login |

DC-crossover: 2. rész

2016. 12. 01. 21:19 - Írta: superpityu

31 hozzászólás | kategória: crossover, kritika, , , ,

Na, most nem igazán lettem volna az Arrow készítőinek a helyében. Nem elég, hogy az előző The Flash-epizódban űrlények jelentek meg a Földön és ebből kellett valami Arrow-sat kihozniuk, de még a sorozat 100. epizódja pont mostanra esett.

bscap0475

Bevallom, én tartottam attól, hogy mit tudnak kihozni így ebből, viszont hiába volt végül nagyon felemás a rész, mégis nagyon pozitívan fogok rá emlékezni. Nem a crossover miatt, hanem mert a 100. epizódnál szokásos filler-szerű, rajongókat megcélzó megoldás működött. Nagyon is.

bscap0472

A crossoverhez kapcsolódó pillanatoktól nem vágtam magam hanyatt, kicsit hirtelen jöttek az apró konfliktusok és azok megoldásai. Hiába volt kevesebb szereplő jelen, valahogy mégsem működött annyira az egész. Persze nem lehetett itt nagy íveket írni Wild Dog fenntartásainak a metákkal és Supergirllel kapcsolatban.

Mivel volt pár felfedezés a részben így a spoilerekért menjünk a tovább után. 

Az előző rész végén elrabolt Arrow és Legends szereplők nem véletlenül került a Dominatorok kereszttüzébe. Mivel nekik nincsenek képességeik, így infókat tudtak tőlük szerezni az altatásuk alatt. Cserébe Oliverék egy olyan helyre kerülhettek ideiglenesen, ahol nem történt meg a hajótörés.

bscap0473

Ez az alternatív “valóság” nagyon jól lett összerakva. Bár itt is érezni lehetett, hogy szorítja őket az idő, így baromi gyorsan kellett összeszedniük magukat a felismerés után.

Viszont nagyon jó volt látni a régi szereplőket. Aki nem nézi az Arrow-t, az sem szenvedett agyvérzést attól, hogy ki-kicsoda, annyira sokan azért nem voltak. Ráadásul a Thea-Oliver jelenetnek akkora érzelmi töltete volt (plusz előtte a búcsúnak a szülőktől), hogy ha ilyen lenne mindig a dráma ezekben a sorozatokban, akkor baj sem lenne.

bscap0477

Az pedig már csak bónusz volt, hogy az utolsó percek pedig ismét oda lettek téve. A Dominatorok immáron egy anyahajóval jönnek, hogy elfoglalják a Földet, szóval holnap jön az aprítás a Legends of Tomorrow-ban. 

31 hozzászólás Ne habozz!

moony - 2016. 12. 01. 21:35

szerintem baromi jól sikerül rész volt. mindenképpen jobban tetszett, mint a Flash. nagyon okosan vezetik a sztorit.

Passauf - 2016. 12. 01. 21:38

Lol, zsidó alienek.

Amúgy jó rész volt. Kár h deathstroke nem igazából tért vissza h mellettük harcoljon.

Pocok - 2016. 12. 01. 21:38

Szerintem JÓ volt! Picit könnyeztem néha. A legjobb az lett volna, ha Theat otthagyják, így kiírva vagy valami. Az tetszett volna.
VISZONT
Elég gagyira sikerült megcsinálni a szökést.

Silver-sama - 2016. 12. 01. 21:45

“Arrow és Legends szereplők nem véletlenül került a Dominatorok kereszttüzébe” *kerültek

Szaby59 - 2016. 12. 01. 22:31

Tetszett a rész, valahogy nem is éreztem crossovernek tekintve, hogy majdnem minden karakter (pl. Sara, Palmer) is az Arrowból indult. A visszaemlékezős dolog is jó volt, bár ha jól láttam Tommy csak CGI lehetett ott a végén, gondolom a színész nem ért rá.

Evelyn Sharp amúgy miért nem volt ott a többiekkel ?

Ami viszont szokásos idegesítő megoldás: Wild Dog nem szereti az alieneket/metákat, 5 perccel később jön egy jelenet ahol megmentik -> már el is fogadja őket, meg tök jó hogy vannak :D Ilyen gyerekes húzásokat mellőzhetnék.

emese - 2016. 12. 01. 23:50

Húúúú, én nem nézem az Arrow-t. És ezután sem fogom. Mivel a crossover miatt kapcsoltam be, így nekem sok volt az üresjárat, gondolom ez az Arrow-fanoknak lehetett igazán tetszetős. A crossover fő szála nagyon nem akart előre haladni.

A Flash-ben nyavalygok mindig Barry lelki nyomora miatt, de ahogy látom, itt is van dögivel, főleg a Thea-vonalon. Azt már értem, hogy Laurel-t miért nem szerették sokan.

Ami tetszett, az Malcolm feltűnése volt, a Torchwood óta nagy kedvenc Barrowman. Nade majd holnap: a LoT-t követem, jó kis guilty pleasure, és úgy látom, a számomra legérdekesebb része a crossovernek ott lesz kibontva.

elektro - 2016. 12. 02. 00:26

Szerintem kár volt egybe rakni a 100-ik epizódot és a crossovert. Így a nagy volumenűként beharangozott crossover jó ha kitesz egy résznyi műsoridőt. Főként, hogy ez a rész teljesen az egyik Smallville rész koppintásának tűnt még a Felicity Smoak épület is ezt sugallta. Eddig ha valaki kihagyta mind a három részt (Supergirl, Flash, Arrow), akkor se fog lemaradni a LoT-os eseményekről gyakorlatilag ugyan ott tartanak az események, mint a Supergirl végi felvezetésnél.

polovcev - 2016. 12. 02. 00:30

Lenne egy kérdésem a Supergirl nézőkhöz, mert amikor megpillantottam Katiet megfordult a fejemben, hogy belekezdek.
Ez a pózolás/beállás eleme a sorozatnak, vagy csak most érezték úgy a fejesek, hogy jól mutat? Mert egy hangos meh szakadt fel belőlem minden alkalommal s az nem jó jel.
S ez a csaj is újságíró? A CW univerzumban nincsenek kékgallérosok?

wirth6 - 2016. 12. 02. 00:50

Én azon csodálkozom a crossover részek láttán, hogy az Arrow csapat hogy marad életben amikor épp nem jár arra Flash? Tegnap ketten haltak volna golyó általi halált, ma mondjuk csak Jason kapott volna jó sok áramot ha épp nem viszik magukkal Flasht. Egyébként így, hogy az Arrow-t amúgy nem szoktam nézni nem sokat adott ez a rész. A végén pedig eléggé bosszantott, hogy milyen könnyen mentek a dolgok. De szorított az idő, gyorsan le kellett tudni mindent. Egyelőre abban bízom, hogy a crossover minden második része legalább jó lesz, és a legendák megmentik a történetet.

DarkEagle - 2016. 12. 02. 01:20

@polovcev: Katie? Nem Karát akartál írni? :D
Amúgy ha a derékra tett kézre célzol az nem a sorozat eleme az magának a Super családnak az eleme. Azóta van ez mióta megjelent Superman a képregényekben. Lényegében ilyen magasztos hatást akar kelteni de hát ja Kara esetében ez nem valami magasztos mert annyi cuki, hogy az ember cukorbeteg lesz tőle de mondjuk én nem bánom. :D

Egyébként ja a Superman és Supergirl is újságírók. De nincs ezzel baj szerintem. Ez a legkönnyebb módja az infó szerzésnek. Zsarunak nem állhatnának mert nagyon szem előtt lenének így kb minden más kiesik.

DarkEagle - 2016. 12. 02. 01:21

Egyébként még annyit hogy ezt a pózt nem nyomja a sorozatban sem állandóan csak néha fél pillanatra azt jó napot.

zoo - 2016. 12. 02. 04:32

Bocsánat, de baaazzzeeeggg,ha űrlények rabolták el őket valamiféle vonósugár segítségével, akkor ne kelljen már két szuperképesség,plusz egy három fős hekkercsapat,hogy rájöjjenek,,egy szájbalökött űrhajón vannak. Ez és Laurel nyála nélkül remek kis epizód lehetett volna.

heidfeld - 2016. 12. 02. 07:14

Legalább eszembe jutott, hogy miért nem nézek Arrow-t. Találkoznak k.150 űrlénnyel, erre Oliver leakaszt egy fegyvert. Párat lepuffant, kis kocogás, falon ki, és még arra is van idő, hogy a búcsút vegyen…
Kocka-néger, meg a maszkos figurák?! Még Felicity sem olyan jó nő, mint eddig gondoltam Na jó, Top100-ba talán beférne.
Régi szereplők felbukkanása, látvány rendben volt, de történet, elképzelés szinte semmi.Mondjuk ez nem feltétlen az Arrow hibája. Nem erőssége a CW-nek a színészi játék.Ezért is javult sokat a Supergirl, két új színésznő teljesen más szint, gyerekesség is teljesen eltűnt.
@polovcev: Igen, engem is idegesít ez a pózolgatás. Talán azért lehet, mert a kryptoniak lenézik a többi fajt, ahogy a daxami Mon-el is megjegyezte. Kara hiába nevelkedett a Földön, a gének kódolva vannak.
Nagyon cuki Kara,de egy éjszakára Laurel-t kérném a télapótól…

yooha - 2016. 12. 02. 07:26

Nekem tetszett, jó volt látni a régi arcokat.
Darhk-nak azt hiszem, egy mondata volt :)

Én azért bízom, hogy az egész csak egy álom lesz vagy valami, mert ez a “szedjünk elő idegeneket a semmiből” annyira nem jön be.

Boci - 2016. 12. 02. 07:56

Én annyira nem dobtam magam hanyatt az epizódtól, de unni sem untam, szóval összességében nem volt vele bajom.
Egyébként csak szerintem rettenetesen béna Supergirl vagy a színésznő? Amikor lenyomta Cyber Woman-t és csipőre vágott kézzel nyomta a szuperhősbeállást, az (is)valami borzalmasan bénára sikeredett.
Most látom (eddig nem olvastam végig az összes kommentet), hogy mást is zavart a póz. :)

Boci - 2016. 12. 02. 08:00

Szaby59

Gondolom azért nem tették bele a csajt, mert már így is sokan voltak, illetve furán vette volna ki szerintem magát, különösen a legutóbbi rész vége miatt…

gtoma - 2016. 12. 02. 08:07

Részemről csalódás volt. Nagyon gagyi volt ez a művilág – és a műsöridő nagy része arról szólt. Az pedig hogy egyszerűen kijöttek, majd flangáltak a hajón, elég megszégyenítő. Remélem a Legends az átlagnál jobb lesz, mert annak sajnos alapból elég alacsony a színvonala.

Wall-E - 2016. 12. 02. 08:45

Szerintem azt még érdemes megjegyezni, hogy hatalmasat dob az egész Arrowverse-n a zene, ez a Blake Neely pazar munkát végzett, a mostani epizódban is mindegyik karakternek a “theme-jét” hallhattuk, nagyon nagyon jól komplementálják az egyes szereplőket.

Kiss53 - 2016. 12. 02. 09:31

Mint Arrow 100. rész nem volt rossz. Mint a crossover 2 része viszont borzasztó volt.

GodBadka - 2016. 12. 02. 10:38

Jah, az a derékra tett kéz, amit Supergirl levág, nagyon béna. De ez nem a színésznő hibája, ha ez az instrukció, akkor ezt csinálja.
Béna ez a képregénybe is, érdekes módon ott és az animációs filmekben, szerencsére hanyagolják mostanában, elég ritkán jelenik meg. Élőben meg teljesen életszerűtlen és illúzióromboló.

LBClairefield - 2016. 12. 02. 11:14

Most azért örülök, hogy nem kaszáltam az Arrow-ot, meg nekem ez a rész nagyon bejött. Igaz voltak benne béna dolgok, a crossover vonalból wild dog már engem is idegesít(annyira nyilvánvaló volt, hogy Supergirlék egyszer megmentik és maris másképp látja a metahumanokat).
Mint a 100. arrow rész viszont nagyon pazar volt, a visszatérőknek nagyon örültem és az is szép volt hogy Roy és Tommy legalább hologrammként megjelent.
Az érzelmes jeleneteket nem mindig talälják el a készítők, de szerintem a mostani lett az egyik legjobban megcsinálva. Mind a Thea-s mind a szüleivel a búcsú nagyon érzelmesre sikerült és kellett már a karajternek is, hogy rendesen elbúcsúzzon tőlük.
A végén lévő menekülés nem volt rossz, a látvány teljesen rendben volt, és a Legends is nagyon szépen bekapcsolodott így az egészhez.
Összességében szerintem amennyire nehéz dolga volt a készítőknek sikerült egy nagyon jó darabot kiadniuk a kezük alól. Jobban is tetszett, mint a Flash, és már csak abban bízhatok, hogy a LoT ezt is felülmúlja.

Szaby59 - 2016. 12. 02. 11:51

Szerintem sokkal idegesítőbb volt a póznál az amikor megkérdik, hogy mitől “Super” és felröppen egy S-jelet a földbe égetve. Meg az a mosoly amikor gyakorolnak ellene a a többiek se oda való volt, de ez tényleg nem a színésznő hibája…
Amúgy ha már érzelmek, szerintem Barry után a Diggle-t alakító színész a legrosszabb, de Sara is sokszor úgy hangzik mintha flegmán, erőltetve adná elő a sorokat.

Ádám - 2016. 12. 02. 12:45

Szerintem inkább Roy volt CGI. Legalábbis eléggé furán állt a feje :)

polovcev - 2016. 12. 02. 14:18

Szaby59:
Na az is egy érdekes jelenet volt. Ha egy alternatív földről érkezett, akkor az a jel nem jelenthetett senkinek semmit. Több értelme lett volna, ha berepül feje felett egy tankkal, majd ledobja és kettévágja a csipős tekintetével :)

DarkEagle:
Katie McGrathra gondoltam.

DarkEagle - 2016. 12. 02. 14:58

ja hogy Katie McGrath? Hát igen ő eléggé főszereplő féle, oké nincs sok szerepe de az fontos.

Egyébként nem értem mi bajotok ezzel a Supergirl pózzal. Lassan már 80 éve, hogy ez a póz jellemzi a Super családot. :D Egyébként meg mit vártatok hova teszi a kezét, lógatja a levegőben vagy karba teszi? Zsebre nem teheti hisz nincs zseb a szoknyáján. :D
Néha azért tényleg olyan röhejes dolgokba tudtok belekötni, hogy hihetetlen. Bár csak ennyi gond lett volna a crossoverrel. Mert volt bőven de még így is nagyon jó volt egyébként.

A mihez tartás végett mondom, hogy a krpytoniak talán lenézik az embereket de Kara és Clark nem. Nem ezért van ez a póz kitalálva. Ha lenéznék az embereket nem mentenék meg őket. :D

@Szaby59: Te, hogyan oldottad volna meg a jelenetet mikor megkérdik, hogy mitől szuper? :D Komolyan kérdem. Egyébként az a jelenet egyértelmű kikacsintás volt a Smallvillere csak mondom. Részemről hatalmas pacsi jár érte.

Az pedig mikor a többieket páholja el az egyik, ha nem a LEGJOBB jelenet a Flash részben. :D Én is röhögtem volna a helyében. Nem is értettem Olivert miért akart ellene edzeni, hiszen kryptonit nélkül esélyük nincs még megizzasztani sem nem hogy megkarcolni. :D

Szaby59 - 2016. 12. 02. 15:14

Pl. sehogy ? Eltúlzott volt és rém gagyira sikerült.
Nem a jelenettel van gond, hanem az erőltetett ordanemillő mosollyal.

Edrick - 2016. 12. 02. 15:15

“hiába volt végül nagyon felemás a rész, mégis nagyon pozitívan fogok rá emlékezni.”

Dettó. Én kimondhatatlanul élveztem, a crossoverhez való kapcsolódást is igyekeztek megoldani, noha nem az volt a főszál, és szerintem azért elég szépen jöttek ki belőle.

Holland arca a búcsúnál valami kimondhatatlanul érzelemmentes volt, emellett nem tudok elmenni, sajnálom, de maga a helyzet viszont tele volt érzelemmel és jó drámával, és az kárpótolt.

Kis szépséghibák voltak még (mint Wild Dog pálfordulása például), de az összkép nekem nagyon pozitív. Kíváncsi voltam, sikerül-e nekik, és örömmel mondhatom, hogy azért csak megugrották a lécet. :)

DarkEagle - 2016. 12. 02. 15:57

Szaby59: Most nem azért de mennyivel volt gagyibb mint mikor Oliver “edzett” Barryvel és háton lőtte? :D Ne ilyen apróságokon akadjunk fenn. Mint Supergirl néző én ezt poénnak éreztem és nyilván a sorozat nézőinek szánták, hogy röhögjenek egy jót, hogy mennyire nem érnek semmit ellene a többiek. :D Nem kell ezt túlgondolni.

Claire8310 - 2016. 12. 02. 19:02

Nekem eddig bejön a dolog:) Viszont azt vettem észre, hogy Olivert valahogy jobban bírom a crossoverekben, tudja fene miért, itt jobban áll neki a komolyság.
Mondjuk a mostani évadban amúgy is szépen építi a renoméját.
Jól működik a cross, még az egy-két szemforgatos jelenet ellenére is (pl Wild dog 5 perces storyline-ja…) na lássuk a befejezést, ezt vártam a legjobban, azok kevesek egyike vagyok, akinek a Legends a kedvence a háromból :)

wanpetya - 2016. 12. 05. 15:39

A Chicago Med-es utalás csak nekem esett le? :D

wanpetya - 2016. 12. 05. 17:03

Csak nekem esett le a Chicago Med-es utalás? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz