login |

The Vampire Diaries: kezdett a 8. évad – írta infinity

2016. 10. 26. 18:57 - Írta: vendegblogger

53 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Vampire Diaries megkezdte a nyolcadik, egyben utolsó évadját, mert mint tudjuk a befejezés mellett tette le a voksát a csatorna. Bizonyára mindenkinek megvolt a véleménye azzal kapcsolatban, hogy valóban elérkezett-e az ideje a befejezésnek, éppen ezért az ezzel kapcsolatos fejtegetéseket most mellőzném.

Nyilván van, aki másképp gondolja, de én is azok között voltam, akik szerint az előző szezonban ismét magára talált a sorozat. Remélhetőleg idén is legalább hasonló, ha nem jobb részekre számíthatunk.

tvd-8x01-1

Mivel közeleg a lezárás, nyilván lesznek utalások a korábbi évadokkal kapcsolatosan, emlékeztetve minket, hogy milyen jó, változatos és fordulatokban gazdag sorozatként indult a TVD – az előző évadban még a naplóba írást is visszahozták, amit továbbra sem hanyagolnak, hiszen ez a „last journey”, és ezzel is visszatérnek a gyökerekhez.

tvd-8x01-2

A tavalyi fináléban ketten valamilyen misztikus lény hatása alá kerültek, a többiek pedig próbálják megmenteni őket. Ez „deja vu” érzést kelthetett a nézőkben, ugyanis ilyesmit már láthattunk. Nem volt ritka korábban, hogy klisés megoldásokhoz nyúltak a készítők, de azért a változatosságra is törekedtek. A kérdés az volt, hogy vajon a nosztalgiázás közepette mennyire tudnak majd újat mutatni?

Nézzük akkor, hogy mi történt az évad első részében spoileresen a tovább mögött.

A nyolcadik évad első részének elején bepillantást nyerhettünk a fentebb említett nosztalgikus hangulatba, mert szemben találtuk magunkat a régi, „áll valaki az úton”-trükkel. Ekkor a remény szikrája már-már lángra lobbant bennem, hiszen a pilot is ugyanígy kezdődött annak idején, azzal a különbséggel, hogy az rejtélyekkel övezett volt, most viszont csak a módszer egyezett, a hatás elmaradt – láttuk ezt már jobban kivitelezve.

tvd-8x01-3

Már a rész elején megtudjuk, hogy Damon és Enzo egyfajta szolgák, akiknek a feladatuk a rossz emberek összegyűjtése. Ez szépen is működött, a látvány is jó volt, a vér és a sötét, misztikus hangulat elengedhetetlen a megfelelő hatás elérése érdekében. És bár nem számítottam rá, szerencsére az emberség-kikapcsolós dolog sem volt most unalmas, meglepően jól szórakoztam a humoros részeken.

A Bonnie-Enzo párossal kapcsolatos visszaemlékezések viszont nagyon nem jöttek be, bár az megnyugtatot, hogy nem csak a maradék időt akarják kitölteni, hanem értelmet is volt, hiszen Enzo hátrahagyott néhány nyomot. Egy szépen kivitelezett nyomozásba cseppentünk, ahol Stefan és Bonnie, olyan következtetéseket vontak le, amit még a nyomozóknak sem sikerült, rá is találtak Damon-ék rejtekhelyére.

A kérdés, hogy kerül ebbe a történetbe egy szirén? Nyilván fény derül a titokra, és addig is reménykedhetünk, hogy nem rontják el ezt a főgonoszt, és még inkább abba, hogy hatásosan tudják majd tálalni. (Egyébként plusz pont jár a készítőknek azért, mert nem húzták az időt egy 5 részes titkolózással a lény kapcsán, hanem már az első rész végén a lényegre tértek.)

tvd-8x01-4

A szirén Caroline-ék kislányaira pályázik. Az okokra biztosan megkapjuk majd a választ, mindenesetre örülök, hogy kezdenek valamit a gyerekekkel. Ezzel kapcsolatosan a „valaki van a házban”-húzás, mint ahogy az is, hogy láthattuk, Caroline és Ric kompromisszuma hogyan működik a gyerekneveléssel kapcsolatban, ami szerintem működőképes is, hiszen mindig egy család lesznek.

Megismerhettünk néhány új szereplőt is például a dadát, illetve Ric gyakornokait is, így az első kör alapján nem lőttek mellé az új karakterekkel. A régiek közül a Bonnie-Enzo páros továbbra sem képes elnyerni a tetszésemet – szemben mondjuk Caroline-Stefan duójával. A két rossz útra tért vámpírral kapcsolatban kellemesen csalódtam, egész szórakoztató jelenteket raktak alájuk.

Ric talán ismét rátalált Indiana Jones énjére, ez azt is jelentheti, hogy végre kezdenek is vele valamit. Matt egyáltalán nem hiányzott, meglennék nélküle, de biztos vagyok benne, hogy látjuk még Mystic Falls-ban. És azt mindnyájan tudjuk, hogy arra is van esély, hogy az Elena-t alakító Nina is visszatér – a készítők legalábbis nagyon szeretnék8.

tvd-8x01-5

Alapjába véve a nyitány elég jóra sikerült, ezzel rajongókat nem hiszem, hogy veszítettek, legfeljebb újakat szerezhettek. Jól összerakott epizódot láthattunk, szépen felvezették a történéseket, de természetesen akadnak még megválaszolatlan kérdések is. De, mint írtam fent, leginkább a nosztalgikus megközelítéssel fogtak meg, s azzal, hogy ezen a téren tudtak újat mutatni. Kérdés az, hogy vajon tudják-e tartani a színvonalat?

53 hozzászólás Ne habozz!

jessm - 2016. 10. 26. 19:22

Szerintem ez volt a 2. évad óta legjobb évadnyitó.
A 3×1 alap felallása hasonló volt, azzal, hogy keresték az egyik Salvatore-t. De ott alig szerepelt benne , mer huzták az időt, és lehet ebből a szempontból lehet jobb lesz hogy kevesebb rész az évad.
6×1 is hasonlóan eltünt Damon-val indult , de ót kb az utolsó másodpercben jelent meg , és dög unalom volt a rész
4×1, 7×1 Is érdeks új helyzettel indult, de dög unalmas volt az első rész , csak az igérete volt meg.
5×1 pedig csak szimplán borzalmas volt, szerintem az leggyengébb évad kezdés és évad.

A mostani rész rengeteg jó pillanatot szállított , az összes fontos szereplőnek igyekeztek az írók történetet adni, és mindenkinek volt érdekes pillanata. Az új gonosz vagy al gonosz megfelelően misztikus és felkelti az ember érdeklődését.
A Damon-Enzo párpeszédek különösen viccesre sikerültek.

Én biztos vagyok , hogy Elena, Tyler, Jeremy, Matt mindegyiket igyekezek visszahozni. Plusz szerintem az Ős vámpírok is tiszteletüket fogják tenni szerintem.

Silas - 2016. 10. 26. 19:27

az Eredeti vámpírok koporsóban vannak. innentől (TVD – 8. évad) számítva 5 év múlva ébrednek fel, Hayley akkor fog valamilyen gyógymódot találni. meg elmondták, nem lesz több crossover

-Tomi - 2016. 10. 26. 19:27

Míg az előző évaddal nem voltam kimondottan megelégedve, mert az elején hiányzott Elena, a végét meg összecsapottnak éreztem, addig most egészen élvezhető kis részt tettek le az asztalra a készítők. Nem tudom, hogy ennek mennyi köze van Kevin Williamson írói visszatéréséhez, de jót tett a résznek, hogy kivette belőle a részét, ugyanis engem elfogott a nosztalgia érzése. Jó volt látni a régi trükköket, és tetszett, hogy visszatért az első évados zene is, valamint az önirónia a vámpírőrületes beszólással.
Caroline és Stefan jól működnek együtt, és annak is örülök, hogy Care kislányainak is van szerepük. Bonnie és Enzo engem nem idegesítettek és az is tetszik, hogy a srác küzd a rabszolgaság ellen. A főgonoszban látok potenciált, remélem, hogy nem építik le 4 rész alatt.
Nekem igazából csak a rész végén tűnt fel, hogy Matt nem is szerepelt benne. Nem hiányzott különösebben.
Remélem hogy a korrekt kezdést nem lejtmenet fogja követni, és kapunk egy kerek sztorit a végére.
+ Bízok benne, hogy Nina Dobrev is visszatér!!!

Jesustomer - 2016. 10. 26. 19:51

Max ha lesz egy kis időugrás.
Viszont később a vámpírnaplókból bejöhet 1-2 karakter az originals-ba. Remélem.

bellarea - 2016. 10. 26. 19:58

Ha tudják tartani, ha nem, aki eddig kitartott, ezután is ki fog szerintem. Nekem tetszik ez a vonal, amin elindultak, és a Bonnie-Enzo párossal sincs bajom, a Stefan-Caroline sokkal rosszabb, nélkülük meglennék, Stefan szerelmi szálai sosem érdekeltek. Az külön kikacsintás volt, hogy a kikapcsolt Damon Alkonyatot olvasott. Mintha kicsit visszatért volna beléjük az élet, hogy na, alkossunk akkor egy méltó befejezést. Nem egy tinilány nőtt fel együtt a szereplőkkel szerintem. Illetve remélem, hogy nem húzzák a végéig a Damon-Enzo gonoszkodást, 2-3 rész múlva jó lenne egy feloldás. Ja, és remélem, nem kapkodják el a végét.

majsz - 2016. 10. 26. 20:00

Tényleg az Originals hogy hogy januárban kezdődik?
Az évadnyitóban tényleg érezhető valami frissítés. Igaz hogy ez az új ellen érdekesen indul, de kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Lehet hogy valami eszköz arra hogy Bonnie valami über mágiára tegyen szert, amivel végül Elena is visszatérhet a fináléra. Valahogy úgy érzem ha “happy end” lesz akkor, hogy Steroline maradjon a gyerekekkel Alaricnek mennie kell, megint.
Egy crossovert azért még megnéztem volna, kár hogy így valszeg nem lesz.

LaCRossE - 2016. 10. 26. 20:16

majsz: nézettség miatt midseasonre rendelték be az új évadot.

jessm - 2016. 10. 26. 20:42

bellarea : Damon A szürke 50 árnyaltát olvasta. Az Alkonyatot már az első évadban elolvasta .

jessm - 2016. 10. 26. 20:49

Amugy ezt mikor mondták, hogy tuti nem lesz crossover ?

winnie - 2016. 10. 26. 21:08

én nem tudok róla.

hummel - 2016. 10. 26. 21:25

“az Eredeti vámpírok koporsóban vannak. innentől (TVD – 8. évad) számítva 5 év múlva ébrednek fel”

Silas: A TVD előző évadában volt egy 3 éves időugrás, míg ha jól emlékszem a TO-ban nem. Talán 2 év lehet most a különbség.

moony - 2016. 10. 26. 21:50

TO elvileg time jumppal fog kezdeni.
amúgy nem tudom, hogy belenézzek e a premierbe, mert nekem az előző évad a nézhetetlenség határát súrolta. ha később is jókat olvasok róla, talán kap egy esélyt.

Ambriel - 2016. 10. 27. 08:30

A rész eleji párbeszéd miatt azt hittem, hogy a CW öniróniába kezdett a vacak képregényes sorozatai és a meggyalázott vámpíros sorozatai miatt. A Szürke ötven árnyalata hab volt a tortán, hogy azt a borzalmat csak az tarthatja jó könyvnek, aki kikapcsolta az agyát.

Maga az évadnyitó tetszett. Pörgős volt, kellően véres, és már-már az első évadot idézte, de Ric és Caroline még mindig eléri, hogy sikítva meneküljek a sorozattól. Enzo és Bonnie párosa még mindig a kedvencem, ez menti meg a sorozatot, no meg az, hogy az utolsó évad, aminek kifejezetten örülök. Nem kell úgy elhúzni, mint a Supernaturalt, ami szintén árnyéka önmagának.

A szirénekről mintha egyszer olvastam volna egy legendát, ami szerint hasonlítanak a vámpírokra. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki belőle.

Tesóm mondta, hogy szerinte számíthatok Jeremyre, mert a színésszel elbántak a sorzatában, úgyhogy reménykedek, de könyörgöm, Mattet és Elenát hanyagolják! Elég Ric és Caroline szenvedése.

Silas - 2016. 10. 27. 11:25

Plecék jelentették ki anno hogy az idő’eltolódás’ miatt nem lesz crossover. Meg hát ez uccsó TVD évad. Azt nem zárták ki viszobt hogy TVDs felbukkanjon majd a TOban. Kérdés hogy az is meddig majd

infinity - 2016. 10. 27. 13:49

Szerintem kevin williamson-nak is köszönhető, hogy jó lett a rész. Reméljük továbbra is jó részeket szállítanak.
(Egyébként én nem várom a régi szereplők visszatérését mert megvagyok nélkük, max az utolsó részben.)

karli - 2016. 10. 29. 23:14

Meglepő módon nekem is tetszik az új évad, az előző már már groteszk volt. A Stefan-Caroline párosról meg mindig csak az jut eszembe, mikor még a sorozat elején azt mondta Stefan, hogy ez kettőjük között sose fog megtörténni. Arról nem beszélve, hogy már kb az összes pasi szereplő volt a “nagy” szerelme. Nagyon nem tetszik az ő párosuk, hiteltelen, és mondhatom, hogy ha az egész sorozatot nézzük, Caroline karaktere a legidegesítőbb, neki kellett volna már kiszállni.

-Tomi - 2016. 10. 30. 20:00

Nekem a 2. rész már kicsit vontatott volt. A szirénből még nem tudtunk meg túl sokat. Lassan adagolják a dolgokat. Kíváncsi vagyok azért a továbbiakra, főleg, mert egyelőre nem látom az irányt, hogy mit akarnak/mit tudnának még kezdeni vele hosszabb távon azon kívül, hogy képes irányítani az akaratot, emlékeket átírni, kitörölni és a gonosz emberekre vadászik, ami persze érdekes, de egy idő után unalmas lesz.

jessm - 2016. 11. 02. 10:18

A másik részt valóban kicsit unalmasabb volt, mert inkább építette a történetet. Stefan meg Caroline meg romantikázott a rész nagy részében, amit nem értek,hogy miért unalmasak , amikor 4.-6. évad számomra jól működött a kémia köztük, most meg valahogy nem

infinity - 2016. 11. 02. 16:41

a 2.rész nagyon vegyes volt szerintem, mert voltak benne jó dolgok is meg kevésbé jók is.
A szirénes dolog eddig bejön, remélem hogy nem húzzák nagyon sokáig az időt, és minél hamarabb megtudjuk a háttérsztorit.

-Tomi - 2016. 11. 05. 13:50

Ezt nevezem. Ez a 3. rész valami baromi jó lett!! Még mindig az államat vakarom a padlóról. Drámai volt, csavaros, kiszámíthatatlan. Nagyon tetszett. Remélem maradnak ezen a vonalon!!

karli - 2016. 11. 06. 00:46

Nem lenne ez rossz, azért annyira csavaros, és kiszámíthatatlan sem volt. Tönkre teszik ezek a buta, történet szempontjából jelentéktelen párbeszédek mint pl a végén Bonnie-Stefan, mert Bonnie szerint nem a testvérét kellett volna választani? Sokra ment Enzo az ellenállásával. Az ilyenek teszik gyerekessé!

jessm - 2016. 11. 12. 12:09

Nekem tetszik eddig az évad. Hibák vannak, ezeket nem is hittem, hogy kinövi, de 3. évad óta ez a legjobb évad. Remélem tartják a szintet .

Szerintem adtak egy érdekes háttér történetet a szirénnek. Az is tetszik, hogy már régóta szeretem volna , hogy foglalkozzanak az írók, annak a következményével Stefan teremtette Damont és Damon is végre szembe nézzen magával Elena nélkül.

Akkor ezek szerint meg tudtuk, hogy hova tünt Kathrine?

Monny - 2016. 11. 12. 17:27

Az tény,hogy Stefan vette rá Damont az átváltozásra, de a sorozat azt próbálja beadni, hogy Damon egy ártatlan kis bogárka volt mielőtt vámpír lett. Holott ez nem igaz. Már azelőtt gyilkolt vagy bűnrészes volt gyilkosságban. Lásd az élyszakai vadászat Katherin-nel (az nem mentség, hogy szerelmes volt) plusz a polgárháború. És Georgie története alapján már ekkor eldőlt a végzete.
Stefan meg amilyen önsanyargató, Damon minden tettéért önmagát hibáztatja. Ez pedig beteges.
A rész tényleg jó volt. Már-már az első 3 évad színvonalát idézte.

sledge - 2016. 11. 13. 13:07

Határozottan jó eddig az évad. Lassan építkezik, a háttérsztori nagyon jó és a három WTF pillanat az 5. részben nem volt semmi. Ez hiányzott már évadok óta, utoljára a 3. évad volt ennyire jó. Azt is hozzá kell tenni, hogy az új szereplők és az őket megformáló színészek is nagyszerűek, van súlya az eseményeknek. A kérdés az, hogy eddig miért nem így csinálták. Ha ilyen lesz végig, sajnálni fogom a kaszát.

jessm - 2016. 11. 13. 14:42

@Monny : Azért a katonaságot ne vegyük bele. AZ éjszakai vadászatban Kathrine ölte meg a kocsist. Így a vámpírság elött Damon nem ölt embert direkt , és eddig a szirénnek leginkább gyilkosokat vittek vacsinak. Tehát elvileg nem jutott volna, oda. Georgie drogosan vezetve ütött el egy gyereket, így ő direkt ölt.

Sybill története hasonlított Damon-ra , áldozat volt ( Damon az apja, S a falué) , aztán egy másik valaki ( Damont Kathrine , S a testvére) rávette dolgokra, aztán amikor meg akart halni, a testvére (Stefan/Celine) a hallhatatlanságot és másokon való élősködést választotta helyettük. Így Stefan kárhozta el Damont és amikor vámpírol lettek rengeteg embert megöltek ezzel,b iztos helyük lett.

Stefan pedig csak azért hibáztatja magát, hogy ő teremtette Damont, vagy azokért érezheti rosszul magát , amikor damon neki segítve került bajba , hiszen szereti a testvérét.

Monny - 2016. 11. 13. 19:52

@Jeesm: Én értem amit mondasz. Csak én ezt a hasonlatot elég sarkítottnak találom. Míg a naiv Sibylt aljas módon becsapták, addig Damon teljesen tisztában volt mit művelnek Kathrine-nel. Sőt annyira, hogy alig várta, hogy átváltozhasson. Igen Stefan vette rá, hogy vért igyon. De nem ő sulykolta bele, hogy embereket gyilkoljon. Ha meg akart volna halni, egyszerűen leveszi a gyűrűt. De ekkor megtudta, hogy Kathrine életben van és már inkább vámpír maradt és a kiszabadítását tervezte. És közben embereket gyilkolt és Sage hatására nőket használt ki. Nem azt mondom, hogy Stefan nem hibás. Csak nem teljesen őt kellene minden Damon későbbi tettéért okolni. Stefan olyan messzire ment el hogy magát egyértelműen pokolra valónak tartja, Damon pedig szerinte nem érdemli meg.

jessm - 2016. 11. 14. 10:57

@Mony Stefan egyszerüen meg akarta menteni a testvérét, ha neki szenvednie kell, akkor legalább a testvére meneküljön meg.

sledge - 2016. 11. 20. 19:09

Továbbra is dicsérnem kell az évadot. Kicsit ugyan kiszámíthatóak voltak benne a fordulatok (pl. a rész végi történés), de azért jó nézni, hogy végre újra jó a történet és a színészek lubickolnak a szerepükben.

karli - 2016. 11. 20. 23:41

Azért sajnos még mindig megvannak a sorozat alapvető hibái, ez az örökös érzelmi szenvedés, az egész rész ezzel telt el, hiába lenne jó egyébként a story.

karli - 2016. 12. 04. 00:48

Most komolyan, miért is tehet Damon mindenről? Miért nem Selinet öli meg Ric? Caroline is hozta a szokásos idióta formáját!

Monny - 2016. 12. 04. 12:08

@karli Alaric amióta visszajött mindig Damont, Stefant vagy a vámpírokat hibáztatja mindenért. A gyerekei eredendően boszorkányok, ő választotta a dadát, mégis Caroline-t okolja ezért. Az ełőző évadban is ő indította el az egész főnix köves cuccot, mégis valahogy kibújt a felelősség alól.Bezzeg mikor jó a természetfeletti segítség, akkor vígan elfogadja. Amikor Caroline akarata ellenére megszülte, ésfelnevelte a gyerekeit az megfelelt neki. Most meg majdnem eltiltotta tőlük. Arra sem volt képes, hogy Stefannak megköszönje, hogy megmentette őket. Csak magára gondol és a gyerekeire. Amikor Caroline-t műtötték, csak Stefan-t érdekelte a bébik és a barátnője élete, Alaric csak azzal törődött, hogy minnél előbb szedjék ki a gyerekeket. Most sem érdekelte, ha Enzo agykárosodást szenved Stefan agyturkálása közben.

Caroline meg érthető, hogy ideges volt az elrablásuk miatt. Kicsit túlreagálta Stefannal, de ő ilyen. Végül mégis bocsánatot kért.
A rész meg szerintem kellően pőrgős és jó volt. Paul megint jót rendezett.

-Tomi - 2016. 12. 04. 16:13

Alaric “indokaival” én sem voltam teljesen kibékülve a részben. Konkrétan nem is értettem, hogy mit miért csinált. Persze kétségbe volt esve, de azért már kicsit túl lett tolva. Nekem már kicsit kezdenek erőltetettek lenni a dolgok.

Sophie - 2016. 12. 07. 15:54

Egy valami nem tiszta. Az oké, hogy a szirének babrálhatnak az emlékekkel. De amikor megszűnik a hatás – ami elvileg megtörtént, mikor Sybil képességeit megzavarták -, akkor mi történik ezekkel az emlékekkel? Mert ha továbbra is olyan torz állapotban maradnak, akkor oké, akkor Damon besz.pta, így marad, akkor sajnáljuk. De ha nem, akkor a srác szimplán félelemből tesz mindent, amit azóta csinált, félni meg elvileg nem félhet, hiszen ki van kapcsolva az embersége, és épp azért mentek rá anno Elenánál a félelemre, mert az is érzés, és azzal visszaugorhat a kapcsoló. Szóval 1: mi is van Damon emberségével? 2: Miért sajnáljuk, ha csak félelemből a saját bőrét mentené, és ezért bármit megtesz, hogy Sybilt (vagy most már Kadet) boldoggá tegye? Akkor igazából egy büdös rohadék és haljon meg :D (Mondom ezt úgy, hogy imádom Damont, és akkor a legjobban, mikor egy szívtelen rohadék, de akkor meg is érdemli, hogy lekaszálják.)

karli - 2016. 12. 08. 14:28

Az a baj, hogy már túl sok szereplőt kéne felpofozni, hogy térjen már észhez, vagy inkább a forgatókönyvírót! Mér nem bírom kaszálni?

-T - 2016. 12. 10. 13:54

Engem most valahogy ez a félévadzáró sem győzött meg…néhol vicces volt, de legtöbbször inkább idegesítő.

Spoiler!!! (Ami a legjobban felhúzott.)

Ez a kapcsoljuk ki az emberséget, már annyira de annyira GÁZ, hogy csak na….
Stefan-nal 3-4 alkalommal már eljátszották ezt az évek során. Oké, hogy mindig más miatt történt, más volt a körítés hozzá, de ez akkor is nagyon nagyon elcsépelt már…

Nyilván végig nézem a sorozatot, de igazából nem tudom, hogy mit tudnának még alkotni, amivel érdekessé tudnák tenni az utolsó pár részt.

viorica - 2016. 12. 10. 17:11

Bonnie lehetne vámpír és Enzóval boldogan éldegélnek, Elena pedig marad Hófehérke “örökre”. Vámpszorkány vagy witchpire?:)

Zsuzsy93 - 2016. 12. 10. 20:44

Enzot nagyon megkedveltem ebben az évadban. Küzdött végig Sybil ellen. A két Salvatore közzül mindig is Stefant szerettem jobban, ez most is megmaradt. Hányszor játsszák el ezt az egészet Damonnal? Mindig rossz útra tér, utána megjavul, aztán megint rossz… Már unom. Most ráadásul Stefan is kikapcsolta az emberségét. Fogtam a fejem. Elena felébredhetne, kíváncsi lennék a reakciójára. Mattet is sajnálom, pedig sose érdekelt, de már tényleg sajnálom.

karli - 2016. 12. 10. 23:02

viorica, tényleg, ha Bonnie vámpírrá válna akkor Elena felébredhetne, vagy nem?
Szerintem Matt vicces ahogy állandóan keménykedik a sok vámpír között, ő az a karakter aki tök felesleges, még Tyler volt ilyen, annak se sok értelme volt, hogy most visszahozták azért, hogy Damon megölje. Rick idegesítő, igazából majdnem az összes szereplő furán viselkedik eddigi önmagához képest.
Caroline meg Ric kapcsolatában meg nekem már az is tök furcsa volt, hogy miután megszülettek a lányok Caroline miért nem tűnt el az életükből, miért hiszik, hogy ő az anyjuk? Azt kellett volna mondani nekik, hogy az anyukájuk meghalt amikor születtek.

Page - 2016. 12. 11. 07:57

Bonnie sosem volt a kedvencem, de most Enzóval nagyon szerethetőek. Bár sok jövője nekik sincs a kapcsolatuknak, furcsállom is, hogy még nem került ez szóba köztük.
Kíváncsi vagyok, hogy fejezik be a sorozatot, nekem nagyon gagyi lenne, ha a végén Elena felébredne hidegen hagyná a sok mocsokság, amit a szundikálása óta Damon tett, és boldogan élnének.
A legjobb az lenne, ha mindenki meghalna, majd a végén Bonnie is, és aztán ébredne fel Elena, úgy, hogy egyik szerette sincs már az élők sorában, na az a befejezés ütne.

jessm - 2016. 12. 12. 19:49

Nekem fura módon tetszik az évad, pedig a minőség elég rossz.
Alaric baromi furán viselkedik, nem ekorra f*sz. Damon lényegében megmentette a lányai életét , nem módon , hogy csókolja homlokon, de nem jogos megölni, még ha MAtt ölte volna meg. Caroline is elég szemét volt, mert ő a lányok anyja nem érdekes mi volt a genetika.

Az meg valahogy mintha a kollektív tudatból kitörlődött volna, hogy Damon azért viselkedik, így mert megmentette Bonniet és közvetve Enzot….De ez valahogy Stefanon kívül már senkit nem érdekel és most már őt se mert megint humanity switch történt, Bár azt kell mondjam , hogy most volt a legeredetibb ok rá Stefan esetében .

Enzo és Bonnie most eléggé elkülönültek a többiektől.
Sybil-re pedig kiváncsi vagyok mi túrót akar. Plusz Damon miért ölte meg.

krokko - 2016. 12. 17. 20:22

Bár a Mid-season véget ért, én ennek ellenére kíváncsian várom, hogy milyen végkifejlettel rukkol elő a TVD stábja. Szerény véleményem szerint a 8. (záró) évad epizódjai nem olyan rosszak. Láttunk ennél már jóval gyengébb részeket is az elmúlt években… Most, hogy tényleg véget ér a sorozat, talán számíthatunk valamilyen ütős befejezésre. Én legalább is tényleg remélem, hogy nem egy agyon-vissza-szájba-csöpögős izét kapunk majd, mint pl.:
– Bonnie meghal, de majd feltámad (vagy feltámasztja valaki), visszaszerzi a mágikus erejét, megmenti a világot és összeházasodik Enzo-val,
– Stefan és Damon kinyírják Cade-t, meg az összes rohadék gonoszt, visszakapcsolják a Humanity Switch-üket, Stefan és Caroline összeházasodik, Alaric és Matt lesznek az esküvői tanúk, a kis boszi-csoda-gyerekek meg lesznek a gyűrűhordozó kis virágszálak, aztán
– Elena is visszatér és és lám, ők is összeházasodnak végül Damonnal, hogy teljes legyen az esküvői repertoár, szerelmük beteljesedik és mindenki boldogan él, míg meg nem hal….

Na, ez lenne az kábééé, amire a legtöbben számítanak majd. Ha lesz egy kis sütije az íróknak, akkor lesz a sorozat végében némi csavar és nem valami előre kiszámítható maszlagot kapunk. Persze tényleg nem rossz dolog a “hepppiii end”, félre ne értsetek, én nem vagyok ellene! De szerintem egy igazi csattanó nem ártana. Legalábbis bízom benne, hogy nem csak a szokásos nyálas kliséket kapjuk vissza.

@ Jessm:

Sybil nem halt meg, ez csak a látszat. Bár Damon kitépte a szívét, sajnos a sztori nem fog ilyen egyszerűen véget érni, mert az ördög (Cade) őt is halhatatlanná tette (még ha ilyen “szívtelen” is). A köv. szezon promoja szerint még vissza fog térni egy kis bosszúállás kedvéért… Youtube-on megtekinthető.

Üdv

Árpád - 2016. 12. 27. 09:10

Én nekem ott van az a hiányom, hogy gyakran a kemény, gonosznak tekintett karaktereket hamar kiírják. Remélem Sybillel nem teszik ezt, bár nekem a 7. évadban az eszes, kegyetlen, megállíthatatlan Rayna még sokkal jobb volt.Szerintem már egyszer kicsit többet is kihozhatnának ezekből a készítők által negatívnak mondott karakterekből. Rayna pl. előtörténetét ismerve nem is volt gonosz, csak elszántan harcolt azok ellen, akik ilyenné tették.

Bori - 2017. 01. 09. 18:10

Nagyon izgalmas évad volt a 7.-és a 8. eddigi részei is tetszettek. Mondjuk én már vártam, hogy mikor nyírják ki Sibylt mert már nagyon idegesített ez a szirénes őrület. Imádom Bonnie-t és Enzo-t együtt. Olyan szenvedélyes. Caroline és Stefan kapcsolatával is megvagyok, de Bonnie- éké messze jobb. Bevallom őszintén nagyon hiányzik már Elena. Mert hát azért mégis csak a DELENA volt a csúcs. De nagyon megkönnyebbültem hogy visszatér majd. És úgy lenne a legjobb ha nem rögtön minden a régi lenne, hanem lenne egy kis csavar még. Jó lessz újra látni valakit aki igazán küzd Damon-ért. Ez az utolsó két évad a gonoszról a küzdelemről szólt meg némi kis érzelemről is, de hiányoznak a kötelékek.Az tetszett nagyon hogy Don amikor Ryana-hoz beszélt említgette Elenát. Ez így kicsit fenntartja a sorozat múltját is. Lehet, hogy hamarosan vége a sorozatnak de akkor ia megunhatatlan lesz.

Freckles - 2017. 01. 17. 15:28

Nem is tudtam, hogy Michael Malarkey (Enzo) énekel is. Nem is rosszul. Az utolsó jelenet után rákerestem a zenére, ekkor döbbentem rá :)
A 8. rész utolsó jelenete nagyon ott volt. Meg úgy az egész rész is. Nem tudom hogy tervezik befejezni a sorozatot, de most már mardos a kíváncsiság. Maradok végig. Többször akartam már kaszálni ugyanis. De ez a legutóbbi rész reményt adott arra, hogy lehet akár egy jó befejezése is.

sziszko - 2017. 02. 04. 18:46

ááááá, ez most mi volt, erre nem is számítottam :(

VeroRosyth - 2017. 02. 04. 21:20

Sokkot kaptam a rész végén. Ilyen már rég volt. Bár ne lett volna most se.

karli - 2017. 02. 05. 00:16

Hát, kész vagyok! Azért jó, hogy mit meg nem lépnek, még a végén érdekes lesz a befejezés!

Page - 2017. 02. 05. 06:57

Ezt most miért kellett? Remélem, nem csak azért, hogy így Damon bűnei (Tyler megölése) eltörpüljenek, és elfeledkezzünk róla, merthogy úgy tűnik egyedül Damonnak szánják azt a happy endet. Nagyon kíváncsi vagyok a végére, bár félek nagyon gagyi lesz. Nem bízom az írókban.

Anni - 2017. 02. 05. 19:19

Hű na most megleptek! Utoljára ilyet egy rész után talán a 3.évadban éreztem.

Teljesen áthúzták ezzel a tökös (de szomorú) lépéssel a számításaimat.. ha tényleg csak Damon kap jó befejezést pff na akkor meg lesz a véleményem az egészről..

Stefan így is Damon miatt került ebbe a szituba, szegény Bonnie meg már annyit szenvedett, hogy listát vezethetnénk róla :/ Katherine ha jól emlékszem tönkre ment a cure-tól nem?

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a végén mert jelenleg nincs tippem se. Remélem méltó befejezést kap ha már 8 évig húzták :D

karli - 2017. 02. 05. 22:17

Elég gáz befejezés lenne a mindenkinek happy end. Mondjuk én nem találgatok, de eleve Elena nem ébred fel amíg Bonnie él. Viszont az meglep, hogy az elfogadott, hogy Damon a “gonosz” vagy legalább is mindenki így vélekedik, pedig elég sokan követtek el szemétségeket, de mindig csak az övé van kihangsúlyozva, a többieké felejtős.

Page - 2017. 02. 06. 07:38

Igen az is gáz lenne, ha mindenki boldog lenne a végén, de az méggázabb, ha mindenki megszívja, csak pont az a két egyén nem, akik miatt a legtöbb ártatlan halákozott el. Soha nem kedveltem Bonniet, de ő tényleg érdemelt volna happy endet. Bár még kaphat, talán az összes halott, visszajön a pokolból.Talán Nina is Kathrinként tér vissza, nem Elenaként.

jessm - 2017. 02. 26. 15:57

Jó volta rész végi twist. Kiváncsi vagyok mit hoznak ebből az utolsó két részre.

winnie - 2017. 03. 13. 15:13

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz