login |

Lovesick: kezdett a 2. évad

2016. 11. 22. 16:45 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

(A sorozatról, mivel Netflix-es és az összes része kikerült pár napja, lesz évadkritika is, szóval addig érdemes spoilerek nélkül, általánosságban kommentelni, ha már végignéztétek, vagy jelezni.)

Folytatódott a Scrotal Recall (a zseniális első évadról itt írtam), ami most már Lovesick, hiszen az angol komédiát Netflix vette át a Channel 4-tól, és rögtön meg is változtatta a címét. Ami nem volt rossz döntés, ugyanis egy rettenetesen aranyos, vicces és szeretnivaló romantikus sorozatról van szó, amire akár a high concept jelzőt is rásüthetjük.

lovesick-3

A 2. évad kezdésére már szinte el is felejtettem az alapszituációt, miszerint félszeg főhősünk nemi betegsége miatt keresi meg, illetve idézi fel korábbi barátnőit, hiszen olyasmi történt az 1. évad végén cliffhanger címszó alatt, ami alapjaiban rengetheti meg a sorozat status quo-ját.

– I can’t shit outdoors, all right? I’m a three-ply kind of guy. A flushing toilet is essential. I’m not compromising on that.
– Not compromising with who?

Szerencsére azonban a Lovesick továbbra is Lovesick maradt (legalábbis a premierre), hiszen ismét megismerhettük egy régebbi barátnő (elég kurta) sztoriját egy flashback révén, és a hangvétel sem változott. (Oké, egy kicsi altesti humor beúszott, talán nem tartósan.)

lovesick-4

Az események egyébként meglepő módon nem is annyira Dylan barátnője körül forognak, sokkal inkább a többiek voltak a középpontban.

Egyrészt jobban megismerhettük Mal-t, másrészt Angus-t (na jó, nem őt, hanem a trippes énjét – a Lovesick-nek még ezt a lerágott klisét is sikerült kellőképpen sármosan és keserédesen tálalnia), és Luke is több volt ezúttal, mint idióta sidekick.

lovesick-6

Ami nagyon meglepett a kezdés kapcsán, hogy mennyire gyorsan sikerült hangulatba ringatnia a sorozatnak. Nem tudom, hogy ennek a zene-e az oka, vagy Johnny Flynn távolba révedő tekintete, de nem jelentett gondot visszarázódni, és az első rész végére megint el lettem varázsolva.

Nem tudom, mi lehet az oka, hogy ennyire hat rám a sorozat, tényleg nem tudom másképp fogalmazni, minthogy a Lovesick iszonyat imádnivaló. Tele van jó poénokkal, bőven a toleranciahatáron belül lévő kínos, mégis emberi helyzetekkel és aranyos karaktermomentumokkal.

lovesick-1

Dylan döntésének köszönhetően alapvetően a premier csak felvezetése volt a szezonnak, de már ez is nagyon jól sikerült, nyilván azonnal nézném, illetve nézem a folytatást, hiszen az epizodikus, egy barátnő/epizód jelleg ellenére még mindig nagyon jól működik hosszú, romantikus filmként.

– I’ve got to grow up.
– Well, how?
– I have no idea.

8 hozzászólás Ne habozz!

Tod - 2016. 11. 22. 20:27

Tök véletlenül lecsúszott 2 évad egyszerre. Hirtelen azt vettem észre, hogy reggel van és menni kell dolgozni. Zseniális!
Mocskosul pipa voltam, hogy nincs 3. évad.
Berendelésről nem olvastam sehol. Valaki nyugtasson meg…
Netflix, légyszi!

slushyberry - 2016. 11. 22. 23:10

Nekem az év egyik legnagyobb meglepetése volt ez a sorozat.Ez az évad is nagyon tetszett, még úgy is hogy a felét alig értettem.. Jó kis angol akcentus..:D

Réka - 2016. 11. 23. 10:31

Cuki sorozat, mint a Crashing, meg a Love :)

Angus karakterfejlődésének nagyon örültem, és Luke is mocorog már.

Azért elég komolyan rétestészta lett ez az Dylan-Evie szál :D de nem baj, úgyis régen volt a Jóbarátok :P

Ginevra - 2016. 11. 24. 18:35

Ha már sorozatos párhuzam, inkább Így jártam anyátokkal angolosan ;)

arsebulls - 2016. 11. 24. 21:19

Első rész alapján guilty pleasurenek ígérkezett, de az utolsó részt ma hajnalban végig állva töltöttem. Nagyon aranyos volt, remélem felkapja a hype és kap legalább még egy évadot.

winnie - 2016. 11. 25. 18:23

Ginevra: szerintem más a stílusa. sztori szempontjából lehet persze hasonlóság, de akkor már a the ex list, ott is végigjárja a csaj a volt pasijait.

Béla bá - 2016. 11. 25. 23:49

Ugye nem kell éveket várni megint a köv évadra?

GeoCucc - 2016. 12. 03. 11:46

Nekem egy kis következetességi hiba tűnt fel. A pilot elején mutatják Dylan papírját, amire felírta a korábbi partnereinek a nevét. Az első évadban még tényleg azon szereplő nők tűntek fel, ám a másodikban már olyan partnerek és epizódcímek vannak, amely nevek nem szerepelnek a listában. Szóval jól figyelmen kívül hagyták a készítők, amit korábban írtak. Pedig az jobbára mindegy lenne, hogy hogyan neveznek el egyrészes szereplőt, szóval kár volt ezért a hibáért.

Meg egy kicsit az zavart, hogy két részben a partnerek nem is kerültek szóba a jelenben – pedig ugye a sorozat alapkoncepciója épp az, hogy felkeresi a régi partnereket, de a 2×01-ben és a 2×05-ben efelett már el is siklottak, mindent alárendelve a múltbéli történetmesélésnek. Amúgy kicsit azért vagyok csalódott, mert azt vártam, hogy a sztori előrelép valamit, de igazából alig történt mozgás. A flashbackeket végeláthatatlanul lehetne nyomogatni, de azért jót tenne, ha a jelen is haladna ezzel párhuzamosan.

Amúgy persze tetszett, remélem lesz folytatás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz