login |

Better Things: vége az 1. évadnak

2016. 11. 22. 21:45 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika,

FX presents Better Things. Nem tudom, miért, de ezen a kezdésen mindig elmosolyodtam. Pamela Adlon és Louis CK. sorozata valahogy nem kapott akkora hype-ot, mint az Atlanta, pedig simán van olyan jó, bár egy kicsit más témában. Az FX szállítja a legjobb komédiákat, dramedy-ket? Atlanta, Man Seeking Woman, You Are The Worst és a Better Things is eszméletlen minőség.

betterhings

Pedig csak a hétköznapokról szól. Bár a főszereplő Pamela Adlon egy színésznőt alakít, de ez csak sima munkaként van kezelve. Bemegy ahova kell, csinálja a feladatát, de sokkal inkább csak élni akar. A saját élvezeteit is megtalálni, és a lányait nevelni, viszont bárhogy igyekszik, valami mindig elromlik, mivel az élet ilyen szar.

A Better Things simán a Louie párja, bár kevésbé sötét a humora, de mégis hasonlóan szól a mindennapokról, amikben meg kell találni a jobb pillanatokat, és azokat élvezni. Ami rossz, azon pedig meg kell próbálni túltenni magunkat. Nem lenyelni, inkább kommunikációval megoldani a konfliktust. Amikor nem sikerül, akkor pedig nem letörni napokra.

betterhings2

Nehéz ajánlót írni a sorozathoz, mert tudom, hogy nem sokakat érdekelne egy felszínen maradni akaró anya története, pedig talán pont ez segítene a megértésükben. Rengeteg történet van hasonló helyzetben levő férfiakról, így már csak attól friss a Better Things, hogy őszintén belepillanthatunk az életükbe, gondolkodásukba.

Arról nem is beszélve, hogy a főszereplő egyik lánya, Frankie még egy olyan problémát is előtérbe helyez a fiúságával, amiről ritkán van szó, pedig mostanában elég fontos téma volt odakinn a ki minek érzi magát a testében.

betterhings3

Liberális sorozat, de nem teljesen úgy, hogy “csak a mi utunk jó”, hiszen szereplői rengeteget hibáznak, ők is csak emberek, nem pedig Aaron Sorkin hősei. Mi kell a végére? Ja igen, pontszám, legyen mondjuk 9/10.

12 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2016. 11. 22. 23:53

Én két rész után nem folytattam, pedig minőségre rendben volt kb., de valahogy nem rántott be az összkép, míg az Atlanta a képi világával, hangulatával simán.

Naughtyl - 2016. 11. 23. 00:54

Annyira termeszetesen oszinte es hetkoznapi. A lanyai valami hihetetlenul jok lettek. Es a legkisebb lany, gyermeki ragaszkodasa meg az anyjahoz, annyira edes. Es foleg az volt meglepo, meg ujdonsag, hogy szimpla kommunikacioval probalta megoldani a dolgokat. Igazi anya stilusban. Jo volt nezni, melyik lannyal, hogy boldogul.
Frankie sztorija erdekel a legjobban.
A nagymama is erdekes volt.

Az egesz mukodott, ahogy volt. Semmi erolkodes.
A zenek rohadt jok voltak.
Volt par ismeros arc.
Es mindenkepp nagy dicseret ezekert a lanyokert, kivalo szinesz mindegyik.

Jo, hogy lesz folytatas.

mxyzptlk - 2016. 11. 23. 03:23

Hát nem tudom, 2 vagy 3 részt láttam belőle, nem volt rossz de annyira nem fogott meg, talán folytatom még valamikor.

Eddy21 - 2016. 11. 23. 05:58

Tényleg jó volt. Naughtyl jól megfogalmazta nem volt benne erőlködés, simán, okosan vezették a storyt.

Sanell - 2016. 11. 23. 10:29

Az elso evad nagyon jo volt, orulok, hogy lesz folytatas. Az egesznek konnyed hangulata volt pedig dramai dolgok is elojottek. A vege pedig meghato volt a Frankie sztorival. Kivancsi leszek a foytatasban, hogy kezelik majd ezt a szalat.

pimpalaputty - 2016. 11. 23. 17:26

Mi egyszerűen Lucy-nak hívjuk a sorozatot :)
A főcímet nagyon szeretem, szuperül ráhangol mindig.

garcon - 2016. 11. 23. 18:23

Kedvelem,de nagyon rövid(..)!!

k.dave55 - 2016. 11. 23. 18:26

A félbehagyóknak: az első pár rész sztem is gyengébb. Az 5.-től hoz egy erős szintet szerintem onnan érdemes beprobálni egyet még. (Utolsót nem láttam még)

Snoopyzit30 - 2016. 12. 05. 17:35

Az utolsó részt még én sem láttam, de amiatt jött be ez a sorozat, hogy olyan életszagú volt az egész. Totál két lábbal a földön jár az anyuka karakter, minden nehézség ellenére próbál jó fej lenni és jól nevelni a gyerekeit. 3 gyereket, ráadásul 3 lányt egyedül nevelni, nem lehet könnyű neki.
A mormon család nagyon gáz, de ezt leszámítva engem elszórakoztatott az évad.

Én olyan 7-8/10-re pontoznám.

Snoopyzit30 - 2016. 12. 08. 18:57

Az évadzáró volt a legjobb rész, kiérdemelte nálam, hogy maradjak a 2. évadra is.

NatoLocator - 2017. 02. 19. 00:14

Az első pár rész olyan semmilyen volt.
Később már nem volt benne Sam munkája, a családra fókuszáltak. Frankie-s sztori a végén megható volt, bár megdöbbentő is és zavarba ejtő.

FrankLuck - 2017. 02. 24. 14:13

Nekem is tán az utolsó rész tetszett a legjobban, örülök, hogy lesz folytatás, még rengeteg lehetőség van benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz