login |

Travelers: túl az 1. évad felén – írta Delilah

2016. 11. 29. 14:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Már hét rész lement az időutazós Travelers-ből, és míg a pilot talán a szezon egyik legjobbja volt (winnie szerint is), a folytatás sajnos már hagy maga után némi kivetnivalót.

A sztoriról elég annyi, hogy a jövőből a jelenünkbe jönnek az „utazók”, akik valamilyen formában beköltöznek az emberek testébe, pont mielőtt azok meghalnának, hogy valamilyen epikus küldetésbe fogjanak. Össze is áll egy viszonylag klisés csapat, van orvos, technikus, történész, harcos, vezető – ami kell. És már rögtön az első részben meg kell akadályozniuk egy katasztrófát.

travelers-1x07-06

Kezdjük azzal, hogy így hét rész után is nagyjából a nullával egyenlő a tudásunk a nagy egészről. Az információkat csupán könnyed párbeszédekből lehet elcsípni, amikből nagyjából kiderül, hogy bárhonnan (bármikorból) is jöttek minket megmenteni, ott nagyon rossz a helyzet, viszont a technológia elég fejlett az időutazáshoz. Utazásuk célját is homály fedi, azon túl persze, hogy meg kell menteni az emberiséget a saját jövőjüktől.

Lassan azonban elindulnak az események, de minden beavatkozás minimális, néha megmentenek valakit, vagy megakadályoznak egy-két dolgot és nagyjából ennyi. Az egész idegennek hat, pufogtatják a szokásos “nem szabad túlságosan beavatkozni”-szöveget, mert azzal ugye mindent el fognak rontani, és néha bedobják, hogy ez meg az szembe megy az egyik protokollal, vagy hogy az igazgatónak nem ez volt a terve.

travelers-1x07-02

A baj az, hogy mi teljesen kívülállóként szemléljük az eseményeket, nincs semmi, ami miatt kötődhetnénk a küldetéshez. Igen, tudjuk, hogy szörnyű a jövő, anarchia van, káosz és miegymás, és ennek elégnek kell lennie.

Folyamatosan egyre több kérdést dobnak be a közösbe, viszont válaszok nem jönnek. Erre a legjobb példa a kicsit kilógó 1×06, ami után az az érzés maradhat a nézőben, hogy tessék ezek a legfontosabb kérdések, viszont a választ már ki kell találni. A baj az, hogy nincs miből.

travelers-1x07-04

A csapat már önmagában vihetné az egészet, kellően érdekesek, megvan a dinamika is, bár leginkább azzal foglalkoznak, hogy vendéglátójuk hétköznapi életét fenntartsák a különböző hazugságokkal és sokkal kevesebbet időt töltenek el a saját karakterük megismertetésével.

Másfelől mindez viszont szimpatikus, hisz ezzel az lehet a cél, hogy bemutassák, mennyire magukévá teszik az utazók a kölcsönvett életet, ahogy maguk mögött hagyva a jövőt, kicsit talán saját magukat is hátra hagyták. Annyira átlényegülnek, hogy senki nem is kap igazi nevet, számokat használnak, vagy az eltulajdonított test nevét veszik fel, még egymást is így szólítják.

travelers-1x07-01

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A hetedik részben végre elérkeztünk A Küldetéshez, el kell téríteni egy aszteroidát, mert 18 hónap múlva, amikor becsapódik, visszafordíthatatlanul is káoszba taszítja a Földet. Be is harangozzák, hogy amennyiben ez sikerül, annyira belepiszkáltak az időbe, hogy lehet ezután eltűnnek, mert már nem lesz szükség rájuk. (Ide még a fentiekhez érdekességként szúrjuk be, hogy az egyik utazó a jelenben lévő barátjától búcsúzik el, nem pedig a társaitól.)

travelers-1x07-05

Természetesen így a hetedik rész magasságában számíthattunk rá, hogy valami félremegy, hiába volt sikeres az akció és tűzön-vízen át, de sikerült elfordítani a kulcsot, mégis itt maradtak az utazók, vagyis a jövő nem változott meg, viszont akkor mégis mi kell az emberiség megmeneküléséhez? Az egész eddigi „munkájuk” jelentéktelenné válik, ha egy ilyen hatalmasnak beharangozott esemény sem változtatott semmin.

Egy szó, mint száz, az első rész teljesen magával ragad és egy érdekes utazásra hív minket, aztán csak nő a titokzatosság, a rejtély elveszíti a jelentőségét, tét nélkülivé válik az utazók küldetése, pedig abszolút felszállnék velük a vonatra, ha kicsivel közelebb kerülnénk a válaszokhoz, vagy legalább hozzájuk, a karakterek történetéhez.

travelers-1x07-03

Számomra nem maradt már semmi a Travelers-ben, ami megtartana az évad végéig, de remélem mások nincsenek így vele, és elmondják kaptunk-e választ a rengeteg levegőben logó kérdésre.

3 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2016. 12. 27. 20:43

Azért durva, hogy ekkora az érdektelenség eziránt az egész kellemes kis sorozat iránt.
Simán megéri végig nézni.

Parafa - 2016. 12. 28. 20:03

Én speciel megnézném, ha lenne hozzá magyar felirat, de eddig csak 3 részhez van, sajnos.

valko2 - 2017. 01. 02. 01:27

Nem olyan rossz ez. Vannak benne klisék, de összeségében próbál nem az lenni, az évadzáró 12. rész egész erősre sikeredett. Kiderül egy-két dolog.

Tiszta POI, ha engem kérdeztek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz