login |

The Walking Dead – 7×02: Well?

2016. 10. 31. 19:33 - Írta: human

99 hozzászólás | kategória: kritika,

Most akkor jó, vagy rossz, hogy két sorozatot nézünk? Csak mert a fináléban behozott másik szálat bontották a héten ki, és teljesen más hangulata volt, mint Rick-ék depressziós pillanatainak. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

walking-702-1

Morgan! Carol! Tigris! Kiskirály! Földesurak! Disznók! Van itt minden, ami egy furcsa epizódhoz kell. Szeretném éltetni a sorozat jelenlegi készítőit, de a rész második percében úgy kizökkentettek az amatőr vágással, hogy időbe telt, amíg visszarázódtam. Igen, arról van szó, hogy Carol beájul és arra riad, hogy zombik veszik körül. Pedig az emlékeztető arról, hogy a sétáló halottak régen emberek voltak, nem is volt rossz.

Viszont az utána történtekről egész jókat tudok mondani. Eleinte rezgett a léc, hiszen a szerepjátékosként beszélő közösség és annak vezetője kicsit vicces volt, de amikor a “Király” kitálalt Carolnak, ott helyrerázódott minden. Értelmet nyert a rossz alakítása a tigrissel, és külön tetszett, hogy átlátott Carol bevált “ártatlan mosolygó idős nőcske vagyok” rutinján.

walking-702-2

Arról nem is beszélve, hogy Morgan újra jó! Vagyis mióta rájött, hogy a túlzott pacifizmusa ártalmas lehet, azóta szinte folyamatosan jó. Most kapott feladatot is, szóval még el is foglalják a karaktert rendesen, nem csak lézeng a semmiben.

Nem tudom, Negannek mekkora serege van, de kíváncsi leszek, hogy mennyire okos, mivel itt már épül, hogy két leigázott banda fel fog lázadni ellene. Rick-éknél szerintem azzal nem számolt amúgy, legalábbis a múlt heti rész alapján, hogy ott igazából több vezető személyiség van. Rendben, megtörte Rick-et (egy időre?), de simán átveheti más az irányítást. És itt az új közösségben is vannak harcias figurák.

walking-702-3

A végére mi más marad, mint hogy így együnk sertéspárizsis szendvicset, vagy rántott karajt…

FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok ide, azoknak a képregényes kibeszélőben a helye!

99 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2016. 10. 31. 19:38

Azon gondolkoztam, hogy Ezekielék vajon szándékosan szabotálják a disznóhúst, hogy így fertőzzék a Savior–öket? Nekem elég logikusnak tűnik a dolog.

mikkamakka - 2016. 10. 31. 19:43

Egyetlen bajom hogy jövő héten megint a másik szál jön majd.
wondorog nemtom a disznók megemesztenek minden szirszart, meg amúgy is mindenki fertőzött

winnie - 2016. 10. 31. 19:45

” megint a másik szál jön majd.”

nincs “a másik szál” – másik kettő van:) kérdés, hogy melyik jön. majd utána jön a harmadik.

egyébként ez a tökéletes leosztás. ha valakit valamelyik nem érdekel, nem nézi az adott részt, kihagy egy hetet.

BotondB - 2016. 10. 31. 19:52

Úgy látom Darsl jön ami ha nem is teljesen külön áll de mindenképp más lesz szerintem mint az évadnyitó.

Enzo - 2016. 10. 31. 19:53

7×02
Ezékiel és a Kingdom felvezetése királyság (haha) volt, a zenét is rendesen megválasztották alá, pedig erre ritkán figyelek fel. Nekem szimpatikus a placc, ezért idegesített hogy Carol a szokásos színjátékát adta elő (nekünk, nézőknek már mennyire átlátszó, nem?), meg hogy elcsórt dolgokat + el akart menni. Ezékiel flashback-szerű sztorimesélése hasznos volt, kellett, és abban igaza van, hogy az embereknek kell valaki, akit követnek. Sok társaság/közösség, amit eddig láttunk, tökéletes a zombiapokalipszis _alatti_ élésre, túlélésre, stb. A Kingdom inkább az utáni következő új világ, új civilizáció alapköve lehet.

– Megnéztem volna valakinek a reakcióját, aki se a képregényt nem olvasta, se előzetest nem látott, se máshonnan nem tudta, hogy lesz benn egy tigris :D
– Ez mi volt már, hogy Carol élőknek látja a zombikat? Remélem itt nem hozzák be ezt a motívumot annyira, mint a FearTWD-ben.
– A Jerry nevű fazon mekkora arc már :D
– Sok Blöfföt néztek a Kingdomban, ez jutott eszembe a disznós jelenetekről.
– Jól értem, vagy túlgondolom, hogy azért etetik a cocákat zombikkal, mert meg akarják mérgezni a Savioröket? (látom ez másban is felmerült :D)

wondorog - 2016. 10. 31. 20:00

mikkamakka: Lehet, hogy mindenkiben ott van már a vírus, de azért egy oszladozó hulla a zombivíruson kívül, valószínűleg rengeteg más fertősét is hordoz, ami megmérgezheti az embereket/lenullázhatja az immunrendszerüket, és hasonlók.

Divexa - 2016. 10. 31. 20:00

A disznókkal bennem is felmerült ugyanez, de valószínű nem működik, különben már kiderült volna. Nekem belefér, hogy így nem fertőződik a hús, csak ha a cocát megharapja egy fertőzött. Amúgy jó rész volt, tetszik a király, bár egyelőre biztosra megy. Gondolom a fiatal srác tréningje nem csak önvédelem, de egy jövőbeni harc része is.

Pocok - 2016. 10. 31. 20:05

Borzalmasan unalmas volt. Eddig az évad egy katasztrófa. Lassan olyan, mintha valami rajzfilm lenne. Negan meg ez a király is, mint egy cartoon karakter. Nem lehet komolyan venni egyiket sem.

v0m1t - 2016. 10. 31. 20:07

13 percig bírtam, aztán beletekertem hogy van-e remény

itt a cancel?

monti - 2016. 10. 31. 20:11

Ennyire hulladék részek csak a farmos évadban voltak mint ez a kettő első ebben az éveadban

Desmond Wallace - 2016. 10. 31. 20:13

“Rendben, megtörte Rick-et (egy időre?), de simán átveheti más az irányítást.”

Kire gondolsz?

Egyébként érdekesen alakulnak a dolgok. A rész eleje tényleg elég béna volt, de aztán a királysággal korrigálták a technikai bénázást.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 20:17

Szerintem teljesen rendben volt ez a rész.
Volt értelme, a történet kerek volt, és a király és királysága értelmet kapott, nem tolták túl, és szerencsére Morgan felhagyott ezzel a Gandhi féle észosztással, és kezd újra értelmes ember lenni.
Carol az Carol maradt :)ezért szerettük, kissé erőltetett volt a gügyemami szerepében, de mentségére szóljon, rá is hatott a cica látványa (kire nem?)
A malac ügy teljesen érthető ez ilyen kis bosszúállás féle..
– hehe megzabáljátok a cocákat és nem is tudjátok mit esztek, hihihi.
egyébként a malac emésztő rendszere simán mindent felemészt, de hát ugye a mondás szerint az vagy amit megeszel
Nagyon tetszett, hogy kiderült ez a csapat is Negannak “dolgozik” és ez nagyon nem tetszik sokaknak..
Jó rész volt, király meséjével együtt is..

dvflla - 2016. 10. 31. 20:17

Várom már mikor találnak egymásra Ezekiel és Michonne..

Melkon - 2016. 10. 31. 20:18

Nekem eddig nagyon tetszik az évad, viszont ha 3 szál lesz és Lost szerűen fogják részenként váltogatni, akkor ~5 rész/szál fér bele az évadba, ami nem túl sok. (hány részes lesz az évad? 15-16?)

Már ha nem fésülik közben össze a szálakat. A Lostnál nekem ez a megoldás eléggé bejött, szóval végül is nem zavar. :)

Geza Kovacs - 2016. 10. 31. 20:31

Az előző rész az volt, amivel sikeressé vált a sorozat, ugyanakkor teljesen beteg szemlélet és hozzáállás eredménye, olyan, mint pár évada a Trónok harca is volt pl. a vörös násszal meg Ned Stark lefejezésével. Egy ideig ez megy, megyeget, de előbb-utóbb kell valami sztori, és akkor érdemes a szex/öncélú mészárlás duón kívül valami használható irányba elindulni.

Meggyőződésem, hogy a Spartacus azért volt olyan sikeres, mert egy elég jó arányt talált ez mindezekből.

Ez az új közösség elég emberinek látszik, itt a múltheti kilengés után ez a mai rész most egyensúlyba billentett. Nagyon hiányzott eddig is, hogy valami olyan csoport is bekerüljön, ahol a tagok nem teljesen idalista lúzerek, nem kannibálok, nem hóhér szadisták és nem is akarnak mind öngyilkosok lenni.

Silver-sama - 2016. 10. 31. 20:38

Szerintem a disznókat azért etetik halottakkal, mert spórolnak. A hullák hús. Az emberek nem ennék meg, de az állatoknak jó. Eldugott helyen csinálják, mivel ha az emberek meglátnák, akkor már nem ennének belőlük.
Az eszembe sem jutott, hogy az ellenséget próbálják mérgezni :D. Szerintem ugyanazt a hullaevő disznót eszi a Királyság is, mint amit átadnak.
Amúgy nagyon unalmas volt a rész. Pedig úgy vártam, hogy mi lesz már Rick-ékkel. De az előzetes szerint jövőhéten még mindig nem látjuk :S.
Ha kibírnám, legszívesebben hanyagolnám a félévadzáróig, és aztán ledarálnám.

JohnDoe - 2016. 10. 31. 20:43

Mondjuk az jópofa volt, hogy a Negan-nek szánt malacokat zombikkal etetik direkt :D Groteszk, de valahol ez is egy középső új :D

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 20:48

ujj :)
de egyetértünk..szerintem is erről szól a dolog..

muttley - 2016. 10. 31. 20:58

Nekem ez felvezető résznek tűnt (következő rész előzetesét nem néztem meg). Gondolom most, hogy picit összeszedte magát, badass Carol vissza fog térni.
Az audiencia tetszett, a tigris nagyon laza. De örülök, hogy a király nem teljesen bolond. Várom a folytatást.

ayren - 2016. 10. 31. 21:01

Nekem ez a rész sokkal jobban bejött, mint a múltheti vizuális brutalitás, pláne, hogy Carol (és Morgan) volt a központban. Abszolút nem idegesített a szokásos kis színjátéka, inkább örülök, hogy kedvenc sütis terminátorom ismét önmaga. :)
Szerintem is üdítően ellenpontozza ez a közösség az eddigi sok beteg lelkű társaságot. Kellett ez már nagyon, na. Még egy apokalipszis után sem állhat csupa pszichopata és szadista baromból a világ.
Ezekiel király egyelőre érdekes karakternek tűnik, meglátjuk, hogy alakul a kapcsolata Morgannal és Carollal. Mindenesetre felsejlett a leendő koalíció Neganék ellen.
Ja, és a disznós mérgezős dettó felmerült bennem is. :)

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 21:06

Mérgezés biztos nem áll meg
hiszen a malacok túlélik, és az emésztő rendszerük feldolgozza a bekerült “táplálékot” és lebontja
Így max csak kitolásként és bosszúként értelmezhető, meg hát másképp hogy tudnának gyorsan jól meghizlalt cocókat prezentálni? Így a kellemes a hasznossal lett összekötve
Jövőhét nyilván Darylé, és az ő beidomításának a megkezdése lesz szerintem.

ayren - 2016. 10. 31. 21:07

human
Én sem értem, kire gondolsz, aki per pillanat átvehetné Ricktől a vezetést. Carol, Daryl máshol vannak, Glenn halott, nem látok potenciális főnökjelöltet az életben maradottak között.

ayren - 2016. 10. 31. 21:09

human még
Mondjuk nem olvasom a képregényt, így nincs vezérfonalam sem…

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 21:13

ayren:

1: Maggie, megzakkan és terminatorrá alakul a bosszúvágytól
2: Michonne, látja hogy Rick újból zombisat játszik, kénytelen fönökké avanzsálni
3: Eugene, :) Abraham lelke költözik beléje, és átalakul Rambóvá :)
4: Random akárki az otthon maradottak közül, mert csak..:)

Szaby59 - 2016. 10. 31. 21:16

Jobban bejött nekem is ez a rész mint a múltheti, azon inkább “túlesni” kellett, ez sokkal inkább elment volna évadnyitónak.

ayren - 2016. 10. 31. 21:22

fireblade”pistike”
Reálisan egyedül Michonne jöhetne szóba, őt kifelejtettem a számításból. Ő már egyszer tanúbizonyságot tett józanságból, amikor Rick begőzölt és leütötte. Plusz találékony (láncos zombik) és harcedzett.
A random akárki megint nagy bullshit lenne. De hát volt már ilyen néhány az elmúlt évadokban. :)

Nézőke - 2016. 10. 31. 21:22

hát ez ..lagymatag volt. Amikor megláttam a CGI tigrist, már tudtam,hogy baj van…

winnie - 2016. 10. 31. 21:36

rég baj van, ha valakinek egy állatról vagy trükkről jut eszébe, hogy baj van, és történetet, karaktereket vagy mást nem vesz számításba:)

Bad Land - 2016. 10. 31. 21:36

Jobb resz volt ez mint az elozo.Latszik hogy mit akarnak kihozni az evadbol.
Van ket csoport akik lazadni fognak, talan pont Carol fogja elvinni a masik csoporot letezesenek a hiret Rick-eknek.
En nem neztem elozetest,nem olvastam kepregenyt igy a tigris nekem egybol a Masnaposok-at hozta be, gondoltam bedrogoztal Carol-t :D
Amugy ez a Ezequiel karaktere nagyon hasonlit a Lost-bol a fekete pap-ra aki valami ekszer tolvaj volt (talan,mar reg lattam),de az is folyamatosan filozofalt … hozta a nagy wtf idezeteket (“Iszol a kutbol, hugyozz is bele :D”)
Varom mit hoznak ki ebbol.
Amugy az tigris apokaliptikus eroforras pazarlas :D 10 ember helyett eszik. (amugy miert nem hasznaljak diszno hajtasra,ha mar ott van :)

winnie - 2016. 10. 31. 21:39

“van ket csoport akik lazadni fognak”

gőzöm sincs, hogy mi lesz, de ez annyira egyszerűnek tűnne, hogy nem hiszem, hogy ilyesmi megihletné a készítőket, illetve ez túlságosan végjátékos lenne, aminek a végén az egyik oldal lerendezné a másikat. nem érzem, hogy szimplán csak erre menne ki a játék.

sepörd - 2016. 10. 31. 21:53

lehetne még komolytalanabb a sorozat? a parókás király után akit a tigrise védett meg a zombiktól, nem hiszem.

Rubber Duck - 2016. 10. 31. 22:04

Mennyivel ütősebb lett volna, ha a sorozatban nem tigrise, hanem egy Tigrise (Panzerkampfwagen VI) van a királynak -vagy egy Königstigere…:-)))

ALDO - 2016. 10. 31. 22:08

A disznóhúshoz annyit, hogy nem úgy volt, hogy ebben a világban nincsenek zombi állatok? Mert akkor ott délen már rég felzabálták volna őket a zombi szúnyogok. Amúgy azzal nem sokat érnek, ha a fertőzött hússal kinyírnak pár embert a konkurenciából, mert még így is maradna elég, akik rájönnének, hogy mi a helyzet.

human - 2016. 10. 31. 22:13

ayren : én sem olvasom, de Maggie például egyértelműen erős személyiség.

Nok3dli - 2016. 10. 31. 22:15

A 7. évadig kellett várni egy rendesen működő társadalomra. Nah jó ez a királyosdi kicsit fura, de nekem betudták adni ezzel a háttérsztorival úgy, hogy ne zavarjon ezután egy cseppet sem.
Azon kívül teljesen rendben vannak. Egyenlőre!

Szerintem nem lesz ilyen idilli sokáig ez a világ. Vagy kiderül még valami turpisság ezzel a bandával kapcsolatban, vagy Rickék csesznek el valamit.

Miért akarja Ezékiel ennyire Carolt? Szabadon elengedte, de legalább háromszor megpróbálta marasztalni. Nekem ez kicsit gyanús volt.

@Pocok: “Negan meg ez a király is, mint egy cartoon karakter.”
Ne felejtsük el, hogy ez egy képregény adoptáció. Ne várjunk tőle mást :)

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 22:19

Nok3dli:

Carol?
Talán tetszik neki :)
vagy meglátta benne a túlélő terminátort :) és lehet hogy Morgan mesélt a királynak pár dolgot a csapatról v. Carol-ról
Várom már a Tigris vs Lucille párbajt :)

Nok3dli - 2016. 10. 31. 22:25

fireblade”pistike”:

Azt mondta Carolnak Morgan, hogy nem beszélt neki semmit róluk, sem Alexandriáról.

seven - 2016. 10. 31. 22:27

“hát ez ..lagymatag volt. Amikor megláttam a CGI tigrist, már tudtam,hogy baj van…”

??
a cgi top fucking notch tv-hez képest. picit félek is, hogy erre megy a budget nagy része (már ha nem nyírják ki a cicát a köv részben, de remélem nem)

és külön tetszik, hogy egyre több “szín” kerül a sorozatba. Kellenek az ilyen fura figurák ahhoz hogy továbbra is friss maradjon a történet. Máskülönben kaptunk volna még egy woodbury-s epizódot..

amúgy 7/10 “átlagosan jó” rész volt, Ezekiel fasza karakter nagyon.

fireblade"pistike" - 2016. 10. 31. 22:30

Nok3dli:

Ezt mondta, és akkor biztos úgy is van. :)
Ettől még mesélhetett Carol Terminator nagyiról :)

karli - 2016. 10. 31. 23:22

Hagyjátok már ezt a Carol nagyizást, ha ő nagyi, akkor Daryl nagypapa, van köztük vagy 4 év.

Pipacs - 2016. 10. 31. 23:39

Jó rész volt. Carol a hisztis mehetnékével viszont idegesítő.
Szerintem ez a csapat a királlyal az élen túl idealista, békepárti, még az előző (alexandriai) birkáknál is birkábbak, nem tudnának úgy harcolni, ahogy kéne. Van 10-12 emberük, akik tudnak zombit ölni lóhátról, azt kalap. Ennyit a seregegyesítő elméletről.
Nekem is tetszett a király sztorija. A karakter is. Igazi tigrissel viszont sokkal menőbb lett volna. Gondolom, lesz még vele durvulós rész is, mert a mostani jeleneteket simán fel lehetett volna élő állattal is venni.
A malacosról nekem is a mérgezés jutott eszembe, vagyis az, hogy “lehet, hogy nem ártunk Neganéknek, de hátha”, plusz az is, hogy akkor is kapják be, plusz amit itt írt vki, hogy takarmányzombikkal spórolnak a rendes kaján. Szerintem az viszont kizárt, hogy a sajátjaikat is zombis röfivel etetnék. Az is lehet, hogy ez új módszer, és most majd meglesz az eredménye. :)
A végén Carol kicsit ingerült lett, szerintem maga sem gondolhatta komolyan, hogy Ezékiel ilyen könnyen elengedi, most aztán majd a nyakára fog járni, akkor meg mi értelme van a fene nagy szabadságának?

Daryles rész érdekes lesz, viszont ezzel a minden héten másik szállal az agyamra mennek, ez már nem először fordul elő ebben a sorozatban, értem, hogy így tudnak komplett kerek történeteket elmesélni, de ezt max darálva tudom jól tolerálni! :)

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 00:38

Na nézzük :P

ALDO - 2016. 11. 01. 00:50

” ezzel a minden héten másik szállal az agyamra mennek, ez már nem először fordul elő ebben a sorozatban, értem, hogy így tudnak komplett kerek történeteket elmesélni, de ezt max darálva tudom jól tolerálni! :)”

Pedig egy ideje már így megy. A 3. évadban az egyik részben Rickék szenvedtek a börtönben, a következőben meg a kormányzóékat mutatták a kisvárosban. A 4.-ben, amikor elmenekültek a börtönből szintén vetésforgóban bukkantak fel a szereplők. Volt, hogy 4-5 epizódot kellett várni, mire folytatódott az egyik csapat története, mert jött a másik. Ez csak annak rossz, akit mondjuk nem érdekel az egyik történetszál, mégis kénytelen megnézni a teljes epizódot. Így legalább nem kell a színészeknek a 16/16 epizódos gázsit kifizetni, hanem max 12-őt.

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 01:31

Az első után szerintem PONT egy ilyen rész kellett az ember lelkének…

Quantumleap - 2016. 11. 01. 01:35

Félig poénból eszembe jutott, milyen lett volna, ha múlt héten evvel az epizóddal nyitják az évadot. :O :)

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 01:43

Quantumleap: Vettem volna 4-5 zacskó popcornt, és élveztem volna a kommenteket! :D

Quantumleap - 2016. 11. 01. 01:48

Karolna néni a sütis terminátor: :D Amúgy nem semmi a felhasználóneved. :O

Quantumleap - 2016. 11. 01. 01:50

Amúgy ha így epizódonként más szálra fókuszálnak, akkor talán Rickék depizését-csicskulását lezavarják egy rész (3×04) alatt, és utána legközelebb már tenni fognak valamit. Amúgy hány epizód lesz téli szünetig? Lesz duplarész?

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 02:18

Quantumleap: Köszi-köszi, jár a süti a dicséretért :P

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 02:20

Elvileg a 8. rész után lesz ismét szünet, ami nálunk december 12-én lesz (eredetileg ugye 11-én).

Pipacs - 2016. 11. 01. 02:28

ALDO, Karolna néni a sütis terminátor, Quantumleap:

Jó, jó, a múltkori vérengzés után tényleg jót tett egy ilyen kis rápihenős rész: sütis Carol, botos Morgan, és a cicás Király. (Elcs*szett egy grimm mese cím lehetne ez! :D) És Derylre is kíváncsi vagyok, tényleg csak a türelmetlenség miatt viselem ezt nehezen, nem komoly panaszképp írtam. :)

El Diablo - 2016. 11. 01. 03:38
Mark Bolt - 2016. 11. 01. 04:06

Gyűrűk ura nektek is beugrott, mikor megjelent a lovasság, és elkezdte fejezni az orkokat? Párdon, zombikat? Az olyan volt mint mikor meglepték és lemészárolták a hobbitokat üldöző ork előörsöt a rohani lovasok. :D

Tigris gyönyörű lett, ezt említsük meg. Ha elcseszték volna, akkor itt aztán tragikomédiába fordul a sorozat. :D

Ott érzek egy lukat a sztoriban, hogy a bázisukról elfelejtkezett Morgan. Az hogy Carol leszarja, az is kicsit luk, de Morgantól ez karakteridegen. Megkoptak az emlékeim hogy is váltak el Ricktől, de itt most szerintem alap kellene legyen, hogy visszamegy és tájékoztatja a csapatot. Ehelyett nekiállt betanítani a srácot. Mielőtt itt bármibe is kezdene, szerintem vissza kellene mennie Rickékhez, és tisztázni hogy van ez a Kingdom, és talán csatlakozni kellene, vagy mi.
Emiatt most nem is két szál van, hanem 3 szál. Daryl, Rickék, Morganék.

ayren - 2016. 11. 01. 07:36

human
Hát nem tudom… Maggie-t én nem venném számításba. Szerintem nem elég erős karakter, nem így építették fel, nem nagyon mutatott vezetői erényeket eddig, és most Glenn halálával eléggé elborult. Milyen hülyeség ez, hogy ebben a helyzetben egyedül, kínlódva akart elmenni? Úgy nézett ki, mint aki halálán van. Hirtelen nincs baj a babával?
Meg egyébként sem tartom túl reális ötletnek a vezérséget a mostani szituban pszichológiai szempontból. Ha meghal a gyerek, azért, ha nem hal meg, azért. Nem gondolom, hogy egy nő ilyen állapotban felelős posztot tudna vállalni.
Szerintem a maradékból egyedül Michonne jöhetne szóba Rick helyettesítőjeként. Ha már Carol nincs ott, mert ő tökéletes lenne…

bëiz - 2016. 11. 01. 07:37

Számomra nagyon furcsa rész volt, szoknom kell Ezékielt és a tigrisét. Szerintem ennyire még sosem volt nyilvánvaló, hogy az alapanyag egy képregénysorozat. Úgy éreztem magam, mint Carol: are you kidding me??? Seriolusly? Nekem a magyarázat sem mentette meg ezt a “mesét, de nyilván ízlések és pofonok. Picit untam is. Mint mondtam, szoknom kell, ha csak 2 hét múlva térünk vissza erre a szálra, talán megbarátkozom vele. Az összes többi vonal jobban izgat, mint ez a kissé túltolt fantasy. :)

Viszont a tigris cgi meglepően jól sikerült.

bëiz - 2016. 11. 01. 07:39

Beragadtam, vagy el se küldtem. Mindegy, zanzásítva: fura rész volt, jó cgi-vel

ayren - 2016. 11. 01. 07:39

Quantumleap
Kétlem, hogy a csicskulást lezavarnák pár rész alatt. Túl jó a mostani felállás ahhoz, hogy hamar kilépnének belőle. Ebben az évadban szerintem ez lesz a lényeg, meg talán egy óvatosan formálódó koalíció Ezékiellel.

ayren - 2016. 11. 01. 08:10

karli
“Hagyjátok már ezt a Carol nagyizást, ha ő nagyi, akkor Daryl nagypapa, van köztük vagy 4 év.”

Miért hagynánk, ha egyszer Carolnak ez a sütögetős öregasszony figura az álcája? :)

Amúgy meg mindegy, hogy a valóságban csak 4 év van a két színész közt, ha egyszer a képernyőn többnek tűnik. Plusz nem tudjuk a karakterek korát, nem biztos, hogy megegyezik a színészekével.

Silas - 2016. 11. 01. 08:11

én meg pont úgy vagyok, ez egy kalap fos rész volt…

winnie - 2016. 11. 01. 08:21

ayrem: a deanna-szál a maggie, mint vezető-vonalra lett kihegyezve. bár nyilván nem harci vonalon. mint ahogy michonne harci vonalon tudna teljesíteni, de ő meg a közösség élére nem lenne való.

Ádam - 2016. 11. 01. 09:27

Már elfelejtettem, hogy hol van most Rick kisbabája? Kivel van most?

Egyébként érdekes szálat nyitottak. A sok vérengzés után kellett már egy idilli szál is, ami persze tudjuk, hogy csak ideiglenes.

ayren - 2016. 11. 01. 09:35

winnie
Akkor maradjunk abban, hogy per pillanat még sincs megfelelő Rick-pótlék, mert mindkét vonalon teljesítenie kellene a potenciális vezetőnek. :)

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 09:55

Ádam:

Gabi atya vigyáz rá a “városban”.

sinyster - 2016. 11. 01. 10:18

Jó rész volt, Carol megint alakított, jól nyomja a remegős nénikét. De legalább az inhalálós, pánik rohamos részt most kihagyta. Ezekiel érdekes figura, tetszett a sztorija róla és Shiva-ról. Ja és a tigris. Bakker, de jól megcsinálták már :O Valamelyik nap futottam bele a Tarzan Legendája című Hollywoodi szerzeménybe, és nekem abban a CGI állatok rosszabb hatást nyújtottak, mint itt a tigris. Szóval le a kalappal az AMC előtt.

ayren - 2016. 11. 01. 10:31

sinyster
Nekem úgy tűnik, Carol ismét a régi, és csak intermezzo volt a pánikos, világfájdalmas epizód. Pedig nagyon féltem, hogy a kiírásának alapoznak meg vele. Viszont Glenn után nem hiszem, hogy ebben az évadban más alapszereplőtől is elbúcsúznánk, szóval elvileg biztonságban van. :)

szamos - 2016. 11. 01. 10:32

Azon gondolkodtam, hogy a Carolt játszó szinésznő már 7 éve nem festheti a haját így kezdte nincs hajfestés…ezért tűnik “öreg hölgynek” Sandra Bullock 1 évvel még idősebb is még sem hívja senki nagyinak. Szívás lehet neki, persze tudom van az a pénz…

_Peter - 2016. 11. 01. 10:33

Kicsit untam, azért elég jól bemutatták a helyet. Lovagi torna zombikkal és a CGI tigris egész jól mutatott, csak mihez kezdenek vele? Ha parancsra leszedi bárki fejét úgy még lehet akciózni vele látványosan, vagy csak kellék a trón mellett? Egyetértek a cikkel az nagyon kellett a király kimondja csak közösségépítő színjáték az egész az emberek miatt, nem bolond ám. Enélkül tényleg “I don’t know what the hell’s going on in the most wonderful way” rész lett volna. Az inasa (Jerry?) is milyen figura! :)

Lassú évadra számíthatunk, nagyobb a térkép, nem fogjuk minden részben Rickéket látni és főleg nem a bosszút máris. Ez az évad tippre a sorok rendezésére megy el, hogy összehozzák az Alexandria-Hilltop-Kingdom szövetséget. Szerintem csak jövőre lesz lázadás Negan ellen. Most olyan a helyzet jól lehet rétestésztázni, Rickék összetörve, Daryl fogságban, Maggie babája feltételezem nem akarnak két babát a sorozatba, egy Carl epizód is lehet elég vagány volt Negannal is.
A király népe a lovagokon kívül még azt sem tudja adóznak Negannek, csak élnek boldog tudatlanságban. Szerintem Morgan tanítványának apjának (legjobb harcos) és társainak halálát sem zombik okozták, hanem talán térdeltek Lucille előtt. És most csak egy ilyen malacos hasmenés prank ami telik tőlük.

Im99 - 2016. 11. 01. 10:54

Furcsa hangulatú, könnyed rész volt. Teljes ellenpólusa az előző résznek. Ha választani kéne, én lehet, hogy itt élnék és nem Alexandriában. Az eddigiek alapján élhetőbb helynek tűnik. Talán Carol is visszatáncol a lejtőn csúszásából, mert annak nem lett volna jó vége ha leér. De esetében ez még kérdéses. Nekem talán a kedvenc női karakterem, úgyhogy maradjon minél tovább. Tetszett ahogy Ezékiel inasa az éjjeli kertes Carol-jelenetnél mutatta a peace signt szomorú visszautalásként az előző részre.

Karolna néni a sütis terminátor - 2016. 11. 01. 10:54

Egyébként, lehet “tudatlanságban” élnek a király emberi (bár valamennyire csak vágják, hogy odakinn éppen folyamatban van a világvége, így most már évekkel a kór kezdete óta), de csak pusztán elvi síkon még mindig ez a legnormálisabb “társadalom”, amit a sorozat mutatott.

Ricsiék hiába főszereplők, velük nem tudok azonosulni. Főleg Ricsi elmebaja miatt, értem én, hogy óvatos (de amúgy inkább paranoiás), na de ennyire? Plusz állandóan veszélybe sodorja az embereit, van, hogy a saját gőgje miatt, nem mondanám jó vezetőnek, a többieket meg nem is értem, évek óta “szolgaként” követik, elfogadják minden hülyeségét.

A Kormányzó dettó. Ők ketten szerintem amúgy testvérek is lehettek volna akár, csak hát ugye mi az egyik nézőpontból láttuk.

Bob lábát nem szívesen rágcsálnám (sosem vinne rá a lélek, no nem Bob miatt, mert amúgy az alkohol biztos megízesítette, de ezt még egy világvége esetén sem), szóval a kannibálok kiesetek.

Hilltopon elég buggyant a vezető (ja, egy tigrissel rohangáló, magát királynak képzelő faszi sem a normalitás szobra, de a háttértörténetével és a “céljaival” együtt részemről ok, inkább mint a másik).

Neganéknál nem lehet túl boldog az élet.

Szóval, ez maradt. Néha jó ilyen “tudatlanságban” tartani az embereket, vagyis bizonyos szinten. Akinek “tudni kell” róla, hogy mivan, az tud. Van egyfajta egyensúly. Nyilván 4-5 rész alatt kibukik majd ennek a rendszernek is a rákfenéje, de eddig a legnormálisabbnak tűnnek.

Sheriff Hood - 2016. 11. 01. 12:56

Megfogyatkoztak a kommentelők a múlt hét óta! :D

Egyetértek azokkal, akik azt mondják, kellett ez a nyugis, már-már idilli 40 perc a vérbő premier után. Ráadásul ismét jól felépített epizódot kaptunk, az eleje olyan volt, mint egy szerepjátékos karnevál, aztán szépen kibontották a karaktereket.

Az is egész jól sült el, hogy a cinikus Carol és az útkereső Morgan vetődött ebbe a kis oázisba, másik két random szereplővel nem biztos, hogy ilyen jól működött volna. Carol pálfordulása mondjuk számomra továbbra is megalapozatlan. Az oké, hogy amikor az ember besokall, akkor általában van egy pont, amin túl már elszakad a cérna, de Carolnál nem volt világos a folyamat, hogy mikor kezdődött nála a megcsömörlés, egyszer csak a semmiből jött, hogy ő már nem akar gyilkolni meg kemény lenni és ezért remete lesz. Remélem, viszonylag gyorsan feloldják ezt a mellékszálat, mert egyáltalán nem érdekes vagy izgalmas.

A Királyság ellenben sokkal inkább. Jó, hogy mindjárt az elején árnyalták a képet és megmutatták mindkét oldalt (a mesébe illő “szigetet” és a “titkos” alkut is). Ezekiel szerepére is jó színészt találtak, Morgan kapott egy “pótfiút”, akit nevelgethet, szerintem ezért is maradt (bár mondjuk nem világos, hogy hány nap telt el a baleset óta, mert ha csak 3-4, akkor érthető, hogy nem akarta Carolt egyedül hagyni a csodabogarak között, pláne, hogy számíthatott is a Tyúkanyó reakciójára). Kíváncsi vagyok, hova fut ki a sztorija a sráccal, tippre “ágyútöltelék” lesz a kölyök, akit Neganék kinyírnak, így billentve át Morgant buddhistából harcossá.

A múlt heti epizód célja a nézők totális letaglózása és a teljes kilátástalanság érzésének elültetése volt, tegnap pedig visszaadták a reményt. Eddig részemről kiváló az évad, ha az arányokat jól eltalálják, akár az eddigi legjobb is lehet. Egyébként ha úgy vesszük, 4 szál van, mert Alexandria és a Királyság mellett Negan birodalma és Hilltop is játszik (ide tart ugye Maggie és Jézust is illene jobban bevonni a cselekménybe). Szóval simán lehet, hogy 2-2 epizódot kapunk minden csoportról a félévadzáróig, aztán lassan el kell kezdeni összefonni a szálakat.

ayren - 2016. 11. 01. 13:05

Sheriff Hood
Én nem keresnék itt logikát. Szerintem ezt a Carol depis és öngyi akar lenni szálat teljesen random ráncigálták elő az írók, aztán látták, hogy nem tudják tovább vinni, úgyhogy most igyekeznek gyorsan elfelejteni, azért kaptuk vissza a régi Carolt.

irgum76 - 2016. 11. 01. 13:48

ócska egy rész volt
se füle se farka (csak a tigrisnek volt)
a disznókról nekem eszembe se jutott, hogy mérgezésre vagy fuck-olásra használnák
egyszerűen nincs takarmány disznó van, zombi van megoldották
és szerintem is az “alattvalók” is ezt eszik
viszont amit nem értek a cocákkal kapcsolatban az az, hogy 8-at vittek el (hogy most 8 féldisznót vagy egészet az nem világos féldisznókat mutatnak viszont átpakolásnál egészet raknak át) de kb mindegy még ha heti négyet is lesápolnak hogy tartják fent az állományt???
még ha hulla helyet full szteroiddal nyomatnák őket akkor sem lenne reális
ekkora süldőknek kell pár hónap, hogy ekkorára nőjenek
egy anyakoca max 8-10 malacot ellik
szóval egy egész disznófarm kéne csak az adóhoz és akkor még nem beszéltünk a “királyságról”

irgum76 - 2016. 11. 01. 14:00

ja és mikor kiderült, hogy a végén a következő epizód beharangozója nincs levágva fülem befogtam, szemem becsuktam mert rühellem a promókat
szóval “örülök”, hogy itt azért megtudtam egysmást

irgum76 - 2016. 11. 01. 14:28

még valami:

“a rész második percében úgy kizökkentettek az amatőr vágással, hogy időbe telt, amíg visszarázódtam. Igen, arról van szó, hogy Carol beájul és arra riad, hogy zombik veszik körül. Pedig az emlékeztető arról, hogy a sétáló halottak régen emberek voltak, nem is volt rossz.”

ezt értelmezné nekem valaki?

a vágás Carol szemszögéből mutatja az eseményeket pillanatokra beájul, nem érti mi történik körülötte hallucinál és/vagy felötlik benne a régi világ

ez az “amatőr vágás” működött pl a Ryan közlegényben, vagy a Gladiátorban

micc - 2016. 11. 01. 14:50

@irgum76, nem minden heten disznoval “adoznak”, asszem emlitettek is, hogy kovetkezo hetre varjak a termenyt.

irgum76 - 2016. 11. 01. 15:32

azt mondták: “ezek még nagyobbak mint a múlt héten”
szóval ezelőtti héten is disznót adtak
de igaz valami olyasmit mondtak, hogy “most van a betakarítás akkor hajrá”

de most újranéztem és most lett világos mért kergették a disznókat etetéshez
mert nem tenyésztették őket hanem a farmokról elkóboroltakat fogták be
igaz Rickéknek egy nyamvadt röfit sikerült találniuk az is megdöglött

krisz - 2016. 11. 01. 17:32

Jó kis rész volt, én néztem volna még. Lázadást meg ne várjunk a három közösségtől(amúgy lehet, hogy van vagy 10 ilyen közösség, akik Negan-nek termelnek), mert Ezekiel egyértelműen elmondja, hogy túl sokan vannak sok fegyverrel. Nem fog 30 lándzsás harcos 300 fegyverest legyőzni. Rickék is most lettek betörve, örülnek, hogy egyáltalán élnek, nem hogy lázadozzanak és ezt Rick is elmondja az első részben.

Pipacs - 2016. 11. 01. 17:34

irgum76:

“They look bigger than last time.”

Ez nem múlt héten volt. És utána ezt is mondja a ficek:

“It’s produce week, so…produce. You got the list…not one bit less.”

Ez tutira nem malacokat jelent, ahhoz pl nem kéne lista, max. egy szám, hogy hány db, itt nyilván terményekre, zöldségre, gyümölcsre utalnak.

“ha heti négyet is lesápolnak hogy tartják fent az állományt???”

Neganék nem várnak ilyennyire irreális dolgokat, nem hülyék csak szemetek. :)

Divexa - 2016. 11. 01. 18:28

Én is azt remélem, hamar egymásra találnak a leigázott csoportok, mert ha minden rész máshol játszódik az bizony hosszú lesz. Most ugrott be, Jézuséknak is most kell jönniük. + 1 szál

Benzin - 2016. 11. 01. 19:34

Nem gondoltam volna, hogy a sertésgondozás motívum még egyszer valaha feltűnik a sorozatban/kibeszélőben :DD

Sajnos nagyjából ez volt az összes “izgalom”, ami ért az epizóddal kapcsolatban, vagy talán még annyi, hogy ez a király miért pont a 3 napos idegeneknek nyomja el a titkokat, stratégiai döntéseket? Az alattvalói annyira hülyék, hogy csak madrigálokat tudnak vegyeskórusban?

krisz - 2016. 11. 01. 19:49

Benzin nekem úgy tűnt, hogy Morgannal ismerik egymást, még régebben találkozhattak.

fireblade"pistike" - 2016. 11. 01. 20:50

Király és Morgan régi öribarik…biztos jön majd egy előzmény rész, csak hogy ne unatkozzunk :)

Shreddedcnt - 2016. 11. 01. 22:22

éééééés akkor el is érkeztünk újra a klasszikus belepörgetésbe :)

Visszatért a zombi világba beleerőltetett barátokközt.

Komolyan mondom vasárnap délután a TV előtt elsétálva anyám nézte a szulejmánt jobban megfogott az ottani történet mint a TWDbe pedig csak 2 percig néztem

Borzalom hogy már semmi érdekeset nem tudnak kihozni a sorozatból pedig az évad első része után még reménykedtem.

Pipacs - 2016. 11. 01. 23:05

Shreddedcnt:

Itt jön a képbe, hogy ez nem horrorsorozat. Ha a folyamatos hentelés tudja csak fenntartani benned kellő mértékben a nézői izgalmat, rossz lóra tettél. :) (Ha jól sejtem, a Z Nation pl jobban bejöhetne.)

Pipacs - 2016. 11. 01. 23:16

Szerintem látszik, hogy Morgan sokat megélt, józan, értelmes, jó ember, árad belőle. Hisz csak Carol megmentésével volt elfoglalva, nyilván nem egy megbízhatatlan jöttment szintjén kezeli a király. Azért bízhat benne rögtön néhány nap után, mert ennyiből lejön, hogy ő az, aki simán tudhat ilyesmit. Ráadásul Ezékiel szerintem sejti, hogy Morgan csapata (nyilván vágja, hogy van neki) már találkozhatott Negannel és vmiért mégis túlélte, és itt van, és kíváncsi, hátha szerezhet új szövetségeseket. Ha nem avatja bizalmába, akkor azzal nagy stratégiai lehetőséget dobna sutba.

Luca - 2016. 11. 02. 11:36

Nekem egyáltalán nem volt unalmas ez a rész. Féltem is, hogy talán azért is volt ez első rész ennyire kegyetlen és durva, mert kifogyott a sorozat az izgalmakból és innentől kezdve csak a Negan- Rick macska egér harc lesz látható. De megnyugodtam, hogy tartogat még meglepetéseket a sorozat. Az elején kicsit azt gondoltam, hogy a sorozat iróknak agymenésük lett, esetleg egy heveny stroke érte őket, de miután kiderült, hogy mégsem teljesen bolont a király, megnyugodtam. Végre találtak egy normálisan funkcionáló közösséget, akiknél a legnagyobb az esély a túlélésre. Kellett ez már a kannibálok, gyilkosok, teljes inkompetensek után. Morgan karaktere is kezd helyre jönni, remélem Carol ezekután újra badass Carol lesz. Az első rész kilátástalansága miatt nagyon kellett ez a rész, ami egy kis reményt hoz az életünkbe.
Negan karaktere ez alatt az egy rész alatt nagyon semleges volt. Úgy érzem, hogy ő is a tipikus gonosztevő lesz, aki jön és megy a sorozatban. Viszont Ezekielben már most látom a potenciált.

evergreen976 - 2016. 11. 02. 16:27

Nekem teljesen korrekt volt ez az epizód.
Minden gondolatomat leírta Human.
Részemről 10/7

G4briel - 2016. 11. 02. 17:06

Még a Jesus nevezetű karakterből is kihozhatnak valamit :) Lehetne az is leader :)

Pipacs - 2016. 11. 02. 21:14

G4briel:

Talán, de nem Rickéknél, olyan régóta még nem ismerik.

Quantumleap - 2016. 11. 02. 21:43

ayren:

Nyilván én sem úgy gondolom, hogy egyik részben Rickék még fullon alázkodnak, aztán a rákövetkezőben pedig már lerohanják őket, és a végén ott állnak Negan fejével a kezükben. Arra célzok, hogy a teljes alázkodásból egy rész elég, az utána jövőben, ha nagyon minimálisan is, de léphetnének valamit az ügyben. Akár szövetkezni a Királysággal és Hilltoppal. Azt valahogy nem lenne kedvem a félévadzáróig (hát még az évadzáróig) nézni, hogy Rick “Reek”-eskedik. :) Nyilván lesznek még szívásaik, de a 100% csicskulás akkor sem vall rájuk.

Bazsi - 2016. 11. 02. 22:42

na ezért utálom ezt a sorozatot, 1 jó rész aztán 3 rossz. 2szer aludtam el rajta, a jó évadkezdés után ez hígfos volt kb.

randomguy23 - 2016. 11. 02. 22:53

Szokatlanul koherens rész volt, kellemes hangulattal.

Bár fel sem merült bennem, hogy nem élőszereplővel oldják meg a dolgot, Shiva egyszerűen fenséges lett. Ezekiel háttérsztorijának gyors ellövése is meglepő volt, ám végül ez a jelenet mentette meg az egész részt.

Carol, mint előretolt őrszem több szempontból is jót tehet a sorozatnak, míg Morgan számára a Kingdom szinte tökéletes otthonnak tűnik. Ez a szál úgy tűnik, rendben lesz idén. Még az enyhén klisé-szagú elemekkel együtt is.

fireblade"pistike" - 2016. 11. 03. 00:16

Bazsi:
érdekes ez, én pont fordítva látom, nekem a kezdő rész volt gagyi..és ez volt remek..

Nofearthewalkingdead - 2016. 11. 03. 00:58

Nem csak két leigázott (általunk ismert) banda van, ne feledkezzünk meg Hilltop-ról sem, az már három. Szerintem amúgy nem kell másik vezető, Rick most azon lesz, hogy mindenkivel betartassa az új rendet és hogy több fej ne hulljon miatta, jobban mondva, ne csapódjon szét.:)

winnie - 2016. 11. 03. 05:12

“na ezért utálom ezt a sorozatot, 1 jó rész aztán 3 rossz.”

ezt kétszer kellett elolvasnom, de így érthető, hogy miért van olyan sok zseniális sorozat, amiket nagyon kevesen néznek.

(amíg egy-két olyan sorozat van, persze, a nézősek között, amire ez igaz, addig nincs gond, de sokszor látni, hogy a junkie egy csomó olyat néz, ami már közel sem jó annyira, de nézi, mert… eddig is nézte. pedig ez a viselkedésmód az átlagnéző sajátja elvileg. nyilván a saját példám a másik véglet, amikor 2-3 közepes rész után kaszálok valamit (most például egy közepes, semmilyen évadnyitó rész elég volt a the flash-ból, hogy parkolópályára menjen), de ettől még szomorú olvasni, hogy akadnak rossz részeket nézők:(

(egyébként, ha valamiből nagyon jó rész érkezik, arról úgyis szó esik, így ha valaki csak a jó részeket akarja látni, ahogy fent is írtam, megnézheti a jó részeket.)

ayren - 2016. 11. 03. 07:51

Quantumleap
Hát a full alázkodás Rick esetében csak az utolsó néhány percre korlátozódott. Nem hiszem, hogy a megtörése túl hosszú ideig tartana. A csicskázás meg szerintem csak látszólag lesz jelen az évadban (esetleg a következő rész velük erről szól), mert per pillanat nem tehetnek mást ebben a szituban a túlélésért. De nyilván megfigyelhetjük, ahogy közben keresik a kiutat. Ha pedig marad a vetésforgó és csak minden 3. rész lesz az övé és az alexandriaké, az cirka 6 epizód ebben az évadban, amiből egy már el is ment. 5 rész meg kellhet a koalíció, az új helyzet kialakulásához. A háború meg talán a következő évadra marad.

fireblade"pistike" - 2016. 11. 03. 11:13

Egyébként a tigris csak mint látvány elem szerepel, zombi ellen hasznavehetetlen..egy tigris sosem megy fejre :)
most akkor ugye jön egy Daryl rész, és a hosszú meg Rickék nyavajgásával lesz tele
de jó :)

movieblonde - 2016. 11. 04. 14:39

Call me a pussy
de
én nem nézem a szezonnyitó után
Sorry, tom, hogy horror meg minden, de nekem too much volt.
Ezt még le akartam írni :-)

Pipacs - 2016. 11. 04. 23:14

movieblonde:

Mindamellett, hogy megértelek, ez pont hogy nem a too much, hanem a kellemesen nyugis, de érdekes részek közül való volt. De ahogy érzed, ha itt a kaszás, jöhet a temetés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz