login |

Pilot-mustra: Nightcap – 1×01

2016. 12. 01. 18:19 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Szeretem a tévés kulisszák mögé tekintő sorozatokat, legyen szó akár hírműsorkészítésről, sorozatkészítésről vagy talkshow-készítésről. Utóbbi műfajban az HBO klasszikusát, a The Larry Sanders Show-t szokás emlegetni, amiről már nagyon régen érik egy írás, legutóbb pedig a The Muppets próbálkozott meg vele. Most pedig a Pop elnevezésű amerikai kábelcsatorna.

NIGHTCAP – 1×01 – 3,5/10

nightcap-4

A Nightcap egy komédia, aminek egy éjszakai talkshow-ba (a műsorvezetője állítólag egy rasszista tapló – őt sosem látjuk, ahogy a műsort sem) vendégeket leszervező nő a főszereplője – illetve az ő stábja (asszisztens, szakács, hangmérnök, fodrász, ruhász, tudomisén). Minden rész egy-egy adás előtti rohanást mutat be a vendégek (2-3) megérkezésétől az adás utáni fellélegzésig.

A témák a szokásosak, a vendégek fura követelésitől kezdve a fejtetű-járványig, a megvalósítás olyan amilyen, túlságosan is harsány és fontoskodó, lehet, hogy a visszafogottabb tálalás hatásosabb lenne. Pedig eskü, a témája miatt nézném a sorozatot (bár nyilván semmi insider nincs benne), mert nem feltétlenül rossz, csak néha olyan amatőrnek hat.

nightcap-3

Pedig alapvetően az Ali Wentworth (ő a készítő is) által alakított, a vendégek megszerzéséért mindent megtevő főhős korrekt, a mellékszereplők viszont túlságosan karikatúrák, vagy legalábbis mindenképpen furák és olykor túl “sok”-ak, viszont cserébe a részenként 2-3 celeb vendégszereplő vicces (vagy csak vicces látni őket egy csöpp random sorozatban), főleg, amikor önironikusak – ha más nem, miattuk lehet, hogy még bevállalok további részeket (eddig 3-at láttam).

A pilotban Sarah Jessica Parker, Andy Cohen, Kelly Ripa és Marc Consuelos szerepelt, a folytatásban Gwyneth Paltrow és Jim Norton, majd Whoopi Goldberg és Denis Leary, de érkezik még Jim Gaffigan, Michael J. Fox, Debra Messing, Tim Gunn, Jason Biggs és Marc Cuban.

nightcap-1

De vendégek ide vagy oda, az egész Nightcap inkább csak helyenként mosolygós kategória, amúgy túlságosan hebrencs és nagyon hullámzik ahhoz, hogy fix néznivaló legyen, inkább csak azt az érzést hagyja meg bennem, hogy de jó lenne megint egy igazán erős, a tévézést a színfalak mögül bemutató dráma. De felőlem komédia is jöhet.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2016. 12. 04. 19:01

Jogos a 3,5 – pedig a téma tényleg érdekelne, akár egy közepes szitkomot is bevállalnék ebből – de sajna ez nincs közepes sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz