login |

The Walking Dead – 7×06: Az unalom

2016. 11. 28. 18:11 - Írta: human

129 hozzászólás | kategória: kritika,

Ígérd meg, hogy nem beszélsz erről a helyről senkinek.

A rész végén még alá is húzzák, hogy mennyire filler volt ez az egész epizód. Úgy tűnik, semmi jelentősége nem lesz a fő sztorit illetően. Ez még elmenne, hiszen a farmos évadban Daryl kirándulása sem tett sokat hozzá, de még az is izgalmasabb, mélyebb volt ennél, amit a héten láthattunk The Walking Dead címen.

walkingdead-706-1

Egyszerűen nem hiszem el, hogy a készítők nem látják mit művelnek. Előző rész cliffhangerrel zárult egy ismételgetés után, végre jöhetett volna valami, erre itt csak ugyanaz ment, mint 5 részen át. Olyan információkat tudott meg egy karakter, amit a néző már duplán, triplán tud. 

Ráadásul mindezt a félévad finálé előtti részek egyikében, amit így elpazaroltak. Ez valami siralmas, pedig mostanra már jó pár mélypontján át tartottunk ki a sorozat mellett. Spoileresen a tovább mögött.

‘Nem láttam fegyvereket sehol.’ – Tara 2016

walkingdead-706-2

Spoilerek? Csak a megszokás miatt tettem ki. Rendben, elismerem, hogy valamennyire értelmes filler volt, hiszen bemutattak egy olyan kolóniát, akik ellenkeztek Negannel. Na de ez semmi új információt nem hozott, hiszen erről már mindent tudtunk. A nagy csapat már többször szóba került, és a “Neganök” kegyetlenkedése szintén. Konkrétan vagy 4 rész erre ment a mostani évadból… Vagyis most már öt.

walkingdead-706-3

Biztos volt, akinek ez tetszett, mindjárt kapom az ívet, de ez drámailag egy nulla volt. Látható, nem a zombiölés hiányzik, hiszen siralmas volt az is: a nagy fordulatok az akcióban, a jelenetek geometriája…, á! Nevetséges, mit engednek meg maguknak a The Walking Dead jelenlegi készítői.

129 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2016. 11. 28. 18:17

A 6 közül ez volt az eddigi legjobb. Egyben meg tudtam nézni.

Mate - 2016. 11. 28. 18:33

En imadom a Walking Dead-et de en is belatom, hogy nagy baj van a sorozattal. Egesz egyszeruen ami a kepregenyben 5 perc, azt a sorozat keszitoi kihuzzak 1 epizodra, mint pl Negan elso latogatasat Alexandriaban. A masik nagy baj hogy hiaba lenne karakterdrama a sorozat, ha egesz egyszeruen keves a jo karakter benne. Az elso evadban megismert szereplok nagy resze mar halott, es nem tudtak oket potolni. Az elejen alapbol benne volt a feszultseg a Rick-Lori-Shane haromszog miatt akkor is amikor nem voltak ott a jarkalok. Most meg 1 epizod elmegy 1-2 karakterrel akik nem erdekelne ha meghalnanak . Most komolyan sajnalta valaki Abraham-et vagy Denise-t? Vagy sajnalna valaki Sasha-t, Rositat vagy Eugene-t? Ha csak 2-3 filler epizod torteneseit egybegyurnak 1 epizodba, mar porgosebb es jobb lennea sorozat szerintem.

winnie - 2016. 11. 28. 18:33

z nation already done it:)

kár a részért. az elmúlt gyengék után jobb volt, de most, hogy itt volt a lehetőség egy jó fillerre, egy teljesen különálló sztorira, futhatta volna valami izgalmasabbra is.

a random közösséggel nem volt bajom, de a körítés, az egész flashback/flashforward nagyon erőltetett volt. nem mondom, hogy nem volt funkciója, mert időrendben nem lett volna sok értelme, de így sem adott semmit igazából. szóval nem volt funkciója, mert semmi extra nem volt a flashback végén. akkor meg miért nem meséltek el időrendben egy erősebb történetet. vagy érzelmesebbet.

seven - 2016. 11. 28. 18:38

Sztem jó volt :D

Teljesen elfelejtettem hogy egész jó fej volt Tara anno a 4. évadban. Az 5-6.-ban mintha ott se lett volna. A közösség “konkluzió” lehetett volna hatásosabb, a saviorsos magyarázat helyett lehetett volna valami szaftosabb :) Az is kihagyott ziccer hogy Tara bevallja Rositának hogy igen, tud egy helyet…

na mindegy. Összeségében tetszett. Az epizód eleje egyébként pont arra ébresztett rá, hogy mennyit dobna a sorozaton ha változatosabb helyszíneken forgatnának. Unalmas már az erdőben barangolás.

_Peter - 2016. 11. 28. 18:39

Egyetértek, viszont jegyezzük meg Tara dumái, bemutatása a kiscsajnak azért jók voltak. Többször vigyorogtam.

“Olyan információkat tudott meg egy karakter, amit a néző már duplán, triplán tud.”

És ennek még nincs vége, Carol és Morgan sem tudja még mi történt. Sarokba írták magukat az írók, most Tarával a rész végén egy percben kellett lerendezni a drámát, hogy meghalt Denise és Glennék.

Az amazonok kolóniája először érdekesnek tűnt, aztán a kergetőzés komikusra sikerült, párbeszédek furcsák és nem tehetek róla elkezdtem kattogni:
titkos közösség, nem szeretik az idegeneket aztán harangoznak a zombik miatt és lövöldöznek mindenfelé
jót röhögtem volna amikor Tara kérdezi hol vannak a férfiak, a nagyi azt mondta volna egy műhold állomáson dolgoznak :D
jaj mennyi töltelék rész lesz még mire összehozzák a Negan ellenes szövetséget

Heath: abszolút olcsó írói húzás volt a halálát lebegtetni, csupa homokzombi közt egy random rasztát lát Tara csak hogy aggódjunk, ez a néző teljes hülyének nézése. Ha meg ebben a külön epizódjukban is félretolták őt, akkor kit érdekel eltűnt most? És ha Tara hazasétált, akkor ő miért nem, ugye nem képzelik az írók izgulni fogunk mi lett vele. Feleslegesen tüntettek el egy ki sem bontott karaktert, akire megint időt kell szánni majd.
Azt még el is néztem a hídon Tara lazán birkózott két zomberral is és még beszélgetni is volt idejük. Annyira Negan bandájáról szól az egész évad, hogy semmi veszélyt nem jelentenek már a zombik.

irgum76 - 2016. 11. 28. 18:41

az évadnyitó óta nekem is ez jött be leginkább
legalább nem matracokat pakolásztak
végre láttunk zombikat is (ahogy kikúsztak a homokból az kifejezetten tetszett)
amióta Negan megjelent nem nagyon voltak középpontba csak néha biodíszletként betévedt egy-egy a kamera látószögébe
az amazonoknak nem ártana egy céllövő gyorstalpaló
kb 200 lövésből egy sem talált..
ami “poén” ismét megismertünk egy másik közösséget amiről senkinek sem szabad tudnia pffff
a vége nem volt tiszta, hogy Eugene mért fogadta olyan szomcsin a csajt azért mert a raszta nem tért vissza vagy Negan miatt

a 2. évad az élet a farmon volt ez meg a gyűrű szövetsége

ja a pisztolymarkolatba vésett Luszil ütős volt

winnie - 2016. 11. 28. 18:46

irgum76: “a vége nem volt tiszta, hogy Eugene mért fogadta olyan szomcsin a csajt”

szerintem denise miatt, akiről tara még nem tudott.

irgum76 - 2016. 11. 28. 18:55

aha kösz Winnie
bár itt valahogy sántít nekem az időrend
de lehet agyamra ment a Westworld :)

_Peter - 2016. 11. 28. 19:00

Glenn miatt is, sőt kettejüknek több sztorija volt. A Woodbury-börtön háború után Glenn volt az oka Tara bekerült a bandába.

Szaby59 - 2016. 11. 28. 19:00

Baromira szánalmas ez az “áldozzunk valamire mindig egy komplett részt még ha két jelenetben el is lehetne mesélni mi történt”.
A vak is látja, hogy mennyire arra megy ki a játék, hogy minél tovább húzzák a dolgokat.

Legszarabb rész az évadban.

sherlock20 - 2016. 11. 28. 19:08

Minősíthetetlen. Elmúlt 2-3 részt egy részben is átadhatták volna, legalább ekkr értelme is lenne a növelt nettó hossznak.
Siralom, nagyon billeg a kaszahatáron, semmi értékelhető nincs jelenleg benne.

monti - 2016. 11. 28. 19:18

ebben az évadban eddigi legjobb rész volt, de ez is közepes

Ananiila - 2016. 11. 28. 19:19

Ez egy jó kis filler lehetett volna, ha az előző részek (különösen az 5.) jobb lett volna.
Akkor elfogadom, azt, hogy oké kellett egy rész amiben kicsit elengedtük a többieket és kitekintettünk, de így, hogy amúgy is több helyszínen fut az évad, ez inkább frusztráló volt.
Nem pörög fel a sorozat, nincsenek csúcspontok, olyan mint egy alapozás, ami már baromi régen tart és nem látom hová akar kifutni.
Eddig nekem az agyonszidott 3. rész a kedvencem, annak legalább volt hangulata.
Mindezek ellenére még mindig ez az egyetlen sorozat amit minden héten várok.

v0m1t - 2016. 11. 28. 19:41

majdnem megöltem magam, amikor megláttam a previously részt hogy ez kikről fog szólni, aztán 5 random helyre beketekerve láttam hogy ez tényleg akkora sz*r mint gondoltam, a legjobb rész a következő rész előzetese volt a végén.

winnie - 2016. 11. 28. 19:42

“aztán 5 random helyre beketekerve láttam hogy ez tényleg akkora sz*r ”

a másik lehetőség az lett volna, hogy 5 random helyre beletekersz és azt látod, hogy milyen jó? minek kellett volna vajon történnie, hogy látszódjon, hogy remek a rész?:) ezt így nehéz komolyan venni, még akkor is, ha isten ments, hogy megnézd, ha nem érdekel, és lehet, hogy ha megnézed, akkor még kevésbé tetszett volna.

winnie - 2016. 11. 28. 19:47

Szaby59 : “Baromira szánalmas ez az “áldozzunk valamire mindig egy komplett részt még ha két jelenetben el is lehetne mesélni mi történt”.
A vak is látja, hogy mennyire arra megy ki a játék, hogy minél tovább húzzák a dolgokat.”

nem csak azért lep meg, hogy valaki ilyet gondold, mert nincs hova húzni a dolgokat, hiszen az alapanyag adott, és az íróknak az lenne a legjobb, ha lehagynák a képregényt, de az lehetetlen – évek kellenének hozzá. hanem mert épp erről szólt a rész. végre elmesélhettek egy teljesen saját sztorit. kiemeltek két karaktert és kitalálhattak nekik valamit. nem kell két jelenet sem, hogy elmeséljék, mi történt tarával és heath-tel. visszahozhatták volna őket (oké, az egyik terhes volt, a másik másik sorozat főszereplője lett, azért sem szerepelhettek). de ők akartak sztorit adni nekik. mert érdekli őket ez a két karakter, és mert itt igazán szabadok lehettek – mint a morganes filller epizódban. végre szárnyalhatott (volna) a fantáziájuk.

azért meglep, hogy van, aki képes ezt félreérteni. csak azt kell felfogni, hogy mit akar egy író, az ő szemén át nézni a munkát. ők önmegvalósítani akarnak (ld. fillerek), érzelmekre törekedni (ld. unalmas részek sokak szemében), karakteríveket adni, motivációkat bemutatni (ld. ezért nem 2 rész alatt intézik el negant, hanem fél évad vagy egy évad vagy 3 évad alatt – mert be akarják mutatni az utat, amit bejár mondjuk rick.).

engem éppen ezért is bosszant, hogy egy ütős miniepizód helyett ilyen béna szerkezetű valamit kaptunk.

Tatala - 2016. 11. 28. 19:57

Hááááát, én az előző részt látva kaszáltam.. a múlt évad óta rohamosan esett a részek színvonala cselekmény és párbeszéd szempontjából (“csúcs” rész: mikor Jesus-t üldözve a fullra rakott autóval belementek egy tóba), így egyszerűen már csak idegesítene egy-egy ilyen rész, csak egy gyors példa:
– Rick-ék egy bekerített várost védenének egy fullos fegyverarzenállal, rakétavetővel, de behódolnak Negane-nek, DE
– egy amazonos hely, ahol még célozni sem tudnak (legalábbis ezt vettem ki a hsz-ekből), meg dacol velük? WTF???

fireblade "pistike" - 2016. 11. 28. 20:05

Filler volt, de azért annak nem annyira rossz, bár sok kihagyott ziccer volt benne..pl: nők társadalma, a kiscsaj psziho egyértelmű, Tarával jókat ütköztek, ebből lehetett volna több
de sajnos megint csak a nézők zsigeri reflexeikre csináltak részt, lásd a homokos zombikat :)megint a bénázás mint drámai elem, ezt mindig előveszik, Tara egy nyamvadt zombikezet nem tud lerúgni magáról, ami épp csak a sarkát fogja..vicces volt.
AZ egész nyilván valamiféle Negan ellenes koalíció összehozása mentén készül, tehát lassan megtudjuk, hogy a kör közepén van Negan, és körbe mindenhol táborok akiket vegzál..
Na majd jön Rick és jól összefogja őket, ha megtalálja elvesztett t*keit

totmate - 2016. 11. 28. 20:05

Szerintem iszonyatos rész volt. Talán ez volt a legszenvedősebb az összes eddigi rész óta (jó biztos volt sok versenyző). De egyszerűen azt nem hiszem el, hogy elégedettek az írók a párbeszédekkel és a színészekkel. Egy barátok köztnél még okés, de a legnézettebb sorozatnál úgy mondják fel a szöveget, mintha olvasnák?? Ezek a moralizálások már kezdenek szánalmasak, lenni. Sosem pörgettem bele még sorozatba, ez volt az első.

irgum76 - 2016. 11. 28. 20:07

“egy amazonos hely, ahol még célozni sem tudnak (legalábbis ezt vettem ki a hsz-ekből), meg dacol velük? WTF???”

nem hódoltak be
a fiúkat-férfiakat kinyírták Neganék
a többiek meg elvándoroltak egy eldugott helyre

winnie - 2016. 11. 28. 20:07

“Filler volt, de azért annak nem annyira rossz”

ez elég furán hangzik, lévén a legtöbb emlékezetes epizód filler, sok sorozatban azok a klasszikusok. épp azért, mert nem kell a sorozathoz kötődniük.

winnie - 2016. 11. 28. 20:08

irgum76: és a kiscsaj elég jól célzott a puskával – a többiek futóvadra nem tudtak lőni annyira jól, ez igaz.

fireblade "pistike" - 2016. 11. 28. 20:09

Lehet, de nekem ez a véleményem :)
Igen vannak sorozatok ahol jók és klasszikusok az ilyen részek, ez nem olyan.

winnie - 2016. 11. 28. 20:17

fireblade “pistike”: nem véleményre írtam, csak arra, hogy úgy állítod be, mintha negatív lenne, hogy filler egy rész, holott épp azért lehet várni egy részt, mert filler, legalábbis a múltbéli klasszikusok alapján. mert végre valami más lesz. vagy lehet. (tudom, hogy általánosságban sokan a random töltelék részt fillerezik le, nem pedig a sorozat megszokott medréből kilépő sokszor csak 1-2 szereplős epizódokat, de éppen ezért is írtam.)

Silver-sama - 2016. 11. 28. 20:18

“oké, az egyik terhes volt, a másik másik sorozat főszereplője lett, azért sem szerepelhettek” És melyik volt terhes?

Szerintem kellenek ilyen részek is. Mondjuk nem bántam volna, ha nem 2 olyan karakterről szól, akikről kb életemben nem hallottam :D.

ldani7492 - 2016. 11. 28. 20:21

Szupertitkos közösség harangokkal, légkürtökkel, és fegyverropogással. Ráadásul Alexandriához olyan közel, hogy gyalog is lazán megtehető a táv. Miközben elvileg Neganék elől menekülnek.

Áh, fuck logic. Nem is tudom, hogy ez zavar jobban, vagy az, hogy rááldoztak egy egész részt egy ennyire érdektelen karakterre. Lehet, hogy az én hibám, de a rész közben konkrétan ki kellett gugliznom, hogy ki is ez, akinek most a vívódásait követjük, és akiért elvileg izgulni kéne. És az a szomorú, hogy még így se tudnék róla egy 5 szavas jellemzést adni.

Az is kicsit erős volt, hogy rögtön azzal kezdett, hogy “szétlőttünk mindenkit ott a rádióállomásnál”. Kicsit reménykedtem, hogy erre az lesz a válasz, hogy “Ők voltak a férfiak a közösségünkből”.

Ronaldo - 2016. 11. 28. 20:28

v0m1t: Istenem, ezek a beletekergetős emberkék annyira röhejesek és még véleményük is van arról, amit nem láttak. Na, mindegy.

Az egész epizódnak akkor lenne értelme, ha az amazonok potenciális szövetségesek lennének. Így csak egy random kolónia bemutató. Aztán lehet, hogy szövetségesek lesznek, de az epizód vége mindenesetre nem ezt sugallta.

Im99 - 2016. 11. 28. 20:30

“Szupertitkos közösség harangokkal, légkürtökkel, és fegyverropogással. Ráadásul Alexandriához olyan közel, hogy gyalog is lazán megtehető a táv. Miközben elvileg Neganék elől menekülnek.”

Az éjszakai jelenet szerintem ezért volt bevágva, amikor a kis orvosos figurát találta, szóval simán lehet, hogy két napi járásra volt, ami azért nem kis táv.

fireblade "pistike" - 2016. 11. 28. 20:30

winnie: ok, értem, ezzel egyetértek :)

Talán nem mertek annyira kilépni a fősodorból..mert hát ugye most siker a sorozat, elkényelmesedtek, és valahogy nem látom már részek óta hogy megfeszülnének a készítők valami frappáns rész miatt
Bevált kis langyi menetek jönnek, biztonságos, de uncsi kicsit.

winnie - 2016. 11. 28. 20:44

lm99: nyilvan nem egy iranyba elore mentek, meg a part is behatarolja a dolgokat, de megiscsak tobb hete volt uton tara, amikor leesett a hidrol, szoval ki tudja milyen messze vannak. es foleg, hogy mekkora teruletet fed le negan, mert eleg kellemetlen lesz neki, ha valaki kinti csoportba botlik.

Csilla0422 - 2016. 11. 28. 20:48

Annak ellenére, hogy az írók megérdemelnék egy hátba veregetést – szívlapáttal, most sikerült meglepniük. Az “előzmények” alapján kifejezetten rossz részre számítottam és pozitívan csalódtam a hibái ellenére is. Szerintem az évad 2. legjobb része volt. De még így is fényévekkel el van maradva a régiekhez képest.

Nekem az jött le, hogy Negan és Hilltop nem tudott Alexandriáról. Viszont ha ilyen közel van a két hely egymáshoz, “Amazónia” nem sokáig marad rejtve.

Úgy tűnik, hogy ebben az évadban a nők veszik fel a kesztyűt a “főgonosz” ellen.

Im99 - 2016. 11. 28. 20:51

Winnie, igen ez tiszta. Csak visszafele gondolom célirányosan ment, nem cikázva. Szóval minimum két nap az út a két közösség között gyalog, ez egy valós információ.

Sulo - 2016. 11. 28. 20:54

A főcímben az az oldalára borult csónak eddig is volt? Mert nekem csak most tűnt fel és emiatt érdekes átvezetés volt a nyitó képsorok után. Vagy lehet minden részbe tesznek valami kis easter egget?

Bazsi - 2016. 11. 28. 20:56

Ez már megint mi volt? mindig van lejjebb, az évad legunalmasabb része volt. rossz irány még mindig, kicsit megerőltethetnék a magukat a készítők.

_Peter - 2016. 11. 28. 21:06

Az írók mellett az AMC hibája is, biztos olcsóbb nekik így külön 1-1 rész csak pár karakterrel. Darára való évad ez így. Eddigiek alapján ez az évad csak partizán akciózni akar Carl, Rosita, Michonne és a szövetség lassú megalapozása.
Andrew Lincoln jól játszik, régen lehetett izgulni Rick Grimes és a szűk banda története miatt. Mostanában sok részből hiányzik, a 20. számú karakterek pedig nem tudnak elvinni egyedül egy részt.

Ráadásul ezt is bénán oldották meg: külön és bővített (!) Heath-Tara rész, de rasztát gyorsan félre is tették. (Múltkor Sashát legalább hozzácsapták Maggie-hez, nem mintha érdekes lenne ő.) Tarával túlhúzták az új falu lakóival a kergetőzést, béna akciózás és akkor egy bővített rész végén a dráma reakciót a barátai halálára kicsit bután lezavarták egy percben. Ha tudják valamelyik színész mást is forgat, akkor írják ki hamar vagy foglalkozzanak olyannal, aki ott van. Jesse lehetett volna még. Aaron régóta csak a háttérben, pedig oszlopos tagja volt az alexandriai menedzsmentnek ahogy odavitte Rickéket. Újabban Spencernek több jelenete van… szerintem elég rosszul építik be az új karaktereket, azért a sok panasz amikor nem Rickék vannak.

Battlehamster - 2016. 11. 28. 21:22

Ezt a hig fost, nem hiszem el. Pszichopata noegylet a dzsungelben. Kesz b+.

petter - 2016. 11. 28. 21:25

Benjy - 2016. 11. 28. 21:33

Nem mondom, hogy félve ültem neki, mert az utóbbi hetek után már sokkal rosszabb nem jöhet, de vannak fenntartásaim a fillerek ellen, plusz pont előtte raktátok ki a kritikát, aminek a bevezetője nem lett túl pozitív…. És most jön a de!
Én most nem állok be a fanyalgók táborába, mert többnyire, élveztem, annak ellenére hogy szokás szerint volt néhány zavaró butaság. Mondjuk számomra érthetetlen, hogy ha Daryl agonizálását 40 percig kellett nézni, azzal az agyvízforraló muzsikával, akkor Tara gyászolására miért csak kb. 1 percet szánnak? Egyszerűen képtelenek jól eltalálni az arányokat.

Alexejevic - 2016. 11. 28. 21:37

Iszonyat unalmas ez az egész évad. Volt valamikor 2 évaddal ezelőtt egy nagyon jó mondat a kritikák vagy hozzászólások között, ami azóta is igaz a sorozatra: Sokkal több akar erőltetve lenni, ami…
És ez nagyon így van. A nézettség az egekben, biztos a berendelés. És iszonyú lassan csinálnak mindent, gyakorlatilag 49 perc kuka…
Két dolog lehet emögött:
1, Olyan szinten és szájbarágósan akarják bemutatni Negan szemétségét és befolyását, hogy szinte csak arról szól a 7. évad…
2, Folyamatosan mutatnak be különálló, erős kolóniákat, akik potenciális partnerek lehetnek Rick-éknek, de nagyon-nagyon sok emberi döntésen/hazugságon/szenvedésen kell elmenni addig, hogy ez így legyen…
Mondjuk teljesen mindegy, mert iszonyú lassú a tempó mindkettőhöz képest:D

Geza Kovacs - 2016. 11. 28. 21:48

“Nevetséges, mit engednek meg maguknak a The Walking Dead jelenlegi készítői.”

:-D Hát ilyenekért a kommentekben már masszívan beosztanak az oldalszerkesztők máskor. Hát ők a sorozat készítői, így látják jónak, mi az, hogy mit engednek meg maguknak? Nem vallásgyalázás vagy pornó vagy káromkodás volt, mégis mi a probléma? Nem arra szövik a sztorit, amerre mi gondoljuk? :-D

Amúgy meg jó rész volt, emberközeli, és ez nagyon fontos egy ilyen világvégés sci-finél, pláne a 7. évadjában.

Az elég sokáig megmaradó sorozatoknál fel kell fogniuk a készítőknek, hogy a tétek örökös emelése nem lehetséges a végtelenségig, néha épp az segít, ha visszavesznek. Mint a Supernaturalban vagy sok másik sorozatban. Csak dicsérni tudom őket ezért, akkor is, ha esetleg csak 1 ilyen rész lesz.

Hogy esetleg így lemegy majd a nézettség valamennyit, és nem lesz 29. évad? Hát annál nagyobb pozitívum, hogy bevállalják. Tudtommal és véleményem szerint a Breaking Bad egyik óriási pozitívuma volt, hogy nem nyúzták mint a rétestésztát, hanem 5 évadnál megálltak vele. Ha itt is kitűznének egy limitet, nagyot nőnének a szememben.

Quantumleap - 2016. 11. 28. 22:24

Ez elég hurkabélbe való epizód volt. Hacsak Tara később meg nem szegi az esküjét.

Lui - 2016. 11. 28. 22:34

ez vmi szégyen. nyugodtan kihagyható, siralmas rész.

Ha így folytatja, ezt is kaszálom a pcsába mint a Feart…

amazemez - 2016. 11. 28. 22:38

Lui, most a sorozat készítői igazán befostak.

steweio - 2016. 11. 28. 22:47

Egyáltalán nem volt rossz rész.

Quantumleap - 2016. 11. 28. 22:51

Amúgy Jézust és Gregory-t minek írják ki, ha nem is szerepelnek? Mintha két résszel ezelőtt is elkövették volna ezt.

dekklas - 2016. 11. 28. 22:55

Sziasztok!
Ennyire véres részek után ez a rész egy mosolyt megérdemel,úgy ahogy Tara a szuverén shopban!

Csigusz - 2016. 11. 28. 23:31

Hát ez a csaj sem lett kisebb darab a forgatási szünetben… :D

fireblade "pistike" - 2016. 11. 28. 23:45

Hát ezzel szerintem megágyaztak Tara halálának, ez innentől egyértelmű
egy relatíve érdektelen karakter kap egy részt? ugyan..
Ki fog nyiffanni :)

Aang - 2016. 11. 29. 00:05

Az elözö két évad rohadt pörgös volt, várható volt hogy vissza vesznek a tempoból, ès átállnak a negyedik évad lassú stilusára. Majd ha megint elszabadul a pokol, és kitôr a háboru, akkor aztán lesz akció dôgivel. Szóval nincs zzel semmi gond, most megint a megtôrt világot ès embereket láthatunk, ráadásul most nem csak rick van a kôzép pontban, ami szerintem sokkal izgalmasabb. Remek rèsz volt, jobb is lehetett volna, de így sem volt vele nagy gond.

Lord - 2016. 11. 29. 00:33

Ha ezt a 6 részt 3ba sűrítetteték volna akkor csak rossz lenne de igy nagyon rossz :( kár érte kiváló sorozat volt

judas - 2016. 11. 29. 00:33

Lapozzunk…

Laci - 2016. 11. 29. 01:04

Szerintem jó rész volt az előző részekbe a zombik már teljesen ártalmatlannak tűntek és az igazi veszélyt a megváltók jelentették. Végre egy kis ember vs zombi harc. Nekem ez sokkal klasszikusabb TWD rész volt. Persze a történet előmenetelében nem sokat dobott mint ahhogy az előzőek sem sajnos.
Ami iszont nem tetszik az hogy egy epizód egy helyszín…Úgy látszik ez marad

sepörd - 2016. 11. 29. 01:49

be vannak szarva hogy elfogy az alapanyag mint a trónok harcánál, ezért húzzák az idõt, mással nem tudom magyarázni hogy ilyen senkit nem érdeklõ karaktereket mutogatnak folyton. sebaj az évad másik felére is megvan a fillernek való, hova lett Heath? :D na ha addig nem is akkor tuti elkaszálom. közel vagyunk hogy a 2 halálon kívül semmi ne történjen idén.

Enzo - 2016. 11. 29. 02:20

7×06
Voltak jó pillanatai a résznek, de az egész sztorit le lehetett volna tudni egy fél epizódban, esküszöm nem értem, hogy miért az egyszálas részeknek van hosszú formátuma, pont a vegyesekbe lehetne szépen bepakolni több szálat 50/60 percben. Ennek meg minek ekkora külön szálat szentelni, amikor már Tara se volt az a “hú de kötődünk hozzá” karakter, Heath meg végképp nem. Ha Rick és Daryl jön vissza kéthetes eltávról, annál esetleg értem…
Ami meg az egésznek a lényege, tetőpontja volt, hogy Tara hazaér és ráömlik a 2 hét alatt felgyűlt shitstorm, azt meg lerendezték 3 másodpercben, sírós Eugene-nel és zenei aláfestéssel -.- Na ezért k*rva mérges voltam, pont erre lettem volna kíváncsi.

Darabkák:
-Elég cold opennel nyitottunk, először azt hittem, hogy flashback lesz arról, hogy került Tara a Kormányzó közösségébe, de csak ilyen furán mozgatták az időszálakat.
-Legalább az a dupla megvezetés bejött, hogy azt higgyük, Heath otthagyta, aztán meg hogy meghalt.
-Újabb elnevezés a járkálókra, a Nők és Gyerekek Paramilitáris Közössége ezek szerint bobbernek hívja őket, ha jól értettem.
-A cementzombik király ötlet volt :D
-Nem lehetett nem megmosolyogni, ahogy besétált Alexandriába rózsaszín napszemcsiben, megvan a maga stílusa, az biztos :D
-És Rosita már beszervezi a kis ellenállásába, nájsz.

#hétidézete:
“Well, I never thought I’d be asking this, but where are all the men?” :DDD

irgum76 - 2016. 11. 29. 03:54

“A főcímben az az oldalára borult csónak eddig is volt?”
igen ebben az évadban tették bele

a másik az idő kérdése
a rasztával azt beszélik, hogy 2 hétre tervezték a portyát de már azt is túllépték
ha nem körbe körbe kocsikáztak akkor jókora távot tehettek meg
így nem valószínű, hogy 2 nap alatt ért vissza a csaj

winnie - 2016. 11. 29. 04:34

sepörd:”be vannak szarva hogy elfogy az alapanyag mint a trónok harcánál, ezért húzzák az idõt,”

??? MIVAN?:)

oké, az egy dolog, hogy a trónok harca évek óta áll egy helyben könyvileg, ez meg folyamatosan halad, de… a trónok harcánál örültek, hogy nem kellett a könyvhöz igazodniuk. de itt? itt mikor fogyna el, ha a képregény még mindig 5 évvel előrébb jár? ahogy írtam fent, egyrészt annak örülnének, ha végre saját részeket írhatnának – azért is írták ezt. másrészt, ha egy résszel egy képregényt vagy kettőt fednek le, akkor is nagyon sok idő lesz, míg eljutnak oda, ahol most jár a képregény. ami addigra már ismét jóval előrébb járna.

Silas - 2016. 11. 29. 04:54

tényleg van, aki szerint ez a rész jó volt? uh…

irgum76 - 2016. 11. 29. 05:08

hát az előzőekhez viszonyítva jó volt

mmonitor - 2016. 11. 29. 06:15

Látom jól tettem, hogy kaszáltam ezt is.

Itchap - 2016. 11. 29. 07:12

Tegnap kb. a 20. percben fordultam oda a nejemhez azzal, hogy “Te, most akkor miért is nézzük mi még ezt a fost?” A Feart már régen kaszáltuk és azt hiszem itt az ideje, hogy a folyamatos, hetenkénti követését az anyasorozatnak, most itt befejezzük. Elértünk arra a pontra, hogy senki (de komolyan senki) nem érdekel már a karakterek közül. Unalmas szar az egész. Jöhetne már a Better Call Saul.

deadpool - 2016. 11. 29. 07:51

Ronaldo: Istenem, ezek a beletekergetős emberkék annyira röhejesek és még véleményük is van arról, amit nem láttak. Na, mindegy.” Jaja. + 1

Noxon - 2016. 11. 29. 07:55

Egynek elment, annyira nem volt gáz. Legalább kicsit megismertünk más területet, csoportot.
Az is unalmas, ha folyton csak Rickék vannak és semmit nem tudunk mi van rajtuk kívűl.
A tengerpartos kezdés (vagy tó) tetszett, Lost érzésem volt :)

irgum76 - 2016. 11. 29. 08:15

“aki meg nem emlékezett kicsoda Tara, mit nézett eddig?”

nekem csak annyi maradt belőle, hogy Abraham kurjongatta
őt meg feka csajt felváltva
a raszta meg egyszer kinyitotta a kaput aszt kaput

Quantumleap - 2016. 11. 29. 08:48

deadpool: Na ja, ezt írtam is a múltkor. Áttekergetik, van hogy 10 perc alatt néznek megy egy 45 perces részt. Utána pedig a postokban értetlenkednek mások számára tök evidens dolgokon. Nem értem, az ilyenek miért nem kaszálják inkább.

noodles - 2016. 11. 29. 09:30

ezek a kijelentések, hogy semmi jelentősége nem lesz a fősztorit illetően…mi van? van aki már tudja előre az egész évadot? Tara meg is gondolhatja magát és bevonja az amazonokat Neganék ellen.

beforesunset - 2016. 11. 29. 09:54

Tűrhető rész volt, Tara legalább egy kedvelhető karakter.

Csigusz - 2016. 11. 29. 09:55

@irgum76:
hát, ennyi alapján te is jobban jártál ha csöndben maradtál volna, mert sok fogalmad neked sincs :D

Itchap - 2016. 11. 29. 10:03

@Noxon: Ja, Lost-érzésem néhány másodpercig nekem is volt! :)

irgum76 - 2016. 11. 29. 10:15

Csigusz:
bocsásd meg mester a tudatlanságomat
ezeket a háttér szereplőket kb leszarom a nevüket nem jegyzem meg
mert nincs bennük semmi ami egyedivé tenné őket

jazzer88 - 2016. 11. 29. 10:15

WINNIE, nem tudom töröltétek e amit írtam vagy csak én csesztem el valamit és nem látom, röviden annyi lenne a kérdésem, hogy miért nem veszitek ki a heti kritikák közül, annyi jobb, érdekesebb van ennél, bírlak titeket, jobb ez az oldal mint a legtöbb külföldi de a színvonalon emel ha ez egyik “húzó” kritika hétről-hétre még mindig ez a zs kategóriás nulla walking dead

jazzer88 - 2016. 11. 29. 10:16

mármint nem emel a színvonalon

winnie - 2016. 11. 29. 10:39

jazzer88: a magánkérdésekre és OFF-okra itt van a kommentablak fölötti útmutató. vagy mail, vagy a reggeli hírek, ahova nyugodtan lehet offolni.

de egyébként is szeretjük eldönteni, miről írunk – olykor arról, amiről mi akarunk, olykor pedig arról, amire van igény, ennyi – a heti twd-re mindenképp van a visszajelzések és az olvasottság alapján. (egyébként nagyon messze van a sorozat attól, hogy nulla vagy zsékategóriás legyen. van, amikor nagyon jó, most éppen nem túl erős.)

winnie - 2016. 11. 29. 10:41

irgum76: azért tara elég régóta kiemelt szereplő, kár passzív-agresszívba átmenni azért, mert valaki szóvá teszi:)

winnie - 2016. 11. 29. 10:42

“semmi jelentősége nem lesz a fősztorit illetően…mi van? van aki már tudja előre az egész évadot? Tara meg is gondolhatja magát és bevonja az amazonokat Neganék ellen.”

nem beszélt róluk, tartotta az ígéretét, nincs oka, hogy elárulja őket. úgy lenne logikus, ha ők soha többé nem tűnnének fel. vagyis mondom úgy, hogy ez lenne a helyes írói húzás, ha meghagynák őket afféle melléksztorinak.

Noxon - 2016. 11. 29. 10:50

Bár voltak butaságok, de nem volt rossz rész ez se mint a többi se.

judas - 2016. 11. 29. 11:02

irgum76

Tara kapcsán(is)naprakész vagy ez nem vitás!A lényeg, hogy azért legyen érdemi,tényszerű véleményed az ügyben!písz;)

jazzer88

Ezt már többször megválaszolták régebben, hogy a százas vagy időszakonként a több százas hozzászólások, az érdeklődés mellett/miatt miért is van hetiben. De szerencsére nem kötelező ide írni sem olvasni.

mrsitn - 2016. 11. 29. 11:20

A távolságról: ha jól emlékszem Alexandria és Hilltop távolsága kocsival 6-8 óra. az előző évadban volt róla szó, valamint nem véletlen indultak el sokan. Azért 4-600km nem kevés távolság szerintem.

Neganékról megtudtuk, hogy nem kímélnek gyerekeket sem. Azért ez elég durva. A múlt résznél sokan írták, hogy ilyet csak nem tenne. Gyakorlatilag egy tömeges kivégzést tettek. Kell ennél rosszabb?

Valamint azt is megtudtuk, hogy el lehet menekülni előlük. Sikerrel.

Ezek szerintem apró de fontos információk. Nekem még mindig nézhető a sorozat.

ayren - 2016. 11. 29. 12:10

Én nem vagyok abszolút biztos abban, hogy totál filler epizód volt a mostani. Hátha a jövőben még visszatérnek az amazonok – vagy legalább a fegyvergyűjteményük – mint az leendő összefogás részei.
Akkor meg nem volt hiábavaló ez a rész, bár Tara és és a rasztahajú fickó mint karakterek nem igazán érdekelnek.

Enzo - 2016. 11. 29. 12:23

Azért van róla heti írás, mert nézd meg, mennyi komment születik.
Mondjuk egy része ilyen baromság, hogy “10 perc alatt áttekerem, aztán csodálkozok, hogy semmit se értek belőle, és összekeverem Tarát Rositával”, meg “minek nézitek még mindig, én már kaszáltam 12 évaddal ezelőtt, de azért visszajárok kommentelni, mert nincs jobb dolgom”… az ilyenek csak arra jók, hogy felhúzzák az embert -.-

irgum76 - 2016. 11. 29. 13:16

tudom költői túlzás de Human előző részről írt kritikájából:

“DE akkor most szünet jön ezen a szálon, mert a jövő héten tök más lesz a téma, mivel Tara és Heath (túlozva: kicsodák??) történetét kapjuk.”

nem akarok tovább pörögni ezen de ez még kikívánkozott

ja csak annyi még, hogy soha semmibe nem tekerek bele
a legótvarabb filmet is képes vagyok végignézni, hogy objektív véleményt tudjak alkotni magamnak

human - 2016. 11. 29. 13:38

“ezek a kijelentések, hogy semmi jelentősége nem lesz a fősztorit illetően…mi van? van aki már tudja előre az egész évadot? Tara meg is gondolhatja magát és bevonja az amazonokat Neganék ellen.”

persze, és ott három mondatban “ezt találtam anno portya alatt, amazonok és van fegyverük” bam, ennyi. msot kb. annyi az egész (tuti csináltak már ilyen random behozásokat), hogy a csajt aki segített tarának bemutatták annyira, h majd megölhetik “fontos” halálként. de ha még winnie is fillernek hívja, akkor tuti az volt, mert ő pontosabban használja, avagy nincs nagy jelentősége a fő szálra.

Neaira - 2016. 11. 29. 14:25

Alapvetően nem biztos h tetszett volna, de az előző részek szenvedései után kifejezetten üdítően hatott rám; plusz nem tagadom, h én kedvelem Tarát. Idegesített már Neagan ripacskodása, Rick alázása. Illetve abban még lett is volna potenciál, ha azt látom rajta, h van egy terve a jövőt illetően, ami nem a behódolás, meghunyázkodás. Ha látnám h már most is tervel vmit, amire még majd várni kell, egészen tetszene, h most igazán bajban vannak. Persze gondolom, h így lesz, összefog majd a 3 falu (és ki tudja lehet az amazonok is) de az felettébb zavar, h Rick ezt még nem hozta fel. Persze még nem is tudja h Ezekiel létezik, tudom, de legalább törekedne rá hogy valami legyen.
Na, de a tegnapiról.
Jó ötlet volt az egész, tetszett a helyszín is. Csak hát a kivitelezés már megint… huh!
Hibatenger végig. A barátok köztben jobbak voltak az akciójelenetek. Elesek, kiejtem a piszolyt, a botot, a kést, a géppisztolyt a kezemből… Számoltam, vagy négy ilyen jelenet volt. Meg azok a verekedések…! Pedig elvileg “képzett harcos”, megállapította az amazonkirálynő, aki rögtön elmondta a fogolynak a védelmi rendszerük szisztémáját. Na mindegy, 100 ilyen gagyi jelenet volt, ami nekem nagyon sokat ront, ennek ellenére egyik legjobb hangulatú rész volt. Kizökkentett kicsit a neagani szarakodás ól…, nem úgy, mint a carolos tigrises rész.
Tippre, Tara nem beszél majd róluk mégis belekeverednek majd az amazonok is a harcba. Tarát hibáztatják majd s vagy meghal emiatt, vagy az indiánlány hal meg, de előtte összejönnek Tarával. :)

_Peter - 2016. 11. 29. 15:20

Heath úgysem volt kibontva, lehetne úgy ezzel eltűnik végleg és nem tudjuk meg a sorsát. Mint az atlantai táborban a latin család, akiknek Rick adott egy pisztolyt és jó utat kívánt.

Interjúból kiderült szabadúszó írta a részt és a showrunner döntött úgy gyorsan lezavarják szavak nélkül Tara gyászolását. Azért a montázsba belefért volna bevágják Glenn amikor jótállt érte, nem hagyta ott az alagútban. Így egy kis Tara emlékeztető is lett volna, hiszen a legutóbbi eseménye Denise-szel is hónapokkal ezelőtt volt. Nem várom fele részeket azzal töltsenek XY megtudja a rossz hírt, de pár mondat lehetne majd Carolnál is mivel Atlanta óta egy társaságban volt Glennel. Múltkor ahogy Sashát mutatták látványosan szipogni a sírok mellett, Abraham szivarral, nekem az nem is jött át. Annyira fülénél fogva rángatták elő hirtelen azt a dolgot kettejük közt. Nem megy a drámázás a mellékszereplőkkel.

Azt is olvastam a regular szereplők ha hiányoznak akkor is kapnak fizetést, ezt rosszul tudtam eddig és Tara is az. Heath csak guest. Akkor mégsem az AMC miatt vannak ezek a feldarabolt részek spórolásból, hanem írói döntés. Talán így még furcsább. A bővített részekben lehetett volna egyszerre mutatni két szálat, Tara kirándulásának és Negan behajtásának elég lett volna egy normál epizód. Remélem most már több szálon mutatják, letudták a heti közösség bemutatót.

Pipacs - 2016. 11. 29. 15:22

“mennyit dobna a sorozaton ha változatosabb helyszíneken forgatnának. Unalmas már az erdőben barangolás”

Ezt pont egy ilyen rész (híd, tengerpart) után fura olvasni. :)

“jót röhögtem volna amikor Tara kérdezi hol vannak a férfiak, a nagyi azt mondta volna egy műhold állomáson dolgoznak”

Na igen, akkor hamarabb eldől Tara sorsa, az fix. :D

“abszolút olcsó írói húzás volt a halálát lebegtetni, csupa homokzombi közt egy random rasztát lát Tara csak hogy aggódjunk”

Szerintem meg pont egy elég emberi pillanatot mutattak be. Amikor végre visszaért, hogy megtudja, mi történt a pasival, és a zombikavalkádban elkezdett aggódni, meg felvillantak a képek arról, hogy legutóbb, amikor itt jártak hasonló helyzetben, mi volt, hogy volt, akkor mintegy az agya (és a sors) kissé “megtréfálja”, hogy egy zombiban (ráadásul nőben) őt véli egy pillanatra látni. Én is elhittem hirtelen igen, de nem éreztem magamat hülyének tőle, sőt. Érdekes, nem hat ez sem mindenkire egyformán. :)

Azért milyet blöfföltek már Tara kifaggatásánál, tetszett, hogy csak utólag szóltak neki, hogy becsapós volt a kérdés és hogy lebuktatta magát…:)
Szerintem el fog jönni a perc, amikor Tara “köpni” lesz kénytelen, és akkor még jönnek a nénik, lányok, asszonyságok Neganen bosszút állni.
A napszemcsis “walking on sunshine” rész bejött, de nem tartott soká, hamar legörbült a szája szegény csajszinak.

Nem volt rossz rész, de igen, nem történt semmi előrelépés, ilyen ez a filler műfaj. :)

faecalmatter.s01e01 - 2016. 11. 29. 15:34

nyilvánvalóan amc dirigál az íróknak, nem pedig teljes írói megvalósulást láthatunk (aki meg próbált érvényesülni kivezették a hátsó ajtón), ami teljesen megmagyarázza hogy miért húznak 1 lapos eseményeket 1 epizódra.
szó sincs arról hogy valaha is beakarják érni, ne adj isten, megelőzzék a füzeteket. pusztán bait and switch-t nyomatnak a tetemesen megugrott nézettség óta, ezt a vak is látja (láthatná, de ezen oldal hozzászólásait is figyelembe véve nem ez történik).

_Peter - 2016. 11. 29. 16:37

“abban még lett is volna potenciál, ha azt látom rajta, h van egy terve a jövőt illetően, ami nem a behódolás”

Ne siess, túl fejőstehén sorozat ez ahhoz. :)
Ilyen tempóval ki tudja mikor fog Eugene “eszébe jutni” a tavalyi műhely, mikor mondja el Tara a titkot, mire jön össze ténylegesen a szövetség. Addig csak magánakciók, lassú részek ahogy próbálnak magukhoz térni, esetleg lesz közben más problémájuk is. (Tél? hangulatos lenne) Messze még a bosszú tervezgetése szerintem. Ki tudja meddig húzzák ezt a Negan sztorit, hiszen eddigi legnagyobb ellenség.

winnie - 2016. 11. 29. 18:44

faecalmatter.s01e01: az írók abszolút nem függenek nézettségtől, és az már sok-sok éve megugrott, nem most történt valami (meg ugye ezeket a részeket kábé egy éve írták). ha valahol, akkor itt az amc nem fog dirigálni – legalábbis kreatív szempontból nem, nem engedhetik meg, hogy robert kirkmant elveszítsék.

“miért húznak 1 lapos eseményeket 1 epizódra.”

mert egy sorozat nem feltétlenül eseményekről szól. egy ilyen sztorit is meg lehet nagyon jól valósítani, egy egysoros szinopszis itt lehet remekül prezentálni sok karakter pillanattal, vagy jó dialógokkal, vagy suspense-szel – egyszer mondjuk jöhetne egy gimmick epizód, mondjuk real time, vagy beszéd nélküli, vagy egyszereplős, zombi nélküli. ezek mind-mind érdekes fillerek lehetnének, ha jól megvalósítják őket. és lehetnek érdektelenek is.

vannak történetorientált sorozatok, meg karakterorientáltak, a twd nem nagyon tudott dönteni még.

pont most jelent meg például egy írás arról, hogy a twd olyan lett, mint egy procedural sorozat: http://www.tvguide.com/news/the-walking-dead-procedural-drama-serialized/

winnie - 2016. 11. 29. 18:45

_Peter: mivel rosita bedobta a golyós témát, ezért nyilván, azt a sztorit tovább fogják vinni azon nyomban, szóval eugene megint kap valami anyagot.

jazzer88 - 2016. 11. 29. 20:20

Judas, Winnie nem azért írtam ide, hogy bárkit kérdőre vonjak, okoskodjak személytelenül beszólogassak, nem stílusom. Szeretem az oldalt, de azért azt se felejtsük el, hogy a írok az leginkább az olvasóknak írnak, így normális hangvételben sztem nekem is lehet véleményem. Egy jó oldalról azért szoktak eltűnni az olvasok mert romlik a színvonal. És akár hogy szépítjük a walking dead nagyon romlik az meg számomra nem meggyőző érv, hogy volt már jó is, a magyar foci is volt jó 30 éve de emiatt nem nézek NB1 es meccseket.:) egyszerű észrevételnek szántam, hogy talán érdekesebb lenne az oldal ha nem az lenne az egyik fő cikk minden héten, hogy süllyedhet e még lejjebbre a walking dead. sok sokkal jobb is fut folyamatosan sok az elfeledett, és sok az új. egyes szám egyes személyben szívesebben kattintanék az oldalra ha lenne egy mars kritika, vagy visszatérnének a bates motelhez, esetleg egy rectify amoről sokan nem is hallottak és nagyon komoly, vagy akár az american horror story új évada ami nagyon komoly lett megint. Ha tv és nézők kaszálnak folyamatosan akkor sztem egy tökös lépés a cikkiról oldaltól is ezt meglépni, de mondom, egy egyes szám egyes szeméyű gondolat :)

Huess - 2016. 11. 29. 21:31

Szégyelem magam az offtopikért, meg pláne hogy jön ide: az OITNB írói oly keményen viszik előre a sztorit, ami szinte hihetetlen. Nos minden írót a kreativitásuk determinál; de nem csak az. Így nem csoda h a női sorozatból nemrég egyszerre HÁROM évadot rendeltek be … Lehet hogy itt bűzlik valami a TWD körül? Így volt ez a Trónokkal is …

amazemez - 2016. 11. 29. 22:09

jazzer88…

Ha mindenki kaszálná nem irná be id eminden héten ugyanaz az ember, hogy kaszálta ekkor mega kkor meg most kaszálja. Divat lett ez a walking dead kasza, de ugyanúgy nézi mindenki. Másrészt lehet, hogy szerinted csökken a szinvonal, de más szerint lehet nem, más szerint lehet a te kedvelt sorozatod rossz. Nem neked irják az oldalt, hanem mindenkinek.

Egy kérdésem van, ami elég nagy logikátlanság szerintem. Mikor Tarát vitték ketten hogy a hídhoz menjenek, illetve alexandiába, Tara miért futott el? Ezt nem igazán értettem.

human - 2016. 11. 29. 22:50

“visszatérnének a bates motelhez, esetleg egy rectify amoről sokan nem is hallottak és nagyon komoly, vagy akár az american horror story új évada ami nagyon komoly lett megint.”

ezekből 1 amire kb. lenne igény (AHS), de szerintem pont nem nézzük. a többi mind sokkal, de sokkal kevesebb olvasót érdekel. meg igazából olyat tudunk nézni, ami érdekel minket, ha valaki heti cikket akarna vinni a Rectifyről, akkor szerintem winnie örülne a legjobban, szóval jöhetnek a vendégkritikák.

de pl. nem véletlenül lett ez a cikk előrébb, és a Westworld pedig a kiemelt esti ezen a héten.

winnie - 2016. 11. 29. 22:55

az ahs-t nézem, illetve kaszáltam a 6×08-nál, de arról írok majd. de aki emleget sorozatokat, hogy ezt vagy azt hanyagoljuk és nem nézik elegen, annak mindig be lehet dobni azokat a remek sorozatokat, amiket nem hanyagolunk, és amiket meg ő nem néz. aki “számon kér”, azon is lehet mit “számon kérni”.

jazzer88: ahogy írod, ezt is az olvasóknak írjuk, mert látjuk, hogy a többséget ez érdekli. de még egyszer mondom, az ilyet máskor ne ehhez a topikhoz, hanem a reggeli hírekhez.

Nézőke - 2016. 11. 29. 22:58

amazemez: Mivel egy csajszi ajánlotta fel,hogy elkiséri,és kettő ment vele, nem volt nehéz kitalálni,hogy végezni akarnak vele.
Ez tetszett Tarában,hogy van esze ilyesmihez.

Mondjuk nulla kaja,de mégis híznak a szereplők mint a kismalacok (tudom,csak terhes,tudom)
Mégis a kaja nagyobb probléma mint a víz, ezt nehezen hiszem.
Heath? csodálatos megmenekülése Glenni kukamagasságokba emelkedett.

Off: továbbra sem értem,hol vannak a vadállatok, éhes kutyafalkák,madarak, patkányáradatok, rovarfelhők,apropó, ha egy szúnyog szippant egyet egy puffadtból (pacsi) akkor nem kéne egy picit tartani egy random csípéstől? na mindegy, ezek csak ilyen részközbeni unaloműző gondolatok.

fireblade "pistike" - 2016. 11. 29. 23:21

egy madarat láttam mikor Michonne gyakorlatilag csukott szemmel lövöldözött a semmibe :) mert az hogy 20? 30? lövésből egyszer sem találta el..az már iszonyat nevetséges volt..de tetszett..és ott volt az őzike is mint Negan vacsi, a piszok, Bambit kajálja..már ezért pusztulnia kell :)
Pár dologra én is kíváncsi lennék..
– Negan csapata hogy bővül? mert azért néha fogynak (Rickék rendesen csökkentették a létszámot) honnan toboroznak? Eddig egyszer sem hívtak senkit a csapatba..és hát Hilltopi beözönlésnél elég bamba fejű csapattagok is voltak..
– Mi a fenének kellett nekik a sok matrac? eddig a földön aludtak? nehezen hihető..
– Rengeteg nyersanyagot visznek el, tehát vannak akik főznek? nők a táborukba? városukba? ha meg annyi nő van..képtelenség hogy hagynák Negant pojácáskodni :)
Nagyon kíváncsi vagyok Negan “birtokára”

human - 2016. 11. 29. 23:23

fireblade “pistike”: szerintem nézd újra az évadot, az első két kérdésedre simán benne van a válasz.

randomguy23 - 2016. 11. 29. 23:52

Borzasztó pazarlóan bánnak a készítők a műsoridővel, az meg pláne bravúros, hogy ennek dacára (ezzel együtt?) sem sikerül mit kezdeni a legtöbb mellékszereplővel. Erre Heath a mintapélda, nekem fejből beugrik három-négy emlékezetes pillanat tőle, kár, hogy ebből egy sem került át a sorozatba (vagy nem eredeti formában). Csoda, hogy ezek után az egyszeri tévénézőnek nincs vele több kapcsolata, mint ha egy random tucatszereplő volna?

Időnként azt érzem, egyes karakterek afféle egyszer (néhányszor?) használatos, eldobható felolvasó automataként vannak kezelve. Kreatív szabadság ide vagy oda, vaskos böszmeség volt Heath szájába adni a rész eleji mondatokat. Ő pont azon maroknyi alexandriai lakos közé tartozott, aki aktív terepmunkát folytatott a kezdetektől. Supply runner-ként Glennel van egy polcon, aki konkrétan a sorozat legjobbja (volt) a műfajban.

Talán már korábban is említettem, neki kellene ülniük a készítőknek, és összefésülni a szálakat. Semmi gond azzal, hogy vannak TV-exkluzív karakterek akiket gyakran ilyen-olyan képregényes szereplőkből gyúrtak össze. Az is oké, hogy alternatív alanyokra osztanak ki egyes, kisebb-nagyobb átemelt cselekményszálakat. Viszont a belső koherencia ettől még elvárható volna, mert mostani formában úgy néz ki, teljesen önkényes a rendszer. Kis túlzással mintha pillanatnyi érdekek döntenének arról, milyen dialógosok szülessenek, és szalmaszálhúzással döntenének arról, ki(k) is adják elő azokat. Már ami a mellékszereplőket illeti, ugye.

Pipacs - 2016. 11. 30. 00:41

“Neganékról megtudtuk, hogy nem kímélnek gyerekeket sem. Azért ez elég durva. A múlt résznél sokan írták, hogy ilyet csak nem tenne.”

Itt meg ponthogy a gyerek a vérszomjas, erre nevelték ezek a nők is: mindegy ki az, öld meg. Parancs az parancs. Simán el tudom képzelni, hogy Negan egyik buzgó alattvalója vitte túlzásba a vérengzést, nem pedig jól átgondolt koncepció volt. Persze nem “védeni” akarom az agresszív pojácát, de az én elméletem így összeáll még mindig.

“Valamint azt is megtudtuk, hogy el lehet menekülni
előlük. Sikerrel.”

Mondasz valamit, de ez sem fenékig tejfel, és csak ideig-óráig fenntartható “rendszer”, sok áldozat árán ráadásul. De valóban jogos, őket látszólag futni hagyták…

NoFearthewalkingdead - 2016. 11. 30. 01:41

@winnie ” csak azt kell felfogni, hogy mit akar egy író, az ő szemén át nézni a munkát. ”

Ezzel nem értek egyet. Egy nézőnek nem kell belegondolnia, felfognia, hogy mit akar az író, főleg nem az ő szemén át nézni a művet. Azt hogyan is lehetne megoldani. A néző azt fogja fel, amit lát, ha neki nem egyértelmű, hogy itt most karakterépítés folyik (ami persze nincs kimondva, a néző csak azt látja, hogy történik valami, vagy épp nem) akkor az régen rossz. Valamint egy film, sorozat, akármi hiába akar karaktereket építeni 120 percben, vagy 8 évadon át, ha az közben nem szórakoztató. Pedig egy sorozatnak ez a legfőbb célja mindkét részről, legalábbis ennek kéne gogy legyen. Szerintem.

CotA - 2016. 11. 30. 02:58

Nagyon szeretem a TWD képregényben, hogy folyamatosan érdekes és fordulatos, Kirkman nagyon jól tálalja az eseményeket. Ezzel szemben a sorozat eléggé el van bénázva sokszor.
Érdekes módon Game of Thronesban az kellett, hogy elhagyják az írót, itt ezzel szemben épp, hogy jobban kéne követni a képregényt. Anno a Negan szál volt a kedvencem, mikor olvastam. A karakter is jobban működött(jobban be van lőve Negan kegyetlensége meg vigyori stílusa közt az egyensúly), és a részeket olvasva azon gondolkodtam, hova lehet ezt még fokozni?
Kicsit pörgősebbre kellene venni a sorozatot.
Bár ez a rész mondjuk éppen hogy jobban tetszett :)

winnie - 2016. 11. 30. 04:59

NoFearthewalkingdead: “Egy nézőnek nem kell belegondolnia, felfognia, hogy mit akar az író, főleg nem az ő szemén át nézni a művet. ”

ez igaz, meg a többi is, amit írsz, de a fentivel én arra céloztam, hogy ha valaki az írókat kritizálja, akkor érdemes tudnia, hogy mi a céljuk. és nem az, hogy “húzzák”. szóval általánosságban írom, hogy egy író célja mi a munkájával. nyilván ez nem mindig jön össze, de a célja sosem az lesz, amit ő írt. szerintem.

Quantumleap - 2016. 11. 30. 08:42

Az is lehet, hogy majd pár rész múlva előbukkan a Tarát elengedő csajszi, és kiderül, hogy Neganék ott is rájuk bukkantak, és a többieket mind lemészárolták, ő el tudott menekülni. És akkor már nem is lenne annyira filler a filler.

irgum76 - 2016. 11. 30. 12:01

Nézőke – 2016. 11. 29. 22:58

“Mivel egy csajszi ajánlotta fel,hogy elkiséri,és kettő ment vele, nem volt nehéz kitalálni,hogy végezni akarnak vele.
Ez tetszett Tarában,hogy van esze ilyesmihez.”

hát nem tudom mennyire okos a kis buksija de szerintem a füle mellett elsüvítő golyókból jött rá…

“Off: továbbra sem értem,hol vannak a vadállatok, éhes kutyafalkák,madarak, patkányáradatok,
rovarfelhők,”

vadállatok többször is szerepeltek 3 őz az tuti, de Daryl jóvoltából ettek mókust, baglyot meg még kitudja mit az első évadban meg pecáztak
a kutyákat simán megeszik a kóborlók ezt FTWD-ben mutatták
patkányok is biztos vannak a börtönnél azzal etette a kis csaj a zombikat
de, hogy mért nincs patkányáradat gondolom technikai okok miatt vagy be kéne idomítaniuk egy patkánysereget
, hogy minden csapónál ugyanarra masírozzanak vagy CGI ami megdobná a büdzsét egy kis hangulati elemért
esetleg azzal lehetne magyarázni, hogy a patkányok fertőzött húst esznek a kúszó-mászó zombikból és ebbe ők nem megzombulnak hanem beledöglenek

“apropó, ha egy szúnyog szippant egyet egy puffadtból (pacsi) akkor nem kéne egy picit tartani egy random csípéstől?”

nem mert mindenki fertőzött csak akkor lenne esetleg gáz ha terjedne a zombivírus de mivel mindenkiben benne van már így nem számít
csak az a kellemetlen ha megharapnak

Nézőke - 2016. 11. 30. 12:23

irgum76: a szúnyogos fertőzést elfogadom.
A vadállatokat nem egy halom mókusra értettem :D
Tételezzük fel,hogy a világ csak (99%) csoszogó puffadtakból áll , így az ösztönösen menekülő állatok simán meglógnak a zombik elől. Az ember meg nemigen vadássza még őket,legalábbis olyan nagy számban nem,ahogy azt az erdészek, vadgazdálkodók tették, örül ha vacsinak lelő egy kisebb őzbakot.

Nos, ha az ember nélkül elképzelnénk egy világot,melyik faj lenne az uralkodó? Farkasok, medvék? Csótányok?

Na ez ezzel a gondom, kb ugyananaz,mint az erdővel, már régesrég bozótosnak kéne lennie mindenütt a betonutak helyett.

De ezeket csak unalmasabb részeknél nézegetem,amikor ráérek :D

ixub - 2016. 11. 30. 12:40

Nézőke:

“Mondjuk nulla kaja,de mégis híznak a szereplők mint a kismalacok (tudom,csak terhes,tudom)
Mégis a kaja nagyobb probléma mint a víz, ezt nehezen hiszem.”

Azon az éghajlaton, ahol játszódik a történet simán egyszerűbb vízhez jutni, mint kajához.

“Off: továbbra sem értem,hol vannak a vadállatok, éhes kutyafalkák,madarak, patkányáradatok, rovarfelhők,apropó, ha egy szúnyog szippant egyet egy puffadtból (pacsi) akkor nem kéne egy picit tartani egy random csípéstől?”

Abszolút irreleváns. Minek mutogatnák? Az legyen a következő dráma, hogy valakit megharapott egy kutya? A csípés meg semennyire nem számít, mert mint az ELSŐ évadban kiderült a vírus mindenkiben benne van. Meghalni nem szabad.

irgum76 - 2016. 11. 30. 13:20

“Nos, ha az ember nélkül elképzelnénk egy világot,melyik faj lenne az uralkodó? Farkasok, medvék? Csótányok?”

Ezekiel tigrise :)
az attól is függ mennyi idő telt el az emberiség eltűnése után
itt kb 2-3 év telt el játékidőben

“Na ez ezzel a gondom, kb ugyananaz,mint az erdővel, már régesrég bozótosnak kéne lennie mindenütt a betonutak helyett.”

mint fentebb írtam össz-vissz 2-3 év de ha sorozat szempontjából nézzük akkor is csak 7 év
ennyi idő alatt nem fognak 20 méteres tölgyfák kinőni az aszfalt útból

én nem a fákat hiányolom az utakról hanem az autókat simán elkocsikáznak Rickék több 10 Km-ert úgy, hogy ne lenne rajta autó pedig biztos rengeteg baleset, dugó alakulhatott ki a kezdeti időkben
az első szériában mutatják amikor Rick belovagol a városba, hogy tömött sorokban állnak a járművek a kivezető szakaszon

Serrin - 2016. 11. 30. 13:25

Szerintem ez volt a 7. szezon eddigi legjobb része. A többi meg simán pocsék. Ha egyszer újranézem egyben az egész sorozatot, akkor a 7. szezon sok epizódja ki fog maradni.

Ez hasonlított a korábbi szezonokra és végre nem kellett a Negan féle szövegelést hallgatni.

Sajnos a Z nation, meg az FTWD is jobb lett már, mint a TWD. Az sejthető volt, hogy ez az évad nem lesz a kedvencem, de erre a szintre nem számítottam.

ixub - 2016. 11. 30. 13:28

irgum76? Bocs, ha úgy tűnik ismételtelek, de nem frissítettem az olvasás után és 100 komment idő…

irgum76 - 2016. 11. 30. 13:35

Ixub:
ilyenért ne kérj bocsánatot, megesik NP :)

Fireblade "pistike" - 2016. 11. 30. 13:37

irgum76:

– a fű is sok helyen szépen nyírva van..vagy legalábbis alig néhány centi, tudod mennyit nőne 4-7 év alatt? :)
– és de, a növényeknek már sokkal jobban be kellett volna nőnie majd mindent, ami elhagyatott.
– kutyák..több százmillió kutya él a földön..azok simán elvadulnának, és mivel ösztönből falka állat..
– arra emlékszem, a legviccesebb kép volt :)..autópálya Rick lovagol befelé, a kifelé vezető sávok tömve roncsokkal, a befelé vezetőn egy se!! vazze egyse :)
mert ugye aki menekülne ilyen apokaliptikus zombi világvégénél, az is betartaná a szabályt, és dehogy mennének ott is kifelé,mi?? jót nevettem akkoriban ezen a képen.

irgum76 - 2016. 11. 30. 14:02

Fireblade “pistike”

“tudod mennyit nőne 4-7 év alatt? :)”

először is kb 2-3 évről beszélünk
másodszor a fűfélék nem arról híresek (kivéve a bambuszt), hogy idővel egyre magasabbra nőnének
jó mondjuk 2-3 év alatt is eltud burjánzani a dzsudzsa ez igaz

“– és de, a növényeknek már sokkal jobban be kellett volna nőnie majd mindent, ami elhagyatott.”

láttál már 2-3 éve lakatlan kertes házat?
mert amit írsz az alapján nem hiszem

“– kutyák..több százmillió kutya él a földön..azok simán elvadulnának, és mivel ösztönből falka állat..”

de a kutyák nem tudják, hogy a zombit fejbe kell kólintani egy szívlapáttal, hogy ne harapdálja tovább a farkincáját
zombi horda-kutya falka
1-0

“– arra emlékszem, a legviccesebb kép volt :)”

nekem inkább ütős volt de ízlések és pofonok…

Quantumleap - 2016. 11. 30. 15:52

Fireblade “pistike”: A sorozat eleje óta max. 3 és fél év telt el. Persze ennyi idő alatt is nő a fű.

judas - 2016. 11. 30. 18:45

jazzer88

A blog írói már meg is válaszolták azt amit magam is akartam:)

Off:

Mondjuk az erdei vadállatok és az elvaduló háziállatok el nem vagy elszaporodásának kérdése jogos. Nem tudom milyen számokat produkálnának egy ilyen helyzetben… millió számra pusztulnának el – halnának éhen vagy szomjan az önálló életre képtelen elkényeztetett kis kedvencek a városokban,a bezárt lakásokban meg eleve annyi lenne nekik az tuti. Fejés híján, fertőzés miatt ugyanígy pld a tehenek is hamar kiesnének a játékból. Elvadulnának a lovak egyebek és emellett mind a járkálók mind a maradék emberek is tizedelnék az egész állományt…

Pipacs

Csak érdekesség kedvéért aki nem tudja és érdekli ennek a forgatásának a helyszíne a Driftwood Beach volt (Jekyll Island, Georgia). Tényleg felüdülés volt most ez a változatosság a helyszín szempontjából.

Béka Béla - 2016. 11. 30. 21:53

Majd az Exodous c. félévad zárónál lesz jelentőssége ennek a résznek, amikor az egész vándorcirkusz (de legalábbis egy nagy részük) hajóra száll.
De kurva szar rész volt.

Béka Béla - 2016. 11. 30. 21:58

Amúgy meg unalmas már Negan királykodása, éppen itt lenne az ideje, hogy szívjon.
Én tudom, hogy sokan élvezik ezt a jelenlegi szitut de én háborút akarok nézni, nem pedig azt, hogy egy simán legyőzhető szociopata, hogyan éli ki a megalomániával összekötött szadizmusát.

Pipacs - 2016. 12. 01. 00:26

judas – 2016. 11. 30. 18:45

Köszi! :)

Béka Béla – 2016. 11. 30. 21:59

Ezt honnan veszed?

winnie - 2016. 12. 01. 08:50

“Ezt honnan veszed?”

fantáziál?:) a félévadzáró címe egyébként beating hearts lesz, vagy ilyesmi. mint írtam fent, nem lenne jó írói húzás, ha visszatérnének ehhez a közösséghez, jó eséllyel nem is fognak. meg akkor szerződtetni kellett volna visszatérő szereplőket, amire nem került sor, meg hülyék lesznek lerombolni az alexandriai díszletet.

winnie - 2016. 12. 01. 08:52

“de én háborút akarok nézni”

azt sok helyen lehet nézni. tudom, hogy a többségnek a gyakás kell, de akkor lenne a legunalmasabb a sorozat. nem mintha ez az idegesítő szadizás nem lenne unalmas, de épp ez a lényeg, hogy unalmas akciójelenetek és felesleges negan helyett is lehetne nagyon jó sztorikat kitalálni

Mazsola - 2016. 12. 01. 10:48

Teljesen vegyes érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban.

Az nagyon tetszett, hogy végre láttunk más helyszínt is, más embereket, akik úgy tűnik jóval hitelesebben adják elő a túlélési mutatványt, mint pl. az Alexandriában, szépen kitakarított, frissen mosott függönyökkel teli házakban ágyazgató, mindig tökéletes sminkkel rendelkező “túlélők”. “Amazónia” lakói valahogy értelmesebbnek, életrevalóbbnak tűntek mint a többi “város” lakói (Hilltop lakosztály!), valahogy jobban elhittem róluk, hogy ezen a bolygón bizony már x-éve “világvége” van. Ezek itt láthatóan próbáltak előállítani élelmet, míg a többiek csak portyáznak, és persze továbbra is jól tápláltak.

Ha már jóltápláltság: ez a Tara nem volt valami túl jó választás a castingon. De tényleg, miért olyan nehéz belátni, hogy egy poszt-apokaliptikus sorozatban nem kellene ilyen molett szereplőket alkalmazni, mert lerí róla, hogy a művön kívüli világban igen jól él, jól tartja magát, és csak amikor elhangzik az ACTION – akkor ugrik be egy koszosabb ruciba, és próbál nagyon szenvedni, meg élelemért küzdeni. Nem megy, nem hiszem el neki. A többi csaj többsége legalább vékony, de azoknál is nagyon zavaró a szép smink, a szép haj, szóval semmi hitelessége annak hogy itt elvileg kurvára világvége van. Rick borostájáról meg elgyötört arcáról legalább lerí valami ilyesmi, hitelesség.

A filler rész logikátlanságai, buta döntései szót sem érdemelnek, ezen háborogtatok ti is épp eleget. Kár érte, volt benne lehetőség bőven. A fene nagy írói szabadsággal (mivel filler) nem tudtak jól élni szerintem.

winnie - 2016. 12. 01. 16:32

Mazsola: Alanna Masterson most szült, ezért testesebb, de korábban nem ilyen volt. De, ha nem így lenne, akkor is bőven akadtak korábban nem szálfavékony, nála nehezebb karakterek, elég a barátnőjére, Denise-re gondolni, vagy ott van Olivia is.

a sminket és hajat passzolom, egy csomószor volt totál nyúzott egyesek képe, és totál káosz a haja, de ilyen alapon az is zavaró lehetne, hogy rick úgy néz ki, mint egy ismert színész, aki szerepelt a love actually-ben. nyilván egy filmben vagy sorozatban a szereplők kapnak alapozót, és ha el is csúfítják őket, akkor is profi módon teszsik.

judas - 2016. 12. 01. 17:57

Oliviát szegênyt már Negan is jól leoltotta, hogy Rickék hogyan is tehették meg raktárosnak őt.
Fillerek -ezt leszámítva- nekem idáig simán bejöttek.Itt csak a tengerpart volt üdítő.

Quantumleap - 2016. 12. 02. 07:34

Az ápolt hajon és bőrön tényleg nem kellene lovagolni. Nyilván az apokalipszisben is adni akar magára az ember, és többek között Alexandriában is el vannak látva kozmetikai és tisztálkodószerekkel is. Már ha most Neganék el nem vitték kicseszésből ezeket is. :)

Mazsola - 2016. 12. 02. 08:35

Ez szerintem nem így van. Gyökeresen megváltozott életkörülmények között nem a kinézet a legfontosabb, hanem a túlélés, ami elsősorban az energia/élelem megszerzésére irányul. Nagyon nehéz elhinni, hogy ilyen környezetben ennyire jól ápoltak és jól tápláltak legyenek az emberek.
(a szülést nem tudtam, így azért valamelyest elfogadható, nyílván emiatt nem akarták lecserélni a színésznőt)
Na mindegy, nem rugózok ezen tovább, csak számomra így sokat veszít a műsor a hitelességéből. Ennyi.

winnie - 2016. 12. 02. 09:04

Mazsola: rickék nem, de az alexandriaiak például évek óta a közösségükben élnek. ők nem a túléléssel foglalkoznak, hanem a mindennapi élettel, még a falon túlra sem merészkednek. nekik teljesen normális (volt) az életvitelük. és ellátmányuk is bőven volt.

szinkrobi - 2016. 12. 02. 10:40

a magyar Fox-on kiírják a rész elé, hogy erős idegzetű nézőknek ajánlják. és tényleg. ehhez az évadhoz erős idegzet szükséges…

judas - 2016. 12. 02. 12:26

Így igaz.Ezekben a lényegében zárt közösségekben (legalábbis amíg Rickék meg nem jelennek) folyó víz, villany van. A napi élethez szükséges eszközöket portyával még többnyire be tudják szerezni.Mondhatni “normális” életük van.Emlékezzünk csak vissza mikor megjelent a csapat Alexandriában Daryllel az élen persze, úgy néztek ki mint akik most jöttek ki valami barlangból.Ott volt a nagy kontraszt az nem vitás.

Quantumleap - 2016. 12. 03. 17:36

Miután Alexandriában letelepedtek, ésszerűbb, hogy ápoltabban nézzenek ki. Mert nyilván nem folyton csak portyáznak meg zombitámadásra lesnek, hanem néha ki is kapcsolódnak, szórakozgatnak egymás között. És az ilyen alkalmakkor logikus, ha valaki ápoltabban akar kinézni. Persze most, jelen szituban nyilván megint nem ez a legfontosabb.

judas - 2016. 12. 03. 21:12

Így igaz.Szokatlan is volt a látvány úgy nagyhírtelen. Tiszta ruhák, borotválkozás, fogmosás ez ráadásul többször is előjött, hogy mi van a fogkrémel vagy hol van még belőle meg ilyenek. Gondolom embernek érezhették magukat még ha csak egy rövid időre de akkor is.

Treff Bubi - 2016. 12. 24. 01:52

Azt mondta a néni, hogy Neganék minden 10 év feletti fiút és férfit lelőttek, csak én nem láttam kisfiúkat a kék lagúnában?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz