login |

Pilot-mustra: Zapped – 1×01

2016. 11. 01. 17:51 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

– Oh, god, they’re all death.
– No, look. This one’s love.
– What? The hooded man with the scythe pulling the intestines out of a dog?

Mostanában elég sok fantasykomédiát láthatunk. Oké, a Yonderland nemrég visszatért a harmadik szezonjával, de az újoncok között ott van a Son of Zorn (fantasyharcos a kertvárosban – nem…), a Wasted (betépve Sean Bean-t hallucináló állatság – királyság) vagy a Tripped (betépve párhuzamos dimenziós – középút), szóval a Zapped érkezésén már meg sem lepődtem.

Ez a komédia is angol és egy fantasy világban játszódik, a főszereplője pedig egy semmirekellő netes cuccokkal foglalkozó, lúzer asszisztens, aki egy mágikus karkötőnek köszönhetően egy párhuzamos fantasy világba kerül, ami tele van elvetemült (értsd: idióta) lényekkel, többek között pszichopata tündérekkel, vagy félig óriás, félig törpe kalandorokkal, akik a mágusháborúk áldozatainak megsegítésére gyűjt adományokat.

ZAPPED – 1×01 – 5/10

 zapped-1x01-05

Igazából a Zapped-en nincs sok ragozni- vagy elemeznivaló, az embernek vagy bejön a pihent agyú, némiképp fárasztó megközelítés, vagy nem. Fantáziában, illetve a tipikus fantasy-elemek kifigurázásában nincs hiány, és még sztori elem is található benne, hiszen a főhős nyilván vissza akar jutni ebből a világból a sajátjába.

zapped-1x01-03

Az olykor vékony, olykor random poénok mellett sajnos a “mesevilág”, Munty nem sok hátteret kap, inkább csak véletlenszerű információk alapján ismerünk meg róla ezt-azt.

A darab stílusában nekem némiképp a Red Dwarf-ra hajazott, ráadásul abban is megegyezik a két angol komédia, hogy egyik sem lett annyira a kedvencem. Hiába ugyanis az ötletek, ha az azokra alapozott poénok valahogy nem “jönnek át”.

zapped-1x01-01

– Who knows what your future holds.
– Wait, you’re the soothsayer.

Szóval nem nagy eresztés a Zapped, de végülis csak 3 epizód az egész, és van annyira hülye a sorozat, hogy azért epizódonként négy-öt idiótaság megragad az emberben. Kérdés, hogy ez megér-e az életünkből másfél órát? Vagy, esetemben, a pilot után még 60 percet.

3 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 11. 01. 18:39

Nekem bőven megérte a másfél órát, gyakorlatilag végigröhögtem az egészet, nem tehetek róla, vevő vagyok az efféle idiótaságokra. Sokkal jobban tetszett, mint a Yonderland, az túl gyerekes volt. A Zappedben viszont tipikus fantasykarakterek voltak úgy kifigurázva, hogy szakadtam, a pancser varázsló, az elf-fülű őrök, a pufi csajszi meg a vágya tárgya Brian, a nyakkendős idegen a varázsvilágban; összemixelve modern civilizációs szokásokkal. A 3. rész volt a legjobb, a kolbásztöltő gépnél már sírva röhögtem. Kevés volt ebből ennyi, remélem, folytatják. Nem mondom, hogy ez életem komédiája, de nem hiszem, hogy a Galavant óta nevettem volna ennyit :D

energy - 2016. 11. 01. 20:47

Megnéztem a 3 részes első évadot. Az első tetszett, a többi elment. Nagyjából akkora hülyeség volt, mint a Tripped, egy kis Korongvilág beütéssel.

Balumedve - 2016. 11. 02. 16:22

Volt benne pár viccesebb jelenet, de semmi extra. Talán, ha lett volna belőle több epizód is, akkor jobban ráhangolódhattam volna a stílusára. Nem értem ezt az angol fétist a 3-4 részes sorozatok iránt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz