login |

Arrow: az 5. évad eddig

2016. 11. 11. 14:50 - Írta: superpityu

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Az 5. évados kezdésnél már voltak biztató jelek arra, hogy az Arrow esetleg újra rátalál arra az ösvényre, amiről két évaddal ezelőtt letért, és mindenki legnagyobb meglepetésére tényleg sokat javult a sorozat. Bár vannak még gyengébb pillanataik, azért mindenképpen üdítő látni, hogy képes volt hamvaiból feltámadni.

A korábban kaszálók is nyugodtan visszatérhetnek, mert elég reboot jellege van a szezonnak. Új az alapszituáció, a főgonosz, kevés esemény köszön vissza az előző két évadból, így pedig minden érthető.

bscap0410

Mivel majd 50 részen keresztül szappanoperához tudtam volna hasonlítani, így mindenképpen nagy előrelépés, hogy visszatértek a kicsit sötétebb, sokkal kevésbé romantikus megvalósításhoz. Hatalmas meglepetés, hogy az idei 6 rész alatt tíz percet, ha szántak a párkapcsolati szálra. Ez pedig bőven elég.

Ráadásul nincs is sok felesleges drámázás, ami tényleg nagy meglepetés. Amit pedig kapunk, annak van helye a sorozatban, ad pluszt a karakterekhez.

bscap0416

Bár az 5. résszel egy egészen pofás fejezet le is zárult az Arrow-ban, a folytatásban is van még kellő puskapor. Az évad elejét az új csapattagok felvezetésére fordították, miközben a régi arcokról sem feledkeztek el.

Tény, hogy egyik újonc sincs még túlzottan kidolgozva, de mindenkinek adtak némi hátteret, ami kedvelhetővé teszi őket. Wild Dog forrófejűsége teljesen rendben van, érdekes fickó. Ragman képessége, valamint annak eredete kellően izgalmas. Artemis pedig tökéletes utódja a csapat korábbi hölgy tagjainak. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Viszont Curtis nem nagyon passzol a képbe. Teljesen rendben lenne Felicity mellett, de kint a terepen elég furcsán hat. Amellett, hogy csak a létszámot gyarapítja, még igazán értelmes dolgot sem vitt véghez.

bscap0411

Oliver visszatért a régi önmagához. Újra hallottuk a régi “You have failed this city!” szöveget, amire nem is igazán emlékszem mikor volt utoljára példa. Ráadásul nincs kiemelt szerelmi szál vele kapcsolatban. De ettől még építik a karaktert, új problémák elé helyezik, miközben egyre többször köszön vissza a múltja és egykori cselekedetei.

Felicity is majdnem olyan, mint régen. Persze még így is az ő magánéletével foglalkoznak a legtöbbet, de teljesen rendben van az, hogy csak ennyi időt szánnak rá a készítők. A lány kapcsán sem húznak túl semmit a készítők, bár a titkolózások kicsit tovább tartottak, mint kellett volna, de ettől az írószobától nem is számítottam rá, hogy ennyi epizód alatt képesek tiszta vizet önteni a pohárba.

Dig viszont lóg a levegőben. Afféle zen mesternek tűnik éppen, aki próbálja terelgetni az újoncokat a hőssé válás útján. Pedig van neki is saját szála, amelyre biztosan szánnak még időt, de addig is nincs olyan helyzetben, hogy ennél nagyobb teret kapjon a karaktere.

bscap0417

Thea végre normális szerephez jutott, ami kijárt neki ennyi évadnyi unalom után. Persze most sem olyan izgalmas, de azért nem csak súlytalanul lebeg. Lance egyelőre nagy kérdőjel ebben az évadban, bár már jött vele kapcsolatban egy csavar, de ennek ellenére sem hiszem, hogy nélkülözhetetlen lenne ebben a sorozatba.

Az új főellenség Prometheus nagyon bejön eddig. Alig tudni róla valamit, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki is ő. Tippre lesz valami köze az orosz flashback szálhoz, de erre nem mernék mérget venni. Sőt, abban is biztos vagyok, hogy a vele kapcsolatos felfedezés is csak egy red herring.

bscap0415

Összességében egészen jól szórakozom az Arrow idei részein, megvan a korábban hiányolt hangulat, miközben azért a poénok száma sem apadt el. A karakterek rendben, ahogyan az akciókra sem tudok nagyon panaszkodni. Ráadásul most a flashback-szál sem untat halálra, ahogyan a mellékszálakkal (az újságírós) sincs sok gondom.

Ha a továbbiakban sem fog leereszteni a sorozat, akkor több mint elégedett leszek. Azt már látjuk, hogy megérte bizalmat szavazni újra az Arrow-nak. 

16 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2016. 11. 11. 15:12

Szerintem nagyon jó az évad eddig. Curtist én sem értem, illetve talán kicsit sokan lettek hirtelen. Kevesebb tea és overwatch, ez is jó.
Heti részt láttad? Mert abban elvileg megvan, hogy ki a Prometheus… legalább is valamilyen formában. Eléggé WTF volt.

winnie - 2016. 11. 11. 15:13

pocok: írja fönt, hogy szerinte csak félrevezetés a Prometheus-os dolog.

Pocok - 2016. 11. 11. 15:19

Jah, arra értette. Másra gondoltam.

Wall-E - 2016. 11. 11. 15:42

Nagyon jó. Az nekem kicsit furcsa, hogy a Flashpoint miatt ugye John-nak fia és nem lánya van, de ez ugye a korábbi történetszálat is aláássa, ugye nem véletlenül nevezték el Sara-nak a lányukat Digék, és kicsit zavaró, hogy nem nagyon tudom mi változott még meg, mi nem, számomra ez a része nem tett jót a sorozatnak.

A leírtakkal egyetértek, és még hozzátenném, hogy Green Arrow karaktere nagyon jó, nekem mindig bejött, Stephen Amell remek munkát végez a karakterrel, nagyon illik a szerepbe, ezt még mindenképp meg akartam jegyezni. (Mindegy, hogy milyen szintű színész, ugye erről sokmindenkinek sokféle véleménye van, de ezt a karaktert kiválóan alakította ki és formálja meg, és ez a lényeg.) A

milesteg - 2016. 11. 11. 16:32

Mint harcművészetekhez értő és azt filmen igénylő alak nem bírom a gagyi csatajeleneteket. Curtis Braconnier a sorozat fight coordinatora. Majd ha ez változik akkor visszanézek.

Edrick - 2016. 11. 11. 16:39

Tényleg baromi erős a mostani évad, egyetértek a kritikával. Megérte maradnom a korábbi viszontagságos időszak ellenére is.

krisz - 2016. 11. 11. 17:30

Tényleg kimondottan jó eddig az évad. Prometheus kiléte hoz egy kis érdekességet a sorozatba. Talán Dolph Lundgren, talán Felicity csávója, talán a politikus faszi vagy bekavarhat ismét a Flashpoint, és a Lazarus pit újra működik, az aktuális Rasal Ghul (Malcolm Merlyn) pedig félesztette a fiát és kiképezte? Rongyal van az arca eltakarva, úgyhogy nem lenne hülyeség. Én örülnék neki, ha lenne az Arrowban egy Red Hood koppintás karakter. :D

steelwolf - 2016. 11. 11. 18:05

Remélem nem Felicsitá pasija, vagy Lance, akkor inkább legyen KK aka DL, de azt a puskaport már ellőtték Deadshottal!

kpeter - 2016. 11. 11. 20:01

Szerintem ez a rongyember nagyon gagyi és jobb lenne nélküle. Örültem volna, ha ismét kicsit földtől kevésbé elrugaszkodott lenne a sorozat, mint az első két évadban volt.

Zordon - 2016. 11. 11. 20:34

Ugyan elozo evad vegen kaszaltam, a trailer alapjan megis belekezdtem ebbe az evadba. Erdemes volt, tenyleg reboot szaga van, de nekem bejott.

VvD - 2016. 11. 11. 20:37

Hmm. Most néztem meg az uccsó részt, és igen. Ez a sorozat jelenleg a legjobb :) Lance biztos nem lehet amúgy Prometheus, látszik, hogy totál össze van zavarodva amikor nézte a nyilat. Nem lehet, hogy kapott egy jó kis skizót? Vagy mi a fene van?

Chiplecsap - 2016. 11. 11. 21:13

Továbbra is borzalmas, csak fél szemmel figyelem, mert lehet hogy a közös réssz miatt tudni kéne miröl is szol, de már az első részt sem birtam megnézni, az uj szereplök bénák, a harc jelentek szintén, Felicity továbra is idegesítő-en eröltetett, ez már a szinésznő, aki egy jo seggen kivül tényleg semmire nem képes. Thea meg totál hátréve szorult, az uj kis tin icsaj miat, aki aztán marhára meggyőző pff.

KennyVice - 2016. 11. 11. 22:56

Kovarral kapcsolatban azért várok egy Rocky-s poént. :D

Steelwolf - 2016. 11. 12. 00:47

,összefoglak törni’

Isaac - 2016. 11. 12. 14:41

Azért az csak jelent valamit,hogy Lance alkarján pont ott volt vágás ahol a magasvasúton megsebezték Prometheus-t :o

Renikee87 - 2016. 11. 17. 19:40

Sziasztok!
Az 5. évad mikor lesz láható nálunk? Bocsika, ha esetleg szó volt már róla, de most néztük meg a negyedik évad utolsó részét és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor nézhetjük újra?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz