login |

Pilot-mustra: The Great Indoors – 1×01

2016. 10. 28. 15:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Mindig furcsa látni egykamerás komédiákból ismert színészeket többkamerás sorozatok főszerepében, de úgy tűnik, Joel McHale-nek sem derogál az ilyesmi a Community után, és ez nagyon helyes. A helyszíni közönség egyébként is gyakran feldobja a színészeket, más kérdés, hogy akinek nem jó az időzítése, az eláshatja magát, neki meg ezt egy kicsit gyakorolnia kell.

THE GREAT INDOORS – 1×01 – 4,5/10

   the-great-indoors-1x01-04

Főhősünk egy sokat utazó újságíró, aki túraélményeiről számol be újságjának, azonban mivel a nyomtatott sajtótermékek jövője nem túl biztató, ezért hazarendelik, hogy a netes kiadás felett bábáskodjon. Számára már ez is elég nagy csalódás, az meg pláne, hogy beosztottjai (digital conversation specialist, social influencer) fiatal, közösségi beállítottságú kockák, akiknek a nyelvén rohadtul nem ért.

You’re like the human version of dial-up.

A fő konfliktus tehát adott, a jelen és a “múlt” találkozik – előbbi pikírt megjegyzéseket tesz, utóbbi pedig száraz humorral szereli le a támadásokat és visszavág, ahogy kell (ez nagyon jól áll McHale-nek). Persze mindezt többkamerás körülmények között történik, ami számomra nem sok pozitívat jelent, de szerintem aki szereti a műfajt, annak könnyű lesz ráhangolódnia. Ja, és nem feledni, hogy CBS-es a sorozat, tehát valamilyen szinten nyugdíjasokra is hangolták, a fiatalok olyanok néha, ahogy azt az a generáció elképzeli.

the-great-indoors-1x01-01

A The Great Indoors semmi újdonságot nem hoz (oké, a sátras srác jó poén), ráadásul eddig abszolút munkahelyi szitkom, abban a fő díszletben játszódik a történet, ahol dolgoznak a karakterek, csak olykor váltunk át a bárra, hogy a veterán újságíró elsírhassa a csaposnak (azaz narráció híján nekünk) a bajait – kicsit erőltetett megoldás, de bevonták a sztoriba is, így nem panaszkodom.

That means you slept with your boss. That’s hot. And I should know. I’m my own boss.

Joel McHale nagyon Joel McHale volt (illetve Jeff Winger), nem sokat kellett játszani, és a partnerei is viszonylag jól sikerültek, bár az általam kedvelt Christopher Mintz-Plasse néha sok volt, Stephen Fry pedig nagyon alul lett használva (kétszer annyi volt a szerepe, hogy bemenjen a szobába és rögtön kimenjen…), ráadásul teljesen felesleges volt a karaktere már a pilotban is. El sem tudom képzelni, mi lesz a továbbiakban.

the-great-indoors-1x01-03

Nem volt rossz ez a kezdés, komolyabb bajom nem volt vele, csak túlságosan egykaptafa. Tudom, hogy a sorozat koncepciója az, hogy McHale őskövület, a fiatalok meg trendik, de remélem, hogy nemcsak ugyanazt fogjuk hallgatni újra, meg újra, meg újra, meg újra. Így, folyton ismételgetve a későbbi jobb poénok is kevésbé ütöttek, még szerencse, hogy azért akadt pár olyan, ami jól sült el (szegény kutya…).

9 hozzászólás Ne habozz!

markvido - 2016. 10. 28. 21:17

McHale tényleg nagyon Jeff volt az egész epizód alatt, és bizony valóban nagyon középszerűre sikeredett az egész. 1-2 epizódot még biztos kap, de azért ez kevés lesz hosszú távon.

nedewya - 2016. 10. 29. 01:04

Nekem tetszett. Semmi rendkívüli, de valamiért mégis szórakoztatott. Guilty pleasure lesz nálam.

Balumedve - 2016. 10. 29. 17:35

Én nagyon akartam szeretni, de nem tetszett. Mondanám, hogy közepes, de a legtöbb közepes komédiát legalább végig tudom nézni ásítozás nélkül. Különben, lehet hogy jó lenne, ha viccesnek találnám a közösségi médiás poénokat.

Draco44 - 2016. 11. 01. 20:56

Jókat nevettem rajta, de nem biztos, hogy hosszú távon is működőképes lesz. Az esélyt viszont tőlem megkapja.

winnie - 2016. 11. 04. 18:25

1×02: ez így visszaesés volt, nem annyira jön be az ennyire hülyének beállítása mchale-nek. vagy akkor okosabb poénok kellenének. stephen fry meg tök felesleges. 3,5/10.

FrankLuck - 2016. 11. 07. 13:44

Nem lenne ez egy picit jobban tolerálható mondjuk egy 10-15 évvel idősebb főszereplővel? Egyszerűen hiteltelen így, nem létezik olyan 45 éves, aki ilyen szinten nincs képben média/technika témakörben. A Survivor után meg már kicsit túlzás a millennials bemutatása, értem, mindenért kupát kapnak, nem dolgoznak, ugorjunk. Simán jobban bejött a Man with a Plan pilotja, pedig azt is sikítva dobtam a második rész után.

winnie - 2016. 11. 11. 12:14

frankluck: igaz, de szerintem a kalandorjelleggel próbálják kompenzálni, hogy sokáig nem nagyon volt normál helyen.

winnie - 2016. 11. 11. 12:16

1×03: ez rettenetes volt, 1/10. totál faarc. egyrészt a szokásos, a “főhős nem érti a technológiát” aspektus (ld. hirdetések), másrészt minden más is. tényleg fáradt poénok, stephen fry továbbra is felesleges (bár az egyetlen poént, a “pick that up”-ot ő hozta.

Wall-E - 2016. 11. 15. 10:31

Meglepő, hogy tele van ilyen poénnal a sorozat, azt az érzetet kelti, mint amikor valaki megpróbál totál másmilyen lenni, mint amilyen, mert az épp trendi, vagy akármilyen, de nem igazán megy neki. Ebben a témakörben gyakorlatilag végtelen kreatív dolog benne lehetne, és ilyen viccek megírására futja.

És még így is, mondjuk a 20-ból van másfél perc, ami tényleg tetszik, mert van egy-két dolog, ami jól van előadva, vagy kitalálva és nevetek, Joel Mchale nagyon kedvelhető figura, de ez így nagyon kevés szerintem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz