login |

DC-crossover: 1. rész

2016. 11. 30. 21:22 - Írta: superpityu

31 hozzászólás | kategória: crossover, kritika, , , ,

Kezdetét vette az idei ősz talán legnagyobb figyelmet kapó sorozatos crossovere, amelyben a CW szuperhősei állnak össze egy nagy kalandra. Igaz, ez már a 3. alkalom, de eddig csak az Arrow és a The Flash szereplőit tudták összeereszteni, de mivel idén már 4 sorozat fut a csatornán, így meg is próbálják kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket.

Igaz, hiába érintett 4 sorozat, de a hétfői Supergirl csak nagyon minimálisan vezette fel a sztorit, viszont legalább egy egészen jó epizódot kaptunk, amely főszálának talán köze lehet a crossover megoldásához. Cserébe a The Flash – 3×08 kicsit fapadosan (unalmasan) helyretette a dolgokat és megtudtuk, miért is rohant Barry Kara segítségéért.

bscap0453

Central City-ben leszállt egy űrhajó. Jönnek az Dominatorok, akiknek a nevük alapján nem nehéz kitalálni mit is akarnak. Szóval Barry gyorsan össze is hívja a többi sorozat szereplőjét, hogy megakadályozzák az idegenek invázióját. De nemcsak hőseink próbálnak felülkerekedni a helyzeten, a kormány is élesíti a fegyvereit, egyelőre nem sok sikerrel.

Igazából technikailag egy jól felépített epizód volt ez, de az elején annyira ásítós volt a szereplők összeszedése, ráadásul B-sztorit is kaptunk, ami nem sokat segített. Azonban a végére, miután túltették magukat az ismerkedésén és Barry túltolt drámáján, na, akkor beindult az egész. Főleg amikor elszabadították az idegenek az egyik fegyverüket, onnantól egész szórakoztató lett, sőt néhány pillanatban még az epic jelzőt is ellőttem egy-egy jelenetet látva.

bscap0457

Az biztos, hogy egyelőre működőképesnek tűnik a sok szereplő egyszerre a képernyőn. Működnek a karakterek közötti beszólások, természetesen itt is Mick van a formában, szokás szerint szórja az egysorosokat.

Ráadásul a Stein-féle mellékszál kimondottan tetszett, hiába volt csak cirka két perc. De egyrészt jópofa húzás volt őt Caitlinnel összetenni és minimálisat filozofálgatni a lány nem túl jó helyzetéről, másrészt egészen bejött a felfedezése. Igaz, már csak annyi a kérdés, hogy a Flashpoint vagy az ő időutazásuk hozta-e létre a változást az életében.

bscap0460

Szerencsére nem kell egy hetet várni a folytatásra, hiszen pár óra múlva, az Arrow 100. epizódjában kapjuk meg az egész pofás cliff feloldását.

31 hozzászólás Ne habozz!

rio - 2016. 11. 30. 21:52

Azért ez a mind control dolog kezd baromi unalmas lenni, az egyik legegyszerűbb írói húzás.

heidfeld - 2016. 11. 30. 22:01

Nekem az elején a Hulk mozi 1 része ugrott be, ami egy Észak Koreai menekültre volt bízva..Rendezés, vágás fura volt.
Természetesen be kellett mutatni egymásnak a csapatokat, ami elég jól sikerült. Mick minden szava aranyat ér. Kicsit túl sok volt a szereplő, meg a csapdába csalás sem volt túl eredeti.
Elejétől eltekintve technikailag fel volt felépítve, nem spóroltak a látvánnyal, Dominatorok jól voltak megoldva. Harci jelenetek is tetszettek, bár Sara szinte segített átfordulni Olivernek a hátán:D:D:D
Barry drámázása nem hiányzott, de igaza volt a többieknek, hogy nekik is lenne okuk változtatni a múlton.
Nekem kicsit csalódás, de van még két rész.

Sacc/kb - 2016. 11. 30. 22:22

“Nekem az elején a Hulk mozi 1 része ugrott be, ami egy Észak Koreai menekültre volt bízva..Rendezés, vágás fura volt.”
OFF: Ez Ang Lee lenne? :DDDDDD Csak mert ő ráadásul tajvani.

Egyébként szerintem siralmasan unalmas rész volt. Annyit depresszióztak, hogy ehhez képest a Batman v. Superman egy Csinibaba. :D

heidfeld - 2016. 11. 30. 22:34

Sacc/kb: Honnan tudjuk, hogy nem onnan menekült oda?:DDD Egyébként Ang Lee sok jó filmet rendezett. Már nem emlékszem, hogy ő műve volt, de a Hulk 1 kép a képben dolgait nem élveztem.
Igazat adok, hogy kicsit átjárta a részt a depresszió.

LoGi - 2016. 11. 30. 22:39

Én pont fordítva éltem meg. Tetszett a rész eleji teamup, a karakterek összeengedése, ahogy olyan emberek dumálnak egymással, akik korábban még nem tették, vagy már rég. De a mind controllos szálról nekem sütött az időhúzás. Semmi következménye nem volt, és várható volt, hogy hamar fel fog oldódni a gond, mégis elment vele a fél rész, miközben az alienek megállításához nem kerültünk közelebb.
Látvány rendben volt, Wally szálát jó lett volna viszont nem pont a crossover részben ennyire túlhúzni, mert nekem pl egy nagyon unalmas szál a kötelező bugdácsolása. Sose tetszett persze igazán a karaktere, amióta a sorozatban van csak rinyál ezért/azért, egyedül akkor kapott ettől értelmesebb funkciót, amikor Wells lánya is a képben volt.

LoGi - 2016. 11. 30. 22:47

Amúgy Supergirl és Oliver nagy MVP-je volt a résznek (ők szállították a fun/logikus részeket), míg a Legendsek meg semmire nem jók. Sokan voltak, nem tudták őket értelmesen használni egyelőre. (Lásd Oliver egyedül életben tudta tartani saját magát és Wallyt, miközben az összes legend + testvére és Diggle üldözte.)
Közben picit belenéztem újra, csak az utolsó 10 perc volt a boring mind control húzás (de ez is mutatja csak mennyire időhúzás volt, még hamarabb feloldották), szóval picit többet drámáztak benne a Flashpointról mint gondoltam, aminek szintén nem voltam túl nagy rajongója.

Wall-E - 2016. 11. 30. 22:53

Ez a hőseink egymás ellen dolog tényleg rengetegszer volt már, most ezzel kezdték, de nem tudom miért, egyrészt lehetne harcolni a Dominátorokkal, másrészt akármilyen főgonoszok is benne lehetnének, akik ellen harcolnak, ha ennyi hőst öszeszednek, akkor főgonoszok is járjanak melléjük, persze gondolom a következő két részben ez is meglesz, de már ugye a legelső crossover azzal indult hogy Flash a mind control miatt Barry ellen fordult.

Wall-E - 2016. 11. 30. 22:54

Bocsánat, “Flash Oliver ellen fordult.”

LoGi - 2016. 11. 30. 22:55

Amúgy lehet összeségében a kommentjeim hangvétele nagyon negatívnak tűnik, de ennek ellenére a Flash így is kötelező heti nézni való nálam (+ ezen a héten az Arrow és LoT is), egyszerűen csak nagyon egyszerűen tudom kritizálni a sorozatot, de a speedster karakterek miatt nálam nehezen tudják annyira elrontani a sorozatot, hogy ne nézném. Ideális világban persze kicsit kevesebb CW és több Netflix lenne a sorozatban, az jobban passzolna az ízlésemhez, de Flash karakteréből jöhet bármennyi.

Szaby59 - 2016. 11. 30. 23:16

Tetszett a rész, de a “Legendák” nekem nagyon kilógnak a sorból, a West családot sem hiányoltam volna, ahogy pl. Thea, Dig is tök felesleges.

A Supergirlt érintő crossoverben viszont csalódtam, hogy Barryt/Ciscot nem vonták jobban bele a Supergirl epizódba. Jövőre remélem javítanak ezeken. Mekkora lenne már ha áthoznák a J’onnt esetleg Mon’Elt, vagy a Felicity, Cisco, Winn kockahármas is ütne – szerintem ezek a karakterek sokkal többet érnének mint bármelyik Legenda…

Azt mondjuk okosan oldották meg, hogy a csapat felét elrabolják és most még jön Oliver vigilante csapata meg a két újonc is a Legendákból így nem lesz annyi karakter :D

Ripazha - 2016. 12. 01. 01:27

én totál azt hittem hogy marsi is benne lesz, és lesz egy csonka justice league, vagy inkább egy másféle felállású JL, nem lett vonla rossz, de na úgy túl könnyű lenne :D vagy csak szerződésbeli meg egyéb bürokratív dolgok miatt… de mekkora királyság lett volna má… :D

De amúgy TalánSPOILER flash eltűnik 2024-ben… 40 évvel későbbi barry küldi az üzenetet, hogy vagy hogyan mikor ha el van tűnve? elvben a 2024-es eltünése az RF-es harc miatt volt nem? Vagy akkor most mi van? ÉS akkor mégiscsak visszatér és elküldi az üzenetet, őszintén gőzöm sincs mi van most, általában tudom követni az időbeni dolgokat, de ezmost ki fog rajtam… vagy én vagyok hülye vagy az írók sz2i23ö929r-nak a saját ötleteikre és mikor mit dobnak be következetlenül… sajnos mindkettőt el tudom képzelni :D Vagy még csak most jutott eszükbe hogy helyre kén tenni a dolgokat, mintha barry szavaiban mikor a jövőbeni újságot nézik az írók szavai köszönnének vissza, ja elkrtuk nem néztük a “jövőt” na most majd helyre kell tennünk, hmmm… talán meg is teszik :D

ALDO - 2016. 12. 01. 02:33

Ripazha:
Szerintem már bekavartak annyit az idővonalba, hogy a 2024-es esemény meg se történjen. Ott elvileg Captain Cold is velük harcolt. Ez meg ugye már nem valósulhat meg. Arra a vonalra csak Eobard emlékszik, amit sikeresen el is törölt, amikor a múltban rekedt.

sadnic - 2016. 12. 01. 05:29

nekem tetszett a hősök vs hősök felállás de jobb lett volna mondjuk egy ilyet ellőni a második részben és mondjuk az agykontroll alatt lévők team upoltak volna a dominátorokkal. v hasonló..

PS. Nekem már az is hatalmas epic volt amikor láttuk a Hall of Justicet és úgy lazán beosztja Barry h az amúgy az enyém :D

Edrick - 2016. 12. 01. 06:58

Ripazha: Az még az eredeti idovonal szerinti, amikor Barry 2020-ban lett Flash. Meg a felirat szerint ott még Starling City van (vagy ez csak egy baki volt? :)), szoval igazabol mindegy; ne foglalkozz azzal az idővonallal

Boci - 2016. 12. 01. 07:10

Nekem sem volt olyan katartikus eddig a dolog. Voltak benne jó jelenetek (Mick egysorosai pl.), amik tetszettek, illetve, hogy végre hallhattuk a Captain Hunternek címzett üzenetet.
Egyébként csak én hiányolom Rip Hunter-t?

Tomi - 2016. 12. 01. 08:00

Nekem az Arrowos epizód egyáltalán nem tetszett… 90%-a semmit nem tett hozzá a crossover történetéhez. Utolsó 5 perc az jó volt.

drake - 2016. 12. 01. 08:29

hát…. eddig nem nagy eresztés (Arrow és Flash után). Persze, visszahoztak egy csomó karaktert az Arrow-ba, mert hát ugye 100. rész, de…. Az egész crossover kicsit olyan volt, mint ha nem lett volna jobb ötletük és valamivel ki kellett volna tölteni a valójában három részt. Nekem kicsit vontatottnak tűnik. Persze ahhoz képest, hogy tavaly meg az volt, hogy sok karakter nem kap hangot, egész jó ez a felállás, csak kicsit lehetne izgibb. Ez az Alienek olyan hajánál előráncigáltnak tűnik. Nem is tudom.

gatling - 2016. 12. 01. 10:04

Nekem csak két egyszerű kérdésem lenne:

1. A Legends Of Tomorrow-ban a hajón lévő anomália kereső miért nem jelzett be, mikor anno Barry készült szétbarmolni az idővonalat?

2. Ha az előző kérdéstől nagyvonalúan eltekintünk, akkor mi tartotta/tartja vissza jelenleg is a Legendákat, hogy megállítsák Barry-t mielőtt az anyját indult megmenteni, hogy NE TEDD!!!

spike0007 - 2016. 12. 01. 10:52

Jó volt az Arrow-os rész is!
Sok érzelmi töltettel, kevesebb de ütős akcióval.
Egyfajta remek összegzése az Arrow sorozatnak és Oliver útjának! Az akciók nagy része a Legends-re marad!

István - 2016. 12. 01. 11:37

A Supergirl rész halál szar volt. Még önmagához képest is gyengén muzsikált. A Flash már azért szintekkel jobbra sikerült, de valahogy nálam az Arrow most még ezt is lenyomta. Az Oliver-Thea jelenet a rész háromnegyedénél, a zenei aláfestéssel, évek óta nem volt ilyen erős momentuma a sorozatnak. Persze a Crossoverhez sok köze ezzel nem volt, de valahogy a Láma team miatt nem is bántam.

Ripazha - 2016. 12. 01. 11:43

ALDO EDRICK
Akkor a jövőbeli újság mért mutatja?
Ugye rémlik az mikor a jelenben eobard bosszankodott mert barry elvesztette az erejét és a jövőbeli újság megváltozott… azért nem hinném hogy az eobard emlékezete lenne hanem egy real time jövőbeli újság by gideon…

Szóval a az írók logikátlanságával ne foglalkozzak… érdekes érv :D

zolij - 2016. 12. 01. 12:37

a jövőbeli újság folyamatosan változik, még mondta is Barry hogy a cikk írója korábban Iris volt, de a kis múltbeli kalandja miatt most egy másik személy neve szerepel ott.

István - 2016. 12. 01. 13:31

A jövőbeli újság nem mindig változik. Pont az volt az első évad lényege hogy csinálhatott bármit Eboard, semmit sem tudott a jövőn befolyásolni.

DarkEagle - 2016. 12. 01. 15:41

Először is a Dominátorok képregényben is így operálnak szóval rohadtul nem időhúzás volt, hogy agykontrollt nyomattak. Minden tettüknek célja van/volt és ez az Arrow-s részből ki is derült.

Másodszor értem én, hogy itt páran MILLIÁRDOS Marvel feelinget várnak de ez csak egy kis csatorna 3 RÉSZES crossovere. Amiben ráadásul az egyik sorozat, Arrow elérte a 100. részt és nyilván az időbeosztás miatt nem csinálhatták másképp a dolgokat. Azért nem semmi súlyt vettek a készítők a vállukra hiszen az Arrow fanoknak is meg kellett felelniük a 100. rész miatt és akkor itt a crossover is. Ráadásul ne mondjátok már, hogy a résznek nem volt köze a crossoverhez mikor a komplett résznek a crossoverhez volt köze. A készítők nem árultak zsákbamacskát, hisz azt is elmondták hogy Supergirl résznek nem lesz köze a crossoverhez csak FELVEZETI AZT és az Arrow is megkapja a saját kis ünneplését.

És hogy őszinte legyek FÉNYÉVEKKEL jobb volt az Arrow-s rész mint a Flash bármelyik pillanata. Mert aki nem haterkedve hanem normálisan belegondol láthatja hogy 3 momentum volt ÖSSZESEN ami emlékezetes volt a Flashben. Amikor Supergirl, Barry és Oliver beszélgetett és amikor Mick mond valamit. Minden más jelenet totál felesleges volt. Ők 4-en konkrétan elvitték az egész Flash epizódot a hátukon. Arról nem beszélve hogy Cisco és a West família úgy lerontotta az élményt hogy szó nincs rá. Az 1. évado Cisco kiugrott volna a bőréből Supergirl látták meg az idegen láttán most meg kapunk egy emos barmot. :D

Szóval ja. Akik eddig jobbá tették ezt a crossovert az Supergirl, Flash és Oliver. És néha Mick ugye.Ez egyébként meglátszott az Arrow részben is hiszen AMINT MEGJELENT Kara és Barry TELJES MÉRTÉKBEN feleslegessé vált a Felishitty csapat. Amíg az a sok kocka próbált meghackelni egy komplett rész alatt egy idegen kütyüt addig Kara fél perc alatt átnézte a komplett bolygót.

Ja és Team Arrow-t leszámítva az egyetlen BADASS momentum szintén Flash és Supergirlhöz köthető mikor elintézték az a robot csajt. Na az milyen menő volt már. :D Ezt a szerencsétlen Wild Dogot meg írják ki a francba mert baromira irritáló már a nyávogása.

Az Arrow-s részről inkább Arrow topicban írok mert itt mégis csak spoiler. :D

jessm - 2016. 12. 01. 16:32

Én az idő vonalbeli hülyeségekkel nem foglalkzom. Már követhetetlen ki mit és hogyan változtatt meg. Barry és Legends már anyi mindent csinált. AZ legkevesebb Barry egy újságot nézeget, ami vagy megvalósul vagy nem. És ezt 40 múlvából jövö üzenet se megy a fejembe.

Nekem az Arrow és Flash cross is nagyon tetszett.

Nate bejelzőt csinálta , mint, hogy Barry ugrott egyet. és mivel majdnem visszacsinálta, ezért nem rengés. AZ is lehet Barry nem tudják lekövetni mert ő egy speedster .

Na mindegy én még mindig nem vágom Eobard miért utazgathat az időben és mi van azokkal alienekkel akiket legends első évadában emlegettek.

Jesustomer - 2016. 12. 01. 20:13

Darkeagle: menj a fenébe most már a spoilerezéseddel! Wild dog nem rossz, nem nyágo inkább csak a te nyávogásod irritál. Az hogy neked nem tetszik szarügy. Cisco nemrég vesztette el a testvérét szal nem kell örülnie minden geek dolognak. De megtehetnél valamit: ne fikázd folyamatosan a saját topicjában a sorozatot és ne írj az arrow topicba h újra leszarozd. Kösz!

DarkEagle - 2016. 12. 01. 20:38

Mi van? Ember el is olvastad amit írtam? 1 deka spoilert nem írtam. Legalábbis eme hír alatt tuti hogy nem. Arrow-t meg nem fikáztam pont hogy azt írtam hogy az Arrow fényévekkel jobb mint a Flash. Wild Dog meg nagyon is nyávog. Nyávogott Oliver miatt, nyávogott az új csapat miatt, most a meták meg az idegenek miatt is. Lényegében egy kigyúrt seggfej akinek semmi sem jön be csak verekedni akar. :D

Ami pedig Ciscót illeti, ő egy kétszínű farok. Barryre megharagszik mert megváltoztatta az timelinet de ő azért megkérte hogy mentse meg a bátyját és akkor nem mondtam még azt amit a holnapi Legends részben csinál Felicityvel a Legendák hajóján. Na az felhúzott. És ezért mondom rá hogy kétszínű. Arról nem beszélve hogy Cisco alapból lesz@rta a testvérét mindig is rühellte mert féltékeny volt rá.

Jesustomer - 2016. 12. 01. 21:58

Látom nem érted. Persze h dühös hiszen megkérte h tegye meg érte de nem tette csak a saját dolga miatt. Wild dog-nak nem véletlenül ezért ez a neve. Na m1. Te honnan tudod h mi lesz a lot-ban? Még ki se jött semmi.

DarkEagle - 2016. 12. 01. 22:57

Értem, hogy miért dühös és meg is értem Ciscót is. Szerinted engem nem irritál Barry? 3 éve ugyan azt a nyivákolást hallgatjuk tőle. Ott volt az 1. évadban a lehetősége, MINDENKI belement, hogy mentse meg az anyját de nem tette meg. Most meg mi volt, lenyomta Zoomot, konkrétan mindene megvolt amit akart de mégis visszament az időben. Oké meghalt az apja de bakker ennyi erővel minden halálnál pörgesse vissza az időt. Szóval ja megértem Ciscót de a Killer Frost részig semmi baja nem volt Barryvel pedig már akkor is tudta hogy a Flashpoint hatása hogy nincs tesója. Épp ezért sírt neki hogy hozza vissza őt. Egyébként ha megnézed a LOT előzetest a holnapi részhez vagy csak megnézed majd a részt megérted hogy miért idegesít Cisco. Értem a drámáját de a holnapi rész miatt mondom hogy kétszínű rohadék.

Jesustomer - 2016. 12. 01. 23:54

Meglátjuk.

Laci - 2016. 12. 05. 09:31

“Szóval ja megértem Ciscót de a Killer Frost részig semmi baja nem volt Barryvel pedig már akkor is tudta hogy a Flashpoint hatása hogy nincs tesója.”

Nem, addig a részig azért volt pipa Barry-re, mert az nem volt hajlandó megmenteni a bátyját, és csak később tudta meg azt, hogy a bátyja a Flashpoint miatt halt meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz