login |

34 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2016. 11. 11. 09:38

Akkor sem érdekel/nézem a SG-t.

Laci - 2016. 11. 11. 10:24

@Pocok: Most biztos jobban érzed magad, hogy ezt leírtad.

Én személy szerint jobban várom azt a hetet, mint a karácsonyt! :D

Silver-sama - 2016. 11. 11. 10:56

A Flash-nek a héten nem volt része. Ez nem fog galibát okozni? Vagy később a másik 3 sorinak is elfog maradni 1 része, hogy egységesek legyenek?

winnie - 2016. 11. 11. 10:58

az arrow és a legends kihagy egy hetet, supergirl lesz jövő héten is, elvileg.

Adamzget2 - 2016. 11. 11. 11:01

Igen elmarad 1 rész a Supergirl kivételével. A Crossover előtti héten kimarad az Arrow és a LoT.

Steelwolf - 2016. 11. 11. 11:04

Flashnek semmi sem gond, majd átalakitja az idővonalat!

horvagab - 2016. 11. 11. 11:06

Supergirl később kezdett egy héttel, mint Arrow és Flash, lehet a LoT is, szóval ki fog jönni szerintem.

Kádi - 2016. 11. 11. 11:08

jóleszez

milesteg - 2016. 11. 11. 11:36

Gondolják, hogy mert nézem a Flash-t egy crossower miatt megnézek 3 olyan sorozatot amit már canceltem?
Azt hiszem inkább fordított árukapcsolás lesz ebből azaz a flash is megy a többi közé. Már úgy sem a ‘régi’.

winnie - 2016. 11. 11. 12:18

Laci: szerintem ő is nagyon várja, csak (érthető módon) nem fog olyan sorozatot nézni, ami nem érdekli.

Stiel - 2016. 11. 11. 12:58

Nekem azért necces, mert csak az Arrow-val vagyok naprakész. Supergirl-t nem nézem, de a felvezetés epizódot lehet, hogy bevállalom, az végülis csak egy epizód. De hogy a Flash-t és LoT-t hogy fogom utolérni, azt nem tudom…

DarkEagle - 2016. 11. 11. 14:24

Azért azok akik pl kihagyják a Supergirlt mert pl utálták a S1-et vagy szimplán csak nem akarták nézni, azok most csúnyán pofára fognak esni mert mondhatja itt mindenki hogy nem 4 részes és a Supiban csak a végén lép be majd Barry és Cisco de IDEGENEK jönnek ergo baromi sok magyarázás lesz majd a részben hogy minél kevesebb CGI legyen. És akik nem nézik a Supit azok majd néznek mint a moziba. Azért ez a crossover nem olyan mint a többi ez egy konkrét film lesz. Bár ha a készítők kedvesek akkor gondolnak azokra akik nem nézik valamelyiket és mindent elmondanak BÁR én kétlem mivel baromi sok plusz időt vesz el hogy 20-30 karakter felvezessenek. Így nyilván nem is fogják megtenni.

Egyébként halkan megjegyzem és ezzel nem csak én vagyok így. IDÉN a Supergirl és az Arrow messze jobb a többinél de még a LOT is veri a Flasht. :D Szóval senki nem fog veszteni semmit ha újra előveszi őket. Nincs lemaradva senki sokkal.

Egyébként én főleg arra leszek kíváncsi mit fognak lépni hiszen a Föld-1-en ugye még csak említve se voltak az idegenek, mármint viccelgetésen kívül, ugye Dig anno az Arrow-ban. A készítők pedig elmondták hogy Kara és Clark is létezik a F1-es univerzumban de még egyik se aktív asszem. Bár most a Flashpoint miatt ki tudja mi van. :D Szóval remélem erre is kitérnek mert máskülönben nem látom értelmét hogy miért támadnak az idegenek egy olyan bolygót amin nem is él idegen. Aki olvasta a képregényt érti mire célzok. Akik jönnek nem aranyat jönnek keresni. :D

winnie - 2016. 11. 11. 15:39

“És akik nem nézik a Supit azok majd néznek mint a moziba. ”

általában ugyanannak a sorozatnak is ki lehet hagyni egy részét és gond nélkül érteni a cselekményt, nem hiszem, hogy bárkinek hiányozna valamelyik rész, ha kihagyja és még előtte jól össze is foglalják a previously-ben. de ettől függetlenül azt is megértem, ha valakinek szükséges megnéznie mindegyik részt, hogy értse, szóval nem a vita kedvéért mondom.

Iceman - 2016. 11. 11. 16:28

Sajnálnám ha csak Supergirl jönne át, igazán elférne egy Superman és egy Marsifejvadász is a crossoverben.

DarkEagle - 2016. 11. 11. 16:35

Ez alapesetben még igaz is lehet, lásd pl a tavalyi Flash-Supi crossovert. Elvégre semmi alapja nem volt, csak volt. Pure fun.

De azért ez komolyabb story, ilyen még soha nem volt sehol. És most nem csak a hosszára értem hanem magára a story-ra is. Egy “Előző részek tartalmából”-al ezt nem lehet elintézni, pláne azoknak akik nem láttak 1 részt se valamelyik soriból. Annyi minden történt az elmúlt években, még a Supergirl-LOT párosban is ha elkezdenek utalgatni senki se fogja érteni mert nem látta. Én inkább erre céloztam. Nyilván azok akik pl nem nézik Supergirlt nem apró dolgokon nem fognak fenn akadni és majd tuti elregéli a népnek hogy felrobbant a bolygója stb de nem mesélhetnek el mindent ami az 1. évadban volt.

Nem tudom nekem ez olyan mintha egy könyvben átlapoznék 2-3 fejezetet vagy akár rögtön a végére ugornék. :D Amúgy Supergirl-re ez nem igaz, mármint hogy ki lehet hagyni akár csak 1 részét is mert érteni fogod. Ez már tavaly sem volt igaz, hiszen egyetlen egy FILLER része se volt pedig 20 részes volt. Supergirl-ben nem igazán volt monster-of-the week felállás és most sincs így, minden egyes résznek fontos szerepe van. Főleg így, hogy 2 részre veszik az évadot mert nem egy gonosza lesz az évadnak hanem kettő, mint ahogy operált anno a OUAT. Ahogy idén az Arrow se túl epizodikus.

Lényeg a lényeg, hogy én pl nem tudnék úgy sorozatot nézni, hogy kihagyok részeket pl vagy ha van egy hasonló crossover akkor ne nézzem a másikat amivel közösködik. Ahhoz, hogy egy ilyen produkció tényleg jól működjön az embernek ismernie kell minden szereplőt rendesen különben csak egy szimpla Pilot epizód lesz felvezetés nélkül.

DarkEagle - 2016. 11. 11. 16:36

Iceman: Supermannek a saját városát kell védenie, J’onn meg védi National City-t. Addigra szerintem Mon-El is becsatlakozik majd hősnek így Kara nyugodtan leléphet egy időre. Ha mindenki lelépne a Cadmus lerombolna mindent. :D

Silver-sama - 2016. 11. 11. 17:05

Szerintem meg a sorik alaposabb ismerete nélkül is teljesen élvezhető lesz a crossover. Biztos nem fogják ez alatt a főszálat előrébb vinni egyiknél sem.

“Supergirl-re ez nem igaz, mármint hogy ki lehet hagyni akár csak 1 részét is mert érteni fogod”
Én össze-vissza néztem a részeit, és így is teljes értékű “élvezetet” nyújtott :D. Ezeket a sorikat nem kell túlbonyolítani, mert nem bonyolultak :D. Funok és pont annyira egyszerűek, hogy megnézel egy részt “kívülállóként” vagy fanként, és ugyanúgy tudsz szórakozni rajta.

DarkEagle - 2016. 11. 11. 17:13

Ez megint csak nem igaz. Igen fun cuccok általában de nem csak ennyi a lényeg. Nem szeretem mikor az emberek azzal jönnek, hogy nem kell agyalni valamin mert csak agykikapcsolós cucc az egész. Közben meg komoly mondanivaló van csak nem veszik észre. Most nem azt mondom hogy pl a Supergirl felér egy Westworld-höz pl és lehet hogy pl te simán kihagytál pár részt és élvezted, ezt nem is kétlem de azért megnézém ha pl kihagynál egy olyan részt amiben komolyabb, fontos infó van mit csinálnál. Pl Hank kilétéről szóló részt, ami egyébként az S1 legjobb része mai napig, kihagynád aztán hirtelen ott áll előtted a zöld csávó te meg csak néznél hogy ez mi a fa*? Ilyenkor szoktak olyan kommentek jönni, hogy “totál random, bullshit”. :D

Ráadásul ez a crossover ahogy már írtam nem egyszer crossover, ez nem csak 4 rész nehogy itt valaki azt higgye. Konkrétan MIND A 4 SOROZAT ezt építi fel már az idei évad 1. része óta. :D Még a Supergirl is. Nem kevés jelzés volt már eddig is a crossoverben történő dolgokra. És 100%, hogy ha vége lesz utána is megmarad a hatása és nem az lesz hogy mindenki megy a dolgára, mint pl múltkor a Flash-Supi crossovernél hogy Barry még azt sem jelentette be hogy másik univerzumban volt nem hogy egy idegen csajjal pajtizott. :D

Itt konkrétan jön egy raklapnyi idegen lény akik el akarják foglalni a Földet. És aki szerint ehhez elég csak a crossovert megnézni az hatalmasat téved.

Silver-sama - 2016. 11. 11. 19:08

Igazából úgy volt, ahogy mondtad, később láttam azt a részt, hogy Hank leleplezi magát, minthogy már tudják, hogy ki ő :D.
Nem értem, miért mondaná rá bárki is azt, hogy “totál random, bullshit”. Ha nem látta valaki a korábbi történéseket, akkor nincs joga ilyet mondani. Mintha valaki belenézne egy random TWD részbe, és azt mondaná az élőhalottakra, “mi a f*sz ez, kamu” vagy nem is tudom mit. Na szóval a lényeg, hogy azért vannak, mert kitört a zombiapokalipszis. Ezt nem tudhatja az illető, mivel nem ismeri a sorozatot, így nincs joga ilyen következtetéseket levonni. Visszakanyarodva, egy szuperhősös, szuperképességekkel rendelkező lényekről szóló soriban szerintem Alapból ne lepődjön meg senki, ha valakit alakot lát váltani.

Egyébként, mi az a “komoly mondanivaló”, amit mondtál? Most nagyon kíváncsivá tettél. Tény, hogy mindig vannak problémák, dilemmák, amikkel a karakterek szembenéznek és megtalálják (megmutatják) rá a megoldást, de én mégis nagyon túlzásnak tartanám a “komoly mondanivaló” kifejezést. Végülis egyszerű dolgokról van szó, nem létfilozófiai kérdésekről :D.

A másik, hogy abban én is biztos vagyok, hogy a crossover hagy valamilyen utóhatást. A kérdés már csak az, hogy mekkorát és melyik soriban. Mert csak egy helyszínen játszódhat, egy Földön. Tippre Supergirl univerzumában. Flashéknél túl nagy kavarodást keltene a 3 soriban (bár lehet a LoT-ban nem éppen). Supgirlben pedig eleve adott és elismert az idegenek jelenléte, így egy idegen invázió nem lenne akkora “nagy ügy”.

DarkEagle - 2016. 11. 11. 19:40

Hát az hogy van-e joga ilyen mondani teljesen mindegy mert így is úgyis mondják, ráadásul legtöbbször úgy hogy nézik végig a sorozatot, kiszúrja a szemüket a lényeg de mégis azt mondják hogy random. Vegyük példának az Arrow-ból Laurel harci képzését. :D

Mindenki vagyis sokan azt mondták random mert túl gyorsan tanult, de mindenki elfelejtette, hogy már az 1. évadban is tanult harcművészetet évek óta. :D

Ami a “komoly mondanivalót” illeti. Ahogy írtam nem Westworld féle komolyra kell gondolni de pl a Supergirl a kapcsolati témákban nagyon erős volt már tavaly is. És itt nem a szerelmi szálakra célzok hanem család, barátok stb. Na meg ugye az egész Super család erre épült mindig is, remény, akaraterő meg miegymás, ez megvan máshol is de ezt annak idején Superman tetté igazán fontossá! Mármint a képregény verziója.

Na meg ugye az idei évad is elég komoly témát feszeget ugye. Idegenek vs Emberek. Mit szabad és mit nem, hogyan kell megoldani, ezek mind mind a VALÓ ÉLET-re vetülnek ki egyébként. Bevándorló téma pl. Szóval ja eléggé tanulságos ha leszedjük a maszlagot róla.

Végére pedig akkor egy infó mert ha jól látom elsiklottál az infó felett.

A crossover a Föld1-en fog játszódni nem Kara univerzumában, EZÉRT mondtam pont hogy nem elég egy “Előzőleg történt” monológ a részek elejére. Pláne, hogy nem egy nap lesznek leadva hanem egymás után. :D
Úgy hogy örülök hogy felhoztad a témát mert pont emiatt írtam fentebb amit.

heidfeld - 2016. 11. 11. 19:41

Nagyon jó a Supergirl második évada, LoT szintén. Flash olyan-amilyen. Arrow-t nem nézek.
Crossover lényege, hogy nézd az összes sorozatukat. Felőlem Pepsi Max-á változtathatnák a Balatont, de akkor is csak azt nézem, amit akarok.

geg - 2016. 11. 11. 20:02

A Supergirl fiillermentességével kapcsolatban szeretnék szólni. Lényegében a nyolcvan százaléka filler, s a részek nagy részét ki lehet hagyni. Főképp csak az utolsó perceket kell megnézni, amikor előre viszik a főszálat. Ott is volt egy rakat olyan rész, ami teljesen kihagyható. Pl: Red Tornado,stb.
Persze ezek inkább monster of wwek részek, mintsem filler, de bárhogy felfoghatóak.

DarkEagle - 2016. 11. 11. 20:07

Ezen lehetne vitázni most de a Red Tornado-s rész pont nem filler, ráadásul az egyik legjobb rész. Ahogy már írtam a Supergirl nem monster of the week sorozat csak több szálon fut a történet. Van Kara része meg az idegenek, van J’onn szála, van Alex és van a melóban töltött idő. Egyik sem filler. De ezen most ne ragadjunk le és amúgy sem ide tartozik.

DarkEagle - 2016. 11. 11. 20:08

Mondjuk az hogy pont a RT-s részt említed megint engem igazol miszerint az emberek nem mindig látják meg a mondanivalót még ha az arcukba is van tolva. :D

Fragohol1C - 2016. 11. 12. 08:16

Hát én már egyiket sem nézem, bár az SG-t sosem néztem, de erre az egy részre visszatérek. Az Arrow/Flash crossoverek jók szoktak lenni, remélem, ez is király lesz.

Aszusz - 2016. 11. 12. 08:19

Én ezek közül jelenleg csak az Arrow-t nézem, a többit kaszáltam, a Supergirlt eleve nem is néztem, csak a Flash-crossovert, és a 2. évad első részét.
Ennek ellenére ezt a giga-crossovert biztos megnézem majd, hátha meghozza a kedvem valamelyikhez (leginkább a Supergirl), csak nem tudom, hogy az időmbe hogy fér bele. Valószínűleg inkább a daralistát fogja gyarapítani.

Silver-sama - 2016. 11. 12. 11:08

Eagle, jó, rendben, elfogadom “komoly mondanivaló”-nak, amit mondtál.

Ha a Föld1-en fog játszódni, akkor pacsi a készítőknek. De még mindig nem vagyok azon a véleményen, hogy tüzetesen ismerni kéne az összes sorozatot :S. 1-2 mondatban elmondják, ki kicsoda, és kész. Az idegeninvázió meg mindenkinek új dolog lesz. Azért a Supgirl-ben is hiába vannak bevezetve az idegenek, ilyen szinten még nem voltak.

Geg-gel én is egyetértek. A supergirl (és a többi is) monster of the week-sorozat, és a 80% filler, kvázi random enemy-kkel, hogy kitöltsék azt a 20 akárhány részes évadot.

shed - 2016. 11. 12. 12:53

én nézem a lot-on kivül mindet. azt nekem ne mond hogy a supergirl tele van fillerrel. minden rész elöre viszi a kapcsolatokat, minden résznek van értelme a történet kibontásában. a red tornados rész volt kb. a legkomolyabb és legepikusabb(érzem én is, ez nagy szó ide) idáig. a flash, na az tele van filler részekkel. a lot az egyedüli amit nem nézek, mert ott minden szuperhöst utálok vagy érdektelenek számomra.

winnie - 2016. 11. 12. 13:13

szerintem egyszerűbb, ha magyarul beszélünk, mert így, hogy senki nem tudja, hogy mi a filler és mindenki azt mondja, hogy szerinte mi a filler, így persze, hogy folyton ellentmondás lesz.

DarkEagle - 2016. 11. 12. 15:58

“Azért a Supgirl-ben is hiába vannak bevezetve az idegenek, ilyen szinten még nem voltak.”

Ami azt illeti pont erről szólt az 1. évad, idegenek megszállják a Földet és irányítják az embereket. Ez lesz a crossover lényege is csak SOKKAL NAGYOBB kivitelben. :D

@Winnie: Számomra a filler az amit jelent. Ergo nem viszi előre a főszálat és tényleg az van hogy ha kihagyod nem vesztesz semmit, mint pl az animéknél főleg Naruto, Bleach stb, ezeknél nem szoktam fillert nézni mert egyáltalán nem kapcsolódik az eredeti történethez mivel saját különálló története van.

Ilyen a Flash is pl. Igazából a CW-s képregények közül csak a Flash ilyen mert az Arrow pl sose volt filleres az is mindig előrevitte a főszálat, a LOT szerintem mindenkinek egyértelmű. A Supergirl pedig ahogy fentebb írták minden egyes része előreviszi a történetet mert rá lehet mondani hogy minden héten új ellenség csak azt az ellenséget az aktuális főellenség küldi, ráadásul vannak benne mellék történetek is amik a fő történethez kapcsolódnak mint pl Alex apjának megtalálása pl.

Manapság az emberek nagyon gyorsan ráfogják egy sorozat részre hogy FILLER mert pl unalmasabb, nem 100-al pörög és úgy látják, hogy csak egy random ellenség van benne pedig ez nem igaz.

A filler szó szerint azt jelenti amit fentebb is írtam, nem viszi előre a főszálat, saját története van.

DarkEagle - 2016. 11. 12. 16:00

Mondjuk az animés példán elég rossz volt mert ott az esetek 99%-ban egy kész dolgot adaptálnak, pl manga, regény vagy akár játék. És tartják is magukat ahhoz és néha fillereznek. Viszont a sorozatoknál nem így van mert egyáltalán nem követik a képregényeket csak nagyon minimális szinten. Így lényegében az egész sorozat egy nagy filler ha szigorúan vesszük. :D

hokuszpk - 2016. 11. 12. 17:50

“megszállják a Földet és irányítják az embereket. Ez lesz a crossover lényege is csak SOKKAL NAGYOBB kivitelben. :D”

ne csigazz, az egesz naprendszert megmiriádozzák ?

Silver-sama - 2016. 11. 12. 18:10

:D. Fűzzük ezt még tovább? :D
Csak annyival egészíteném ki a mondandómat, hogy én nem arra gondoltam, hogy konkrét fillerrészek vannak Supergirl-ben (és társaiban), hanem, hogy a részek vannak tele fillerekkel, töltelékjelenetekkel.
Konkrétan minden rész arra a sémára épül, hogy van egy ellenség (monster of the week), amibe jobb esetben belemagyarázzák, hogy az adott főellenség küldte (de különben csak filler, ne a főgonosszal kelljen megküzdeni, tovább húzhassák az évadot), azzal megküzd a főhős, (bénán) elbukik, majd aztán másodszor is megjelenik az ellenség, és akkor már le tudja győzni. Közben meg fut lassan a főszál (leginkább csak az utolsó percekben mozdul előre), 1-1 mellékszál (sok esetben ezek is csak filler jelleggel vannak bent), plusz “kötelező dráma” (ami megint csak töltelék jellegű).

ericghar - 2016. 11. 13. 11:31

Silver-sama:

Igen a filler-dramaturgia. Amikor a Flash első évadában ÖT metahumánt vadásztak le (akik aztán meg is szöktek), a többi meg a gyakorikerdesek.hu “romantika kamaszkorban” topikjaiból való random válogatás volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz