login |

Pilot: People of Earth

2016. 11. 09. 15:01 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A TBS úgy döntött, hogy nincs elég sci-fi sorozat, ezért forgattak egy komédiát a témában, csak épp humor nem került bele.

poeopleearth1

A People of Earth olyan emberekről szól, akiket már elraboltak az űrlények, és utána azzal a szöveggel, hogy különlegesek, visszatették őket a Földre. Persze senki nem hisz nekik, tipikus módon furcsának tartják őket, és csak egymás között tudják megbeszélni egy olyan támogatói csoportban, mint amilyen az anonim alkoholistáké.

Róluk, illetve szektaszerű viselkedésükről ír cikket a sorozat főszereplője, aki természetesen cinikusan tekint az egészre. A csavar nem meglepő módon az, hogy az elraboltaknak igazuk van, sőt, az újságíró is járt már fenn az űrhajón. Amikor erre rádöbben, akkor az egész életét átértékelni kényszerül.

poeopleearth2

A lényeg mindenképpen: a furcsa karaktereknek igaza van, az űrlények tényleg akarnak valamit itt a Földön. A poénok pedig abból jönnének, hogy a józan ésszel megáldott újságíró és a tipikus szektatag másképp gondolkozik, na meg abból, hogy a földönkívüliek sem túl szervezettek.

A megvalósítás sajnos eléggé amatőr, és ezt nem is a trükkökre vagy épp a díszletekre értem, hanem a rendezés és a vágás tűnik annak, mindenféle kreativitást nélkülözőnek. Viszont tele van a sorozat máshonnan ismert arcokkal. Mondjuk inkább mellékszereplő kaliberekkel, és sajnos a The Daily Show-ból érkező Wyatt Cenac nem tudja a vállára kapni őket az egyetlen arckifejezésével.

poeopleearth3

Ezen kívül még az is probléma volt a People of Earth-ben, hogy hiába látom a poénokat, még csak mosolyogni sem tudtam rajtuk. Na jó, az idióta űrlényes jeleneten talán sikerült, de sehol máshol. Ennek megfelelően a folytatás sem pörgetett fel túlzottan. Legyen 5/10.

10 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2016. 11. 09. 15:50

Engem valamiért megfogott már a pilot is, de az újabb részek főleg… tényleg nem kacarászós vagy hangosan röhögős a sorozat, elmosolyogtat vagy inkább csak simán szórakoztat a furcsasága révén.
Semmiképpen sem írnám le, kísérleteznek, kicsit bénáznak, de legalább próbálkoznak valami újszerűvel.
Drukkolok, hogy ne lendüljön a kasza meg persze, hogy legyen értelme végignézni az a 10 részt, ami végül úgysem lesz folytatva… :P

winnie - 2016. 11. 09. 16:00

a tbs az új hullámos szitkomjait (the detour, angie tribeca, wrecked) eddig nem bántotta, szóval szerintem nem lesz gond.

én bízok abban, hogy összességében, mondjuk a stílus vagy a hangulat alapján akkor is bejön, ha nem röhögős.

mogsta - 2016. 11. 09. 16:28

nekem eddig tetszik, nem az a sírva röhögős, a detectorists-ra emlékeztet a humora. és inkább ez, mint a Man with a plan vagy a Kevin can wait.

human - 2016. 11. 09. 16:57

” inkább ez, mint a Man with a plan vagy a Kevin can wait.”

nade single camet felesleges összevetni aáröhögős multicammal. a kérdés: inkább ez, mint az atlanta, mozart in the jungle vagy akár az angie tribeca?

mogsta - 2016. 11. 09. 17:53

kicsit tájékozódnom kell mielőtt ezt meg tudom válaszolni, de igazad van, almát hasonlítok narancshoz és annyi itt nem elég, hogy mindkettő gyümölcs =)

mogsta - 2016. 11. 12. 04:32

na szal per pillanat a people of earth a nyerő.

atlanta és mozart nem jött be, az angie tribeca most ugyan éppen nem megy de a 2. éved szerintem meg se közelítette az elsőt (ami viszont nagyon tetszett).

winnie - 2016. 11. 12. 05:16

hát, ez tényleg olyan izé. humor ide vagy oda, egyáltalán nem vicces vagy ilyesmi, mármint nem röhögős, de mint a wrecked vagy a the detour, high concept komédiának felfogható, mert sztori tényleg van benne.

de ettől még nem sok pluszt ad a nézéshez.

FrankLuck - 2016. 11. 14. 19:37

Nekem high concepnek jó lesz, nem Detour vagy Wrecked, de mindenképpen kellemes móka (+ kaszáltam az összes új országos szitkomot, így még vagy helyem).

Brynden Rivers - 2016. 12. 14. 15:09

Nekem bejönnek a TBS komédiái (kivéve az Angie Tribeca, az néha túl sok), csak még nem volt időm egyik 1. évadát sem végignézni.

A Mozart in the Jungle meg az Atlanta az én kategorizálásomban inkább light-dramedy-k, mint komédiák,

mivel nem lehet 100%-ban komolytalanul nézi őket. A Transparent meg egy hard-dramedy, mert azt meg nem lehet 100%-ban komolyan nézni.

ar - 2016. 12. 29. 17:31

Velemenyem szerint elkepeszto jo sorozatta notte ki magat, kulonosen az evadzaro 10. resszel. Nem tudom lesz e folytatas, de ha ennyi volt is, csak ajanlani tudom, kulonosen a temara fogekonyaknak :) BUEK

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz