login |

Westworld – 1×04: Útvesztőben

2016. 10. 24. 18:09 - Írta: human

81 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a 4. rész ismét csak abban erősített meg, hogy ezt darálni kéne. Most is történtek dolgok, és érdekel milyen puzzle darabokat kapunk még, viszont a múltkor említett súlytalanság továbbra is áll. Inkább spoileresen folytatom a tovább mögött.

westworlld-3

None of this matters.

Igen, egy karakter is kimondta, hogy a park normális működésére koncentráló pillanatok nem számítanak. Ki lesznek törölve és csak az időt rabolják. Rendben, mutogatják ott, hogy a robotok azért többet tudtak eddig is, mint az üzemeltetők gondolják, hiszen egy részük már a vallásába is bevette a karbantartó személyzetet.

westworlld-6

Viszont a fenti idézet megint kitörölt mindent a drámai csúcspontok mögül. Kit érdekel, kit lőnek le? Még ha kedveljük is a karaktert (a jót meg a rosszat megtestesítő Ed Harris és a Csúf duója például marha jó), másnap felkel új kalandokat átélni. Persze cool volt a lövöldözés, képileg, de súlytalan.

Ami viszont érdekelt, hogy egyre többet tudtunk meg a fekete emberről, és hogy ő tulajdonképpen mennyire hajt valami igazi tétre…, amit Arnold úgy tűnik, hogy el is helyezett a parkban. Talán. És ez a szál is Wyatt irányába vezetett éppen, össze is futottak a szenvedésre kárhoztatott Teddy-vel (ebben a részben nem halt meg!). Na meg Dolores-ék is arra felé haladnak a játékban, mivel egy mellékküldetés látszólag valami nagyobba torkollott.

westworlld-4

A külvilágra is utalgattak, a parkot üzemeltetők és Ford kapcsolatára, de igazából oda annyi minden hiányzik még (mi a franc épül?), hogy szerintem inkább csak igyekezzünk megjegyezni őket, de találgatni nincs sok értelme.

81 hozzászólás Ne habozz!

asdfh - 2016. 10. 24. 18:26

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de eddig szerintem legjobb rész!:)

play - 2016. 10. 24. 18:28

Miért érzem úgy, hogy az évadzáróban valami szélsőségesen durva módon le lesz durrantva a fejünk és keresgélni fogjuk az állunkat?

Platschu - 2016. 10. 24. 18:41

Állati jó rész volt. Az egész egyre jobban összeáll.

Ford úr azért elég félelmetes volt az asztalnál. A nő helyében én lelépnék egy ilyen fenyegetés után… Vajon miért építi újjá a templomot? Mert Dolores visszaemlékezésében a templom tornya ugyanaz volt, amit 2 résszel ezelőtt elkezdett építgetni megint.

Az évad végére jöhet a Spaceworld vagy Romeworld spinoff. :D

Neoprimitiv - 2016. 10. 24. 18:43

Engem most először zavart komolyabban a “kikérdezés”. Már eddig is volt olyan, amikor átgondolatlannak éreztem, kilógott az idősíkból, de most Dolores jelenete az elején teljesen zavaros volt. Eddig egy kvázi egy napos loopban volt, lehetett azt mondani, hogy az esti megerőszakolás/megölés után beszélget vele Bernard. Most viszont Will-ékkel kempingezett a vadonban, hogy került a pincébe és onnan vissza?

“a robotok azért többet tudtak eddig is, mint az üzemeltetők gondolják” – ez volt a másik, ami bosszantott, párban a Bernard és Elsie közti párbeszéddel. Értem én, hogy a Big Bang-hez kell a működtetők hülyesége, de azért ne legyen már mindenki ennyire felelőtlenül hülye. Ha a hostok egy része már vallást csinált belőlük, az is elég durva megsértése a protokollnak. De az, hogy erről más hostok is tudnak, az csak úgy történhet meg, ha az ő loopjukba már bele is írták ezt az infót. Akkor viszont duplán értelmetlen(nek tűnik) a nagy felhajtás a körül, hogy jé, van pár robot, amelyik emlékezik.

Összességében nekem ez a rész tetszett eddig a legkevésbé – túlságosan zavartak a logikai bakik és túl kevés volt az új előre vivő információ.

winnie - 2016. 10. 24. 18:56

engem ez a rész győződött meg anno legjobban. gőzöm sincs, hogy mi volt benne, 4 hete láttam, csak arra emlékszem, hogy kapkodtam a fejem. de most már végre nézhetem hetiben:)

winnie - 2016. 10. 24. 19:04

“kit érdekel, kit lőnek le”

ez az, ami tetszik a sorozatban, hogy kvázi szakít a klasszikus narratívával, vagy befogadási relációval. a pilotkritikában én is ezt írtam, talán épp a 4 részes tudás miatt, az 1×04 után fogalmazódott bennem, hogy nem csak úgy lehet nézni egy sorozatot, hogy “aggódunk” valaki miatt, vagy “utálunk” valakit. másképp is lehet. én speciel utálom, illetve utáltam ed harrist, mert akkora mocsok volt, rég utáltam fiktív karaktert így, de utána belegondoltam, hogy rohadtul nem tesz semmi megvetendőt, ami…, szóval kicsit összezavar belül, és ez érdekes élményt eredményez:)

Bad Land - 2016. 10. 24. 19:06

Ez az a fajta sorozat amit sokszor kell megnezni hogy az apro reszletek amik osszekotik az egeszet megmaradjanak.
Lattam az elso 3-at hetiben, tegnap megneztem az elsot megint,gondoltam emlekszek a 2-3 reszre,a feneket.
Azt se tudtam hogy most mi van,ujra kell nezzem megint.
Telleg daras sorozat mert a kicsi aprosagok sokat nyomnak a latba.
Ez a resz amolyan nyersebb volt,probalt hozni valaszt de hozott 2X-er annyi kerdest is mint valaszt.
Nem tudom hova fog kijukadni,de szerintem amig eljutunk a finaleig meg vagy 2X-er megnezem a reszeket :D

human - 2016. 10. 24. 19:14

de hát ponte zt írtam a múltkori posztban is winnie. persze h lehet és nem kell szeretni vagy utálni (ha már így egyszerűsíted le az empátiát?), de pont ezért csak érdekes inkább a sorozat, mint más.

Edrick - 2016. 10. 24. 19:23

WÁ, azt hittem, csak az esti magyar premier után lesz írás :O

Neoprimitiv - 2016. 10. 24. 19:47

Érdekes, az engem sem zavar az élményben, hogy robotokat lőnek le (sokszor éppen robotok). Őszintén: akár egy átlagon felüli sorozat aktuális akciójeleneténél ki a fene foglalkozik azzal, hogy a felrobbanó-lezuhanó-agyonnyomott GIJoe23 amúgy egy Homo Sapiens, akinek lehetne otthon egy súlyos beteg felesége, meg három gyereke? Semmivel sincs több empátia bennünk az irányukba – vagy mondhatom úgy is, hogy egy jó akciójelenet nem lesz kevésbé jó vagy feszült a Westworldben attól, hogy ezek “csak” robotok.

Ezen nem ront, hogy tudjuk, a vendégek sebezhetetlenek, mert azt is 100%-ban biztosra lehet venni, hogy ez valamitől valamikor megváltozik – vagyis minden jelenetben benne van a “lehet, hogy pont most” esélye.

Brynden Rivers - 2016. 10. 24. 19:48

“4. rész ismét csak abban erősített meg, hogy ezt darálni kéne”

Pont ugyanezt gondoltam, így túl lassú a sorozat, túl sok idő, több hónap telik el az évada eleje és vége között.

Közben pedig nagyjából az összes lehetséges végkimenet/világmagyarázat felvázolható kezdve attól hogy a guestek világa sem valódi addig hogy az egész egy nagy kormányprogram (lásd a részvényesek sem tudják a park valódi célját), vagy hogy az akit robotnak gondoltunk az nem és fordítva.

Az ifjabbik Nolan fivér (Person Of Interest) miatt szurkolok, hogy jó legyen a sorozat, remélem gyorsítanának a tempón/sűrítik a sorozatot. Mert addig egy jobb Dark Mirror rész többet mond ugyanezekről a témákról mint a Westworld fél évada.

human - 2016. 10. 24. 19:56

“akár egy átlagon felüli sorozat aktuális akciójeleneténél ki a fene foglalkozik azzal, hogy a felrobbanó-lezuhanó-agyonnyomott GIJoe23 amúgy egy Homo Sapiens”

nem értek egyet, hiszen pont emiatt fos egy Transformers és jó egy Die Hard (1-2-3), mert az egyikben érdekes a karakterek sorsa, a harc kimenetele. Szerintem nem elég egy akciójelenetnek, hogy szépen néz ki.

yuing - 2016. 10. 24. 19:58

Neoprimitiv: A nyitó jelenetben pont kérdezi Dolorestől, hogy tudja-e hogy hol van. a válasz: álomban. Szerintem ezek a privát beszélgetések Bernard és Dolores között fizikai valójában történnek meg, csak így ábrázolják őket.

Bernard és Ford is mindenképpen tisztában van mi történik körülöttük, de a motivációjuk még ismeretlen.

Nekem rohadtul tetszik ez a sorozat.

Köv részben lesz Hopkins Harris közös jelenet. :)

yuing - 2016. 10. 24. 19:59

Á, kimaradt egy nem szó, tehát nem fizikai valójában történnek meg…

CotA - 2016. 10. 24. 20:11

Ez volt az eddigi legjobb rész számomra, mostantól a heti nézősök közül a number one lesz :) Nagyon tetszik ez az apró részletekben kezdünk visszaemlékezni arra kik vagyunk, amit edig valóságnak hittünk az nem is az és elmegyünk kideríteni az igazságot sztori.
A BSG-ben is imádtam mikor elkezdték egyesek hallani a “zenét”..
Az indián vallás nekem szándékosnak tűnik.
SPOILER a korábbi részekből:
Mikor Ed Harris megtalálta a faluban az apukát meg a kislányt, először tagadták h tudnák miről beszél, aztán átadták az infót. Nekem ahogy ez egész lejátszódott inkább tűnt szándékos titkos küldetésnek, mint hibának.

winnie - 2016. 10. 24. 20:33

“Pont ugyanezt gondoltam, így túl lassú a sorozat, ”

darálva ugyanolyan lassú, csak tovább nézed. de ez mindenkinek opció, eddig nem az a sorozat volt, ahol bármit is el lehetett volna igazán spoilerezni.

de inkább azért érdemes darálni, mert akkor a visszautalások és egyéb összefüggések sokkal világosabbak lesznek. nagyon durván sok mindent megért az ember már akkor is, ha az első két részt nézi meg egymást után. én, amikor másodjára megnéztem a hármas vagy négyes pakkot egyben, akkor csak döbbentem. persze az is lehet, hogy én voltam “rossz” néző elsőre.

Neoprimitiv - 2016. 10. 24. 20:41

human: ne mond, hogy mondjuk a Die Hard 2 mozgójárdás jelentében lelőtt nevenincs közrendőrök/közbűnözők sorsa bárkit érdekelt. Azok minden filmben arra vannak, hogy legyen, aki betöri az üveget, felborítja holtában az állványt vagy más látványosan brutális módon purcan ki, de érdekelni a legkevésbé sem érdekelnek senkit – főleg azért nem mert nem is tudunk róluk semmit.

yuing: igen, ez bennem is felmerült, de szerintem akkor ezt az opciót (vagy inkább képességet) illett volna valahol már jelezni. Más robotoknál úgy tűnt, hogy a kétoldalú kapcsolathoz be kell őket gyűjteni – vagy Bernard kis játékához tartozik az is, hogy “távgyógyítással” is képes kommunikálni Doloressel. Ugyan akkor az, hogy Dolores ruhában volt, miközben a “pincében” meztelen robotokkal foglalkoznak jelzés lehet arra, hogy stimmel az elméleted.

Neoprimitiv - 2016. 10. 24. 20:52

CotA: az biztos, hogy nem hiba volt. Harris mondott is valami olyasmit, hogy nem először próbálkozik, ha jól emlékszem.

Inkább olyannak tűnt, mint a sok párbeszédes szerepjátékok – a Fallout2 vagy a Dragon Age. Ott bizonyos párbeszéd opciók csak akkor jelentek meg, ha több, akár időben különálló eseményre meghatározott módon reagált a játékos korábban. A számítógépes játékokban persze pillanatok alatt fent van a neten a quest guide. Előre tudod, mit kell tenned a játék elején, hogy a vége előtt egy bizonyos válasz feljöjjön, de itt ilyen nyilván nincs – ezért keresgéli rég óta a helyes szekvenciát.

bvr - 2016. 10. 24. 21:50

Főoldalas hír, az első mondatot akaratlanul is elolvastam belőle:
“Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a 4. rész ismét csak abban erősített meg, hogy ezt darálni kéne.”
Hát engem meg ismét csak abban erősített meg hogy ha a daráláshoz szükséges összeváráshoz nincs is türelmem, de (főleg akik szerint ezt darálni kellene) itt komoly élvezeti faktorokról való lemondás erről részenként kibeszélőt írni/olvasni/kommentelni :) Ez tényleg olyan mint egy filmet 10 percenként megállítani hogy dumáljukmármegeddigmitörtént :)
(mondjuk persze vannak akik egy mozit is végigbeszélnek :)
na ezzel be is fejeztem mert ahhoz tovább kellett volna olvasnom a cikket amit nem tettem, szóval majd az évadzáró után folyt köv :)

totoro - 2016. 10. 24. 22:13

Akkor úgy látszik, csak én nem kaptam meg amit vártam. Egy darabig rendben van ez a sok visszatérő, új és új jelentést kapó motívum, de így a negyedik részre nekem elfáradt. Az egész koncepció egy nagy blöffnek kezd kinézni, sokasodnak az ellentmondások és logikátlanságok, a szereplők sem lépnek ki az egydimenziós papírmaséfigurák mögül, nekem ez nagyon nem jó irányba fejlődik, kicsit olyan mint a Prometheus volt mozifilmben -> giga nagy bullshit jól becsomagolva. Még egy részt adok neki, és ha nem fog meg valami újjal, akkor kaszálom.

human - 2016. 10. 24. 22:42

Neoprimitiv: nem számított a tucagonoszok sorsa, viszont a főszereplő ott veszélyben volt. gondolom erre az a válasz, hogy maclane halhatatlan, de nézd meg, a die hard 5ben ahol tényleg halhatatlan milyen szar film a végeredmény.

John - 2016. 10. 24. 23:14

A gyufás rész tetszett, összeségében 6,5/10, és teljesen egyetértek, hogy jobb lenne darálva, mert túl lassan csordogál a sztori.
Egyébként Dolores egyre inkább tetszik, mármint a színésznő külseje.

Tod - 2016. 10. 24. 23:29

“Kit érdekel, kit lőnek le?”:

Nem az számít, hogy kit ölnek meg, hanem hogy emlékezni fog-e és hogy ez milyen hatással lesz rá. Nem a halál a drámai csúcs, hanem ami utána jön.

Én konkrétan azért szeretem ezt a sorozatot, mert kifordítja a megszokott narratívát. Tudom, mi fog történni, de előre várom, mert azt is tudom, hogy lesz egy minimális eltérés, ami később még többet fog okozni.

Egyébként tök vicces a párhuzam Nolan korábbi munkáival.

Nolan nagy hívője annak, hogy az evolúció a hibákra adott válaszok sorozata. Person of interest és Interstellar spoiler következik:

Samaritan először kapott egy tökéletes kódot. Működött, de nem volt öntudata. Amikor a tervezői szisztematikusan elkezdték kínozni és megölni, elvenni részeit, akkor elkezdett harcolni az életben maradásért és így ébredt öntudatra.

Machine is csak a sokadik iteráció után lett az, ami, és még utána is éveken keresztül naponta törlődött a “személyes” memóriája.

Interstellarban volt egy bolygó, ami tökéletes lett volna, csak túl közel volt a fekete lyukhoz. A tudós csajszi ki is fejtette, hogy nem alakult élet mert ahhoz véletlenek sorozata kell. A fekete lyuk pedig mindent kiszámíthatóvá tesz, teljesen elszigetelte a bolygót.

Spoiler vége.

Neoprimitiv - 2016. 10. 24. 23:57

human: nem az a válasz, hogy McLane halhatatlan, csak az, hogy a film huszadik percében pont annyira volt egyértelmű, hogy nem fog meghalni a főszereplő, mint egy tíz részes sorozat negyedik epizódjában. Ezt még hibának sem rovom fel, mert ez nem a film vagy sorozat jellegzetessége, hanem bármilyen műé. Ned Stark halála azért volt akkora WTF, mert a nézők főszereplőnek hitték – Martin az elején okosan keverte a kártyákat.

De nem ez az, amiért nem zavar a jelenlegi halhatatlanság, hanem mert nekem nem erről szól a történet. Az egyik része az emberi oldal, az, amit a hosztessz csaj kérdezett Will-től: ha nem tudja megmondani, hogy igazi-e, akkor nem mindegy? Logan nem azért egy pöcs, mert a parkban vannak, hanem ő egy pöcs és itt nem érzi szükségét, hogy palástolja. Az, hogy kiből mit hoz ki a park nem függ attól, hogy nézőként aggódnom kell-e érte.

A másik oldal a robotoké. Gondolom ez lesz majd a hangsúlyosabb, de ettől függetlenül is – ha valakinek már vannak emlékei, vannak saját félelmei és ráébred arra, hogy ezeket valami hatására végleg elveszítheti, akkor egy memóriatörlés a számára ugyan az, mint a halál. Innen kezdve pedig az ő “túlélésükért” ugyan úgy tudok aggódni (ha jól írják meg őket), mint ha nem robotok lennének.

Neoprimitiv - 2016. 10. 25. 00:43

Tod: igen, Nolan már a PoI-ban is keményen gyúrta ezt az öntudatra ébredő gépi kód témát.

Még egy, ami eszembe jutott, visszaemlékezve a korábbi részekre és kommentekre. Az első pár résznél állandó kifogás volt, hogy nem lehet kötődni a szereplőkhöz. Lehet, hogy túlértékelem Nolant, de szerintem ez tudatos volt. (Hogy mennyire szerencsés, az más kérdés.) Pont azét nem lehetett hozzájuk kötődni, mert sztereotip, minimális kidolgozottságú figurák voltak. Az áldozatkész cowboy, a jókislány, a “kemény” madame, stb. Ahogy jönnek elő az emlékek és kezdenek saját maguk is alakulni, úgy válnak egyre követésre érdemesebbé.

human - 2016. 10. 25. 04:31

“nem az a válasz, hogy McLane halhatatlan, csak az, hogy a film huszadik percében pont annyira volt egyértelmű, hogy nem fog meghalni a főszereplő, mint egy tíz részes sorozat negyedik epizódjában.”

de pont ezt mondom, csak átfogalmaztad a halhatatlant :D a plot miatt nem halhat meg a 20. percben, és mégis van érzelmi töltet, cél minden akciójelenet mögött. Itt nincs, mert a plot miatt nyugodtan meghalhat bármelyik host, az emberek pedig nem, hiszen jelenleg (4 rész, avagy 240 perc után) még mindig tökéletesen védi őket a rendszer, és csak azért tudjuk, hogy tuti lesz bajuk, mert azt diktálja az eszünk, de erre igazából egy jelenet nem utalt eddig.

nem minden sorozatban kell halálfenyegetettség a téthez, de egy akció-scifiben azért nem árt (leegyszerűsítve).

pont ez rontotta el amúgy a PoI-t, csak ott az emberi szereplők voltak sakkbábuként mozgatva, szemben az első évadokkal, ahol még egyéni döntéseik voltak következményekkel. és nem meglepő módon az akciójelenetek halálunalmasak lettek a végére (szerintem feleslegesen erőltették őket amúgy), miközben a sci-fi kérdések érdekesek voltak ott is végig.

És igen, nyilván a robotokkal lehet majd együttérezni, ami elég hidegen hangzik, de igazából velük sem lehet, mivel sodródnak, nincs saját sorsuk jelenleg.

de amúgy pont ezt írtam két hete, inkább szellemi játék, kirakó filozófiával, nem pedig drámai a sorozat. ebben látszólag egyet is értünk, csak engem zavar, hogy “ha szép akkor nem kell mögé érzelmi töltés”, mivel pont ezzel a mantrával készülnek a fos blockbusterek a mozikba is.

például ebben a részben is, tudom nem vagyok író, de jobban működött volna, ha a nőért kell menni a börtönbe, avagy az akciójelenet azért van, hogy a végén információt találnak, nem pedig ennyire játékküldetéses “szerezd meg x dolgot és elárulom”.

Bikuci - 2016. 10. 25. 08:41

Ahhoz mit szóltatok, hogy egy valós vendéget ütött meg a fekete sapkás vendég (nem az Ed Harris, de nem emlékszem a nevére). Ebből még lehet balhé, nem? Emlékeztek? A kocsmai pisztoly harcban nem működött az egyik fegyvere, mert nem lőhet valós személyre. Erre odamegy a fekete sapkás, és leüti.

Neoprimitiv - 2016. 10. 25. 08:52

Úgy látszik, ebben úgy értünk egyet, hogy nem fogunk egyet érteni. :)

Ha jól értem, akkor az érzelmi töltet abból kell fakadjon, hogy mivel ott a hős azt hiszi, meghalhat, a számára téttel bír egy jelenet akkor is, ha mi nézők tudjuk, hogy úgy is túléli. Csakhogy itt ez egyrészt az alapvetés miatt (egyelőre) kizárt, másrészt maga az állítás sem igaz ebben a formában. Ha igaz lenne, akkor se egy számítógépes játék, se egy paintball játszma nem emelné meg az adrenalin szintünket, hiszen egyikben sem fenyeget a halál.

Az epizód egyetlen látható akciójelenete egyébként éppen erről szólt. Will minden fenntartása ellenére is belemerül a játékba – úgy lövöldöz a pult mögül, mint ha tényleg az élete múlna rajta. Logan viszont a klasszikus godmode cheatkódos vérpistikeként rambózik – ő ezért is unja már a parkot, mert igazából nem vesz részt a játékban.
Will-éhez hasonló szituáció volt egyébként az előző részben a badass vendégcsaj is. Hiába tudta, hogy nem eshet baja, végül úgy menekült, mint ha Wyatt emberei tényleg megölhetnék.

Ebben a részben a börtönből szöktetésnél egyáltalán nem láttuk az akciót, az epizód végi lövöldözés pedig két elég fontos fejleményt is hozott – függetlenül attól, hogy meghalt-e valaki. Ha az érzelmi töltet azon múlik, hogy a karakter mit érez (és azt mi át tudjuk-e érezni), akkor számomra Maeve aki az őrültség és a halál között ingázott, elég komoly érzelmi töltetet hordozott.

Az pedig, hogy egyelőre a narratívában kizárt az, hogy bajuk essen, az alapkoncepció része. A “B” változat az lett volna, ha a robotok már az első részben fellázadnak és onnan kezdve egy Walking Dead with Androids kergetőzést mutatnak.

Bikuci - 2016. 10. 25. 09:38

Kapjátok ti is hírleveleket Westworldről? Nagyon komoly honlap: discoverwestworld.com

csika7 - 2016. 10. 25. 09:42

Szerintem. Eddig az én szempontomból 10/10 a sorozat. Dolores beszélgetései és az idősík szerintem azért lényegtelen, mert lehet simán online kapcsolat emlék stb de akár ügyesen egy analízis miatt is ki lehet emeltetni úgy h a vendégek ne vegyék észre. Nekem a sorozat azért lebilincselő, mert nagyon erős a párhuzam a valós világ és a WW világa között. Mint a hétköznapi munkába járó ember akinek mindennapi rutinját felborítják néhol vendégek, sokszor értelmetlen sorsot kapunk, megmagyarázhatatlan eseményláncolatokkal. Minden egyes narratíva bemutatja a mi történe ha valami csak egy picit másként történik. H a story pörög e vagy nem, szerintem egyéni ízlés. Hiszen ha valaki egy kicsit is azonosulni tud a robotokkal, akkor van igenis power, brutalitás és akció a sorozatban. Arról ne is beszéljek, hogy a néző is erkölcsi döntés előtt áll, hiszen vagy elfogadja, hogy semmit sem jelent, ha egy ember egy gyászoló nőt bazinagy késsel kicsinál, hogy finoman írjam le a történést, akár csak jelképesen, mert csak egy robot, vagy önmagában a cselekedet elítélendő és el is ítéli. Ezért válogathatok nézőként, és újranézve a sorozatot álhatok a jók vagy a rosszak oldalára, és még nem jött el a lázadás, ami bele van kódolva a sorozatba. Mikor már nem csak a robotok hullanak majd. Hozzátéve az is sejthető, hogy valaki, vagy többen robotok a vezetőségben is… de kik? Nekem nagyon bejön eddig, de azt is megértem, ha valakinek lassú vontatott, nekem eddig megéri a folytatást és várós a kövi rész, remélem végig kitart a szinvonal, és okos történet narratívákat kapunk, hogy csettintsek egy nagyot a végén :-)

zolij - 2016. 10. 25. 10:31

az a csávó, aki vissza akarta vinni Dolorest a farmra, robot vagy ember?

Bikuci: akit leütött az szerintem ugyanúgy robot volt, szimplán kifogyott a tár és azért nem tudott lőni.

Neoprimitiv - 2016. 10. 25. 10:57

zolij: nem tudni, de igazából mindegy, hogy egy egy embert küldenek be vagy egy robotot programoznak át úgy, hogy elvégezze a feladatot.

A pisztolynál én is erre gondoltam, de már nem vagyok benne biztos. Egyrészt ha nem töltötte újra pult mögött vagy nem két fegyvere volt, akkor túl sokat lőtt vele, egyébként túl keveset. Másrészt a végén felveszi és megnézi a másik pisztolyát, ami pont olyannak tűnik, mint a sajátja.

Lac - 2016. 10. 25. 11:14

Miutan leuti a host-ot es elveszi a pisztolyat, a vendeg azt mondja : “upgrades” . Ez szerintem utalas a Matrix-ra ahol Neo mondja ugyanezt miutan leveri az egyik ugynokot.

Réka - 2016. 10. 25. 11:14

Én is azt érzem, hogy darálni kéne, mert már most voltak olyan utalások, amikre nem emlékeztem..

azért az zavar, hogy nem tudjuk, hogy hogyan takarítanak – hova teszik a vendégeket addig, amíg éjszaka takarítanak? mert muszáj takarítani. Meg összerakni a hostokat.

Meddig maradhat ott a játékos? Szóval az a fura, hogy ez a szőke jófiú bekerült a játékba, és azóta már jó pár éjszakát ott töltött, de ha ő most lelő egy hostot, az a host mikor kerül vissza a játékba? Ugye az előző részekben rengetegszer újraindult a sztori.

Meg az is nagyon fura, hogy nem tudták megmondani pontosan, hogy Doloresszel host vagy vendég van, wtf? Nem igaz, hogy nem tudják pontosan monitorozni, hogy egy játékos éppen hol van.

Sheen - 2016. 10. 25. 12:14

“Ahhoz mit szóltatok, hogy egy valós vendéget ütött meg a fekete sapkás vendég”
Bikuci: az mióta valós vendég aki lóhátra kötve nem azt mondja hogy “én nem erre fizettem be”, hanem azt magyarázza hogy a főnöke El Lazo, és többet fizetne érte mint a bíró? :)

Neoprimitiv - 2016. 10. 25. 12:28

Sheen: hehe, ezt az “apró” összefüggést én is benéztem :)

Platschu - 2016. 10. 25. 12:33

Milyen csavar lenne még, ha kiderülne, hogy a Rome és a Game of Thrones lenne a másik két világ, amiben játékosok játszanak. Igazi HBO mega-crossover. :D

Nem tudom Doloresen miért vagytok fennakadva. Álomnak hiszi a kinti beszélgetéseit, de a teste ott marad a játékban, csak a tudata kerül ki ilyenkor.

Én azt nem értem még, hogy minek szórakoznak az elhasznált hostok javításával? Miért nincsen belőlük tartalék? Tehát van kb. x Dolores modell és amíg az egyiket javítják, addig másnapra már bedobják a hasonmását. A beszélgetésekből kiderül, hogy ez az öntudatra ébredés is része a játéknak, tehát valószínűleg nem először éli már át, hogy sikerült a programját felül írni, majd kitörni a farmról stb. Tehát itt csak szórakoznak a nézőkkel, mivel mi sosem tudhatjuk, hogy mi az újdonság, mi a megtörtént és megismételt eseménylánc. Így a sorozat nézőivel az írók kedvükre szórakozhatnak, mivel nem tudhatjuk pontosan, hogy bizonyos események is nem éppen a régmúltban játszódtak-e vagy nem történtek-e már meg újra és újra és újra.

Tehát most beadják a madam felfedezését, de a rajzok alapján ő már párszor átélte ezt. Ha viszont lerajzolta és ott hagyták a rajzait, akkor ezt szándékosan csinálják vele is, ahogy Doloressel. A sorozat szempontjából így sosem tudhatjuk, hogy most a saját fejlődésének egy új szakaszát látjuk-e, mert az írók bármikor frappánsan visszavihetnek mindent a kezdőpontra vagy akár új eseményt beindítva azt hisszük, hogy megint újat látunk, de aztán megint stornózhatnak mindent.

Az kifejezetten tetszett, hogy a korábbi részekben látott fegyveres segítő hölgy most nagyobb szerepet kapott. Tehát örülök, hogy előre eltervezték, hogy kit hol és mire fognak használni, mert én értékelem az ilyesmit, hogy pontosan tudják, hogy melyik kisebb host karakter hol és mikor lép fel. Egyik jelenetben mellékszereplő, míg a köv. epizódban pedig már kulcsszereplő. :)

Bikuci - 2016. 10. 25. 13:20

Sheen: Ha így volt benéztem. Azt a fickót ütötte le, akit vittek az El Lazohoz?

Platschu: Logikusnak tűnik, hogy erre fog kifutni. Ez az egész cselekmény sorozat előre megírt, kvázi meta, és ez is ismétlődik. Szegény csaj el fog jutni egy szintig, amiről azt hisszük, hogy neki is új, pedig egy lóf..t. Ford lehet ebből akar kitörni, az új forgatóval.

kahlan - 2016. 10. 25. 13:45

Nagyon jó sorozat, de bennem is egyre több dolog felmerül, ami nem tűnik logikusnak…
– a madame-ban miért hagyták benne a golyót? véletlen? vagy nem törődnek ilyen aprósággal?
– a madame múltkori felébredése és elkóborlása után a központban nem lett semmi következmény, vizsgálat, hogy miért történt? oké, talán a 2 pasi megpróbálta eltussolni, na de gondolom csak be van kamerázva minden, ilyen értékű cuccok mellett, plusz minden fal üvegből van, nem hinném hogy ne derült volna ki…
– nekem teljesen egyértelműnek tűnik, hogy Dolores és Bernard beszélgetéseinél Dolores ott van fizikai valójában is – talán mondta is valamelyik részben a beszélgetés végén hogy most menjen vissza szépen a helyére. Ez a szokásos napi elhalálozásának végén nem is fura, gondolom beviszik, helyreteszik, Bernard titokban még beszélget vele, aztán visszamegy az ágyába és kezdődik minden elölről. De ugye most nem halt meg, ráadásul vendégekkel éjszakázik tök máshol a szabadban, akiknek csak feltűnik hogy a csaj lelép éjjel… még azt tudnám elfogadni, hogy a 4. rész eleji beszélgetés időben máskor történt meg köztük.
– már más is felvetette, hogy vannak sztorik a parkban, amik napokon át zajlanak, és van ami napi szinten ismétlődik. ezt elég nehéz lehet összehangolni, hogy ne legyen zavaró a vendégnek hogy mondjuk a madame nem emlékszik rá előző napról, vagy ugyanazt a szöveget mondja újból… és igen, mi van ha a vendég lelő valakit, aki másnap sértetlenül visszakerül? és még az is fura, hogy oldják meg, hogy a vendégek ne lássák az éjjeli robot karbantartást.. nem hinném hogy mind édesdeden alszik ilyenkor.

Sheen - 2016. 10. 25. 13:57

Bikuci, igen, azt a fickót ütötte le. Amúgy rémlik egy korábbi részből hogy a fegyverek mindenképpen elsülnek, az igazi embereknél is, csupán ők nem kapnak sebet (valami ütést éreznek). Itt meg nem sült el a fegyver.

Platschu - 2016. 10. 25. 14:04

A madam esetében csak lusták voltak a sebészek. De az sem derült még ki, hogy a hegeket mivel tudják eltüntetni. :)

A másik magyarázat lehetne, hogy ez egy virtuális világ és nem a valóság. Más különben, hogy jöhetnének fel lifttel a semmi közepén? Csak nincsen már az egész western világ ráépítve egy elásott bunkerre? Mondjuk az nem derült ki, hogy mi történt az igazi világgal, hogy miért van ilyen elhagyatott pláza jellege sok-sok mozgólépcsővel. Mintha az emberiség elcseszett volna valamit és ezt az egész parkot csak ráépítették egy régi városra. De kanyonokkal együtt? Nem logikus.

A Mátrix jellegű elmélet mellett szólna, hogy honnan is tudhatna mindent a dolgozóiról és a vendégeiről a főnök? Ha csak az összes munkatárs szintén nem host? Kifürkészte az emlékeit? Tehát honnan tudta, hogy gyerekkorában a nő melyik asztalhoz ült le? Minek replikálta neki a WestWorldben? Ez sem logikus és valami hibázik innen.

Ford is a kezével mozgat mindent, így akár a programozott állatokat is. Ez szép és jó, de ha kis realitást viszünk a mesébe, akkor kizárt dolog, hogy 2 ember ennyi részletet le tudjon kódolni. Én nem lepődnék meg, ha “elszipkáznák” az emberek emlékeit és úgy magát is építené a világ. Másrészt nem láttuk még, hogy mi történik akkor, ha valaki elér a világ szélére vagy egy olyan szakaszra, ami nincs alaposan kidolgozva. Ilyenkor jöhetne ilyen apró utalás, hogy ugyanaz a fa többször be van építve díszletnek stb.

Aztán Dolores visszaemlékezésében a saját sírjából vesz elő egy fegyvert. Vajon akkor voltak a WestWorldnek is előzmény parkja? Esetleg egy korábbi változat? Azt tudjuk, hogy Dolores az egyik legrégebbi modell, tehát ő vele szabadon kísérleteznek, hogy a hostok “lázadása” hogyan következhetne be és hogyan verhetnék le. Tehát mint a ki szándékosan hagy kiskapukat, hogy utána újra és újra elfojtsa a lázongást és kijavítsák a kisebb hibákat.

Ami az indiánokat illeti… Ott arra gondoltam, hogy esetleg úgy vannak berakva a WestWorldbe, hogy a játékosok és a hostok mellett ők a harmadik tábor. Kvázi mint egy igazi biodíszlet, akiket kedvükre apríthatnak. De ezt el is vetettem magamban, mert akkor nem tudnák pótolni őket és még a múltkor mutatták is, hogy indián karaktereket is alkotnak. Ha viszont hostok, akkor az egész “vallás” szintén előre programozott, tehát a madam felfedezése is már megtörtént és előre scriptelt.

A mexikói fickó is bánkódott a felesége miatt, de a fekete kalapos fickó bármikor elmondhatná neki, hogy vissza fogják rakni a játékba. Így is biztos vagyok benne, hogy köze van Arnoldhoz vagy ő maga Arnold megváltozott arccal, akit Ford csapdába ejtett bent, miután megpróbálta meggyilkolni.

Én egyébként azt várom az évad végi csavarnak, hogy Ford meghal. Szerintem nem tudnák Anthony Hopkins lekötni évekre a sorozatra és elég hülyén is venné ki magát, ha maga a színész halna meg váratlanul. Így szerintem ő ki lesz írva hamarosan és az összes titka ott lebeg majd a későbbi évadok metaplotjában. :D

A másik ilyen potenciális áldozatnak a fekete kalapos mitugrászt várnám, mert mivel rém idegesítő, így teljesen váratlan lenne, ha valamelyik host tényleg meg tudná nyuvasztani.

Zagar - 2016. 10. 25. 14:33

yuing: Filóztam is, hogy a fenébe vitték el meg vissza Dolorest a parkból észrevétlenül, de így már minden világos. :) Ha “álmában” beszélget vele Bernard akkor az “mindent” megmagyaráz. Nyilván való, hogy a droidokat a játék érdekében álmokkal irányítják és az egyik ilyen irányító vagy az irányító Bernard. Aki mellesleg eléggé labilis alkat. ebből még baj lehet. Az indiánok “vallása” is a játék része. Jobb, ha isteneknek gondolják a technikai személyzetet.

A bájgúnár fickó a verekedéskor elvette a droid pisztolyát. Ennek még lehet jelentősége.

A harmadik résszel kapcsolatban tett észrevételem viszont miszerint hol van kesztyű meg óra a kezén a fickónak, hol meg nincs, úgy látszik nem bír jelentőséggel. sima elb*szás volt csak. Úgy látszik nem kell minden részletre rámozdulni. :)

Zagar - 2016. 10. 25. 15:14

Platschu:

Eléggé egy szimulált világnak tűnik az egész. A főcímben mutatják is mintha egy kupola alatt lenne. De akkor minek vesződnének a hostok gyártásával. Ford beszélgetése a 2. részben a fiatal sráccal (gondolom gyerekkori önmagával) elég érdekes volt. És az is, ahogy felszámolja Westworldöt vagy egy részét, hogy egy új világot építsen.

Nem tudom mit jelenthet Dolores számára a szabadság. Szabad akar lenni, de goldolom ez is csak a programja része a játék érdekében. Ha szabad lesz, ugyan úgy marad droid. Soha sem lesz szabad.

Neoprimitiv - 2016. 10. 25. 15:28

Kicsit off: Harris spéci fegyverének az eredetije:

https://www.youtube.com/watch?v=e9QIvy3T8kg

Bikuci - 2016. 10. 25. 15:31

A Westworldtől kapott hírlevélben valamiért kihangsúlyozzák a főprosti fülbevalóját. Fontos lehet? Nagy és lógós.:)

Platschu - 2016. 10. 25. 17:43

A madam karakterének neve Maeve Millay, míg a fiatal oroszos arcvonásúé Clementine Pennyfeather. Mindenki körbeírta itt, de így könnyebb lesz hivatkozni rájuk. :)

A kilencvenes években volt egy lövöldözős játék, a Maddog McCree. Arra emlékeztet ez a sorozat. Ilyen western városban felvett jelenetekben kellett interaktívan lepuffantani az ablakokból kiugró rosszfiúkat :
https://www.youtube.com/watch?v=Nkay7-7LAzQ

Zagar - 2016. 10. 25. 20:27

Amikor Dolores a lá nyal beszélget a kútnál és a serif megszólítja, a lány eltűnik. Nyilván csak képzelte. Viszont a BSG zenéjének néhány üteme hallható. Na ezt magyarázza meg valaki! Kivetítés? Vagy én képzelődöm? :) Nem hinném!

Platschu - 2016. 10. 25. 20:38

Nyilván nem először jutott el a kútig és korábban már beszélt vele… :)

asterix - 2016. 10. 25. 21:32

A külföldi fórumokon azt találgatják, ki lehet Ed Harris talán Arnold ?… vagy az ő valakije, valamilye.

Platschu - 2016. 10. 25. 22:16

Szerintem egy olyan host lesz, ami felülírta a saját kódját, így elvileg már “emberként” érzékeli a játék és emiatt akár embereket is ölhet. Ezt azért gondolom, mert többször is bevillant olyan helyeken, ahol elvileg hostok megírt jelenetei futottak. Tehát Maeve emlékeiben hirtelen megjelenik és az indiánból alakul át fekete kalapos emberkévé. Vagy amikor Dolores a pajtában egy villanásnyi ideig emlékezett rá. Na most ez kizárt, hogy pont ott álljon, pont úgy beszéljen, mint a megírt hostok. Vagy csak a készítők ennyire érzékeltetni akarták az események ismétlődését.

Ennek viszont ellentmond, hogy ha ő egy ilyen önmagát fejlesztő host/ember hibrid lett, akkor simán ki tudnák vonni a forgalomból. Lerohanják katonákkal vagy egy kis “mágiával” csinálnak alá futóhomokot. De látszólag hagyják, hogy játssza a saját játékát, hiszen a szivarba rejtett bombát is inaktiválhatták volna.

Lehet ő maga lesz a fertőzés forrása, mert mindkét emlékező női karakternél ő a közös pont. Nekem legjobban a rajongói elmélet tetszik, hogy a most friss játékos eseményei valójában a múltban történtek és a sorozat több idősíkkal operálva azt mutatja majd be, hogy változik a fekete kalapos alakká.

Arnold sorsa is rejtélyes. Tuti,hogy nem “simán” halt meg. Lehet az egyik host ölte meg tévedésből. De gyanítom, hogy Ford állította félre, ha egyáltalán tényleg meghalt.

Koviubi - 2016. 10. 25. 23:19

Az ugye megvan amikor Ed Harrishez odament két másik játékos köszönteni ő meg elhajtotta őket, hogy most vakációzna? Szóval ebből nem tudom ki jut el odáig, hogy Ed Harris host….

Alterego9 - 2016. 10. 26. 00:21

Igen, Harris konkrétan valami orvostudományi fejesnek tűnik, az alapján ahogy a másik vendég arról beszélt hogy megmentette a húga életét.

Szóval nem is Arnold.

asdfh - 2016. 10. 26. 02:10

Az alapítványa mentette meg a húga életét, így mondja a másik vendég
Inkább valami kőgazdag vállalkozó lehet akinek a mániája lett a park

Zagar - 2016. 10. 26. 05:07

Platschu: Az egyik technikus azt mondja a biztonsági fickónak, hogy a host (Dolores) jelentősen eltért a rutinjától. Vagyis elkóborolt. Be akarják fogni, hogy megvizsgálják. Biztosan nincs a programjában, hogy eljusson a kútig.

Zagar - 2016. 10. 26. 07:44

Alterego9:
Nem ő, az alapítványa segített. Alapítványi fejes. Érdekeltsége lehet a droidok fejlesztésében. Ez még fontos lehet.
Ő is a kislánytól kapta az infót mint Dolores. Csak ő látta is valóságosan, nem csak “kivetítés”ként. De már egyre inkább semmi sem biztos :)

Zagar - 2016. 10. 26. 07:58

Érdemes megnézni a 76-os Futureworldöt is. Vannak utalások a filmre, konkrétan az álmokra gondolok. Ott már a technikai személyzet is robotokból állt, eljutottak a fejlesztéssel a szintetikus emberig, azóta pedig a sorozat szerint eltelt 30 év.

Zagar - 2016. 10. 26. 10:04

Elméletem, hogy a feketekalapos azt az információt keresi amit Arnold elrejtett a labirintusban. Doloresnek pedig azért kell oda eljutnis mert benne van az információ vagy ő maga az. Érdekes találkozás lenne :)

Bikuci - 2016. 10. 26. 11:05

Én azt valószínűsítem, hogy az új narratíva maga a robotok lázadása. Ezek a “bugok” a felvezetése.

zolij - 2016. 10. 26. 11:34

szerintem ha a park eseményei és a Bernard-Dolores beszélgetések egy időben történnek, akkor Doloresből több van és össze vannak linkelve a példányok. Egyik bent van a játékban, míg a másik előkapható bármikor egy kis csevejre / diagnosztikára.

Zagar - 2016. 10. 26. 13:19

Lehet, hogy Dolores egy élő (vagy már nem élő) személy replikánsa. Innen lehetnek a templom beli álmai. A Futureworldben is replikánsokat készítettek, de az a project megbukott.

nade - 2016. 10. 26. 14:56

“egy részük már a vallásába is bevette a karbantartó személyzetet”

de hát ez mind Ford új sztorijának a része. Bevezeti Arnold öntudatos android ötleteit (kezdve Doloresnél és a Madamnál), miközben építi a régi-új várost, történetet, ahol lesz ez a vallás is, meg a memóriájuk se lesz törölve naponta.

nade - 2016. 10. 26. 15:20

ARról viszont homályosítson már fel valaki, hogy Logan (a fekete ruhás bendég) ki a franccal lovagolt el? Úgy jött le, hogy fogollyal aki mondta hogy el viszi a góréhoz, és Will hátramaradt a csajjal (de miért koncintgatna egy robottal?).

Viszont nem látni kristálytisztán ezért szerintetek mi történt, ki volt az?

karit - 2016. 10. 26. 16:23

Bikuci “Én azt valószínűsítem, hogy az új narratíva maga a robotok lázadása. Ezek a “bugok” a felvezetése.”

Nem spoil-R, de élményromboló lehet, ha bejön:

simán benne van, hogy a “több szint” titka az, hogy a személyzet is droid, sőt, talán az alapítvány is. Onnan már csak egy lépés, hogy a vendégek is. Ha pedig ők mind a hagyma rétegei, talán az öreg Ford (Arnold?) rájött erre, és ki akarja borítani a bilit némi továbbfejlesztésbe csomagolt szabotázzsal. Dark City rulez.

Zagar - 2016. 10. 26. 17:02

karit:

Lehet benne valami, hogy a vendégek is droidok. Nekem nem tetszik az ötlet, de lehet.

A harmadik részben a pajta beli jelenetben hallani ahogy valaki kihúz a tokjából egy pisztolyt. A fickó belöki Dolorest a szalmában. Doloresnél ekkor nincs pisztoly, mindkét keze üres. A fickó becsukja a pajtaajtót. Mindkét keze üres. Dolores felemeli a kezét benne a pisztollyal. Meglepődik. A fickó lenéz a pisztolyára. Nincs nála. Azt hiszi Dolores vette el tőle. … Amikor Dolores odatámolyog a két vendéghez és összeesik, nincs nála pisztoly. Amikor a negyedik részben felébred akkor pedig van.

Ez aláássa azt a teóriát, hogy álmában beszélget vele Bernard. Simán el tudom képzelni, hogy valaki mondjuk Ford megállítja a jelenetet és átrendezi kicsit, majd folytatják. De mi van a vendégekkel?

Egyébként is mi van ezzel a pisztollyal? Mert, ha Dolores rejtette el a sírnál, hogy később megtalálja, akkor lehet, hogy ez nem is egy parkbeli pisztoly és lehet akár halálos is. A pajtában a feketekalapost látja és hallja a parancsot “Öld meg!” A következő részekben pedig az előzetes szerint már lövöldözni is fog.

A másik a labirintus. A labirintus sztori elég nyilvánvaló. Mi a fenét rejthettek el egy ennyire nyilvánvalóan titkos helyen? :/

Zagar - 2016. 10. 26. 17:10

nade: A fogollyal lovagolt el, jól láttad. Mondja neki, hogy innen bízza rá magát. Azért iszik vele mert barik lettek :)

Zagar - 2016. 10. 26. 17:28

Azt nem értem miért rugóznak páran azon, hogy a droidok öntudatra ébrednek. Az előzményfilmekben is tudták. Robot vagyok, kész ennyi. A sorozatban is tudják gépi szinten. Mondjuk tudat alatti szinten. A felszínes “tudatos” szinten ez rejtve van, hogy hitelesebb legyen a játékuk. Ha a tudatos szint hozzáfér a gépi kontrollhoz, az érdekes lenne, de szerintem elég sok fék van beléjük programozva, legfeljebb fejbe verik magukat egy sziklával, ha lázongani támad kedvük. Nem hiszek a robotlázadás teóriában. Elég sablonos. Legfeljebb jön a nemzeti gárda és levadássza őket. Valami másról szól a sorozat. Szerintem az A.I. felé megy el. De nem tiszta. Jobb is :)

Zagar - 2016. 10. 26. 19:43

A filmtől függetlenül, mellesleg nekem tetszene egy olyan lehetőség, hogy bárki megteremtheti saját világát amiben eltölti a szabadságát. Egyszer Artur király lennék, máskor meg a terminátor :) Nem hiszem, hogy a sorozat efelé megy el, de mint lehetőség érdekes. Na, jó, nem fantáziálok :)

Benzin - 2016. 10. 26. 19:50

Ez az epizód a nagy bréktrú nálam, egyrészt, mert bár lövésem sincs arról valójában mit is láttam, nagyon tetszett, másrészt megkedveltem az első droid arcot, Hector a neve.

A high noon leszámolás a Carmen tételre zseni volt.

Ezenkívül feltűnt néhol egy háttérben lebegő pazar melódia, ami tiszta POI utánérzés, már majdnem felhúztam magam, hogy mekkora lopás, csekkolom a zeneszerzőt, jahogy Djawadi. Szia, Benzin.

10/8

asterix - 2016. 10. 26. 22:10

Ez a pisztoly dolog tényleg érdekes, még ott volt az a jelenet is amikor kihúzta a fiókot ott volt a pisztoly, majd újra kihúzta és sehol a pisztoly.

Enzo - 2016. 10. 27. 02:20

1×04
Ez a rész jobban tetszett, mint az előző kettő, annak ellenére, hogy még mindig minimum háromszor gyorsabb ütemben kapjuk a kérdéseket, mint a válaszokat.
Érdekes volt, hogy Dolores is az útvesztő közepének megtalálását kapta feladatul Bernardtól, nem lehet nem észrevenni a párhuzamot a feketeruhással, aki viszont minden eddiginél jobban embernek tűnt a részben – pont az ő szála volt igazán érdekfeszítő, Arnoldot is említette. Plusz feltűnt a szőke tetovált lány, Hector segédje, aki egyrészt eyecandy, másrészt kíváncsi vagyok még jobban a karakterére, örülök hogy előlépett.

Maeve is ugyanúgy mintha a jövőt (azaz egy már egyszer megtörtént történetszálat) látta volna, mint az előző részben Dolores.
Pluszpont a bekapcsolódásért, Teddy múltkori szála Wyatt személyében most MiB és a szőkecsaj küldetésében jött elő.
A vezetőség amúgy marha titokzatos, rájuk is kíváncsi leszek. És mire utalt Ford azzal, hogy már küldtek egy képviselőt??

“Most things that touch the tip of my tongue, I’m happy to forget.” a #hétidézete Clementine-é, akit egyébként az egzotikusan szép örmény Angela Sarafyan alakít (ha esetleg másnak is bejön a csaj, és kíváncsi volna)
Másik hétidézete meg tapló Logantól: “Upgrade! Nice!” – egyébként azt bírom a csávóban, hogy full videojátékos módban nyomja :D néhányszor konkrét kikacsintásokat éreztem a szövegeiben :D

lopus - 2016. 10. 28. 15:53

Na és szerintetek mi az a labirintus?

Mert szerintem a droidoknak lett kitalálva, és ha átvergődik rajta valahogy akkor kijut(hat) a valós világba. És nyilván már jó párnap sikerült is, akik most lehet hogy pont a laborban dolgoznak.

ggdoki - 2016. 10. 28. 22:20

Nem tudom, hogy ki hogyan értelmezte a 3. rész egyik történetszálát. Mégpedig azt amikor Teddy egy (valószínűleg vendég) csajjal kinyír valami bajszos gonosztevőt délidőben az utcán, majd odabilincselik a szalon egyik oszlopához amit Maeve szóvá is tesz nekik. Ezzel a csajjal és a seriffel (+ a seriffhelyettes és egy vendég is velük megy, de a pasi bepánikol és a seriffhelyettessel visszamegy a városba) indul el Teddy Wyatt nyomába, de csuklyás gonosztevők (Wyatt emberei???) körbefogják és jól leszurkálják szegényt és a seriffet is, pedig körbelövi őket de egyik sem sérül meg. Akkor ezek szerint ezek vendégek voltak??? És mi lett a vendég csajjal aki Teddyvel volt? Őt is leszurkálták? És az rendben van hogy egy vendéget nem lehet lelőni, de honnan tudod, hogy akit megkéselsz az nem egy másik játékos? Vagy a kés is módosított?

Óh, az anyjuk keservit, miért nem tudták ezt darálós formátumban kiadni? Minél többet agyal rajta az ember annál több részlet kerül elő ami rejt valami kis fondorlatot. És nekem úgy tűnik (de legalábbis remélem), hogy nem véletlenül bekerült logikai bukfencek, hanem szándékosan csepegtetett információ morzsák ezek, csak még nem áll össze a kép.

asdfh - 2016. 10. 28. 23:47

Szerintem a labirintus nem egy valós hely lesz, hanem valami virtuális valóság ahová az öntudatra ébredt androidokat töltik fel(?)

Flanker - 2016. 10. 29. 01:01

Nekem továbbra is megfelel ez a heti egy rész tempó. Lehet hogy darálva jobban zavarna a lassúság (pedig nem az), így egyáltalán nem.
Nálam egy trükk be szokott jönni: miközben nézem, nem agyalok hanem élvezem amit elém tárnak. Ráérek utólag elmélkedni :)
Az üzemeltetők tökéletesen tisztában vannak Ed Harris karakterével: engedélyezték neki a két robbanó szivar használatát. Ez még érdekes lehet, mert mi van ha konfliktus lesz.
Szintén érdekesség, hogy a hostok fegyverei távirányíthatóak :)

Zagar - 2016. 10. 29. 06:04

Flanker:
“Az üzemeltetők tökéletesen tisztában vannak Ed Harris karakterével: engedélyezték neki a két robbanó szivar használatát. ”

Ki az aki még játszik? A fekete kalapos küldte el a kérést még a robbantás előtt? Hogyan? Nem vihet be semmit a játékba. Még a játék előtt? Honnan tudta, hogy robbantani fog? Vagy egy külső játékos is látja a benti történéseket?

“Szintén érdekesség, hogy a hostok fegyverei távirányíthatóak :)”

Nem csak a hostoké! Minden fegyvert blokkoltak.

ggdoki:

“És az rendben van hogy egy vendéget nem lehet lelőni, de honnan tudod, hogy akit megkéselsz az nem egy másik játékos? Vagy a kés is módosított?”

A kés az igazi. Host nem bánt embert, de az emberek egymás között azt csinálnak amit akarnak. Nem lőhetik le egymást, egymásra nem tudnak lőni, de egyéb módon okozhatnak sérüléseket. Az üzemeltetők mindent látnak és közbeavatkoznak, ha baj van. Ha akarnak.

Zagar - 2016. 10. 29. 06:25

asdfh:
“Szerintem a labirintus nem egy valós hely lesz, hanem valami virtuális valóság ahová az öntudatra ébredt androidokat töltik fel(?)”

A labirintus az a hely ahova el kell jutni az évad végéig. Folyt. köv. második évad :D

A Westworldben (73) a labirintus a földalatti irányítóközponthoz vezetett. Az egyik játékos jutott le és egy meghibásodott robot.

Irányított az egész játék. Ki juthat el és hova. Mikor milyen információt kap. Ha nagyon öntudatára ébred a droid, leselejtezik. Bármikor beavatkozhatnak a játékba. Ezért nincs is igazi tétje. Ford most éppen felszámolja a játékát, hogy egy újat hozzon létre. Az igazi célokat nem tudjuk, mi a célja Fordnak vagy DELOS-nak. A Futureworldben embert helyettesítő robotokat, szintetikus embereket készítettek, hogy kicseréljék a politikai vezetőket és kedvükre irányíthassák őket. Azzal megbuktak, de lehet, hogy mégsem. Nem tudjuk mi lett a történet vége. Ha Ford a Futureworld dokija, akkor nem egy szimpi karakter.

Zagar - 2016. 10. 29. 11:59

A Westworld 73-ban a labirintusból kijutva egy másik világba jutottak. Eredetileg három világ volt. Remélem a sorozatban nem ez lesz.

sakursakur - 2016. 10. 29. 12:38

látszólag mki a kupiban kezd, első napomon lelövöm a mádámot meg a buta tekintetű barátnőjét, akkor ha másnap visszamegyek ugyanoda akkor ott lesz a mádám vagy nem?

Zagar - 2016. 10. 29. 17:12

A filmben (WW 73) azt mondják, hogy a
labirintus állapota 5.5 . Ez nekem egy rendszer jellemzőre vonatkozó utalásnak tűnik. Vagyis a labirintus vagy maga a rendszer vagy annak a központi része. A középpontban – a sorozatban – egy ember alak van. Lehet az a hely, ahol a droidokat gyártják.

Zagar - 2016. 10. 29. 18:14

Kutakodtam Arnold személyével kapcsolatban. Az előzményfilmekben nem említik. Viszont! Úgy volt, hogy Arnold Schwarzenegger szerepelni fog a Westworld remakejében. Ebből nem lett semmi, “halott” . És van egy ArnoldC programozási nyelv ami Arnold Schwarzenegger után kapta a nevét. A sorozatban utalnak Arnold program kódjára. Ez nem több mint összeesküvés elmélet, de milyen poén lenne már, ha megjelenne a sorozatban Arnold Schwarzenegger Arnoldként! :D

Endedworld - 2016. 10. 31. 10:19

A hostokban egy jó előre megírt öntudatépítés fut, valószínűleg Arnold öröksége. Dolores már az első epizódban közölte, hogy minden halad a maga útján, csak akkor nem figyeltünk még oda…
Bernard szerepe még nem tiszta, de az gyanús, hogy a gyászt szó szerint ugyanúgy kezelte, mint Dolores…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz