login |

Criminal Minds: kezdett a 12. évad – írta Diapolo

2016. 11. 23. 17:47 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Immáron a 12. évadjába csapott a Criminal Minds, amely az őszi szezonkezdetre már nem a korábban megszokott felállással tért vissza. Valahol a CSI-szériákkal is az volt a bajom, hogy annyira jelentős módosítások voltak a szereplők névsorát tekintve, hogy a végére már jómagam is megfáradtnak éreztem őket, ugyanis az új szereplők behozatalával már nem volt olyan kifinomult kapcsolati szisztéma a csapat tagjai között.

criminal-minds-12-1

Ha az okot kéne megmondanom, miért vagyok még mindig a Criminal Minds lelkes nézője, akkor csak az jut eszembe, hogy mégiscsak ez volt az a sorozat, amit először ledaráltam (az első 4 évadot). Aki esetleg lemaradt volna is tudhatja, hogy mi történt a sorozat háza táján a nyár során, de ha nem akarsz apróbb spoilerekbe futni, akkor csak óvatosan a tovább mögött.

A 8. évad óta nem éreztem ennyire jónak a profilozók történetét. Lehet, hogy csak fáradtabban jutok a sorozat közelébe és azért nem zavar, ha vannak helyenként érdekes húzások, de az első néhány rész után mindenképp el kell ismernem az írók munkáját, mert mintha kicsit sikerült volna vérfrissítést eszközölni a Criminal Minds-on.

criminal-minds-12-6

Az előző szezon hajrájába érkezve elköszönt Shemar Moore (Morgan), aki a kezdetektől oszlopos tag volt. A nyár során pedig a forgatáson balhézott Thomas Gibson (Hotch), akitől ezt követően váltak meg a készítők.

Két ilyen kiemelt szereplő elvesztése pedig szinte biztos voltam benne, hogy szétrázza a sorozatot. Az első részek megleptek, mostanra pedig áldom az eget, hogy repült Hochner. Lehet, hogy a mogorva arca – amelyen ott ült az elmúlt ezer év világfájdalma – húzta olyan lagymatagra a hangulatot, mint amilyen volt. Csak képzeljetek el valakit, aki egy irodában csak van, teszi a dolgát és minimális érzelmet sem tudsz leolvasni az arcáról. Talán már ő is unta az egészet.

criminal-minds-12-5

A tömeges pánikot elég jól sikerült megfogniuk, hiszen visszahozták Paget Brewstert (Prentiss) és a CSI: Miami korábbi szereplőjét, Adam Rodriguezt is szerződtették. Már az első jelenetektől fogva próbálják felépíteni, egyfajta Morgan-pótléknak érzem, amiért Garciához kapcsolták.

Rodriguez elég gyorsan felvette a sorozat tempóját, ha pedig nem láttam volna az előző öt évben Criminal Minds epizódot, akkor sem mondanám meg, hogy csupán néhány rész óta van a csapatnál. Nyerő fogásnak bizonyul Prentiss vissza hozatala is, aki Interpolos tapasztalatait kamatoztatva veszi át az irányítást a BAU-nál.

criminal-minds-12-4

Amit még mindig nem értek, az az, hogy miért nem voltak képesek Aisha Tylert bő egy év alatt kicsit jobban belepasszírozni az egységbe.  Megjelenése óta nem illik a képbe, az pedig nagyon szemet szúr – főleg nekem, aki előszeretettel észrevesz gyengeségeket egy sorozatban – hogy csak kényszer jelleggel kap sorokat. Ha nem hallanám, igen könnyen megfeledkeznék róla.

Személy szerint még mindig nagy létszámúnak érzem a csapatot, ha pedig leépítenének, az Tyler búcsúját jelentené biztosan, a hátulütője maximum az lenne, hogy nem nagyon hatna meg a távozása, nem érintene meg érzelmileg, ami meg a sorozat szempontjából sem lenne túl jó.

criminal-minds-12-2

Összegezve. Erős kezdésnek érzem az ideit, vannak ugyan döccenők, de a heti esetek sokkal ötletesebbnek tűnnek, mintha a tavalyi vagy tavalyelőtti, túlságosan is rutinná vált részfelépítés a kukában landolt volna. Valahol persze kár Hotch és Morgan távozásáért, de hosszú távon lehet ez a nyerő megoldás.

2 hozzászólás Ne habozz!

Kiss53 - 2016. 11. 23. 21:48

Nem rossz évad, Hotch távozása se volt olyan észrevehető. Amúgy Aisha Tyler szerintem sem az igazi. Az új tagra kíváncsi leszek, bár akkor már igazán lesznek sokan.(Azt hittem Prentiss-t csak pár részes tölteléknek hozzák vissza.)

Diapolo - 2016. 11. 23. 22:09

Ha jó tudom, Prentisst csak visszatérőnek akarták, de mivel kirúgták Thomas Gibsont ezért oldották meg “házon belül” a problémát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz