login |

Please Like Me: kezdett a 4. évad – írta Eloise

2016. 11. 25. 14:50 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

Visszatért az egyik kedvenc sorozatom, az ausztrál Please Like Me, és mint mindig, most sem okozott csalódást.

please-like-me-1

Elég izgatottan vártam az új évadot, hiszen az évadzáró több kérdést nyitva hagyott. Az egyik legfontosabb az volt, hogy Josh-ék együtt maradnak-e. Nos, a válasz… – a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval, a válasz az első rész alapján igen, de én végig úgy éreztem, hogy már egyikük sem akarja ezt az egészet, csak félnek egyedül maradni. Nagyon remélem, hogy ha végleges szakításra kerül sor, akkor Arnold legalább időnként felbukkan majd, mert elképesztően jól beilleszkedett a társaságba.

please-like-me-4

A másik új szereplő Ella, aki egy zseniális karakter, és Tommal igazán jó párost alkotnak. Tetszik Ella kettőssége, egyfelől érettebb, mint a többiek, másfelől viszont gyakran képes gyerekesen vagy irracionálisan viselkedni. Az is nagyon jó, hogy nem a szokásos módon ábrázolnak egy feminista karaktert. Gyakran a feminizmus képéhez egy kimért, szigorú nő képe tartozik, Ella viszont egyáltalán nem ilyen.

Mivel a sorozatnak elég sok szereplője van, az első részben néhányan nem sok teret kaptak. Anya, Hannah és Claire szinte csak annyinak tűnt fel, hogy jelezzék, hogy nem feledkeztek meg róluk sem. Remélem, hogy az évad során több lehetőség jut nekik.

Ami még engem érdekelne, hogy Ben visszatér-e. Nekem igazán tetszett a hallgatag srác, és bár Josh-sal nem sok jelenetük volt, én úgy éreztem, hogy lehetne esélyük. Már ha a dolgok nem alakulnak jól Arnolddal.

please-like-me-3

Az évad másik nagy kérdése, hogy Tom és Ella valóban elköltözik-e, ahogy tervezik. Ez valószínűleg eléggé kihatna Josh életére, és a barátságuk is megváltozhat emiatt. Ráadásul Ellának és Tomnak is nagy lépés lenne, hiszen ahogy Tom is említi Josh elég sok mindent megtett helyettük a háztartási teendők közül. Emellett pedig ketten maradnának, ha vitás helyzetbe kerülnének, vagy problémájuk adódna.

Úgy érzem, hogy Josh még mindig nem áll készen a felnőtté válásra. Talán ezt jelképezi az is, hogy nem engedi az anyukájának, hogy kidobja a gyerekkori játékait. Tom elköltözése ezen lehet, hogy sokat fog változtatni. Emellett azt sem tudom, hogy a kávés standot fogja-e továbbra is üzemeltetni, vagy keres egy másik munkát, esetleg befejezi a tanulmányait.

please-like-me-2

Abban viszont biztos vagyok, hogy ismét egy érdekes évadnak nézünk elébe, sok drámával, nevetéssel, fordulatos történettel és igazán szerethető figurákkal.

1 hozzászólás Ne habozz!

Eloise - 2016. 12. 08. 21:54

Az 5. rész megnézése előtt javaslom, hogy zsebkendőt helyezzünk a közelbe.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz