login |

Pilot-mustra: Stan Against Evil – 1×01

2016. 11. 22. 19:18 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mindig szeretek esélyt adni a kisebb amerikai csatornák sorozatainak, hiszen ezeken lehet a rejtett kincsekre lelni, ráadásul ide érkeznek a legkiszámíthatatlanabb, legkevésbé tipikus szériák. A Stan Against Evil például az IFC-re jött, és jópofa/elvetemült démonvadász mókának ígérkezett, csak reménykedni tudtam benne, hogy nem lesz gagyi.

STAN AGAINST EVIL – 1×01 – 3/10

 stan-against-evil-1x01-03

A sorozat története egy nyugdíjba vonuló seriffről szól, aki egy olyan kisváros élén volt, ahol korábban a törvény őrei igen korán és tragikus körülmények között haltak. Stan viszont elég sokáig húzta, azonban ennek nem az az oka, hogy badass démonvadász vagy a természetfölötti tudója. (Az okokat nem lövöm el.)

Stan helyére természetesen új seriff érkezik, aki kábé már az első munkanapján életveszélybe kerül. Szerencséjére Stan kirángatja őt a bajból, és nemsokára olyan felfedezést tesznek, ami elegendő muníciót biztosíthat a sorozatnak 172 epizódra, ugyanis ez az a kulcsszám, ami a potenciálisan Stan-ék és a többi helyi ellen vonuló szörnyek számát jelzi.

stan-against-evil-1x01-05

Alapvetően vevő lennék egy vicces démonos sorozatra, de a SAE nem igazán meggyőző. El lehet nézegetni, de nagyon langyosvíz, még 3 rész után sem találtam semmi érdekeset benne, maximum a két főszereplő egy-egy arckifejezésén lehetett mosolyogni.

Elég nagy csalódás a Stan Against Evil, egy olyan horrorkomédia, ami sem horrorként, sem komédiaként nem az igazi. Pedig John C. McGinley személyében elég nagy aduász volt a készítők kezében, de volt rész, amiben Stan alig volt jelen, ráadásul nekem sosem voltak bejövős, amikor egy karaktert kvázi idiótára vesznek, mer’ az vicces.

stan-against-evil-1x01-08

Ja, és a címhasonlóság meg a műfaj ellenére az Ash vs Evil Dead-et el lehet felejteni, a Stan Againt Evil teljesen más sorozat – és nemcsak lehetőségeit és minőségét tekintve.

Ugyan ebben is fröccsen olykor (elég bénának tűnő) művér, itt inkább a praktikus effektekre koncentrálnak, a szörnyek megvalósítására, de ezek sem túl izgalmasak vagy viccesek. Inkább tűnnek randomnak és tipikusnak, annak ellenére, hogy a készítő elmondta, hogy gondosan válogatta ki, hogy milyen lények akarjanak végezni Stan-nek, és kerülni akarta a közhelyeket.

stan-against-evil-1x01-06

Azért a The Great Indoors-ból a recepciós csaj jó volt. De ennyi.

9 hozzászólás Ne habozz!

Okoska - 2016. 11. 22. 19:54

Szerintem kifejezetten szórakoztató. Nem mondom, hogy 10/10 de simán nézős. Tele van jó szövegekkel :D
Már most várom a 7. részt.

Lemoni - 2016. 11. 22. 20:04

2 részt láttam, azóta nem tudom rávenni magam a folytatásra. Kár érte, mert démonvadászós baromkodásra mindig vevő vagyok, ha eléri az ennél a műfajnál elég alacsonyra beállított ingerküszöbömet. Amúgy vannak benne jó ötletek, de valahogy mégis laposra sikeredett.

Geza Kovacs - 2016. 11. 22. 22:42

Gagyi, de annyira, hogy már jó. 6 rész után már várom erősen az újat.

binczki - 2016. 11. 23. 10:01

Éedekes engem jobban szórakoztat mint az Ash vs evil.

galocza - 2016. 11. 23. 10:02

kölökkoromban nagy horrorfogyasztó voltam, különösen pályáztam a mitikusokra. most már egyáltalán nem fogyasztom a műfajt, kivéve, ha átcsapnak komédiába/paródiába.
épp ezért kellemes nosztalgiával fogadtam az ash…-t és ezt is.
ez egyelőre jobban megragad, kevesebb vér és belsőség, de sokkal több 80as évek fíling: színek, halszem, gagyiság…
plusz van kárter doki meg háusz doki meg rossz doki meg jó doki, de nincs jobb, mint cocks, izé, cox doki…

galocza - 2016. 11. 23. 10:11

ja, és a (na jó, legyen) rúzsformájú villogó a rendőrautón.
ja, és az új seriffnő megkapja azt, ami jár neki még a youretheworstből.
na mind1, én jól szórakoztam, de nyilván nem mindenkinek való.

FrankLuck - 2016. 11. 23. 20:48

+1 Gagyi, de annyira, hogy már jó.
Nem darálnám, de szórakoztat, gond nélkül le fog csúszni kisebb adagokban.

galocza - 2016. 11. 24. 19:42

én ledaráltam reggelire, meg se kottyant.
…úgy, hogy lovesick-et! tettem! félre! érte!

humorpalanta - 2016. 11. 29. 00:53

Szerintem nagyon jó kis sorozat. Én ledaráltam és azt vettem észre, hogy a részek végén mindig egy “máris vége” érzésem volt.
Nekem nagyon bejönnek a beszólások is, tök frankó lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz