon eroltetett reszektol hanyatlo minosegu evadtol. Ne legyen igazam

Benjy - 2016. 10. 24. 21:28

Hát ez nálam nagyon mellément. Tisztára azt éreztem mint anno az 5×09-nél, hogy most nagyon művésziek és nagyon mélyek akarnak lenni, erre… Az egész olyan erőltetett volt, és túlhúzott. Az erőszakkal nekem sem volt bajom, inkább az hogy megint egy nettó 5 perces sztorit duzzasztottak 45 percre. És igen ezek után mondja bárki is azt, hogy nem ütött volna nagyobbat tavasszal az hogyha látjuk hogy kit/kiket öl meg Negan.

sherlock20 - 2016. 10. 24. 21:29

Én először éreztem azt h amit látok brutalitást már nekem is sok. Lehet mert reggel volt, nem tudom, de engem sokkolt.
Nem vagyok elvakult TWD rajongó, sőt, de ez a sötét és kilátástalan tónus amit felvázoltak nekem most átjött.
A halálsnittek meg szerintem teljesen nem voltak céltalanok, az értelmezésemben Rick gondolta végig kik vannak ott és halhatnak meg, és az ebből fakadó esetleges fájdalom adott neki újra motivációt a kilátástalanságban.

kuktin - 2016. 10. 24. 21:29

badarság! szerintem ez most orvosolta az előző finálét.
Azért szerintem keményen oda basz.. amit láttunk.

Mephike - 2016. 10. 24. 21:30

Jó rész volt, persze NEM 10/10, de közel sem volt annyira rossz, amennyire winnie itt előadta.
Talán lehetett volna jobb is, talán lehetett volna kevésbé véres. Mindenképpen az fog dönteni, hogy a köv részeket hogy építik fel, hogy miképpen fogunk erre a részre emlékezni, azt nem az fogja eldönteni, hogy ez az EGY rész milyen volt, hanem, hogy mit építenek rá.
Részemről 7/10, és a kocsikázás teljesen rendben volt, “Give me my axe!” :)

winnie - 2016. 10. 24. 21:31

Mephike: én nem azt írom, hogy rossz volt. csak azt, hogy céltalan és abszolút hatástalan. egy jobb író és rendező kezében az alapkoncepció igazán ütős lehetett volna. ez hiányzik most a twd-ből, a mostaniaknál hiányoznak a finom megoldások, csak tolakodóan tudnak üzenetet átadni.

szerintem erre nem tudnak sokat építeni, most lezárult egy szakasz és kezdődik az új szezon, most megint jön egy kis megnyugvás, több szélon folyó, inkább nyugodtabb cselekményt jövendölök, ember/zombi konfliktusokkal, esetleg partizánakciókkal, de egy rick/negan csörte még nagyon messze van.

hurka - 2016. 10. 24. 21:33

Eddig szerettem ezt a sorozatot, de a qrva annyát aki ilyen beteg, erőszakos szart csinál!!! Nálam kasza!!!!

micc - 2016. 10. 24. 21:33

Én már majdnem lemondtam a TWDről, de ez most visszarántott. Szerintem ütős volt, szó szerint.

Enzo - 2016. 10. 24. 21:34

7×01
Mindenekelőtt: a húzás, hogy a 6.évad fináléjában nem mutatták az áldozatot, rossz ötlet volt, de ezt rójuk fel a finálé hibájának, és értékeljük a nyitórészt tiszta lappal indulva.
Nekem bejött a nagy leleplezés “elhelyezése”, egy jó ideig építették a szitut, bizonytalanságban tartva a nézőt, fizikailag is eltávolodva a konfliktus helyszínétől (Negan és Rick autókázása). A hangulatkeltés tehát bejött, a rész végére rakni meg azért erős túlzás lett volna, így a közepe felé tök oké volt, úgyis erre volt kihegyezve ez az epizód.
Tetszett, hogy mindenkit elbúcsúztattak hallucináció formájában, így fel lehetett használni a maradék anyagokat (mert ugye felvették mindenkivel a jelenetet), illetve hogy megkaptuk egy mini flashback formájában a teljes jelenetet.

Na és a csavar!
Bevallom meglepett… Abraham, mint első választás olyan közepes húzás volt (mondjuk Daryl/Michonne és Rosita/Aaron a végletek), de aztán hogy csak belerakták Glenn kinyírását is, pláne ily képregényhűen gusztustalan módon, wow! (az utólagos képregény-utalás remélem nem spoiler)
Ahogy szokás mondani, eléggé “lehozott az életről” a rész talán minden eddigit felülmúló brutalitása, de lehet, hogy a posztban is említett “tompaság” jobban körülírja az érzéseimet, papírzsepit legalábbis nem kellett elhasználnom :D (de nem mondanám, hogy rossz rész volt)

Andrew Lincoln szerintem marha nagyot alakított, a végletekig sokkos állapotot kellett eljátszania a részben, ami nem lehet könnyű munka még egy képzett színésznek se, és remekül hozta. JDM meg mondhatni hálás szerepet kapott, de ezen felül is abszolút átjött Negan karaktere, úgy ahogy kellett.

A boldogan együtt vacsorázós elképzelt jelenet teljesen WTF (de a jó értelemben), és még megemlítem, hogy a balta helyét folyamatosan vissza kellett keresnem a részben: azt hittem, hogy Negan kidobta a lakókocsiból, és nem értettem hogy került a tetőre ; később meg nem vettem észre, hogy Rick ugrás közben ejtette el, és nem értettem, hogy esett le a kocsitól pár méterre. :D

39lépcsőfok - 2016. 10. 24. 21:34

Tényleg kicsit öncélú volt az erőszak, és az egész történet már régen elvesztette a hitelességét, de a jelentetet önmagában vizsgálva nagyon átjött a csapat félelme és kiszolgáltatottsága.
Ha ez lenne az első része a sorozatnak, nagyon várnám a folytatást!

NoFearthewalkingdead - 2016. 10. 24. 21:35

Személy szerint ez volt nekem az első alkalom, hogy felkeltem egy sorozat miatt hajnalban. Igaz nem túl gyakran adnak nálunk ilyen szó szerint értett premiereket. Nekem már ebben a részben sok volt Negan karaktere. Addig ok, amíg lecsapta az elsőt. Aztán Daryl-nek hála Glenn is bevégezte (Amúgy itt mire gondolt Daryl?). Ez is, bár sokkal jobban megdöbbentett, mint az első, elment. Aztán a Negan-Rick-rozogalakókocsis-utazás burleszkbe illő volt, ahogy a ‘Vedd fel a fejszét és csapjál le, na de van nálam egy stuki” szöveg is. Majd jött a Carl-os, “Van egy filced?” jelenet (Amúgy minek van filc egy ilyen világban egy ilyen embernél és milyen márkájú h ennyi évvel a Z apok. után is kitart?). Itt éreztem azt h teljesen túltolták a karaktert. >>>Nesze itt van néző látod mennyire kemény ez a Negan??? Hát ennyire!!! <<<
Persze értem, milyen pszichológiai hadviselést folytatott, ahelyett h Rick utálná (bár nyílvàn azt teszi), mégis most "hálás" őfelsége könyörületessége okán. Részemről elég lenne, ha csak a félévadfináléban látnánk vissza Negan-t, mert a túlzott szerepeltetése megvonja a misztikumot (?) a karakterétől. Amúgy szerintem praktikusabb lett volna egy Eugene-Maggie páros halál.Már csak azért is, mert Glenn talán kevesebbet picsogott volna az elkövetkező részekben, Eugene-t pedig kimaxolták már a f.szbaharapása idején.

Mephike - 2016. 10. 24. 21:36

winnie, mondom, értem amit mondasz, részben egyet is értek, de nem minden részével ennyi.
Bizakodó vagyok, látok lehetőséget egy jó évadra. Ugyanakkor félek is egy kicsit. Meglátjuk, ezt mondta vak is.

Mark Bolt - 2016. 10. 24. 21:39

Nekem pozitív csalódás, az évadzáróban egyszerűen nem tartottam elég keménynek Negan büntetését, miszerint egyetlen ember fejét veri szét. Úgy volt hájpolva ez a Negan, hogy a legkegyetlenebb ember a Missisipitől nyugatra (vagy keletre? :)), és ehhez képest nem éreztem, hogy olyan nagyon brutál lenne.

Na most az évadnyitó után már úgy érzem. :D A karaktere lett úgy kibontva, hogy nagyon eszes, és nagyon kegyetlen, ugyanakkor nem egy kaotikus gonosz karakter, nála mindennek megvan az oka. Végig stresszben tudott tartani, amikor Ábrahámot választotta, akkor csettintettem hogy ez jó döntés, és amikor kiválasztott Glenn cicát, akkor is úgy éreztem hogy ez is jó döntés, tehát pacsiztam egyet a forgatókönyvírókkal. Az erőszakpornó meg azoknak kellett, akik nyafogtak, hogy gyáva lett a sori. Glenn kivégzése nekik szólt szerintem. :)

Abszolút elégedett vagyok, inkább mindig olyankor kezdek el félni, amikor elmúlik a feszültség, és valamit csinálni kellene. Következő résztől inkább tartok.

Pocok - 2016. 10. 24. 21:40

Ez a Negan karakter… így, ahogy most láttam… nevetséges. NE-VET-SÉ-GES. Annyira utáltam, hogy két részben kellett le tudnom a 40 percet. A rész legjobb része az volt, amikor elhajtott kocsival. Vicc az egész.

kuktin - 2016. 10. 24. 21:42

” kicsit öncélú volt az erőszak”

azt a f… ! winnie bedobta erre csak ezt hallom vissza !
erre értettem hogy badarság ! eszköz volt végig!

kicsidelfin - 2016. 10. 24. 21:42

Nekem tetszett nagyon. Glenn halála “csak” meglepett, de a jelenet Carl kezèvel sokkolt. Eddig utáltam Ricket, most először szimpatikus volt.

A vège tènyleg nem kellett volna, de a többi nálam működött.

rapguruz - 2016. 10. 24. 21:44

Nekem nagyon tetszett az evadnyito egy kérdésem lenne a nagy fanokhoz

rapguruz - 2016. 10. 24. 21:50

Ez amúgy érdekes van aki ezért a rész miatt kaszalja (?) A sorozatot, van aki pedig ez miatt nyeri vissza a hitét a sorozatban.. De ez nem rossz dolog nem vagyunk egyformák

majsz - 2016. 10. 24. 21:53

Ezért dobtam a 3. évad után a sorozatot, ugyanazokat a dolgokat húzzák meg újra és újra. A részbe belenéztem, fölöslegesen túlzott brutalitás ami már már nevetséges. Oda jut ahova GoT, próbál hatásvadász lenni, közönséget sokkolni de a veleje kiveszett. Persze a nézőszám alapján ez működő stratégia. Személy szerint lassan az egész posztapok témára ráunok mind mozi mind tv terén.

movieblonde - 2016. 10. 24. 21:53

nagyon durván TWD rajongó vagyok, de lehet nálam kasza lesz
undorítóan erőszakos és undorítóan sokkoló rész volt
Negan egy igazi szörnyetel, szerintem ez így nézhetetlenül sokkoló és durva volt

diumdisum - 2016. 10. 24. 21:54

Én is félig temettem már a sorit, de ez a rész megállított az ásásban.
Nem csak a vér miatt (nem csak egy egyszerű brutalitás volt ez) hanem a drámának köszönhetően is, meg tudott lepni és faszán képes volt játszani az egész rész a kémiámmal.
Az új “főgóré” sokkal izgalmasabb már most, mint jó néhányan egybe véve. Végre lehetett látni színészi játékot is, nem csak általa de Rick is nyomott valamit.
Az ideje is itt volt már, hogy elkezdjen körvonalazódni a befejezés előszele.
Remélem 9-10 évadnál nem lesz több az egész, és ha már elkezdtem, ha sokszor nehezen is de, végigtolom.

Kissur - 2016. 10. 24. 21:55

A 6.évadot össze-vissza szidtam, már-már kasza közelében voltam, de ezúttal abszolút nem értek egyet. Engem ritkán lehet meglepni, de amikor lesújtott Lucille megint, akkor azért eleresztettem egy “aztak**vát”. Tény, hogy megpróbálták megint eljátszani, hogy jaj elhúzzuk az epizód végéig a megoldást dolgot, de nem tették, és jól tették. És nem most először nem értek egyet veled winnie.
Mindenesetre nem tudom, hogy maradok-e. Megadom neki a 3 részt, mert 100%-ig biztos vagyok benne, hogy mostantól leülnek az események. Ez volt 3.évadban, az 5.évadban, és ez lesz most is. Ugyanarra a kaptafára írják az évadokat.
De ha már 5.évad. Az 5×01 óta nem élveztem ennyire részt. (Na jó, talán még a 6×03-at.) De a kérdés, hogy megéri évi, vagy 2 évnyi 1 jó részért nézni ezt a sorozatot?

fireblade - 2016. 10. 24. 21:56

valszeg Rick azért zakkant meg, mert korábban akármilyen necces szituban voltak, volt a kezében valami irányítás, hatalom,lehetőség a szitu alakítására.. most először érezhette, hogy nulla lett, nem számított ki ő és mit akar, tehetetlen volt, és az egy ilyen alfahím típusnak sokkoló lehetett.
Remélem hamar nagyon hamar kiheveri, és könnyedén visszaüthetnek, de mennyire könnyedén :)

sinyster - 2016. 10. 24. 21:58

Nekem bejött ez a kezdés. Sokkoló volt, főleg a második Lucille “etetés”. De egyet nem értek: miért vannak olyanok, akik rinyálnak, hogy undorító volt? Ennek a sorozatnak ez az undorítóság az alapja, többek között. Aki nézi, az legyen felkészülve. Ráadásul már az előző évad fináléjából várható volt, hogy durva hentelés lesz. És most lehetne azzal jönni, hogy ilyeneket mutogatnak a tévében, nem csoda, hogyha annyi őrült van. De felesleges. Mert egy normális ember ettől nem lesz elvetemült beteg állat, trancsírozós gyilkos.
Summa summarum, aki nem bírja gyomorral, ne nézze, saját döntése. De ne is jajgasson. Senki nem kényszeríti semmire.

Gábor - 2016. 10. 24. 21:59

hurka: Valahogy én is így érzem :) Ez már sok volt.

krisz - 2016. 10. 24. 21:59

Szerintem régen láttunk már ilyen jó részt(konkrétan az említett 5×01), de én még valamit kiemelnék, amiről elfeledkeztek, az pedig a színészi játék. JDM lubickol a szerepben, Lincoln pedig megint megmutatta, hogy nem találtak volna nála jobbat erre a szerepre. Szóval engem nem is a kivégzés sokkolt, hanem az, amit a főhős és a többiek arcán láttam (persze Glen halálánál fogtam a felyem :D). És ugyan hagyjuk már ezt a túlzottan brutális dolgot, nem láttatok ti még igazán brutális képsorokat. Nézzétek már meg az Emberi százlábút, vagy az eredeti felvételeket tartalmazó Cannibal holocaust-ot. Ez a TWD egy lepkefing volt, mintsem túlzottan brutális. 10/10, de csak mert elvakult fan vagyok. ;)

Gavroche - 2016. 10. 24. 22:00

Volt benne feszültség, ez önmagában hatalmas pozitívum, mert ezen a téren nem nagyon szokott jeleskedni a sorozat.
Viszont ez a cselekmény egyértelműen évadzáróba való lett volna, tényleg túl erős volt az “essünk már túl rajta” érzés, ami csorbította az egész helyzet drámai élét. Sokkal hatásosabb egy évad végén megdöbbenve, sokkolva és kifacsarva ülve hagyni a végefőcím alatt a nézőt, mint egy évad elején, hosszú szünet után, egyetlen rész alatt, némileg erőlködve, kicsit saját magunk után futva elérni nála, hogy jusson el egy olyan érzelmi állapotba, ami felé a korábbi évadban részeken át terelgették.

Ráadásul tovább ront a hatáson a helyenként igen gyenge színészi munka is (kimondom: Lauren Cohan pocsék színésznő).

Kissur - 2016. 10. 24. 22:00

Ja és JDM baromi jól tolta. A Kormányzó senki volt hozzá képest.
Sokan panaszkodtak, hogy átlépte az ingerküszöböt a rész, de nekem csak most érte el. Ha valakinek az is izgalom, hogy az egyik 834.mellékszereplő belecsúszik egy pocsolyába és pont mögötte van egy zombi, azt sajnálom. Számomra ilyen egy jó thriller!
És szerintem én vagyok az egyedüli, aki örül Glenn halálának. Évadok óta látványosan nem tudtak mit kezdeni vele. Abrahamnak meg túl jól alakult a sorsa. Őróla ordított, hogy történni fog vele valaki.
Bocs mindenki, de ilyen lenne egy igazi apokalipszis. Szóval bejött a rész.
winnie, többet ne nézz fáradtan Walking Deadet, mert nem lesz reális az értékelés! :D Én is sokszor belefutottam ebbe a hibába.

Bagosz - 2016. 10. 24. 22:00

Hát nem tudom,valahogy Negan kegyetlenségének elvette az élét a kocsikázás.Már majdnem össze is bratyiztak. Így az egész már nem tűnt félelmetesnek.
Rick meg belement volna hogy levágja a fia karját?
Ez nehezen hihető.

winnie - 2016. 10. 24. 22:01

“De a kérdés, hogy megéri évi, vagy 2 évnyi 1 jó részért nézni ezt a sorozatot?”

nem. ha érdekel, hogy melyik a jó rész, azt minden héten megtudhatod. úgyis hallani fogsz róla, akár itt, akár máshol. a twd egyébként sem annyira bonyolult, hogy ne lehetne érteni annak, aki évi 4-5 epizódot néz meg. szerintem tavalyról is ki lehet válogatni egy best of-ot, amiket megnézve az ember sokkal elégedettebben áll fel a monitor vagy tévé elől, mintha az egész szezont látná.

a junkie életforma egyik nagy-nagy “betegsége” (oké, viccelek, csak tünete) a kompletizmus. az átlagember sosem volt ilyen, és nem zavarja. aki ezen túl tud lépni, annak csak teljesebbé válik az élete az által, hogy a sorozatai nem lesznek teljesek.

diumdisum - 2016. 10. 24. 22:02

@NoFearthewalkingdead

Én is azt hittem, hogy az egyik Eugene lesz, de Abraham sokkal értékesebb volt mint ő, így talán kicsit fájóbb is. Glenn esélyes volt rá, Maggie-t egyáltalán nem féltettem, egy terhes nőt csak nem b.sznak agyon egy Lucille-al :D

Bazsi - 2016. 10. 24. 22:02

Na hát végre elő vették a töküket az írók, komolyan mondom a szokásos 4-5-6.évad fost vártam, de ez jó volt többet ért mint az utolsó 3 évad! Félek h csak 1-2 részig tart ez a tökösség, de öröm leírni h végre nem volt szar! JDF mondjuk nagyon kellett!

zolkó - 2016. 10. 24. 22:07

Abszolút gusztustalan volt amit Negan művelt, ugyanakkor nálam is csak méla undort és unalmat váltott ki, olyan volt mint egy dacos tomboló buta gyerek. ANNYIRA badass karakterbemutatást akartak csinálni, hogy átestek a ló túloldalára, és egy öncélú erőszakorgia lett az egészből, kocsikázással, minden egyébbel együtt. Bugyuta összevisszaság volt ez így, nálam 3/10 kb, és ebből 2 az utolsó 5 perc miatt. És itt hagyom abba a sorozatot. Egész egyszerűen már nem érdekel hogy állnak bosszút esetleg Rickék, vagy mi lesz velük, nekem elfogyott a szufla a sztoriból.

majsz - 2016. 10. 24. 22:08

Egyébként láttam a youtun egy leaked videot ahol Maggiet ütötte le. Állítólag felvettek több jelenetet ahol másokat csap le, csak hogy az extrák felől se szivárogjon ki a dolog. Lehet, hogy az ezek jelentek a dvdken lesznek rajta?

rapguruz - 2016. 10. 24. 22:08

Kíváncsi vagyok meddig lesz Negan a sorozatban… Gondoljátok végig ha őt is legyozi Rick csapata majd egyszer akkor utána már elég nehéz lesz nála nagyobb fogonoszt találni.. (lehetne de minek??)
Szerintem 1max 2 évad és vége A sorozatnak (Remélem időben le tudják majd zárni).

rapguruz - 2016. 10. 24. 22:10

Majsz ezeket röviden láthattuk ebben a részben is

Sancho Pansa - 2016. 10. 24. 22:11

gunner: Akkor csak most kezdted el a sorozatozást. Attól, hogy megölnek két embert, vagy hogy durva módon ülnek meg és alig mutatják, csak némi maszk segítségével, nem lehet hirtelen evör. A TWD készítői tudják, hogy a sorozatuk tömegsorozat, nem ijeszthetik el az átlagnézőt. Csak úgy csinálnak, mintha brutális lenne.

winnie - 2016. 10. 24. 22:13

rapguruz: minek nagyobbat találni? nem kell mindig felüllicitálni valaki, de negant szerintem nem rövid távra hozták.

“Szerintem 1max 2 évad és vége A sorozatnak”

előfordulhat, de nem lenne sok értelme befejezni, ha tudják csinálni, hiszen a képregény még mindig sokkal előrébb jár, sőt, ugye azt nem is nagyon tudják utolérni, és egybehangzó vélemények szerint most talán a legjobb a képregény.

Geza Kovacs - 2016. 10. 24. 22:15

Érdekes volt. Ez a “gonosz” jól el lett találva, mondjuk JDM inkább alapvető pozitív hős, ezért kellett ez az állandó tanmesés, inkább vicces szövegelés neki, de így is annyira ellentmondásos volt az egész: nevetgél, poénkodik, gyilkol, de mégsem jön le róla, hogy bolond lenne sajnos, nem való hozzá a színész.

Tényleg valami tankönyvszerű erkölcsi diktatúra-torzképet akartak adni, de az meg kevéssé jött össze. Jó, hogy végre nem szarakodták el a főszereplőktől való megszabadulást, de a kézlevágós rész következetlen lett, és ez az Ábrahám-Izsák dolog nem fogott így meg igazából.

Egész jó rész volt összességében, mondhatni eredeti, de kevéssé látszik, hova halad majd így az évad.

Sancho Pansa - 2016. 10. 24. 22:15

Bazsi: Ahhoz nem kell sok tök, hogy leírják egy papírlapra, hogy Negan beveri Glenn fejét. Attól nem lesz tökük az íróknak, hogy most beadták a derekukat, hogy két évig senkit se kelljen megint kiírni. Akkor lett volna tökük, hanem huszonnyolcadjára nyírják ki Glennt.

MalcolmX - 2016. 10. 24. 22:16

Nem vagyok különösebben nagy rajongojó a sorozatnak. A gyomrom viszont felfordul, amikor például Glenn vagy Daryl “RAJONGÓI” ajvékolnak a számukra kellemetlen dramaturgia miatt. Ez a rész – a brutalitásával együtt – ZSENIÁLIS volt szerintem.

krisz - 2016. 10. 24. 22:17

rapguruz: Maximum 1-2 évad és vége? Ugyan már, a legnézettebb sorozat a TV-ben és szerinted egy ennyire pénzügyileg sikeres sorozatot, már-már kultikus stádiumba emelt sorozatot abba hagynak? Nem fog kifulladni a story, hiszen a képregény is bőven futni fog még és közel sem érte utol a sorozat, úgyhogy lesz miből meríteni.

Csilla0422 - 2016. 10. 24. 22:19

Amikor páran a The 100-nál megjegyeztük, hogy a sorozat elment a brutalitás irányába, azt írta valaki, hogy egy posztapokaliptikus világban ez belefér. Akkor férjen bele itt is!

Az igazán sokkoló az lett volna, ha a babát váró Maggie feje a célpont vagy Rick levágja Carl kezét.

Glenn és Abraham hiányozni fog, de ezt Darylről nem tudtam volna elmondani.

Azért érezhető brutálisnak a rész, mert Rick és csapata a szenvedő fél? Azért ők sem piskóták. Rick az utóbbi időben egy kicsit elszállt, túl nagy arca lett…

Bármennyire is szeretem JDM és Negan még akár érdekes karakter is lehet, a mai rész alapján úgy éreztem, hogy a kevesebb több lett volna.

A rész: unalmas, vontatott és semmitmondó volt.

bëiz - 2016. 10. 24. 22:20

Ez már számomra is nagyon erőszakos volt, Glenn halála kb. rettentes jelent, valami iszonyat. (Nem nagyon szoktam ilyesmit nézni, elképesztően brutális volt.) Ennek ellenére tetszett a rész, a folytatást várom, de ebből a végletekig fokozott erőszakból nyugodtan visszavehetnek egy picit, mert nem fogom bírni gyomorral.

Engem nem hagyott hidegen a rész, nem voltam enervált, nem éreztem, hogy lapozzunk. Feszült voltam végig, a sokk kerülgetett. XD

Negan baromi jó lesz.

(Kicsit a művészkedést elcseszték szerintem: semmi szükség nem volt arra, hogy mindenki halálát bevágják, mert csak összezavart egy pillanatra, illetve az ebéd jelent is egy túlhasznált, sablon szimbólum.)

A folytatásra kíváncsi leszek. Adok egy 8/10-et a sokk miatt. Volt már ennél jobb rész bőven, de ilyen mennyiségű erőszakot még nem láttunk. Ha már horror, akkor ne úrinősködjek annyit xd

peeeety - 2016. 10. 24. 22:21

Az a TWD kapcsán is nagy kérdés, kb. mikorra érkeznek el odáig, ahol jelenleg a képregény tart, mert akkor lesznek kihívások bőven. A nézettség remek, a képregény jelenleg is zajlik. Ez a rész pedig brutális volt.

winnie - 2016. 10. 24. 22:24

peeeety: a nézettség az, a folytatás akadálya technikai lehet, hogy merik-e folytatni mondjuk andrew lincoln nélkül. idővel egyes színészeket nem fognak tudni megtartani, legalábbis a logika ezt diktálja. itt persze könnyű megölni karaktereket, kérdés, hogy ők akarják-e hozni a kreatív döntéseket, vagy hagyják, hogy a egy színész döntse el, hogy mikor hal meg azzal, hogy kiszáll. ez az, amibe nem nagyon látunk bele. simán lehet, hogy ilyen-olyan okok miatt bejelentik, hogy a 9. évad az utolsó, de az is, hogy még hosszú évekig menni fog a sorozat. sok tényezőn múlhat.

Ancsa - 2016. 10. 24. 22:25

Szerintem teljesen igazad van a véleményeddel. Én is hasonlóan éreztem. Jelzem, hogy a nagy rajongók táborát erősítem és nem éreztem azt az “eldobom az agyam” érzést.
Lehet, hogy nálam van a hiba, de részemről elrúgták a pöttyöst a 6. évad végével. Nem tudom elnézni azt, hogy konkrétan hülyét csináltak belőlünk. (belőlem)
Úgy érzem, hogy felszálltunk egy mókuskerékbe és nem nagyon szabadulunk ki belőle. Úgy értem, hogy évadok alatt… sajnálatosan ismételt dolgok vannak.
Térjünk a lényegre.
Szerintem nem volt brutális a rész. Abraham karaktere hozzám sokkal közelebb állt, mint Glenn.
A hatás, amit kiváltott belőlem, nem a halál okozta a feszültséget (nálam, jelzem nálam) hanem a női szereplők reakciója.
Az elején, amikor Rick a furgon tetején fetrengett és pár szereplő fekete-fehér BOLDOG pillanatait mutatta, az szerintem hatásosabb volt, mint pl. “a mindenkit leütöttünk és mindenkit agyonvernek” kockák.
Negan vs. Rick: konkrétan úgy éreztem, hogy annyira akarják, hogy behódoljon, mint én, hogy behódoljak, hogy megéri-e nézni tovább. Lelki terror a köbön a néző irányában is.
Várom, várom a folytatást, de nem érzem azt a kimagasló kíváncsiságot, mint évadokkal korábban.

peeeety - 2016. 10. 24. 22:26

Ezt te jobban látod, de ha sok sorozat meg tudja tartani a színészeit, nem kevés pénzért, akkor Lincoln miért ne lenne megtartható?

Dirty Diana - 2016. 10. 24. 22:27

Én teljes mértékben elégedett voltam ezzel a résszel. nem éreztem öncélúnak a kivégzéseket.

Abrahamet sajnáltam, de nem sokkolt annyira, mint Glenn halála, hisz nem számítottam egy második kivégzésre és Glennt bírtam az elejétől.
Kíváncsi vagyok, innen hová megy tovább a történet, az biztos, hogy kezdésnek ez tökös volt, legalábbis szerintem.

fireblade - 2016. 10. 24. 22:28

Meddig lehet hatása az ilyen sokknak terrornak? úgy értem alszanak 2-3-4 napot, és elhomályosul, előjön a bosszú vágy. Elnyomja a félelmet, amit ott éreztek a tisztáson térdelve? Elkezdenek dühösek lenni, mi akadályozza meg hogy valami nagy bombát elássanak arra a helyre ahová Negan jön majd
Mennyi ideig lesz hatásos Negan terrorja náluk..

Tatala - 2016. 10. 24. 22:28

winnie minden egyes szavaddal egyetértek a kritika során.
Többször csak néztem, hogy elvileg jópár tökös férfi van a csapatban, Rick is vagy 3x kinyírhatta volna Negant a kisbuszban, de nem tette meg. Össze-vissza kavarnak, sírnak, és én meg unatkozok és ásítozok az öncélú brutalitás láttán… Nálam kasza!

Mukli - 2016. 10. 24. 22:30

@kriaz: OFF – A Cannibal Holocaust is egy kitalált történet, amiben elhitették, h valóban megtörtént. Persze az állatos jelenetek valódiak, de olyat egy disznóvágáson is lát az ember. :)

Soldierdsgn - 2016. 10. 24. 22:31

krisz: a Cannibal Holocaust kb az első found footage film volt és nem tartalmazott igazi felvételt, csak azt hitték és ezért is akarták letartóztatni a rendezőt, de kiderült, hogy csak színészek voltak. Ez kb 15 évente megismétlődik :) Meg kellett mutatkozniuk a színészeknek a Blair Witch-nél is és a Paranormal Activity-nél is, mert elhitték többen is, hogy igazi.

Dirty Diana - 2016. 10. 24. 22:31

Ami kiemelnék, az Andrew Lincoln játéka, egyszerűen minden ott volt az arcán, aminek ott kellett lennie. Le a kalappal.

hurka - 2016. 10. 24. 22:34

sinyster
Nem a gyomrom nem veszi be, hanem az idegrendszerem.
Többek közt az agresszióért is szerettem ezt a sorozatot, de ez az értelmetlen, történet nélküli mészárlás már nem a jövőkép nélküliségről szól.
Ez egy értelmetlen, öncélú, pszhiopata szar!

seven - 2016. 10. 24. 22:41

nevetek, mert ez egy zombi sorozat. minden részben repkednek a belek, agyak, fröcsög a vér. az előző évadban alvó embereket nyírtak ki Rickék… városnyi zombit öltek le… sokszor volt már öncélú zombigyilkolás, a Kormányzó elmebeteg volt ráadásul.

de MOST lett túl sok? wtf?

jajjj..

Dirty Diana - 2016. 10. 24. 22:42

seven

Egyetértek.

Quantumleap - 2016. 10. 24. 22:45

Ilyen típusú és hatású rész még nem volt a sorozatban, legalábbis számomra. Annak legfőbb ideje volt, hogy meghaljon valaki első évad óta jelen lévő karakter, ilyenre Andrea halála óta nem volt példa.
Az írók szerintem most előre megágyaztak egy Daryl és Maggie közti feszültségnek, ha majd előbbi kiszabadul. Amúgy lehet, hogy gonosz vagyok, de amikor Rick alázkodott a majdnem kézlevágás után, nekem valahogy Theon jutott eszembe a GOT-ból, amikor megkezdte a Bűzös korszakot. :D :O

Benzin - 2016. 10. 24. 22:49

Ez elég beteg volt.

Jeffrey Dean Morgan belépője a TWD világába olyan, mint amikor a vasárnapi műkedvelő színjátszókörbe megérkezik a felvonás végén egy igazi színész. Egy profi.

JMD jött és lenullázott mindenkit. Milyen éles kontrasztot adott ehhez az epilógus: feltápászkodik a szétalázott mókus örs hüppögni, de körülbelül Rositán és Ricken kívül senkinek nem hittem el, hogy fájt nekik az éjszaka, különösen azon a Cohan lányon volt több számmal nagyobb a kabát, a divatfotózás jobban megy neki.

A fotós martalóc az aranyos volt :D

10/8

dekklas - 2016. 10. 24. 22:49

Éppen a Nácik jutottak eszembe ezen kegyetlenkedések háború alatt mindennapos volt

winnie - 2016. 10. 24. 22:52

peeeety: pénz és akarat kell. ha lincoln akar maradni, nem hiszem, hogy a pénz gond lenne. de sokan gondolnak arra, hogy jól hozó sorozatnál nem lehet anyagi gond, pedig épp azoknál fordul elő, hogy mivel tudják, hogy véges ideig van esélyük nagyot kaszálni, maximalizálni akarják a profitot, ld. a 2. évados spórolások.

winnie - 2016. 10. 24. 22:57

seven: nekem (mások nevében nem beszélek) semmi bajom nem volt a gyilkosságokkal – hehh, milyen világ az, ahol ilyen leírunk?:) úgy értem, tudtuk, hogy lesz. a kegyetlenkedés (mármint a lelki terror, amiben negan részesítette a többieket) lett teljesen értelmetlen idővel, amit abból éreztem, hogy elvesztette a hatását.

érted. egy ideig hatott, egy idő után nem. ezért éreztem a túlhúzást. másnál nyilván máshol van a határ, de nekem egy idő után ahelyett, hogy “élményt” jelentett volna az egész, átment a “brutalitás a brutalitás” kedvéért szekcióba a sorozat. írom, hogy a kilátástalanság vagy a sötét tónus sokszor nem zavar, nyilván vannak durvább sorozatok, mint a TWD, amiket nézek.

de ha az ember rezignáltan (“pff, whatever, ugorgyunk”) vesz tudomásul valami “nagy” és érzelmi hatás kiváltására bazírozó húzást, akkor ott gond van. nyilván nem csak az anyaggal lehet a gond, hanem velem is, de erre is célzok a kritikában.

volt sorozat, ahol a durva jeleneteket nagyon jól sikerült visszaadni, amiket nézve szűkölve nyüszítettem a szoba sarkában. itt ezt kellett volna elérni, erre annyira tohonya filmes eszközöket használnak, minden finomságtól mentes, bummbele húzásokkal (és nem a lucille lecsap jelenetekre gondolok), hogy egy jobb filmes ennél többet is kihozhatott volna a szituból. nem azt mondom, hogy a kevesebbet több lett volna, mert van, hogy a több a több. de én így éreztem

_Peter - 2016. 10. 24. 22:58

Poénból kikerestem pár kommentem a tavaszi kibeszélőből:

“JDM zseniális, de a bemutatkozását tönkrevágta az olcsó cliffhanger. Én úgy csináltam volna mutatják ki az, a többiek arcát mutatják sokkban és akkor Negan benyögi tudjátok mit a különleges este apropóján legyen még egy és ahogy készül ismét lecsapni az ütővel akkor vége.

Most félévre csak felhúzták a nézők agyát, ami hatásos ha ez volt a céljuk, csak nagyon olcsó húzás. Az én tippem Abraham. De ahogy csinálják már tökre nem érdekel a találgatás. Ősszel majd elárulják és akkor kéne sokkot kapni a nézőknek?

Az eccpecc számolgatás szerintem is felesleges, viszont abban lehet valami Abraham bírhatta csak ki az első ütést és nem pl. Eugene.

Én úgy csináltam volna mutatják ki az, a többiek arcán a sokkot, aztán Negan szól meggondolta magát legyen még valaki és akkor vágás. Az nem lett volna ennyire olcsó. Félév múlva kit érdekel ki az, elveszik a hatás.

Ha Glenn szerencséje fogyott el a kuka után, akkor még pluszban durva mert így Maggie-nek nem marad miért élni, elvesztette már mindenkijét azzal jó lehet drámázni tudjuk mennyire szeretik a rétestésztát. Szóval nálam elsőszámú tipp Abraham, második Glenn.

Ha most megmutatják úgy sokkoló lett volna, főleg ha egy második áldozat is a cliff, nálam úgy nagyon durva finálé lett volna. Így csak egy ócska húzás.”

———-
Így most nem lepődtem meg annyira, egész nyáron nem érdekelt ki lesz, viszont a bónusz Carl jelenettel kicsit kárpótoltak. Negan-Reek beszélgetés is komoly volt. De a félévvel elveszett feszültséget öncélű brutalitással kompenzálták, én nem azt éreztem húpaszmekúristen hanem azt elég már, értjük. És kb. az jutott eszembe simán vannak gyerekek ezt nézik úgyis mert hype, de az f betűs szavakat cenzúrázni kell és mellbimbóktól is védeni kell őket.

Maggie vesztesége mellett, egész családja és férje is, még egy aki csak később fog nagyot nézni, legjobb reddit komment:
By the way, how shitty is the homecoming going to be for Tara?
Her girlfriend is dead. Two of the people she’s probably closest to because of how she joined the group, Glenn and Abe, are dead. Even if she finds an orange soda, half of it belongs to Negan.

seven - 2016. 10. 24. 23:04

winnie: én nem is rád utaltam. Az, hogy nem tetszett az epizód, vagy hogy lapos volt, teljesen korrekt vélemény. Mondjuk nekem nagyon bejött, de abszolút értem mire gondolsz, és sokat ártott az epizódnak a 6.. évadfinálé.

Viszont én elsősorban azokat nem értem akiknek ez már “sok” volt. A TWD-ben mindig is rengeteg torture porn volt. SZinte minden epizódban van 1-2 jelenet aminek semmi tartalma nincs azonkívül, hogy mutatják hogy hogyan loccsanak szét a zombik ilyen-olyan kreatív módon.

az egyetlen különbség az hogy most nem zombik meg rosszfiúk haltak meg, hanem szeretett főkarakterek. És ennek elég erős sztori jelentősége volt, nem csak sima “just because” felvillantás volt, mint amikor zombikat ölnek.

Suttyom - 2016. 10. 24. 23:05

Akinek a brutális gyilkosságokkal van gondja, az gondoljon bele, Rickék az utóbbi pár évben hány olyan embert öltek meg, vagy hagytak meghalni, akik ártatlanok voltak, vagy legalábbis (még) nem ártottak nekik! Csak a 6. évad 12. részében minimum 24-et. Külső szemlélőként a csapat legártatlanabb tagja is hidegvérű sorozatgyilkos. Ehhez képest két tag kivégzése igencsak visszafogott bosszú, bármilyen brutálisan volt is végrehajtva. Ha ez a Negan hasonlít a képregényes párjához, akkor bizony sokkal logikusabban, hidegfejűbben gondolkozik és cselekszik, mint eddig bárki. Gonosz? Az hát. Elmebeteg? A legkevésbé sem.

winnie - 2016. 10. 24. 23:06

Suttyom: nnem vitatkozom azzal, amit írsz, bár:

“Külső szemlélőként a csapat legártatlanabb tagja is hidegvérű sorozatgyilkos. ”

a csapat legártatlanabb tagja nem bántott embereket – nem csak egy ilyen van:) rickék öltek ezerrel, ezzel szerintem mindenki tisztában van, viszont vannak olyanok, akik nem öltek embert, illetve akire akkor került sor először – glenn még storyline-t is kapott. sőt, tyreese sem bántott anno senkit, azt hiszem.

de ilyesmiről anno is volt szó, hogy annak ellenére, hogy racionalizálják a tetteiket maguknak, nincs sok különbség közöttük és azok között, akik miatt felhúzzák magukat. de megjegyzem, a néző is másképp reagál 10 ezer ember felrobbantására, mint arra, ha valaki hosszában szétvágja borotvával valakinek a szemgolyóját, hogy klasszikusokat idézzek.

a_n_d_r_e_w - 2016. 10. 24. 23:07

Engem mar a cliff se huzott fel, egyedul csak az tartotta bennem az erdeklodest, hogy orran szajan ez folyt mindennek, hogy hudeizgi, kihalt meg, majd jona nagy leleplezes, valahanyszor epp elfelejtettem volna, hogy van ez a “rettento izgalmas” kerdes, mindig jott egy uj facebook post vagy cikk. Nem tudom mas hogy volt vele, de erosen ketlem, hogy olyan sokan a kormuket ragtak volna egesz nyaron. Na mindegy, leirom en hogyan csinaltam volna:
Evadzaro: Abet lecsapatom, fele nezo sokkolodik, masodik fele meg fanyalog, hogy megint nem eleg tokosek az irok
Evadkezdo: Mikor mar mindenki epp napirendre ter ezen, puff egyet Glennbe is, aztan johet a sokk. Mar persze annak, aki nem nezte meg, hogy Glenn is csak 1 reszt forgatott az evadban…

_Peter - 2016. 10. 24. 23:08

“Az írók szerintem most előre megágyaztak egy Daryl és Maggie közti feszültségnek, ha majd előbbi kiszabadul.”

Nem biztos, mert Maggie ugyanúgy okolhatja magát is. Ő tárgyalta le a hilltop népekkel kajáért cserébe majd ők lezúzzák Negan bandáját, ez volt az alku. Volt ilyen motívum nagyon elhitték már ők a janik a kannibálok, farkasok és a zombihorda után. Meg amikor kipucolták azt a kisebb Negan tábort ahol Glenn látta a polaroid képeket is. Nem tudták mibe vágták a fejszéjüket.

nkg - 2016. 10. 24. 23:08

Jó volt a rész, és sokkoló. De lehetett volna ennél sokkal több is, ha tartják magukat a kevesebb néha több elvhez…

Quantumleap - 2016. 10. 24. 23:16

Peter:

Reek Grimes! Milyen passzentos! :)

Igazából én is annak örülnék, ha később nem lépnék meg a “Maggie bűnbakot keres és durcázik Darylre”-motívumot, de félek, hogy ennél sokkal sablonhozragadtabbak.

fireblade - 2016. 10. 24. 23:17

Daryl agymosott lesz, és átáll..és lesz ezzel még gondjuk..

Pipacs - 2016. 10. 24. 23:18

“tök értelmetlennek éreztem a kegyetlenkedéspornót”

Mélyen egyetértek. Komolyan felvillant lelki szemeim előtt a kasza, ahogy lecsap, hozzá teszem, most először, illetve az évadzáró vége felé is már eltűnődtem, hogy dobom az egészet…

Negan egy szarul megírt, színészileg rosszul megformált karakter, durván klisés “pszichopata játékokkal”.

Spoiler: Basszus, mikor megtisztította a baltát, és visszaadta Rick kezébe, isten bizony, akkor b*sztam volna a csávó fejét visszakézből ketté Rick helyében.
Másik: lehetett tudni, hogy férfit fog választani, abban semmi tökös nem lett volna, ha egy csajt ver agyon. Mindketten esélyesek voltak, és őszintén, én gondoltam rá, hogy egynél nem áll meg. Szóval nagy meglepetések nem értek, csak kemény brutalitás ment végig, és tényleg, teljesen feleslegesen. Az idilli vacsi a végre halálosan gagyi volt.

winnie - 2016. 10. 24. 23:20

(egyébként, ha már daryl, kicsit esetlen húzásnak érzem, hogy pont őt elviszik… nyilván be kell mutatni a körülményeiket, és kell valaki “belső ember”, és oké, hogy van előtörténete dwighttal, de mi volt negan célja ezzel? ha rick-kel szemben leverage, akkor nem biztos, hogy őt kellett volna vinnie. bár nyilván lehet, hogy van annyira kivagyi, hogy megmutatja, hogy még egy darylt is simán megrendszabályoz.

mindegy, csak így annyira adja magát, hogy negan veszte daryl lesz. vagyis nyilván nem veszte, de csapást mérhet rá.

Addam - 2016. 10. 24. 23:20

Amikor nem idegesítő volt a rész, akkor inkább bugyuta. (Hányszor játsszák még el, hogy valaki mászik fel valahova vagy lóg valahonnan és éppen nem harapják lábon?). Negan karaktere még nem áll össze nekem, de attól tartok nem is lesz olyan összetett mint Governor volt. Felőlem simán kiírhatnának még 3 karaktert.

Pipacs - 2016. 10. 24. 23:25

Carol biztos kihúzza Darylt a pácból, és az olyan romantikus lesz. :) Szerintem kb. csak ezért őt vitték el kiskutyaként a ketrecbe.

mikkamakka - 2016. 10. 24. 23:27

A kritika minden szavával egyetértek nincs is mit hozzátenni, nálam hatalmas luftot rúgtak a készítők, teljesen hidegen hagyott az egész.

Pipacs - 2016. 10. 24. 23:32

Suttyom:

Puszta élvezetből csak az elmebeteg öl. Lassan, szinte kéjes örömmel csinálta (kb egy pillantás erejéig próbáltam csekkolni is, mi újság a gatyájában, annyira ráizgult a témára). Ez különbözteti meg a gyilkost az elmebeteg gyilkostól. És nézni is azért volt kellemetlen, mert túlzó és beteg és valóban felesleges, sőt, kínos volt az egész.

Suttyom - 2016. 10. 24. 23:42

Pipacs:

Vagy pedig: egy jól felépített színjáték volt az egész, aminek csak egyetlen célja volt: hogy rettegést oltson a társaikba, hogy lássák, ez a tag bármire képes. Lásd a Schindler Listája “ne vigye sehová, itt ölje meg a többiek szeme láttára” jelenetét.
Le is lőhette volna őket, de nem, ő bemutatót akart tartani, példát akart statuálni.

fireblade - 2016. 10. 24. 23:48

Suttyom:

de akkor mi értelme volt megölni 2 társukat? így csak a bosszúvágyat keltette fel bennük..és ebben a világban nem akkora kunszt szerezni fegyvert, valami nagyot..és Negan se golyóálló..
Persze a megfélemlítés ott és akkor hatott, de 1 hét múlva? a sokk tompul, az elvesztett társ emléke erősödik..és vele együtt a visszavágás dühe is..

Enzo - 2016. 10. 24. 23:49

Én is gondoltam rá, hogy Maggie majd Darylre kezd el haragudni Glenn halála miatt, de úgy láttam, hogy inkább abba az irányba ment el, hogy magát okolja (mivel ugye az ő terhessége miatt jöttek el eleve)

A polaroid fotózós csávót én is észrevettem, először nem tudtam mit csinál, aztán az emlékeim mélyéről beugrott a fotófal valamelyik korábbi részből.

A 2 fentebbi teória közül pedig Suttyom verziójával értek egyet, pontosan ez volt Negan célja, hogy megmutassa hogy már nagyon nem hőseink a kiskirályok +ezzel egyetemben (ahogy a szánkba is rágták) megváltoztassa azt, ahogy Rick ránéz, hogy amaz elfogadja hogy Negan szolgája lett.

A. - 2016. 10. 24. 23:52

Áhh tényleg. Carol majd lerendezi ezt a nyikhaj Negan bandát.

Sheriff Hood - 2016. 10. 24. 23:53

Asszem erre mondják, hogy “megosztó”…

A 6. évados cliff nagyon gonosz volt (vagy olcsó, kinek mi ugye), de számomra volt annyira váratlan, hogy el tudtam nézni az íróknak. Követem az eredetit, és tudtam, mire számíthatok, féltem ugyanakkor attól, hogy AZ bizonyos jelenet elveszíti majd a jelentőségét illetve emocionális töltetét.

A magam részéről tévedtem. Az első halált megjósoltam, pont az lett, akit vártam (és a 6. évados finálét követően azért esett rá a tippem, mert felszegi a fejét, amikor az ütővel rá mutatnak, Negannél ez nagyon nem játszik, hogy valaki nincs beszarva tőle), és bár belefutottam a valós spoilerbe (2 halál), mégis sokkolt valamilyen szinten az egész. A készítők javára (?) szóljon, hogy durván át tudták ültetni ezt a gyomorforgató, beteg szarságot a képregényből és ugyanolyan rosszul éreztem magam, mint amikor először találkoztam a sztorival Kirkman-nél.

Mivel szinte kockáról-kockára adaptálták a Negan belépőt, így azzal nem árt tisztában lenni, hogy Negan ilyennek lett kitalálva, megírva. Egy szándékosan túltolt, karikírozott, beteg figura, a maga sajátos elvrendszerével és világlátásával. Az erőszak szerintem nem volt öncélú, hanem pont ez volt a cél: Negan elrettentő példát akart statuálni és meg is tette. A lelki terror része is remekül fel volt építve, és az utolsó fordulat azért is volt megrázó, mert a két halál után lefogadom, hogy legtöbben úgy voltunk vele, oké, a rovátkák behúzva, megvagyunk. De nem, Rick még mindig tényleg ÚGY nézett, és ha az volt a cél, hogy mentálisan megtörjék, ami addig nem történt meg, akkor ez teljesen logikus lépés volt és nem volt funkciótlan.

Az más kérdés, hogy jóérzésű, épelméjű embereket ez eltompít, lezsibbaszt. Meg lehet nézni a reakcióvideókat a Youtube-on, van egy-két nagyon tanulságos. Nem szoktam ilyeneket nézni, de most kíváncsi lettem, amikor belefutottam egybe, és teljesen sokkolja az embereket az epizód. És azt mondom, hogy addig jó, amíg ez így van. Ömlik ránk a sok beteg szarság a netről, a híradóból, de még mindig kellemetlen 40 percen át lelki-fizikai terrort nézni. Szerencsére nem is kell majd minden héten, úgy gondolom, hogy most nyugisabb részek és új status quo alapozása jön majd, de ehhez kellett az “alapkőletétel”.

Túl tömény volt ez így? Lehet. A sztori szempontjából indokolt volt? Szerintem igen, bár egy gyilkosság is megtette volna. Szervesen illeszkedett a TWD világába? Igen, a legdurvább még mindig Carol alternatív gyereknevelési megoldása, de a Walking Dead nem egy feelgood/feelbad dramedy, hanem alapvetően egy horrorsorozat. Be kellett mutatni, hogy a zombik járta világban még mindig az ember a legnagyobb szörnyeteg és nem véletlenül volt a 6. évados finálé eredeti címe Something to Fear.

Akinek ezt nem veszi be a gyomra (“erős idegzetűeknek”), nézzen Tom és Jerry-t vagy habkönnyű vígjátékokat. Nem volt hibátlan ez a premier és voltak túlhúzott pillanatai, de még mindig sokkal jobban ül az egész, mint a Kormányzó bármikor. David Morrissey szerintem rossz választás volt a szerepre és a sztoriszálat is addig fércelgették, amíg egy katyvasz nem lett belőle. JDM tökéletes Negannek és sokkal jobban indították az adaptációt, nagyon kíváncsi vagyok, hogyan sikerül végigvinni. Az előző évadot néha kifejezetten untam, most viszont várom a következő hétfőt. Ha az új közösséget is sikerül érdekesen tálalni és Jézusból is kihozzák, ami a karakterben van, akkor kiváló évadnak nézhetünk elébe.

Quantumleap - 2016. 10. 24. 23:55

Ahogy átgondolom, Rick csicskulása szerintem csak addig fog tartani, amíg Daryl fogságban van.

winnie - 2016. 10. 24. 23:56

“z elvesztett társ emléke erősödik..és vele együtt a visszavágás dühe is..”

ez gondolkodásmód kérdése. biztos, hogy mindenki érdeke a visszavágás? oké, nyilván sorozatot nézünk, tudjuk, hogy lesz konfliktus. de mi a francért kockáztassa bárki saját és mások életét, ha az alternatíva a nyugodt élet?

rickék nyugodt életet akartak. megvolt nekik. és meg is lehet nekik. csak adózniuk kell, ami nem túl szokatlan koncepció. hilltop és más közösségek is kvázi “virágoznak” így. kis árat fizetnek a nyugalomért. és kicsit duzzognak, hogy másoknak jobb. mint a való életben.

igen, rickék bele lettek bullyzva a szituációba. ez csípheti a szemüket, de erre lehet, hogy a zsigeri reakció a visszavágás lenne, azonban az átgondolt az, hogy beletörődnek.

Mordekai - 2016. 10. 24. 23:58

“tök értelmetlennek éreztem a kegyetlenkedéspornót”

Kb. ennyi nálam is. Ez főleg Negan 35 percnyi teljesen üresen kongó szövegének köszönhető. Nem tudom, hogy JDM rossz casting, vagy ebből a felszínes karakterből és az értelmetlen hatásvadászatból csak ennyit lehetett kihozni színészileg. Vagy mindkettő. Nekem nem az jött le, hogy hú de félünk a szektavezértől, hanem inkább az, hogy miért nem b*ssza már szájba ezt a gyökeret valaki. Akár a saját emberei közül.(Oké, Daryl megpróbálta, de elég harmatos lett.)

A sokkhatás elmaradt, inkább kínos volt az egész. Valahogy inkább a színészeket éreztem megalázva, nem a szereplőket. Igen, azt hiszem ez a legjobb megfogalmazás.

Amúgy meg nekem majdnem mindegy volt, ki hal meg, sok szereplőnek még most sem tudom a nevét. Igaz, Abraham és Glenn pont kivétel, de valljuk be, egyik hiánya sem lesz nagy törés. Khm, sőt.

fireblade - 2016. 10. 25. 00:01

lehet igazad van winnie, de 6 évad alatt nem ez volt az alap koncepció Ricknél..élt már meg komoly traumákat, ugye,veszett el sokkolóan társakat, feleséget.
és volt agyilag zsibbadt, de ő alfa és ideig-óráig lehet hogy hat Negan borzasztó leckéje, de csak egy ideig, és nekem a csapatban már most látszott hogy a düh fortyogni kezdett némelyekben..
és tényleg annyira nyugalom lenne? és ha elfogynak a cuccok? vagy nem sikerül beszerezni a kért dolgokat, jöhet a bünti Negan módra..ez folyamatos félelem rettegés, nem élet.

Peti1899 - 2016. 10. 25. 00:04

Ez egy poszt-apokaliptikus világ, ahol rothadó hullák százai tépnek cafatokra, ha nem futsz el előlük. A nem fertőzött emberek a túlélésükért küzdenek, vannak akik becsületes módon (már amennyire ez lehetséges..), vannak akik kevésbé, vagy egyáltalán nem.
Negan egyrészt bosszút akart állni a megölt emberei miatt, másrészt felismerte, hogy Rickék nem teljesen amatőrök, hanem igenis hasznos emberek lehetnek (lásd: az éjszakai támadás, Negan egyik támaszpontja ellen). De egy ilyen összeszokott, ravasz, a világ minden borzalmát ismerő és néhol kegyetlenséget is vállaló csapatot mégis, hogy kellett volna meggyőzzön, hogy kvázi szolgálják őt??
Mellékesen a rész jó volt lazán 8-9/10, bár a dramatizálás a végén talán picit tényleg felesleges volt…

winnie - 2016. 10. 25. 00:05

“A nem fertőzött emberek a túlélésükért küzdenek, vannak akik becsületes módon (már amennyire ez lehetséges..),”

nem mindegy, hogy egy ember egy nemembert öl, vagy embert a túlélésért. a kettőt ne mosd össze. de ettől még mindig vicces olvasni, amikor valakiben az merül fel, hogy az emberek többsége gyilkos, stb. mármint embergyilkos. az emberek többsége ebben a világban is olyan, mint az alexandriaiak, a hilltoposok és a többiek. élnek, megélnek, túlélnek. gazdálkodnak. nulla agresszióval. a többség itt is ezt tenné.

Pipacs - 2016. 10. 25. 00:07

Suttyom:

És miért akarta mindezt elérni, és miért így? Ki akar ilyen áron “király” lenni? Egy elmebeteg. :)

Bra - 2016. 10. 25. 00:08

Brutális?
Horror sorozatot nézték, ha nem tünt volna fel. Az a dolga hogy brutális legyen. :D
Amúgy a hentelés nekem nem okozott gondot. Aki egy fűrész filmet is látott annak ez semmi.

De az érzelmi része megfogott. Nekem van párom és elképzeltem ha ilyen szituba kerülnénk. Legyilkolnám minden egyes embert aki Néhány melett áll.
Szerintem Meggie is ezt fogja tenni amint összeszedi magát.
Simán el tudom képzelni hogy ő lesz az új főnök.
Már ennek a résznek a végén is bosszuról beszélt.

Bra - 2016. 10. 25. 00:09

Néhány=Negan

twd - 2016. 10. 25. 00:13

Hát ez baszott jò volt. Èppen erre volt szüksèg ès valami újat hozott ez a rèsz. Ùj èlmènyt sokkot, terrort. Ez a walking dead új “generàciò”. Azt hittem be fog fàsulni a sorozat erre ezt dobtàk a pofànkba, elèg ütős.

Most màr Negan lesz a gorè a kis csapatunk felett ès màs szemszögből jöhet ez a zombi apokalipszis èlet. Szerintem ezzel a rèsszel remgeteg új helyzetet ès cselekmènyt tudnak hozni! Mellesleg a nezok sem akarjak hogy lazadjanak rickek negan ellen hisz akkor kedvemceink hullananak ki ez is baszott jo. A nezoket igy meg nagyobb erzelmi behatas eri ezaltal.

az ido telik es az evadban remelem ezen fejlodesek valtozasok mellett lesz szo arrol hogy pl ki volt az elso fertozott flash backek vagy tovabbi millio utos lehetoseg. Sok karakter centralizalas volt mar a nezovel is el kell hitetni h barki meghalhat es mar kurvara nem egy emberekkel teli fold ez es sose lesz az. Mi lesz a legvege ennek a zombi aradatnak? Kb sci fi iranyba is mehetne. Millio lehetoseg igy tovabb.

Pipacs - 2016. 10. 25. 00:16

Peti1899:

Nem a vérről meg a durvulásról van szó. Hanem a céltalan durvulásról, ami elveszi az összes többi, esetleg értelmesebb történésektől az időt. Az arányokkal van itt a baj. Azzal, hogy ha csak ez megy a játékidő 95%-ban, akkor az hosszú távon k* unalmas és fárasztó és kellemetlen lesz. Szerintem.

Mephike - 2016. 10. 25. 00:19

“tök értelmetlennek éreztem a kegyetlenkedéspornót”
“Nem tudom, hogy JDM rossz casting, vagy ebből a felszínes karakterből és az értelmetlen hatásvadászatból csak ennyit lehetett kihozni színészileg.”

Gondolkozzunk. Van egy “király”, aki valahogy elérte a rangját ebben a kegyetlen világban. Emberek tucatjai hódoltak be neki, vagy betörte őket… szó szerint. Kisebb serege van, adóznak neki, gyanítom megtapasztalt már ő is sok mindent.
Erre jön egy másik csapat, aki leöli az emberit, és láthatólag jól szervezettek, és erős a vezérük/vezetőik.
Képzeld bele magad JDM helyébe, híre van, hogy kegyetlen vagy, és most itt beleköpnek a levesedbe, némileg talán az is megfordul pár embered fejében, hogy nem vagy alkalmas a vezetésre.
Ugyanakkor látod/tudod, hogy az ellenség vezetői szintén kemény harcosok/karakterek, jól felszereltek, és nem egy rettegő falusi lakosság.
Ez a vérfürdő a tökéletes megoldás volt. Lehet most ezért páran elmebetegnek tartanak (jelezném én képtelen lennék rá).
Az embereid ha meg is fordult a kósza gondolat a fejükben, hogy nem Te vagy a megfelelő “király”, ismét láthatják, hogy Te irányítasz. Az ellenség jelentős részét megtöröd, vajon hány olyan lesz, aki ha pl. Rick mondjuk kitalálja, hogy visszavágna, ő azt mondja, hogy nem merek, vagy a kritikus pillanatban megremeg majd a keze, vagy csak egyszerűen azt mondja, hogy adózzunk inkább és maradjunk nyugton.
Bebizonyosodott, hogy Rick is megfogható, a fia a gyenge pontja, és olyan leckét kapott, amin egy jó ideig rágódhat.
Biztos csak egy vérengző bolond ez a karakter? Nagyon remélem, hogy a rendezők ennél többet hoznak majd ki belőle.

Asidotus - 2016. 10. 25. 00:26

Rick miért ölte volna meg Negant az autókázás során? A fiát és a barátait fegyveresek tartották fogva, ha Negannal bármi történik, akkor halott az egész csapat

Peti1899 - 2016. 10. 25. 00:30

Pipacs
Pont ez a lényege annak amit írtam, hogy ebben a részben a durvulás egyáltalán nem volt céltalan… :)

Destrock - 2016. 10. 25. 00:38

Akinek még nem esett volna le, a TWD arra van kihegyezve, hogy megkedveltesse a karaktereket akiktől utána “drámai módon” meg lehet majd szabadulni, ami ugye hype-ot és nézettséget generál! :) Biznisz!

winnie - 2016. 10. 25. 00:39

“hogy megkedveltesse a karaktereket akiktől utána “drámai módon” meg lehet majd szabadulni, ”

igen? kik vannak itt megkedvelve? mikor öltek meg kedvelt karaktert? eleve, mikor öltek meg bárki komolyabb szereplőt?:)

a twd eddig arról szólt, hogy ha meg is kedveltet karaktert (nem nagyon tűnt úgy), utána nem nyírja ki őket. de viccen kívül, szegény glenn klasszikus közönségkedvenc volt, aki az elmúlt két évadban totál le lett építve, sokak szemében irritálóvá vált, az csak hab a tortán, hogy többször is megölték, majd visszatáncoltak.

egyébként nem is nagyon lehet mit csinálni a karakterekkel. az írók nem tudnak, mert nincs rá eszközük (harmadannyi szöveg van egy twd-részben, mint más sorozatban, azon szövegek fele is az, hogy bumm, placcs, futás). ha valaki kedveltet, akkor az a színész, a játékával. az írók egy-egy karakternek évadonként egy, olykor két sztorit adnak, ami nem nagyon elegendő karakterizálásra, sokan a részek felében nem is szerepelnek, vagy csak a tömegben vannak. ez persze nem hiba, hanem adottság, ez egy ilyen műfaj, amiben a színészre sok minden hárul, és itt szerencsére a színészek zöme elég jól megbirkózik a feladattal.

fireblade - 2016. 10. 25. 00:42

Peti1899

pont hogy így céltalan volt, mert így nem működik a megfélemlítés. Ha uralod a célszemély minden pillanatát akkor igen, folyamatos kontroll kell (börtön, tábor stb)
Ha megfélemlíted, és elengeded szabadon, akkor előbb-utóbb keresni kezdi a kiutat. Így működik az emberi elme.

Pipacs - 2016. 10. 25. 00:51

Peti1899

Nem Negan szempontjából volt céltalan, hanem egyáltalán a sorozat szempontjából, vagy ha az a szó jobban tetszik, értelmetlen. Semmit nem vitt előre, jó, felfogtuk, a fickó egy nagy g*ci, most jó szar lesz Rickéknek, stb. De ez nekem már nem elég, hogy odaszögezzen hétről hétre.

Amúgy winnie, javasolnék egy hét kérdését: Szerinted a TWD horrorsorozat-e?

Peti1899 - 2016. 10. 25. 00:57

fireblade
A szabadon engedés eléggé relatív.. Hiszen Negan hetente(?) fogja meglátogatni főszereplőinket. (És ki tudja mennyire figyeli meg őket.. Valószínűleg eléggé ) A folyamatos kontroll (börtön, tábor stb.), itt alapvetően nem játszik, hiszen neki olyan emberekre van szüksége, akik kaját, gyógyszereket, fegyvereket, stb. szereznek neki. Ezt egy rács mögül nehezen tennék meg. Persze benne van a kockázat, hogy a “nevelés” idővel eltompul és forradalomba csap át, de Negan szerintem ezt tudja jól, és ennek a legkisebb jelére újra szétcsaphatja valaki más fejét Rick csapatából.

Peti1899 - 2016. 10. 25. 01:06

Pipacs
“Kezdem” azt hinni, hogy mindig lesznek olyan emberek akiknek semmi se jó.. Ha nem történik semmi erőszak akkor az írok beszarik. Ha pedig erőszak történik, akkor az a sorozat szempontjából céltalan (egy poszt-apokaliptikus, “horror” sorozatról beszélünk..).
Tudod mit szokás erre mondani? Akkor ne nézd! :)

fireblade - 2016. 10. 25. 01:19

Peti1899:

Valszeg így van, de hogy egy klasszikus hercegnőt idézzek:
“minél jobban összeszorítja valaki a markát, annál többen csúsznak ki az ujjai között”

Pipacs - 2016. 10. 25. 01:19

Peti1899:

1. Te most a ló két oldaláról beszélsz, létezik egy “jól eltalált arány” nevű dolog is.

2. Attól, hogy nézem, még nem “kell”, hogy minden tessék benne, sőt. (De amúgy meg nem véletlenül említettem meg, hogy megfordult a fejemben a kasza is.)

3. A horror, ha ez tényleg az (nem), nem feltétlenül a brutalitástól lesz jó, már amennyire a műfajt ismerem.

winnie - 2016. 10. 25. 01:20

“Amúgy winnie, javasolnék egy hét kérdését: Szerinted a TWD horrorsorozat-e?”

nem hiszem, hogy sokakban felmerülne, hogy horror. vagy legalábbis a dráma, szappanopera, illetve akciósorozat sokkal hamarabb eszébe jutna.

de az megdöbbent, hogy fent volt valaki, aki azt hiszi, hogy a horror lényege a gorepornó. igen, vannak olyan filmek a műfajban, amik erre vannak kihegyezve, de a leghatásosabb horroroknak nem kellenek efféle, “ahogy azt móricka elképzeli”-KELLÉKEK.

“Look at the flowers” – nuff said.

a legjobb horrorok mindenféle trükk és hozzávaló nélkül is képesek csonti hatoló hatást előidézni. (és ezzel nem azt mondom, hogy egy twd-nek ezt kell csinálnia, csak magán a “definíción” ütköztem meg:)

a képregény, na, igen. az nem csak helyenként horror. az képes hatásos lenni. ott kirkman nagyon jó eszközökkel mutatja be a világot. és igen, ő sem ódzkodik a gore-tól.

utah - 2016. 10. 25. 01:42

Mondjatok még egy olyan műsort (sorozat, film, bármi), ahol a “gonosz” oldal képviselője ilyen hatásosan mutatta be a teljes kontrollálás képességét, ahol ilyen finoman (igen, finoman és lassan, építkezve haladva) jutott el lépésről lépésre egy hihetetlenül erős karakter teljes megtöréséig.
Mondjatok bármit, én nem nagyon láttam még ilyet és ez zseniális volt. Ebben benne volt nem kevés gyönyörű színészi játék, de a történet is úgy volt megírva ahogy azt kell – tűnhetnek jelenetek soknak (pl. az “elképzelem kik halhatnak meg” snittek nekem sem tetszettek), de a dramaturgiai részek igenis ott voltak: gyávák nem merték levágni Carl kezét? Az lett volna túlzott erőszak, nem ami addig történt. Mennyivel hatásosabb hogy végső döfésként eléri hogy az áldozat teljesen megtörjön, már könyörögjön neki és ekkor még Ő lehet az aki megkegyelmez, szívességet tesz.
Nem csak színtiszta erőszakot és kegyetlenkedést mutat, hanem azt is megmutatja hogy ha jóban vagy vele és azt teszed amit mond, akkor még ki is jöhettek, de legalábbis nem kell féltened az életed. Mindezt pedig csak érzékeltetve, nem a néző arcába tolva, Winnie :). És így sokkal nehezebb lesz ellene fordulni, nem lesz meg a végső elkeseredés, a “minden mindegy” ereje hozzá.
Mesteri. Karakterábrázolás, pszichológia felsőfokon. Zseniális rész volt.

winnie - 2016. 10. 25. 01:43

“Mindezt pedig csak érzékeltetve, nem a néző arcába tolva, Winnie ”

ne viccelj. az, hogy jó vagy közepes vagy nem jó a rész, azt mindenki eldönti, de épp ez az, hogy ez arcba lett tolva. és nem csak negan tolta arcba, hanem az írás és a rendezés sem tudta okosan megoldani, csak nagy kőkorszaki, fantáziátlan eszközökkel.

ahogy írtam fent, ezt a sztorit sokkal ütősebben, sokkal hatásosabban is meg lehetett volna valósítani. egy profi rendező ezt tette volna. ne feledjük, ma már nem michelle mclarenek rendezik a twd-t, hanem azok, akik képesek voltak részben feketefehérben prezentálni anno egy részt. sajnos kimerül az eszköztáruk a totál egyértelmű filmnyelvben, teljesen hiányoznak a nüanszok. ld. a vége jelenet az asztallal.

a mondanivaló egy filmben vagy sorozatban az, amit a néző a neki közvetített képekből leszűr. nem az, amit a készítők konkrétan úgy közölnek vele, hogy “te, néző, a mondanivaló most az, hogy…”. ez a különbség. lehet ‘subtle’ (nem tudom, mi a jó magyar szó rá) módon is megvalósítani, és lehet in your face.

redriot - 2016. 10. 25. 02:00

Szerintem sem volt jó rész, igenis túltolták az erőszakot. Eddig is voltak brutál jelenetek a sorozatban de itt átmentek a készítők erőszak-pornóba.

Nem volt itt semmi feszültségkeltés, semmi rendezés: premier plánban mutatták hogy két embernek fasírtot csinálnak a fejéből egy baseballütővel. Kb. szégyelltem magam hogy micsoda beteg, értéktelen szart nézek. Imádom a posztapokaliptikus sztorikat, jöhet a félelmetes, nyomasztó, sötét hangulat – de ez nem az volt. Ez egy primkón megrendezett rész volt.

Még ha az is a történet hogy agyonverünk két embert lehetett volna ezt máshogy is ábrázolni, rendezni. Egy jó rendező anélkül is képes hatni a nézőre hogy a behorpasztott fejű, kiugrott szemű Glennt premier plánban beszélteti a kamerába.

Nem kaszálom a sorozatot egyelőre – még pár részt csekkolok, és ha megint a régi Walking Dead lesz akkor maradok. De ha tartós lesz ez a “Serbian Movie – The TV Series” vonal akkor részemről ennyi volt.

Warlock - 2016. 10. 25. 02:04

A kritikával csak annyiban értek egyet, hogy nem ez volt sorozat legjobb része.

Azokkal vagyok, akik átérezték ezt az egészet. Akik kaszáról meg gagyiról, túltolásról beszélnek, azok csak önjelölt fennhéjazó esztéta nézőpontból ugatnak a partvonalról. Aki az elejétől foggva nézi és szereti a sorozatot az ezt a részt nem tudta megrendülés nélkül nézni. Sok volt? Sok. Kegyetlen? Mindenképp. De ebben a történetben erre volt szükség. A képregény is meglépte ezt. Kell a borzalom. Nem volt tökéletes epizód, de ez a TWD. Az eredeti is innen indul. Én láttam igazi emberi pillanatokat, amiket nem sok sorozatban láttam az utóbbi időben. Nekem ez a fontos. Nem akadok fenn részleteken.

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 10. 25. 02:11

Minden kalapom megemelem Jeffrey Dean Morgan előtt!

(Mondjuk már a Watchmenben imádtam)

Hét év után berúgta az ajtót, és megmutatta, hogyan kell itt színészkedni. Ami jó. Talán húzza majd a többieket is kicsit.

Andrew Lincolnt most húzta. Neki is pacsi.

Amúgy jó rész volt, vitt egy kis életet az 1-2 évig laposodó sztoriba. Így tovább!

Sancho Pansa - 2016. 10. 25. 02:35

Warlock: Te honnan tudod, hogy más mit érez? Az elejétől nézem. Rohadtul nem volt megrendítő. Helyenként mocsok volt, helyenként idegesítő, helyenként unalmas. Megrendítő? Nem. Elhiszem, hogy van, akit megrendített, de a kommenteket olvasva elég sokan voltak úgy, hogy rohadtul nem hatotta meg őket az, ami történt.

Silas - 2016. 10. 25. 05:20

szerintem az ég világon semmi gond nem volt vele. brutális, végig tele feszültséggel.

JDM meg Andre alakítása előtt meg le a kalappal.

derelye vágó - 2016. 10. 25. 05:45

Ez elég durva volt de elérte célját.

winnie - 2016. 10. 25. 05:54

silas: felesleges felháborodni és “akkor neked mi tetszik?”-ezni? ha valaki válaszol, akkor nyugodtabb leszel?:)

ld. mi például nem vagyunk különböző lapon, amit írtál, azzal én is mind egyet tudok érteni – sőt, szerintem sokan. a brutalitást és a feszültséget említem is, a színészeket nem, de ők is eléggé a topon voltak a szememben. és mégis, a végkövetkeztetés teljesen más. ez az, ami jelzi, hogy mennyivel komplexebb a tetszés/nemtetszés kérdése, mint pár rész összessége.

és ezért is volt számomra egyértelmű, hogy sokan oda lesznek az epizódért (naná!). viszont valahol fura, hogy vannak, akik a másik irányba nem látják, hogy az is teljesen egyértelmű, hogy olyanok, akiknek eddig nem volt bajuk a sorozattal, igencsak negatívan fogják megítélni a részt.

de ez nem baj, a gond akkor van, amikor valaki elkezdi kihívni a hóra azokat, akiknek a véleménye nem egyezik meg a sajátjával (a legviccesebb az, amikor valakinek az jön le, hogy akinek nem tetszett, az biztos “puha”), ahelyett, hogy érdeklődéssel olvasná a vele ellentétes kommenteket. legalábbis szerintem azok a legérdekesebbek és leghasznosabbak, főleg, ha ki vannak fejtve.

Seregély - 2016. 10. 25. 05:55

Hurkaval es Movieblonddal ertek egyet, visszataszito volt ez az eroszak. Ez a Negan olyan mint egy koncentracios tabor parancsnoka, borzalmas. Ki a fenenek van kedve egy ilyen ember tenykedeset nezni hetente? A TV megis csak a szorakoztatasrol szol, nem? Ez igy se nem vicces, se nem izgalmas, se nem gondolatebreszto, egyszeruen csak visszataszito.

irgum76 - 2016. 10. 25. 06:00

én azt nem értem, hogy “pffú most aztán tököt növesztettek a az írók Glenn kinyírásával”
könyörgöm az első 3 szériából kb 7 szereplő maradt meg ennek a sokszorosát írták ki és mind szerethető és/vagy erős karakter volt
azzal nem is lenne baj, hogy Glennek annyi (személy szerint én azért bánom egyik kedvenc szereplőm volt az elejétől fogva) de nem építettek fel új karaktereket akik a rivaldafénybe léphetnének
gyakorlatilag nincs senki akinek legalább a nevét megjegyeztem volna a kemény magon kívül
még Abraham távozása sem volt nagy hatással szimpatikus volt de azonkívül, hogy szivarozott meg néha behúzott valakinek nem sokat adott a sztorihoz

anno a Vészhelyzet volt ilyen a végén már nem maradt senki aki miatt érdemes lett volna nézni

Silas - 2016. 10. 25. 06:21

én csak azt nem értettem, hogy itt a 121 kommentből a nagy része azt írja, nem volt megelégedve és nem tetszett neki annyira.

dexike3 - 2016. 10. 25. 06:29

Negan felvezetése ezzel az esztelen erőszakkal még elmegy. Lehetett sejteni kire súlyt le Lucille. Viszont sokkal jobb szövegek kellenének Negannek ő ennél burtálisabban szórakoztató. Az évadon az javíthat, ha minél többet szerepeltetik a karakterét. Az utolsó pár perc Leftovers nyúlása miatt viszont felment bennem a pumpa. Komolyan így kell ezt megvalósítani. Tyreese halála is jobban volt kivitelezve az összes kliséjével együtt.

Kubevo - 2016. 10. 25. 06:43

Én ennél a résznél húztam meg a határt, részemről ennyi volt a Walking Dead. Aki erre izgul, nézze.

gatling - 2016. 10. 25. 06:56

Szerintem meg már régen láttam ekkora mocskos nagy ripacskodást, amit JDM itt leművelt. Egyáltalán nem félelmetes maga a karakter, csak a mocskos nagy túlerő miatt volt mindenki tehetetlen. Amúgy meg érdekes: ha csak a csapata harmadát ilyen úton toborozta, hogyan lehetnek ennyire homogének? Miért nem ontja ki valaki a belét az első adandó alkalommal, miután esetleg korábban megölte mondjuk egy családtagját? Nem volt ez egy jó rész, csak azért maradok, mert remélem tesznek bele valami átívelő szálat hamarosan (nem, nem ezt a gyenge bohóc szociopatát), amiért érdemes lesz nézni…

dexike3 - 2016. 10. 25. 07:01

gatling:
abszolút egyetértek, maga a karakter ennél sokkal mélyebb, mint ahogy JDM prezentálta. pláne, hogy nem olyan pszichopata, mint a Governor volt. (de most még úgy jön le). jobban kellett volna felvezetni az x évadon keresztüli zsarnokot…

ananiila - 2016. 10. 25. 07:10

Nem nagyon szoktam egyetérteni winnie-vel de most igaza van.
Két kedvencem volt a sorozatban, gondolom nem kell mondanom kik. :)
Ennek ellenére semmi érzelmet nem váltott ki belőlem a haláluk, mert volt fél év felkészülni rá.
Sokkal nagyobbat durrant volna a dolog, ha legalább az egyik kimúlt volna a 6. évad végén, és most nagyobb lett volna a döbbenet, hogy nincs vége a vérengzésnek.
Szerintem ezt a részét elcseszték. Kicsit vontatott is lett, de azért arra jó volt, hogy kíváncsi legyek a folytatásra.

pearl - 2016. 10. 25. 07:20

Engem sokkolt ez a rész. Mozdulni sem bírtam, teljesen hatása alá kerültem. Sok volt az erőszak, durva rész volt. De utána azt éreztem, hogy ez volt a legjobb rész a sorozatban. Nálam Negan abszolút bekerült minden gonoszok közül a leggonoszabbak dobogós (2.helyezett, 1. Joker forever) helyére.Nekem váratlan volt a 2. halál. Már megnyugodtam, hogy csak A.-t nyírta ki, ezért váratlan volt. Szörnyű volt látni a csapaton, Rick-en a félelmet, rettegést. Remélem Negan sokat fog szerepelni. Amit művelt JDM az zseniális. Hogy lehet ilyen imádni való mosollyal ilyen gonosz? :) Már a Supnat-ban is szerettem, de most megmutatta, hogy mennyire szuper színész. Hozzáképest a kormányzó sehol se volt, őt csak utálni lehetett. JDM-nak Emmyt, de azonnal!

gtoma - 2016. 10. 25. 07:23

Én azt hiszem jó pár részre kaszáltam a sorozatot.

Nekem ez nagyon nem jött be.
1) Én a zombi VS ember miatt nézem a sorozatot – bármennyire is “kevés” benne a zombi.
2) Ez itt és most az ÖRÜLT vs Emeriség volt, ilyen sorozatot sose néznék.
3) még a 2-es ponthoz képest is túl durva volt.

Volt már más sorozat is amit majdnem kaszáltam emiatt, de ott nem mentek el eddig. (az a scifi apokalioszis, nem ugrik be a címe)

gyerecske - 2016. 10. 25. 07:28

Én is úgy néztem a részt, hogy igazából mindegy lett volna kit(kiket) végeznek ki.Igazából egyik karakterhez sem kötődtem annyira, hogy megérintsen a halála.Talán jobb lett volna évadzárónak.
A hangulata viszont rendben volt a résznek.
Történettől pedig nem kell sokat várni, ez nem az a sorozat.

winnie - 2016. 10. 25. 07:29

gyerecske: mivel más nem nagyon van benne, és mivel van egy nagyon jó történettel rendelkező képregénye, ezért ha valamitől, a történettől érdemes várni sok mindent.

benne van, hogy valaki efféle elvárások nélkül néz sorozatot, de szerintem a többség örül annak, hogy nem adja le a szintet és vannak elvárásai. rég rossz lenne, ha azok nélkül kitartanának bármi mellett. illetve nem rossz, csak nem túl racionális. viszont másoknak sugallni, hogy “én leadtam a szintet, tegyétek ti is ezt”…, nos, mi értelme?

Quantumleap - 2016. 10. 25. 07:35

Daryll amúgy tuti meg fog szökni vagy Carolék szabadítják ki, vagy ilyesmi. De ha ez megtörténik, akkor az majd nyilván újfent kiborítja a bilit hőseink felé, hisz Negan valószínűleg neki is leadja a fenyegetést, hogy ha meg mer szökni, akkor páran még találkoznak Lucille-lal. Persze a fogság körülményei generálhatnak olyan pszichés állapotot, hogy az ember sz*rik bele a fenyegetésbe.

Quantumleap - 2016. 10. 25. 07:36

Arról amúgy tudni valami konkrétumot, hogy lesz-e Negan flashback epizód?

winnie - 2016. 10. 25. 07:41

Quantumleap: nem flashbackezik túl gyakran a twd, új karaktereknél főleg nem viszik túlzásba. ettől még lehet, de nem így szoktak történetet mesélni a sorozatban.

Silas - 2016. 10. 25. 07:44

Szerintem egy jó ideig benne lesz a sorozatban Negan. Meg amúgy tudjuk kiről kapta a nevét a bézbózütő

Robochef - 2016. 10. 25. 07:51

“Suck my nuts”
XDDDDDD
Jajj de röhejes volt. Mikor szegény Abraham kivégzése helyett, én azon izgulok, hogy kimondja -e a mágikus káromkodásokat. Aztán suck my nuts. :D Jajj istenem, de nehéz komolyan venni így. Értem én, hogy televíziós ilyen olyan szabályok, tradíciók, az amcsik lázadnának ha két agyrobbanás között hallanának egy fuckot,mindent meg lehet magyarázni, de attól még idiótaság marad.

Ami a részt illeti, ez a fél év várakozás minden hatást kiölt belőle nekem. Még arra is volt idő gondolni, hogy double kill lesz, mivel mindenkit meg kell lepni az íróknak. Igazából ez megint egy kihagyott ziccer, mert Abrahamet igazán le lehetett volna tudni a fináléban. Ott lett volna sokk faktor is, és még mindig be lehetett volna fejezni egy suhintásos cliffel az évadot. Glenn meg a sokk 2.0

dexike3 - 2016. 10. 25. 07:58

az jót tenne az évadnak, ha lenne egy komolyabb drámai szál (Neganen kívül). simán el tudnám képzelni, hogy Daryl a történtek súlya miatt kifordul magából és átáll Negan csatlósai közé (az előzetesek valami ilyesmit sugallnak). aztán valamikor megtörténik a visszakozás, csak jobban megírva, mint anno Andrea esetében.

Noxon - 2016. 10. 25. 08:00

Nem értek egyet most a cikkel. Lehet a cikkíró kezd bele fásulni, de teljesen rendbeb volt a rész.
Nem az volt a lényeg, hogy sok minden történjen. Hanem, hogy bemutassa azt a lelki terrort, kegyetlenséget amit Negan képvisel.
Szegény Ricket is sajnáltam ahogy bánt vele. Ilyen sokkos állapotban senki nem élné túl, ha kibodnák a zombik közé. Na meg amit a fiával kegyetlenkedett, stb.

Meg vajon ezek után hogy tudják majd őssze szedni magukat. Mondjuk remélem a kövi rész nem arról szól, hogy Alexandriában depiznek.

winnie - 2016. 10. 25. 08:01

Noxon: nyilvánvalóan az egyik következő rész alexandriáról és a depizésről fog szólni. egy másik arról, hogy carol és morgan hova megy a páncélos lovagokkal. egy harmadikban pedig bemutatják negan táborát daryllel. az 5. rész körül pedig kiderül, hogy merre fog menni az idei sztori.

de azon nem érdemes agyalni, hogy más mit gondol. ha belefásulnék, akkor nem lennék kíváncsi, hogy most mi jön. hogy mi lesz hilltopban, hogy hova megy carol és morgan. (vagy, hogy mit fognak termeszteni rickék alexandriában, hogy negannek adják:)

zero - 2016. 10. 25. 08:08

Állítólag Glenn elbújt Lucille alatt…semmi baja sem lesz, nyugi.

Futaki - 2016. 10. 25. 08:09

Így kell belekezdeni egy évadba. Megadni az alaphangot, kilátástalan helyzetbe hozni az embereinket, erős atmoszférát teremteni. Hogy aztán a második résztől jöjjön a sztori. Nekem abszolút bejött ez az első rész.
Az autókázás szerepét viszont nem értettem. Mit akart ezzel Negan?

Kormányzó - 2016. 10. 25. 08:41

Most tényleg az összes olyan hsz eltűnik, ami szembemegy a kritikával?

winnie - 2016. 10. 25. 08:43

Kormányzó: igen. mint látod, nincs is olyan komment, ami azt írná, hogy mennyire jó volt a rész. a kommented fölötti is mélyen egyetért.

Carol - 2016. 10. 25. 08:44

Nekem két kérdésem lenne a kommenteket olvasva:
1. Mi NEM “céltalan” erőszak/transzír a sorozat szempontjából?
2. Ha nem volt elég jó a rendezés, hogy lett volna jobb?

winnie - 2016. 10. 25. 08:45

Carol:

2. ezt egy rendezőtől kell kérdezni. 100 rendező 100 féle megvalósítást kínál, és nyilván abból mondjuk 50 jobbat, mint ez. és 50 rosszabbat. nekem speciel a kevésbé egyértelmű, in your face, bele az arcodba megközelítés lehet, hogy szerencsésebb. amikor nem elmondják a nézőnek, hogy mit kell éreznie és mi a helyzet, hanem csak utalnak rá áttétesen, ha sugallnak. itt _szerintem_ hiányoztak a finom filmes megoldások, (nyilván ez volt a cél) kicsit elefánt a porcelánboltban jellege volt az egésznek. a nüanszok sokat jelenthetnek.

csika7 - 2016. 10. 25. 08:48

Én meg pont most értek veled egyett. A 6. évad zárása és a mostani nyitás és a közte eltelt minisorozatok és Fear tökéletesen semlegesítették ezt a részt. Én csupán a megoldás miatt néztem meg az epozódot, mert az előző évad végén az értelmetlen húzások, a céltalan mellékszálak teljesen kiherélték a TWD-t. Szerintem nem lehet egy új évadot új lappal indítani, mintha az előzőben másképp történt volna. Nem lepett meg a második fejszétverés, nem tudtam megdöbbenni rajta. A gyászt meg elég Harry Potteresen oldották meg, slowmo sírásokkal. Ha bevállalós a rész, levágatja a gyerek kezét, vagy Rickét, még az sem lepett volna meg, de akkor azt mondom, bevállalnak… nekem skipp a sorozat, nem érzem értelmét a folytatásnak. Teljesen széthullott, nincs fősodor sem összeálló történet. Szívesen belinkelném a Honest Trailer eddig elkészült részeitt, de csak idézek búcsúzóul: Korall

Origen - 2016. 10. 25. 08:53

Bár nem olvastam vissza minden egyes hozzászólást.
De most komolyan.

Csak nekem volt ragadós JDM folyamatos vigyorgása? Ezzel kb. kiöltek belőlem mindenféle együttérzést és a részből mindennemű drámai faktort.

Én a nagy fújolókkal ellentétben nem kaszálom a sorozatot, a képregény nagyon sokszor brutálisabb, mint azt itt képernyőre merik tűzni.

Ez az évadnyitó maximum 6/10 így, évadzárónak jobban végzett volna.

Scale - 2016. 10. 25. 08:54

Akik azt mondják, hogy értelmetlen és öncélú volt Abe és Glenn kivégzése, gondolkodnak egy pillanatig is? O.o Kinek volt értelmetlen? Kinek volt öncélú? Negan pontosan tudta, hogy mi csinál. Egyrészt bosszút állt azért, mert Rickék ennyi emberét megölték, másrészt meg azért, hogy behódoljanak és őt szolgálják, és hogy legyen, akitől hetente beszedheti az adót. Mert eddig Rick volt a Jani. Le kellett törni a szarvát, példát kellett statuálni ezekkel a halálokkal.

Ez egy minden tekintetben zseniális rész volt, tökéletesen érthető volt minden cselekedet benne. Számomra ez 10/10 volt!

winnie - 2016. 10. 25. 09:02

scale: miért mondaná bárki is, hogy a gyilkosság volt értelmetlen és öncélú? mondja valaki? főleg, hogy mindenki tudta, hogy mi fog történni? továbbmegyek: sokan már várták is nagyon, hogy mikor fognak kinyírni egy-két karaktert és még örültek is.

páran biztosan leírják, hogy mit kifogásoltak. nem azt, hogy megölték X-et vagy Y-t. mondom, az már a hatodik évad végén kiderült, hogy nagyon csúnya, brutális vég ér valakit. akkor nem merült fel semmilyen öncélúság.

micc - 2016. 10. 25. 09:05

Még egy “öncélú” és a kommenteket kaszalom, komolyan! :D Ebben a sorozatban mondjatok már egy másik okot a gyilkolasra! Oké, van hogy kegyelemből, hogy ne szenvedjen/ne változzon át, de ennyi. A hentelessel nyilván nem örömöt akarnak okozni.

Amúgy olvastam külföldi kommenteket és mindenki picsog hogy mennyire durva volt. Sevennél a pont, érdekes hogy eddig nem volt durva :D

winnie - 2016. 10. 25. 09:06

micc: ld. eggyel feljebb. nem a gyilkolás öncélúságáról van szó, a filmes eszközökkel történő ábrázolása viszont lehet.

nyilván nem fogja mindenki annak tartani, de ezeknél az eseteknél óhatatlan, hogy legyenek olyanok, akik úgy tartják, hogy csak azért van brutalitás, hogy legyen brutalitás, és nem azért, mert jobbá teszi a sorozatot, elősegíti a történetet, vagy a lelkiállapot ábrázolását. az öncélúság mindig lenézett filmes húzás – a kérdés csak annyi, hogy itt valóban azok voltak-e a twd-sek, vagy még éppen a határ jó oldalán valósították meg a dolgokat. aki nagyon kicentizi, az sosem fog 100%-os elismerést aratni, de nyilván nem is ez a cél. a twd most nem űzött biztonsági játékot készítői szempontból, az egyszer biztos.

Geri - 2016. 10. 25. 09:12

Zero:

Ez!! :D

Quantumleap - 2016. 10. 25. 09:13

winnie: De Neganhez szerintem nagyon is passzolna egy önálló eredetepizód. Pláne ha az látnánk, hogy a járvány előtt egy totál normál fószer volt. Nem is tudom, ő valahogy az a karakter, akinek az előzményeit az ember inkább vizuális elmesélésben látná szívesebben, semmint szóbeliben.

winnie - 2016. 10. 25. 09:15

Quantumleap: igen. másrészt lehet, hogy azt gondolják, hogy olykor hatásosabb a köd, ha az ember sosem tudja, hogy honnan ez a gondolkodásmód. akkor a néző számára még rémisztőbb lesz a figura. ha nem értik a logikát az őrület álcája mögött. ha lesz is ilyen, lehet, hogy érdemes vele várni 1-2-3 évet, addig nem elhúzni a függönyt.

na, megyek írni a reggeli híreket, most már csak read only leszek. ennyit kommentet rég írtam egy posztba:)

Laja - 2016. 10. 25. 09:16

Ez a rész már elérte az öncélú ostoba erőszak olyan szintjét, hogy én is kaszáltam. Főműsoridőben, gyerekek által is előszeretettel nézett sorozatban ilyen brutalitást még nem láttam. Az ilyen fejszétverős jelenet Gaspar Noé Visszafordíthatatlan c. filmében volt kifejezetten sokkoló néhány éve (az erőszakolós jelenettel együtt), de úgy tűnik az ingerküszöb már annyira fenn van, hogy ezt főműsoridőbe is beteszik. Nem tudom mi lesz a következő, de úgy tűnik ez kell a népnek..

Erika976 - 2016. 10. 25. 09:24

Nincs még egy sorozat amit ekkora lelkesedéssel néztem és 40 vagyok, úgyhogy ez nagy szó, de ez kib..szott szar volt. És nemcsak azért mert megöltek két nagy kedvencemet. Már aludtam rá egyet, de még így sem értem, mire volt jó ez. Egyáltalán nem volt meg a TWD feeling. Ha most kezdtem volna nézni a sorozatot, itt elég is lenne belőle, de még így is lehet, az lesz.

Ronaldo - 2016. 10. 25. 09:38

micc: Sejteni vélem miért írják, hogy “öncélú”. Helyette én inkább a hatásos szót használnám. Ugyanis meg kellett mutatni a már kicsit elszállt Rickéknek (a nézőknek), hogy nem mindenhatóak. Őket is el lehet taposni. Most egy olyan pszichopata zsenivel állnak szemben, aki minden tekintetben fölöttük áll.
Persze értem én, hogy az emberi psziché lázadozik, amikor a szívéhez már közel került szereplők, ilyen brutális halált halnak. A néző számára a főhősnek csak a nemesebb vég elfogadható, az ilyen dicstelen és megalázó trancsírozás disszonanciát okoz a lelkében. Hát ezért vannak felháborodva. Dühösek és azt írják, hogy öncélú.

Sancho Pansa - 2016. 10. 25. 09:48

Ronaldo: Te láttad a The Walking Dead első pár szezonját? Vagy szerinted a többi néző nem látta? Még hogy a “néző számára a főhősnek csak a nemesebb vég elfogadható” Eddig is tele volt nemes végekkel a sorozat. Ráadásul fél éve, amikor lement a finálé, akkor szerinted volt, aki nemes végben reménykedett? Ne viccelj már.

Amúgy neked ki került a szívedhez közel? Gondolm, nem Aaron vagy Eugene vagy Sasha. Kit érdekelt az évadok óta csak szenvedő, folyton nyüszítő Glenn? Milyen jó kis karakter volt annak idején, erre 1-2 éve nyálas és jóllakott ovis lett, árnyéka önmagának. Szerintem már nagyon sokan várták, hogy mikor fog végre meghalni, főleg azok után, hogy ennyiszer meg akarták ölni, de nem sikerült.

Benzin - 2016. 10. 25. 09:56

Akceptálható álláspont, ha valaki túl sűrűnek, töménynek, céltalan aprításnak találta ezt a 40 perc terrort és úgy érzi, a kívánt hatást nem érték el vele a készítők, sőt, inkább visszafelé sült el az egész akció. Az összes körülményt megvizsgálva, ez elfogadható.

Mint ahogy reményeim szerint az is, hogy én személy szerint kiválóan szórakozok azokon a kommenteken, amelyben a szerző rádöbben, hogy ugyan milyen sorozatot is nézett ő az elmúlt 6 évben 83 epizódon át: DD

Ronaldo - 2016. 10. 25. 09:57

Sancho Pansa: Bírom, amikor valaki leírja a személyes élményét, és utána azt tekinti a többség véleményének. Próbálom megérteni miért siránkoznak, szerintem az lehet az oka amit írtam. Mellesleg nem mindenki közönyös. Rengeteg fb kommentben meg hüppögnek “szegény” Ab vagy “szegény” Glenn miatt, szóval vannak bőven ellenpéldák is.

Geri - 2016. 10. 25. 10:01

“What ? Was the joke that bad?”

Mates11 - 2016. 10. 25. 10:03

“Én ennél a résznél húztam meg a határt, részemről ennyi volt a Walking Dead. Aki erre izgul, nézze.”

Már bocsi,de ha jó emlékszem 5. évad kezdetén embereket véreztettek ki vájúba kannibálok,Rick egyszer kiharapott egy nyakat,Carol meg virágba lőtt egy kislányt…szóval ezekre még neked is állt? :D
A képregényt bár nem olvasom,láttam ezeket a képsorokat,úgyan így zajlott vagy még durvábban,nem hinném hogy az baj lenne,ha képregényhű,aki meg nem bírja ne nézzen végig 7 évadot utána meg vagdalkózzon.

Volt sok rossz megvalósítás,és az eleje meg vége unalmasnak éreztem,de ilyen föellenséggel lesz ez izgalmas,érzésre Darylt egy időre átnevelik,aztán a végén biztos hogy ő szúrja hátba Negant. :D

krisz - 2016. 10. 25. 10:12

winnie – 2016. 10. 24. 23:20

(egyébként, ha már daryl, kicsit esetlen húzásnak érzem, hogy pont őt elviszik… nyilván be kell mutatni a körülményeiket, és kell valaki “belső ember”, és oké, hogy van előtörténete dwighttal, de mi volt negan célja ezzel? ha rick-kel szemben leverage, akkor nem biztos, hogy őt kellett volna vinnie. bár nyilván lehet, hogy van annyira kivagyi, hogy megmutatja, hogy még egy darylt is simán megrendszabályoz.

Nem ez volt Negan célja. Negan maga mondta, hogy tetszik neki Daryl, mert tökös fickó és mostmár az övé.

Sheriff Hood - 2016. 10. 25. 10:13

Ahogy látom, ami elsősorban megosztja az embereket, az a gore és a bemutatott erőszak mennyisége. Jó kérdés, hogy mennyire volt szükség erre, mert a színészek nagyon hiteles reakciókat hoztak, külön kiemelném Maggie-t, Sashát és Eugene-t. Ugyanakkor biztos vagyok abban is, hogy ha csak az első ütést mutatták volna mindkét esetben és utána csak a csapások hallatán összerezdülő, síró színészeket, akkor sokan megint parasztvakításról, megúszásról, olcsó húzásokról beszélnének.

De tény, hogy az eredetiben is ez volt talán a legsokkolóbb, legrészletesebben ábrázolt erőszakos jelenet, és bár ott jobban működött, akkor is megvezették kicsit az olvasót két oldallal korábban (race card, aki érti érti, ezt a sorozatból kihagyták, talán jobb is így). Ezzel együtt, amikor én horrorról beszélek, nem is elsősorban a gore-ra gondoltam, hanem a tegnapi epizód kapcsán Rick utolsó próbatételére, illetve a Carol és a kislányok esetére, meg mondjuk Terminusra és a vágóhídra. Alapvetően tényleg inkább drámáról, akciósorozatról beszélhetünk (a szappanopera azért erős szerintem), de mivel mindig az eredetiből indulok ki, ezért említettem a horrort. De nem véletlenül teszik ki az “erős idegzetűeknek” feliratot sokszor, mert mégiscsak egy zombiapokalipszis adja a keretet, nem a gazdagok és szépek fényűző élete.

sorozatfan - 2016. 10. 25. 10:13

Ezen a Negan csávón én csak nevetek. Nem vagyok rendszeres néző, kb. a harmadik évad felénél megvolt a kasza, én addig bírtam a szenvedést. Így “kintről” nézve ez a kemény badass macsó brutál fickó annyira nevetséges, hogy nem bírom megállni, hogy röhögjek rajta. Ha Arnie lenne ott a Terminator 1-ből, az más lenne, de ez a fickó “pszichopata zseni” :D . . . ááááá, hagyjuk. Plusz odatesznek elé sok-sok részen keresztül szenvedtetett, teljesen 0, sehonnan sehová nem tartó egykaptafa karaktereket, és jajajajjaj, izgulnom kéne, kit vág agyon. Ez maximum csordulásig tüzelt, elvonásos tünetekkel rendelkező, twd-re TELJESEN rákattant embereknél működhet, és ott is csak úgy 1 napig, míg le nem ül, és nem jön a csalódás, TWD módra (aztán a morzsolódás, ki – mikor adja fel). Jópár évada tart már ez a szenvedés béna főkarakterekkel / ellenfelekkel (vagy azok nélkül). A Kormányzó is . . . áááá, ő se volt kutya.

Én csak annyit kérnék – innen, Magyarországról – Negan papától, hogy verje már agyon mindet, utána lője főbe magát, és legyen vége :D

Ehhez képest btw a Fear of the Walking Dead nem is rossz sorozat. Kis szódával elmegy, ott (még) nincsenek ennyire rákattanva a vérre, meg a szappanoperás szenvedtetésre.

Sancho Pansa - 2016. 10. 25. 10:19

benzin: Vagy csak magadon röhögsz, mert azt hiszed, hogy a TWD eddig ilyen volt. A többség eddig nézett egy zombis szappanoperát, amiben a túlélés fontos dolog és olykor tesznek is annak érdekében valamit. És a folytatásban is azt fog nézni. Ez most egy ilyen rész volt, nagy dolog. Csak attól, hogy most nagyon keménynek akartak látszani, szerinted bármi meg fog változni? Dehogy. Ha pedig negatív a visszhang, vagy csökken a nézettség, akkor pláne visszamegy minden a régi kerékvágásba.

doki - 2016. 10. 25. 10:28

Mennyi negatív komment. Kb. a 20. után már nem olvastam időhiányában.
Szóval maga a rész tényleg végletekig erőszakos volt ,de az események olyan szinten megválltoztatták az alapfelállást ,hogy szerintem érdekesnek ígérkezik a folytatás.
A heti legjobb sorozatepizód és a legnagyobb heti csalódás első helyére is meg van a tippem. :)
Ez így jó. Sokan sokféleképpen látjuk a dolgokat.

ferences - 2016. 10. 25. 10:40

Teljesen rendben volt a nyitó epizód .
Azokkal értek egyet , akik kiemelték JDM és AL színészi játékát . A halálsnittek a helyükön lettek kezelve .
A kocsikázás , ahogy írták ” Give me my axe . ” adta magát .
Ilyen nézettség mellett mindig többen írnak be azok , akiknek gondjuk volt , fájt nekik a rendezés , írás ,színészi játék . Meg hogy kaszálták .

Benzin - 2016. 10. 25. 10:43

Sancho Pansa – 2016. 10. 25. 10:19

Mi a kérdés?

Jeol - 2016. 10. 25. 11:05

Annyira nem volt tétje a kivégzésnek, hogy elképesztő. Nagyon nagy mellényúlás volt a készítők részéről, hogy ezt tették meg cliffhangernek. Ha az ember felkészül a traumákra, akkor azok egész egyszerűen nem rendítik meg annyira. Most is ez történt szvsz. Nálam pluszban még az is közre játszott, hogy már kicsit belefásultam a sztoriba(ezzel nem azt mondom,hogy rossz). Titokban remélem, hogy a fél-3/4 csapatot kinyírják, és vissza tér a sorozat az első 1-2 évad tematikájához, mármint csoportdinamikát tekintve (kevés szereplő, bizalom nélkül, stb stb).

Jeol - 2016. 10. 25. 11:06

*reméltem

Jeol - 2016. 10. 25. 11:13

A brutalitáshoz: ez is az emberi természet része. A pszicho/szociopaták az ilyen szituációkban igazán önmaguk lehetnek, és igen, vannak/voltak olyan emberek, mint Negan. Minden háborúban megmártóznak az ilyen őrültek, és még a normális emberek is gyakran folyamodnak kegyetlenséghez. Több évvel a zombik megjelenése után egyértelmű, hogy akik odáig eljutottak már, mint Rickék, azoknak nagy része pszicho/szociopata, mivel hasonló helyzetekben is nekik a legnagyobb esélyük a túlélésre (nyilván nem zombijárványra, hanem a fentebb említett háborúkra gondolok).

Nekem pont az volt a bajom eddig, hogy túlságosan lightos volt az erőszak ábrázolása. Én sem arra vágyom, hogy emberek fejét verjék szét 25 bézbózütéssel, de a brutális módja, még mindig “reálisabb”, mint az, hogy évadonként lelőnek pár embert.

winnie - 2016. 10. 25. 11:18

jeol: ha arra célzol, hogy akik 5 évet túlélnek, akkor azok nagy része továbbra is normális ember – mint ahogy előtte is az volt. a walking deadben szereplők nagy része is normális – ld. alexandria vagy hilltop és a sok-sok egyéb közösség lakója. szülők, gyerekek a kis életterükön. akik a folyamatos túlélést nyomják, mint rickék, azok valóban mások lehetnek, de még közülük is sokan ellenállhatnak.

Jeol - 2016. 10. 25. 11:20

Tényleg utolsó komment. :D

Rick színészi játéka meg szerintem borzalmas volt. A rész 3/4-ében hozta a borzasztó mimikát és az egysíkú hangsúlyozást, aztán amikor Carl-ért kellett könyörögni, akkor egyszerűen nem volt hiteles a dolog.

Tudom g*ci vagyok, de ne legyünk már elfogultak.

Negan viszont kifejezetten jól hozta a karaktert (nem véletlen, sokkal jobb színész).

Pipacs - 2016. 10. 25. 11:23

“Állítólag Glenn elbújt Lucille alatt…semmi baja sem lesz, nyugi.”

Ezen besírtam…, köszi! :D

“nem hiszem, hogy sokakban felmerülne, hogy horror”

Hát, winnie, elég sokan írták itt is, hogy ez az, és ezért nem értik, mi baj a vérengzéssel. Amúgy az a vicces, hogy én tökre értem, mit akarsz mondani, nagyjából hasonlót gondolok, de nagyon sokan nem vágják, hogy nem a vér, meg a brutalitás a bibi, hanem a fölösleges mennyiség ezekből. Legalábbis én így tudom megfogalmazni ezt az egész katyvaszt, ami lassan 200 hozzászólásból látszik.

winnie - 2016. 10. 25. 11:26

jeol: szerintem nagyon jól átjött, hogy mennyire össze van zuhanva, hogy mennyire semmivé lett a világa. lehet, hogy az eszköztár túl “intenzív” vagy nem hagy kétséget az érzéseiből, de én pont arra gondoltam, hogy a színésznek ez elég megterhelő lehetett.

Candy - 2016. 10. 25. 11:29

Mennyit fejlődött és durvult a sorozat..bár nem néztem,hogy az első évad óta mennyire változott az írói gárda,többen írták,rendezték.
Viszont mindig eszembe jut az első rész ártatlan zombija;Morgan felesége,aki a kilincset forgatva akart a házba jutni. :) :) azóta mennyit változtak a zombik is :D

j0cka - 2016. 10. 25. 11:31

Negan felépítette az egészet fejben. Abrahamet nem az ec-pec közben választotta ki, ez csak a terror felépítésének egyik eszköze volt. Abraham volt a legnagyobb darab ereje teljében lévő férfi, ki kellett iktatni, valószínűleg a csapat egyik elismert tagja aki a vezető(Rick) feltehetően jobb keze de mindenképpen közeli embere. Az egész inkább a csapat pszichológiai megtörésére irányult ez volt Negan célja is. A kocsikázást Rickel is felépítette fejben előre, mikor tisztogatta a fejszét és átadta neki megjegyezte, hogy vegye el mert van egy olyan érzése,hogy hamarosan kelleni fog az a fejsze és aztán oda is adta neki a Carl kezének amputálása céljából. Egy dolog érdekelte, a csapatot megszerezni a félelem erejével és végül még Rick is beadta a derekát. Jeffrey Dean Morgan valóban ripacskodott de ez a szerep ezt kívánta meg, egy sereg élén áll, ő a tábornok, muszáj parádéznia néha és megmutatni a többieknek, hogy igen ő bármit megtehet mert elérte az emberei közt, hogy senki ne merje megkérdőjelezni a döntését, valamint nem áll felette senki. Szerintem egy jó rész volt ami a hangulatot illeti, az ábrázolás már kicsit átment goreba, de nekem személy szerint nem volt ezzel sem bajom. Andrew Lincoln is kitett magáért. A fejsze visszahozás közben bevágott *csak, hogy ne vesszen el a leforgatott anyag* fejbe vágások voltak azok amik szerintem is már kicsit túl lettek tolva. Azoknak nem volt ott semmi értelmük vagyis ha éppen 2 közeli emberedet akik közül legalább egyet elvileg a családtagodnak tekintesz péppé verik a fejét utána valóban nem fogod a többiek halálát magad elé vizionálni, sokkal inkább azon pörög az agyad amit láttál. Maggiet alakító színésznő(Cohen) mintha nem jó rendezői utasításokat kapott volna, Daryl elvitelére olyan hevesen reagált mint a férje halálára… Valaki kiakadt azon a részen mikor Simonnál volt filc, valószínűleg nem először csinálják ezt Neganék, hogy valakit teljesen megtörjenek. Későbbiekben szerintem látunk még Negan pszichológiai játékaiból. 8/10, hátha nem fulladunk ki most évad közben, itt most van sok lehetőség valami érdekes történet létrehozására.

ayren - 2016. 10. 25. 11:34

Csatlakozom azokhoz, akik szerint a brutalitást túltolták, nekem is egyszerűen sok volt, és más nem is történt eben az epizódban.
Viszont azoknak, akik a korábbi posztoknál úgy gondolták, hogy Ricket már szinte semmi nem választja el a pszichopata gyilkosoktól, itt a válasz: ég és föld a különbség Rick és Negan közt. R. egyszerűen egy normális ember, akit megkeményítet és megváltoztatott a túlélésért folytatott harc, de azért még megőrizte a moralitása nagy részét, ellentétben N.-nel.

peeety - 2016. 10. 25. 12:05

Amúgy én tényleg nem értem ezeket a reakciókat.
Lincoln játéka rossz, JDM-é még rosszabb. Szerintem teljesen rendben volt mindenki ebben a részben.

beforesunset - 2016. 10. 25. 12:24

“Főműsoridőben, gyerekek által is előszeretettel nézett sorozatban ilyen brutalitást még nem láttam.”

:DD Topkomment! 6 évad után már talán leeshetett volna, hogy ez egy kábeles horrorshow, nem a Szívek szállodája. Ütős (:D) rész volt, a béna évadzárás után kénytelen voltak a direkt erőszakhoz nyúlni a készítők, és működött is. Jeffrey Dean Morgan és Andrew Lincoln popcorn-sorozathoz mérten akár kiemelkedőnek is mondható alakítást hoztak. Most várom a folytatást.

bellarea - 2016. 10. 25. 12:58

Én elégedett voltam a résszel, azért sokan elfelejtik, hogy a Walking dead valljuk be, nem egy HBO-s minőségű sorozat, és sokan azt várnák. De örülök, hogy mindig próbálják túlszárnyalni önmagukat.
Abraham halála nem lepett meg, túl erőszakosan építették az ő szálát az előző évad utolsó részeiben, szinte tudtam, hogy ő lesz. Glenn halála sem ért váratlanul, nem nagyon tudtak mit kezdeni vele, illetve kíváncsi leszek, milyen lesz Maggie nélküle, hiszen kb. a kezdetek óta együtt voltak. Ami meglepett az a Carl dolog volt, sejtettem, hogy nem fogják levágni a karját, de nem voltam benne biztos, mert hát mindig Carlt nyomorítják. Egyébként én úgy gondolom, az ő halála szakítaná el Rickben azt a láncot, ami még az emberséghez köti, és ebben különbözik Negantól.
Neganról: szerintem ilyen jó főgonosz még nem volt ebben a sorozatban, várom, hogy jobban kidolgozzák. Hogy mihez kezdenek vele Rickék, jó kérdés, túlerőben vannak, a megoldást szerintem Carolék hozzák majd. Meg a fekete, tigrises fickó, akit már nagyon várok.

Gab - 2016. 10. 25. 13:18

Sokan mondják hogy túltolták az erőszakot! Engem is sokkolt az epizód de itt egyértelműen az volt a készítők célja hogy Rickékkel együtt a nézőket is megtörjék. Így lett hiteles hogy mért hódolnak be , éreztessék hogy itt nincs választásuk.Itt nem csak egy kormányzó féle fő gonoszt kaptunk hanem egy keményen pszichopata szadista gyilkost akivel nincs kecmec.Nagyon bele tudtam élni magam a szereplők kilátástalan helyzetébe, megtört engem is Neagan,zseniális rész volt.

sleepwalker77 - 2016. 10. 25. 13:42

Ez valami rohadt jó rész volt, végig izgalmas, feszült, Negant pedig nagyon eltalálták.
Jó kis évad lehet ebből.

Adrian - 2016. 10. 25. 13:42

Glenn olyan sandán nézett az első puszi után, a szeme sem állt jól… :)

ayren - 2016. 10. 25. 13:49

Hát nem tudom, én nem éreztem azt, hogy megtörtek volna. Rick talán átmenetileg, a többieknél inkább a sokk hatása jelentkezett. Szerintem ha csicskázni is fognak, csak ideig-óráig, amíg kitalálják, mit hogyan.

ayren - 2016. 10. 25. 13:51

Ja, és igen, egyértelmű, hogy a kiút Carol és az új banda vonalán adódik majd.

winnie - 2016. 10. 25. 13:55

(OFF: ha már brutalitás vagy túltolás, pont most hozom fel magam az AHS-sel, és azért itt sem fogják vissza magukat, kalapáccsal vernek szét fejeket (csak a twd-vel ellentétben mutatják is), emberek karjait tépik ki, kampóval húzzák ki élő ember beleit és kisgyerekek fejét zúzzák be kővel, de ugye pár hete országos sorozatban is sor került lefejezésre, meg megerőszakolás/felgyújtás kombóra. ezzel csak azt jelzem, hogy aki szóvá teszi a twd nyitánya kapcsán dolgokat, az biztos, hogy nem (csak) azt, hogy agyon vernek benne két embert.)

winnie - 2016. 10. 25. 13:57

ayren: ez csak akkor igaz, ha adódik kiút. de én (nem ismerve a képregényt) nem érzem, hogy most arra indulna el a sorozat, hogy kiutat kínáljon, vagy esetleg elintézzék negant. idővel alárendeltségi viszonyból lehet mellérendeltségi, de a közeljövőben szerintem nincs benne felülkerekedés.

ayren - 2016. 10. 25. 14:06

winnie
Hát én sem ismerem a képregényt, úgyhogy nyilván hátrányban vagyok azok szemben, akik olvassák.
Csak az eddigi sorozattörténetből tudok kiindulni, annak pedig általában az volt a logikája, hogy Rickék valahogy felülkerekednek. Nyilván kell hozzá min. 1 évad.
Azt viszont pszichológiai szempontból kétlem, hogy mellérendeltségi viszony lehetne ebből a szituból – amennyiben ezen azt érted, hogy Rickék hosszú távon képesek lennének betagozódni a Negan által kínált világrendbe.

ayren - 2016. 10. 25. 14:30

winnie
Az új bandát meg természetesen úgy értem, hogy nyilván potenciális szövetségesei lennének Rickéknek, hogy megdöntsék N. uralmát.

dexike3 - 2016. 10. 25. 14:44

azt ne felejtsük el, hogy azért szálltak Negannal szemben mert több élelemre erőforrásra volt szükségük. de most Negan elszedi majd amijük van, úgyhogy nem lesznek puszi pajtások szerintem.

Lubimov - 2016. 10. 25. 14:52

Nem értem, hogy mire volt jó ez a töménytelen és realisztikus erőszak. Szerintem nem ad semmit a történethez ráadásul amilyen lelki nyomorék roncsok lettek a karakterek ezután, csoda ha bármi értelmeset tudnak még cselekedni. Ha pedig pár nap alatt lerázzák ezt a sokkot magukról a karakterek, akkor tényleg a vicc kategória ez a sorozat. Amúgy a terhes Maggie nem nagyon rosszul volt azért indultak el Hilltopba? Mert itt meg mintha semmi baja nem lett volna úgy nézte végig a szerelme halálát.
Javaslom, hogy legyen még brutálisabb a sorozat égessék ki kutyák meg macskák szemét cigivel, aztán gyújtsanak föl benne élő állatokat végül meg egyék ki a gyerekeik szemét a szüleik miközben kibelezik őket. Vagy egyszerűen vágjanak be ISIS lefejezős videókat vagy balesetek felvételeit az még sokkolóbb lenne.
Véleményem szerint az öncélú erőszaknak semmi értelme még akkor sem, ha hűek akarunk maradni a képregényhez.

Bagosz - 2016. 10. 25. 15:39

” winnie:nem mindegy, hogy egy ember egy nemembert öl, vagy embert a túlélésért. a kettőt ne mosd össze. de ettől még mindig vicces olvasni, amikor valakiben az merül fel, hogy az emberek többsége gyilkos, stb. mármint embergyilkos. az emberek többsége ebben a világban is olyan, mint az alexandriaiak, a hilltoposok és a többiek. élnek, megélnek, túlélnek. gazdálkodnak. nulla agresszióval. a többség itt is ezt tenné.2
Azért szerintem ebben a posztapokaliptikus világban jóval több az erőszaktevő,sokkal több ember fordul ki magából,válik gyilkossá.Lásd:háborúk.

kardos - 2016. 10. 25. 15:50

Nekem is annyira brutális volt az évadnyitó, hogy elgondolkodtam, nézzem-e tovább. A zombigyilkolászás nem ugyanaz a kategória, mint az emberek megölése, pláne ilyen slasher horror stílusban. Ha a túlélésért való küzdelem evolúciója ilyen hentesmészáros állatokat teremt, akkor valójában semmi értelme a túlélésnek. Ilyen világban mi értelme élni? Meghunyászkodva, behódolva, vinnyogva vegetálni???

NoFearthewalkingdead - 2016. 10. 25. 15:53

Nem tudom, engem valahogy jobban sokkolt, amikor a Terminusban a vájúnál térdepeltek és sorba vágták el a torkokat, mint a libákét, vagy amikor az egyik kislány megölte a másikat, aztán Carol-nak meg őt kellett lelőnie, vagy amikor Glenn felett széttépték azt a fickót a zombik (igaz, akkor azt hittük, h Glenn-t).

ayren - 2016. 10. 25. 15:53

Bagosz + winnie
Bagosszal értek egyet.
Mi most, a 21. század elején Európában egy agresszió szempontjából erősen szabályozott világban élünk, nem ebből kell kiindulni.
A TWD-ben összeomlott a társadalom, minden szabályozó mechanizmusával együtt, tehát alapból nő az emberek közti tényleges (fizikai) agresszió.
Az más dolog, hogy az alexandriaiak védett környezetben éltek Rickék érkezéséig, de a posztapokalipszisben az az anomália, a múlt egyfajta zárványa, a túlélő többség számára nem az a jellemző. Egy ilyen környezetben nyilván működnek még a régi mechanizmusok és gátlások. Lásd Carol, aki a környezet hatására tökéletesen megváltozott az első évad óta. Ha Alexandrában éltek volna, a férje még valszeg most is verné, és marad az a személy, aki volt.

winnie - 2016. 10. 25. 16:02

kardos: nem kell vinnyogni. a való életben is adózol, itt is, csak itt egy pszichopatának – nyilván nem ugyanaz, de a koncepció megvan a mi világunkban is. a hilltopi közösség eléggé jól elvolt, nem látszott rajtuk semmi vegetálás. ebben a világban is lehet nyugodt élete az embernek akár a családjával is.

más kérdés, hogy ezt elfogadni sem kell. de ha az ember nem tud tenni ellene, akkor behódol. dőleg, ha ígéretet kap, hogy nem éli behatás az életterét.

winnie - 2016. 10. 25. 16:07

bagosz: lehet, de szerintem adja magát, hogy világszinten vagy akár amerikában kialakult sok, zombiktól védett közösség, akiknek a tagjai nem fogják kockáztatni a bizotnságukat. nyilván vannak erőszakos csoportok is, de ők egyrészt ritkitják egymást és egyre kevesebben lesznek, másrészt rátelepdnek a békés közösségekre, mint negan, hogy kiskirálykodjanak. ebben nincs ráció?

Nok3dli - 2016. 10. 25. 16:12

Alig kevesebb mint egy nappal a rész után ide új véleményt írni már nehéz lenne :D
Nekem is túl sok volt az erőszak ebben a részben.
De nem azért, mert nem bírom ezt nézni, hanem mert “a semmiből jött”…

Az előző évad végig erre az estére és a nagy találkozásra volt felépítve, akkor adott volt a hangulat és mi is nézők fel voltunk erre készítve, de így fél év rápihenés után ez nekem sok volt.

A brutális vérengzés közben azon kellett gondolkodnom most akkor ki is ez a faszi, hogy kerültek ide, miért is mentek neki Rickék? Teljesen kiestem ebből a hangulatból és a dráma helyett tényleg horrort kaptunk. Ha ez az előző évad utolsó része, akkor valószínűleg tetszett volna.

Ugyanakkor most vagyok a leginkább kíváncsi, hogyan fognak visszavágni, és merre haladnak tovább a szereplők és a történet.

Khaal - 2016. 10. 25. 16:14

Megértem azt is, ha valaki úgy érzi túl volt tolva az erőszak, és az is tény hogy megint eléggé el volt nyújtva egy 10 percben lerendezhető szituáció.

Viszont: én azt tartom igenis kellett a visszataszító, undorító erőszak. A csapat többi tagján nem jött át annyira, de Rick “utazása” szerintem nagyon szépen le lett rendezve. Kellett neki egy kis idő, hogy felfoghassa hiába is sikerülne esetleg kinyírnia Negant, a jelenlegi szituációból sehogysem tudná úgy kihozni a csapatot, hogy az ne járjon már számára is bevállalhatatlan áldozatokkal. Kissé szerintem is rosszul volt felépítve az évadzáró-évadnyitó, itt a kommentek között is látom, hogy sokaknak még mindig nem jött át mennyire kilátástalan a szituáció. Én tartoom magam ahhoz, hogy ezt meg kellett lépniük az íróknak, véleményem szerint a terminusi szabadulás és az alexandriai zombirtás után már nagyon kellett egy igazi fájó pofon Rickéknek.

G0thM4n - 2016. 10. 25. 16:32

Na…valóban (lehet) elhúzták,túltolták, a sorozatra ez a fajta brutalitás nem volt jellemző, mondjuk a hentes,húsfeldolgozós rész se volt semmi..az is egyfajta “üde” színfoltja volt a sorozatnak,kellett,új lendületet adott.
Nem mondom,hogy minden rész ilyen legyen (bele is fásulnánk), de kell! .. azt hiszem mindnyájan megértettük,amit Negan bácsi mondani szeretett volna…
Remélem a készítők ezzel nyomatékosították mit akarnak és inkább az irányba mennek el,hogy Negan és kompániáját hátérbe szorítják..legalábbis mint korábban ne tudjuk meg mi motiválta,mi váltotta ki belőle ezt a brutalitást,kegyetlenséget.. így még drámaibb,feszültebb lenne a sorozat, hogy ő egyszerűen ilyen…
Nálam ez jó kezdésnek számít,faxa évadnyitó volt.

suno - 2016. 10. 25. 16:37

1,Így kell kezdeni egy évadot!

2.Bár már -már kibírhatatlanul brutálisra sikeredett, így viszont sikerült Negant azonnal az univerzum leggyűlöltebb ellenségévé tenni, ami egy softosabb felvezetéssel asszem nem jött volna össze.

3,Töketlenséggel mindenesetre nem vádolhatók az írók.
4,Szinészek nagyot játszottak
5,Innentől sokan kíváncsiak lesznek a folytatásra(Mikor nyírják már ki Negant, azt a rohadékot)(ezt persze az írók tuti sokáig lebegtetik, szerintem még az évadban sem fog lezárása lenni), és ezért sok nézőt megtartanak ezzel az évaddal is.

Khaal - 2016. 10. 25. 17:56

Negan egy diktátor, felteszem eddig nem igazán volt komolyabb kihívója és tudta hogy ezt a bandát most rendesen be kell fenyítenie, mert hiába van sokkal több embere és erőforrása, ők akár veszélyt jelenthetnek a hatalmára. El is mondta őmaga is a részben, hogy tudta hogy hatásos bemutatkozásra van szükség. Ott van pl. Carl aki még a két szétvert fej után is eléggé durcás kamasz módjára nyomta, Rickben is inkább a bosszúvágy dolgozott sokáig, ezért nagyon kellett a végén még a próbatétel is, hogy tényleg betörjön. Én azt hittem simán behúznak egy klasszikus “válaszd ki kit öljek meg, vagy mindannyiatoknak annyi” jelenetet, de szerencsére egy kicsit kevésbé klisés megoldást hoztak.

micc - 2016. 10. 25. 18:26

A szó amit kerestek: hatasvadasz és nem öncélú ebben az esetben :D

Pipacs - 2016. 10. 25. 19:02

micc:

Jogos, ott a pont, ezt kerestem tegnap este óta, köszi…:)

NoFearthewalkingdead - 2016. 10. 25. 19:05

Azt én se szeretném, ha lenne egy Negan eredettörténet, amiben megpróbálnák megmagyarázni, hogy miért lett ilyen, volt családja, gyerekei, mondjuk újságkihordóként dolgozott, vagy esetleg hentes volt, vagy talán baseball sztár akart lenni világ életében, a feleségét Lucille-nek hívták és van egy gyerekkori pszichopátiás rendellenessége.

bkitten - 2016. 10. 25. 19:15

egy zombiapokalipszis utáni világban valóban elképzelhető hasonló helyzet,de vajon ezért kezdtük el nézni ezt a sorit? Magam részéről egy nagy NEM! A zombik és Rick és csapata miatt, a vándorlás miatt,nem a letelepedés, behódolás egy diktátornak miatt.
Tippem, hogy lesz még itt lázadás, összefogás Carol és új társaival, de hogy ezt elhúzzák a végééig, kb. 95 százalékban erre fogadok. Hol van már az a hangulat, ami az elején volt,pl. amikor megismertük a zombikat nyakuknál fogva tartó néger csajt,vagy amikor Rick nejét felzabálta egy zombi s fejbelötte saját fia..vagy amikor Carol az őrült kislányt fejbelőtte.. sorolhatnám.
Ez az új figura számomra nevetséges, erőltetett volt, semmi drámai nem volt az egész elnyújtott erőszaktevésben.az utolsó pillanat megrendített,amikor egy zombi kicsoszogott és felnyalta a maradékokat..de ez sajna nekem kevés. KEll még zombihorda- Rickék, nem kell Negan..helyükben az első adózás alkalmával megmérgezném az összes kaját vagy ciánnal vagy más gyors méreggel s ezzel kivégezni a nagyját, s aki marad utána egyesével vagy megölni vagy behódoltatni, mivel sokan csak a zsarnok miatt vannak Negannal.

irgum76 - 2016. 10. 25. 19:19

én a premier előtt megnéztem az összefoglaló részt
07×00 – the journey so far

(elég nehezen találtam meg PB épp nem működött eutorrents meg ugye megszűnt így égetett spanyol felirattal+angol felirattal néztem)

ott a végén Rick valami olyasmit üzen a nézőknek, hogy együtt nézzék a családjukkal és a végén mondják egymásnak, hogy szeretlek
(jó elég nyálas)
de ők is érezték, hogy ez sokkolni fogja a nézők egy részét

Pipacs - 2016. 10. 25. 19:33

“együtt nézzék a családjukkal”

A The Walking Dead, ahogy családi mozivá nemesül. Pfff. És pont ez a rész. Tiszta jó, legközelebb vigyük boncolásra karácsonyi ünnepség helyett a kölköket, hadd tanuljanak valamit a belső szépségről. :D

Benzin - 2016. 10. 25. 19:53

bkitten – 2016. 10. 25. 19:15

“Carol az őrült kislányt fejbelőtte” – ez annyira az “eleje”, hogy valahol a harmadik évad végén volt

Pipacs - 2016. 10. 25. 20:04

Benzin:

Emlékeim szerint a 4×14 rész.

Im99 - 2016. 10. 25. 20:21

Nálam 10/9 a rész, a hatást elérte.
Pozitívumok:
-Mikor először néztem meg a részt kicsit gagyinak tűntek a Lucille kivégzések megvalósításai, második nézésre már úgy látszott jól össze volt rakva és végiggondolva, nehéz lett volna jobban megcsinálni.
-A részben lévő dinamika Negan és Rick között nagyszerű volt. Andrew Lincolt kiemelném a játéka miatt, nem sok sorozatszínésszel lehetett volna ezt így kivitelezni.
-Tetszik az új felállás, a túlélőink még nem voltak ilyen alárendelt szerepben, amik voltak azokból rövid idő alatt ki tudtak mászni, kisebb-nagyobb áldozatok árán, most úgy tűnik nem ez a helyzet.

Negatívumok: Főleg Abraham halálát tudom ide venni, kicsit idegennek éreztem, noha Negan szempontjából érthető volt(legbátrabbnak tűnő, erős fizikumú). Neki egy sokkal hősiesebb halált tudtam volna elképzelni. Akár azzal, hogy megment valakit/valakiket a társai közül, de nem ilyen módon, hanem sokkal produktívabban.

lialivi - 2016. 10. 25. 20:34

Ha valaki említette volna, akkor előre is elnézést, de abba belegondoltunk, hogy mi lett volna, Maggie hal meg végül?
Van ugyanis egy ilyen kiszivárgott videó, amiben az ő halálát láthatjuk. Lehet, az ő halálával terveztek a készítők aztán a rajongók nyomására mégis mást választottak? Vagy alapból leforgatták ezt az ominózus jelenetet minden karakterrel?
Erről tud valaki valami infót?

nadi - 2016. 10. 25. 20:35

Akik nem értik, hogy mi volt a baj a résszel, az nézze meg ennek a videónak az utolsó 20-25 mp-ét. Itt is elég egyértelmű a szimbolika, mégis mennyivel finomabb megoldás.
https://www.youtube.com/watch?v=EiT9WtFfaxA
Régebben ilyeneket is tudtak.
Pozitívum, hogy végre láttam egy “zombit” tényleg agyat enni. :) Még ha a földről is. :)

Benzin - 2016. 10. 25. 20:35

Pipacs – 2016. 10. 25. 20:04

Jogos és akkor pláne :D

CrM - 2016. 10. 25. 20:47

@lialivi: Rick látomásában mindenki halála benne van (így Maggie-é is). Gyanítom leforgatták az összeset amúgy is, hogy a stáb se tudja biztosra, hogy ki az áldozat. Amúgy szerintem ha a rajongóktól függött volna, inkább Glennt hagyják életben Maggie-vel szemben.

CrM - 2016. 10. 25. 20:54

Hiába esküdöztek a készítők cliff után, hogy majd meglátjuk, hogy az évadnyitó mindenért kárpótol. Hát nem. Pontosan azt kaptam, amire számítottam: két karakter minimális érzelmi hatással távozott a sorozatból. Számomra JDM és Andrew Lincoln alakítása mentette meg valmennyire a részt. Ha dramaturgiailag rendesen megszerkesztett és jól megírt epizód lett volna, ezekkel az alakításokkal nagyot üthetett volna. Kár érte.

nick név - 2016. 10. 25. 20:58

Én nem is értem, komolyan. Egy pszichopata karakterről beszélünk Negan tekintetében. Még persze, hogy öncélú az erőszak, ha hasznot lát benne és ha esetleg még szórakoztatja is. Ő hasznot remél Rick-ék csapatától, ezt pedig kockázatmentesen a teljes megfélemlítettséggel, behódoltatottsággal tudja elérni. Addig kegyetlenkedett, amíg úgy nem látta, hogy a csoportból mindenki, élén Rick-kel meg nem törik a pillanatban. Öncélú az erőszak, persze, de ez Negan szempontjából igaz. És mivel ez érthető és “indokolt”, így a sorozat tekintetében szerintem egyáltalán nem beszélhetünk öncélúságról.
A nyúlság… Kevés olyan sorozatot ismerek, ahol a fontosabb és a fontos karakterek így hullanak, mint ebben a sorozatban. De tényleg, mennyit is, miket?… Lehetséges, hogy megesett a sorozatban, hogy az úgynevezett könnyebbik utat választotta, de azt azért egyáltalán nem állítanám róla, hogy nyulak. Hányszor történt meg ilyen eset?… Nem attól lesz “nyúl” egy sorozat, mert volt már, hogy a könnyebbik utat választotta. Vagy, akkor talán minden sorozat nyúl. Nyilván. Egy szubjektíve csalódást okozó évadnyitó kapcsán az ember talán könnyedebb kézzel szórja a túlzó jelzőket, illetve megállapításokat. A sorozat készítői véleményem szerint egyáltalán nem nyulak, egyszerűen nem bizonyultak annak a sorozat történéseit tekintve.
Nem bánik kifejezetten kesztyűs kézzel a karaktereivel és ez nagyon is jól áll neki.

winnie - 2016. 10. 25. 21:00

nick név: “Egy pszichopata karakterről beszélünk Negan tekintetében. Még persze, hogy öncélú az erőszak”

az öncélúság nem negannél jön elő, hanem a készítőknél. egy karakter egyébként sem öncél, maximum önző vagy a saját érdekeit nézi, de ez mindegy. egy filmben vagy sorozatban lehet az erőszak ábrázolása öncélú. ahogy a szexualitás ábrázolása is lehet öncélú. a bántalmazást vagy lelki terrort épp úgy lehet többféleképpen mutatni, mint a szexet.

“Kevés olyan sorozatot ismerek, ahol a fontosabb és a fontos karakterek így hullanak, mint ebben a sorozatban.”

van 1-2 sorozat. itt karakterek hullanak, de fontosak? nem nagyon. sok mindent meg lehet szubjektíven ítélni, de ezek adatok – a múlt évadban végig erről ment a pampogás, hogy senkit nem mernek kinyírni (glennt kétszer “megpróbálták”, darylt meg egyszer, de persze kiderült, hogy szó sincs róla). én nem vezetek statisztikát, de az elmúlt két évadban beth kivételével bántottak valaki komolyat? pár ágyútöltelék mellékszereplő biztosan elhullott, voltak sokkoló halálok is, ezzel senki nem vitatkozik, de arra határozottan emlékszem, hogy sokan írták, hogy a twd írói, annak ellenére, hogy megtehetnék, nem mernek igazából bántani senkit.

most bántottak. mondhatni ideje volt. mármint ezt nem én mondom, mert szerintem nem attól lesz jó egy sorozat, ha valaki fontos meghal.

(ez a nyúlság ott is tetten érhető, hogy pontosan tudjuk, hogy kik nem fognak meghalni. ahogy itt is tudtuk, hogy negan kit nem bánthat. pedig, ha van sorozat, akkor ez az. itt megtehetnék.)

“Egy szubjektíve csalódást okozó évadnyitó kapcsán az ember talán könnyedebb kézzel szórja a túlzó jelzőket, illetve megállapításokat. A sorozat készítői véleményem szerint egyáltalán nem nyulak”

a nyúlság régen volt jelen. ez a rész nem volt nyúl. de most nyugodtan lehet fogadni arra, hogy a következő 14 részben hány kiemelt fog baja esni. van még olyan, akiket bánthatnak, szó se róla, de valószínűleg heath vagy gabriel atya, esetleg deanna fogalmam sincs, mi a neve fia fog meghalni. ha még nem halott:)

Kanmoll - 2016. 10. 25. 21:01

Hááááááááááát…az évadvégi reakciók után már nem nagy durranás, hogy két csávót is beáldoztak, főleg, hogy nekem egyik sem fog hiányozni. Glennek már rég nem volt semmi értelme, a bajszos vörös meg kifejezetten idegesített.:D A Negan csávó körüli hájpot sem értem,
jól játszik a fickó, de csak olyan átlagosan jó, semmi extra, persze lehet az a baj, hogy engem az ilyen közepesen alkesz falusi kőművessegédekre emlékeztet az ürge, egy emberes saller után egy hétig egyirányba szaladna a kis fülesmackója…szóval ha én író lennék lehet nem Rickékkel intéztetném el őket, hanem a saját bandájaból egy főnökségre vágyó nagyobb darab magáhozvalóeszemegvan emberrel, miközben a páncélos lovagokkal hadakoznak, főhőseink meg had letargiázzanak, kapáljanak, stb. :DDD

nick név - 2016. 10. 25. 21:40

winnie: Én úgy látom, hogy a sorozat nem esett abba a hibába, hogy öncélúvá tette az erőszakot. Egy halál sem történt fölöslegesen a történet szerint az évadnyitóban. A naturalizmus pedig a helyén volt, ha valakinek szó szerint szétverik a fejét egy bunkóval, akkor az ilyen. Annak is célja volt Negan részéről, hogy nem szimplán fejbe lőtte a karaktereket. Hatást akart kelteni, kegyetlenséget, brutalitást akart sugározni, ez mind tudatos volt a részéről. Egy végtelenül kiszolgáltatott és betört fejű, haldokló és halálra ítélt ember más hatást kelt a szerettei körében, mint egy fejbe lőtt karakter például. Negan karaktere minimum szociopata, de megkockáztatom, hogy pszichopata. Nyilván így gyakorol hatalmat az emberei felett is. Tudatos, rideg és lelkiismeretlen.

Nyilván van egy-két sorozat, nem is állítom, hogy a Walking Dead egyedül lenne ezzel. De nincsen sok, az is tény. Azért szerintem a sorozatban elveszett már pár fontos karakter, aki utólag már nem tűnik talán olyan fontosnak, mert nincsen jelen. De megkockáztatom, hogy ha mondjuk Daryl a második évadban meghal, ő sem lenne már olyan meghatározó és fontos, mint jelenleg. Tény, hogy nem csak fontos karakterek haltak meg a sorozatban, de ez sem feltétlenül negatívum.
Egyébként arról sem vagyok meggyőződve, hogy minden évadban bántani kell valaki fontosat, valakit, aki már fontossá vált. Ahogy te is írod, nem egészen ettől lesz jó egy sorozat.
A meglátásom szerint van nagyjából kettő-három személy, akiről maximum tudhatjuk, hogy nem fog meghalni. Azért ez nem rossz egy sorozattól, ami empátiát vár el a nézőtől és a figyelmét is fenn kívánja tartani. Egy sorozat sem működik úgy, hogy minden fontosabb szereplő kiíródik belőle. Illetve erre talán van is egy példa, a True Detective, csak azzal is az volt a baj, hogy a két évad nagyjából két teljesen különálló sorozatként funkcionált, így nem is tudta a második évad hozni – véleményem szerint – az első évad színvonalát.

Én egyébként örülnék annak, ha a jelenleg futó sorozatok csak egy része olyen módon állna a nyúlsághoz, mint a Walking Dead.

Pipacs - 2016. 10. 25. 21:49

“közepesen alkesz falusi kőművessegédekre emlékeztet az ürge”

:D Ez jó, de engem meg inkább egy kivénhedt, harmadosztályú, megborostásodott külvárosi Shakespeare színészre emlékeztet, aki jobb híján elment a TWD castingjára és rájött, hogy jól áll neki a drótos baseball ütő, meg a hátranyalt haj… Szerintem bitang gyenge volt az egész “színészi” játéka, hozzá teszem, szerintem nem volt valami hálás szerepe, és nem a kegyetlenkedésre célzok, abban sok színész tud lubickolni, hanem a gyér és klisés szöveg, a nulla karakter, aminek egy tulajdonsága van, hogy egy jó nagy g*ci… Azért összehasonlításképp megnéznék egy 10-15 évvel ezelőtti Nicholsont is ugyanerre a szerepre, biztosan fényévekkel lepipálná ezt a hogyishívjákot.

_Peter - 2016. 10. 25. 22:12

nick név – 2016. 10. 25. 21:40

Nem Negan öncélú hanem az írók. Érti mindenki szétverte két ember fejét, féléve tudjuk használva lesz az ütő és büntetni, példát statuálni kell. De szükséges volt hosszú-hosszú perceken át mutatni a nézőknek totálban ahogy szét van csapva a feje, kiesik a szeme, próbál motyogni, rángatózik a keze stb. ?? Hangokból, reakciókból is vettük volna a lapot. És már az is hogy kellett Glenn, mert Abrahamra kb. legyintenek a nézők. Annyira érdektelen karakter volt már, egyedül ő a félév szünetet nem vitte volna az erőltetett két nő közti kamudrámájával. Két rész után elfelejtve mint Tyresse, Jesse akárki. Szóval a béna tavaszi cliffet kompenzálták most a részletes és elnyújtott kegyetlenkedéssel. (nem a kegyetlenkedés ténye a gond) Azért eddig is vettük a lapot totálkép nélkül is hogy Lizzie-t le kellett lőni, hogy Loriból vacsora lett, hogy Carol megölte és elégette a betegeket. Terminus már részletesebb ábrázolás volt, de csak pár másodpercre. És ha már durvaság 6 évad alatt kb. fel sem merült valamelyik nő megerőszakolása, talán csak mikor Maggie a Governor fogságában volt, de kihagyták. Most ha később kapunk egy Monica Bellucci jelenetet akkor majd joggal írhatjuk öncélű ábrázolás.

nick név - 2016. 10. 25. 22:22

De egyébként ezt sem értem. El kellett volna takarni a jelenetet? Nem kellett volna bemutatni, megmutatni? Csak a csattanások és a zöldellő erdei fák? Szerintem semmi baj nincsen ezzel a fajta ábrázolással. Ahogyan eddig azzal sem volt, ahogy a zombikat darabolták tonnaszám. Ez a naturalizmus nyilván kellett ahhoz, hogy átélhetőbb legyen a másik elvesztése mellett az a stressz, ami vagy lefojtást vált ki a nézőből, vagy empátiát.
A Visszafordíthatatlan nyilván más témában naturalista. Ott nem a két férfi közötti dominanciaharcról volt szó, hanem nő és férfi relációban történt az erőszak. Ott nem törzsi hatalomszerzésről volt szó, hanem egyéni és pillanatnyi hatalomszerzésről. De tény, hogy az is naturalista, de nem tudom, hogy hogy jön az a Walking Dead-hez. Sok másik, más vonatkozásban naturalista film létezik, ami szintén nem kapcsolódik a Walking Dead-hez.

Wraith - 2016. 10. 25. 22:33

Nekem bejött ez a rész. Engem Rick megtörése sokkal jobban lesokkolt, mint a brutális jelenetek.
Mondjuk az egy kicsit olcsó húzás volt, hogy először Abraham-et végezte ki Negan, akit ugyan bírok, de nem sikerült eléggé megkedvelnem ahhoz, hogy különösebben megérintsen a dolog, aztán Daryl kibukását követően meglepetésszerűen Glenn került Lucille rossz végére. És megmondom őszintén, nekem Glenn sem különösebben kedvencem, de nagyon is átjött a Glenn-Maggie dráma. (Mondjuk valószínűleg ehhez hozzájárult a horpadt, véres fejjel, kidülledt szemmel a felesége felé hörgés is…)
Jeffrey Dean Morgan alakítása nagyon jó volt, Andrew Lincoln alakítása is nagyon durva volt, Glenn halálát körülvevő tragédiát annak ellenére sikerült átéreznem, hogy egyrészt rá tippeltem eredetileg is, másrészt eddig úgy voltam vele, hogy nem különösebben hatna meg, ha meghalna. Szóval szerintem ez a rész nagyjából rendben volt, és a brutalitás sem volt túl sok, csak talán az ember gusztustalanabbnak érzi a bézbólütővel fejszétverést, mint a többi extra brutális dolgot, ami eddig a TWD-ben volt.
Részemről ez a rész főleg Rick megtöréséről szólt, ami nekem nagyon átjött, és annyira sokkoló volt, hogy emellett a fizikai brutalitás elbújhat. Ezért fogok vacillálni, hogy megnézzem-e még egyszer, nem a véres jelenetek miatt, és ez szerintem már valami.

Kíváncsi vagyok, ez után mi lesz, attól tartok, hogy leül a történet, ahogy szokott… Bár az egyik szál lehet hogy érdekes lesz a WD wiki alapján.

agnesko - 2016. 10. 25. 22:40

Amellett, hogy továbbra is fenntartom, hogy jobb lett volna, ha az évadzáróban tudjuk meg, ki(k) halt(ak) meg, azért volt 1-2 valóban feszült jelenete a résznek. Mikor Negan először megölte Abraham-et, tök csalódott voltam, hogy “na, nem merik bevállalni, hogy valaki igazán közönségkedvencet öljenek meg”, aztán Glenn halálánál visszaszívtam ezt.
Nekem a Carl-os jelenet volt igazán para, mivel simán kinéztem Neganból, hogy nem állítja le Ricket. Ugyanakkor szerintem ez is árnyalta a karakterét: ő nem szadista, mint a Kormányzó volt, hanem egy végtelenül pragmatikus rohadék. Megtörte Ricket Carl kezének levágása nélkül is, így nem kellett végig vinnie az egészet.
(A Negan-t játszó színész btw zseniális, abszolút elérte, hogy át akarjam harapni a torkát.)
Engem speciel érdekel, hogyan másznak ki ebből Rickék, mert hogy kimásznak, affelől nincs kétségem, de most tényleg, igazán mélyen vannak.

Divexa - 2016. 10. 25. 22:44

Én bizony ülve maradtam a székben. Egyrészt mert sikerült meglepniük(kettős kivégzés), másrészt, sikerült kétségek között tartaniuk(a párbeszéd miatt azt gondoltam Darylt csapta meg), stb. Valóban, kissé hatásvadász volt a “hentelés”, elhúzták, de Negan cselekedetei a történet szempontjából teljesen érthetőek voltak. Még a kocsikázás is, bármilyen bénán lett is tálalva. Ha valami nem tetszett, az Maggie, picit sok volt a végén. Amúgy optimista vagyok, úgy gondolom, igen jó évadnak nézünk elébe. :)

Divexa - 2016. 10. 25. 22:51

agnesko, teljesen egyetértek! A Carl-os jelenet is kétséges volt. Meg voltam győződve, itt valakinek a karja ott marad. Aztán mégsem. Mégis, nem azt éreztem, hogy “nem merték meglépni az írók” inkább egy logikus lépés Negan részéről, több szempontból is.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 25. 23:12

Azon meglepődtem hogy nincs kinn jobboldalon :)

szerintem nagyon nem kéne Negan előtörténet, minek?
Kiderül hogy tök normális csávó volt, de megették előtte a családját és/vagy előtte valami psziho bántotta őket és utána ették, és megzakkant ettől..
vagy: előtte Dexter fanként élt, és zakkant volt mindig is, és usa szerte üldözte az fbi mint baseballos sorozatgyilkost

mindkettő teljesen irreleváns a mostani történet szempontjából..biztos érdekes lenne, de elpazarolni rá egy részt, szerintem felesleges..de biztos meglépik.

Carol története érdekes lehet, kik ezek a templomosok? Negan emberei? vagy megint egy független csapat? és összefognak Rickékkel, és velük nyomják le a nagy embert?

Kanmoll - 2016. 10. 25. 23:26

Divexa: Semmi logika nincs benne, legalábbis ha a valóságot vesszük alapul.
Rick és csapata előre megfontolt szándékkal, nem önvédelemből megtámadta negan csapatát és sokakat meg is ölt hidegvérrel. Az ilyenekkel nem szoktak kozkáztatni, hogy tényleg megtört-e és tényleg véglegesen-e.A rómaiak az ilyeneket kifeszítették az út mentén, a szovjetek a főkolomposokat megölték, kétszer is, a kolomposokat egyszer, aki meg gyanús volt hogy ismer valakit az előzőekből, azokat gulágra küldték.
Szóval, a valóságban Negan, kinyírná Ricket (de minimum levágná a kezét és meg is vakítaná,ha nagyon elrettenteni akarna)és mindenkit aki kicsit tökösebbnek tűnik a csapatból. A többiekkel meg elbeszélgetne, és kinevezne főnöknek valami gyávább, figurát (mondjuk eugene)és elküldené őket krumplit termeszteni.

Pipacs - 2016. 10. 25. 23:36

Kanmoll:

Nem értek veled egyet, szerintem a Negan hadsereg egy része is pont az ilyen betört tökös legényekből lett, akik most, hogy már nem célpontok, sőt, ők is szadizhatják az új kiszemelteket, már ténylegesen Negan mellett vannak, és nem ellene. Létező jelenség szerintem simán ez a fajta átalakulás, főleg egy ilyen törvényektől elrugaszkodott, csupa veszély (= posztapokaliptikus) világban (vagy háborúkban).

Matt Colors - 2016. 10. 25. 23:50

Adtam egy utolsó esélyt a sorozatnak. Kár volt.
Ez a nyitás, rendesen felidegesített. Negan-től a falra mászom, de csak azért, mert nem tudtam komolyan venni, mint színészt. Nem félelmetes volt számomra, hanem egy rohadtul idegesítő pszichopata, akit legszívesebben kitéptem volna a képernyőről és torkonsz*rok!
Meguntam, hogy egy apokaliptikus világban nem erősödnek, hanem egyre csicskábbak Rick-ék.
Azt gondolná az ember, hogy a kormányzó, egy terminus után b+ megfordul valamelyik baromnak a fejében, hogy csak ki kellene fosztani egy katonai bázis teljes fegyverkészletét. S.W.A.T. páncélautó mindenkinek, fejenként egy Minigun, 25 láda lőszerrel, a papnak is, de még Maggie, meg nem született csecsemőjének is! Aknamezők, komoly biztonsági rendszerek, repeszgránát, C4, lángszóró, vírussal fertőzött golyók, hogy biztosra menjünk. Nem döglenek meg teljesen, ha lábon lövik bármelyiket, de jobb esetben járni, még jobb esetben gondolkodni sem fognak tudni alapon csinálnám. Bármit tenni, de arra törekedni, hogy egy kisebb seregnek se legyen esélye!
Meg is érdemlik, hogy kutyák legyenek!
Kimondom, amit régóta nem akartam, de itt az ideje. Kitartottam 6 évadon át, de ennyi elég volt ebből a töketlen brigádból. Daryl az egyetlen kivétel, de ő kevés ahhoz, hogy tovább nézzem ezt a hulladékot…

Kasza!

Kanmoll - 2016. 10. 25. 23:55

Pipacs

Szimpla csoporttagokra igaz lehet amit mondasz, de a vezetőkre szerintem már elég ritkán már csak a bosszú, a példastatuálás miatt is, másrészt ugye konkurenciára sincs szükség, mert aki egyszer megszerezte s vezetői posztot az máskor is megpróbálhatja.

Én így gondolom, bár amúgy nem vagyok felkent Prof.Doc.PhD a témában.:DD

fireblade"pistike" - 2016. 10. 26. 00:13

Hozzászólnék a témához mint kicsit hozzáértő :)

Alapvetően rossz Negan stratégia..ha egy ilyen csoportot akarok megtörni akkor a vezetővel kell kezdeni a kiirtást, mert mint Negan csapatában is a karizma adja azt a pluszt hogy vezetője lehet valaki egy ilyen helyzetben egy ilyen csapatnak.
Mert más mi tartaná vissza Simont pl hogy fejbelőjje egy adandó alkalommal Negant, hát pont az a vezetői véna, és pszihózis, ami Neganon meglátszott. Ez van meg Rickben is, és ezt látta Negan is Rickben. A többiben meg nem.
De pont ezért hibázott, ilyenkor a vezető akit elsőnek kell kiiktatni, és a leggyengébbet kell olyannal terrorizálni mint Carl kézlevágása..és akkor behódolnak..
Csoport hatás: válaszd el a vezetőtől és egyenként megtörheted őket, de sose hagyd életben a vezetőt :)
A hatásfok amit el akart érni ezzel a baseballos akcióval, az nekünk szólt nézőknek..most komolyan ott majd mindeni a csapatból látta hogy társaikat élve felzabálják, majd mindenki ölt embert, és lerendezett vagy 50-100 undorító zombit…és ettől a kis akciótól megtörnének? nem hinném
ott lehet hogy sokkolva voltak, de szerintem ennek a hatásnak 2-3 napon belül el kell múlnia..
és ez egy következmények nélküli világ, úgy értem nincsenek rendőrök, szabályok, törvények..simán kelepcébe csalhatják majd Negant.
Nyilván erről fog szólni az évad, a magukhoz térésről, és a bosszú tervekről
persze pár mellékszállal

Zsuzska - 2016. 10. 26. 00:44

Nem olvastam végig minden kommentet csak belenéztem. Én egyetértek a kritikával illetve értem a másik oldalt is.
Mondhatni rajongó vagyok, soha nem akartam kaszálni, az első rész óta kitartok a sorozat mellett.
Egyszerű néző vagyok. Voltak jobb és rosszabb részek is, érdektelen epizódok sora de nekem az is bejött.
Ez az évadnyitó viszont nem. Nagyon nem.
Nem a színészi játék vagy a rendezés…
Hanem az arcunkba tolt erőszak. Abrahamnál fordult egyet a gyomrom, glennél megint. Egyik szereplő halála sem viselt még túlságosan csak a képkockák arról ahogy történt. Valahogy nem veszi be a gyomrom még most sem. Értem mi volt a cél de nem gondolom, hogy a másodpercekig hörgő lógó szemű glennt mutatni feltétlenül szükséges volt vagy percekig csapkodni a masszát a fejük helyén. Nekem enélkül is átjött volna. Ettől viszont még most is rosszul érzem magam és talán ezt a részt jobb lett volna kihagyni.

Bence - 2016. 10. 26. 00:45

Pistike, és mindenki más: Rick-et nem lehetett megölni, így megtörni kellett. Mi a kérdés?

UFF - 2016. 10. 26. 00:51

Amolyan régi vágású emberként, nekem ez még csak a 6.-ik évad vége volt a 7×02-vel fog elkezdődni nálam az új évad és punktum meg irgum-burgum . . .ect. :)
—————————————————-

fireblade”pistike” – 2016. 10. 26. 00:13

Negan mester aszonta, neki már gondot okoz a team irányítása és szüksége van ilyen Simon-okra, tehát neki több kisebb csapat kell csopi pk.-kal, akik neki dolgoznak, a való életben is megy….

Pipacs - 2016. 10. 26. 01:01

Szerintem is az van, hogy kellenek neki a “jobb kezek”, kisfőnökök, ahogy tetszik. Ha Rick meghal és mondjuk még 1-2 másik embere, akkor az egész csoportból lesz egy rakás sz*r, akik sose fogják magukat rendesen összeszedni, de ha mégis, akkor is lesz valaki, aki Negan távollétében alfa lesz.

randomguy23 - 2016. 10. 26. 05:51

Fél éve írtam, hogy nincs mentség Negan dramaturgiailag gondosan felépített bemutatkozásának szétbarmolására, s hacsak nem követik szolgaiain a szálat a 07×01-ben ebből konstruktívan nem másznak ki. Nem is igazán sikerült.

Az alapprobléma mellett (eredeti tartalom szelektív átemelése az ottani struktúra / dinamika nélkül) a szokásos TWD betegségek sújtották a részt: rétestészta-effekt és a bántóan alacsony színvonalú saját ötletek. Carl megcsonkításának belebegtetése még el is ment, az autókázás már azért felcsóválásra adhatott okot, de az utolsó két perc valóban ormótlan és már-már kínos volt. S az itt-ott fellelhető apróságokról még szó sem esett.

Bár drukkolok neki, JDM karizmája és játéka továbbra sem győzött meg arról, hogy fel fog tudni nőni a szerepéhez. Nem volna fair az évad vége előtt ítéletet mondani, ám az eddigiek alapján ez tisztes iparosmunkának néz ki. A guggoló csapattagok többségét viszont dicséret illeti, Lincoln meg régóta fáklyavivőként szolgál ilyen téren.

Ja, és mindig érdekes olvasni olyan kérdéseket, amik egyébként meg vannak válaszolva a lore-ban, csak TV-be valamilyen oknál fogva nem kerülnek át. A “miért nem Rick lett az áldozat?” klasszikusan ilyen, holott szó szerint 4-5 mondat (értsd: 2 perc) lett volna az egész. Ironikus módon pont annyi, mint a szájbarágós, antiklimatikus lezárás saját kútfőből. Megérte, nemde?

csika7 - 2016. 10. 26. 07:02

Rájöttem! Igazából Rickék a rosszfiúk. A gyerekével kinyíratja az annyát és a szeme láttára lelövi annak szeretőjét de előtte elveszi a gyerekét is tőle, feléget két három települést meg tönkretesz pár családot, és csodálkozik, hogy utálják, mert nekem se lenne szimpi, ha valaki fejbeszúrja az apám, lekúrja az anyám és még okskodik is, meg idehoz kismilió zombit, és megtámad egy nálam erősebb közösséget, akik addig nem is tudtak rólam. Persze zombiapokalipszis idején, miután végignéztem minden ismerősöm halálát, akiknek a haláláért én vagyok a felelős, még megdöbbent, hogy előttem megölnek még kettőt. Gyerekek!!!!!! Negan vezetett és Rick simán nézte, de amikor parancsolta, h vegy fel a baltát, akkor nem akarta, de utána meg….. tedd le a baltát?????? vedd fel tedd le….. nem… de én tartom a szavam, két fejet is szétütök, de Rick sír, az nekem elég, akkor ne vágja le Korall kezét…. és megismételték a KAMERÁRA FRÖCCSENŐ MŰVÉRT MEGINT…. LOL és bevágták, hogy üti mindenki fejét, mert Rick azt képzeli, de miért sokkolt le, miért esett szét a társaság az utolsó öt részben mondvacsinált problémák miatt????? És még a másik ostoba szállból semmit nem kaptunk, az elmegyek, mert lelkismeretem szerint mindenkit megölnék, mert beteg, gyenge, vagy ellenség, de lekiismeretből mégsem ölöm meg az ellenséget, de a gyereket aki zombit etet aztat igen, mert nem tudja felmérni az a hülyegyerek, h mit csinál…. Most logikusan, ha itt van bármilyen világvége, akkor egy józan ember így viselkedik, mint ezek? További jó szórakozást a sorozathoz, ami annyira összefüggéstelen, mint ez a komment.

Mates11 - 2016. 10. 26. 08:39

” Ha a túlélésért való küzdelem evolúciója ilyen hentesmészáros állatokat teremt, akkor valójában semmi értelme a túlélésnek. Ilyen világban mi értelme élni? Meghunyászkodva, behódolva, vinnyogva vegetálni???”

Ha jól emlékszem volt a 2. évadban Rick feleségétő egy felvetés,hogy minek szüljön egy ilyen világba még egy gyereket,és bár mindenki azt mondja hogy értelmetlen volt a sok erőszak ebben a részben,de ha nézők mégis elkezdik kapisgálni ennek hatására azt,amin a szereplők nap mint nap végig gondolhatnak,akkor csak nem volt Glenn hörgése olyan hatásvadász.

bajan - 2016. 10. 26. 10:53

Nem értek egyet a túlzó és a hatásvadász jelzőket használó kommentekkel.

Szerintem egy jó kezdést láttunk. Engem megleptek a dupla kivégzéssel, bár a halállottón őket tippeltem, de eszembe nem jutott hogy mind a kettő.

Ha Negan szemszögéből nézem akkor végig logikus lépéseket hozott. Ricket nem ölte meg mert tervei vannak vele. Ha sikerül betörni akkor remek alattvaló lehet. Ha nem na bumm, akkor majd lucille megoldja. Nincs félnivalója hisz egy felfegyverzett sereg veszi körül. Kipipált két olyan személyt akikre nincs szüksége. Viszont ha Carl kezét levágja (levágatja) akkor Ricket tuti elveszti. Elveszti mert vagy megbolondul vagy a bosszú szomja miatt végezni kell vele. Nyilván én se tartom normális dolognak, hogy mosolyogva és élvezettel veri szét két ember fejét, ergo elmebeteg a pali, de nem a Jokeri értelemben. Nem anarchiát akar hanem diktatúrát. Persze még sokfelé mozdíthatják a megítélését.

Rick szempontjából meg az ami eddig mindig kihúzta őket a pácból most majdnem a teljes csapat vesztét okozta. Az a fajta nyakasság ami neki van két élű fegyver és most majdnem vissza felé sült el. Persze ugyan ez fogja majd a jövőben talpra állítani Ricket.

Az készítők szempontjából szerintem nem volt túlzás a képi világ. Szerintem majd minden részben vannak undorító dolgok, csak a kibelezett szétrohadt zombik trancsírozásához már hozzá szoktunk. Már nem tekintjük őket embernek ezért könnyebben beveszi a gyomrunk amit látunk. Glen remegő keze a szétroncsolt fejű torzóján nyilván üt, ha nem akkor a nézőnél sincs minden rendben. Hogy az ütés egyfajta melankóliát okoz mint amiről a hozzászólók egy része ír, vagy gyilkos utálatot esetleg nem nézem tovább típusú tagadást azt embere válogatja. De pont ez mutatja meg azt hitelesen hogy milyen helyzetben is vannak a szereplők. Ez a beleélés kell hozzá hogy átérezzük. Ezt most egy ilyen jelenet sor tudta kiváltani. Rám kevésbé vannak hatással a tájba révedő tekintető megtört macsós képek (amiket korábban sokszor alkalmaztak ilyen szituációkban), nekem kell ez is hogy ott lehessek abban a világban. Szerintem szó nem volt arról hogy pusztán az agresszióért önmagáért tették bele. Ráadásul Negan úgy tudom elég durva figura (nem olvasom a képregényt), tehát csak igazodtak az alapokhoz. Számomra túlzás például egy Meggie lemészárlása lett volna az állapota miatt. Az lett volna hatásvadász és heléyzetidegen.

JDM számomra hitelesen alakít. Írták valahol feljebb hogy pornó bajszos kőműves, ami igaz is a küllemét illetően, de had ne taglaljam hogy a történelem nagy diktátori és/vagy mészárosai milyen külsővel bírtak. Ahogy lavírozik a mosolygós és a dühöngő állapot között az nekem nagyon bejön.

Lincoln is remekül hozzá a pokol bugyrait amit megjár.

Összefoglalva valószínű ha minden rész ilyen kemény érzelmeket hozna és ennyire naturalista képi világgal élne akkor kaszálnám mert az túl sok lenne. Ennyi viszont nekem belefér, sőt kell. Ahhoz képest hogy valahol a 4. és 5. évad környékén már pihentetnem kellett a sorozatot mert lengett a kasza, az utóbbi időben nagyon is tetszik. Kíváncsi vagyok hogy az új status quo merre mozdítja a szereplőket.

winnie - 2016. 10. 26. 11:59

bajan: engem ez mondjuk nem zavart, de tényleg tervei vannak rick-kel? mi lehtet a terve? eddig megvolt nélküle. azért vannak tervei vele, mert ezt mondta. mert az írók a szájába adták (ha mondott ilyet), mert racionalizálni akarják a nem túl logikus döntést. ha lát egy másik vezetőt, aki erősnek tűnik, és nem öli meg, de alattvalókat öl, akkor az minden, csak nem logikus. előfordulhat, hogy jól sül el, meg nyilván ő nem tudja, hogy rick a főhős, de ettől még sokkal jobban bebiztosíthatta volna magát azzal, ha kinyírja. oké, nyilván pökhendi, arrogáns és benne van a jellemében, de még nincs annyira megalapozva szerintem a karaktert, hogy tudjuk, hogy ő ez a típus.

te is írod, hogy “ha” sikerül betörni. _ha_. ergó felesleges a kockázat. de ha sikerül is betörni és hű alattvaló lesz, akkor is mindig benne van, hogy a második ember fel akar törni, és biztos, hogy tud támogatást szerezni egy puccshoz a sok megalázottól. mondjuk, ha második ember, akkor egyetlen késszúrás, ha hátat fordít a főnök.

bajan - 2016. 10. 26. 12:21

winnie: Jelenleg a tápláléklánc két végén vannak ezért fel sem merül benne hogy veszélyes lehet. Ez lehet hiba. Valószínű a tapasztalatai azt mutatják, hogy a Rick féle fickók szépen beállnak alá és hozzák a hasznot. Mint Negan jelenlegi jobb keze (amiről a monológ is szól). Valószínű nem terem minden bokorban ütőképes ember ezért fontos neki Rick és Daryl is.

Lehet ez egy bazi nagy hiba, de én is így döntenék jelenleg az ő helyében.

Mondjuk én elfogult vagyok mert azonosulni tudok Negannel, a szadizmust leszámítva.

zolika - 2016. 10. 26. 12:22

a dögunalmas 4. évad második fele és néhol unalmas 5. évad után a 6. egész tűrhető volt, de a második kivégzésig néztem, úgy voltam vele, hogy két jó szereplő van akik meghalnak akkor vége számomra sorinak. Mondjuk első is a szimpatikusabbak között volt, de második megtörténtével automatikusan lekapcsoltam és viszlátot mondtam ennek a sorozatnak. Ha Ricket meg fiát nyírták volna ki mennyivel nézhetőbb lett volna sorozat…

evergreen976 - 2016. 10. 26. 12:35

Korrekt volt…nem túlzottan jó, de korrekt.
JDM játéka most nekem jobban tetszett, jól hozza ezt a rohadt betegagyú állat stílust.
Nem értem egyébként azokat akik azt írják hogy “erőszakos”, “durva”…Basszus: ez nem gyermekműsor.
Ez egy nagyon durva horror.Aki nem bírja , ne nézze.Ennyi.
Kis hazánkban elég sokára kezdték el a sugárzást, feltételezem megvárták míg elég jó számokat produkál odakint, hiszen a durva képsorok miatt extra rizikós egy efféle sorozat bevállalása…(vagy most hülyeséget írtam…)
Remélhetőleg nem ül le nagyon a cselekmény…kitartok még egy darabig, pedig egyszer már kiszálltam…

winnie - 2016. 10. 26. 12:59

evergreen976: mint látod, van, aki írja, hogy nem fogja nézni. de attól, hogy most ilyen volt a sorozat, sem előtte nem volt nagyon ilyen explicit (talán csak a forgóajtós jelenet), és ezt követően sem lesz nagyon ilyen – szerintem tökéletesen érthető, ha valaki ezt írja.

de itt hiszem, hogy nem csak arról van szó, hogy erőszakos, a horror és a horrorpornó között van különbség. meg nem mindegy, hogy valami a twd-ben van, vagy mondjuk egy american horror story-ban – utóbbi tudatosan felvállalta magára ezt a stílust, abban sokkal durvább jelenetek is vannak, ha a vizualitást tekintjük.

kardos - 2016. 10. 26. 13:10

Mates11, nekem is eszembe jutott a beszélgetés Rick és a felesége között a második évadban, hogy érdemes-e megtartani a gyereket? Kíváncsi vagyok, lesz-e utalás erre a továbbiakban, akár flashback formájában, mert ilyen események után kizárt, hogy ne vetődjön fel a szereplőkben a túlélés, pontosabban a bármi áron való túlélés értelme. Volt pár éve egy művészfilm Viggo Mortensen-nel, “Az út”, amiben apa és fia vándorol a poszt-apokaliptikus világban, ahol a kannibalizmus az egyik túlélési stratégia, és Neganhoz hasonló figurák vágóállatként tartják a pincéjükben a Rickhez hasonló embereket. Az évadnyitó ennek a filmnek a kilátástalan, parttalanul szomorú hangulatára emlékeztetett és ez az, ami miatt gondolkozom, hogy érdemes-e tovább nézni. Szegény Fear the Walking Dead szereplők, még nem tudják, mi vár rájuk!!!

Geri - 2016. 10. 26. 14:38

kardos

Szerintem Travisék tudják merre tartanak khm “bőrpofájúak” khm.. :D

Aragorn83 - 2016. 10. 26. 14:39
Padri - 2016. 10. 26. 16:29

Kicsit erőszakosan tolták az arcunkba a brutalitást, ami nálam hatástalanságot eredményezett. Meg lehetett volna jobban csinálni, hogy nagyobbat üssön, de így is élveztem a részt.
Azt mondjátok, hogy a képregény ilyen brutális? Nem értem a sorozat miért nem ilyen, ha ilyen lenne szerintem sokan lennénk, akik úgy várnák a részeket, mint a nagyszerű első évad után. Ugyanakkor nem ez a jellemző és a második évadtól folyamatosan unalmasodik, érdektelenedik a sorozat, úgy érzem most is csak egy kiemelkedő részt élhettünk át és az évad le fog nyugodni. Minden visszatér a megszokott kerékvágásba, majd az évad végén Rick és Negan újra egymásra talál. Ne így legyen!

Sawyer - 2016. 10. 26. 17:45

Néha eszembe jut, mennyivel hatásosabb lett volna ez a kivégzősdi ezzel a bemutatással, ha a sorozat évadok óta nem lenne egy átlag alatt mozgó bazári gagyi. Eddig is a fejemet fogtam a túlnyomott, idióták szintjén álló párbeszédekkel, de ez a Negan tett még rá egy lapáttal. Nem tudom, micsoda, de nagyon nem működik. Nem tudom elhinni a karakterekről, hogy ezek nem színészek.

winnie - 2016. 10. 26. 17:56

pipacs: küldtem mailt a címedre.

Mates11 - 2016. 10. 26. 18:34

kardos:Nekem meg pont ez az indok,ami miatt nézem és fogom is,mert ez a világ ettől izgalmas,hogy ennyi szenny ember+csomó zombi közt kéne boldog életet élni valahogy. :D
Az elejétől kezdve ilyen volt,mikor Rick felkelt,mikor Carol lánya előjött a pajtából,mikor Rick feleségét a kisfia lőtte le stb,ez az igazi dráma,és annál durvábbat,hogy egy férj szétvert fejjel még a feleségét nyugatgatja nem kell,a WD játék első évada is hasonlóképpen ért véget,nekem ezek a drámák nagyon bejönnek,és lehet hogy énis kiszolgáltatottnak érzem tőle magam,meg szomorúnak,de ha már úgy megmozgat egy sorozat,hogy rosszul érezzem magam miatta,akkor az már nálam a jó sorozat kategória. :)

Pipacs - 2016. 10. 26. 19:25

Köszi winnie, vettem, válaszoltam.

Divexa - 2016. 10. 26. 19:34

Kanmol, szerintem nagyon is logikus volt a sztori szempontjából. A való világgal nem hasonlítgatnám, hisz ez 1 fikció. Ha összevetném a valósággal, milyen lenne ha megtörténne, túl kritikusan nézném ami már a szórakozás rovására menne, és hamar kaszáltam volna. Na de vissztérve. Úgy látom Neagen valami perverzió miatt nem akarja megölni Nicket. Megtörni inkább. Ha viszont levágja a gyerek karját az valószínű kifordította volna magából Nicket, ha nem az egész csapatot, annak meg vérengzés lett volna a vége. És a 7. évadnak is vége :)

El Presidente - 2016. 10. 26. 21:01

Jeffrey Dean Morgan üt, a rész nemrossz, de brutalitás? Elnézést, ez nem egy horror-sorozat véletlen? Minden résznek ilyen kéne lennie. Ideje volt már kicsit leírni a csapat létszámából úgy komolyabban.

VanillaSky - 2016. 10. 26. 21:16

Nagyon nem jött be. Egyszerűen már nem igazán tud sokkolni a sorozat és a kivégzésnek sem sikerült, másrészről a durvulás teljesen öncélú volt, lehetett érteni a második, harmadik suhintás után is, igen értjük.

Persze ettől függetlenül kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki a dologból, viszont kicsit tartok az egésztől – a képregényt ismerők mindig azt mondják, hogy ebben végtelen lehetőségek vannak – de nekem a mostani helyzet egy pszichopatább és véres kezűbb Governor, semmi több.

Magát a két szereplőt meg sajnálom, mindkettőt sokkal jobban kedveltem, mint néhány régi motorost, aki még talpon van.

VanillaSky - 2016. 10. 27. 00:56

“Persze még sokfelé mozdíthatják a megítélését. ”

Ez mi?:D

Lehet igazából ministráns fiú lesz néhány rész múlva a hétvégi misén? Vagy megmagyarázzák, hogy alapjában véve egy jó srác, csak nehéz gyerekkora volt meg a Killinget is kaszálták és idegállapotba került? Vagy hova mozdíthatják el a megítélését? Retardáltásgi fokban, pszichopátiában vagy miben?

röviden-tömören - 2016. 10. 27. 01:53

Ez is elkezdődött. Vagy inkább befejeződött. Fejeződött..

-Elfogadható rész volt, annak ellenére, hogy 10 percben is elfért volna intróval és vége főcímmel. Rétestészta. Borzasztóan látszik benne a waypoint-sorozatírás. Nem baj, ha van egy végcél ahová el kell jutni, de nagyon átlátszó az egész és mindig csak egy úton jutnak el oda.

-Negan úgy látszik osztja Leon hitvallását. Nőt és gyereket soha. Hálás és gonosz szerep volt, bár az apportíroztatást felesleges volt belevinni. Rickkel tényleg levágatni Carl kezét jobban felébresztett volna mindenkit.

@NoFearthewalkingdead (2016. 10. 24. 21:35):

A Simonnál azért volt filc mert nem először csinálták végig ezt. Ez egy jól begyakorolt koreográfia volt. Amikor korábban Rickék megtámadták a “helyőrséget” az egyik szobában ki voltak rakva szétvert fejű áldozatokról készült fényképek. (Most is csináltak, tehát kellett a polaroid-gép is.) Beteg élvezkedésnek tűnt, pedig csak sima dokumentálása volt a történéseknek. Emlékeztetők.

Amíg az egész zajlott a “sereg” szinte meg sem moccant. Nem először látták az előadást.

-Ami kár, hogy vér volt, de egyéb testnedvek nem. Még Rickből folyt imitt-amott, de többieknél sehol egy kibőgött szem. Aztán híres utolsó szavak se voltak frenetikusak, Abe győzelmi jele pedig kifejezetten béna lett. Carl meg kinyújthatta volna a kezét. Sablonos, de működött volna.

Na majd legközelebb. :-)

Bwoah - 2016. 10. 27. 07:20

Sokkoló, gyomorforgató és letaglózó. Ez a három szó írja le az évadnyitó epizódot.

A rész felépítése egész jó, de közel sem tökéletes. Nagyjából jó ütemben oldották fel a 6. évad végén lévő cliffhangert. Az erőszak brutális, kegyetlen és naturalista. A fizikai erőszak mellett hihetetlenül erős a lelki terror bemutatása. Andrew zseniális, ahogy eljutunk a dac fázisából a megtört, darabjaira hullott Rick Grimes bemutatásához. Messze az egyik legjobb színész a castban. Az alakítását azonban ki kell emelnem a szezonnyitóban.

A legnagyobb problémám, amit a résszel kapcsolatban érzek – és ez végig jelen volt – az, hogy ez nálam, inkább szezonzáróként ütött volna akkorát, mint amekkorának szánták. Hiszen volt egy fél évünk, hogy felkészüljünk a veszteségre. Ami viszont meglepő, az a két áldozat, – személy szerint kétkedve fogadtam, ezt a kiszivárgott információt – nem gondoltam volna, hogy mégis meglépik. Abraham sokáig egyértelmű volt nekem is. De mindig azt írtam, hogy Glenn is esélyes, így viszont sokkoló volt. Glenn haláltusája meg egyenesen borzasztóan gyomorforgató és nyomasztó. Nem érdemelte meg a sorozatban ezt a halált. Nagy kedvencem volt nekem is. Jó-jó, hogy követik a képregény eseményeit, de ha már annyiszor elértek tőle a sorozatban, akkor itt is meg lehetett volna lépni. Glennt sokan szerették, így nem értem, hogyha pl. egy Tyreese egy olyan szép búcsút kapott annak idején, akkor Glenn miért nem. Glenn rajongóként elismerem, elfáradt már a karaktere az utóbbi két évadban, de ez akkor is durva volt. Aztán a harmadik WTF momentum, a majdnem-kar-levágós jelenet. Ha Rick valóban levágja Carl kezét, akkor kb. kaszálom is a sorozatot, mert akkor már rendkívül öncélú lenne a sorozat. Most is, sokszor éreztem, hogy a határon egyensúlyoz. Itt azonban más megoldás nem volt a készítők részéről: végérvényesen meg kell törni Ricket, de a közönséget is meg kell tartani. Ha tényleg levágja, az már sok lett volna. A kocsikázós jelenetet még mindig nem tudom hova tenni, voltak részek, amik tetszettek, de olyanok is, amik nagyon nem. Tetszett pl. a balta tisztítós, nem tetszett pl. Rick hallucinációja mindenkiről. Ez olcsó húzás volt. Értem én, hogy leforgatták mindenkivel, de attól még nem kell beletenni. Különben is irracionális a jelenet, mert ilyen tragdéia után, csak a halott barátai arca lebeg a szeme előtt. Oké, akkor hamarabb kiderült volna az áldozatok kiléte, de a rétestészta effektus sem mindig jó megoldás. A végén lévő sokk és kilátástalanság is nagyon átjött. Egyedül az együtt-a-család-az-asztalnál-és-boldogan-esznek részt nem tettem volna bele. Nem szezonnyitóba való, viszont, ha az epizód szezonzáró, akkor abba beleilleszkedett volna. A rész lezárása viszont abszolút gondolkodásra készteti az embert, a további sztorit és a karakterek fejlődését illetően.

Az új világ és a sok új arc jó irányba viheti tovább a sztorit. A karakterek változása pedig megint csak olyan lökést adhat a szériának, amit már nagyon régen éreztem. Sorra is veszem mit gondolok róluk: Rick: két opció, vége lesz a karakternek, totál elgyengül, vagy most lesz a legerősebb, ezt a két végletet látom nála csak. Előbbire tippelek, ebben az évadban. Carl: Rick megtörése után, új vezére lesz a csapatnak, persze nem azonnal. Lehet furcsa lesz, amit írok, de én valahogy benne látom ezt az új szerepet. Már így is felnőtt, és ahogy lereagálta ezt az egész szituációt, amibe belekerültek, akkor gyanús hogy így fejlődik tovább a karaktere. Maggie: a másik ember, aki a csapat új vezetője lehet. Már, ha csak a képregényből indulunk ki, akkor is (nem olvasom a képregényt, de pár részlet érdekel vele kapcsolatban). Aztán egy Daryl-Maggie csörte is van a levegőben, függetlenül attól, hogy elrabolták Darylt, ha nem is most, de itt még köztük robbanni fog az a bomba. Legalábbis most úgy néz ki. Sőt, nagyon úgy akarták, hogy a nézőknél is úgy csapódjon le, hogy Daryl az oka Glenn halálának, ezzel pedig azt akarják elindítani, hogy a nézők fokozatosan utálják meg a karakterét. Mert, ha majd kiírásra kerül egyszer, akkor az ne járjon nézőveszteséggel. Nálam eddig nem jött össze :D Továbbra is imádom Darylt :D Aztán a többiek….Eddig gyenge vagy semleges karakterek voltak, kivéve Michonne-t. Michonne jó kérdés, magam sem tudom merre változik a karaktere. A többieket nem gondolnám, hogy hirtelen érdekessé vagy erőssé válnának. Egyedül talán Eugene erősödhet meg Abraham halálával, ezt kár lenne kihagyniuk, ha már életben hagyták. Végül pedig elérkeztünk, az új főgonoszhoz, Neganhoz. Nem, nem látom benne azt, amit sokan, hogy mennyire intelligens és zseniális karakter. Nekem inkább tűnik kegyetlennek és ripacsnak. A negatív karaktereket is szoktam kedvelni, ha árnyalt karakterek. No, róla nem ez jön le. Egyelőre…Nem tartom kizártnak, hogy szentelnek neki 1-2 részt, hogy jobban megismerjük és valamiféle Governor irányba viszik el a dolgot, talán ezt a klisét nem hagyják ki. És akkor még ott van Carol is. Ez előző évadban megroggyant a karaktere, most újra megerősíthetik, sejtésem szerint így lesz. Még egy alapembert nem írnak ki idén :)

Tudom, eléggé eltértem abba az irányba, hogy mi lesz ha….de ez mindenképpen hatalmas pozitívum a készítők részéről, hogy rengeteg új cselekményszálat indítottak el ezzel a résszel. Összességében tehát, ha ez a 6. évad zárása akkor 10/9 lenne, így viszont 10/7. Úgy gondolom, hogy ha ez a szezonzáró, akkor is lehetett volna nyáron miről beszélni és fent tartotta volna a lelkesedést, hype ide vagy oda. Sose volt a csapat még ilyen kilátástalan helyzetben. Nálam igazából a 7X02-vel kezdődik az évad. Kíváncsian várom a 2.

Geri - 2016. 10. 27. 08:58

Divexa

Nick az a másik WD sorozatban van. :)

mclaren - 2016. 10. 27. 09:19

Pazar retorikai váltás.
Rick csapata lett,lehet a csicska.
Ez üdítő, hogy küzdeni kell, és nem csak a kóborlókat vágni,mert ott már 25 darab között is egy kivágja magát,vagy bekenni magát, és szinte sakkozik velük.
Van ellenfél, Bernhalt óta először.
Morgan, elképesztően húzza a gárdát,de azért ne menjen most ki egy hétig az utcára.
Megnéztem a megosztón az első rész kamerával felvett(nézés közbeni) reakciót.
Kamera előtt mindig túl van játszva a reakció,de nem kell megdögleni egy sorozat miatt, ahol színészek vannak.
Volt egy csaj akinek gyógyszer kellet volna:)

irgum76 - 2016. 10. 27. 12:24

a szinkronnal csak nekem volt bajom?

alapból baromi hangos lett a háttérzaj a beszédhez képest
amikor Rick a tetőn kommandózik szinte nem is lehet hallani mit kiabál neki lentről Negan a zombik hörgésétől

szinkron párti vagyok de itt olyan szavakat adtak Negan szájába amik nem illenek oda mert túl “magyarosak”:

“pitymallik” ki használja ezt a szót 60 év alatt?
ráadásul angolul mikor kérdezi Negan milyen fegyver volt Rick-nél mondják neki, hogy egy szekerce és rákérdez, hogy az mi és arra mondják neki, hogy balta
szóval akármennyire is szeret szónokolni Negan nem az ékesszólás nagymestere
“megjöttük pronyó” ez vajon mit jelenthet? életemben nem hallottam ezt a szót
“azt hitted te vagy itt a Jani” ezt sem értem mért nem lehetett meghagyni kiskirálynak
“pöpec” ez is lehetett volna inkább frankó, tuti vagy csak szimplán: jó, remek

ja és a legjobb a cím adás: “The Day Will Come When You Won’t Be” => “A jobb kéz” WTF?

fireblade"pistike" - 2016. 10. 27. 13:10

mért “jobb kéz”? nem a balt akarta levágni??

geordy - 2016. 10. 27. 13:33

a jobb kéz mint személy ként is ertelmezheto
negan is errol pofázik

aki a filcet adta az a travis hangja a gta5 bol ugye? :D

amugy nem bant sot dijazom hogy követték végülis a képregényt és szinte már poénnak hatott de kinyirták glennt (kép és a szöveg is stimmelt)

Sterling - 2016. 10. 27. 15:07

Hát…
Nekem friss az élmény mert kb. 30 perce néztem meg.
Szerintem nem volt horror mert nagyon jól elmesélte,
hogy Negan a Boss. Szerintem ezzel a képpel tökéletesen
modellezhető a mai főnök/ beosztott viszony. Addig szopatlak amíg megtörsz és nincs más választásod mert megcsinálod a mocskos dolgokat.
Lehet, hogy én vagyok nagyon pesszimista de szerintem
Negan és bandája egy multi aki könyörtelenül bedarál mindenkit. Szerintem szép parabola volt.

tghooker - 2016. 10. 27. 15:27

Egy kérdés. Lehet, hogy valamit benéztem az előző szezon végén, de miért van az, hogy mindenki csutka száraz, kivéve Rick haja lóg csatag vizesen? Ennyire izzadékony lenne? :D

irgum76 - 2016. 10. 27. 16:51

akik besokalltak ettől az epizódtól javaslom nézzék meg a Talking Dead ehhez kapcsolódó részét s6e1
(én 2 napig vadásztam a s7e1-t de mivel az első szériánál még nem volt kibeszélő műsor ezért ebből ez a 6. évad)
egy egész gálaműsort csináltak
kicsit feloldja a sokkhatást kicsit szomorkás kicsit vicces olyan “feel good”
sajnos még angol felirat sincs hozzá így én is a kevéske angolommal sok mindenről lemaradtam
de remélem legközelebb a műsorvezető fejét cseszi szét Negan az agyamra ment, hogy folyton az esőről beszélt és nem a színészekkel foglalkozott

nick név - 2016. 10. 28. 11:06

Sterling: Igen, egyébként ezzel az analógiával én csak egyetérteni tudok. Nyilván más a foka és a stílusa a két verziónak, de a természete és a célja nagyon is azonos.

wrZK - 2016. 10. 29. 09:48

Annak ellenére, hogy már a kedves barátaim lespoilerezték nekem, hogy kik fognak meghalni, nálam még is nagyot ütött ez a rész. Az egyik kedvenc, ha nem a kedvenc TWD részem volt. Nagyon intense volt az első perctől az utolsóig, s végre nem az van mint a Governor, a kannibálok vagy a farkasok ellen, hogy legyőzzük őket, hanem most Rick csapata is meg kell, hogy ismerje, hogy milyen érzés alattvalónak lenni( bár valószinűleg pár rész múlva le lesznek győzve Neganék). Negan karaktere meg hihetetlenül bejött, olyan governor feelingem volt egy kicsit, csak Negan sokkal nagyobb maniac.

S6E10 után szüneteltettem a sorozatot, rendesen elgondolkoztam a kaszá is, majd a héten ledaráltam az S6E10 utáni részeket, s ez a rész újra visszahúzott a sorozathoz.

Sheen - 2016. 10. 29. 11:52

Bwoah: Negan sokkal inkább zseniális és intelligens, mintsem ripacs. Minden hatékony főnök egy kis részben pszichológus is, hiszen emberekkel kell bánnia. Negan hatékony. Emellett szadista is. Egy lelkiző, moralizáló vezető napjainkban is kevesebb tekintéllyel rendelkezik, mint egy olyan, aki mindenkor érvényesíti az akaratát és lehet hogy utálják, de nem kérdőjelezik meg.

A brutalitás pedig szerintem nem volt öncélú, sem túltolt. Rick ellen szükségszerű volt. A túlzások Negan karakteréből adódtak, hiszen nem csak célszerűségből tette amit tett, hanem egyfajta beteges élvezetből is (szereti “megitatni” Lucille-t).

Végre korrekt módon hoztak be egy karaktert, mert a kormányzót ahogy elszúrták, az volt az igazán brutális eddig a sorozatban.

Aleysa - 2016. 10. 29. 13:12

Na..hát a borítèkolható hullajelölekből bejött aminek be kellett. Mondjuk ha az elviselhetetlen Maggie- Glenn párosból lehetett volna választani, inkább váltam volna meg Maggie-től. Persze akkor mèg többen hujjogtak volna, h jajj terhes stb. Viszont Glenn legalabb szerethető volt règebben. Aki nem számított ilyesmire az nem tudom mire számított, várható volt ez. Az egyetlen ami nem volt semleges vagy röhejes, az Rick megtörèse volt, ott azèrt drukkoltam, hogy Carl megússza.Azèrt helyükre kerültek a dolgok itt Negannel. Maga a színèszi játèk valóban ripacskodó volt,inkább olyan Jokeres a figura :-) de ahogy kitalálta, felèpítette az uralmát, a folyamat tetszik. Nem kellett atomfizikusnak lennie, de elèg jól megszabadította. a csapatot a tulajdonkèpp fontos funkciót betöltő tagjaitól. Abraham már csak kínlódott, kínos volt nèzni, de a fizikai ereje, ès harci bevethetősège megkèrdőjelezhetetlen volt.
Valahogy ezektől a szerelmi szálaktól viszketek. Kínosak, vagy feleslegesek, vagy csak nem tudják hogy kène alakítani őket. Rick ès Michonne is szörnyű együtt.
Hálát adok, hogy Carol nem volt velük:-)

Sheen - 2016. 10. 29. 13:39

Glenn és Maggie is teljesen semleges volt számomra kezdettől fogva, viszont kettőjük közül csak Maggie-nek vannak használható tapasztalatai a múltja miatt. Farmerkedni lehet, pizzát viszont mostanában nem rendel senki. Arra leszek kíváncsi történik-e majd öngyilkosság (nem mindenki bírja a nyomást). A városiak közül volt már aki megtette korábban.

winnie - 2016. 10. 29. 13:45

sheen: elvileg még nem tudjuk, hogy milyen negan, csak ez a pár perc monológ jutott neki, ami alapján sokféle lehet.

“A brutalitás pedig szerintem nem volt öncélú, sem túltolt. Rick ellen szükségszerű volt. ”

ne már, még mindig itt tartunk?:) ez most olyan, mintha egy szexjelenet esetében azt mondanád a férfi félre azért, mert behatol, hogy öncélú. nem ő az öncélú, hanem a rendező, aki ezt szuperközeliben megmutatja. nem véletlen, hogy nem is szokták ezt tenni, mert akkor máris elveszti egy szexjelenet az érzékiségét.

ALDO - 2016. 10. 29. 15:38

“megjöttük pronyó” ez vajon mit jelenthet? életemben nem hallottam ezt a szót

Gondolom a proli egyik újabb verziója. A South Park egyik korai évadában szerepelt először szerintem. Azóta kezd terjedni.

nick név - 2016. 10. 29. 16:56

Akárhogy is nézem, ha nem is tetszett mindenkinek ez a rész, egyértelműen egy jó epizódnak tartom. Egyszerűen jó lett. Nem feltétlenül zseniális, de becsülettel megugrotta az előző évadban felállított lécet.
A naturalizmus rendben volt, mert egyrészt a sorozattól eddig sem volt idegen, másrészt a történet bemutatása indokolta a konkrétumokat, a részletes bemutatást. A szereplőknek is végig kellett nézniük a jeleneteket, az alkotók pedig így szándékoztak empátiát kiváltani a nézőkből, teljesen jogosan. Itt nem zombik, hanem többé-kevésbé a nézők részéről kötődést kiváltó karakterek haltak meg úgy, ahogy ebben a sorozatban és világban megtörtént már.
Negan pedig tényleg egy a maga sötét dimenziójában jó karakter. Intelligens, rideg és kegyetlen. Első sorban végtelenül pragmatikus. Egy igazi szocio/pszichopata.

Tomi - 2016. 10. 29. 18:47

Nagyon nem jött be amiatt hogy nagyon erőszakos. Meg a 2 jó szereplőt megölték.Nagyából arol szolt hogy 2 embert megöltek meg Rick-et eröprobának vetették alá.De szerintem ez még az elött készült ez a rész amielött szünetet tartottak volna.

Pipacs - 2016. 10. 29. 21:27

winnie – 2016. 10. 29. 13:45

Találó a hasonlat! Aki ezt sem érti, annak kár is magyarázni.

Sheen - 2016. 10. 29. 21:36

winnie, a karakter nézőpontjából nem volt öncélú, a nézőknek pedig kellett a vizualitás (is) hogy átérezzék azt amit a szereplők (nem a színészek). Amúgy valóban ugyanmár: egy szexjeleneteket tartalmazó filmben még soha nem mutattak premier plánban behatolást és nem is fognak. Mert ha megteszik, az már pornó. A walking dead esetében pedig elhiszem winnie hogy neked ez túltolt volt, de horro/dráma. Néha drámai hatást ér el egyeseknél hogy nyomokban horrort is tartalmaz (és nem, mielőtt felvilágosítanál, nem a gore jelenetekre értem a horrort).
A szex és az érzékiség sokkal ingoványosabb terület, ott aztán tényleg ízlések és pofonok (egyeseknek egyebek).
Lényeg hogy szerinted (!) az epizód túltolt volt, szerintem (!) pedig nem. Ha megpróbálsz kioktatsz arról hogy rosszul látom azt, hogy nekem hogy jött le, sok sikert hozzá.

Sheen - 2016. 10. 29. 21:48

Pipacs, vannak még szerintem olyan egyszerű emberek mint én, akiknek muszáj elmagyarázni hogy mi a párhuzam a walking dead és az érzékiség között. Az agyonizzadt párhuzam jobban vérzik mint Lucille: Egy szexjelenet esetén a behatolás… Mi van? Azt pornónak hívják. A pornóban a rendező öncélú, mert bemutatja?

winnie - 2016. 10. 29. 22:46

sheen: naná, hogy szerintem, ki más szerint?:)

természetesen nem azért reagáltam rád, mert szerinted nem az volt, nem ezt vontam kétségbe, semmi kioktatás nincs, csak próbáltam jelezni, hogy mire céloz az ember, ha használja az öncélú kifejezést, ami elég gyakori a filmeknél. egy végtermék, egy film vagy jelenet lehet öncélú. és ennek lefestésére szokták használni pornó utótagot, ld. michael bay-nél az akciópornó, vagy a mostanság oly divatos pusztításpornó – utóbbi esetre jó példa, hogy az avengers-t (és kábé az egész marvel-univerzumot) akkor lőttem le, amikor már tíz perce romboltak egy várost és valami döbbenet unalmas volt nézni, vártam, hogy mikor lesz vége. és ez (számomra) kábé pont parallel volt a mostani twd-vel. nálam, amit csináltak, valamiért teljesen ellentétes hatást ért el. nem remegtem a dühtől, hogy mennyire szemét negan (pedig kellett volna), nem aggódtam senki életéért (legyünk túl rajta, whatever), stb. ugyanezért. mert a (verbális) kegyetlenkedése eleinte hatásos volt, de később ahogy mondta, mondta, mondta, egyre inkább elveszítette a jelentéstartalmát, maximum rezignáltságot éreztem.

ezt pedig sajnáltam, mert tapasztalatból tudom, hogy azokat az érzelmeket, amiket ki kellett volna, hogy váltson a jelenet, biztos, hogy ki lehetett volna belőlem váltani “kevesebbel”, vagy finomabb rendezői eszközökkel is. lehet, hogy te sem érzed, hogy muszáj volt ennyit adniuk, hogy azt érezd, amit kell. nyilván meg volt mindennek az oka, de nekem totál az volt az érzésem, mintha nem bíztak volna magukban, hogy másképp el tudják érni a kellő hatást, és inkább biztosra mentek, mondván, ha túltolják, akkor nem lesz panasz.

(a pornó nyilván párhuzam. egy szexjelenet lehet izgató anélkül is, hogy pornóba csapna át.)

Pipacs - 2016. 10. 30. 01:17

Sheen:

Ha valamit képileg (pl filmben, sorozatban) ábrázolni szeretnél, nem feltétlenül a legnyersebb formában teszed, hacsak a műfaj ezt meg nem “követeli”. (Na igen, lehet vitatkozni, hogy a TWD akkor most tényleg horror-e, és ha igen, abba mi fér bele, és mi az, amire már tényleg csak a horrorpornó jelző illik.)
Itt most csak annyi történt, hogy egy szimpla hasonlaton keresztül próbálta winnie megértetni, mi a bibi ezzel az egész témával, nem kell kiforgatni szerintem.

És még egyszer: nem maga a vér, vagy az erőszakos jelenet a gáz, hanem a mennyiség és a mélység. Rengeteg idő ment el rá, miközben az a plusz, amiről a készítők gondolták, hogy hozzáad ez a fajta brutalitás, pont hogy elvette a kedvét sokaknak, hogy nézzék, mert nem ez volt eddig a “profilja” a sorozatnak, nem a hentelés miatt nézzük (noha nyilván néha elfér, sőt, kell is vmennyi bele). Ha végig ilyen arányban tolták volna ezt az arcba tolós erőszakot, akkor 2 évadot sem értek volna meg.

winnie - 2016. 10. 30. 06:35

negan háttérttörténetéről: “It’s not something we’ve really thought about,” exec producer Kirkman tells THR. “That story works best when Negan has been around for many years. I’m not going to go on record to say that Negan lasts as long in the show as he does in the comic. You never know. But if we do get to that point, it’d be nice to see that story adapted. I love Jeffrey Dean Morgan with a burning fury of a thousand suns and I would love to see him tell that story and see the character go through those paces. It’s a great way to get more context into who this guy is. It’d be neat but there are no plans as of yet.”

Quantumleap - 2016. 10. 30. 10:16

Észrevettem egy bakit. Abraham ugyebár azt mondja Negan első csapása után, hogy “Szopd le a golyóimat!”. Nem kellett volna ezt a fináléban is hallanunk, amikor az ő szemszögét láthattuk? Igaz, akkor le lett volna lőve a poén, de szerintem logikusan következik. :)

Quantumleap - 2016. 10. 30. 10:21

winnie: Én a helyükben már a mostani évad utolsó előtti epizódjának leforgattam volna egy Negan-eredetsztorit. És hiába jön nekem bárki avval, hogy a sorozatnak nem ez a történetmesélési módszere. Mert őszintén: Nem ráférne már némi újítás? Felőlem jöhetnének flashbackek a többi szereplőtől is. Persze nem Lost mennyiségben, de legalább hébe-hóba.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 10:52

Nekem nem a hentelés mutatásával volt gondom, még azzal se nagyon hogy a szememben Negan elég röhejes..
Hanem hogy a megismert Abraham nem hagyta volna szó nélkül ezt az egészet, mikor odaállt eléje, akkor biztos beszólt volna valamit
hogy pl: – állj ki velem egy az egybe, játsszuk le haver, csak a bandáddal vagy pofáju gyáva avgy stb..és az is biztos hogy Abraham simán nekiugrott volna, legfeljebb lelövik, és?
szóval nekem ez volt a necces..
ripacs, nem ripacs Negan az lényegtelen, nem hiteles a figura (tudom winnie leírta fél órája ismerjük a pasast)
Nekem elképzelhetetlen az az ok, amiért ennyien simán mögötte állnak és támogatják az ilyesféle durvulást.
Az ok, ha egy másik csapatba botlanak, és harc van..de ez?
mi alapja értelme van ennek?

Pipacs - 2016. 10. 30. 11:32

fireblade”pistike”:

Annyit hamar levett mindenki, hogy ez a fószer van annyira beteg, hogy ha Abraham elkezd pl keménykedni, könnyen meggondolja magát és mondjuk egy csajt választ, hogy “megbüntesse”, és csak miután végignézette vele, akkor veri őt is agyon. Amikor már egyértelműen őt választotta (1 ütés után), már beszólhatott neki, jelezve, hogy mennyire sz*rf*szú dolog ilyen szituban “nyerni”, és nem egy az egy ellen kiállni, ahogy Abraham tette volna.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 12:12

Pipacs:

de abban a szituban arra se volt semmilyen garancia, hogy nem fogja egyenként agyonverni őket..
és már bocs de Abraham eddig nem az a “ülök oszt majd megesznek/agyonvernek” típus volt..és a balhéval esélyt adott volna nekik a kitörésre, akármire
passz.
nekem ez az egész karakteridegen volt, nála is és másoknál is..

Sheen - 2016. 10. 30. 13:42

winnie, így már oké, a “pusztításpornó” valóban zavaró számomra is sok filmnél és sokszor már emiatt nem tud lekötni némelyik. Ennél az epizódnál fene tudja. Az érzelmi beállítottságtól valószínűleg nagy mértékben függ kinek sok, kinek nem az. Nekem például tetszett, de nekem tetszett a Divide című film is ami a többségnek (ahogy annak idején fórumokból leszűrtem) nem jött be. Itt egyedül a “hallucinációkat” éreztem feleslegesnek, de azt sem zavart különösebben. Rick fejében az kavargott hogy a többiek is végezhetik így. Kissé suta volt a sok bevágás, de belefért. Carl kezét amúgy azt hittem levágják, annak örülök hogy nem történt meg, azt már én is felesleges hatásvadász jelenetként értékeltem volna.

Quantumleap - 2016. 10. 30. 15:37

fireblade”pistike”: Negan mondta, hogy szüksége van rájuk, hogy szállítsák és termeljék neki a cumót. Hozzátéve, hogy ezt holtan nem tudják megtenni neki.
Na meg, te tényleg komolyan gondolod, hogy Rickék ki bírtak volna onnét törni? Egy pillanat alatt géppuskagolyófogókká lettek volna.

Pipacs - 2016. 10. 30. 15:41

fireblade”pistike”:

Azt vedd figyelembe, hogy ennek az egész helyzetnek volt már egy hosszú felvezetése. Kaptak némi fogalmat a Negan féle emberek elfajzottságáról, arról, amire képesek. És ne felejtsük el, hogy az előző rész pont arról szólt, hogyan vágják el előlük az összes menekülő utat szó szerint és átvitt értelemben. Erre már lehet mondani, hogy ez pszichológiai hadviselés. Amikor ide jutottak, akkor már totál kilátástalan volt az ügy. Ha “kitörnek”, hősködnek, zokszó nélkül mindenkit kinyírnak, már csak a jelentős létszámfölény miatt is. Plusz Maggie totálisan alkalmatlan lett volna mondjuk egy hosszabb sprintre, vagy ilyesmire. Kizárt, hogy innen egy “menjünk nekik, aztán lesz valami” hozzáállással jól kijöttek volna, egyáltalán nem is jöttek volna ki. Ezek nem zombik, érted, nem olyan könnyű őket lezúzni, átverni, lefutni, stb.

Pipacs - 2016. 10. 30. 15:44

Ja, és ha bárki ezek után egy ilyen szituba kerül, tutira elveszíti a maradék tökösségét is, Te és én is és mindenki “karakteridegenül” viselkedne ilyenkor, még tán utólag visszagondolva is, hogy “nem is értem, mi volt velem, én nem szoktam ilyen lenni”.
Fáradtak, megtörtek voltak, nem is értették, hogy kerültek ekkora sz*rba és féltek, de ami még fontosabb, egymást féltették.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 17:43

Quantumleap:
Nem nem hiszem, de ha másodpercekre vagy a haláltól, akkor bármit megpróbálsz, szerintem. Van aki nem, de Abraham nem ilyen volt, és ha lőnek rá miközben elkapja Negant jó eséllyel őt is kinyírják..persze hogy 1% volt kb az esély bármire, de az is több mint a 0%

Pipacs:
De ez nem volt újdonság, hiszen már voltak vacak szituban, majdnem megették őket..ott is másodpercekre voltak attól hogy simán letaglózzák őket, mégse ríttak..
Maggie az jogos, de a többi? látták már hogy elevenen megették barátaikat, hogy meghaltak, éve óta undorító emberi izéket kell trancsírozniuk…emberi beleket kellett magukra kenniük..és most egy kis fogócskától beparáztak? és Rick megzakkan ennyitől?

Quantumleap - 2016. 10. 30. 18:02

fireblade”pistike”:

Most teljesen más a szituáció. Kizsákmányolásos zsarolásos helyzetbe kerültek. És a válasz benne van a kommentedbe, elsősorban Maggie miatt nem próbálkoztak volna menekülni. Az meg, hogy Rick mennyire “zakkant” meg, majd kiderül az elkövetkező részekből. De amúgy szerinted mit kellett volna csinálnia, amikor majdnem levágatják vele a fia kezét?

Quantumleap - 2016. 10. 30. 18:08

Amúgy a képregényben (nemrég kíváncsiságból letöltöttem a 100. füzetet angolul) van egy elég nagy eltérés Negan fenyegetését és zsarolását illetően, amiből kifolyólag nem értem, hogy ott hogy működhet a dolog. A képregényes topikban levázoltam, mire gondolok.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 18:22

Quantumleap:

Értelek én, Rickel kapcsolatban már korábban is leírtam, hogy sokkal okosabban reagálhatott volna..Láthatta mia szitu, és hamar át kellett volna állnia egy megalázkodó stílusra:
– igen főnök, te vagy a BigBoss, amit csak akarsz, semmi gond, bocs az eddigiekért, már neked dolgozunk, stb stb..
sok dumával meggyőzhető lett volna..minden ilyen nárcisztikus megalomániás pszihopata imádja ha körülrajongják, és elismerik a fölényét, hatalmát.
Rögtön gyözködnie kellett volna Ricknek, hogy mindenben alávetik magukat neki..ez a megzakkant fejű vergődés, csak olaj volt a tűzre.
Nem modnom, hogy biztos bejött volna..de szerintem jó eséllyel lett volna arra hogy megússzák a baseball bemutatót.
képregényt nem olvasom, és at alapszitu is értelmetlen ezt is leírtam.
Negan hogy képzeli ezt az 50%-ot?
honnan tudja mennyi lőszert cuccot találnak?
és ha egy nagy bombát találnak egy laktanyában..és szépen elássák neki a találka pontnál? :)
és ha fogja magát a csapat autókba ülnek és irány az égalja? elhúznak a fenébe onnan? megtehetik, sok üres város lehet jó messzebb..ahol nincs Negan..
ez a “beszerző csapat” elv magában hordozza az újabb összecsapást, egyértelmű, hogy a bosszúvágy felülkerekedik hamarosan.

Quantumleap - 2016. 10. 30. 18:47

fireblade”pistike”:

Negan így is, úgy is megölt volna valakit. Szerinted mennyire maradna tekintélye és hatalma (akárcsak a saját emberei előtt), ha merő könyörgés hatására elállt volna a baseballbemutatótól és útjukra engedi őket? Remélem, ezt te sem gondolod komolyan.
Negan elspkörben el fog menni hozzájuk, és elhozza a cuccuk 50%-át. Utána pedig nyilván hetente utasításba adja nekik, hogy épp mit gyűjtsenek be neki. Olyan hülyék nyilván nem lesznek, hogy az összes lőfegyvert nekiadják, de erre Negan is gondol nyilván. Valószínű van egy minimum elvárt mennyisége, ami alatt nem hiszi el, hogy nincs nekik több.
Az elhúzás valóban opció lenne, de Rickék nem fogják sorsára hagyni Darylt. És ráadásul lassan két csecsemő lesz velük. Az persze elképzelhető, hogy más befenyített csoportok ezt a megoldást választották.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 18:57

Quantumleap:

De ezt Rickék nem tudhatták..mi a menetrendje, csak azt látták, hogy egy nagyon erős csoport lenyomta őket, és egy agyatlan pszihopata a vezetőjük, aki feltétlen behódolást akar, hát akkor meg kellett volna adni neki mihamarabb..mert ugye nem kinyírni akarta őket, hanem használni…
Azt ugye te sem hiszed hogy Negan csak úgy simán odamegy hozzájuk a cuccért?? amikor szabadon vannak? és semmibe nem kerül egy komolyabb távcsövessel lefeküdni valahová? vagy egy RPG-vel?
ugyan..ennyire nem lehetnek buták a készítők (v.Negan)
Elmenetel persze opció, de valszeg nem erről szól a sorozat :)

Quantumleap - 2016. 10. 30. 19:03

fireblade”pistike”:

Semmit nem kellett tudniuk. Ez itt, a civilizált világban is így működik. Ha egy gengszter- vagy bandafőnök valakinek a halálával akar példát statuálni, akkor nem lehet lebeszélni róla, könyörgés meg pláne nem hatja meg.
Miért ne mehetne oda Negan csak úgy, ha egyszer nála van Daryl, és megmondta Ricknek, hogy ha valami turpisággot csinál, azonnal meg lesz murdelva?
Az persze érdekes kérdés, hogy ha Rick megölné Negant, akkor a vezető nélkül maradt emberek hogy reagálnának, illetve mit tennének?

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 19:09

Quantumleap:

Pont ez az, ezért kellett volna próbálkozniuk..de az hogy Negan mit tervezett, azt csak ő tudhatta.
Így van.
+ hogy Rickék simán azt hihetik hogy Daryl már nem is él.
Bár szerintem Daryl átáll majd, mostanában amúgy is eléggé szembe ment Rick néhány gondolatával, és Negan mint láttuk ügyes agymosó lehet..simán elképzelhető, hogy befűzi Darylt, és ő lesz a helyettese, valszeg majd Simont nyomja le Daryl a pozícióért, mert féltékeny lesz, hogy Negan/Daryl öribari kezd lenni majd.

Quantumleap - 2016. 10. 30. 19:53

fireblade”pistike”: Ezt szinte teljesen kizárhatjuk. Nem fogják a legnagyobb közönségkedvencet ilyen irányba amortizálni. Legfeljebb színlelésből fog úgy tenni, mintha átállt volna.
Elég érdekes elképzeléseid vannak. :)

fireblade"pistike" - 2016. 10. 30. 21:35

Fogadunk? :)

seven - 2016. 10. 31. 14:49

én szívesen fogadok veled, daryl tuti nem fog átállni, karakter gyilkosság lenne ugyanis.

a “claimed” bandához se állt át, pedig akkor még azt se tudta hogy egyáltalán életbe vannak-e a többiek.

Shed - 2016. 10. 31. 15:50

Sejtem hogy az évad nagy része elmegy arra hogy Negan csicskái lesznek, főleg most, hogy kiderült a király csapata is csak szolga.

Ezzel együtt nekem ne mondja senki hogy egy ilyen csapat mint ők, akik már túléltek rengeteg mészárlást, sőt, elkövettek rengeteg mészárlást, majd teljesen szétesik és behódol.

Én feladnám Darylt, elfogadnám hogy ő elveszett. Vagy próbálnék beszerezni valami kemény fegyverzetet és elintézni őket, vagy eltűnni a fenébe onnan.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 16:38

seven:
láda sör?
10 üveg pezsgő?
egy élő malac? :)
nem tudom neked mi a jó tét?
de állom..

Pipacs - 2016. 10. 31. 17:19

Én is beszállok, Daryl tuti nem áll át! Én rendszerint egy túró rudiban fogadok, tartod, fireblade”pistike” ? :)

Muki135 - 2016. 10. 31. 18:12

Ezekiel,mint színitanodás àllatdondozó……hát ez nekem kicsit vicces volt..:) Negan körberöhögi a tigrisével együtt.

Uhu - 2016. 10. 31. 18:32

0702: felháborító rész

Bíztam benne, hogy legalább 5 percig azért foglalkoznak a Team Rick-kel, esetleg a Team Negan-nel, de nem.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 18:54

Pipacs:
Naná :) 1 csomag, tartva

egyébként szerintem ez egy egész jó kis rész volt

leslieb - 2016. 10. 31. 19:42

Carol továbbra is fantasztikus.

Pipacs - 2016. 10. 31. 23:45

fireblade”pistike”:

Jövő héten talán kiderül, ki fog betúrórudizni. :) De valszeg csak részek múlva fog kiderülni, és ha megjátssza magát előbb cselesen, akkor még később. :)

Pipacs - 2016. 10. 31. 23:48

Muki135:

A tigris nem parázik be egy drótos b.ütőtől, leharapja tőből a kezét és akkor b*szhatja Lucille-t. :)

Ayr - 2016. 11. 03. 21:13

Na jó, visszatartott az első részes kritika, meg az előző évad lapossága a vége felé, de most megnéztem. Nem volt ez rossz rész, az tény, hogy jobb lett volna évadzárónak, de én egyáltalán nem láttam benne az ok nélküli kegyetlenkedést. Egyszerűen Negan-ra volt kihegyezve. És ahhoz, hogy tekintélye legyen, ezeket logikus, hogy meglépte.

mateo130 - 2016. 11. 03. 22:39

Hát erre azért nem számítottam. Merevre sokkolt mikor másodszorra is odacsapott.
Számomra is gyomorforgató volt így látni a sokat megélt karaktereket és mikor a végén még Carl kezét is le akarta vágatni azt hittem rosszul leszek…

Pipacs - 2016. 11. 05. 15:41

“nem láttam benne az ok nélküli kegyetlenkedést”
“ahhoz, hogy tekintélye legyen, ezeket logikus, hogy meglépte”

Ayr:

Most nagyon g*ci leszek, kérlek, ne vedd Magadra, de ilyen alapon pl. Hitlernek is óriási tekintélye volt. Az, hogy rettegnek valakitől, nem egyenlő a tekintéllyel, ezzel csak ezt akarom mondani.

Geza Kovacs - 2016. 11. 07. 20:55

Fúú, az a szendvics az elejéről, teljesen megéheztem tőle. Nagyon jól nézett ki, frankón eltalálták.

A rész meg érdekes volt, de lassan átmegyünk a Szovjetunióba vagy az Andrássy út 60-ba, mert itt már az alávetés pszichológiájának olyan mértékű boncolgatásába fogtak, amihez a zombik teljesen szükségtelenek.

Piemaker - 2016. 11. 07. 21:19

s07e03: Jó rész volt,Daryltől ezt vártam.
A tömlöc dal meg biztos felkapott lesz egy darabig. :)

The Collapsable Hearts Club – Easy Street

https://www.youtube.com/watch?v=emnfHy1HhZ8

Divexa - 2016. 11. 07. 21:36

Jó rész volt! Amennyire unszimpi volt “D” (nem Daryl!), annyira meg is kedveltem ebben a részben. Tetszett hogy megtudtak lepni. Itt minden fronton lázadás lesz. Kívül, belül, jóóóóóó lesz ez. :)

winnie - 2016. 11. 11. 10:42

nem fogunk sokáig eljutni, ha

701 – megvolt
702 – carol+morgan
703 – negan tábor
704 – alexandria
705 – hilltop
706 – tara + heath

tempóban megyünk, nem tudom, hogy fogják ezeket összefogni a 707-708-ra.

így, hogy vannak, akik az első 5-6 részben kvázi csak egyszer szerepelnek, nem sokat lehet nyújtani. (az évadnyitós térdelést ne vegyük szereplésnek.)

Shed - 2016. 11. 14. 10:11

Istenem, de elegem van már Rick állandó suttogós monológjaiból, meg a bekkattanásaiból, meg az évadonkénti lelki megtöréseiből, mely alatt azért végig hisznek benne és ő meg feláll.

Egy ilyen csapattól, mint Rickék, hogy a picsába lehet elvenni az összes lőfegyvert? Tudták hogy jönni fognak, és nem képesek, egyszerűen nem képesek Alexandrián kívül elrejteni némi élelmiszert, gyógyszert, meg a legjobb fegyvereik egy részét? Miért nem lehet egy normális forgatókönyvet írni?
Nem azt mondtam hogy aknázzák alá az Alexandria felé vezető utat és robbantsák fel Negan egész bandáját, hanem azt hogy egy rutinos túlélő csapat viselkedjen már úgy ahogy elvárható lenne. Jó, erősek Neganék, de mi ez a teljes önfeladás. Mennyivel hitelesebb lenne ha most kirabolták volna őket, aztán a rész végén meg Rick térdel az erdőben és egy üregből adogatják fel neki az oda dugott távcsöves puskákat….De nem, megint suttog és játsza azt a szerepet, ami az első 2 évadban még hiteles is lett volna.

winnie - 2016. 11. 14. 10:22

a 7×04-ben nem kicsit idegesíteni kezdett, hogy negan nem képes befogni a száját.

des - 2016. 11. 14. 16:52

Ahogy Negan a testét ide-oda dobálja beszéd közben., az.. hát nem kicsit vicces. :D (+ a beszéde is, de lehet csak én tartom érdekesnek)

Amúgy meg szerintem kb úgy is tudjuk, hogy ez a behódolás csak egy ideig tart, Aztán majd lesz itt még ellentámadás. Akár belülről, akár Rickék részéről.

irgum76 - 2016. 11. 14. 16:55

7×04

kb 5 perc alatt lezavarható lett volna
konkrétan semmi nem történt benne
Neganék jöttek aszt elmentek

oké Rick megtört de most egy ilyen helyzetben olyan golyózáport zúdíthattak volna a falakról Neganékre, pár molotov koktéllal megspékelve(esetleg RPG-vel ha van még hozzá töltet), hogy egy sem marad élve
jó rendben korábban jöttek de lett volna idő felkészülni
de akkor vége lenne a Negan történetnek aszt nézhetnénk, hogy kapálják a paradicsompalántákat

szelesmalom - 2016. 11. 16. 19:10

7×04
végtelen buta, unalmas sz@r volt.

Shed kommentjével teljesen egyet értek, nem igaz hogy ilyen teljesen idióták, hogy tudják, hogy jönnek
és egy darab fegyvert kaját, stb nem raknak el.

Morgan - 2016. 11. 18. 11:26

Az még hagyján lenne, hogy nem dugtak volna el kaját meg fegyvert, de az a probléma hogy eldugtak és nem jutott eszükbe, hogy mindenről pontos kimutatást vezetnek. :S

winnie - 2016. 11. 21. 09:14

komolyan érdekelne, hogy hányszor mondták ki eddig a sorozatban glenn vezetéknevét. hogy hány néző tudta, hogy mi az.

danNN - 2016. 11. 21. 16:34

Nah ezt a részt konkrétan 10 perc alatt megnéztem. Ennek a sorinak az évad első 2-3 és az utolsó 2-3 részén kívül kb semmi értelme.

Jo - 2016. 11. 23. 15:10

Ez az 5. rész ez most nagyon semmilyenre sikeredett. Értékelhetetlen.

Shed - 2016. 11. 28. 09:04

Kb 10 perc alatt néztem meg ezt a részt. Nem is értem hogy erre mit kellett 45 perc.

Bár arra kellett hogy lássuk: Azok a nők akiknek konkrétan kiirtották a teljes családjukat a saviorok tele voltak automata fegyverekkel.

tanaka - 2016. 11. 28. 17:31

véletlenül sem ezt a vérszegény részt akarom menteni, de, hogy lehet úgy értékelni egy sorozatot, hogy 10 percet nézel meg belőle amikor épp unalmasabb benne valami? sokszor nagyon jó okai vannak azknak az unamas részeknek – no, nem itt

seven - 2016. 11. 28. 17:32

Sztem jó rész volt, múlthetinél sokkal jobb az biztos.

kiss - 2016. 11. 28. 20:43

Ezt a részt én is végigpörgettem, max 15 percben megnéztem én is, unalmas volt. Ellenben nekem meg pont a múltheti rész bejött az tetszett..

röviden-tömören - 2016. 11. 29. 13:45

7×04, 7×05, 7×06

Egy borzadály ez a három rész. Külön-külön is, és az eddigi bénázásokhoz képest is. A három együtt nem teszi ki egy rész harmadát. Akik csinálják ezt a sorozatot egy valóban döglött oposszum agyi tevékenységét is képesek voltak alulmúlni.

röviden-tömören - 2016. 11. 29. 13:47

“komolyan érdekelne, hogy hányszor mondták ki eddig a sorozatban glenn vezetéknevét. hogy hány néző tudta, hogy mi az.”

winnie, ki az a Glenn? ;-)

Treff Bubi - 2016. 12. 02. 15:04

Na én csak most néztem meg az első részt, sajnos már túl vagyok a netes spoilereken. Nekem is kicsit túlnyújtott volt az egész, de remélem jók lesznek a további epizódok.
Hogy túlzásba vitte Negan a büntetést? Abszolút nem, muszáj volt brutálisan Rickék fejébe vernie (haha), hogy ki a főnök. Tisztában van a képességeikkel, tudja hogy milyen hatékonyan tették hidegre több tucat emberét.
JDM belépőjétől én nem voltam elájulva, nekem ezek a teátrális, félelmetes pszichopata monológok sosem jelentenek sokat. Könnyű látványosan előadni őket. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem Carol néha a pár mondatos szomorkodásával überelte a nagy antrét.
Andrew Lincoln alakítása szintén nem fogott meg. Ő kb. mindig ugyanazzal a kimeredt tekintettel néz, néha remeg a feje, nagyjából ezzel az eszköztárral oldja meg az ideges, rettegő, felindult, vagy haragos jeleneteit. Jó, de messze van a nagyszerűtől.

Treff Bubi - 2016. 12. 02. 15:17

Szerintem az lenne a szép, ha Morgan elkapná Negant, pár hét alatt buddhista hippit nevelne belőle, aztán a Savior-Alexandria-Hilltop kommunák vidáman táncolnának a mezőn gitárszóra:) Mint a Macskafogó végén Teufelék.

winnie - 2016. 12. 02. 15:18

“Hogy túlzásba vitte Negan a büntetést? ”

nem hiszem, hogy bérki írta volna, hogy túlzásba vitte. mármint, ki mondhatja meg, hogy amit csinál, az túlzás vagy sem. ő csinálja, ő tudja. azt csinál, amit akar. ha ilyen, akkor ilyen. a készítők vitték túlzásba a kínzáspornót, az egészet felesleges volt elnyújtani.

winnie - 2016. 12. 05. 06:22

7×07: worst. twd. epizód. ever. (eskü.)

de tényleg, ennyire még nem utáltam részt. és eddig az évadot sem tartottam rettenetesnek, csak az évadnyitó után negan karakterét, szóval, mivel ebben elég sokat volt, halálra untatott a sok parttalan szövegével. shut. up.

winnie - 2016. 12. 05. 06:31

hozzáteszem, a papírforma alapján nem ez lesz az általános reakció, hiszen ahogy olvasom, a képregény 105. füzetének a sztoriját dolgozza fel, amit imádtak az olvasók. oké, a többség, mert nyilván egy elég akciómentes szám. én is leszedtem, hogy mit esznek rajta, de lehet, hogy a képregényolvasást nem nekem találták ki, mert marhára nem éreztem át azt, hogy mennyire nagy szám az éneklés.

ricsi - 2016. 12. 05. 08:06

“7×07: worst. twd. epizód. ever. (eskü.)”

Adom :( nálam bizonytalan ideig kasza.

seven - 2016. 12. 05. 17:32

lol

gyerecske - 2016. 12. 05. 17:40

7×07 Nagyon ócska rész volt valóban.
Kínos volt nézni is,sokszor nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek a lehető legrosszabb értelemben..

kiss - 2016. 12. 05. 19:26

Az a baj h a kedvenc szereplőinket szénné alázzák most már több mint 7*45 perce az nem jó. Pont azok a karakterek miatt szerettem, akik most kilépve saját szerepükből vergődnek(láncon, vagy anélkül..) részek óta. A többi lényegtelen karakterekre meg részeket fecsérelnek, úgy h. sem a karakterek sem a történet szempontjából nincs előrelépés (pl 6. rész). Ez nem jó irány…

kiss - 2016. 12. 05. 19:26

sry, az utolsó rész több mint 45 perc volt

Morgan - 2016. 12. 12. 18:42

7×08

Osztom hogy a vergődést rossz volt nézni, na de most Rick magára talált és a végén olyan flash volt… mint a 7 mesterlövész, vagy a Mass Effect 2 végén az öngyilkos küldetés. Csak mivel itt kaptunk egy csomó időt megkedvelni a szereplőket még heroikusabb az egész.

Remélem nem szúrják el a következő részt. Nem akarok több túszdrámát.

Morgan - 2016. 12. 12. 19:05

Ezt a poklot meg kellett járniuk.

Rick és csapata egy folyamatos fejlődésen megy keresztül. Minden stáció fontos ahhoz hogy azzá válljon akire mindenki felnéz, aki irányítani tud, akit vakon követnek.

Először megértő volt, mindenkit meghallgatott. Rájött hogy ha nincs egy közös akarat akkor emberek halnak meg. Ekkor jött a “Rickocracy” szöveg ami szerintem még mindíg a sorozat leghatásosabb monológja.

Aztán felvetődött a kérdés hogy oké kell egy vezető, de miért pont ő legyen az. Magát is megkérdőjelezte, de végül belátta hogy őt választották mert ő legrátermettebb.

Aztán jött a következő morális akadály: A túlélésért meddig lehet elmenni? Mennyire lehet megbízni másokban? Megtanultak könyörtelenül ölni ha kell. Nem lett volna életszerű ha azonnal véres gyilkosokra váltottak volna minden átmenet nélkül.

Végül most azzal szembesültek, hogy van-e joguk másokat feláldozni, ha náluk erősebbel találkoznak, biztosan odaveszne közülük pár ember talán mindenki. Mi lenne ha behódolnának? Ezen is keresztül kellett hogy menjenek, hogy belássák ez nem járható út. Rick azért jó vezető mert ezeket a súlyos döntéseket nem hozta meg a többiek helyett. Csak miután látta hogy ez nem megoldás, hogy ez is a vesztüket jelenti előbb-utóbb és hogy mindenki kész volna akár egyedül is szembeszállni a lehetetlen ellenséggel szemben is, akkor dönt úgy hogy rendben akkor let’s go életre-halálra. Ez így kerek és szép. Már látom.

bkitten - 2016. 12. 13. 18:55

Azért arra figyelhettek volna a rendezők, hogy Negan karaktere olyan fehérfogú, hogy kiégett a szemem majdnem amikor villogtatta..
és halálra idegesít ahogy beszél, mintha mindenki ikú 50-es lenne és direkt lassítva nyomja. Az sem igazán élet” szagú hogy ha valaki közelébe ér és van rá lehetősége, ne adjon neki egy taslit valamivel ami kezébe kerül, mondjuk a fejébe hátulról. pláne, ha nincs mint vesztenie.nem olyan szánalmas módon hogy még fejbe se tudja golyózni. Ahhh, legyen már vége.

bkitten - 2016. 12. 13. 18:59

ja igen vagy modjuk látják , hogy bemegy egy ajtón, rázárják a szolgák, többen bent elrejtőznek és szétvernének rajta mindent, nem kell ahhoz fegyver hogy megöljenek egy embert. ez szégyen már hogy ennyire félnek egy pasastól. a többi emberét meg le lehetne fegyverezni mondjuk én levágnám Negan fejét és odadobnám közéjük, majd megkérdezném na ki a következő.lehet hogy kinyírnának még pár embert de a császárnak annyi lenne.

Jo - 2016. 12. 13. 20:26

Na végre, így kell ezt… A záró jelenetet legalább 5-ször néztem vissza… Telitalálat ahogy Deryl megjelenik!

Morgan - 2016. 12. 14. 12:07

Daryl megjelenésénél az volt a csúcspont hogy kérdés nélkül átadta a csapat jelen állás szerint egyetlen fegyverét Ricknek. Mintha azt mondta volna ezzel: Te vagy a főnök!
Pedig nem így indult a kettejük kapcsolata és Daryl meg nem az a típus aki csak úgy elfogad valakit főnöknek. Rick ekkora figura, hogy ő megérdemli.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz