login |

Pilot: Pure Genius

2016. 10. 28. 19:43 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Elnézem a százalékokat, hogy mennyire vártuk winnie-vel, és igazából érhető, miért adtunk ennyit, viszont pont ezek fényében még az átlagosnál is nagyobb csalódás volt a CBS új orvosos sorozata.

pure1

Most komolyan, Jason Katims eddig olyanokat is készített, mint a Friday Night Lights vagy a Parenthood, így nem meglepő, hogy hiába kórházas a Pure Genius, mégis érdeklődéssel lehetett volna várni. A csávó, aki az amerikai focira építve tökéletes sorozatot tett le az asztalra, ne lenne képes egy másik klisét is kiforgatni? A pilot alapján sajnos nem.

A történet röviden összefoglalva annyi lenne, hogy van egy Szilikon-völgyben hatalmas sikereket elérő milliárdos, aki az újításban szerzett tapasztalatát felhasználva igyekszik a gyógyítást is megváltoztatni. Létre is hoz egy kórházat, ahova rengeteg szaktekintélyt dob össze a technológia legfrissebb újításaival, mindezt ingyen kínálva.

pure2

Ebből még amúgy bármi lehetett volna, akár egy új House is jó karakterekkel, de inkább a sok beteg/részes útra tértek. A pilotban nem elég, hogy folyamatosan öntötték mindenről a magyarázatot a “új ember a helyen”-alapra építkezve, de közben még orvosi ügyet is megoldottak, plusz felvezették a szegényeknek segítő szálat. Ez utóbbi végképp felesleges volt a pilotba, akármilyen fontos lesz később.

pure3

Az előbbiek alapján nem meglepő, hogy a részben semminek nem lett súlya. Pedig lehetett volna, mert egész jó témákat vettek elő, de semmire nem jutott (elég) idő. Az meg csak hab volt a tortán, hogy egy olyan titkot is felfedtek, amit végképp felesleges volt. Lehet több érzelmi töltetet akartak hozni a pilot végére, de ugyanúgy súlytalan volt, minden előtte.

Lehet, hogy később foglalkoznak majd komolyabban a karakterekkel, de egyelőre mindenki csak sakkbábu volt, ezt tükrözték a színészek alakításai is. Mit lehet kezdeni ha összesen kapsz 4 percet? Semmit? Az itteniek legalábbis nem sokat tudtak villantani.

pure4

Mivel csalódás, így lehet, hogy lejjebb pontozom, és valójában járna vagy négy pont a most adott 3/10 helyett, de igazából nem oszt, nem szoroz. Sajnos a pilot egy kicsit sem volt meggyőző, ennyi alapján nem ez lesz a kötelező kórházas sorozat, ha semmilyen a végeredmény, akkor nem igazán érdemes belenézni.

9 hozzászólás Ne habozz!

Valaki - 2016. 10. 28. 19:48

Szilikon volgytil falra maszom :D

LaCRossE - 2016. 10. 28. 20:03

Hát, ez így tényleg nem volt meggyőző. Látom benne a jót, hogy jó lehet, de a pilotban mindenbe csak belekaptak, és így még az átlagosat sem sikerült elérni.

winnie - 2016. 10. 28. 20:52

voltak benne jó pillanatok, főleg a vége felé, de nekem a főhős az elején nem nagyon jött be, a végén pedig csak “futott a pénze után”. ezért a karaktermeghatározó átívelése sem nagyon izgat, sajnos, és a sok esetből alig volt érdekes.

a technikai aspektus persze izgalmas, de a gondolatolvasás nekem túl scifi volt, hiába megalapozott.

3-4/10

Wall-E - 2016. 10. 28. 21:23

Tényleg nem kaptak a karakterek kb. semmi feladatot igazán, egyedül a fiatal milliárdost alapozták kicsit jobban (de számomra meg ő nem lett így sem igazán elragadó karakter), még a főszereplő orvos is igazából mindenféle csavar nélkül egy ilyen bevett, ismert típust hozott, nem adtak neki semmit. Pedig benne szerintem van potenciál. Többiekről pedig konkrétan semmi nem derült ki.

Egyelőre olyan sorozatnak tűnik, amit el lehet nézegetni, meg is lehet rajta hatódni, de semmi emlékezeteset nem nyújt, nincs egy ilyen külön hangulata, atmoszférája valahogy, hiába van jól megcsinálva. Tehát a pilot alapján egy standard sorozat, de ez mostanság kevés már. Persze még alakulhat, de egy ütős pilot azért jelzésértékű szokott lenni (felidézhető például a House pilotja ehhez képest, vagy akár a Friday Night Lights-é ugye, ha már Katims).

István - 2016. 10. 28. 21:24

Nekem viszont kifejezetten tetszett. Nem szeretem a korházas sorozatokat egyáltalán, és lehet pont amiatt hogy valamivel eltérő az átlagtól azért jött be. Nem tudom a pontos okot, de tényleg jónak tartom :D

z - 2016. 10. 28. 23:33

Tőlem kap egy dobást a második részre is, de csak mert nagyon látszik a piloton, hogy valahol a készítés folyamán valamit nagyon át kellett szabniuk nagyon rövid idő alatt… az alapötlet még mindig jó és külön tetszett ez a távmegfigyelős dolog, de túl sok dolgot zsúfoltak bele illetve a hagyományos vs új egyedül a karpánton volt ténylegesen értelmes, de elég giccsesen kifejtve mert a többi esetnél ugyanúgy álltak, mint bármely más kórházas sorozatnál, ha úgy fest nincs mit tenni… ami külön zavaró volt, hogy az alapkoncepciót adó csúcstechnológia kimerült a díszletekben mármint egyik esetben sem a technológia volt a válasz legalábbis nem a milliárdos csodagyerek technológiája… az egyik esetben egy kezdő cégbe fektetett pénzt a másikban meg a gyakorlás teszi a mestert alapon nyomták mármint az “ország legjobb sebészénél”? Értem, hogy kockázatcsökkentés, de ezzel csak kb mégjobban kirúgják a talajt a lábuk alól, amire elvégre az egész sorozatot kellett volna támasztaniuk… remélem a folytatásban valamit ténylegesen megoldanak nem csak várnak a csodára és egy “átlagos” módszerre… majd a csodával határos eredményre… illetve nem szórják szét ennyire a szálakat egyszerűen elnyomták egymást, és gyakran ilyen időbeosztás mellett fölösleges dolgokra fektettek figyelmet, míg fontosabb dolgokra semmit… mintha konkrétan összevagdosták volna valami másból az egészet…

Amúgy a bull bármennyire nem foglalkozott a pilotban a csapattal és azóta is csak ímmel-ámmal, legalább megalapozták az egészet… remélem az A.P.B. végre eltalálja a receptet, ha már tényleg három sorozatnál ugyanazt az alapot lőtték el…

JKJ - 2016. 10. 29. 10:23

Szilícium völgy.

Kati néni - 2016. 10. 29. 11:12

Nekem total CBS-es katyvasznak tunt. A latvany tetszett, viszont eleve ugy van berendezve, hogy heti esetekkel, tobb-kevesebb ativelessel 10 evig lehessen nyujtani. Majd a nyugdijasok megnezik.

Mellesleg pont a nezese kozben jutott eszembe, hogy egy alternativ univerzumban jatszodo Lex Luthor-sorozat nem is lenne olyan rossz otlet. Egy tok fiatal multimilliardos, aki a jo utrol a rosszra ter at. Superman meg egyelore nem letezik.

Egy orosz szarmazasu, Amerikaban nagy vagyont felhalmozo multimilliardos (Alekszij Luthor, o az osregi Lexen alapszik) csinalt egy gyereket egy amerikai nonek. Az ifju Lex nem ismeri az apjat, sajat kutfobol csinal sok-sok penzt, hatalmas celeb a vilagon, a talalmanyaival mindenkin segiteni akar. Azonban az apja es a nepes Luthor-familia elkezdi behalozni.

dragon1986 - 2016. 11. 05. 14:06

Akkor leszek fecske

Nekem nagyon tetszett. Jo volt Brendat ujra latni nem csak buta szerepekben.

Nem volt kulonosebb bajom a sztorival sem. A csavar meglepett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz