login |

Pilot: Shooter

2016. 11. 16. 21:21 - Írta: human

29 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Láttad a Mark Wahlberggel készült Shooter című filmet? Igen? Akkor sajnos nem sok minden fog meglepni ebben a USA-re készült pilotban – talán majd a folytatásban. Ha viszont nem láttad és oda vagy az összeesküvéses sorozatokért, akkor nézz bele.

shooter1

A történet egy mesterlövész körül bonyolódik, aki egy bevetése után visszavonult, de a régi főnöke felkeresi, hogy segítsen elkapni azt a gyilkost, aki közrejátszott a korai nyugdíjában. Nem kisebb esemény ad erre lehetőséget, mint az elnök látogatása, mivel kiderül, hogy pont az a csávó akar merényletet elkövetni Amerika vezetője ellen is.

Szerintem még ha ki is maradt a fent említett címadó film, vagy az a Stephen Hunter-könyv, amin az és ez a sorozat is alapszik, akkor is nyilvánvaló, hogy nem lesz egy sima embervadászat teszi majd ki az évadot, erre főhősünk is gyorsan rádöbben. A gond csak az, hogy semmi újat nem adott a pilot.

Őszintén szólva 2007-ben láttam a filmet, szóval a pontos részletekre nem emlékszem, de az unatkozást úgy is értem, hogy zsánersorozatként sem volt erős. Nyilván egy bevezetés a pilot, de inkább csak egy túlhúzott 20 percnek tűnik.

shooter2

Egyértelműen az új nézőkre kéne építeniük, de még így is jobban kellett volna felvezetni, hogy mi várható a folytatásban. Több sumákolós jelenet kellett volna, utalgatás, mivel a csavar túl nyilvánvaló, így arra felhúzni felesleges volt a dolgokat.

Arról már ne is beszéljünk, hogy mennyire valószínűtlen az egész sorozat. Mondjuk ezt nem is igazán ellene hozom fel, hiszen nem is erőltették a realizmust, de az elnököt nagyon sok mindennel vissza lehetett volna ijeszteni a kocsiba, amik legrosszabb esetben is csak pár évet érhetnek. Persze ezt alapozták azzal, hogy hősünknek személyesen is baja van az ellenséges orvlövésszel, de valahogy hiányzott az érzelmi töltet mögüle, valami még kellett volna A Futás elé.

shooter3

Nem sokat kellett törnöm a pontszámon a fejem, hiszen ez sima közepes, csak az akciók és összeesküvések rajongóinak ajánlott valamennyire a belenézés. 6/10. Ráadásul a való életbeli események miatt többször is elhalasztott premier alapján arra tippelek, hogy csak hatalmas siker esetén fog 2. évadot kapni a sorozat. Bár, ahogy látom, minden héten felkerül az új epizód a Netflix-re, szóval bármi lehet.

29 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 11. 16. 22:09

Én akcióra számítottam. Láttam a filmet, már nem sokra emlékszem. Untam. Nem érdekelt a családi élete, a sok fegyverrel rendesen elijesztettek, a farkasos jelenet nagyon átlátszó volt.
Jobban megfogtak volna, ha egyből a merénylettel kezdenek, és visszaemlékezésekből derülnek ki a dolgok.

Lemoni - 2016. 11. 16. 22:34

A filmet nem láttam, nem is ismerem. Ebben a pilotban minden annyira tipikus volt, hogy semmi nem lepett meg. Így meg nem annyira érdekes, hogy a történet kiszámítható, a karakterek felszínesek, az akciók meg a kötelező, de semmi extra kategória. Csak azért kap még egy rész esélyt, hogy esetleg bebizonyítsa, mégsem az a szokásos nemezis sztori, de nem látok sok esélyt az eredetiségre.

Kissur - 2016. 11. 16. 22:55

Én nagyon szeretem a filmet, de az előzetes alapján teljesen lekopírozták a filmet. Éppen ezért nem értem mi szükség erre a sorozatra. Ha lesz változás a történetben, akkor elkezdem. Addig biztos, hogy nem.

hala - 2016. 11. 16. 23:07

Nekem egynek bejött. Tényleg nem egy nagy durranás, de a fényképezés kifejezetten jó és a színészek is tűrhetők. Phillippe konkrétan szerethetőbb, mint Wahlberg volt. Amúgy szerintem jó ötlet volt, hogy elhalasztották, a választások előtti légkörben ez nagyon provokatív lett volna.

winnie - 2016. 11. 16. 23:22

Kissur: előzetes alapján max azt tudod, hogy valameddig a film sztoriját fogod látni (hogy változtatásokkal vagy anélkül, nem tudni). de ez a feldolgozás lényege. ha nem így lenne, akkor nem shooter lenne.

azon túllépve, hogy egy könyv az alap, hogy lehet 600 percben lekopizni egy 100 perces filmet? (kerekítettem.) de ha ugyanaz is a sztori az első évadban (csak ugye bővebb, érdekesebb, komplexebb és sokkal mélyebb karakterekkel van elmesélve), akkor még mindig ott a folytatás. szóval nyilván lesz változás. valamikor.

“nem értem mi szükség erre a sorozatra.”

fogadni mernék, hogy nem mindenki látta a filmet:)

_Peter - 2016. 11. 17. 01:09

Hasonlóan vagyok vele. A sok halasztás miatt rögtön megnéztem ma, de csalódás. Ahogy a Frequency-nél itt is alig emlékszem már a filmre, de az alaphelyzetet nem így kellett volna megteremteni. Az első 20 percben le kellett volna zavarni a bemutatást és merényletet, a filmet nem ismerőknek is érthető lett volna. Így igazán a 2. résszel fog kezdődni.

Shantelnek örültem. :)

majsz - 2016. 11. 17. 09:43

Én láttam többször is a filmet, a Wahlberg nagyon természetesen tudta hozni a karaktert, Pena meg nagyon betalált mellette.
Itt kicsit más az alapfelállás, van család, Shantelnek én is külön örülök, de már megszoktam, hogy ami sorozatokat nézek és ő benne van onnan lelécel.
Összességében kicsit gyengére sikeredett, hiányzik az érzelmi töltet sok helyről. Ahogy a társa meghal, ahogy a felesége buzdítja, hogy vállalja el a dolgot meg Bobby és Omar Epps karaktere között is túl sima a játék. A filmben külön tetszett, hogy Pena karaktere olyan méla feelingre volt véve, de mintha mégis jobban megállta volna a helyét mintha egy vérprofi lett volna helyette. Sajnos a csaj aki most játssza Memphist a Spartacus óta nem csípem, túl artikulál túl játszik még sem ad át semmi jellegzetességet. Nem mintha Ryan Phillippe tehetségesebb lenne, de legalább kevéssé irritáló.
A film nyitójelenete nagyon tetszett anno, itt ez elég összecsapottan van megoldva, oké hogy meg kellett toldani egy nemezissel, de valami normális jelenetet írhattak volna.
A telefon szakadozik recseg dolog meg elég klisés, itt is kitalálhattak volna valami jobbat. A futástól viszont váltott egy ütemet a dolog, felpörgött az egész egy kicsit, nem tudom meddig tart ki de részemről még folytatós a sorozat, csak mert kíváncsi vagyok miben térnek el és milyen irányt/tempót vesznek fel.

bvr - 2016. 11. 18. 00:38

Hát ez nem volt jó.

A filmet én nagyon szeretem (illetve csak a vége felé a letartóztatásig, onnantól aztán egy gyors szakadással elég bénácska)

Szerintem a sztori is bénábban alakul de a legnagyobb baj hogy ami annak a filmnek két legnagyobb erőssége volt, egyrészt a Hangulat (na ebből kb semmit sem sikerült áthozni…) meg a karakterek é saz őket játszó színészek (főleg Wahlberg, Glover és Pena, de egy csomó mellékszereplő is – hát ebben sem sikerült felnőni)

Ott a nyitójelenet szuper, itt amit helyette középre tettek (meg ahogy meséli) az siralmas. “Cserébe” legalább a sorozat nyitójelenete is egy rettenet…

Hát azért a következő részbe még belenézek de sok reményt nem fűzök hozzá.

bvr - 2016. 11. 18. 00:43

(azt mondjuk nem is merném remélni hogy a film csúcsjelentéhez, a mesterlövész-párbajhoz (most tökmindegy mennyire irreális, de az valami iszonyat cool volt) fel tudnának érni, de ezek után perverz kíváncsiság hajt hogy abból itt vajon mi lesz :)))

Flanker - 2016. 11. 18. 00:57

Lenyűgözve én se voltam, de felvezetésnek elment. A második rész eldönti a sorsát nálam

bobi64 - 2016. 11. 25. 22:34

A film jó volt…

zolkien76 - 2016. 11. 27. 16:53

Nekem továbbra is tetszik. Vagyis az első kettő rész után még élvezhető.

_Peter - 2016. 11. 30. 20:37

El kell tekinteni szemtanúk, híradósok kamerái látták a tömegben Bob Lee-t, tehát onnan nem tehette. A pilot nem tetszett, hiszen úgy csinálták valójában a 2. résztől kezdődik. Jelentem aki így volt vele, maradjon még: A 2. és 3. rész már egészen jó! Tetszik a fogócska ahogy vadásznak egymásra. Akció és meggájverkedés nem rossz. Philippe és Shantel alakítása jó, a gonoszoké annyira nem, az FBI ügynök elmegy.

qula_ - 2016. 12. 07. 21:05

Nekem 4 rész után is bejön. Eleinte kicsit szkeptikus voltam, de az már a múlt. Eddig konkrétan jobban tetszik, mint anno a film.

Flanker - 2016. 12. 08. 23:11

Valóban, javuló tendenciát mutat. Nem hibátlan, de teljesen élvezhető annak aki ezt a témát szereti

eBazsa - 2016. 12. 16. 00:05

Az első részt alig tudtam végigszenvedni, de a másodikat és a harmadikat élveztem.
Viszont a negyedik elindítását követően máris elszakadt a cérna. Én értem, hogy ez nem “dokumentumfilm” akar lenni, de ha már egy mesterlövész a főszereplő, akkor legalább a mesterlövészes jelenetekre figyeljenek már oda. Az első részben a puskának semmi visszarúgása, torkolattűz gyanánt egy kis füstöcske száll csak fel a csőből, aztán a negyedik részben a városka kellős közepén csücsülnek kettesben egy emeleti szobában, ahonnan az utca túloldalát (?) figyelik meg. A főszereplő villáskulcsos szerencsétlenkedését már hadd ne is említsem…

Tudom, hogy ez egyeseknek csak szőrszálhasogatásnak tűnhet, de rengeteget vesz el a sorozat élvezhetőségéből. A Strike Backben az volt az egyik legjobb, hogy a fegyverek tényleg azoknak tűntek.

ui.: A verekedős jelenetek viszont eddig nagyon jól konfiguráltak.

Snoopyzit30 - 2016. 12. 22. 17:46

Nekem a pilot jobban tetszett, mint anno a film, bár azt mondjuk jó régen láttam már. A vizuális megoldások főleg tetszettek, amikor az ő szemével látjuk ahogy ‘gondolkodik’, ahogy felméri a terepet. 1 percig nem unatkoztam rajta. Örülök, hogy nem néztem meg a filmet előtte, mert így biztos jobb volt az élmény. Nálam nézős lesz szerintem. Ryan Phillippe még mindig jól néz ki, de azért az évek már picit rajta is látszanak.

junkieka - 2016. 12. 28. 14:42

A kezdeti döcögés ellenére egész tűrhető kis sorozat lett ebből. Azt viszont remélem, hogy az összeesküvéselmélet végén nem valami oroszellenes üzenet lesz, mert eddig nagyon vékony jégen táncolnak. Ebben a politikai légkörben ez nem biztos, hogy jó húzás lenne. Amúgy eddig nekem is sokkal jobban tetszik, mint régen a film, itt valahogy érdekesebb a sztori és jobbak a színészek.

szpojleres mókus - 2016. 12. 29. 16:50

Megnéztem a legelső részt sok kiváló vélemény alapján mindent vártam csak nem egy ilyen ócska, hézagos amerikai propagandát. Nem akartam elhinni hogy ez jön be nektek annyira.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 02. 19:55

A 2. rész is bejött, engem remekül elszórakoztat. Nézős marad. :)

Flanker - 2017. 01. 07. 23:08

szpojleres mókus: el vagy tévedve, semmi propaganda sincs benne.
Nem mondom hogy hibátlan mert nem az, de egy akció popcorn sorozatnak tökéletes eddig, kellemes csalódás a pilot után :)

winnie - 2017. 01. 07. 23:18

szpojleres mókus: “sok kiváló vélemény alapján”

ööö…, de most…, izé…, mi van?:) nem viccelek, direkt megnéztem, egyetlen egy pozitív vélemény nincs a pilotról. vagyis “kiváló”. itt van az összes komment és human kritikájából is egy sommázás.

“semmi újat nem adott ”
” Untam. ”
“minden annyira tipikus volt, hogy semmi nem lepett meg”
“nem egy nagy durranás,”
“csalódás”
“kicsit gyengére sikeredett,”
“elment”
“Hát ez nem volt jó.”

ennyi. nem volt oda senki a kezdésért, te is megnézted, és te sem voltál oda. nem mondom, hogy a folytatás tetszenek neked, de a kiváló vélemények, ha vannak, nem a pilotra sorjázódtak,

de… ezt a sorozatot amerikai propagandának látni?:)

Snoopyzit30 - 2017. 01. 08. 15:52

Én azt írtam a pilotról, hogy 1 percig sem unatkoztam rajta, nálam ez azt jelenti, hogy tetszett, de ezt körül is írtam a kommentemben.
Most lepörgettem a 8. részig és továbbra is teljesen szórakoztató sorozatnak tartom. Mondjuk nekem lehet hogy nincsenek olyan óriási elvárásaim vele kapcsolatban, de ahogy írták fent is “egy akció popcorn sorozatnak tökéletes”.

Bituz - 2017. 01. 09. 20:01

Két rész után, teljesen jó, lapozok tovább…Blindspot-nál két fokkal jobb, mert fordulatosabb, ott csak egy tengely körül pörögnek kb. Filmet nem láttam, majd azt utána, úgy is jó lesz. Berendelték a 2. évadot is?

winnie - 2017. 01. 12. 15:11

bituz: igen, ilyenkor érdemes a címkére klikkelni, ott van minden hír a sorozatról: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/shooter/

Snoopyzit30: jogos, csak az elsőhetes kommenteket néztem.

kurona - 2017. 01. 13. 01:31

Szerintem eddig kifejezetten hullámzott a színvonal. A vérszegény kezdést remek folytatás követte, de az elmúlt 2 részben megint visszaesett a középszerbe. Sikerült feleslegesen túlbonyolítaniuk a dolgokat, a rosszfiúk csoportos hátbaszúrósdija számomra kifejezetten követhetetlen és érdektelen lett. Az sem segített, hogy a CIA-s pasast offscreen kiírták a sorozatból (az mi volt már?), a valódi bérgyilkosról pedig még az sem derült ki, hogy miért hiányzik a lába. Valahogy engem nem izgat már a finálé. Viszont, hogy valami szépet is mondjak: az akciók nagyon feszültek, a színészi játék pedig összehasonlíthatatlanul jobb, mint a filmben volt. Összességében olyan vállalható középszer, de semmi több.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 19. 16:00

Nagyon súlytalan volt ez az évadzáró. Tényleg vesztett a lendületből a sorozat az utolsó részeire. Kb. nulla izgalom volt az egészben, csak lejátszották azt amit tudni lehetett már a 8. és 9. részben. Ha a végén lévő beszélgetést pedig cliff-nek szánták, akkor az szintén nagyon gyenge lett. Nálam most leng a kasza rendesen. Nem hiszem, hogy odaülök már a 2.évad elé.

_Peter - 2017. 01. 19. 17:37

A pilot elég gyenge volt, a 2. résztől beindult, aztán a végére megint leült. Túl sok volt a “megölhetnélek most, de tartogassuk inkább a végső játszmára” dolog. Egyre bénábbra csavarták az összeesküvés szálat. Az akció sokszor jó volt, sokszor meg nagy véletlenekre, bizonytalan tényezőkre játszották ki.
5-6 pont az évad szerintem. Finálé elején a tervezőasztalnál Shantel feneke a szűk farmerben, na az viszont 10 pontos! :)

bobi64 - 2017. 01. 22. 15:05

Nekem ez a fickó mindig a Demolition Ranch kiváló állatorvosát juttatja eszembe. (A Demolition Ranch egy youtube csatorna címe, a fegyverekkel való idétlenkedés a témája, egy állatorvos srác a gazdája. Néha egészen vicces. Mit ne mondjak, texasi illetőségű egyén…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz