login |

Pilot-mustra: Dream Corp LLC – 1×01

2016. 11. 07. 17:52 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az Adult Swim az a csatorna, mely legnagyobb eséllyel hozza az olyan komédiákat, amiken egyszerűen képtelen vagyok elmosolyodni. Olykor be-bepróbálom egy eresztésüket és elszörnyedek, majd konstatálom, hogy majd minden sorozatuk hozza az 1 milliós nézettséget, szóval akármennyire is rétegcuccok, mondjuk az FX-es komédiákat lelépik népszerűség tekintetében.

Miközben a nyári premierjeiket (pl. Brad Neely’s Harg Nallin’ Sclopio Peepio vagy Million Dollar Extreme Presents: World Peace – utóbbi viszi nálam a prímet, ha valaki értelmezi nekem, fizetek!) végképp nem tudtam értelmezni, a Dream Corp LLC-nek azért adtam esélyt, mert az élőszereplős, nem-szkeccssorozataik közül akadt olyan, amit el tudtam nézegetni (ld. Childrens Hospital, Eagleheart, NTSF:SD:SUV, vagy Black Jesus), bár a többség azokból is a szurkosbot (Your Pretty Face Is Going To Hell, Decker Unclassified), kategóriába esett.

DREAM CORP LLC – 1×01 – 1/10

 dream-corp-llc-1x01-03

Vannak olyan műfajok, amiket egyszerűen nem tudok osztályozni, mert képtelen vagyok ráhangolódni, ilyen az animációs és a háborús-kosztümös igen kevés kivétellel – csak azért, mert rémisztően unalmasaknak találom, még nem feltétlenül érdemelnek 1/10-et, de a nulla élvezet részemről mégiscsak ennyit érdemelne. És szerintem a többi Adult Swim-sorozattal a Dream Corp LLC is ilyen, de ez annyira random volt, hogy megajánlom a minimális osztályzatot.

A történet egy lepukkant álomterápiás intézetben játszódik, ahol elég kétes alakok próbálnak necces módszerekkel segíteni a páciensek bajain, mint például a cigarettafüggőség vagy a merevedési zavar. A pilot rögtön az utóbbiban szenvedő illetővel nyit és a 10 perces játékidő alatt (mert az Adult Swim a 10 perces műfajban utazik) le is tudjuk a bemutatást, a terápiát és a végeredményt is.

dream-corp-llc-1x01-04

Tényleg látni kell, hogy értékelni tudja az ember, bár az előzetes elég beszédes. És tiszta sor, elhiszem, hogy egyesek szemében zseniális, de a nézése közben végig az járt a fejemben, hogy vajon a készítők hogy hozták létre, mi volt az ötletelés folyamata, mik voltak a kidobott poénok, és mik voltak azok, amiken még forgatás közben is ezerrel röhögtek.

Mondhatjuk, hogy nincs ehhez hasonló sorozat, amiből az következhetne, hogy kreatív a Dream Corp LLC, de én továbbra is a véletlenszerű jelzőt használnám. Totál inkoherens idiotizmus az egész, teljesen random történik minden, random viselkednek a karakterek és random szövődnek a párbeszédek is. Az is teljesen random, hogy kinek fog bejönni. Az ilyen megfelelő körülmények között még akár élvezni is lehet. Elvileg.

dream-corp-llc-1x01-02

Ja, igen, a csavar az, hogy az álomjelenetek animáltak. Ezek nem vesznek el sok időt, de ha a sorozatot randomnak gondoltam, akkor ezek még inkább azok. Mondjuk álmok lévén ezen nem is csodálkozom.

2 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2016. 11. 07. 19:39

Winnie, ebből is letudod a három részt? Az 1/10 tán erős, bár én végig se bírtam nézni, szóval nálam se sokkal jobb. Random, de nem a jó értelemben random, ellenben azt se tudom rá mondani, hogy rossz, mert igazából nem is értettem. Igazság szerint örülnék, ha valaki kommentben leírná, hogy ez tuljdonképpen szuper és kifejtené, hogy mit nem értek.

default - 2016. 12. 02. 02:01

Ez egy k. jó sorozat!!! :D
Tény hogy elszállt, nagyon trip de tuti ;)
Egy próbát mindenképpen megér akinek pl. tetszett “A Scanner Darkly” (film, 2006) mindenképpen tegyen egy próbát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz