login |

Pilot-mustra: Crazyhead – 1×01

2016. 10. 27. 21:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

– You ever slept with a guy with cold semen?
– What? No, I don’t think so. It’s not like I always check.
– If a guy’s possessed, their semen’s cold. Major warning sign.

Howard Overman az az angol sorozatkészítő, akinek már jó ideje figyelek a munkáira, köszönhetően annak, hogy legalább két zseniálisan jó sorozatot jegyet, a Misfits-et és a Vexed-et. A Crazyhead sem sokat cicózik, mint a Vexed, rögtön definiálja magát a nyitójelenetével. Aki azt nem találja viccesnek több szinten is, annak nem is kell szenvednie a két démonvadász lány kalandjaival.

CRAZYHEAD – 1×01 – 6,5/10

crazyhead-1x01-05

Így kell démonűzős sorozatot készíteni, hogy engem is érdekeljen? A Crazyhead valahol a Grimm (az ún. seer látja arcról, kiket szállt meg démon) és a Reaper (eléggé agyalágyult ahhoz, hogy komolyan lehessen venni, pedig érdemes, hiszen valóban élet-halál játszmáról van szó) keveréke, amiben a főhősünk éppen lejön a gyógyszeréről, és akkor kezd el fura dolgokat látni.

– The guy in the bowling alley, he called me a seer.
– It’s what the pricks call us, it’s so lame. I prefer demon hunter or kick-ass hell bitch.

A furcsaságokat egy nagy találkozás követi, a főhős fiatal lány találkozik egy másik, pszichiátriáról szalajtott csajjal, aki ugyancsak seer-nek vallja magát, és bevezeti őt a démonok világába. Persze még véletlenül sem egy ősprofi mentorra kell gondolni, az első démonűzésnél neki is rá kell gugliznia annak menetére, hogy aztán a megszállott lepisilésével kezdjenek neki a folyamatnak.

crazyhead-1x01-03

Ennyiből is kiderül, hogy egyértelműen komédiáról van szó, méghozzá igencsak angolosról, azonban szó sincs arról, hogy csak ökörködés folyik, mert tét igenis van, ráadásul már az első részből lejön, hogy a mitológiával is foglalkozni fognak, hogy mi a szerepük a látóknak, hogy kik ők igazából, és persze azzal is, hogy mit akarnak ezek a démonok, akik a gazdatest halálakor simán átugranak egy másikba.

– Me and you, we make ’em crap in their panties.
– They’re scared of us?
– As long as they’ve been around, people like us have been hunting them down and shoving wooden poles up their arses. Big pole! Right up their arse.

Buffy The Vampire Slayer-epigon mondjuk nem lesz belőle, mert humor ide vagy oda, azért itt nincsenek annyira szellemes dialógsziporkák, de talán jobb is, hogy saját hangja van a sorozatnak, nem pedig klasszikusokat akar másolni.

crazyhead-1x01-06

Alapvetően a Crazyhead egy szép barátság kezdete a két eléggé kívülálló lány között, pár férfi mellékszereplővel, akiknek zöme természetesen romantikázni akar. Sajnos utóbbiak, a mellékszereplők egyelőre nem nagyon kaptak anyagot, a főgonosz, meg egyébként, a gonoszok is csak vázlatosak, de most, hogy lerakták az alapokat, velük is lesz idő foglalkoznia a készítőnek.

Nyilván az alapfelállását tekintve nem túl eredeti a Crazyhead, de a megvalósítás kapcsán még lehet az, bár egyelőre közel sem észvesztő a humora, egyszerűen csak jó, helyenként kifejezetten ötletes, máskor pedig nagyon fárasztó.

crazyhead-1x01-02

Ja, és a pilotban a Mr. Robot-ban elhangzott után egy újabb Where Is My Mind-feldolgozást ismerhettem be. Ezekből sosem elég, köszi.

6 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2016. 10. 28. 00:47

Francba meghoztad a kedvem hozzá. :D
Elteszem hátha csinál vki hun subot hozzá addig meg úgyis kiderül mennyire lesz életképes.

serra - 2016. 10. 28. 07:39

Az idézetek és a harmadik kép alapján inkább soft pornónak tűnik. :)

winnie - 2016. 10. 28. 08:02

a negyedik kép is azt erősítheti meg, csak az avatatlan szem nem tudja, hogy mi van rajta:)

z - 2016. 10. 28. 08:25

Ja elég betegest soft pornó :’D
Két részen túl vagyok alig várom a folytatást pont kellően beteg :D

energy - 2016. 10. 29. 22:07

Belenéztem, feléig sem jutottam, Odaát helyettest akartam:(

Lemoni - 2016. 11. 04. 20:55

Végre sikerült elkezdenem. Nem lesz kultikus, mint a Misfits, de elég jópofa és lökött ahhoz, hogy szívesen nézzem tovább.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz