login |

Pilot: Incorporated

2016. 11. 24. 21:17 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Megértem a Syfy döntését az olcsó kanadai sorozatok kapcsán, de a brandjüket lejáratják velük, így az emberek sokkal kevésbé várják az újabb premierjeiket. Pedig a mostani, az Incorporated a minőségibb darabok közé tartozik, ahogy azt igyekeztünk mi is hangsúlyozni a trailereknél.

incorp1

A történet a jövőben játszódik, és klasszikus alapokra épül: a gazdagok elkerített zónákban élnek, ahol minden a vállalatok irányítása alatt áll, a szegények pedig a nyomorban mindenféle kitörési lehetőség nélkül. Ehhez már csak egy kis Gattacát és Cyphert kellett keverni, és kész is egy izgalmas sorozat receptje.

Hiszen mivel lehet feldobni a képet? Hát beszivárgó szegényekkel, akik másnak adják ki magukat, mint amik – a főszereplő is ilyen. A konfliktus pedig onnan érkezik, hogy ezeknek a rejtőzködő, immáron jól élő embereknek javasolt a fűben lapítás, míg hősünk az előléptetésért teper, méghozzá törvénytelen eszközökkel is, amik a miatt élete folyamatos veszélyben lesz.

incorp2

Persze mindenre megvan az indoka, és azt kell mondanom, hogy ez egy jó pilot volt. Hiába alapozott meg szinte minden konfliktust az évadra, mégsem volt zsúfolt. Néhol rendes sci-fi módra csak mutattak dolgokat, olyasmiket, amit máshol agyon magyaráznának, míg itt csak pár hatásos jelenetből kellett levezetni. Nem esnek túlzásokba.

incorpujj

Ami még meglepően jó volt, az a szereplőgárda. Elsőre kicsit ellenszenves volt Oscar Isaa Sean Teale, de amint kapott személyiséget a karaktere, rögtön elkezdett működni a casting.

És a többiekről is hasonlókat tudnék mondani, kivéve talán Allison Millert. Sok ismerős arcot látni a pilotban, de valahogy senki sem nagy név, vagy ha igen, akkor tinisorozatból lép feljebb. Na jó, Dennis Haysbert az nagy kedvencem, hiszen 24-veterán, de neki kevés jutott egyelőre.

incorpheys

Az egyetlen problémám nem is a látványhoz köthető, hiszen az egész korrekt, hanem szerintem a sorozatot túl messzire helyezték a jövőbe. Lehet, ez csak engem zavar, kiderül majd a kommentekből, de szinte minden technológia olyannak tűnt, ami csak 10-20 évnyire van. Kivéve az új városok megépítése, mert az sok idő, na meg New York víz alá kerülése, amit emlegetnek a szereplők.

A lényeg, hogy nem volt igazi “távoli jövő”-érzésem közben, mert csak jobb plasztikai sebészetet meg ilyesmiket láttunk. Ez a kép mondjuk ütött, ismerve a riói olimpia helyszínére vezető utat.

incoporateduton

Sima 8/10 a start, és rögtön jöhetne a folytatás. Főleg, ha Haysbert többet lesz jelen benne.

A tévés premier 11.30-án lesz a Syfy-on, de a pilot már ezt megelőzően kikerült.

9 hozzászólás Ne habozz!

GK - 2016. 11. 24. 21:55

Dennis Haysbert nem csak 24, hanem The Unit veterán (érzitek a több layert? hehe) is

“Go for Blane”!

:)

Lemoni - 2016. 11. 24. 22:12

Tény és való, hogy adtak a látványra, ezért jár a dicséret. Nekem mégsem tetszett, mert annyira tipikus volt. A Gattacától kezdve az idei The Aliens-ig lehet sorolni, milyen karakter/helyzettípust hasznosítottak újra. Az is nagyon ellentmondásos volt, hogy az érintős kütyük állandó bizergálásával akarták jelezni, mekkora technikai jövőben vagyunk, a ruhák és frizurák meg olyan ezredfordulós divatúak. A huszonsokadik században még mindig élrevasalt öltöny-nyakkendő a biznisz outfit? :O Jó, ez persze szőrszálhasogatás, de akkor is disszonánsan hatott. Nem hiányozhatott a szülő-gyerek ellentét sem, mert kell az érzelmi rész és a ketrecharc, mert akció is kell. Olyan érzésem volt, hogy minél több probléma-klisét megpróbálnak beleszuszakolni, mert azokkal jól lehet időt húzni. Szóval, az eredetiséget hiányolom az egészből. A Colony-ért sem rajongtam túlságosan, de kicsit érdekesebb volt az induláskor. Nálam 4/10 és kasza.

szpojleres mókus - 2016. 11. 24. 22:47

Totálisan meglepődtem. Általában minden sorozatnak adok lehetőséget ahol látom hogy elsőrész, amint meglátom a olcsó syfyt kinyomom mert nagyon gagyin néz ki, de ez ahogy mondjátok igényes munka.

energy - 2016. 11. 24. 22:55

Nem fogott meg. Valószerű? Lehet. Érdekel? Nem.
Ghost in the Shell, de még az Almost Human is jobb volt, ott legalább bejöttek a szereplők.

arsebulls - 2016. 11. 27. 00:12

Hát vegyes érzések vannak bennem. Igyekeztem nem úgy hozzáálni a syfy legújabb produkciójához,-és ez a sorozatok iránti érthetetlen elitizmusomból kifolyólag sikerült is- hogy ettől most eldurran az a agyam, de valahogy mégis többet, vagy talán kicsit mást vártam.

A fő probléma nálam abban rejlik, hogy iszonyat “textbook” az egésznek a váza. Gazdagok általi világuralom, fanatikus módon bosszút forraló “kisember” és kapunk egy szegény, de marha találékony rokont is, meg persze a bosszúnk tárgyát, aki jelen esetben él is. PUFF. Ilyet még nem látott a világ.
Ha ezt a sémát kicsit dekonstruálják, vagy színesebbé teszik (egyelőre eléggé fekete-fehér), akkor valóban lehet belőle egy 8/10-es sorozat, addig viszont nálam a pilot 6/10. Átlagos.

Erik - 2016. 11. 29. 23:00

Altalàban @human-el egyetértek most viszont nem. Ez a sorozat minden, csak nem minőségi.Az effektek nagyon gyengén sikerültek és a szinészi alakítások sem meggyőzőek, pedig a téma amúgy érdekes lenne.

winnie - 2016. 12. 13. 09:32

Erik: nem láttam, de azt írja, hogy minőségibb, vagyis nem 1M-s kanadai import, hanem 2-3 milliós amerikai darab. attól még lehetnek rosszak a színészek vagy az effektek. 4-5 milliós országos darabok esetében is van ilyesmire példa.

szpojleres mókus - 2016. 12. 15. 16:37

Soha nem gondoltam volna, hogy a syfytól lesz sorozt amit a legjobban várok a héten.
érdekes, hogy csak egy kis pénzt kellett beleölni és tényleg minőségibb mint eddig. Remélem azért van még valami a büdzsében és nem erre tettek fel mindent vagy semmi alapon annyi lóvét.

Dob - 2016. 12. 23. 08:25

A sorozat gyengéje a színészek. A teröénet, világ stb jó pofa, de a színészek, és főleg a főszereplő srác elég borzalom

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz