login |

Twin Peaks titkos története (frissítve)

2016. 10. 30. 18:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: könyv,

The Secret History of Twin Peaks címmel jelent meg Mark Frost könyve, ki tudja, talán itthonra is eljut valamikor. UPDATE: Már meg is jelent Twin Peaks titkos története címen.

A könyv igen érdekesnek tűnik, mert a társkészítő jó pár Twin Peaks-szel kapcsolatos titokba beavatja az olvasót, többek között ír benne a kisváros történelméről, de néhány karakternek is kiegészíti a háttértörténetét. Sőt, még a finálé után történtekkel kapcsolatban is megválaszol pár kérdést.

Aki nem veszi meg a könyvet (például az Amazon-on is kapható elektronikus formában is), az csekkolja ezt az írást, amiben leírják, hogy mi történt a banki események után, a tükrös incidens után, hogy mi lett a sorsa a dokinak, illetve annak, aki börtönbe került. Itt pedig arról írnak, hogy mi derül ki a könyvből a város egyes lakóinak a múltjáról.

secret-history-twin-peaks

11 hozzászólás Ne habozz!

eszem - 2016. 10. 30. 18:23

Eljutott hozzánk is, le is van fordítva – egyik rokon tegnap kapta meg ajándékba. Hogy a tartalom milyen azt nem tudom, de belelapozva igényesnek tűnt.

LuPuS - 2016. 10. 30. 18:26

akkor már meg is adták a választ.

Quantumleap - 2016. 10. 30. 19:47

Szerdán jelent meg magyarul. Ennyi utánajárás azért elvárható, mielőtt postot írsz, már nem ezért vagy azért. :)

ichi - 2016. 10. 30. 19:48

En is elorendeltem magyarul, 2 napja jott meg. Veszett jol nez ki!!! Meg csak par oldalt olvastam de ranezesre ez minden rajongonak kotelezo!

peeeety - 2016. 10. 30. 21:12

Basszus, rongyosra reklámozták már, hogy megjelenik itthon is, magyarul. :)

Tplo - 2016. 10. 31. 01:43

Hát ezt én sem értem winnie, ha nem vagy képben, legalább miért nem guglizol? Már napok óta kapható, alig pár nappal az usa megjelenés után…

http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/regenyek/twin-peaks-titkos-tortenete

winnie - 2016. 10. 31. 06:27

peeeety: nem szoktam reklámot nézni, ergó az ilyen infók nem jutnak el hozzám. nem csak az ilyenek, az egyéb hírek sem nagyon. de legalább amikor a posztot írtam, akkor még nem jelent meg:)

Quantumleap - 2016. 10. 31. 09:48

Nem tudja valaki, hogy a lira.hu mennyi idő alatt postáz (esetemben külföldre)? Előrendeltem majdnem két hónapja, szerdán Megjelent, de a rendelésem státusza még mindig “összeállítás alatt”.

Syracuse - 2016. 12. 25. 10:33

Májusban rendeltem rá elő, a cikk megjelenésekor már a kezemben volt. ;)

zombi444 - 2017. 01. 04. 01:16

Hát gyerekek. Akinek tetszett a Twin Peaks annak ez kötelező. Nagyon király könyv. Sosem olvastam még ilyen stílusú könyvet. Kimondottan egyedül legyél amikor olvasod és csak is este. Spoiler: nagyon eredeti hogy egy aktát elemeznek benne és saját lábjegyzetel látják el. Rendesen bele lehet élni magad. Ha elkapod a fonalat együtt gondolkodsz az ügynökkel hogy ki is írta az aktát. Közben sok infót tudsz meg a szereplőkről is. Hangulatos nagyon.

fv - 2017. 02. 24. 20:46

Istenem. Borzasztó csalódás. Elment az egész új sorozattól a kedvem.

Mark Frost szerint Nadine azért vakult meg, mert utánólálkodott Ednek, aki Harry-vel vadászott éppen, és akkor lőtte ki a szemét Ed. (Nem nászúton voltak, mint ahogy eddig hittük volna.) Szerinte Norma és Hank már évekkel azelőtt házasok voltak, hogy Ed találkozott volna Nadine-nal. (Nem pedig pont azért jött össze Norma Hankkel, mert Ed is összejött Nadine-nal, mint ahogy eddig tudtuk.) Nadine a megvakulásakor már foglalkozott a hangtalan függönnyel. (Nem az első évadban akadt ki azon, hogy milyen zajos.) Basszus. Nem kellett volna megnézni a sorozatot, mielőtt összevissza rizsázna hülyeségeket?

Nagyon gáz, mert ha a sorozat is ilyen, akkor az szembeköpése lesz a rajongóknak. Szerintem a Twin Peaks-et nem egyszer nézték meg az emberek, hanem 4-szer, 5-ször, vagy még többször. Ráadásul az említett szerelmi négyszög kifejtése az egyik legviccesebb jelenet (Albert törölgeti a könnyeit, miközben Ed meséli az élete tragédiáját) – erre mindenki emlékszik!

Nagyon nagy csalódás. Pont mielőtt ehhez a részhez értem, gondolkodtam rajta, hogy vajon ezeket a részleteket már az eredeti sorozat írása közben is tudták, csak nem osztották meg velünk, vagy csak a könyv írásakor találta ki Frost. Tök izgatott voltam, hogy majd hogy összeáll minden. Erre azt kellett tapasztalnom, hogy egy totál felkészületlen ember hülyeségeit olvasom.

Itt abba is hagytam, úgyhogy nem tudok több példát írni, de biztos vagyok benne, hogy tele van ilyenekkel. Valószínű, már eddig is volt, csak nem vettem észre.

Semmiképp sem ajánlott olvasásra. (Más felhasználási területen viszont bátran fogom kipróbálni – ha például elfogy a vécépapír.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz