login |

How To Get Away with Murder: vége a 3.évad első felének – írta infinity

2016. 11. 21. 14:56 - Írta: vendegblogger

26 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel winnie az évadnyitó után kaszálta a sorozatot, így én venném át tőle a stafétát. S mindezt úgy teszem, hogy eléggé ambivalens érzéseim támadtak az eddigi szezonnal kapcsolatosan – főleg akkor, amikor a főszálon kívül, számomra lényegtelen dolgokkal húzták az időt. Összességében ezért igencsak hullámzó teljesítményt mutatott az évad első fele.

how-2

A heti esetek, annak ellenére, hogy elég jók voltak, nem érdekeltek annyira, mint amennyire a központi szál. Szerencsére azért a nyitány után összeszedték magukat és a legutóbbi pár részben a HTGAWM hozta az elvárt színvonalat.

A szezon epizódjaiban fokozatosan megmutatták nekünk, hogy ki nem lehet halott, bár szerintem az utolsó részig ebben nem volt semmi meglepő, mint ahogyan abban sem, hogy ki a túlélő.

how-1

Viszont a téli finálé meghozta a várva várt OMFG-pillanatot és végre fény derült az áldozat kilétére, amivel a sorozat egy meglepő fordulatot is vett. Engem sokkolt, amikor kiderült, hogy a készítők beáldoznak egy meghatározó szereplőt. A tovább mögött folytatom spoileresen, először az áldozat kilétével.

Wes halt meg.

htgawm-2-kep

Végig azt hittem, hogy Nate-től kell elköszönnünk, azonban a rész végén sajnos szembesültem az igazsággal. Valószínűleg azért sem számítottam arra, hogy Wes hal meg, mert szegény sráccal már annyi minden rossz történt, ráadásul korábban azt sejtették, hogy nem ő lesz az.

Nekem speciel ő volt az egyik kedvenc karakterem, éppen ezért nem igazán örültem ennek a készítői döntésnek – annak viszont igen, hogy Laurel-lel összejöttek. A végén nagyon megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, de azért remélem, még láthatjuk. (Ahogy olvasom a készítői interjúkat, látni fogjuk, hiszen még mindig nem tudjuk, hogy mi történt a halálát megelőző órákban.)

htgawm-4-kep

Alapvetően az állandó szereplők teljesítményével meg voltam elégedve, kifejezetten jók voltak, ketten viszont továbbra sem szimpatikusak: egyrészt Annalise, aki MEGINT az alkoholba fojtotta bánatát. Azt értem, hogy elég mozgalmas éve van, történt vele egy s más, de nem mindent így kellene megoldania. Már az évad elején is túlzásnak éreztem, hogy ennyire leépítik és egy rossz alkoholistát csináltak belőle, de úgy tűnt, túljut ezen – szenvedés volt nézni, hogy száguld a lejtőn.

A másik pedig Frank, aki az évad elején jól hozta a bűnöző figurát, de az ő karaktere is puhánnyá lett. Megismerhettük az Annalise-szel közös múltját is, bár az fura volt, hogy gyűlöljük őt – többek között Wes apjának meggyilkolása és Annalise gyereke miatt -, de ha baj van, mégis jól jön a segítsége. Ebből kifolyólag a rész elején arra számítottam, hogy tényleg meghúzza a ravaszt, de nem így történt, pedig lehet, hogy jó döntés lett volna az írók részéről.

how-4

A félávad-fináléval összességében meg voltam elégedve, elég ütős volt, az események utolérték a jövőt, bár voltak benne feleslegesnek tűnő részek is. Viszont az utolsó 15 perc nagyon izgalmasra sikerült, és a megszokott tökéletes zenei aláfestéssel is biztosították a drámai hatást. Ez volt az, ami miatt megszerettem anno a sorozatot, úgyhogy remélem, hasonló részeket produkálnak az évad hátralévő részeiben is.

Néhány kérdésre választ kaptunk, azonban rengeteg válaszra várunk még. Én biztos, hogy kitartok a sorozat mellett, mert többek között nagyon érdekel, hogy mit hoznak ki abból, hogy Annalise-t gyújtogatással és szándékos emberöléssel vádolták meg.

how-5

Arról nem is beszélve, hogy Wes már halott volt a tűzeset előtt is. Vajon Frank-nek köze lehet a dologhoz? Mit gondoltok ki lehet a ludas?

how-3

26 hozzászólás Ne habozz!

sunny97 - 2016. 11. 21. 15:29

Connor is benne lehet a dologban. Ezelőtt már megfenyegette egyszer Wes-t és valahogy nem súlytotta le annyira a halálhír, mint a többieket. Lehet Frank-kel összejátszott. Connor megölte Wes-t, Frank pedig intézte a többit.

Mom - 2016. 11. 21. 15:32

Ha felszálltam volna a találgatás vonatra, lehet, hogy nem lepődöm meg, de én makacsul ellenálltam neki, és így kellően WTF pillanat volt az áldozat kiléte. Ezért jár a pacsi az író(k)nak. Szerintem tökös lépés volt.

Egybként a színész azt nyilatkozta, hogy az évad 2. felében azt fogják fejtegetni, hogy mi vezetett el a halálához, úgyhogy még elég sokat fog szerepelni.

Ami nekem a legérdektelenebb volt mind közül, az Frank és a vele kapcsolatos dolgok. Nekem nem volt kellően megalapozott sem az ő viselkedése, sem a többieké felé. A motivációi hiányosak voltak, a következtetései pedig, amik a cselekedeteit kiváltották, értelmetlenek. Ha a sérült személyiség érthetetlen logikáját akarták bemutatni, akkor nálam a hiba, mert nem voltam/vagyok rá vevő. A színész kétségbeesett könnyezését pedig fájt nézni. Nem a jó értelemben. Én sem bántam volna, ha meghúzza a ravaszt. Remélem, kicsit leszállunk a karakterről az évad második felében.

Mom - 2016. 11. 21. 15:35

Ha van egy konkrét pillanat, amit alig várok, az az, amikor Oliver előtt kiderülnek a múltban történtek és végre leesik neki, miért akarta Connor távol tartani maguktól… ó, káröröm…

dinnyemano - 2016. 11. 21. 16:54

ú, nekem nagyon beütött ez a félévad záró…

nem találgattam, és totál kiakadtam h wes lett az.
és hogy őt még előtte valaki megölte???
Hisz ő volt a “kedves” fiú…

Frank tök jó volt, mikor leborotválkozott
és badass-t csináltak belőle, aztán meg a végére
pityogós kisfiúvá kasztrálták??? ez a része nem tetszett.

nekem kötelező pénteki program, mert már a pilot óta imádom azt a sok wtf pillanatot, amit szállít.

michaela “anyját” nem tudom miért hozták be a képbe.

Anni - 2016. 11. 21. 16:59

Elég felemás érzéseim voltak a rész után. Egyrészt megleptek, hogy megmerték húzni, hogy Wes hal meg (mondjuk őt kedveltem legkevésbé) viszont maga a részben már akkor sejteni lehetett mikor Nate bement hogy ez így túúlll egyértelműű a vége előtt 10 perccel á nem ő lesz az…

Ami miatt mérges vagyok, hogy már kb 5.re ez a szisztéma, hogy kiderítünk valamit és újabb rejtély jön megint múltba tekintésekkel.. ez az első két alkalommal oké volt de most már én speciel kezdem unni. Ez volt a Revengben is és 4 évadot élt meg.

De ha ettől eltekintek és találgatni kell akkor szerintem a Mahoney család állt bosszút Wes-en. Frank pedig Bonnie kérésére berobbantotta a házat gondolom, hogy eltüntessenek mindent ami Analise ellen szólhat csak nem tudták, hogy Analise odahívta a többieket. Connor szerintem nem csinált semmit max nem hatotta meg annyira a hír.

Nem mondom, hogy várom a folytatást de persze maradok :) Bocsi hosszú lett..

Szaby59 - 2016. 11. 21. 17:06

Szerintem is logikusabb a Mahoney család intézkedése, ezzel elintéztek egy tanút is a fiúk ügye ellen.

Amúgy +1 bejött ez a csavar, ahogy szinte az utolsó percekig kombináltak és még a végén egyszer megint fordítottak amikor Nate-et is belekeverték. Nálam ez a rész felhúzta az évadot.

winnie - 2016. 11. 21. 17:19

“Nálam ez a rész felhúzta az évadot.”

nálam is – még úgy is, hogy nem láttam a 2-8. részeket:) az elsőnél mindenképp jobban tetszett, éreztem, hogy a konklúzió erősen lesz tálalva.

Dalmayr - 2016. 11. 21. 17:29

Az nekem is tetszett, hogy végig fokozták az izgalmat, amikor kiderült ki az áldozat. Nem bírtam West, szerintem egyáltalán nem ő volt a jófiú, megölte Samet, lelőtte Annaliset, és a kivert kutya nézésével mindenkit manipulált. Azt mondanám inkább, hogy a legjobban rejtegette, hogy ő a legromlottabb mindannyiuk közül. Bonnie-Frank dolog hiteltelen volt nekem, viszont Connor szenvedése nagyon jól volt megjelenítve. Ashert és Michelat nagyon birom együtt, külön nem voltak ilyen jók. Annaliset nagyon leépítették, elég hiteltelen lett. Ollie még mindig a kedvencem.

ákos - 2016. 11. 21. 17:46

Merész húzás volt Wes kinyírása, nem is igazán értem. A kezdeti alapszereplők közül azon kevesek egyike volt, aki még bírta valamennyire a szimpátiámat. Sajnálom, h őt nyírták ki, nem látom, h hosszútávon ez lett volna a jó döntés.
Frank viszont lassan visszavehetne már a picsogásból, elképesztő ez a fordulat, amit elővezettek nála, és kezd rettentő idegesítő lenni. A Bonnie-Frank-Nate hármast kellene aprítani, mert érzésem szerint már nem igen tudnak mit kezdeni velük az írók és csak a szokásos köröket futják.

Solya91 - 2016. 11. 21. 18:41

A felevzarot IMÁDTAM!!! Ez az amit mindig is szerettem a sorozatban, a nem várt fordulatok .mert én bizony nem gondoltam volna h képesek az írók megölni West. Nekem sosem volt a kedvenc karakterek, az h Annalise állandóan védte és a szárnyai alá vette (a múltja miatt ok tudom)de nekem néha már sok volt.a színész sem tetszett a játékával, és az h szinesboru egyáltalán nem játszik ebben szerepet.Annalise karakterét en is nagyon sajnálom az h állandóan az alkoholista enjet mutatják be már egy kicsit túlzásnak tartom. Szerintem ő igenis egy erős jellemu no,akinek mindig sikerül felállni bármi is történjen körülötte.
Várom a januart nagyon bízok benne h ebből a kalamajkabol csakis jót fognak kihozni a készítők.

Csilla0422 - 2016. 11. 21. 22:55

Altatás, altatás, altatás és bumm. WTF!
Tippre ő volt az egyik “mindenki meghalhat kivéve:… karakter”. Bármennyire is meglepődtem – azért örömtáncot jártam, mert nagyon nem bírtam West. Bizony kétszer is megnéztem, hogy Shonda valóban tökös volt -e és tényleg őt ölte meg.

Jól vezették fel a szálat és így ütött a záró. Már úgy voltam vele, hogy ebből elég volt… de ezek után maradok.

Annalis így nem tetszik, ahogyan Bonnie és a herélt Frank sem. Remélem, hogy a gyerek apja Frank lesz.

Freckles - 2016. 11. 22. 13:35

Nnna, azért csak alakult ez az évad is valamerre :) Ahhoz képest, hogy majdnem nem néztem, mivel számomra az évad első részének legjobb pillanata az volt, amikor Frank megborotválkozott :) A többi meg olyan meh..
Nekem is Nate volt a tippem. Nem gondoltam volna, hogy meg merik ölni West. És nem azért, mert nekem egy percig is hiányozna. Kifejezetten nem kedveltem a karakterét. De valahogy az elejétől ő volt a középpontban és mindig volt egy olyan érzésem, hogy lesz még a sorozat legvégén egy wtf moment vele kapcsolatban. Hát ez kicsit előbb következett be.
Frank fura lett. Nem tudom, hogy a szociopaták ilyen sokat picsognak-e….tudtommal pont, hogy érzelemmentesek. Mindegy. Biztos erre is van indokuk a készítőknek.
Tippelni nem szeretnék, úgyis kitalálnak vmit a készítők, hogy véletlenül se legyen igazam. Majd kiderül a végén, legalább addig is lesz min izgulni.

stEXXon - 2016. 11. 22. 17:18

Nekem szállította részről részre a megszokott hangulatot, emiatt nem is mondtam le erről az évadról. A Frank-szál borzasztóan idegesített, bevallom, hogy néha bele is tekertem az ő jeleneteibe, teljesen érdektelenné lett számomra ez az elpuhított karakter, az ő jelenetei vontak le az idei évad értékéből. Annalise alkoholproblémái szerintem érthetőek, nekem az lett volna a fura, ha nem lett volna visszaesés. Azért az egy nagyobb harc, mint egyik napról a másikra letenni a piát, miközben olyan impulzusok érnek, amit egy nem addiktív személyiséggel is borzasztó nehéz feldolgozni.
Mindenképp merészek voltak az írók, hogy Wes-t hozták ki áldozatnak, váratlan volt a fordulat, tetszett.

A zenék pedig még mindig első osztályúak. Egyik kedvencem lett a Soto Voce-től a “Better”.

Bazsi - 2016. 11. 22. 18:22

Azért a vége igen ütős lett, nem gondoltam h meg merik lépni! Kiváncsi leszek mit hoznak ki ebből, hajrá!

Vik - 2016. 11. 25. 12:37

Csak nekem jutott eszembe az, hogy nagy kamu a halála és így adnak neki védettséget,amiért köpött?

winnie - 2016. 11. 25. 13:49

vik: a készítő azt mondja, hogy meghalt, de persze, ha nem így lenne, akkor sem mondana mást. viszont az égés smink nem hiszem, hogy olyan, amit fel lehetett volna applikálni rá, meg minek tették volna?

debcsillu - 2016. 11. 26. 18:41

Nekem még az is megfordult a fejemben, hogy Annalise az 5öst azért hívta oda hogy rájuk mindőjükre gyújtsa a házat…Ollyt meg direkt távol tartotta mert nem tudott a múlt dolgairól semmit…
Szerintem ez is egy lehetséges dolog, mert érezte h szorul a hurok és félt hogy egyikük beszélni fog…
Várom a folytatást, kíváncsi vagyok, hogy alakultak a dolgok :)

Vik - 2016. 11. 28. 08:33

Winnie: Ha el akarják hitetni, hogy meghalt élethűnek kell lennie. Egyébként nem tudom megmagyarázni, egyszerűen csak végig az az érzésem volt, hogy kamu és nem azért,mert annyira kedvelem a karaktert,mert nem. Csak egy megérzés. Meglátjuk. :-)

winnie - 2016. 11. 28. 09:58

Vik: oké, de a sorozatbéli karaktereknek nem a nézővel kell elhitetni, hogy halott. nekik az a céljuk, hogy az ottaniakat megetessék, ahhoz meg elég pár beépített ember és egy nem mozgó test.

Pufi - 2016. 11. 28. 18:11

Bonniet miért nem tudja kinyírni már valaki. Engem ő idegesít a legjobban.

Eva - 2016. 11. 29. 10:46

Szerintem is kamu a halála, egy hasonló kinézetű halottat áldoztak be, Wes védett tanú lesz… de még meglephetnek.

Snoopyzit30 - 2016. 12. 02. 16:14

Megnéztem szinkronosan az első 4 részt és persze nem bírtam magammal elolvastam a kritikákat meg a kommenteket. Mivel felirat nem lesz hozzá, a szinkronos részekre meg ugye 1-1 hetet várni kell, így nem bírtam ki.
Most hogy tudom ki halt meg, majd ennek fényében nézem a részeket :-) Ettől függetlenül ugyanúgy várom.

gio - 2016. 12. 04. 15:38

szerintem ez az évad lényegesen jobb volt, mint a 2.

igaz, ezt ömlesztve néztem, két nap alatt, azt meg egyenként. lehet, emiatt is tetszett jobban.

a zenei betétek nagyon jók voltak, és a félévad közepén egyszerűen nem tudhatjuk, hogy mi történt Wessel. ki gyújtotta rá a házat? miért volt ott Laurel? tényleg meghalt? (egyébként szerintem igen, ha nem, akkor kapják be). nagyon-nagyon jól kavarták a szálakat. a magánéleti részeket is jobban viseltem így, a heti ügyek tetszettek (végre visszatértünk a tárgyalóterembe, ez nagyon hiányzott a 2. évadból), nálam simán hozott egy 7-8/10-et az egész évad. voltak kisebb hullámvölgyek, de hát két nap alatt ledaráltam, az meg csak akkor megy, ha jó a cucc.

Snoopyzit30 - 2016. 12. 04. 18:56

@gio

De ez még csak az évad fele volt!

Linanita - 2017. 01. 19. 14:22

Most az AXN tényleg csak a 7. részig adta le? A 8,9. rész az évad másik felének sugárzásához lesz csatolva? :(

Snoopyzit30 - 2017. 02. 14. 20:30

@Linanita

Igen, az AXN már csak ilyen jó fej :-/
Egyébként 03.15-én folytatódik szinkronosan a 8.résszel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz