login |

Pilot: StartUp

2016. 11. 17. 21:38 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(A sorozat már jó pár hete elstartolt, rögtön az összes rész elérhetővé vált, szóval a teljes szezon darálható.)

A Crackle tovább próbálkozik a streaming piacon való térnyeréssel. A probléma, hogy mintha kicsit cél nélkül lézengenének ott, ami a sorozataikra, a The Art of More-ra és a StartUpra is rányomja a bélyegét.

startup1

Pedig mindig jól kezdik, már az Art castingja is elég jó volt, de ezé a sorozaté meg főleg telitalálat. Adam Brody kicsit naiv befektetőként, Martin Freeman korrupt, halk szavú durva FBI-ügynökként, és Edi Gathegi fekete bandatagként egyszerűen remekel.

A sorozat amúgy egy cryptocurrency-ről szól. Elsőre azt hittem, hogy úgy tesznek, mintha ez lenne az első, de szerencsére nem, úgy kezelik, hogy a Bitcoin mellett fog ez a kitalált létezni. Az eltérését egy némi technikai szöveggel alapozzák, de szerencsére ez csak kis része a történéseknek.

Sokkal inkább a “pénz”-t létrehozó emberek furcsa összességéről szól a StartUp. Brody alakítja a srácot, aki az apja kétes ügyleteiből érkező pénzből leteszi a vállalkozás 2 milliós kezdőtőkéjét. A bonyodalom első lépése pedig nyilván az, hogy rossz embereknek elkezd hiányozni az összeg. Így kerül a képbe a korrupt FBI-ügynök, és a Miami alvilágából érkező valamennyi erkölcsi tartással, becsületkódexszel rendelkező bandatag.

startup2

Akkor most kanyarodnék vissza a bevezetőmhöz, miszerint a megvalósítás olyan, mintha a Cinemaxra szánt szexszel fűtött dráma lenne. Konkrétan 4 aktus is van az 50 perces pilotban, amit két oldalról lehetett volna megközelíteni: vagy full ponyvába kellett volna menni meztelenséggel, Banshee-módra, vagy pedig nem kellett volna erővel ennyit beletenni. Ha azt nézzük, kettő fontos a plothoz, ami rögtön egy felezés.

Viszont, ha azt vesszük, hogy a rész még milyen helyzetekkel operált, akkor bizony a ponyvát kellett volna választaniuk. Egyszerűen mindenből süt, hogy nem igazi drámát akartak csinálni, csak valamit, ami a fiatal nézőket elkapja. Amivel nincs baj, csak akkor be kell vállalni. Mivel erre meg is van a lehetőség a sorozatban.

startup3

Miami remek helyszín egy piszkos pénzből születő vállalkozás történetének. Beugranak az ott játszódó klasszikusok, van pár jelenet, ami teljesen elkapja az embert, de sajnos mégsem stimmel a ritmusa az egésznek. Olyan 6/10-et tudok adni végül, talán később javult a helyzet.

4 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2016. 11. 18. 00:24

amúgy pár hete ledaráltam, nem azt mondom hogy rossz volt de nem is kiemelkedő. A trailer alapján többet és kicsit mást vártam.

LasDen - 2016. 11. 17. 23:33

A Bitcoin óta amúgy is van már egy rakás másik cryptopénz, legutóbbi az idén jött Zcash. Úgyhogy annyira nem hihetetlen, hogy valakik újjal próbálkoznak…

Eny - 2016. 11. 18. 12:35

2 részt láttam belőle,de nem mondanám,h nagy durranás, ugyanakkor tetszik és látszik a képi világon,meg a színészeken,h nem egy gyenge soriról van szó. viszont, nagyon sok a sori amit nézek ,az időm meg kevés,úgyhogy a többi részek még váratnak egy kicsit magukra.

emese - 2016. 11. 18. 21:53

5 rész után várakozásira tettem,mert sok a heti nézősöm. De be fogom fejezni.
Nem rossz, de nem,is kiemelkedő, aki a legnagyobb telitalálat benne nekem, az Freeman.

Bakker Watson! Szeretném még sok ilyen szerepben látni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz