login |

9 hozzászólás Ne habozz!

Isaac - 2016. 11. 01. 18:22

A bemutató alapján… hajeldobós lesz ;)

Zagar - 2016. 11. 01. 20:38

Még, hogy nincs köze a sorozatnak az előzményfilmekhez? Hahaha :D Futureworld 76 és a szintetikus ember! Csak semmi spoiler! :)

winnie - 2016. 11. 02. 04:59

“Még, hogy nincs köze a sorozatnak az előzményfilmekhez?”

még csak előzményfilm sincs. ergó nem is lehet köze hozzá. köze akkor lenne, ha arra épülne vagy előtudást igényelnek.

ez egy feldolgozás, egy film alapján készült a sorozat, ha hasonlóságot akarsz keresni a michael crichton-filmmel, akkor kezd azzal, hogy abban is van egy westernpark, vagy robotok, vagy “fekete ruhás ember”.

Zagar - 2016. 11. 02. 06:41

winnie: Nem is egy, hanem két előzmény filmje van a sorozatnak. A 73-as Westworld és a 76-os Futureworld. Ezek időrendben narratívában egymást követik. Valamint volt egy 80-as sorozat a Beyond Westworld de azt nem néztem végig mert egyrészt nem a parkban játszódik, másrészt az én befogadó képességemnek is van egy alsó határa :) A sorozatban sok utalás van az említett filmekre, az ottani történésekre. Néhol a narratíva is szorosan követi azt. Időrendben a sorozat a filmek után játszódik 30 évvel. Ha láttad a filmeket, segít megérteni a sorozat történéseit. Persze sok új szál van a sorozatban. Előző hozzászólásomban arra a jelenetre utaltam amikor látjuk a bájgúnár fickót műemberként. A Futureworld erröl szólt. Hogy műembereket készítettek, akikkel az igaziakat helyettesítették. A Beyond Westworld pedig arról, hogy ezek műemberek (robotok) megjelentek a kinti világban. Na, jó nem mesélem el. :) Igazad van, lehet nézni a sorozatot az előzmények ismerete nélkül is, csak úgy kevésbé érthető.

deadpool - 2016. 11. 02. 07:39

“még csak előzményfilm sincs. ergó nem is lehet köze hozzá. köze akkor lenne, ha arra épülne vagy előtudást igényelnek.”

Már hogy a fenébe ne lenne? Mondjuk ennek az ismeretnek a hiányából fakadhat a kioktatónak tűnő fenti kommented. Ha ismernéd az előzményfilmeket, akkor tudnád, hogy a két kezemen nem tudom megszámolni, hogy eddig hány KONKRÉT utalás volt ezekre a sorozatban.

Azt ajánlom nézd meg őket.

winnie - 2016. 11. 02. 13:10

Zagar: tudom, hogy mire gondolsz, és nem is vitatkozni akartam, csak infót adni, mert én is láttam, hogy sokan ennek hiányában ebbe az irányba kombinálnak a neten. jelen állás szerint amikre utalsz, azok nem előzmények, csak filmek, amik alapján a sorozat készült.

ez az, amit a készítők is megerősítettek a legelején – minden rész után linkelek interjúkat a reggeli hírekben. nyilván hazudhatnak, de nem tehetünk mást, mint hogy készpénznek vesszük a szavaikat. (más kérdés, hogy ha valóban előzmény lenne, és ez fontos szerepet játszik a sztoriban, azt nem árulnák el.)

“A sorozatban sok utalás van az említett filmekre”

az utalásoknak az a lényegük, hogy utalások, nem feltétlenül kánonként kezelendőek. gondolom, nem kell filmes és sorozatos példákat hoznom erre, de a játékosság és a kikacsintás sokszor nem több játékosságnál és kikacsintásnál. az efféléért eleve élnek-halnak az írók.

Zagar - 2016. 11. 02. 15:54

winnie:
Okés, rendben. Halasszuk későbbre ennek megvitatását! Jelen ismereteim szerint nekem egyértelműnek tűnik, de igazából részletkérdés, hogy a filmeket a sorozat alapjának vagy előzményének tekintjük.
A sorozattal kapcsolatban: nekem kibontakozóban van egy sci-fisztikus világ ami semmi jót nem ígér :), de nem akarok találgatni.

ericghar - 2016. 11. 03. 08:37

Nem tudom hogy más hogy van vele, de nekem fáj a hajam a hetenkénti nézéstől. Most is kikockáztam a “trailert”, hogy lássam mi lesz, de ez inkább letör, mint felcsigáz.
Ki lesz az advisor, én nem láttam pontosan?

winnie - 2016. 11. 07. 13:04

zagar: mondom, ezzel kvázi azt mondod, hogy a készítők hazudnak. ami lehetséges, de nincs sok értelme.

csak a miheztartás végett, az 1×06-ban is van utalás a filmre. ami utalás, kacsintás, stb.

– We get another trip down into the deepest levels of Westworld. I’m assuming that was mock-up of Yul Brynner from the Westworld film Bernard saw in the background?

– Jonathan Nolan: It was indeed. It was a little tip of the hat. We didn’t want to feature it too heavily, we don’t want you reading too much into that.

(egyébként sem lenne semmi értelme egy sorozat megtekintéséhez akadályt felállítani. egy sorozatnak az a lényege, hogy mindenki ugyanúgy tudja befogadni. ha valamihez kötnék a maximális értékű befogadást, azzal a saját közönségük egy részét idegenítenék el. ezt pedig egyik sorozatkészítő sem akarja.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz