login |

Aranyélet – 2×02: Lejtőn

2016. 11. 15. 17:36 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Az évadnyitóról itt írtunk, ez a fő kibeszélőnk, míg a tévében vasárnap bemutatásra kerülő, de az HBO GO-n már elérhető 2×03-ról itt a rövid véleményünk.)

Egyszer fent, egyszer lent – vagy egyszer lefele, másszor pedig felfele. Eléggé komoly hullámvasutazás folyt, már ami a Miklósi család tagjait illeti, de megint csak azt éreztem, hogy eléggé tötymörgött a rész eleje, hogy a második fele sokkal érdekesebbé váljon. Még szerencse, hogy hangulatilag a kezdést nagyon feldobta a koncertes jelenet (nemcsak a zene), bár ez lehet, hogy ilyen 30-on túli dolog.

aranyelet-2x02-01

Az Aranyéletnek nem volt célja, hogy afféle magyar Orange Is The New Black legyen – a testvéri kapocs (és Endre bá) minden akadályt legyőz, még akkor is, ha ehhez a HÖK meg némi kapcsolati tőke kell. A Hallgatói Önkormányzatos vonal hoz annyira hazai ízeket, hogy elnézze az ember neki a sutaságokat, Márk szála pedig annak ellenére, hogy nem feltétlenül működött ebben a titkolózós, végén nagyot durranós megvalósításban, rendben volt – igazából nem tudom, hogy neki szurkoljak, vagy annak, hogy istenesen pofára essen.

Miráéval nem sokat lehetett kezdeni (szokás szerint?), maximum bólogatni, hogy na igen, és azt dünnyögni, hogy szarügy (és elgondolkodni a neki tett ajánlaton, amire esélytelen lesz nem bólintani). Ellenben Attila, mint tragikus hős továbbra is remek, igazából nem is nagyon értem, hogy miért pont rá szállnak. Mindenesetre nagyon úgy fest, hogy hiába tesz meg mindent, hogy “jó” maradjon, ilyen környezet mellett egyszerűen lehetetlen a hullámok fölött maradnia, szipp.

aranyelet-2x02-04

Nem biztos, hogy a felesége döntése fogja végleg betenni az ajtót, ráadásul kicsit hirtelennek éreztem Janka pálfordulását – ennek kapcsán nem is nagyon tudtam, hogy mit kéne éreznem. Ha már flashback-ek vannak, jobban örültem volna annak, ha több közös jelenetet látok tőle Attilával, akkor talán nagyobb hatása lett volna a döntésének. Így max annyit tudtam mondani, hogy megérdemli, erre lehetett számítani tőle. (Szerintem a készítők azért nem ilyen egyszerűnek gondolják a karakterét.)

A legnagyobb negatívum mindenképp az volt, hogy a gálferis történet, amiben talán a legtöbb potenciál van, szinte semmi nem mozdult előre. Remélem, hogy nem csak valami vékony szál lesz elhúzva 6-7 részre a feloldásig, hanem bőven akad majd benne anyag. Remélhetőleg a folytatás tartalmasabb lesz.

14 hozzászólás Ne habozz!

nfsu17 - 2016. 11. 15. 18:51

Én minden rész után úgy állok fel (a székből), hogy AZT A Q..va életbe!! Ez mekkora. Meg hasonlók.

R-go, “Júlia nem akar a” …..lúdbőr.

Márk “tette” picit fura volt, de hatalmas.

Anyuka pálfordulása nekem is fura, de ennyire nem mélyedek bele minden mozdulatba, csak élvezem.
Komolyan nekem top5 all the time sorozatok közt van, és nem csak magyarokat listázva, hanem mindent…Lost, PB, stb..

A HÖK-ös részt megmondom őszintén én nem vágom, hogy mit is csinálnak ott, én ebből kimaradtam és a mutyizáshoz is elég hülye vagyok, szóval pár mondatban elfogadnám, hogy mi is megy ott.

LaCRossE - 2016. 11. 15. 19:05

Ez is hatalmas rész volt, imádtam az egészet. :)

Silver-sama - 2016. 11. 15. 19:09

Mindig úgy állok egy rész elé, hogy semmi kedvem hozzá, nem érdekel, aztán a végére meg Hol a következő???? xD

Hát Márknak az a húzása hatalmas volt… :’D Jaj, remélem kivágja valaki azt a videót és felteszi yt-ra :D

vbalazs91 - 2016. 11. 15. 20:04

Nekem az volt fura, hogy Mira mit keresett fegyházban? Hát az a legszigorúbb formája a büntetésnek, ilyen bűncselekménnyel mit keresne ott? Meg amúgy sem vagyok benne biztos, hogy előzetesbe kerülsz, akkor ilyen gyorsan bedobnak egy ilyen helyre.

Pibanto - 2016. 11. 15. 20:52

Jó volt látni a koncertes jelenetnél Salgótarjánt, mint retro várost :)

Dawnie - 2016. 11. 16. 07:35

vbalazs91 ezen én is gondolkodtam, főleg kiskorúként a felnőttek közt…

kisanna - 2016. 11. 16. 08:17

ez volt az egyik legunalmasabb rész, amit valaha láttam:)

Bazsi - 2016. 11. 16. 21:06

“lejtő?”
Winnie bocs de, wtf??
Az egyik legjobb rész volt! pont a Mirás szál volt a legjobb.

winnie - 2016. 11. 17. 06:03

Bazsi: az egyik legjobb rész volt a 2. évadban, ezzel nem szállok vitában, sőt, szerintem a legjobb volt. a poszt címe pedig arra vonatkozik, hogy a karakterek megindultak a lejtőn.

viszont a mirás szálban a világon semmi jó nem volt. nem azért, mert mit keres egy kiskorú a legkeményebb arcok között egy fegyházban (de én elhiszem, hogy a vizsgálati fogság ilyen, gőzöm nincs róla), hanem mert egyetlen részben (mert rögtön kihozzák) a legtipikusabb dolgok történtek a börtönben. a tanulság: a börtön rossz. ennél azért több kellene, hogy minimális szinten is érdekes legyen.

annaaa - 2016. 11. 17. 12:59

A fegyház tényleg ilyen? Vagy csak ennyire túloztak a készítők? Rémisztő! Alig hiszem el. Az első évados detoxot elhittem, ezt még nem. Igen durva.

Enzo - 2016. 11. 20. 02:22

2×02
Mira szál:
-Fú, a börtön marha nyomasztó, valóban (no shit, Sherlock), de így utólag belegondolva tényleg baromság, hogy fegyházba, gyilkosok közé rakják a csajt előzetesbe.
-A vécében érvágós csaj meg látszik, hogy nem gondolta komolyan, hogy is van a mondás a Family Guyból? “Sideways for attention, long way for result”
-Jó volt Jankát végre anyaként látni, amikor beszélőre mentek.
-Apropó Janka, a csodaarckrém-árulósdi annyira kínos, hogy hihetetlen, de ez nem kritika, ilyennek kell lennie.
-A rész közben kitaláltam az “Orange is the new Arany” szófordulatot, erre a posztban is el van sütve, ne már.

HÖK-ös szál:
Hát ez nem tudom mennyire volt életszerű, először a fémdobozból kápében fizetés a hallgatóknak (WTF), aztán meg a sima lebukás (miből gondolták, hogy nem buknak le?), de nem hittem volna, hogy ennél is furább lesz. Először simán azt hittem, hogy Márk a gyerekről készített fényképekkel akarja valahogy zsarolni a rektort, de ez, amit csinált, hát csak fogtam a fejem, hogy mi az isten történik :DDD A végkimenetel vicces, és marha szürreális, az biztos :D (Mindenesetre meglepett, hogy nem csak magát mentette.)

A flashback ügyes volt, a végefelé felmerült bennem, hogy Janka egyébként tud a gyilkosságról (mmint hogy tényleg Attila ölte meg Komáromit)? Ja és milyen lazán bevallotta, hogy megcsalja, én vártam, hogy 1-2 részen keresztül még titkolják.

Marla - 2016. 11. 21. 16:44

A 17 éves Mirát két helyre vihették volna a mai jogállás szerint: a rákospalotai vagy az esztergomi előzetesbe, ahol a fiatalkorú lányokat tartják fogva. A fegyház ábrázolása egyszerűen nevetséges volt, MINDEN tekintetben. Számomra itt hasalt el másodjára a sorozat valami ordenáré módon (az első is ehhez kötődik – a komplett éttermet megmérgezzük jelenet).

Ano - 2016. 11. 28. 18:07

Sajnos el kell, hogy mondjam az előzetes valóban ilyen. “baromság, hogy gyilkosok közé rakják a csajt előzetesbe” Az első fokú tárgyalásig ez csak vád, így tulajdonképpen nem egyértelműen kijelenthető, hogy ő gyilkos-e vagy sem, az előzetes olyan, mint egy gyűjtő. Ott pedig hidd el nem érdekli őket, hogy valaki “csak” bolti lopásért van bent vagy azért, mert nyakon szúrt 2 embert. Telítettek a börtönök (140%!!!), nem tudnak szelektálni,csoportosítani… Ahova befér oda rakják. Az ágyipoloska, csótányok, függönnyel leválasztott mellékhelység, pedig szintén színtiszta valóság, még a napi 1 óra séta is így történik. Aztán lehet fordulni az Emberi Jogok Európai Bíróságához Strasbourgba, az állam meg fizetheti a milliós kártérítéseket…

Halkan jegyezném meg engem a detox döbbentett le.

nade - 2016. 12. 19. 01:16

Csak elkezdtem én is ezt a sorit. Az első évad eddig összeszedettebbnek tűnik, de várjuk ki a végét.
Mirácskát míg az első évad elején vigasztalgattam volna, az évad végére igen kegyetlen és meggondolatlan döggé vált az idióta, aránytalan bosszúival. Aztán a második évadban még leszbi is lett… Csalódás.
A Márk meg kis idő alatt ekkora spíler lett? Fura, mert a faterja az előző évadban 20 év alatt nem lett ennyire dörzsölt…
De a HÖKös témát jól eltalálták, vajon gólyatábor is lesz?

Amúgy van ennek angol verziója is (akár felirattal)? Külföldieknek tetszik-e “A magyar Sopranos”?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz