login |

Pilot-mustra: Man with a Plan – 1×01

2016. 11. 03. 19:34 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Matt LeBlanc is megpróbálkozik a nagy visszatéréssel, ha már Matthew Perry-nek sikerült pár elvetélt, de korrekt próbálkozás után egy pocsék sorozattal. LeBlanc okosan kihagyta az elvetélt, korrekt próbálkozásokat és rögtön pocsék projektbe szállt be. Ki tudja, lehet, hogy be is fog jönni neki. Nekem biztos, hogy nem jött be.

MAN WITH A PLAN – 1×01 – 2/10

man-with-a-plan-1x01-02

Elsőre rémisztően tipikus a CBS többkamerás szitkomja. Sima családi komédiáról van szó, amiben a feleség visszamegy dolgozni a gyereknevelés után, cserébe az építkezési vállalkozó apura szakadnak a gyerekek gondjai. Aki persze megdöbben, hogy Anyunak mi mindent kellett megtennie azért, hogy a gyerekek kisangyalnak tűnjenek, akikkel nincs semmi gond.

Eleve az alapszituáció rém elcsépeltnek hat – hát még az erre épített, “Apu hülye”-poénok. A fish out of water-szituációt azzal tetézik, hogy az otthoni szál kap egy iskolai szülői munkaközösségeset is a sok anyukával, hogy újabb fronton látszódjon Joey Adam tapasztalatlansága, és egy másik apukával, akibe legalább lehet kapaszkodni.

man-with-a-plan-1x01-06

Nem jó előjel, amikor egy szitkompilot első “poénja” olyan, ami esetében érthetetlen, hogy a közönség min nevet. Nyilván még a Man with a Plan esetében is tudjuk, hogy mit szánnak poénnak, maximum nem sikerülnek túl jól ezek a próbálkozások, de ez a kezdés rémisztő volt, és sajnos megadta az alaphangot, ami után nehéz volt kimásznia a sorozatnak a gödörből.

– Okay munchkins, family meeting. Daddy and I have some exciting news.
– That’s right. So, Katie, put your phone away. Emme, don’t pick your nose. (nevet) Teddy, buddy, stop touching yourself. (nevet)
– I wasn’t.
– You had both hands in your pants, moving around down there like you’re making origami. (nevet)

Az mondjuk pozitívum, hogy a gyerekeknek van személyisége (ellentétben mondjuk a Kevin Can Wait-tel), LeBlanc olykor Joey-san reagál, ami óhatatlanul is vicces (általában a nonverbális poénok), és a Jenna Fisher helyére újracastingolt Liza Snyder is kellemes meglepetés – az igazgatónő, Diana-Maria Riva pedig eleve mindig nagyon jó szokott lenni. De még ezek mellett is csak kettes volt, amit láttam.

man-with-a-plan-1x01-07

Teljesen egyetértek azzal a kommenttel, amiben arról volt szó, hogy LeBlanc kvázi olyasmibe vágta most a fejszéjét, amit az Episodes-ban kiröhögött. Már csak ezért is fura érzés nézni a Man with a Plan-t. Lehet, hogy az Episodes-beli Matt LeBlanc tényleg a valódira hasonlít?

(Az 1×02-ben érkezett Kevin Nealon az építkezésen dolgozó tesónak – valahol szomorú, hogy a készítők (vagy a csatorna) számára már egy rész után vékonnyá vált az alapfelállás. A rész hasonlóan gyenge volt, egy félreértésre és hazugságra épített helyzetet húztak le a mélybe gyenge és kiszámítható poénokkal. Shame. Shame. Shame. Shame.)

4 hozzászólás Ne habozz!

Pipacs - 2016. 11. 03. 20:42

Sajnos nagyon untam a második részt, alig bírtam végignézni. Joey sose volt a kedvenc karakterem, itt sem jön be, amikor adja a hülyét. Amikor meg macsó, az nem működik, mert én egyrészt nem találom se szimpinek se vonzó nőnek “az asszonyt”, másrészt azt a bizonyos kémiát sem nagyon látom köztük.

Kevés, nagyon kevés. Kasza. :(

majsz - 2016. 11. 04. 07:34

Még mindig erőtlen. A feleség (egyébként nem lenne rossz színésznő) de mellé valahogy nem passzol. A tesó egy percig nem tudott vicces lenni, a felesége meg egyszerűen rém rossz volt még extrának is. A Joeyt idealizáló sulis haver rém tipikus, ahogy a keményen fapofát vágó blekk tanárnő is. E mellé bónusznak a sztori és a “poénok” is elcsépeltek, így ez egy gyors fájdalommentes kasza lesz.

DaMan - 2016. 11. 04. 12:27

Nem tudom, nekem őszintén bejött. Na nem azért, mert világmegváltó, de elég friss ahhoz, hogy a háttérben futva ne idegesítsen. Igaz, az Impastor mellett talán ez az egyetlen élőszereplős komédia(?) ami a listámon van, ez is segítheti, ha még mindig értelmes lenne a TBBT/MF, lehet, hogy nem lennék ennyire pozitív.

Akkor lenne ez igazán érdekes, ha kapna pár szezont és látnánk a gyerekeket felnőni, de nagy pénzt nem tennék a berendelésre ennyiből.

winnie - 2016. 11. 08. 13:30

1×03: ez sokkal jobb rész volt, mint az első kettő, nyilván Diana-Maria Riva, minimum 5/10, de ettől még kasza lesz nálam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz