login |

DC-crossover: 3. rész

2016. 12. 02. 21:20 - Írta: superpityu

41 hozzászólás | kategória: crossover, kritika, , , ,

A DC-s crossover első részéről és második részéről már írtam, most lássuk a végjátékot.

A Legends of Tomorrow – 2×07-tel ért a végéhez a CW-s gigacrossover. A végeredmény pedig nem is lett rossz, sőt kifejezetten tetszettek a látottak. Míg a The Flash csak nagyon haloványan felvezette a sztorit, az Arrow pedig egészen más megközelítéssel folytatta azt, addig a Legends of Tomorrow megkapta a leghálásabb feladatot, a zúzást. 

bscap0496

A crossover zárása bejövős lett, bár a játékidő itt is szoros volt, de remekül gazdálkodtak az idővel. Sőt maguk a “Legendák” is remekül muzsikáltak ebben az epizódban, hiszen most egyértelműen nem Sara volt a csapat vezetője, hanem az újonc Nate, aki egyre jobb karakterré válik.

bscap0485

De vissza a történethez. A Dominátorok ellepik a világot, miközben kiderül, hogy mi is vonzotta őket Földre. De jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Flashpoint!

Barry idővonal-kavarása feltűnt az idegeneknek is, emiatt veszélyesnek érezték a bolygót és annak elpusztítására “kényszerültek”. Bár az elején csak Barry-t emelték ki, mint veszélyes metát, azért a végére kiderült, hogy a Dominátorok sem pont tőle tartanak, hanem attól, hogy rajta kívül hány sokkal durvább ember szerezhet az övéhez hasonló képességeket. Ezzel pedig veszélyt jelentenénk rájuk.

bscap0490

Csírájában kell elfojtani a gonoszt, gondolták az idegenek, ahogyan a Legends szereplői is, így jöhetett az időutazás a 1950-es invázióhoz, amit sikerült eltussolnia a kormánynak. Bár információszerzés lett volna a küldetés célja, mégsem sikerült minden úgy, ahogy azt szerették volna.

Mindenesetre Felicity és Cisco abszolút gyerekes viselkedése és mentőakciója elég viccesre sikeredett. Ráadásul utóbbi el is dobta a depis énjét a kaland után. Szerencsére.

bscap0494

Nem volt kérdéses, hogy sikerülni fog a Dominatorok kiűzése a Földről, így pedig inkább az akcióra gyúrtak, ami nem volt rossz. Persze csak reálisan kezelve, hiszen nem várhattuk, hogy mozis kinézetet kapjon az űrlények földre szállása.

A Legends of Tomorrow-t érintő mellékszál érdekes, adja magát majd a konfliktus emiatt. Ráadásul rágódni lehet rajta, hogy Stein jó döntést hozott-e azzal, hogy nem akarja visszacsinálni a múltban tett változtatását. Főleg miután megismerte az ennek következtében megszületett lányát.

bscap0489

A végén pedig elintézték, hogy Supergirl csak egy karnyújtásnyira legyen a többiektől, ráadásul az Oliver-rel való kapcsolata is szépen alakult. Szóval ezek után még inkább jöhetnek a röpke crossoverek. 

Amik még mindenképpen kiemelést érdemelnek, azok az egysorosok, Mick és a geek szekció természetesen brillírozott. Plusz a kikacsintások is jópofák voltak.

bscap0497

Összességében nem biztos, hogy ez a sztori 120 percet érdemelt volna. Láthatóan belefért volna simán két epizódba is az invázió, ha nincsenek benne a sallangok, saját szálak, B-sztorik. Ettől függetlenül 8/10 érdemel az egész. Tetszett, na.

41 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2016. 12. 02. 21:31

Ez volt a leggyengébb a három közül, talán épp a zúzás miatt. Az idegenek követelése meg made no sense.

Capri - 2016. 12. 02. 21:36

Atom mondata is egy filmes utalás. Nagyon jó lett! :D

Ray azt mondta Supergirl-re nézve, h a lány hasonlít Ray Palmer unokatesójára.

A színész Superman volt is rövid ideig :)

Capri - 2016. 12. 02. 21:38

Még valami: Cisco ajándékozott Karának egy kütyüt, amivel dimenziót nyit vele.

Ez lesz jövőre minicrossover, Supergirl-Flash közötti musical része lehet :)

heidfeld - 2016. 12. 02. 22:09

Sokkal jobb volt a másik kettőnél. A gyenge idegen kiválasztása nem igazán működött:D Viszont én sokat nevettem.
Ha csak fele ilyen jó lett volna a másik kettő, most nem kéne a heti csalódásokhoz írnom a crossovert…

passauf - 2016. 12. 02. 22:41

Nagyon jó lezárás lesz, Felicity, Cisco és Mick brillíroztak, de Ray kikacsintása vitte a pálmát.

Nekem a legjobban az tetszett, hogy több régi szálnak is lett következménye. Barry végleg rájött, hogy nem csak Diggel, Ciscoval cseszett ki, hanem az egész bolygót veszélybe sodorta. Stein pedig a saját elveivel ment szembe, de végül jó döntést hozott.

Nagyon tetszett még a Dominátorok motivációja. Végre nem csak kiírtani, ideköltözni vagy erőforrást akarnak, hanem mi, mármint a metáktól félnek és megelőző támadást indítottak.

Tudom, hogy a 2024-es újságcikk nem erre a ‘crisis’-re vonatkozik, de ha Barry tényleg feladta volna magát és a dominátorok mégis támadnak akkor bizony: ‘The Flash vanishes in the crisis.’

Összegezve, felemás, de jó crossover volt. Amolyan DC módra megint túl sokat akartak belerakni, de a poénok, kikacsintások, utalások elvitték a hátán. Kövi crossovernek a musical helyett pedig kérnék egy Injustice: Gods among us-t.

energy - 2016. 12. 02. 22:48

Amikor előjött, hogy Barry minden rossz okozója… nevetnem kellett. Kicsit felcsillant bennem a remény, hogy kid flash veszi át a feladatot, de ez csak hiú ábránd volt.
Jut eszembe: Kinek hiányzik Rip Hunter?

LasDen - 2016. 12. 02. 23:21

Supergirlt egy pöppet érezhetően parkolópályára tették, de összességében jó volt…

Szaby59 - 2016. 12. 02. 23:29

Ja, Supergirl gyakorlatilag semmit nem csinált csak megmentette Olivert egy zuhanástól, nem is értem hogy maradnak életben ezek a törékeny karakterek a saját sorozataikban :D

outlander - 2016. 12. 02. 23:33

Én a The Flash 3×01 után:
“Ezt a Flashpoint-sztorit kicsit elsiették, remélem azért lesznek hosszútávú következményei.”

Majd a Legends of Tomorrow 2×07 után:
“Ja hogy űrlények támadják meg a bolygót Barry hülyesége miatt? Oké, nem szóltam!”

Ebből is látszik, hogy nem szabad hamar ítélkezni…

Claire8310 - 2016. 12. 02. 23:37

Nem is kicsit kispadoltak Supergirl… azért valamit kezdhetnek volna vele, ha már itt volt, így nagyon csak lógott a levegőben (pun intended)
Amúgy Nate nekem is egyre jobban tetszik, mint karakter végre egy abszolút használható figura. (Csak ha lehet azt a sisakot felejtsük el, nagyon műanyag volt)
Kicsit anti climactic volt a befejezés, az emlékezete pillanatok nem a nagy harchoz kötődtek, de nem baj ez, érezték hol van az cgi határ nagyjából.
Én így végül pozitív élménnyel szálltam ki, de ha ez 2 részre simán elfért volna, és tény hogy a nyuszi helyett mostmár inkább Barryre fogok majd mindent. Úgy néz ki az mindig aduász:)
Mick továbbra is iz dö beszt

Steelwolf - 2016. 12. 02. 23:41

Mi volt Ray kikacsintása? (cousin)

Szaby59 - 2016. 12. 02. 23:48

A színész korábban Supermant játszotta a Superman Returns filmben.

DonMaros - 2016. 12. 03. 00:32

Nekem bejött. Hibák ide vagy oda, folyamat volt valami ami mosolyt csalt az arcomra.

Gábor - 2016. 12. 03. 00:49

Best. Team. Ever.

Aa - 2016. 12. 03. 01:54

Nekem jobban tetszett volna, ha Kara (Supergirl) említi meg, hogy Ray Palmer (Atom) emlékezteti az unokatestvérére. Vhogy célzottabb kikacsintás lett volna és pozitívabb Brandon Roth-ra Supermanére nézve, hisz Kara isteníti az unokatestvérét. Így inkább fura beszólás volt főleg azután, h Felicity szerint mintha tükörbe nézne mikor a “civil” Karát látja.

Aa - 2016. 12. 03. 01:56

*Brandon Routh

serra - 2016. 12. 03. 08:18

Tehát ha csak ezt a 3 részt nézem meg, akkor kapok egy kerek egész sztorit? Az Arrow-t a harmadik évadban, a Flash-t pedig 5 rész után hagytam abba időhiány miatt. De ez a 3 rész így érdekelne ha érthető az én minimális tudásommal is.

Speedo - 2016. 12. 03. 08:38

Simán megnézheted külön és együtt is a részeket. Nem veszítesz semmit

winnie - 2016. 12. 03. 09:09

az a kérdése, hogy nyer-e valamit, ha csak ezt nézi meg, nem? mindenképp, de sok lesz benne a felesleges dolog. viszont az arrow-ban a what if-szcenárió még így is tetszhet.

ALDO - 2016. 12. 03. 09:20

“Kicsit felcsillant bennem a remény, hogy kid flash veszi át a feladatot, de ez csak hiú ábránd volt.”

Na inkább ne. Sőt az egész West família elköltözhetne Ausztráliába krokodilokra vadászni, mert semmilyen normális szerepük nincs.

“Jut eszembe: Kinek hiányzik Rip Hunter?”

Én már a 3. résztől észre sem vettem, hogy eltűnt. Sőt a sólymok után, nálam ő volt a leggyengébb láncszem a legenda bandában, így nem bánnám ha nem hozzák vissza.

lacus - 2016. 12. 03. 10:16

voltak jó pillanatai a crossovernek, de összességében a négy sorozat minden gyengesége benne volt, négy részre volt széthúzva a kb 2 részre való történet, a gyengébb szálakat ki kellett volna hagyni(Wally, Iris, Laurel, Thea, a profnak sem most kellett volna felkeresni a lányát)
A sorozatok erősségeit kellett volna kihasználni és minden üresjáratot ki lehetett volna tölteni tartalommal
A Supergirlből minimum Alexnek és a marsi fejvadásznak jönnie kellett volna, lévén elég nagy szakértők a földönkívüli témában, na meg persze a kocka gyerek is jól el lett volna a másik két kockával, és persze Oliverék fejét is megnéztem volna amikor meglátják a marsi igazi alakját, na meg persze a képességei sem jöttek volna rosszul
Na meg kár hogy a legendák közül Amayát és az acél srácot fent hagyták először a hajón, mind a kettő a jobb karakterek közül való, persze örültem hogy végül megjelentek
Nagyon remélem hogy jövőre jobban kidolgozott crossovereket kapunk majd(egyébként a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, ez az idei crossover jobb mint az előző kettő volt)

Silas - 2016. 12. 03. 12:17

korrekt volt mind. igaz, az Arrow inkább magára koncentrált, na de tudtuk, hogy ez a 100. rész lesz és ahhoz képest szépen összefűzték a kettőt.

jövőre is legyen is jó, hangulatos

LBClairefield - 2016. 12. 03. 12:45

Na, végre ez is megtörtént. Nagyon eseménydús volt, és tényleg ebben maradt a nagy zúzás, ami nekem még a leggyengébb részlete volt a résznek. Pedig a lehetőségekhez képest akciódús is volt.
Az egysorosok az utalgatások is mind remekek voltak és én is örültem, hogy Nate több szerepet kapott.
A rész egyedül is jó volt, de a crossover lezárásaként is megállta a helyét. És legalább a Flashpoint eseményei nem csak egyszerű változásokat hoztak, hanem fenyegetéssé is léptek elő ami szerintem jó megoldás lett.
Tényleg már csak azt várom, hogy a későbbi crossoverek még ezt is felülmúlják.

mse - 2016. 12. 03. 13:36

“maguk a “Legendák” is remekül muzsikáltak ebben az epizódban”

Ezzel nagyon nem egyezek, nekem pont az jött le, hogy a LoT karakterek lettek a legkevésbé kihasználva a saját epizódjukban.

“hiszen most egyértelműen nem Sara volt a csapat vezetője, hanem az újonc Nate, aki egyre jobb karakterré válik”

Ezt a részét a mondatnak meg végképp nem értem, mivel ebből nekem csak annyi jött le, hogy az epizód írói nagy valószínűséggel még csak nem is követik a sorozatot, hisz semmi logika nincs abban, hogy Nate-et tették ebbe a pozícióba.

Alapvetően az egész crossover olyan… Meh, nem is tudom volt. Nekem enyhén szólva túl kaotikusra sikerült. Az Arrow az egyetlen sorozat, amit eddig dobtam (bár szerintem ezen a ponton már a Flashtől is búcsúzom midseason után), de a hármasból messze az az epizód, ami tényleg jól sikerült. És az is azért, mert főképp 100. epizódként, és nem crossoverként funkcionált.

Karát egyáltalán nem tudták kihasználni. Az indokok, amiket használtak, hogy megszabaduljanak egy-egy karaktertől egy jelenet vagy epizód erejéig nevetségesen átgondolatlanak voltak. Kábé ötször elsütötték a “karakter A extrém reakciót produkál karakter B-vel szemben, majd 2 másodperc alatt tesz egy 180 fokos fordulatot”, gyakrak teljesen idióta és megmagyarázatlan okoknál fogva.

…És valahogy főleg ez tette ki a karaterek közti dinamikákat, pedig ezeknek az interakcióknak kellett volna a szívét-lelkét adnia az egész hacacárénak.

Szóval ja, nekem ez nem ütött, bocs meg egyebek. Jobb is talán, hogy a Supergirlt, mint sorozatot jobbára békében hagyták most.

Onirev - 2016. 12. 03. 13:57

Jó volt a crossover, de már kicsit unalmas, hogy a legtöbb konfliktust arra vezetik vissza, hogy Barry megalkotta a Flashpointot.. Ám van egy olyan érzésem, hogy pont ez lesz ennek a szezonnak a legfőbb eleme, mert a szezon elején, amikor Reverse Flash segít Barrynek visszajutni, akkor csak annyit mondd, hogy “Még találkozunk…”. Szóval simán el tudom képzelni, hogy ez az egész csak a sárga ruhás Flash műve, hogy kikészítse Vöröskét…

Boci - 2016. 12. 03. 16:28

Nekem összességében bejött, így a harmadik rész jóvá tette az első kettő hibáit számomra.
Én nem bántam, hogy Super Barbie kicsit pihenőpályán volt, nekem továbbra is erőltetett a csaj.
Egy fentebbi hozzászólásra reagálva: nekem hiányzik Rip, annak ellenére, hogy remekül működik nélküle is a csapat.

wirth6 - 2016. 12. 03. 16:53

Én azt nem értettem teljesen az utolsó részben, hogy a háztetős harcnak igazából milyen következménye volt. Nekem úgy tűnt, hogy amivel győztek az Ciscoék munkája meg Flash + Supergirl tevékenysége volt. Az összecsapásnak a ház tetején meg mintha csak annyi értelme lett volna, hogy mindenki meg tudta mutatni az erejét egy rövid időre.

Marianna - 2016. 12. 03. 20:25

Engem mindenhogy a hibákkal együtt egyszerűen elkaptak. Szívemhez szóltak.

Szili - 2016. 12. 03. 21:08

Volt egy kis Easter egg is a végén, amikor Ray megemlítette, hogy Kara úgy néz ki mint az unokatesója.És sokan tudják hogy a Rayt játszó színész 2008-ban alakította Supermant

heidfeld - 2016. 12. 03. 22:41

@Szili: 2006-ban. Akkor barátnőmmel sok filmet néztünk meg. Messze az volt a legrosszabb k. 50-ből.
Nagyon kellemesen szórakozok a Legendákon.

Shiwo - 2016. 12. 03. 23:10

“hiszen most egyértelműen nem Sara volt a csapat vezetője, hanem az újonc Nate, aki egyre jobb karakterré válik”

“Ezt a részét a mondatnak meg végképp nem értem, mivel ebből nekem csak annyi jött le, hogy az epizód írói nagy valószínűséggel még csak nem is követik a sorozatot, hisz semmi logika nincs abban, hogy Nate-et tették ebbe a pozícióba.”

LoT elején volt problémázás a karakterek közt arról, hogy ki legyen Rip helyett a vezető, végül Kanári lett, bár ő inkább muszájból vállalta el, és minő véletlen, pont feltűnt Nate.. én úgy érzem, próbálják úgy beállítani, hogy intelligens, karizmatikus és örökölt valamit a nagyapja, Commander Steel vezetői készségéből.. szinte biztosra veszem, hogy az évad végére ő lesz a csapat vezetője, mint Captain Steel

Yamagato - 2016. 12. 03. 23:34

A marketinggépezet nagyon magasra tette a lécet, amit persze nem ért el crossover, de meg kell hagyni remekbe szabott lett, jól játszottak az arányokkal, kerek sztorit meséltek el, közben minden sorozatnak haladt a saját története is. Mérföldekkel veri a tavalyi crossovert, az katasztrofális volt szerintem.
Az Arrow-ot nem követem, de ott a végső bunyó kifejezetten bejött, ha sok ilyen van a sorozatban lehet bele kellene kezdenem.
A LoT zúzása persze vitte a prímet, ebben már az űrlények is kaptak “arcot” és motivációt, a végső összecsapás is epic lett. A CGI végig színvonalas volt, sorozatos téren nem kis teljesítmény.
Nyilván az idő szorítása érződött, pár percbe benne volt egy világméretű űrlényinvázió visszaverése, de ez már csak ilyen. Stein doki dilemmája pedig tényleg fajsúlyos, erre kíváncsi leszek, hogy happy end lesz a vége, vagy egy érzelmes búcsú után kitörli a lányát az idővonalból. Szegény Dominátorok jöhetnek vissza megint Stein miatt :)
Már várom jövőre mivel néznek szembe, tényleg megérdemlik az “Earth’s mightiest heroes” titulust :)

Luke - 2016. 12. 04. 02:20

A geekkedés nagyon király volt, többet kellene összeereszteni Felicityt és Ciscot, hét idézete is lesz belőle pár, kedvencem:
Cisco: Have you seen “Stranger Things”?
Felicity: Maybe too much TV, Cisco.

Tyberius06 - 2016. 12. 04. 02:43

Miután egyedül a Supergirl maradt meg a négyesből, így kíváncsi voltam, hogy megnézve a crossovert, mennyire fog el a késztetés, hogy visszaszálljak a többi sorozatba.
Semmennyire.
Ez így egynek jó volt, érdekes, illetve sokkal több ilyen Crossover lehetne, nem csak ilyen nagyok, hanem több kicsi is, de csak hogy színesebbé tegye az univerzumot. Egyébként az Arrow rész volt a legjobb a 3-ból. A Flashben idegesített Iris, meg az utalások az évad elején történtekre, a magyarázat stb, Wally visszafogása.
Az Arros rész közben gondolkodtam, hogy lehet vissza kéne nézni, mert valahogy érdekelni kezdett a sok új karakter és megváltozott szituáció. Egyébként Sarah valami eszméletlen jól nézett ki az esküvői (nem mennyasszonyi) ruhában, amikor karddal a kezében pózolt, miután kinyírta a mobot.
A Legends is érdekesnek tűnt, de pont a saját részükben alig volt valami szerepük, totál háttérbe voltak szorulva.
És jah, Kara alig volt kihasználva, ami sajnálatos. Persze mivel az övé egy másik dimenzió és nehezebb bekapcsolni a fővonal beli sztoriba, de igazából semmi szükség nem volt a jelenlétére.
Bár az hatalmas volt, hogy Mick és Sarah is rámozdult :D :D
Szóval a helyzet, hogy lehet vmikor az Arrow kap egy újabb esélyt, a másik kettő nem valószínű.

Szili - 2016. 12. 04. 11:54

Az észrevettétek hogy az a STAR Labs.-es raktár helység úgy nézett ki mintvaz igazság csarnoka.

Kevin23 - 2016. 12. 04. 14:36

azt magyarázza el nekem valaki, hogy a jövőbeli Barry Allen a waveride-en talált üzenetet valamikor a nagyon messzi jövőből küldte (40 évvel a jelenhez képest dereng). De miért akkor küldte az üzenetet, ha most voltak itt a Dominatorok…? vagy akkor ha az egésznek köze sem volt a dominatorokhoz, mihez volt köze? miért küldtem 2056-ban a múltba ezt az üzenetet?

DarkEagle - 2016. 12. 04. 17:10

Látom írják páran, hogy Supergirlből jöhetett volna még pár karakter. Egyet is értenék vele ha nem tették volna kispadra Karát is. Baromira meglátszott, hogy mellette a többiek francot sem érnek. Talán csak Firestorm veheti fel vele a versenyt, elvégre megállított egy bazi nagy bombát amit egyébként Kara fél kézzel kihajíthatott volna az űrbe. Szóval lényegében Kara egyedül is megállíthatta volna a Dominátorokat. Ha még áthozzák Winnt, Alexet, Mon-Elt meg J’onnt a többiek mehettek volna moziba. :D

Amúgy a LOT talán legröhejesebb jelenete a Ciscós volt. Egész évadban szidta Barryt de azért elmegy időt utazni és lényegében az ő hülyesége miatt jöttek el megint a Dominátorok 2016-ban. Értem én hogy fel kellett oldani a fekszkót köztük de ezért muszáj volt ez a plusz kör?

Szerintem simán meg lett volna 10/10 a crossover ha csak fele ennyi tag lett volna és a mellékszálak nincsenek. Elég lett volna egy 2 órás egy napos crossover. Ahogy már írtam máshol egy jó kis Igazság Liga film CW módra. :D Ott is azért működött mindig a mesében a csapat mert nem voltak mellékszereplők csak a hősök. Mert most ilyenek mint Felicity, vagy Iris meg HR és Caitlin totál feleslegesek voltak ahogy Stein lánya is meg az egész West család. Ezért lenne jobb ötlet ha lenne egy külön crossover széria. Nem is feltétlen Igazság Liga néven elég lenne a Super Friends is. :D

Jumurdzsák - 2016. 12. 05. 12:25

Szerintem az Arrow eddigi legjobb (nem hiába, 100.rész) része volt, ha nem a crossoverez köthető eseményeket nézi az ember.

KlarkKent - 2016. 12. 05. 18:14

Melyik (lesz)az a három crossover rész ha tudtok segíteni? Még nem tartok ott… :-)

Tyberius06 - 2016. 12. 06. 05:20

Supergirl 2×08 legvége: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/11/29/a-nagy-negyes-dc-crossover-felvezetese/
Flash 3×08 – Invasion
Arror 5×08 – Invasion
Legends of Tomorrow 2×07 – Invasion

xido - 2016. 12. 07. 02:26

Én inkább ezt a folytonos “következetlen” nyavalygást és fújást nem értem Barry miatt…”kitörölted a lányomat..megölted a bátyámat”?..nem..van egy alter.idővonal,ahol van ez meg az…pont Cisco visít,minden részben,holott filmbuzi,legalább a Vissza a jövőbe vagy a Sliders ugrana be neki,hogy csak egy variáció a sok közül,ITT ez történt..slussz..ha Barry visszacsinálná,akkor meg arra “nem emlékezne”,hogy mi volt elrontva..
A Dominátorok meg hogy érzékelték,ha ugyanebben az univerzumban vannak?..Wells meg Kara azért volt védve,mert másik dimenzióra nem hatott,de a zűrlények a mi síkunkban vannak

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz