login |

Válótársak: kezdett a 2. évad

2016. 11. 23. 15:02 - Írta: Desmond Wallace

3 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Még mindig válnak.

Ezt a rövid mondatocskát csak azért szúrtam be a bejegyzés elejére, hogy én is egy teljesen funkciótlan flashforward-dal indítsam az új évadot. Sajnos a 2×01 is pont egy ilyen jelenettel kezdődött, és még mindig nem látom semmi értelmét annak, hogy ezt alkalmazzák töretlenül. Vagy lehet, hogy a tévénézők számára ez egy jó mézesmadzag?

valotarsak-2x01-01

Visszatért tehát 2015 legnézettebb magyar (heti) sorozata, amelynek a története még mindig a három válófélben lévő fickóra fókuszál. A KanLak újra kinyitotta kapuit, de – ez talán picit meglepő – egyelőre a trió egyik tagja se döntötte meg szíve választottját. Az első ágyjelenetre tehát még várni kell, de csodálkoznék, ha addig beleőszülnénk a malmozásba.

Gondolom, továbbra is Bálint lesz a legnagyobb hódító, de ő most nem akarta beleütni az orrát semmilyen kétes kimenetelő csábításba. Mint ahogy ez az évadnyitó epizód nem volt sajnos túl ütős, csak mérsékelten habzott a sasogatószer.

valotarsak-2x01-02

Az első évad során is a poénosabb részek működtek igazán, a dráma nem annyira, és remélem, hogy a folytatásban is inkább az előbbi vonal kap nagyobb hangsúlyt. Picit olyan volt az egész epizód, mintha rohamtempóba rakták volna össze. Némelyik jelenet a semmibe tartott, szóval enyhén döcögősen vette fel újra a történet fonalát a 2×01.

A legnagyobb pozitívumként Scherer Péter alakítását tudom felhozni. Az ő játéka magasan kiemelkedett a többiek közül, és szinte minden megmozdulását öröm volt nézni. Ehhez persze kell egy szimpatikus karakter is, de ez nem csökkent a színész érdemeit.

valotarsak-2x01-03

Új szereplőként érkezett a 2. évadra Bálint testvére, akit Nagy Ervin formálhat meg, de sem a karakterről, sem a színészről nem tudnék még bővebben nyilatkozni, hiszen csak egy rövid jelenet erejéig tette tiszteletét.

Összességében tehát egy közepes epizóddal indul a Válótársak 2. évada, 5/10-nél nem ér többet, de még kitartok, és várom, hogy humorral pörgessék fel a következő epizódokat. Remélem, hogy megéri maradnom!

3 hozzászólás Ne habozz!

Benzin - 2016. 11. 25. 10:02

Jó írás.

Az “én kérek elnézést” színvonalú űber kínos szituációk keverve kocsmai taplóságokkal, na ezek megmaradtak, de úgy, hogy a poénokat meg kivonták belőlük. Ez így most inkább kínos, mint jó. Remélem a folytatás azért “hoppá!” lesz :D

pytta - 2016. 12. 10. 23:36

Ez tényleg egyre kínosabb, most jutottam el oda, hogy egyáltalán belenézzek a 2×01-be, de elég elkeserítő. Még az olyan – szerintem – jó színészek is, mint Scherer Peti is annyira gázul alakítanak benne, hogy az siralmas. A sztori semmiből a semmibe tart, hiányzik a fókusz, egy karakterért se lehet izgulni, műanyag az egész.

Desmond Wallace - 2016. 12. 26. 13:35

A 2×05-ben a konkurenciát reklámozták:

“Andy Vajna is megmondta: a legfontosabb a kitartás.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz