login |

Teen Wolf: kezdett a 6. évad

2016. 11. 18. 21:06 - Írta: superpityu

59 hozzászólás | kategória: kritika,

– It’s been, like, three months since anything’s happened.
– Yeah, and once a week you drag me out of bed like I’m some sort of supernatural metal detector.
– Okay, it is way more often than that.

Utolsó évadjába kezdett a Teen Wolf, ami elég nagy utat járt be az elmúlt 5 szezonban. Voltak hullámhegyek és -völgyek, néhol meglepően bátran szabadultak meg karakterektől, sokszor viszont újra és újra beleszaladtak a saját hibáikba, s eközben mégis képes volt szórakoztató maradni a gyengébb időszakokban is. Arról nem is beszélve, hogy az alapvető vérfarakasos sztori mellett milyen meglepő mitológiákat sikerült képernyőre vinniük.

bscap0440

Mivel közeleg a befejezés, így nem volt meglepő, hogy a régi karakterekkel foglalkoztak a szezonnyitóban (egyelőre egy új arc érkezett), miközben felvezették az új részek témáját. Igaz, érezhető a szereplőkön, hogy megpróbálják elszeparálni egymástól őket, hiszen erősen két szálon futott a cselekmény. Mintha megkísérelnék a fiatalabb falkatagokat felkészíteni Scotték távozására. 

A készítők pedig nagyot akarnak húzni, hiszen komolyabban ráfeküdtek Stiles és Lydia kapcsolatára, ami remekül működik még mindig, hiszen kábé minden kritikába leírtam, hogy a sorozat két legjobb karakteréről van szó. Még nincsenek köztük romantikus elemek, de gondolom a későbbiekben erre futnak ki a szálak, viszont ennyire jól még sosem tolták a fan service-t velük kapcsolatban, mint abban az utolsó kocsis jelenetben.

Remember how you were the first girl I ever danced with? Or how I had a crush on you fresman year. Sophomore year? Junior year?

bscap0439

Az évad főszála úgy tűnik a szellem lovasokhoz fog kapcsolódni, akik képesek eltüntetni az embereket a valóságból minden nyom nélkül. Nem meglepetés, hogy pár random emberke felszívódása után az egyik ismerős arc is az útjukba kerül. De kérdéses, hogy a többiek, miként lesznek képesek megtalálni, ha közben elveszítik az ezzel kapcsolatos emlékeiket? Lehet ennek akár nagy koppanás is a vége, de a készítők korábban már bizonyítottak .

Emellett pedig indult egy másik, el nem hanyagolható szál is, amiben a fiatalabbak kaptak nagyobb hangsúlyt. Valószínűleg ők kapják meg az előző évad végén elszabadult náci alfa farkast, egy hullába már bele is botlottak.

bscap0437

Erős kezdés volt, tele van remek lehetőségekkel a szezon. És nagyon furcsa belegondolni, hogy tényleg vége, de egyelőre nem nosztalgiáznék, hiszen még van jó pár rész addig, hogy méltó lezárást kapjon a Teen Wolf. Reménykedjünk ebben.

59 hozzászólás Ne habozz!

Hádész - 2016. 11. 18. 22:44

Szerintem kellően érdekes és szórakoztató volt a rész, remélem marad a színvonal az évadra.

steelwolf - 2016. 11. 18. 23:46

Nagyon jó kezdés, a vége meg Epic!

Volt egy kis AHS ,utalás is’, mikor Stiles és Lydia beszélgetnek h mi lehet ez és közben a könyvet lapozgatja, ott van egy sztori ,The lost colony of Roanoke’-ról!

Silver-sama - 2016. 11. 19. 09:56

Érdekesnek tűnik a poszt alapján. Elkezdhetem ezt az évadot úgy, hogy az előzőeket nem láttam? :D

winnie - 2016. 11. 19. 10:20

Silver-sama: el, de nincs sok értelme, egy hetet várni az új részre, ha elkezdheted a negyediket (vagy az elsőt) is, és rögtön látod a folytatást.

krigin - 2016. 11. 19. 10:52

Silver-sama: sztem az elsővel kezd, mármint most így belekezdesz akkor sok jó karaktert nem ismersz meg (Derek, Jackson, Kira, Allison(!?) stb.) Az első évadot ha tudod végigtekerheted, az még eléggé szenvedett a YA-tól :D de a végefelé lerázta magáról, a 2. és a 3.évad pedig maga a tömör gyönyör, a 4-5 meg szódával elmegy kategória, főleg az 5…..

mSO - 2016. 11. 19. 11:15

steelwolf : a The lost colony of Roanoke nem csak az AHS-ben van… elég híres sztori, valós háttérrel.

zolkó - 2016. 11. 19. 12:06

steelwolf : A Supernaturalben is volt szó a Roanoke-i kolóniáról már.
http://www.supernaturalwiki.com/index.php?title=Roanoke_Colony

Hádész - 2016. 11. 19. 17:13

steelwolf: a Havenben és a Sleepy Hollowban is volt már a sztori. Na meg sok helyen még ;)

bankrobberwithoutconsequences - 2016. 11. 19. 18:39

No, belecsaptunk a lecsóba!
A rész első felét simán végigröhögtem. Aztán jött a gyomros, ami még úgy is hatásos volt, hogy láttam a promókat. Némely fordulat után csak kerestem az állam, jó volt. The Doors utalással kilóra megvettek. Mondjuk sajnálom, hogy kevesebbet fogjuk látni Stilest.

-Do not kiss me.
-Not gonna, not… Did it anyway! :D

Cardas - 2016. 11. 22. 21:21

sajnos tíz percig bírtam, utána ki kellett nyomjam. a slow mo már gusztustalanul túl van használva, és az egész annyira over the top feelingű, hogy max guilty pleasure-ként gondolok az egész sorozatra. kár érte, az első két-három évadot még komolyan tudtam venni, de utána feleslegesen túl akarták “epizálni” vagy epikussá tenni ha nem létezik az előbbi szó. ha ezt nem tették volna, talán élvezném.

adamlyon - 2016. 11. 23. 23:19

“what the hell is a stiles?” :D
ha jól emlékszem, első évadban mondta lydia, most meg megint. jó lesz ez :)

Lia - 2016. 12. 02. 20:27

Mekkora volt már ez a rész is! Para volt, undorító volt, és még a seriff keresztnevét is megtudtuk! :DDD

Luci - 2016. 12. 03. 17:59

Nagyon tetszik eddig, de Stilest már nagyon hiányolom (tudom, tudom ekkor lábadozott, de akkor is. De végre tudjuk a sheriff keresztnevét is, Stiles-ét pedig még húzzák egy kicsit, amiért még jobban várom a következő részeket.

Ayrons - 2016. 12. 12. 10:01

Nekem nagyon nem jön be az új generáció valahogy nem nőttek hozzám nem elég jó karakterek ahhoz ,hogy szeressem vagy izguljak értük.
Maga mitológia az érdekes de am mehh kategória lett nálam.

Crystal - 2016. 12. 12. 17:06

Én csak Dylan O’Brien (illetve Stiles és Lydia kapcsolata), meg a rendmániám (:D) miatt nézem most már végig ezt a sorozatot. De már három rész alatt nagyon megsínylette Dylan O’Brien hiányát… Egyébként ez az utolsó történetszál tényleg érdekesnek tűnik, csak a megvalósítás annyira ZS-kategóriás, de lassan már teljesen immunis leszek a tőmondatos párbeszédekre, a drámai arcra közelítésekre, a gyakorlatilag 40 percnyi slow motionre meg a random, dupla hangerővel az arcunkba csapott popslágerekre :D Szóval röviden ez a legguiltybb guilty pleasure, amit az utóbbi években néztem.

maryanne0629 - 2016. 12. 13. 10:16

Nekem nagyon nem jön be az új generáció valahogy nem nőttek hozzám nem elég jó karakterek ahhoz ,hogy szeressem vagy izguljak értük.
Maga mitológia az érdekes de am mehh kategória lett nálam.

Hála az égnek! Már azt hittem, én vagyok az egyetlen, akinek keserű a szájíze miatta…

Én csak Dylan O’Brien (illetve Stiles és Lydia kapcsolata), meg a rendmániám (:D) miatt nézem most már végig ezt a sorozatot. De már három rész alatt nagyon megsínylette Dylan O’Brien hiányát…

Pontosan így érzek én is. Elhiszem, hogy Dylan egy kicsit túlvállalta magát(a TW-vel párhuzamosan forgatja az American Assassin-t, meg a balesete miatt az Útvesztő 3. részét), ezért (is) lett kevesebb a jelenete, de a karakter nélkül valahogy ellaposodott számomra az egész, és bár próbáltak egy kis humort vinni bele Mason által, így nem az igazi. Nagyon remélem, nem az évad utolsó részeiben sikerül kiszabadítaniuk…

Ayrons - 2016. 12. 14. 08:11

Milyen meglepő nem ? Ha a régi banda szerepel csak és visszahozzák az egyik legjobb felnőtt Stilest akkor egyből egy fasza kis részt kapunk.
Nagyon remélem ,hogy Peter nem halt meg és felgyógyul és Maliaval kialakítanak egy apa-fia kapcsolatot. Lydia nagyon jó és hát Stiles az Stiles :3
Scott az csak így van holott ő lenne az alpha :D nem azért de Peternek igaza volt , nagyon szar Alpha Scott.

Luci - 2016. 12. 14. 11:14

Hű ez nagyszerű rész volt! Egy pillanatig nem hiányzott Liam meg a bandája, engedem eléggé idegesítenek. De ez a rész! Oh Stiles…

Claire8310 - 2016. 12. 14. 19:48

De jó rész volt! Húh. Na így kell ezt Peterestől, mindenestől. És bár Posey nem szokott a helyzet magaslatán lenni színészileg, azért az kocsis jelenetben a végén nagyon rendben volt ő is. Dylan O’Brian teljesítményét már nem is méltatom az a bizonyos tavalyi néma 10 perc után. Mindig jó nézni. Peternek meg mielőbbi gyógyulást, mert kell ő ide.
Én is kevésbé szimpatizálok az új bandával, bár Liamot bírom de a másik 3 gyerkőc azért kanyarban sincs a régi szereplőkhöz képest.

Crystal - 2016. 12. 15. 17:24

Na, csak mondani kellett :D Ez tényleg jó rész lett, Peter&Stiles páros remek volt. Bár enyhe plot hole egyelőre, hogy ha Petert is eltörölték a valóságból a lovasok, Malia hogy létezhetett utána is? Scott hogy lehetett vérfarkas, Lydia banshee stb. :D
De tény, hogy erre eddig egyedül Stiles esetében fordítottak figyelmet (akinek az anyja kicsit furán gyanús).

Wyrr - 2016. 12. 16. 00:28

Csak az emlékét törlik el az illetőnek, nem törlik ki teljesen a létezését a valóságból. Így nem törlik ki azokat az eseményeket, helyzeteket sem, amik miatta létrejöttek. (A visszamaradt tárgyak is mutatják, hogy nem tökéletes és mindenre kiterjedő a dolog. Vagy ott van Gwen, aki végig emlékezett a testvérére.)

Ezért figyelhetnek fel mások az elragadott mögött maradt hiányra, a logikátlanságokra, már ha észreveszik a dolgot és elgondolkodnak rajta. De úgy tűnik, van egy olyan hatása is a lovasok tevékenységének, hogy az emberek egyszerűen nem tesznek fel maguknak bizonyos kérdéséket.
Malia azt, honnan a Hale név, pedig nyilván tudta, hogy egy szülőtől jön. Scott azt, ki változtatta át, pedig magára a harapásra emlékezett. Stb.

Hogy Scott hogy lehet vérfarkas, az Stiles eltüntetése kapcsán is felmerülhetne. Mert ha Stiles nincs, Scott nem megy ki aznap éjjel az erdőbe (fenn is akadtak rajta, mit keresett ott, főleg egymaga) és nem találkozik Peterrel. (Egyébként érdekes így visszanézve, hogy amikor az erdőben bóklásznak, nem említi Petert, csak azt mondja, megharapták.)

Ha a lovasok teljesen eltörölnék egy ember létezését, az túlságosan felforgatna mindent, túl nagy változásokat hozna; amit tesznek az ennél azért enyhébb, inkább a felszínt érintő dolog.

Stiles anyja kilóg a képből, tényleg elég gyanús, mert neki Stilestól függetlenül halottnak kellene lennie a betegsége miatt.

Crystal - 2016. 12. 16. 10:16

Igazad van, akkor csak Stiles anyja zavart meg :) Mindenesetre kíváncsi leszek, neki milyen szerepe lesz még.

Ayrons - 2016. 12. 17. 10:07

Elméletileg a mama Stiles miatt halt meg. Erre voltak utalások 2. és a 3. évadban.

Wyrr - 2016. 12. 17. 13:59

Melissa azt mondta, mikor belenéztek az orvosi kartonokba, hogy a nő nem volt terhes és gyereket sem szült soha, a betegség azonban a feljegyzések szerint is kialakult nála, és már nem lehetne életben (vagy legfeljebb már csak éppen hogy a betegsége végső stádiumában), mert az az állapot visszafordíthatatlan és halálos.

Stiles létének-nem létének nem lehetett köze egy olyan típusú betegség kialakulásához, ami Claudiával végzett.

Ayrons - 2016. 12. 17. 15:54

De a második évadban mikor hallucinálnak akkor az apja azt ordítja neki ,hogy miatta halt meg. Meg a 3.évadba a Róka szellem is mond erre utaló dolgokat.

Ayrons - 2016. 12. 17. 15:55

Meg mikor öngyilkos akart lenni ,akkor az apja lebeszéli és ott is mondja ,hogy nem miattad halt meg Stiles ne vádold magad ezzel. Szóval valami csak volt.

Wyrr - 2016. 12. 17. 16:24

Az anyja elvileg paranoiássá vált a betegsége miatt, Stilesszal szemben is. Erről is akadt valami hallucináció az egyik évadban, nem?

Akkoriban nyilván rengeteg feszültség volt a családjukban. Az anya betegsége és halála, hogy ott volt egy gyerek, akiről közben gondoskodni kellett, aki maga is átélte ezt az egészet, és elvesztett egy szülőt…
Közben elhangzott vagy elhangozhatott olyasmi, amit a seriff nem gondolt komolyan, és más körülmények közt nem mondta volna; és amit Claudia se mondott volna egészségesen. Vagy el se hangzott ebben a formában, csak a gyerek-Stilesban csapódott le az, amit maga körül tapasztalt úgy, hogy valami módon az ő hibája a helyzet.

Ez olyasmi, amiről tudatosan később tudja az ember, hogy nem igaz, de zavart tudatállapotban, az elfojtott érzelmek vagy emlékek, az időközben tisztázott, de fájdalmas konfliktusok kiváló táptalaját adják egy hallucinációnak, vagy egy rókaszellem kísérletének arra, hogy kibillentse a célpontját a nyugalmából.

Ennél többet szerintem kár keresni mögötte. Főleg, hogy most a hatodik évadban is elmondták: Claudia betegsége – amit a Stiles nélküli világban is diagnosztizáltak nála, és aminek a kiváltó oka nem lehetett Stiles, mert nem olyan típusú kór – halálos.

Luci - 2016. 12. 17. 22:03

Mikor akart Stiles öngyilkos lenni? – mert most ez nem jut eszembe

LaCRossE - 2016. 12. 24. 01:13

“Nagyon remélem ,hogy Peter nem halt meg és felgyógyul és Maliaval kialakítanak egy apa-fia kapcsolatot.”

Rég volt a komment, de ööööhhh… oké :D

dani - 2016. 12. 25. 15:59

Stiles és Lydia miért kell öket összehozni ? borzalom esküszöm :S Nem kivansagmüsor persze ,de malliával jobban osszeillettek sztem….

Ayrons - 2016. 12. 25. 17:58

Mert az utolsó évad :D
Am szépen elírtam :DDD

n5wrr7 - 2017. 01. 01. 17:12

Stiles és Lydia között inkább egy nagyon erős, baráti/testvéri kapcsolatot építettek föl, ami érzelmileg erősebb kötelék tud lenni 2 ember között, mint egy szimpla romantikus szikra. Értem én, hogy utolsó évad, meg ki kell szolgálni a hormonfűtött rajongói igényeket, de nagyon logikátlanul csinálják.
Nagyon zavar Parrish indokolatlan háttérbe szorulása. Már a 4. évadtól kezdve lassan építgették a Lydiával való kapcsolatát, erre most az utolsó-évad-mindent-szabad elv miatt gyakorlatilag kikukázták az egészet, magyarázat nélkül. Hát legalább egy fél megjegyzés lett volna, hogy miért nincs semmi kontakt közöttük! Az előző évadban folyton együtt lógtak…
És nem mellesleg ezzel Lydiából is kb hülyét csinálnak, hiszen ő jött rá anno, hogy Parrish hellhound. Amikor Scottékkal rájöttek, hogy ez a wildhunt, nem egyből a hellhoundot kellett volna megkérdezni, hogy mi a dörgés?! Ehelyett, valami marhaság miatt végül Mason, meg a többi fiatal veszi fel vele a kapcsolatot.

Lia - 2017. 01. 03. 14:50

Nem, tényleg nem fér a fejembe miért hívná bárki “testvérinek” a Stiles és Lydia közötti kapcsolatot. Lydia mindig tartózkodóbb maradt, Stiles pedig látványosan csodálta őt a nap minden percében, max ez nem volt annyira feltűnő amióta rendesen beszélnek egymással. Nem tudom, de nekem teljesen hiteles, hogy Lydia a srác kapaszkodója, és amit elmondott neki az évadnyitóban a kocsiban az az igazság volt, nekem nem tűnt egyáltalán erőltetettnek. A hűsége Lydiához az egész sorozaton át megkérdőjelezhetetlen maradt.
Én inkább Parrish-sel nem láttam köztük semmi különöset. Malia meg, hát, no comment (sztem inkább ők voltak összeerőltetve, de erre inkább nem térnék ki).
Mondjuk én a “talán kitolhatjuk a Lydia megszerzésére vonatkozó ötéves tervet tizenöt évre” kezdetű régi Stiles-féle nyilatkozat óta sejtem, hogy a Stydia endgame lesz. Mivel folyamatosan (minden évadban!) építgették, nem nevezhetem ezt az egészet megalapozatlannak vagy hirtelennek. Inkább az lenne furcsa, ha egyáltalán nem kerülne elő a téma.

Ui.: Stiles anyja nagggyon gyanús. :D

Mártika - 2017. 01. 10. 21:16

Tök jó kis sorozat lenne és sokkal többet is ki lehetne hozni belőle,de ááááá…Nem is értem,néha úgy elvágnak szálakat,hogy nézek,másokat ki sem fejtenek,pedig bőven lehetne.
Én azt sem értettem anno,Scott,miért nem tanult pl.Derektől ? vagy tanult csak nem mutatták,pedig engem ez is érdekelt volna és akkor nem lenne ilyen béna!
Semmilyen képességét nem használja,de ezek szerint nincs is neki:-) csak azt amikor az emlékekben kutat,de mást nem is csinál!
Azt sem értem pl.miért kell ezeknek külön utakon járni?
Már az előző évadban is ott volt a baj,hogy mindenki maga akarta megoldani a dolgokat és nem közösen,pedig ők egy “falka”vagy mi…
Parrish-t majdnem összehozták Lydiával,most meg nem is beszélnek…furcsa ez a pálfordulás!
Pedig ennek örültem volna,attól függetlenül,hogy Stiles bele volt zúgva anno Lydiába,de mivel Maliával összehozták,egész jól kezdett alakulni a dolog,addig amíg abba is bele nem rondítottak :-(
A fiatalok sem nagy eresztés,meg egyből a bizalmukba fogadják a tanárt és már tud mindent…áhh
Szóval lehetne itt sorolni a dolgokat…
Remélem,azért jó lesz a befejezése?!

Ayrons - 2017. 01. 16. 19:21

Na jóóóóóó most kiakadtam. Itt minden egyes újszereplő pont véletlen akkor kerül bele a dolgokba mikor az a dolog zajlik amit ő szeretne már rég. Náci barátunk mindig a Wild Huntokat akarta és mikor kiszabadul Scottéknak hála a doktorok kezéből akkor megjelennek.
Vicc. Régen nem írtak ilyen blődségeket és kliséket.

Stiles nagyon hiányzik. Új csapat nagyon idióta és semmilyen de Scott is… Peter-Malia-Argent-Melinda-Lydia viszik a hátukon a sorozatot. Az állatdoki is hova tűnt ???
Theo helyett egy rókát is keríthettek volna…..
No mind1 megvárom a végét de nem így kellene búcsúzni ennek a sorozatnak jobb napokat is megélt már.

andus - 2017. 01. 18. 08:44

“Az állatdoki is hova tűnt ???”

Papnak állt a zombiapokalipszisben.

Bocsi :)

Ayrons - 2017. 01. 18. 11:30

Magas volt belátom semmi baj :)
Ezután a rész után kaszálnám az egészet de mivel utolsó évad végig megyek.
Peter feláldozása jó volt de remélem még látjuk. Sheriff is jó volt nagyon jó drámát kerítettek neki.
DE a többi…..siralom. Náci barátunk pont ezeket a lényeket kereste és pont mikor kiszabadul beléjük botlik ez igen….Vagy lehet félreértettem valamit és vonzza őket valahogy ??? Ha igen srry.

Fiatalok nagyon semmik. Liam frizurája vicc. Theo felesleges. Csaj szintúgy. Néger meg azért van hogy legyen meleg, néger a sorozatba mást indokot nem tudok találni. Na de Scott !!!! Badass Alphanák kellene lenni erre erre mintha ember lenne…. vicc. Peter betámadta a western hősöket valami üvöltés vagy valami ???? Katasztrófa az egész…

Crystal - 2017. 01. 19. 14:42

Azért a Stilinski szál szép volt, örülök, hogy ilyen csendesen zárták le a dolgot és nem csináltak Claudiából valamiféle gonoszt. Még az is kiderült, miért ragaszkodik Stiles ennyire a Jeephez. Meg persze Stiles neve :D Hát az gold, komolyan.
Hozzátenném, ez az egyetlen értékelhető dolog az évadban.

Ayrons - 2017. 01. 19. 20:34

Kb az ő szála volt tényleg a legjobb és a végét nagyon drámaira megcsinálták. Többi siralom. Scott amiért is Alpha még és azokból is a legerősebb lenne.

De a legviccesebb az oroszlánfarkas kijelentés volt :DDDD

steelwolf88 - 2017. 01. 20. 09:48

Stiles nélkül nem megy a sorozat! Amúgy azért nem nagyon szerepel benne, mert filmet forgatott (asszem volt vmi balesete is)?

Ayrons - 2017. 01. 20. 13:18

Balesete volt.

dinnyemano - 2017. 01. 20. 21:21

Na neeeee!
Én meg csak várom, várom hogy visszajöjjön Stiles. Bruhahaaa
Most olvastam utána hogy már nem tér vissza a Teen Wolfba… :(
Akkor…
Most…
Mi…
Lesz…???

Szegényt Dylant elütötte egy autó a Maze Runer forgatásán, ha jól vettem ki a cikkekből… De akkor valószinűleg nem is kicsit, ha ennyire kiesett a melóból. Hüpp hüppp

A többiek akkor nullák nélküle…

denila - 2017. 01. 26. 09:18

Dylan vissza fog térni, de valószínűleg csak a 6/A-ra. Most decemberben még forgatott, bár valóban nem sokat. Azt nem tudni, hogy a 6.10-beli visszatérős részét vették-e fel akkor, vagy még esetleg valamennyit benne lesz a 6/B-ben is, de én valószínűbbnek tartom, hogy neki ez így ennyi volt. A The Death Cure forgatásán súlyosan megsérült, de anélkül is már jó ideje komoly szervezési konfliktusokat okozott, hogy a szereplők közül talán neki indult be legjobban a karriere, és a filmeket, press tour-okat nehéz összeegyeztetni egy heti sorozat forgatásaival. A nézettségbeli és minőségbeli zuhanás miatt nem is éri meg neki, így is tovább maradt, mint ahogyan az indokolt lenne. Szerintem egyébként ez a félévad nem is volt rossz, még Stiles nélkül sem, bár lehet, hogy csak az elmúlt évadok lejtmenetéhez képest érzem így. Nekem hiányozni fog a sorozat, remek kis guilty pleasure volt.

Haky - 2017. 01. 26. 14:41

Amúgy hány részes lesz a 6. évad?

LaCRossE - 2017. 01. 26. 19:09

20 részes tudomásom szerint. Jövő héten félévad finálé.

maszatoid - 2017. 01. 26. 19:31

Igen, pontosan!

The sixth season of Teen Wolf received an order of 20 episodes on July 9, 2015.
Instead of telling a single story, the season will be broken into two 10 episode arcs.

Nestel - 2017. 01. 27. 21:08

Nekem úgy hiányzik Stiles, ő volt a kedvencem. :(
Folyamatosan abban bíztam, hogy mindjárt megtalálják. :((
Szerintem jó páros lennének Lydiával, bár az ezt megelőző évadban valóban nem ebbe az irányba építgették a dolgokat.
Ajj, azért jó lenne ha amásodik ettapban már szerepelne.

steelwolf88 - 2017. 01. 28. 15:32

A következő rész előzetese olyan, mintha le is zárnának egy fejezetet! Várható az évad 2. felében egy új történetszál?

maszatoid - 2017. 01. 29. 17:08

Igen steelwolf88, a mostanit lezárják és jön egy másik.

jesustomer - 2017. 02. 01. 09:59

Mi volt ez? Egy remek finálé. Egy remek Sorozatfinálé. De neeem, nekünk kell egy olyan évad még amiben nincs benne Dylan.. ez is olyan volt, minek nekünk még egy? Hogy tudjuk Dylan nélkül szar a sorozat? Ezt is tudjuk a 6A által. Szóval részemről ennyi volt, szerettem/szeretem ezt a sorozatot, de amiben ennyire sincs Dylan az nekem már nem kell.

maryanne - 2017. 02. 01. 15:23

Azt leszámítva, hogy Stiles hiányát nekem nagyon megszenvedte a sorozat (olyan humorforrás és etalon ő, amit egyszerűen egyik másik karakter sem tud helyettesíteni), valamint hogy a kicsik nyomozgatása kb. időhúzásnak volt jó, nem volt olyan rossz ez az évad (bár jó se…). Ráadásul nagy döbbenetemre, amennyire nem csíptem Theót az előző évadban, most kb. annyira kedveltem meg. Viszont ha a következő félévadból tényleg kiírják Stiles-t (én nagyon reménykedem benne, hogy nem, mert bőven elég volt ez a félévad nélküle), számomra itt a sorozat vége. Bármennyire is mondják, hogy Scott a főszereplő, az évek során Stiles Dylan játékának, lazaságának, “stiles-ságának” köszönhetően simán elhappolta tőle a címet. Nekem mára ő lett Batman, Scott pedig Robin. “Batman” nélkül pedig egyszerűen hidegen hagy, mit szerencsétlenkednek össze a többiek.

Chiplecsap - 2017. 02. 01. 16:21

Nem stiles hiányával volt baj, hanem az arcunkba eröltetett, liam és kompániájával.

jesustomer - 2017. 02. 01. 16:33

Szerintem Liam jó volt, sajnos a karakterek egyáltalán nem fejlődtek, max liam de még ő se. Scott amennyire true alpha.. hát akkor inkább Derek volt az vagy Peter. Pedig majdnem az összes színészt bírom de hogy Tyler nem fejlődött semmit az is ziher.

Chiplecsap - 2017. 02. 01. 17:10

Igazat megvalva msot darálom, szal, most nézem majd a 4. vagy 5. részt , de nem bírom liamot és a csapatát, nekem meg midnig Scott volt a favoritom, szal. Derek és béna Alpha volt, egyszerüen nem tudtak mit kezdeni azzal hogyha alpha van a jo oldalon, mert mindig segberugták öket.
De az utlos évadnak mindenkép a fő csapatrol kéne szoljon, és nem valami gagyi spinoff kisérltetröl.

denila - 2017. 02. 01. 19:58

“De az utlos évadnak mindenkép a fő csapatrol kéne szoljon, és nem valami gagyi spinoff kisérltetröl.”-

Persze, de meg van kötve a kezük. Dylan kiszáll, nem tudja és minden bizonnyal nem is akarja összeegyeztetni a fellendülő mozis karrierjét az utolsó évad forgatásaival. Megsérült márciusban, lábadozott, augusztusban kezdte az American Assassint forgatni, az tartott decemberig elég sok helyen a világban, valamikor pihennie is kell, most pár héten belül kezdődik a TMR utolsó részének a forgatása. Heti sorozatot forgatni időigényes és macerás. Stiles nélkül szerintem viszonylag jól megoldották ezt a félévadot, de nem hiszem, hogy egy teljes évadra el lehetne húzni.
Nem tudom, mit fognak csinálni a maradókkal és Liam bandájával, valószínűleg nem is fogom nézni, de berendelték a 6B-t, az a kevésbé foglalkoztatott színészeknek és az egész stábnak is biztos munka legalább. Mivel az utolsó évad, nézettséget már nem kell nézni, hát megcsinálják.

LaCRossE - 2017. 02. 01. 20:53

Tyű, mindig is ilyen ócska volt ez a sorozat, vagy csak ez a félévad (és különösen a finálé)?

denila - 2017. 02. 01. 21:33

Mindig is erős volt a guilty pleasure-faktor, de a 4. évad óta van a lejtmenet. Szerintem ez a félévad (bár a finálét még nem láttam) jobb volt, mint az 5. és a 4. évad.

Mimi - 2017. 02. 01. 22:29

Én nem vagyok egy fanyalgó típus, a hibái ellenére is azt mondom a Teen wolf még mindig sokkal jobb mint a hasonló témájú sorozatok, és én nem érzem, hogy akkora lejtmenet lett volna. Most néztem újból az 5. évadot és nem volt az annyira rossz.

Ezt az évadot is kifejezetten éveztem, mindig vártam hogy lássam a legújabb részt és nagyrészt nem okozott csalódást, pedig sokszor tényleg csak időhúzásnak tűnt az egész, de voltak nagyon jó pillanatok amik miatt megbocsájt az ember. DE!!!!!! Ezt az utolsó részt nem tudom megbocsájtani. Most komolyan?!?!?!?!? Mi volt ez a szar? Hogy lehet így lezárni valamit? Sajnos még Stiles visszatérése sem tudta megmenteni, mert ő sem volt “önmaga”. Olyan erőltetett volt az egész.

Az a baj, hogy egy rossz zárás, tönkre tudja tenni az egész sorozatot, és már nem tudok jó sorozatként gondolni rá. Nem tudom a 6b képes lesz-e ezt rendbe tenni.

Wyrr - 2017. 02. 02. 12:09

Ha egyben nézem ezt a tíz részt, akkor azt kell írnom, élveztem ezt a félévadot. Vártam az új részeket, és megnéztem őket, amint tehettem. Rég tapasztaltam már ilyet ennek a sorozatnak az esetében.

Nem gondolom, és az évad során se gondoltam úgy, hogy Stiles nélkül nem működik a sorozat, persze, hiányzott nekem is és tényleg nagyon más nélküle, de tetszettek azok a részek is, amikben nem volt benne.

A pozitív véleményemben persze biztosan nagyban közrejátszott az, hogy mégiscsak utolsó évad, és emiatt elnézőbb vagyok, mert egyáltalán nem volt hibátlan az első kilenc rész (messze nem, és az új generáció se győzött meg igazán továbbra se).*

A tizedik részt viszont irgalmatlanul összecsapták. Akadtak benne jó jelenetek, némelyiket újra is néztem, de az összkép akkor is: kapkodás, kapkodás, kapkodás. Túl sokat akartak belezsúfolni az epizódba, így még az is túlzásnak hatott, amit azért alapozgattak az eddigiekben (Chris-Melissa).
Néhány fordulatot pedig már meg se kíséreltek megmagyarázni, hanem megelégedtek azzal, hogy így van és ez a megoldás, mert csak. :-/ Igaz, korábban is előfordult már ilyesmi, de most ezt is túlzásba vitték.
Egy újabb félévadot már nem tett volna ki a lovasos sztori, de egy-két rész még kellett volna, hogy egy tisztességes lezárásig rendesen kifuttassák az egyes szálakat.

* Miért kell szinte minden antagonistát (kb.) feloldozni és megtartani? Oké, jól szórakoztam Theon, de azért mégis…
Peter pedig nevetségesen sokszor (majdnem minden 6. évadbeli) felbukkanásánál eljátszotta, hogy “na, most feláldozom magam”, erre…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz