login |

Fear The Walking Dead: vége a 2. évadnak

2016. 10. 25. 14:50 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Ahogy nézem, a Fear The Walking Dead 2. évadjának zárása, az egész szezonhoz hasonlóan nem nagyon kavarta fel az indulatokat. Az évadban akadtak jobban forgatott részek, de a nézői vélemények még mindig arról tanúskodnak, hogy a sorozat képtelen folyamatosan jó vagy érdekfeszítő maradni.

Ezt most ti megerősíthetitek vagy megcáfolhatjátok, mert én csak a premierekre fogok visszatérni, igazából nem is “hátha maradok”-alapon, inkább csak kötelességből és, hogy valamennyire képben legyen. Pedig ejj, én kifejezetten szerettem az első évadot, de a második évados kezdés után langyosvízzé vált a sorozat, ahogy nézem a 2×04-gyel kaszáltam, és a nyári folytatás sem győzött meg a döntésem helytelenségéről.

fear-5

A (dupla) fináléban némiképp elkezdtek összeérni a szálak, az elkóborló Ofelia (ő még mindig “minekvan?”-karakter?) elég gyenge cliffhanger-t kapott (komolyan, ennyire futotta?), Nick nagyravágyó tervei is vicces zsákutcába futottak (korábban nem volt ennyire naiv), a gyógyszerésszel ugyan bemutattak egy papíron érdekesnek tűnő jelenséget, de a kifejtése nem lett az igazi, így maradt Travis és a sötét oldal, amibe kapaszkodni lehet, illetve Alicia és Madison erősödése.

Azért azt valahol viszont azért sajnálom, hogy valami ütősebb zárásra nem futotta a készítőknek. Nyilván tettek be halált (elég fura módon…), mert különben számon kérték volna rajtuk, ez lehet, hogy elégedettséget is okozott egyesekben – vagy az illető személye miatt, vagy a halál által kiváltott eseményeknek köszönhetően.

Mercedes Mason as Ofelia Salazar - Fear the Walking Dead _ Season 2, Episode 14 - Photo Credit: Peter Iovino/AMC

Arra kíváncsi lennék, hogy Chris karakterének formálása előre tervezett volt-e, vagy az írók csak azért váltottak, mert látták, hogy mennyire tűzrevaló, és nem túl jól fogadott, akárhogy is van, az ő sztorija mindenképp a hatásosabbak között volt, még akkor is, ha nem feltétlenül tűntek logikusnak bizonyos események.

fear-4

Azért az valahol durva, hogy bár kint még mindig nagyon nézett a Fear, közülünk (mármint a Junkie-stábból) jóformán nem maradt senki, aki kitartana mellette, s olvasó sem nagyon karolta fel a sorozat, ld. a kamukibeszélőt.

36 hozzászólás Ne habozz!

BotondB - 2016. 10. 25. 15:05

A legrosszabb sorozat számomra abból a kb 60-70ből amit életemben elkezdtem. Nagy kérdés hogy miért vártam a kaszával a 2×07-ig.

Csigusz - 2016. 10. 25. 15:16

Én ritkán szoktam kaszálni, de erre a fosbombára repült az 1×06 után. Annyira szar, hogy még a név sem bírja eladni, amihez már azért erős tehetség kell…

winnie - 2016. 10. 25. 15:19

csigusz: maradjunk a 2. évadnál – van az elsőnek is kibeszélője. még az is előfordulhat, hogy ez a szezon bejött volna neked (mondjuk BotondB kommentje nem erre utal), hiszen elég sok minden megváltozott benne.

Mikilós - 2016. 10. 25. 15:20

Én leginkább már csak azért nézem mert zombis és így kikapcsolódásként elnézhető. Meg egykét színész miatt.

sanya911201 - 2016. 10. 25. 15:22

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Még sosem kaszáltam sorozatot évad közepén, de ezt a 2×06 után nem bírtam tovább. Egyedül Nick karaktere miatt maradtam ilyen sokáig.

Chiplecsap - 2016. 10. 25. 16:03

Nah meg hát persze ha a nekünk nem tetsző hozzá szólásokat, törüljük ugye, winnie :)

Balumedve - 2016. 10. 25. 16:06

Én végignéztem a második évadot, de már megbántam, hogy maradtam. Szerintem, (eleinte) a sorozat erőssége abban volt, hogy felvállalta azt, amit a Walking Dead nem tudott/akart, bemutatni a folyamatot hogyan lett a világból ilyen kilátástalan hely. Már az első résznél csalódtam egy kicsit, amikor kiderült, hogy megint csak egy csoport ember lesz a fókuszban, szóval semmit nem tudunk meg majd arról, hogy nemzetközi szinten mi történik, hogyan omlottak össze a kormányok, hogyan tűnt el egy ország több millió fős, harcedzett serege. De még azzal sem nagyon foglalkoztak, hogy Amerika szerte mi történik. Néha csepegtettek pár kisebb információt, de az nagyon vérszegény volt.
Aztán jött a 2. évad. Hogy ne kelljen foglalkozniuk az egésszel, kihajóztak az események sűrűjéből, hogy egy olyan világba térjenek vissza, ami tisztára olyan, mint a Walkig Dead-ben. Hiába lépték át az országhatárt, bizonyos értelemben ugyanott maradtak. Azt hiszem, a Fear problémája az, hogy biztonsági játékot játszanak, ami a nézettségek alapján be is jött nekik, de én valami formabontót, vagy grandiózusabbat vártam volna el. Részről részre, ugyanazokat a köröket futották, amit a TWD. Persze, fenn áll a lehetőség, hogy a határnál kapunk pár olyan választ, ami érdekelhet, de látva a sok elpuskázott lehetőséget, kétlem, hogy olyat húznának az írók, ami maradásra bírna.

bëiz - 2016. 10. 25. 16:19

Második évad elején kaszáltam, talán a harmadik rész után, mert nagyon gyengének véltem. Szerintem ez nulla.

krisz - 2016. 10. 25. 16:39

A karakterek egészen jók, viszont a történet lapos és drámai hatásnak a szikrája sincs meg a sorozatban, és ez azért baj, mert sajnos pont ebben próbálja meg utánozni a nagytestvér, azonban soha nem fog tudni olyan drámai lenni. TWD-ből csak egy van, ezt meg eladták a nevével.

majsz - 2016. 10. 25. 16:46

Nézett a bugyuta amcsiknál, mert ott menő “menő sorozatot” nézni. Én azért dobtam pár rész után, mert gyk ugyanaz volt a koncepció mint az eredetinél. Bizakodtam, hogy más szemszögből (legalább is stílusban) mutatják az dolgokat de nem. Egy rossz kópia egy sorozatról ami saját magát koppintja időről időre meg kinek kell..

Chiplecsap - 2016. 10. 25. 16:58

ugye tudjátok hogy egy 7 évados sorozatot hasonlítgattok egy 2. évados-hoz. Mintha nem lett volna halál unalmas a farm, vagy lori, vagy egyéb dolgok.
Mint mondtam azokat fikázzátok amiket az alap sorozatban nem fikáztok.

DE egy ilyenfajta apokalipszis amugy is tök hiteltelen, itt nem a zombik a fő ellenségek, hanem mindig az ember, ami meg kifejezetten ilyesztő hogy az emberek enyire vevők arra hogy a lehető legrosszab oldalát mutassák be az embereknek. XD

a WD is uncsi ám, a maga nevében, minden évadban ugyan az van, keresni egy helyett, majd jön a rosz csávó aki elveszi tülünk, és minden évadban egy az elődnél sokkal kegyetlenebb elenfél kell hogy jöjjön aki tessz valami nagyon brutálisat a hőseinkkel , és aztán jol vissza vágnak neki, majd ismétlés.

Félre értés ne ssék ka fear-nek sok hibája van, és tény hogy mig a testvér sorozatot én is inkább a hype miatt nézem, mert az a menő, mig a feart inkább alycia miatt , pont ezért nem látok egetrengető külömbségeket. külömbségeket.

Viszont a FEAR-ben meg van az a potenciál hogy nem képregény alap, igy nem tuod előre hogy x-y dolognak, meg kell történnie, x-y karakter fel fog tünni stb

Másfelől viszont én még mindig reménykedem, hogy esetleg a FEAR karakterei amolyan Anti-hösők lesznek, kicsit sötétebb gonoszabb karakterek mitn Rick-ék, akik bár tesznek megkérdőjelezhető dolgokat, nem vitás hogy pl Negan a rossz fiu és nem Rick.

Thomas - 2016. 10. 25. 17:15

Nemrég daráltam le, néhány megingástól eltekintve (pl. a 2×07 katasztrófa volt) hozott nálam egy erős közepes szintet. Még ha nem is ez a sorozatkészítés csúcsa, mivel az anyasorozat előző évadánál egyértelműen jobban szórakoztam rajta, biztos, hogy maradok. Abban már nagyon kifáradt a legtöbb karakter, itt viszont még lehetnek érdekességek.

Amit többen is leírtak, az nekem is csalódás volt, én is azt vártam volna, hogy itt több évadra széthúzva láthatjuk a társadalom fokozatos összeomlását. Az első 3 rész ennek megfelelően csont nélkül bejött, aztán viszont kicsit csalódás volt, hogy az 1. évad végére már szinte a TWD-ből jól ismert kihalt utcák, elállatiasod(ni kezdő)ott emberek fogadtak. Ha még időben nem is tartunk ugyanott, én nem látok sok különbséget a két sorozat között, azon kívül hogy itt (még?) jobban érdekelnek egyes karakterek.

inferno88 - 2016. 10. 25. 17:33

Kasza a 2.évad elején.
A TWD is ment a levesbe.

Silver-sama - 2016. 10. 25. 17:40

“mert különben számon kérték volna rajuk” *rajtuk :)

dexike3 - 2016. 10. 25. 19:24

érdekes volt, hogy az eddigi “főgonoszok” militarista alakulatok (hogy szervezett vagy szervezetlen az lényegtelen). ahogy olvastam Chris halála kellett bizonyos szereplők jellemváltozásához (ebből láthattunk ízelítőt az évadzáróban). és ami meglepő lehet majd Daniel visszatérése.

Mephike - 2016. 10. 25. 19:25

Végignéztem, de inkább csak bnőm kedvéért, őneki ez a sorozat valamiért jobban bejött, mint nekem.
Nagyon rotka, hogy félbehagyok egy sorozatot, de ezzel az történt volna, ha csak rajtam múlik. Ettől függetlenül a lehetőség meg van benne, hogy egy jobb rendezéssel egy remek 3. évadot produkáljon. Még az a lehetőség is megvan benne, hogy a gyenge karaktereket hamar ki lehessen ejteni… :)

Geza Kovacs - 2016. 10. 25. 19:48

Pont hogy nem rossz most már, végre van benne történés. A tempója sokkal emberibb az anyasorozaténál.

Pietro - 2016. 10. 25. 19:49

Nekem a vége bejött. Az utolsó két részre egyenenesen 8-9-es köüli osztályzatot adnék, mert annyira megforgatták a karakterek lelkivilágát, és még a színések is odatették magukat. Most vessétek össze az anyasorozat 7/1-es színészi alakításokkal, ahol -mint valaki írta- Rick-en és Rositán kívül senki nem volt hiteles. Én ezzel teljesen egyetértek, nézzétek meg az arcokat, a rajtuk elvileg mutatkozó rémületet. Itt ellenben a kiscsajon kívül mindenki kihozta magából a maximumot a végére. Maga a második évad jobb volt az elsőnél, az mondjuk egy 6-os, ez meg 7-es. Ettől még messze elmarad a várakozásaimtól, és a TWD-től is. De ez akkor sem volt annyira katasztrófális.

Dav3883 - 2016. 10. 25. 21:03

utolsó két rész tényleg érdekes volt, meg fordulatos is. persze még mindig vannak benne üres párbeszédek, de lehet a következő évad ezáltal jobb lesz.

peeeety - 2016. 10. 25. 22:35

Szerintem kellemes szórakozás és elég jó helyzetbe hozzák a készítők a szereplőket itt is.
Nem olyan jó, mint az anya sorozat, de azért közel sem annyira vészes, amennyire sokan nyomják. Az utolsó két rész szerintem elég sokkolóan hatott.

_Peter - 2016. 10. 25. 22:39

Gyenge, ismétlik a paneleket a TWD-ből, több dolog egy az egyben átmásolva, a szektás dolog kétszer is baromi unalmas volt. A hitgyülis “immunis” papát minek húzták olyan sokáig, a nézők a TWD miatt tudják a szabályokat és el is tekintünk ettől akkor is kit lepett volna meg a titka?

Zombivér sminkelés minden részben béna volt, béna párbeszédek, béna akciók. Az egész gengszteres szál gagyi volt. Sivatagban nem lehet a fa mögül elugró zombi trükköt eljátszani, így itt az emberek sétáltak eléjük például a banditák az autóúton hogy rendben legyen a névtelent elkapja a zombi kvótát. Legjobb a kolónia ostroma, a banditák ellőtték a levegőbe a lőszerüket aztán képernyőn kívül megzombultak.

Tavaly Nick maradt hátra, most Strand. Pár résszel előtte még menni akart. Ki tudja miért marad azokkal, akik miatt megkéselték. Tavaly Nicket katonai táborba zárták, most gyanútlanul sétált a másik tábor felé minden info nélkül. Chris-Travis szál rémes volt, a színészek is. Madisonnal semmit nem kezdtek.

Salazar papa visszatérése, Alycia karaktere fejlődik, Ofelia egyedül mászkál ezek érdekesek lennének talán, de még a csajok se mentik meg ezt a sorozatot. Ami kár, mert itt lett volna az alkalom valami újat mutatni másként. Nincs követni való alapanyag, de csak újrahasznosítják a TWD dolgait, az időugrás is ugye hogy ne kelljen az összeomlással foglalkozni. Hetiben biztos nem maradok a 3. évadra, nagyon max. egy esős napra elteszem darára, de még az is időpazarlás. Elég érdektelen és unalmas sajnos.

Chiplecsap - 2016. 10. 25. 22:58

“Zombivér sminkelés minden részben béna volt”

Ezek még friss zombik , nem rohadnak évek óta, még csak hónapok óta sem , mert még mindig csak hetek teltek el.

Egyébként
nekem pl az is tetszik hogy eddig nem igen huzták meg magukat huzamosabb ideig egy helyen, pl ebben az évadban is 3 külömböző helyszinen voltak. Előszőr a hajó, majd a Rezidencia, végül a hotel, és most onnét is leléptek, ha összességében vesszük, rövid idő alatt elég sok minden történt a szereplőkkel, sokkal több minden mint ilyen tájt anno a WD karaktereivel.

Bazsi - 2016. 10. 25. 23:40

Csinálhatnátok egy ilyet a Narcos 2.évadjának is, ahhoz legalább tudnék pozitívat írni is, ellenben ezzel, kb egy kalap fos volt az egész évad úgy ahogy volt.

Baion - 2016. 10. 25. 23:41

Sokkal jobb, mint a TWD… Sokkal erdekesebbek a karakterek.

sepörd - 2016. 10. 26. 04:20

a világ legérdektelenebb sorozata

winnie - 2016. 10. 26. 05:06

“Csinálhatnátok egy ilyet a Narcos 2.évadjának is”

?? csináltunk.

irgum76 - 2016. 10. 26. 14:51

most én vagyok képzavarban vagy egy hónapja véget ért?
na mindegy én végignéztem (ha minden igaz)
úgy vagyok vele mint a pl a Sharknadoval annyira sz@r, hogy már jó :)
rengeteg jelenetnél fogtam a fejem, hogy ez most mi?
most nem írom le őket mert már korábban megtettem a másik posztnál
egy szimpatikus karakter van benne számomra a rafkós feka
a többi mind érdektelen
és az első évados katonai bázisra rázúdított zombik miatt mind lehúzhatja magát a klotyón
egyik tömeggyilkosért sem tudok drukkolni
két szál volt ami érdekelt az egyik az immunitás hamar kiderült, hogy kamu
a másik azt hittem az emos hülye gyerekkel bemutatják, hogy hogy alakultak (alakulnak) ki olyan bandák mint pl a “W”-sek vagy Neganék
de ezt is rövidre zárták

Chiplecsap – 2016. 10. 25. 22:58

“Zombivér sminkelés minden részben béna volt”

“Ezek még friss zombik , nem rohadnak évek óta, még csak hónapok óta sem , mert még mindig csak hetek teltek el.”

nem hiszem, hogy a zombik külsejéről írta volna
hanem, hogy szinte minden részben összemaszatolták magukat egy kis zombi vérrel és máris vidáman járkáltak köztük

a TWD-ben nálam a top-3 jelenetben benne van Rickék első bemocskolása
és ahogy az összefoglaló részben mondták nekik is gyomorforgató volt eljátszani tízen x órán keresztül a “vértől” lucskos jelmezben

Chiplecsap - 2016. 10. 26. 17:17

irgum76

Ez csak szimplán Rick-ék teszetoszasága hogy nem alkalmazzák töbszőr a trükköt, vagy nincsenek tisztában azzal hogy mik a szabályok. Mexikoban elég máshogy áltak hozzá a holtakhoz, és igen csak közismert tény volt hogy hogyan kell köztük elvegyülni. Ettől független ott is ovatoskodni kelelt, és lassan közlekedni stb.
Nyilván azért ebböl kicsit vissza kell venni majd, nem lehet egy joker kártya amit mindig elő lehet venni, de egyenlőre még jol kezelték.

Egyébként mint mondtam a Zombik amugy sem oylan veszélyesek, Rick is vigan szeletelgeti öket, ha bekkattan, csak leütésre váró járkálo bábuk XD. Kicsit tán feszültebb az amikor Madison meg Strand ovatosan mászkált közöttük.

A képregényben meg amuyg is van egy csoport, akik röl inkább nem beszélek spoiler miatt, de nem kizárt hogy majd Negan után ök is feltünnek a WD-ben,

irgum76 - 2016. 10. 26. 17:58

“Ez csak szimplán Rick-ék teszetoszasága hogy nem alkalmazzák töbszőr a trükköt, vagy nincsenek tisztában azzal hogy mik a szabályok”

szerintem ez inkább a nézőknek szól
hogy ha már semmi más kiút nem létezik bepróbálkoznak ezzel a gusztustalan módszerrel mint végső menedék
így a néző nem fásul be tőle

mint itt a FTWD-ben felkelek megiszom a kávét, kiszögezek egy zombit,felhasítom aszt összemaszatolom kicsit a pofim

másodsorban egyéb veszélye is vannak a dolognak pl mint Rickéknél a zápor vagy a kiscsávó pánikrohama
illetve elég nagy a fertőzés veszélye egy 2 éve oszladozó hullának
nem beszélve a lelki oldaláról

Boci - 2016. 10. 28. 08:01

Megnéztem az első évadot, de egyszerűen nem találtam olyan karaktert, akivel tudok szimpatizálni. Számomra borzalmasak voltak. Aki pedig a végén elkezdett kicsit kedvelhetővé válni (a sorozat elején ő volt számomra a legborzalmasabb), annak meg véget ért az utazás. Így nem éreztem indíttatást a folytatásra ,de úgy látom, jól tettem.

Csilla0422 - 2016. 11. 02. 17:38

A barátom szerint a második évad Ctrl+A, Ctrl+C, Ctrl+V volt. Osztom a véleményét kiegészítve annyival, hogy ami még első körben (TWD) érdekes volt, az itt már inkább gyenge másolat volt.
Úgy érzem, hogy a tengeri hajózás inkább az írók menekülése volt, mintsem a karaktereké.
Ha a színészeket csak itt láttam volna szerepelni okkal feltételezhetném azt, hogy tehetségtelennek. Bár sokszor nehéz helyzetben vannak.

judas - 2016. 11. 29. 00:39

Első évad második része után, kasza a jellegtelen, unszimpi családnak.
Pont két résszel volt több a megengedettnél.

Medrone - 2017. 01. 07. 21:00

Én már abszolút nem várok el tőle semmit és így nézhető lett a figura. Nem ülök le hétről-hétre hanem mikor eszembe jutott végig daráltam… És így akár még szerethető is minden problémája ellenére…
Az a baj az én részemről, hogy túl gyorsan lőnek le olyan helyzeteket amire a TWD-ben többet kellett várni. Túl zilált és kesze-kusza az egész.
Túl gyorsan esnek túl drámai helyzeteken es túl erőltetni akarják a drámai helyzeteket.
Míg a TWD-ben sokszor a fejem vertem a falba a FTWD-ben csak legyintek, hogy oké ezek már úgy járnak bekenve vérrel, mint ahogy én járok kapucnival kb…
Nem hiteles, nem ragaszt oda és nagyon izzadtságszagú… De ettől függetlenül végignézem a harmadik évadot is…Ki tudja…Hátha…

Syracuse - 2017. 01. 15. 20:06

Szerintem az első évadhoz hasonlóan ez is jobb volt az eredeti TWD-nél. Mármint annak az utóbbi évadainál, nem az első mondjuk 3-nál.

Xtian - 2017. 01. 22. 18:48

Rettenetes, borzalmas sztori, bugyuta halálvágyó karakterek akiknek a motiváció és a cselekedetei is érthetetlenek!!

mrslamovics - 2019. 07. 26. 18:36

Most tartok az évad végén, nekem bejön.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz