login |

Jane The Virgin: kezdett a 3. évad – írta Rileey

2016. 11. 08. 14:50 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt az ígéretet kaptuk az idei évadra, hogy a sorozat címe elveszíti autentikusságát, azaz Jane átesik a tűzkeresztségen. Erre persze a nyitásban még nem került sor, úgyhogy mindennemű túlzott optimizmus felesleges volt. No de meddig kell még várni? – tűnődhettünk.

janekezdes5

Jók ezek a kis múltbeli szösszenetek, amiket a részek elején belengetnek. Tovább árnyalják Jane jellemét, és valamiképpen megágyaznak az éppen aktuális mondanivalónak. Ezúttal kicsi Jane a romantikus regények kötelező hepiendje érdekében fakadt ki, és csak ezután következhetett a cliffhanger utáni következményekkel való találka.

Egész nyáron át őrlődhettünk azon, hogy mi lesz Michael sorsa. Az évadnyitó igyekezett nem elsietni a kérdés megválaszolását, és szándékos bizonytalanságban tartotta a nézőt. Ha engem kérdeztek, nem voltam benne biztos, hogy nem lépik meg a szerelmi háromszög pofonegyszerű feloldását, bár a logika azt diktálta, hogy a felállás nem fog megváltozni.

janekezdes8

Petra továbbra is nehéz helyzetben Anezka ármánykodását követően. A nyitás Petra és Michael állapotát vonta párhuzamba, egyértelmű volt, hogy valamelyikük megmenekül a helyzetéből.

janekezdes4

Hogy melyikük, arról a tovább mögött spoileresen beszámolok az első három rész történéseivel egyetemben.

Általában simán átlátom ezeket a dolgokat, de ezúttal nem voltam benne 100%-ig biztos, hogy Michael megússza a végére. Így utólag már egyértelmű: szándékosan voltak úgy terelgetve a történések, hogy úgy tűnjön, Anezka az első adandó alkalommal felsül ördögi tervével, Michael pedig beadja a kulcsot. A Jane-nel való megismerkedésük utáni első napokat bemutató flashback-ek ezt gyanúsan alátámasztották.

– You’re okay. You’re really okay.
– Wait, who are you?
(Narrator) No, not amnesia!
– I’m just kidding.
– Oh my god! Oh my god! I hate you! I love you! I love you! I love you so much!

Tehát Michael túlélte. Egy pillanatra megijedtem az amnéziás szövegnél, hogy ez komolyan bekövetkezik – lássuk be, itt abszolút nem lenne meglepő –, de szerencsére csak poén volt. Jane egy újabb egzotikus titulust vehetett fel a szűz édesanyaság mellé: szűz feleség lett. De ez az állapot nem tartott sokáig, ugyanis az évad 3. részében megtörtént a nagy esemény.

janekezdes1

Jane elveszítette a szüzességét. Amikor belengették, hogy Michael sérülése miatt hat hétig tartózkodniuk kell minden élvezettől, azt hittem, hogy lesz itt még valami fordulat, és az évad második felére napolják a dolgot.

De nem. Ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy Raffael be fog még kavarni a képbe, hiába állítja, hogy már túl van Jane-en. Vagy csak azért hiszem ezt, mert úgy gondolom, túl egyszerű lenne, ha nem változna meg a status quo? Hiszen mégis csak egy telenovell(aszatír)áról beszélünk.

janekezdes10

Azt jó néven vettem, hogy Xiomara terhességét hamar lerendezték, nem ment részeken át a titkolózás, majd az azt követő felesleges dráma. Sőt, meglepődtem, hogy Rogelio érett, felnőtt ember módjára fogadta a hírt – ki gondolta volna, hogy ilyenre is képes? Azért nem úsztuk meg a kifakadást, Abuela nem vette jó néven a dolgot, de ez a nézeteltérés is hamar kibékülésbe torkollott.

Különös, de egyben pozitívum is, hogy nem nyújtják részeken át a konfliktusokat. Arról is meg voltam győződve, hogy Jane és Michael össze fog veszni azon, hogy a rendőri hivatás veszélyes, és Michael mondjon fel, de nem így lett.

janekezdes9

Bár Raffael és „Petra” összejöttek egy éjszaka erejéig, Raffael közölte vele, hogy ez többet nem fordulhat elő. Anezka már most majdnem lebukott, így jó kérdés, hogy meddig tudja fenntartani ezt a színjátékot, és mikor tűnik fel Raffaelnek, hogy valami nagyon nem stimmel. Addig is szépen adogatja a bénító szérumokat az ikertestvérének, akit elszállásolt otthonra, hogy minél egyszerűbben kivitelezhesse a kezelést. Úgy tűnt, hogy a zsarolási tervével kudarcot vall, de pont jókor szűrte össze a levet Scott-tal, aki régóta gyűjtögeti az információkat a hotelben dolgozókról.

Rose és Luisa egy tengeralattjárón vakációztak, majd Luisa visszament Raffaelhez. Kíváncsi leszek, hogyan görgetik tovább a krimiszálat, és Sin Rostro milyen ördögi tetteket hajt végre a jövőben.

janekezdes2

Az mindenesetre biztos, hogy a heti feelgood adagunk meglesz Jane-nek köszönhetően.

6 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2016. 11. 08. 17:53

Nagyon élvezem még mindig, annyira üdítően kedves sorozat, remek színészekkel.
Plusz, remekül kezelik a feminista/szociális/bevándorló témákat is anélkül, hogy szájbarágós lenne az egész.
Minden héten nagyon várós!

Dalmayr - 2016. 11. 08. 19:42

Ez az egyik olyan sorozatom amitől tényleg tudom, hogy mit várhatok annak ellenére, hogy a történetet mindig csűrik csavarják. Mindig ugyanolyan minőségű, és itt ezt hatalmas dicséretként mondom. Én továbbra is team Rafael maradok, de azért jó látni, hogy milyen jó a kémia a Jane-Michael párosnál is. Gina Rodriguez pedig kiváló színésznő, ahogy a nagymamája testvérét játszotta az nagyon jó volt. Néhány rész viccesebb mint némelyik sitcom. A cw-s insideres rész pedig az egyik legjobb volt az egész sorozatban.

Capri - 2016. 11. 08. 20:38

Feelgood sorozat. Örülök a kibeszélőnek.

Az tetszik nekem a legjobban, h epizodikus szerkezetű soriban van egypár átívelő szálak, ami folytonosságot biztosít, hosszú és kerek sztori lesz belőle.

Szintén tetszik az is, hogy nagyon kreatívan oldották meg minden epizódban 1-1 aktuális témákat. (pl. emojik, listák, mellékszereplők narrátormódjai, nagybetűs kipontozott betűk, flashback-ek stb.)

Jane és Michael az ágyban: nagy pacsi a zenés rajzfilmért! :D :D :D

Még mindig színvonalas sori, és szórakoztató.

Zizi - 2016. 11. 08. 23:51

vannak sorozatok (filmek), ahol a szerelmi szálnak (háromszögnek) köszönhetően megoszlanak a rajongók, hogy a főhősnek ki mellett kellene kikötnie (pl. Team Edward, Logan, Jess, Peeta stb.)

na ez is ilyen, és csak annyit tudok mondani, hogy TEAM Rafael…
szegény Michael-t játszó színésznek még a jelenléte is zavar, annyira irritálónak tartom… :D

Ennek ellenére a sorozatot nagyon csípem, bár egy kicsit a Crazy Ex-Girlfriend kategória: a főszereplő Golden Globe díja ellenére a nézők csak nem jönnek…

Eny - 2016. 11. 09. 21:30

Team Michael forever !
nekem egyedül Rafael nem tetszik (sem a karakter,sem a színész,sem a férfi)..
Rogelio nagyon pofa, de Petra a kedvencem, kár,h újabban inkább csak a tesóját látni (habár őt is bírom, hiányzik Petra )

Zita - 2017. 02. 08. 23:28

Team Michael forever :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz