login |

Red Oaks: kezdett a 2. évad

2016. 11. 24. 18:01 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Hazai junkie-körökben az Amazon nagyon szerethető retró, coming of age komédiája, a 80-as években játszódó Red Oaks nem lett nagy siker (pilotkritika, évadkritika), de számomra továbbra is kötelező maradt, főleg a 2. évados kezdés után.

red-oaks-2x01-01

A Red Oaks egyszerűen árasztja magából a nosztalgikus hangulatot, bár én könnyű eset vagyok, hiszen ha nem karikatúra-szerű a megjelenítés, akkor a régies jelmezek, hajak és persze a klasszikus popszámok mindig megfognak.

Annak ellenére említem a 2. évados kezdést, hogy a nyitány inkább egy filler volt – mondhatni egy Hal Hartley-rövidfilm, amit Párizsban forgattak. Így kezdődik ugyanis meglepetésre a szezon (persze tudjuk, hogy miért, hogy miképp zárult az S1): míg az első évad nagy részét a golfklubban töltöttük (esetenkénti családlátogatásokkal), addig ebben a részben hirtelen kitárult a világ (és már nem csak tenisz cuccot és fürdőruhát viselnek!).

red-oaks-2x01-05

David és Skye párizsi tartózkodására azonban nem a felhőtlen öröm a jellemző, ugyanis betoppannak a lány szülei, s bár ezt a vonalat el lehetett volna vinni vicceskedő irányba (persze voltak poénok, bár inkább a szokott mosolygósak), inkább egy kicsit szomorkás lett – még, ha meg is értettem David hozzáállását, valahol bosszantó volt ez a 80-as évekbeli hozzáállás tőle.

Azért remélem, összeszedi magát, ritkán mondok ilyet, de nem örülnék, ha szétkapnák a párosukat – nagyon ritkán látni manapság sorozatokban két olyan fiatalt, akik így képesek örülni egymásnak, rajongani egymásért.

red-oaks-2x01-02

A rész összképe viszont nagyon rendben volt, ha már helyben voltunk, még némi filmes fejtegetést és videókamerázást is kaptunk – ahhoz képest, hogy “szimpla” komédiáról van szó, nagyon jól néz ki a sorozat

A 2×01 belőtt egy alapvetően melankolikus hangulatot a 2. évadra, de persze nem kell, hogy ilyen legyen a folytatás, hiszen nyilvánvaló, hogy visszatérnek a klubba – bár, ha azt nézem, hogy Hartley még további négy részt rendezett a szezonból, akkor bármit el tudok képzelni.

red-oaks-2x01-04

A párizsi epizód révén okosabb tehát nem lettem az idei szezonra tervezett sztori kapcsán, de mivel az Amazon az összes részt egyszerre tette elérhetővé, így akár lehet is indítani a következő. Szerintem idén kettesével, de lassabb tempóban fogom nézni a Red Oaks-t.

2 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2016. 11. 24. 18:32

A 2. évad megjelenése előtt futottam bele egy Red Oaksról szóló írásotokba és pont volt időm, így megnéztem. Hááát…Sajnálom, hogy ennyit várni kell a 3. évadra (ha lesz (bár legyen, mert ez hihetetlen feelgood)) Nash és Misty a legjobb :) ez az a sorozat, amiből minden nap meg tudnék nézni egy részt este, annyira kellemes és kikapcsoló meg persze nosztalgikus.

Riggins - 2016. 11. 30. 21:49

nekem nagyon nem tetszett a nyitány, remélem a 2. rész már tényleg red oaksban lesz

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz