login |

Life in Pieces: kezdett a 2. évad

2016. 11. 01. 16:22 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

You’re not helping.

Nem is értem (nyilván értem), hogy a CBS miért nem erőlteti jobban az egykamerás komédiákat. Oké, a How I Met Your Mother afféle hibrid, de a We Are Men nagyon jópofára sikerült (élt is 2 részt), a The Crazy Ones is teljesen korrekt volt és kreatív (ettől még kaszáltam), a Life in Pieces pedig javarészt a tavaly őszi újonckínálat egyik legkellemesebb meglepetése, kötelezően nézős darab.

life-in-pieces-2x01-01

Oké, aláírom, hogy nem volt egyenletes a minőség, de még így is sokkal kevesebbet ingadozott, mint más CBS-es szitkomok esetében, ami, valljuk meg, valahol művészet, ugyanis ennek a nagy ás kiterjedt családos komédiának az a különlegessége, hogy minden részben 4 különálló sztorit mesélnek el. Nem úgy, mint olykor a Modern Family-be, hogy a jeleneteket összevágják egymással, hanem szó szerint van négy darab öt perces minitörténet.

Nem hittem volna, hogy működni fog a dolog, a pilot idején még azt gondoltam, hogy igencsak kételkedem abban, hogy fogom-e három részen túl nézni, de utána nem sokkal simán kötelező heti programmá vált, nem volt vita.

life-in-pieces-2x01-06

És úgy tűnik, hogy a vita most is elmarad, mert a cliffhanger-ökkel némiképp foglalkozó évadkezdés is remekül sikeredett. Ugyan a két kislány nem kapott sok sztorit, de a többiek újszerű status quo-ja bőven, mindezt hol elvetemült poénokkal (Nick Offerman és Megan Mullally kész!), hol pedig egyszerűen fun poénokkal (birkózás), sőt, övön aluliakra is futotta, és még ezeket is sikerült jól kezelni.

life-in-pieces-2x01-02

Lehet, hogy csak azért éreztem kiemelkedően jónak a részt, mert már hónapok óta nem láttam a sorozatot, de már az nagy öröm, hogy annak ellenére, hogy a szerkezet miatt nem egyszerű a karakterizálás, a készítőknek mégis sikerült a legtöbb figurát közel hoznia a nézőhöz, így ha egy sztori nem is működik, a szereplők túlsegítenek minket azon az 5 percen.

6 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2016. 11. 01. 19:21

kedves, okos, kiegyensúlyozott sorozat nagyon jó karakterekkel és színészekkel.

ayren - 2016. 11. 01. 20:33

A kevés feelgood egyike, várós.

goodjohnwin - 2016. 11. 04. 14:37

Nagyon jól fel tudják pörgetni a jeleneteket az őrületig (birkózás, favágás), de emellett jó a verbális humor, a casting és a sztorivezetés-karakterkezelés is.

winnie - 2016. 11. 11. 13:34

2×03: ehh, nagyon kommersz és egyszerű helyenként, de annyira jó:)

Stanlee - 2016. 11. 22. 15:58

S02E01, amikor Dougie es Matt birkoznak. Kb. 5-szor megneztem, de nem tudom megunni. Akkorat utott, mint amikor a fat probaltak kivagni.

Richard - 2017. 04. 07. 17:33

Lesz magyarul? :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz