login |

Pilot: Falling Water

2016. 10. 30. 21:47 - Írta: dzsiaj

29 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Do you ever think your dreams are trying to tell you something? We all dream, and when we dream, we think our dreams belong to us and us alone. What if we’re wrong? What if our dreams are like tiles in a grand mosaic we’re all dreaming together? Now, what if a person, that one right person, could wander out of their dream and into yours? What if that person was you?

fw1

Már 3 epizód is látható a USA álmokba betekintős sorozatából; ez az írás csak az első részről szól (szóval óvatosan a spoilerekkel a kommentek közt), de mihelyt végzek a véleményem bepötyögésével, rohanok is vissza folytatni, mert a Falling Water bizony kilóra megvett.

Úgy néz ki, hogy a csatorna a Mr. Robot után megint beletenyerelt a tutiba, és annak csak mi, nézők örülhetünk, hogy a USA kínálata drasztikus változáson ment át az elmúlt években.

fw2

Bizony, nagyon jó lett az első rész, és ami talán a legfontosabb, hogy rengeteg potenciál van itt még, amit remélhetőleg jól használnak majd ki a későbbiekben. A pilot végén ugyan még mindig nem tudtam eldönteni, hogy pontosan mit is láttam, vagy hogy mire megy ki a játék, de ezúttal ezt egyértelműen a pozitív oldalon emelem ki, mert mellette ügyesen építkezik a sorozat, és kellő határozottságot áraszt magából ahhoz, hogy elhiggyem: az alkotók pontosan tudják, hová tart a Falling Water.

Illetve pontosabban egy alkotó, hiszen szegény Henry Bromell, a sokak által szeretett Rubicon főnöke még 2013-ban elhunyt, így a show-t a társ-alkotó Blake Masters (Brotherhood) viszi tovább. Ők írták az első epizódot, aminek a szkriptje kalandos utat járhatott be az évek során, mire megvalósítási fázisba került.

fw3

A történet három ember életére és álmaira koncentrál: egy fotósra, aki eltűnt fiát keresi; egy rendőrére, aki egy egyszerűnek tűnő öngyilkossági esettől egy egyre szövevényesebb összeesküvésig jut el; és egy biztonsági főnökről, akinek titkos afférja és egy folyóban lévő nyomozása egy ugyancsak titkos összeesküvéshez vezet. Közben pedig álmodnak, és ezek az álmok kulcsfontosságúak lehetnek ahhoz, hogy mindannyian rátaláljanak a megoldásra.

Tehát van itt minden, mint a búcsúban, ahogy mondani szokás, és még sokkal több is, mégis kár lenne többet elárulni, mivel itt is igaz, hogy az jár a legjobban, aki a lehető legkevesebbet tudja, hiszen van itt mindfuck ezerrel.

fw4

A végeredmény az első rész alapján meglepően jó: a sztori kellően szövevényes és jó értelemben véve zavaros (igazság szerint lehetne egy icipicit követhetetlenebb vagy szürreálisabb, ha már álmokról van szó), a színészek pedig kiválóak.

Lizzie Brocheré-t jó újra látni az AHS után (tudom, tudom, hogy másban is volt azóta), Will Yun Lee szokásosan jó teljesítményt nyújt a precíz zsaru szerepében, és David Ajala is kiváló, mint a kőkemény biztonsági nyomozó. És még Zak Orth is beugrik, aki anno messze a legjobb figura volt a Revolution-ben.

fw8

Érdekes sztori pipa, pazar casting pipa, számomra egyedül egy némileg erőteljesebb vizualitás hiányzott, ha már egyszer álmokban járkálunk. Gondolom, nem akarták, hogy képileg jelentősen eltérjenek az álmok a való élettől, hiszen nyilván lesz itt még olyan, mikor fogalmunk sem lesz, hogy amit látunk, az valójában is megtörténik-e, mégis… nekem itt hiányzik valami.

Na, de ez legyen a legnagyobb gondom, és nagyon remélem, hogy a sorozat a későbbiekben sem vesz vissza a csavarokból, és hogy egyben tudják tartani ezt a szövevényes sztorit. 8/10.

29 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2016. 10. 30. 22:19

Hát nálam a 2/10 is ajándék rá. A casting borzalmas. Tehetségtelen suttyók társasága. Vagy csak szar instrukciókat kaptak. A történetet meguntam 20 perc után és ki is nyomtam amit nem igazán csináltam még sorozatnál.

Dark Energy - 2016. 10. 30. 22:53

Nekem eddig bejön, remélem a sok csavarba az írók sem fognak belecsavarodni.:)
Még szoknom kell a szereplőket, viszont a koncepcióval és hangulattal nincs gond.

Lemoni - 2016. 10. 30. 23:39

Nálam stabil 7/10 az eddigi 3 rész. Szürreális, jó értelemben vett kuszaság és akárcsak a Mr. Robotban, itt is lassan, fokozatosan lehet beljebb kerülni, közben agyalásra késztet ezerrel. Bár színvilágra és a helyszíneket tekintve akár gagyi Syfy-cuccnak is tűnhetne, de szerencsére azoknál sokkal jobb. Kíváncsi vagyok, mi és mikor lesz a nagy csavar, mert valami készül. Nekem az az álomprojektvezető nagyon gyanús……

Nyomell - 2016. 10. 31. 01:25

Érdekes és kiváncsi vagyok mi lesz ebből! Örülök ,hogy megtaláltam.

Sancho Pansa - 2016. 10. 31. 08:22

Eléggé borítékolható volt, hogy ez mindenkinek bejön, hálás téma. Gőzöm sincs róla, miért nincs nagyobb hájpja. Eddig kellemes mindfuck és erős 8-as. Félek, hogy a szezon végén már sokkal kevesebb pozitív komment lesz, de hátha tudják, hogy mit csinálnak.

dzsiaj - 2016. 10. 31. 12:22

“Gőzöm sincs róla, miért nincs nagyobb hájpja.”

Lehet csak én vagyok vele így, de kicsit olyan, mintha a Mr. Robot kivételével a USA új sorozatai nem is léteznének, sőt, ha emlékeim nem csalnak (de ebben nem vagyok biztos), azt is inkább az utólagos szájhagyomány emelte be a köztudatba. Hiába a jó téma, a neves készítők vagy színészek, nem nagyon előzi meg buzz a csatorna sorozatait. Kivétel most valamennyire a Shooter, de majd kiderül, h a sok pakolgatás felkeltette-e a nézők kíváncsiságát, vagy szimplán elfelejtették.

Nálunk az is tényező lehet, hogy még nincs magyar felirat.

CyClotroniC - 2016. 10. 31. 13:29

Szerintem azért nincs hypeja, mert nagyon egy külföldi site se ajnározta, baromi gyenge osztályzatokat kapott. Ettől még lehet jó persze, de ez azért vastagon belejátszik.

http://www.metacritic.com/browse/tv/release-date/new-series/date

Enzo - 2016. 10. 31. 23:19

1×01
Na, elkezdtem jobb híján angol felirattal. Eddig tetszik, néhol elég mindfuck, nem tudok rá rosszat mondani. A szuperközeli szemeket csípem, úgyhogy a főcím bejövős, a vizet mint motívumot rengetegszer használják a részben, az ázsiai fickó álmában látott arctalan izé meg elég para.

Tess (azaz Lizzie Brocheré) továbbra is kicsit egy női Rami Malek, de nekem bejön, a munkája is marha érdekes (én nem fotósnak nevezném, inkább valami tömegtrend-előrejelzőnek), ez utóbbi egyébként Burtonről is elmondható, akinek amúgy a legzavarosabb a szála. Volt itt pár WTF momentum, a házrobbanás, Jones öngyilkossága, és az utolsó jelenet, na az meg abszolút.
Maradok nyilván, engem az ilyen alapsztorik megvesznek kilóra, mint winnie-t az időutazás ;)

LHX - 2016. 11. 01. 06:38

Én általában az atmoszférát értékelem leginkább egy sorozatban, és hát ennek nagyon súlyos egy hangulata van. Több jelenetet is visszanéztem, annyira hatásos lett ilyen szempontból.

Claire8310 - 2016. 11. 08. 15:12

Na végre utolértem magam én elkezdtem, nekem is bejött az első rész, bőven annyira, hogy maradjak, ezek az álmos dolgok amúgy is érdekelnek, kíváncsi leszek.
De mondjuk mióta rájöttem, hogy David Ajala a néger Tim Curry azóta mást se látok :D

Tinuszka - 2016. 11. 09. 23:25

nagyon tetszik, legfőképpen a hangulata, és szerintem a casting is teljesen rendben van. Valószínűleg jobb lenne darálni, de az én esetemben ebből már heti nézés lesz. A 4.-ben az érmés jelenet nagyon ott volt

Enzo - 2016. 11. 14. 01:31

1×02
Hú, hát ez marha zavaros egyelőre. WTF dolgok történnek, nehéz megjegyezni, hogy ki kinek a kicsodája, meg a mi a neve.
A robbanás új szemszögből érdekes volt, de csak még több kérdést vetett fel.
Lizzie B viszont szebb volt, mint valaha, az új srácos jelenetei annyira szexik voltak, hogy hihetetlen. Úgy érzem, bekerül a JAWs-os top3-amba :)

Silver-sama - 2016. 11. 20. 17:05

Jaj de rossz x’d. Én annyira akartam, hogy jó legyen. 3 részt is megnéztem, hátha… Pedig jók a színészek (Lizzie Brocheré-t imádom (American Translation miatt is :3), valóban hasonlít Rami Malek-re), az alapkoncepció, a szövegek (néhol olyan hirtelen egysorosok vannak, hogy csak nézek, és vissza kell tekernem), de valahogy nem jól vannak használva vagy nem is tudom. Kaszálni nem szeretném, de bele fogok tekergetni

Enzo - 2016. 11. 20. 18:44

1×03
Lehet, hogy jobb lenne ezt darálva nézni? Az biztos, hogy kellenének lassan valami válaszok, vagy legalább kevesebb új kérdés :D Mondjuk ilyen szempontból ez a rész már jobb volt, most találkoztak először mindhárman egy álomban, és megnézhettük ugyanazt 3 szemszögből, ami aztán a valóságban is megtörtént.

Még 2 gondolat:
-Ez a hamuszórós szertartás egész szép volt :)
-Nekem most esett le, hogy a néger faszinak ez a nő, akivel folyton álmodik, nem a volt felesége, hanem csak egy ismeretlen visszatérő álom.

egypuputeve - 2016. 11. 21. 13:19

dzsiaj:

Köszi az írást! Gondolkoztam, hogy egy FW pilot cikkbe mit lehetne leírni. Nem tudom, de azt igen, mit nem. Mert bármit írsz, már “szétspoilerezed” a sorozatot.

Ez tetszett a legjobban: “mert a Falling Water bizony kilóra megvett.” Bizony, bizony, nincs is rá jobb kifejezés. Sorozatfüggőségem egy új dimenzióba lépett :)

Két film volt az életemben, amit tátott szájjal bámultam végig, és amikor véget ért csak csodálkoztam, mi is történt, hisz csak most kezdődött el. Az első a Star Wars volt kisgyerekként egy strandmoziban. Fürdőgatyába mentem be, és teljes birodalmi páncélzattal masíroztam ki, egyből szüleimhez, hogy kérnék az űrhajómra még egy jegyet :) A második már felnőtt fejjel az Eredet volt. Egy hölggyel mentem, de csak a film végén döbbentem rá, hogy nem egyedül jöttem :)

Meg kell említeni az Eredet eredeti alkotóját, Christopher Nolant, aki valami fantasztikusan újat alkotott, és a szereplőgárdát is. A sorozatírók csodálatos alapot kaptak, viszont ezzel együtt a minőségi szint is magasan van, minden tekintetben. Azt kell mondjam, hogy a sorozat méltó előzménye a filmnek.

Na ez egy jó kérdés. Honnan indul? Mert a filmben már egy kész rendszerrel találkozunk, itt pedig valami új fejlesztéssel. Innen is gondolom, hogy előzmény. A gépet a pilotban láthatjuk, de még csak tesztelés eredményeképpen. Ha jól emlékszem, a filmben valami II. világháborús kísérletekre utal vissza Di. Ez a neve :) Itt pedig valami kutatás folyik, tehát még gyerekcipőben jár a masina.

Fontos megjegyezni, hogy míg a filmben szükséges volt rácsatlakozni a gépre, itt viszont a három főhős maga a gép. Úgy álmodnak együtt, hogy nincsenek sehova sem bedugva :) Így nem is értem Tessnek miért kellett kapcsolódnia rendszerre, hisz anélkül is tud a különböző dimenziókban járkálni. Persze vágom én, ő a fő TESSzt alany :)

Érdekes, hogy a filmnél nekem nem is jött elő a mondanivaló, csak most, ahogy megnéztem egymás után többször is a sorozat pilotját. Komoly társadalmi problémát feszeget a sorozat, mindezt tömény mennyiségben. Mert miről is szól a modern világ emberének a élete. Álmokról. És ennyi. Van aki használ valamit, hogy egy másik dimenzióba kerüljön. Van, aki szimplán kialakít magának egy rendszert, világot, ahová ő elbújik. Aztán ott vannak a problémák félresöprői, akik mindennel foglalkoznak, csak azzal nem, amivel kéne, és mindenki mást okolnak.

Számomra ez legfőbb üzenete a sorozatnak, függetlenül, a látványtól, zenétől, szereplőktől, cselekménytől, csavaroktól. S bizony, ha sokszor nézed, egy szimpla agyat is meg tud tekerni. Nézése csak szülői felügyelettel :)

Felirat lassan már érkezik, igaz, csak az első részé. A többi is jön majd szép sorjában. Bár azt gondolom, hogy darálva üt majd igazán :)

Enzo - 2016. 11. 22. 17:11

@egypuputeve:
Érdekes a gondolat, hogy ez az Eredet előzménysorozata, eddig nem jutott így eszembe, de most hogy így mondod, nem is hülyeség :O
Amúgy nekem főleg a Felhőatlasz volt ilyen hatású alkotás, mint amit említettél (még ha nem is moziban néztem), az Eredet meg azon 2 film egyike, amit kétszer néztem meg moziban.

egypuputeve - 2016. 11. 23. 10:10

Enzo:

Nagyon köszönöm az ajánlást! Ez nagyon jónak tűnik, bejön az ilyen. Lefekvés előtt jó program lesz :)

Eredetet min 5x néztem meg (első volt a mozi) sosem untam :) Nagyon érdekes, hogy haverjaim közül egynek jött be a film, a többi pedig kimondottam pocséknak ítélte meg. Nem jó az arány. Ahogy látom két véglet van: aki imádja, és aki iszonyodik tőle. Bár az ismerőseimből nem lehet levonni a nagy statisztikai átlagot :)

Én csak a második résznél tartok a soriban. Eddig nagyon alapozás. A filmben pedig egyből belecsaptak a lecsóba :) Nem is bánom, hogy azok a monumentális elemek eddig hiányoznak a soriból, szerintem tudatos.

egypuputeve - 2016. 11. 23. 21:40

Enzo:

Kaptam egy videókritikát, amiben a Cloud Atlas is szerepel. Ajánlásodat délelőtt olvastam, azután néztem meg a videót. Te küldted, mert akkor nem poén :)

Enzo - 2016. 11. 26. 02:42

@egypuputeve: én nem küldtem semmit, nem tudom miről van szó :D
az Eredet meg nálam a #1 film, ideje lenne újranézni (de előbb a Felhőatlaszt még egyszer, mert arra kevésbé emlékszem)

egypuputeve - 2016. 11. 27. 14:55

“A te küldted…” egy kérdés volt, csak lemaradt a kérdőjel :)
Biztos értetted :) Egy nap két helyről jött az ajánlás, micsoda véletlen :)
Nem sikerül még megnéznem, 3 órához esténként nem volt erőm. Viszont belenéztem, de gyorsan ki is léptem, mert elsőre megfogott :)

Enzo - 2016. 12. 01. 01:33

1×04
Hát még mindig nem tisztul, de talán a következő részben.
Bár erről is lenne annyi teória meg beszélgetés, mint a Westworldről.
Mindenki összevissza viselkedik, a jelenetek minimum fele WTF, a vége meg abszolút, a maszturbáló pszichológus csajjal, Taka sikító anyukájával, a fehér ruhás nővel aki azt mondja, hogy “It’s so nice of you to meet me”, meg Andy random halálával. Tess nem próbálta megkeresni amúgy, amikor meglátta? Vagy fel se ismerte?
Ez a Javier is csak úgy lett berángatva ide, mintha legalábbis ismernünk kéne. És amúgy Tess már ennyire pro, hogy csak így be tudja vinni a saját álmába?

Darabkák:
-Az eleje felé a tévézős álomban a négyféle vizespohár visszautalás lehet az előző részre, ahol négyféle vizespalackból választott Tess?
-Burton álomcsaja kicsit olyan Gillian Anderson beütés, nem? (Amúgy egész szexi volt a rész)
-Mekkora Inception hommage volt a tányéron pörgő érme :)

egypuputeve - 2016. 12. 01. 09:53

Reméltem, hogy hoznak be elemeket a filmből. A pörgettyű eléggé klasszikussá vált nekem :)

Nehéz úgy megvitatni valamit, ha az ember még kevés részt látott. 1×04-hez nem tudok mit hozzátenni.

Szerinted, a második részben Burton levágja a munkatársait a Marchello’s-os álmában? Mert úgy nézi őket, mintha ismerné, csak nem tudja hova tenni. Ez a “láttalak már valahol” feeling.

Az elsőnek az elején és a végén Bill Boerg beszél egy nagy hatalmú emberről, aki megváltoztathat mindent. Ez lenne Tess gyereke? Én rá gondolok, mert tulajdonképpen mindenhol ott van. Ahogy rohangál a különböző folyosókon, nyitogatja ki az ajtókat (átjáróknak gondolom), s megy egyik ember álmából a másikéba. Szerintem ő a kapocs. Tessnek mint fia jelenik meg. Takához is odafut a második részben. Ők ketten a való világban is megkapják a képeket, amit Tess rajzolt. Hogy kerül az Ann-Marie Bowen házába? Kiderül? (ezt akkor ne írd le :) Betörnek Tesshez? Mert gondolom ők nem rajzoltak egy ugyanolyat, és hát tele van a ház, amit felrobbantanak, Tess rajzával. Mondjuk álmából megszerezhették.
A gyerekkel eddig Burton nem találkozott, ő csak Tessel van kapcsolatban álomban és szomszédok is a való világban. Meg Taka anyját látta az étteremben. Fog találkozni a gyerekkel? Ez most nem spoiler, nyugi :) Biztos fog..

Nekem nem pont Gillian jutott eszembe róla. Senkire sem asszociáltam :)
Viszont az elsőben a recepciós csaj elég jó. A dumája is ott van. Remélem mennek még a Pierre-be megszállni, és neki lesz a műszakja :)

Stanlee - 2016. 12. 05. 17:55

Annyira szeretnem, hogy megfogjon, de valahogy a 3. resz mar az elejen nagyon unalmas volt szamomra. Talan eloveszem majd kesobb, de ez sajnos most nem jott be, pedig az elso ket resz igen erdekes volt.

Enzo - 2016. 12. 13. 16:50

1×05
Na kaptunk néhány darabkát a nagy puzzle-ba, de igazából ezek több kérdést vetnek fel, mint ahányat megválaszolnak. Már ha csak a previously részt megnézte az ember, az önmagában egy nagy katyvasz. Nagyon gondolkodom, hogy majd évad végén ledarálom újra egyben az egészet (- mondom ezt úgy, mintha bármit is ledaráltam volna eddig valaha.)

Amit legalább tudunk:
Taka és Bill találkoztak IRL, illetve Taka és Tess is. Andy lakása (vagy mi) = Tess+Bill álmában levő hely, ahova Taka is odament, és valszeg az anyja készítette azokat a fura műtárgyakat. És majdnem ugyanott tartották fogva a kissrácot, akit Tess anyja is meglátogatott és nekiadta a macit.
Ahogy Keny mondaná, “köszönöm, hogy mostmár mindent értek.”

Miért volt Andy táskája tele a “his name is” plakátokkal?
És vajon Taka anyja is ugyanolyan katatón állapotban van, mint amit Bill mesélt a húgáról?
És akkor ezek szerint a zöldcipős szekta tartja fogva Burton álombeli nőcijét? (akit egyébként a fehér ruhás Isla nevű csaj ugyanúgy látott, mint Burton)
Marha hülyén néznek ki ezek a mondatok leírva.

Random észrevételek
-A fehér ruhás nős szál érdekes (egyébként meg a csaj úgy néz, mint Jared Leto egyszer)
-Olyan szavakat használnak néha a sorozatban, hogy folyton meg kell állítanom a részt szótárazni, pedig nem vagyok rossz angolból. A drogvevős mondatokból egy betűt nem értettem kb, mondjuk ez annyira nem meglepő :D
-#hétidézete: “You look like whale vomit.”

Lemoni - 2016. 12. 25. 14:30

Az “Év legszürreálisabb sorozata” nem létező JAws-kategóriát nálam toronymagasan nyerte a FW. Még most sem tudom egész pontosan mit néztem, mit láttam 10 részen keresztül, ettől függetlenül tetszett, főleg a hangulat miatt. De legalább az utolsó jelenetben kiderült, what “his name is” :D Mivel szinte teljesen lezárták az évadot, nem feltétlenül szükséges folytatni, de mégis berendelik a 2. évadot, ott leszek. Vagy beleálmodom magam.

egypuputeve - 2017. 02. 23. 22:26

Bár fentebb azt írtam, hogy “darálós sorozat”, most mégis módosítanom kell, mert egy etap max három részt bírt ki nálam. Túl tömény, és ahogy halad egyre inkább az lesz.

Nagyon tetszett, ahogy a különböző szálakat mozgatták, majd szépen egymásba terelték. Az utolsó rész pedig a mindfuckok mindfuckja.

A végén nem értettem Burtont. Helyet cserélt az álomnőjével? Le volt kötözve, és megkapta a zöld csukát. Én is elveszítettem a “fonalat”, mint Taka :)

Enzo - 2017. 03. 14. 18:06

1×06
Na, átpörgettem az első 5 részt jegyzetelve, aztán most eljutottam oda, hogy folytassam.
Hát, az elején még egész egyértelmű volt, hogy melyik jelenet álom és melyik valóság, most már kevésbé. Némi infók alapján azért minimálisan kezd összeállni a puzzle néhány része.

Tess: Nem tudom, miért nem kérdezte meg az anyját a valóságban is a fiúról…
Burton: A Tükörországba átmenés mennyire király volt a visszafelé szóló zenével :D és az ő szálán van most leginkább valami nyom-féle. Viszont a valóságban hogy kerül egyik helyről a másikba? Bizzynél aludt el, aztán H.Robertnél ébredt fel, illetve ha az álom volt, akkor is az étkezdében..
Takáról meg nem is nagyon tudok írni, a sültkrumplizós jelenet a katatón anyukával nagyon szürreális volt.

Komolyan, ha a jegyzetemet megmutatnám valakinek, aki még csak nem is hallott a sorozatról, biztos megkérdezné, hogy mit szívtam, vannak benne szép feljegyzések :D zöldcipősök, mongol fémlelőhelyek, beszívott fehércsaj…
“meglátják a kissrác-rejteket, Tess benyit, Bill közben rezeg”
“kap egy hisnameis plakátot éjjel + hívást négerAMBtől”
stb. :D

Enzo - 2017. 03. 22. 02:54

1×07
Na ezzel a résszel kicsit kezd összeállni a dolog. Kicsit. Főleg ezzel az Aeskyton-emlegetéssel meg Taka és a Davey nevű fickó beszélgetésével.

WTF #1: Tess ismeri Woodyt, ezt már az előző részben is felhozták, hogy kiskorában ismerte, de most a jelenben is összeültek.
WTF #2: Hogy az istenbe’ nem vettem eddig észre, hogy Taka terapeuta csaja az Tess tesója, Sabine??

-A Rare Earth Metals felirat ugye kapcsolódik Burton szálához a belgákkal, és a rövidítése ugyanaz, mint a REM-fázisé. Hmmm, akkor ez valami helyetttesítő szó lehet?
-Álomcsaj múltbéli jelenete, meg hogy könyvet írt a szektáról, fontos volt – ezek szerint ezért rabolták el.
-Bizzy hogy meglőtte Woodyt, azon is csak pislogtam.

Lehet kéne erről az egészről egy naaagy infografikás térképszerűséget rajzolni.

Enzo - 2017. 03. 28. 18:20

1×08
Na, kezdenek egyre jobban összekötődni a szálak, főleg most, hogy Tess-ék elmentek Burtonék cégéhez. Apropó Burton, talán neki volt most a legtöbb jelenete, de jó zavaros volt megint. Tök egyértelmű volt, hogy Tessanyu be fogja zárni a kamrába, az álomjelenetek kaotikusra sikerültek, viszont most már ő is rá van állítva a kissrác keresésére, lassan mindhárom főhősünk ezt fogja tenni.
A végén az lett volna igazán para, hogyha Takanyuka Alice-n keresztül beszél, de így is elég furcsa jelenet volt, hogy szerinte ez Taka képessége… na még két rész, és mennyi-mennyi kérdés…

WTF-rovat: Tess és Bill hogy hallgattak Robert Eacey-lemezt? Megtalálták a rajzot a paranoid belga bácsinál és végigcsinálták ugyanazt, mint Taka, a lemezbolttal meg minden?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz