login |

Survivor – 33×06: Bad timing

2016. 10. 27. 18:50 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

The truth work well in this game.

Újabb érdekes részen vagyunk túl, ami lehet, hogy az egész szezon további alakulására kihatással lehet. És abban is igen sokat segített az epizód, hogy lássuk, kik azok, akikben van annyi, hogy farvizezés nélkül eljussanak a döntőig. Azaz: kik fognak a többiek számára fenyegetést jelenteni.

survivor-33x06-00

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Figgy esett ki. Szurkoltam, bevallom.

survivor-33x06-000

Nem tudom, hogy Adam jól döntött-e, de Figgy annyira el volt varázsolva, hogy az döbbenet. Ha nincs Michelle, akkor már rég kiesett volna, és az, hogy az interjújában a legvégén azt mondta, hogy azért szavaztak rá, mert féltek tőle, különösen vicces.

A homálysága nemcsak a romantikázásban (az év jelenete volt a Jessica-nak és Ken-nek a kapcsolat bevallása), vagy a Michelle-nek való integetésben mutatkozott meg, hanem sok mindenben. És most még az is kiderült, hogy a sorversenyekben is hajlamos összeomlani.

survivor-33x06-14

Ellenben Michelle-ről még azt is kijelentettem volna, hogy szép lassan a legesélyesebbé lép elő, csakhogy amit Zeke-kel nyújtottak a védettség játéknál, az elég csalódást keltő volt. Azt hittem, hogy lazán le fognak iskolázni mindenkit, de végül csak egy hajszálon múlott a dolog. Hiszem, hogy ő egyértelmű célpont lesz merge után, és idol sincs nagyon a közelében.

Ha már idol, akkor Jay szerzett egyet – megvallom, ő számomra teljesen kérdőjel, még mindig bármit el tudok képzelni róla.

survivor-33x06-02

A challenge-eknél Michaela ismét bizonyított (több fronton is, még az idolt s kiszagolta), miképp Hannah is, csak ellentétes irányba – ő ritka outsider, simán eljuthat a döntőig, főleg, ha jó oldalra lesz hűséges.

Mellettük még Ken az, aki számomra végtelenül szimpatikus, de éppen ezért marhaságnak tartom, amit Figgy mondott, hogy veszélyes. Nem tudom, hogy ezzel a totál őszinte játékkal meddig juthat el. Bár lehet, hogy az a taktikája, hogy csak a végén vált át hátba támadásokra. Mondjuk nem nézem ki belőle, de tényleg nagyon örültem, hogy Adam hitt neki. Ahhoz, hogy ilyen szinten meggyőzzön valakit, kell valami plusz.

survivor-33x06-25

A végén tényleg nem tudtuk előre, hogy Ken és Jessica kire fog szavazni?

survivor-33x06-01  survivor-33x06-03 survivor-33x06-04 survivor-33x06-05 survivor-33x06-06 survivor-33x06-07 survivor-33x06-08 survivor-33x06-09 survivor-33x06-10 survivor-33x06-11 survivor-33x06-12 survivor-33x06-13  survivor-33x06-15 survivor-33x06-16 survivor-33x06-17 survivor-33x06-18 survivor-33x06-19 survivor-33x06-20 survivor-33x06-21 survivor-33x06-22 survivor-33x06-23 survivor-33x06-24  survivor-33x06-26 survivor-33x06-27 survivor-33x06-28 survivor-33x06-29 survivor-33x06-30 survivor-33x06-31 survivor-33x06-32  survivor-33x06-34 survivor-33x06-35 survivor-33x06-36 survivor-33x06-37

10 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2016. 10. 27. 19:18

33×06
Zöld törzs: Jay vicces volt az idolmegtalálásnál, hogyaszongya hallja a Survivor zenét a háttérben, és tényleg bevágták alá :DDD Michaela meg hogy rájuk osonkodott, be kéne venniük a buliba. Mindenesetre okos dolog volt nem szólni róla rögtön, hanem aduászként megtartani.

Narancs törzs: Zeke gondolkozik a Millennials-szövetség feladásán, és szerintem van is benne ráció, outcastnak tűnt a törzsben már az elején is.

Lila törzs: A legjobb jelenet az volt, amikor Taylor beöltözött Jessnek, hogy elpróbálják Figgy vallomását :DD (azt hittem, lesz róla kép)
Meg utána, ahogy kis naiv Figgy azt hitte, hogy az idősebbeknek nem esett le a kapcsolatuk a kezdetektől fogva :D

Reward: Hú, ez jó nehéz volt az irányítónak, nem irigyeltem egyiket se. A narancs csapat Michelle vezetésével honnan jött vissza, nem semmi…
Hannah meg…:D ilyet, hogy nem is vesz részt a challenge-ben, de orvosi segítségre szorul, nem tudom hogy láttunk-e már, persze azért örülök hogy nincs baja :)

Immunity: David meglepően jól nyomta! Michaela meg nagy power player volt eddig, most is behozta a zöldeket első helyre, és még segített is a másik csapatnak (ami nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt)

Szavazás: szerintem eleve hülye ötlet lett volna a Ken-Jessica párosból Kent kirakni, post-merge a fizikuma miatt úgyis ki lesz dobálva, addig meg jól jöhet a challenge-ekben, úgyse lesz még egy kis ideig merge (14-en benn vannak)
Taylortól szerintem egész jó érv volt a “fenyegetés”, hogy a Millennials seggberúgja Adamet merge után, ha kirakja Figgyt – de nem használt, más kérdés, hogy olyan szépen alakulnak a párok, hogy egyáltalán nem biztos az az egységes Millennials-dolog.
Merész volt ez Adamtől, na. Jessicát kevésbé haragította volna magára Ken kiejtésével, Taylor arca a döntés elhangzásakor…hát haver, elástad magad, az k*vaélet.
Így utólag visszanézve egész sok szó esett tribal közben a szerelmükről, mintha csak némi foreshadowing lett volna.

P.S.: Eddig azt hittem, hogy mindig a döntő szavaztot hagyják utolsónak, de most Ken írta Figgy nevét Figaroo-nak, és mégis azt mutatták utoljára.
P.S.S.: Valamikor volt olyan, hogy egyik törzsnek az volt a nyereménye, hogy megnézhette egy másik törzs tribaljét, ilyen lehetne megint.

wellwellwell - 2016. 10. 27. 19:49

nekem jayben van valami kis ozzys, bírom.
figgyt viszont rühelltem, hatalmas yessss kiáltással üdvözöltem kiestét.

wellwellwell - 2016. 10. 27. 19:51

ja, és michaelának igaza volt: hárman vagytok, ha nem tudtok együtt dolgozni, megérdemlitek, hogy kiessetek. nagyon ügyes csaj stratégiában is, cselendzsekben is, eljuthat a végéig, de van valami negatív kisugárzása, ami miatt szerintem nem fog nyerni.

Risi92 - 2016. 10. 27. 21:07

picit idegesít az edit idén. értem én, hogy 20 szereplős évad van és ilyenkor nem annyira kiegyensúlyozott, de könyörgöm. Willről, Sundayről és Bretről SEMMIT nem tudunk :D David-et, Zeke-t meg Ken-t nyomják le a torkunkon, minden részben vagy 3-4 confessional csak tőlük. picit lehetne kiegyenlítettebb a vágás. (eleve tragédia hogy az első 6 kiesőből 5 lány. sausage fest a merge után!) amugy én sem kedveltem Figgyt, roppant ellenszenves volt.

esélyesek:
1. Ken
GAP
2. Michelle (ha nem esik ki a következő részben vagy a merge-nél akkor ő lesz a legesélyesebb)
3. Michaela
4. Chris
BIG GAP
5. Jay

Enzo - 2016. 10. 28. 00:03

@Risi92: jogos, Will-ről akartam én is írni, hogy 0 screentime-ot kap, Hannah is csak a medical miatt kapott egyáltalán, de Sunday és Brett is jogos.
Viszont:
Ken mint végső esélyes? Wtf? Az ilyen nagy izmos srácokat lazán kiszavazzák merge után. A többi jogos.

Risi92 - 2016. 10. 28. 08:41

@Enzo: az alapján amit eddig kaptunk, az ő karaktere a leginkább “winner potential”… persze lehet ez valami félrevezetés és az igazi győztest még rejtegetik a vágók, de Ken tartalma nagyon erős (sok screentime, jók a kapcsolatai, jó személyiség, egyedüli negatívum hogy a stratégiai manőverei abban kimerülnek hogy ‘i got your back man’)… és mivel tavaly az általános néző ki volt akavda hogy Michele nyert és nem Aubry ezért talán most eléggé az arcunk elé akarják majd tolni a győztest. csak ezért gondolok Ken-re.. de én még mindug azt mondom hogy tök nagy lenne, ha back to back Michel(l)e-k nyernének :D

szerintem - 2016. 10. 29. 10:14

nagyon mozgalmas az evad, tetszik, hogy epizodrol epizodra valtoznak az eroviszonyok. a millenials sokkal tobb screentime-ot kap, de szerintem ez foleg annak koszonheto, hogy nagyon kamerabarat szinte mindegyikuk, jol neznek ki es jokat mondanak. nem tudom, mennyire volt ez tudatos a valogatasnal, de eleg feltuno.

en mondjuk nem annyira szeretem a harom torzses felosztast, mert a szavazas sosem tul izgalmas hat vagy ot emberrel, nem sokat kell hozza matekozni.

tovabbra sem ertem, hogy miert szamit egy swap eseteben, hogy melyik torzsben kezdett az ember, ha ott nem kotott eros szovetsegeket. david is azzal ervelt kennek, hogy hogyan bizzon olyan emberekben, akiket nem ismer. hat talan a tobbieket ismeri? a swap szerintem eppen arra jo, hogy ha valaki beragadt a torzseben, kap egy uj lehetoseget, hogy ujratervezze a jatekat, vagy ha eppen eros szovetsege is volt a regi torzsben, hogy szelesitse a koreit. ha nekem kellene jatszanom, en biztos, hogy azonnal azt neznem, hogy hogyan tudok olyan elonyt kovacsolni az uj torzsemben, amire a regiben nem volt lehetosegem es ami kesobb, a merge-nel, tovabbsegitheti a jatekomat. de en csak amolyan kanape-survivor vagyok :)

narancs torzs: ez a legkevesbe erdekes torzs nalam, itt senkinek nem szurkolok, bar zeke feltorhet meg. david iszonyatosan irrital, totalisan alkalmatlan mindenre, cochran agy nelkul. jo taktika lehet elvonszolni a dontoig, de en remelem, senki nem teszi, mert nehezen viselem meg a hangjat is.

lila torzs: ken abszolut kedvenc, nagyon normalisnak, ertelmesnek tunik, meglatjuk, hogy a merge utana milyen lesz a jateka. ugy tunhet, hogy a “got your back” nem eleg a vegeig, de miert ne lehetne egy nagyon eros jessica, adam, ken harmas szovetseg, ami vegigmegy. adam is jonak tunik, jessica legalabb annyira irrital, mint david, de legalabb nem total suletlen.

zold torzs: jay nekem nagyon szimpatikus, valamiert mindig az jut rola eszembe, hogy vagy szinesz vagy valami rajzfilmfigura, mintha lattam volna mar valahol. jokat mond, de egyelore nincs tul szoros szovetsege vagy nem latunk bele. will egyelore semmilyen, kiveve, hogy roppant meglepo a nick cave hang ehhez a fiatal emberhez. michaela nekem tul sok, a social game-je majdnem nulla, teljesen alkalmatlan csapatjatekra, ez hamar a vesztet fogja okozni szerintem, hacsak nem nyeri meg az osszes vedettseget.

nehany jatekosnak meg a nevet sem tudom tovabbra sem, vagy szepen elfogynak csendben vagy kesobbre tartogatjak oket.

Riggins - 2016. 10. 31. 15:13

hát most kinek szurkoljak? :(

Amiens - 2016. 11. 02. 19:06

@winnie Megkérdezném, hogy lesz-e egy összefoglaló kritika az Australian Survivor idei évadjáról? Szerintem összességében megérné.

winnie - 2016. 11. 03. 14:17

Amiens: lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz