login |

19 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2016. 12. 02. 21:04

Én nem tudtam, hogy miről szól a sorozat, úgy vágtam bele. Bejött az eleje, de amikor kiderült a klónos vonal, parkolópályára tettem. Na akkor most szinkronnal majd újra előveszem.

anarchoid - 2016. 12. 02. 21:20

@kisusur

pedig Maslny “Sistra” miatt erdemes nezni elis felejted hogy o jatszik minden szeperet ;) zsenialis munkat vegeznek a keszitok

Zsu84 - 2016. 12. 03. 00:10

Szerintem ez az a sorozat amelyikre sokszorosan igaz, hogy szinkronosan ne!! Rengeteget elvesz a filmnézés élményéből (legalábbis nekem), mert amit Tatiana Maslany eredetiben hozzáad a sorozathoz, azt egyszerűen nem lehet szinkronnal visszaadni. Engem egy idő után már nem csak maga a történet érdekelt, hanem az is, hogy mennyi szerepet és hogyan tud még eljátszani Tatiana úgy, hogy közben fel sem tűnik, hogy ugyanaz a színésznő van mindenhol.

justy - 2016. 12. 03. 00:27

Azóta sem jutottam tovább 4 résznél…de már nem is próbálom magam rávenni a folytatásra…

winnie - 2016. 12. 03. 05:05

Zsu84: “Rengeteget elvesz a filmnézés élményéből

elvenni nem vesz el semmit, mert nincs miből elvenni. aki nem látta az eredetit, annak remek élményt ad. ha eredetiben nézed, akkor az hozzáad, ez tény. (persze, aki látta az eredetit, annak elvesz, de nem is annak készült a magyar változat.) mondjuk az is igaz, hogy ha jó a magyar hang, akkor az is adhat olyat a sorozatnak, amit az eredeti nem ad, szóval akkor az eredeti is elvesz, bár nyilván a kettő nem vethető össze:)

Kisvesza - 2016. 12. 03. 05:15

“elvenni nem vesz el semmit, mert nincs miből elvenni”

Ezzel azért vitatkoznék, pl. a The Sopranos, Deadwood, The Wire triónál a nyelv és az akcentus a sorozatok egyik legjobb része, “íze”, ha úgy tetszik, és e nélkül a szinkronos verzió sajnos bizony kevesebb, mint az eredeti.
Én úgy értelmeztem, a fentit általánosságban írtad, nem csak az OB-ra, azért válaszoltam.

winnie - 2016. 12. 03. 09:16

Kisvesza: arra gondolok, hogy ha megnézem a sopranost magyarul, akkor lesz egy élményem. de mivel nincs mihez hasonlítani, ezért nem veszítek. csak akkor, ha az eredeti után nézném meg. és, ha a szinkronos után megnézem az eredetit, akkor nyerhetek.

idáig tart az általánosság, de valamit itt is fontos hozzátenni, hogy nem vagyunk ugyanolyanok, sokaknak az akcentus nem nyereség, hanem épp ellenkezőleg. pont a sopranos kapcsán olvastam többször is (nálunk is), hogy mennyire gáz az eredeti és csak szinkronnal néznék. még azt is merem állítani, hogy pluszt egy jersey-akcentus csak a kisebbségnek fog adni, hiszen másoknak csak fura beszéd, illetve mesterkélt megoldás lesz. összességében engem is inkább zavar mondjuk egy déli akcentus, mert nem vagyok olyan kultúrközegben, hogy jelentéssel bírjon. a true blood alapból sem jött be, de angolul elviselhetetlen volt, és azt mondtam, hogy esetleg szinkronnal (vagyis totál steril nyelvezettel) kaphatna még egy esélyt.

nálam is vannak olyan sorozatok, amiket nagyon jól feldob az akcentus vagy dialektus, de hiszem, hogy nem zavarna, ha a többség filmes angolul szólalna meg – már persze, ha nincs jelentősége, hogy ki honnan származik.

winnie - 2016. 12. 03. 09:16

egyébként az orphan black esetében mindenképp fontos minden beszédstílus, és fogalmam sincs, hogy magyarul ezt hogy oldották meg, de hátha találtak rá megoldást.

Kissur - 2016. 12. 03. 12:33

anarchoid: Abban a kb.4 részben, amit megnéztem, nagyon tetszett amit Maslany kisasszony mutatott. És látványnak sem volt utolsó. De a többi karakter, a társa, és Felix nem voltak szimpatikusak. De majd szinkronnal ledarálom az 1.évadot. Könnyebb ágyból nézni, mint ülni a gép előtt és olvasni a feliratot. Elálmosít. :D Szinkront meg csak hallgatom. Mindig ez az indokom a magyar verzióra. Ja meg mert magyar vagyok és az anyanyelvemen jobb hallgatni bármit. (Kivéve ha borzalmas a keverés.)

Eny - 2016. 12. 03. 12:53

en annak a hive vagyok,hogy ha szinkronnal tobb emberhez eljut egy sorozat,akkor rajta,am legyen, viszont en az eredeti hangon szeretem nezni ugy a filmeket,mint a sorozatokat.
az Orphan Black eseteben,ahol az egyik lenyeg pont a hangon,akcentuson van(ami minden klon esetben eltero v legalabbis hajszalnyit valtozo) fontos. bizakodtam,hogy jo lesz, de mar a trailer alapjan nem tetszik a Sarah hangja(ami a sorozatban az egyik legmelyebb a Helenae mellett ,nem beszelve arrol,hogy brit akcentussal beszel,ami persze a magyar szinkronnal teljesen kimaradt)
persze azoknak,akik magyarul nezik csak,azoknak teljesen mindegy,ugysem tudjak milyen az eredeti..ugyhogy veszteni tenyleg nem vesztenek semmit..

Vikitorony - 2016. 12. 03. 13:56

Szinkronos promó link Grimm-re mutat.

laci0604 - 2016. 12. 03. 22:23

Nemcsak az említett sorozatokból, hanem mindenből elvesz a szinkron.

FrankLuck - 2016. 12. 04. 19:25

No, nekem a szinkronos promó arra volt jó, hogy végre fölvegyem a ‘valamelyik nyáron megnézem’-listámra – tényleg jónak tűnik, de szinkron nélkül lesz az igazi.

wusaa - 2016. 12. 04. 20:56

Na,annak idején régebben irogatták,hogy így úgy Sötét árva.Egyszer belenéztem azóta beszippantott a sorozat.
A klónos témától nem kell félni nem zavaró.Először nem akartam elhinni,hogy ezeket a szerepeket Tatiana játsza.
Én ajánlanám,persze kinek a pap kinek a papné.Szinkronosra kiváncsi leszek.

Zsu84 - 2016. 12. 05. 20:18

Ebben teljesen igazatok van, mármint, ha valaki csak az egyik verziót látta (eredeti/szinkronos), annak nincs viszonyítási alapja, így sem nyerni, sem veszíteni nem fog az élményből.

Lucy - 2016. 12. 06. 11:27

Nyilván az eredetit nem lehet sehogy sem felülmúlni, amit Tatiana művel, az tényleg egészen elképesztő.

Viszont számomra a vártnál jobb lett a szinkron. A promó nem jött be, de végig néztem az első részt magyarul, és tényleg egészen vállalható lett.

Aki idegenkedik a klónoktól: ne valami elszállt dolgot képzeljetek el, teljesen hétköznapi a közeg. Szóval tök jó a történet.

Én bírom a többi szereplőt is, Felix imádni való. És ha elsőre idegesítőnek is tűnhet, simán meg lehet őt szeretni, mivel nagyon odaadó, bármit megtesz a sestráké. :)

Sydneyke - 2017. 01. 24. 14:52

Hogy lehet hogy klónok mégis Cosimának sokkal nagyobb melle van, mint a többieknek?
Erről van/lesz szó?

Jani - 2017. 06. 20. 23:25

Az eredeti kontra szinkron vitához kérdezném, hogy amikor a szegény szakácsi meghalt, és átvette Kulka Dr. House-t, azut az eredetiben hogy oldották meg? Én nem láttam, csak szinkronnal, azért kérdezem

winnie - 2017. 06. 21. 05:08

jani: jött egy másik magyar hang, mint más, tragikus körülményeket mellőző hangváltások esetében – a house-ban például selmeczi roland is meghalt, így nála is váltani kellett.

(egyébként kulka jános lett house hangja, aki azóta félig-meddig állandó hang.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz